Elküldésének ideje -- Szomb. Jan. 30, 2021 3:43 pm
team seven
peace was never an option
Az, hogy belsős embernek számítottam, sokat könnyített a helyzeten. Eddig akárhányszor találkozót beszéltem meg Thalia-val, egyszer sem fordult elő, hogy ne jött volna el. Igaz, talán kellemetlen emlékeket hagyott az enyhén alkoholmámoros estéje. Én személy szerint képes voltam rajta jót mosolyogni. Egy nő mindig szórakoztató és vicces, mikor túlönt a garaton - nem voltam szent. Neki miért kellett volna annak lennie? Sőt, miért kellett volna bárkinek úgy élnie az életét, mintha az alkohol egy lenne isten fő bűnei közül? Elég nagy hibát követtem el, hogy hagytam teljesen szabadon kószálni. Előtte mindig rajta volt a fél szemem, tudtam, hogy mikor dolgozik, vagy éppen mikor ért haza. Értettem a munkámat - Thalia esetében talán túlságosan is. A távolság, amit azután az este után követelt meg magának, nekem is elég időt adott ahhoz, hogy összeszedjem magam. Leta csapatának egyik legjobb tagjaként nem engedhettem meg magamnak, hogy elveszítsem a kontrolt. Vagy hogy... hallgassak a szívemre. Szív... furcsa, ezt még ízlelgetnem kell. Ahogy azt is, hogy mégis mi a fészkes francot keresek én itt. Miután Thalia nem jött el, majd nem jelentkezett, nem hagyott bocsánatkérő üzenetet, normális férfiként azt gondoltam volna, hát ez is egyfajta válasz; begyűjtőként azonban muszáj volt ennél jobban megerőltetnem magam. Leta szigorú titkokba avatott be, mikor elmondta, hogy valószínűleg a kúria szolgál menedékként valami titkos társaság számára. Egy szekta... nagyszerű! Nagy levegőt véve pattantam ki a kormány mögül, majd sétáltam be az állítólagos oroszlán barlangjába. A farzsebemben tőlem szokatlan módon ott pihent a fegyver - az ezernyi tréning után igazából már bárhonnan elő tudtam varázsolni egy másodperc alatt, rácáfolva a fizika törvényére. Az egész hely romos volt; koszos és mocskos. A kert sem tűnt túl gondozottnak, sőt. Gyerekkoromból még emlékeztem erre a helyre. Fényűző partik helyszíne volt. A felső tízezer tagjainak természetesen. Lecsúszott drogosok gyerekeként nem az én játszóterem volt. Tovább folytattam az utat, hogy aztán a bejárat közelébe férkőzve már megssziről megpillantsak két alakot. Azt hiszem, talán ilyen a szerencse, mikor láttam, hogy az egyik Thalia. És éppen a lépcsőn üldögél. Rögtön a logika akart belőlem beszélni, hogy ne ücsörögjön ott, hanem gyerünk kifelé, végül csak álltam ott, miközben képtelen voltam megszólalni. Én őt akartam megmenteni. Leta és Bastien parancsa viszont ennél sokkal összetettebb volt; mindenkit, akit meg lehet...
Akkor kezdett aggódni, amikor egyáltalán nem jelentkeztél, és kénytelen volt belátni, hogy ez most nem csak arról szól, ignorálod apádat. Ez most több ennél. Az eltűnési hullám pedig egyre fokozódott, egyre többeknek veszett nyoma, édesanyád pedig néhány órán belül kiderítette, hogy a munkahelyeden sem jártál már napok óta. Utána már nem volt min gondolkodnia, gondolkodniuk… Szerencse volt csupán vagy sem, nem érdekelte, amikor aznap hajnalban végig hallgatott egy telefonbeszélgetést, amit nem lett volna szabad. Grace azonban nem csak nyomozó volt, anya is, és nem volt nehéz benne olvasnia, amikor annyira szét volt esve, és rájönni, miféle információ van a birtokában. Ő maga pedig nem is gondolkodott tovább, azonnal elindult… Persze egyedül szembeszállni azokkal, akik képesek elragadni tucatjával a város boszorkányait, lehet nem a legjobb ötlet. De nincs ideje, nem is volt, ezen gondolkodni, elvégre rólad volt szó, az egyetlen fiáról. Még ha nem is olyan felhőtlen a viszonyotok, nem fog cserben hagyni, nem lenne képes otthon, csendben várni, amíg kiderül valami. Éppen elég ideig volt tehetetlen. Az épület kiismerhetetlen, lehetetlen odabenn tájékozódni. Olyan mint a vidámparkokban a tükörlabirintusok, csak ez cseppet sem szórakoztató. A külsőre tökéletes állapotú épület belülről rohad, omladozik, s ekkora belé hasít a felismerés, az egész csak mágikus látszat, semmi több. Talán a belső tér kialakítása is az volna? Több ajtón is átsétál, hangokat hall, nem emlékszik pontosan hogyan került a kúria belsejébe, de eléggé fáj a tarkója. Leütötték volna? Aztán fényt lát meg beszűrődni, keskeny sávban világítja meg a koszos padlót, a por aranyszínűn kavarog a fényes sávban, szinte szikrázik, amitől fájni kezd a szeme is, mert úgy megszokta a benti félhomályt, helyenként sötétséget. Némi erőlködés árán nyitja ki a nehéz ajtót, a rozsdás zsanérok végül engednek neki. Lepusztult belső udvart pillant meg, egy női alakot a lépcsőn ülve, és akiről messziről érezni lehet, még érintés nélkül is a kétségbeesést. - Jól van? - megviseltnek tűnik, nyúzottnak, és rémültnek. Aksel szinte biztos benne, hogy az egyik áldozatot találta meg. Ez pedig furcsa mód megkönnyebbüléssel tölti el, hiszen ha ez a nő életben van, esélyes, hogy Te is túlélted ezt a “kalandot”.
Elküldésének ideje -- Csüt. Jan. 28, 2021 11:59 am
7 groups
••
A kertkapu látványa és az a rossz érzés, mely körülölel, nos cseppet sem kellemes. Sőt...még én is hátrálnék a kialakult helyzet elöl. Hogy kerültem ide? Arra emlékszem, hogy Maia-nak SMS-t küldtem a mai tervemről vele kapcsolatban. Közös sütés-főzés volt a terv. Lefújva. S ő mindezt nem tudja. Sem azt, hogy merre járok. S a varázserőm is elszivárgott, mely megnehezíti a dolgomat. Pár pislogás után már nem a fal bámulásával töltöttem az időmet, kiutat próbáltam keresni. Egy kertkapu, mintha rémlene valami belőle...úgy voltam vele az a része csak bajba keverne... az épület se valami szimpatikus. Ősrégi és mintha "beszélne", olyan düledező szellemjárta. Fáradtnak érzem magam, a varázserőm hiánya lehet. De vajon egyedül vagyok? Van valaki errefelé? Aki figyel? Esetleg egy hasonló bajba került ártatlan? A falakból vagy a plafonról figyel valaki? Áh! Senki sem lenne hajlandó ilyen parás helyre eljönni megfigyelni valakit. Paranoiás vagyok vagy mi? Ez nevetséges! - Valaki!? - lecsusszanok a fal tövébe és hallgatok, fülelek, hátha.... Van egy rossz érzésem, hogy ebből csak baj lesz. Ha itt maradok, vagy ha megpróbálok lelépni. És térerő sincs... és hullacsend. Szinte egy madár csicsergés sincs, vagy macska nyávogás... kutya ugatás, autózaj...semmi. Az épület egy részéből dohos szag árad... régóta nem járt erre senki, aki kitakarította volna. Undorító. Ráadásul tiszta por minden. A hideg kiráz ezen gondolatokra. Az épület szaga és a kosz látványa sem felemelő számomra. Mármint amit eddig láttam belőle. De a legfontosabb...hogy kerültem ide, miért és ki az elkövető... miért tette? Miért nem érzékelem a varázserőm jelenlétét? Miért? A kiutat keresem? Vagy valakit, aki ezért felelős? Ki rab még? Kissé nyúzott vagyok... vagyis a kinézetem... a hajam kócos, a ruhám koszos. Mégis mióta vagyok itt?? Az időérzékem megállt, ahogy a telefonom órája is percek óta egy helyben áll. Mióta kereshetem a kiutat? Mióta ücsörgök itt a folyosón? Akad itt még valaki? Rossz érzésem támadt? De mi történik ha tovább mennék? Vagy ha maradok, elöbb megtalál egy ismerős vagy épp az ellenség? Bárhogyan is legyen... ki kell tartanom a kosz ellenére is...Bár a képzelet és az elme is furcsa dolgokat képes űznia tulajdonossal, de mintha halllottam volna valamit. Valakit.
Fogalmam sincs mióta lehetek itt. Az utolsó emlékem, hogy Josephhel kínosra sikeredett estém után inkább a munkába vetettem magam és minden szabad percemet lefoglaltam csak, hogy ne kelljen vele találkoznom vagy beszélni. Mégis az utolsó megbeszélésemet követően, - ami valljuk be nem is volt igazán megbeszélés, hiszen a fiatal jogász hallgatót kifejezetten egy dolog érdekelte - úgy döntöttem, hogy adok egy utolsó esélyt a dolgoknak. Ha már az életem romokban hever, Ichabod magamra hagyott azzal a ténnyel, hogy kiválasztott vagyok legalább a szerelmi életemben történjen valami jó. Tudom Care is ezt akarná, éppen ezért kértem találkozót a férfitől. Éppen úton voltam a szokásos helyünkre, amikor valami magába szippantott. Azóta erőtlennek érzem magam és a napok nagy részében csak aludni vagyok képes, néha sikerül lenyomnom a torkomon egy kevés ételet és folyadékot. Most mégis úgy érzem mintha egy kicsivel több erőm lenne. Képes vagyok nagy nehézségek árán felkelni. Egyetlen dolgot tudok; ki kell jutnom erről a helyről minél előbb! A falakról lepattogott a festék, úgy tűnik mintha egy romos épületben lennék. Nehezemre esik a tájékozódás, így esetlenül indulok a körfolyosón valami kijárat irányába. A repedezett ablakokon keresztül nagyjából kitudom venni a növényzetet, de ez csupán kétes reményt kelt bennem. Félek, hogy szemeim megcsalnak. Bele se merek gondolni mi lehet a véleménye rólam Josephnek vagy az alkalmazottaimnak, Carolinet fel se merem hozni. Ha valaha újra látom biztos meg fog ölni, amiért eltűntem. Nagy sóhaj hagyja el ajkaimat, ahogy megpillantom az ajtót, mely nem tűnik olyan biztonságosnak. Percek telnek el, ahogy a falnak támaszkodva elvonszolom magam az ajtóig, majd még több mire nagy nehezen képes vagyok olyan résnyire kinyitni, hogy átférjek rajta. Az eslő lépcsőfoknál tovább nem vagyok képes menni. Lerogyok rá, hogy egy pihenőt követően folytatni tudjam az utam. Újabb sóhaj hagyja el ajkaimat, mintha az ezer éve benn tartott levegőt fújnám ki. Megkönnyebbülés fut végig rajtam, hogy aztán felváltsa egy rossz érzés. Van valaki a közelben, érzem a belőle áradó szenvedést. - Hahó! - nehezen formálom a szavakat, torkom száraz, kiszáradt, mégis erőt veszek magamon, hogy hangom hallhatóvá válljon - Van itt valaki? - ahogy csak tudok kiabálni próbálok, bár úgy érzem hangomat elfújja a szél. A sűrű növényzetről nem is beszélve, mely lehetetlenné teszi a tájékozódást.
Kora délelőtt jelentek meg az első alakok a kúria körül, ugyanis Washingtonban elterjedt a hír, hogy a régi épület nem csak azért bolydult fel ismét, mert a Temple of the Mighty szervezet központjává nevezte ki azt. A rendőrség és a Koalíció berkeiből is szárnyra kélt a pletyka, miszerint itt tartják fogva az eltűnt boszorkányokat… Bár az elsők, akik megérkeztek az épülethez bizonytalanok voltak, a szekta tagjai már velük is ellenségesen viselkedtek, s többeket el is fogtak. Ám a kora esti órákban érkező szervezett csoportokkal szemben már nem volt ennyire könnyű dolguk - így az épület falai mögött is változás állt be. Odabent a szekta és annak vezetője közötti mágikus kapcsolat megbomlott a hirtelen beállt zavargások miatt, így az erő, amelyet eddig összegyűjtöttek az áldozatoktól, kicsúszott a kezeik közül, épp úgy, ahogyan az eddigi fegyelem is: így történhetett meg, hogy a mágikus zárak hirtelen kattantak és az ajtó kitárult, amely eddig elzárta a csapdába esett boszorkányokat és kiválasztottakat a külvilágtól. Ám ne higgye senki, hogy egyszerű lenne kijutni az épületből, s nem csak azért mert igazán hatalmas a kúria, sokkal inkább mert valódi labirintusra emlékeztet a belső tér, ezért könnyű eltévedni benne, azoknak is, akik kijutni szeretnének és azoknak is, akik megmentenék a bent rekedteket.
Helyszín:belső udvar
Számotokra különösen hamar világossá vált az alapvető igazság: nem minden az, aminek látszik. A mágia, amely az avatatlan szemek számára új élettel felvirágoztatott képet festett a kúria külső falairól, idáig már a kezdetek kezdetén sem ért el. Nyoma sincs a felújított, frissen fehérre meszelt falak látványának, a varázslattal eltüntetett évtizedes gaznak és szabadon burjánzó növényzetnek, vagy éppen a felújított kovácsoltvas kapunak. A kúria keleti tornyából egy eldugott körfolyosó vezet az épület által körülhatárolt hatalmas kertbe. A folyosó rengeteg ablaka egykoron a buja, gondozott kert szépségét volt hivatottak előrevetíteni, ám az évtizedes elhanyagoltság az üvegek áttetszését is jelentősen megtörte már. A folyosó végén ódon ajtó áll, amelynek üvegezett részéhez ránézésre sem egy életbiztosítás nekitámaszkodni, de nem árt elővigyázatosnak lenni akkor sem, ha valaki kilép a mohával gazdagon benőtt, csúszós lépcsőfokokra. A kertkapu látványa nagyjából annyira bizalomgerjesztő, mint a megmozdításakor a zsanérjaiból felhangzó panaszosan nyikorgó, horrorfilmekbe illő hang. A növényzet már gazdagon benőtte az egykor impozáns kőszobrot, amit a kapu köré építettek, de nincs ez máshogy később sem. A hatalmas udvar belátását zabolátlanul magasra nőtt fák sűrűje akadályozza, nincs sok tájékozódási pont néhány bokrokkal és növényekkel átszőtt egykori ösvényt leszámítva, amelyek vonalát régi, töredezett kövek jelzik a buja aljnövényzet alatt.