Nem mentek olyan könnyen a lépések, mint ahogy azt szerettem volna, bár nagy előny volt, hogy akadt kire támaszkodni, és így vonulni a falka után. Mit meg nem adtam volna azért, hogy újra természetes fényt lássak. De lassan erről a reményről is lemondhattam. Ahol kilyukadtunk, cseppet sem volt bizalomgerjesztőbb látvány. Főleg azokkal a vérfoltokkal a padlón, amikről bizton állíthattuk, hogy nem tőlem származtak. Végre valamiben nem én voltam a hibás. Az egész hely magában... nem volt túl bizalomgerjesztő. - Te is hallod? - Phoebe felé fordultam, mikor furcsa hangokat véltem felfedezni. Inkább tűnt suttogásnak, és nem úgy tűnt, mintha bárki is észrevette volna őket. Bakter. Már hallucinálok. Amúgy is gyanús volt ez a másik fickó, aki az imént rögtönzött lábműtétet hajtott végre rajtam. Megmérgezett. Csak ez lehetett a magyarázat rá - egyértelmű. A hang egyre erősebb lett, szinte úgy hatott, mintha közvetlen a fülembe suttognák őket, ebben csak az volt a legnagyobb probléma, hogy b*szottul nem állt senki a jobbomon. Isla-ról beszélt, kegyetlenül pofán vágva az erőteljes szavakkal. "Elvette az egész életedet az, hogy rá vigyázol. Ki vagy te, az apukája? Mind elpazarolt idő. Ha ő nem lenne, végre úgy élhetnél, ahogy te akarsz." Éreztem egy kósza verejtékcseppet legördülni a homlokomon, de mire végigrágtam volna a szavak jelentését, mintha az egész helyzet felbolydult volna: Phoebe eltűnt a karom alól, de mire felé fordultam volna, Isla vette át a helyét. - Voltam már jobban is. - Válaszoltam a kérdésére némi hűvösséggel a hangomban, vélhetően a kísérteties hangok után. Esélyem sem volt őket igazán végiggondolni. Ha Isla nem lenne, mennyi mindent megtehetnék... de miért akarnám én, hogy Isla ne legyen? Én el se tudnám képzelni. Soha nem akarnék nélküle élni. - Hé, mi ütött beléd? - Isla-ra néztem, aki morgott valamit, miközben a dokit nézte. Aki meg egy idegen alakot. A hangok közben ismét feltámadtak. Milyen lenne az életem Isla nélkül... a hang szerint csodás.
Oké, most már tényleg úgy érzem magam, mint egy kibaszott horrorfilmben. Eddig még elment thrillernek, de... Megrázom a fejem, egyre fokozódó elborzadással figyelem az elénk táruló cseppet sem bizalomgerjesztő látványt. A vérnyomok a padlón, a félhomály, a lámpák kísérteties zúgása és villogása egyre inkább borzongásra késztetnek. Furcsa hangokat is hallok, de nem tudnám megmondani, hogy ez csak a fejemben létezik-e. Ajtók. Be akarok rontani az egyiken, menekülni innen, de mielőtt még akár az egyik felé vehetném az irányt, felsejlik előttem egy kép. Az a kép. A jelenet, amit Jackson láttatott velem már nem is tudom mikor, de azóta is egyre kétségbeesettebben próbáltam kiűzni a fejemből; a fogságunk alatt már szerencsére nem kísértett, most mégis... Akarom. Tekintetem Jackson felé villan, hirtelen mindennél jobban zavarni kezd, hogy az a másik nő van mellette – túl közel, ha engem kérdeztek –, és nem is vagyok rest feléjük somfordálni. Ha esetleg akad egy megfelelő pillanat, mert mondjuk Phoebe épp el akar hessegetni valamit, vagy azt hiszi, félre kell ugrania előle – mi baja van egyáltalán? –, rögtön ki is használom az alkalmat, hogy átvegyem a helyét Jackson karja alatt. Egy kicsit kizökkent, amikor a másik nyilas fazon hangja hirtelen felharsan és valami fura dalt kezd énekelni, ami halványan ismerős, mintha valami mesefilmben hallottam volna... De mi baja van neki is? Mindenki megzakkant? – Szóval, hogy vagy? – szólítom meg Jacksont, bár jelen pillanatban rohadtul hidegen hagy, mennyire fáj a lába. Nem sokáig tudom a szemeim tartani a tekintetem, akaratlanul is a száját kezdem bámulni, nem mintha azt akarnám, hogy megszólaljon... Újra megjelenik előttem a kép, az arcom felforrósodik, pedig igazából kifejezetten hideg van a folyosón. Húha, lehet, hogy rossz ötlet volt átvenni Phoebe helyét. De végül is mi baj lehetne? Nincs olyan nagy nézőközönségünk. Végignézek a többieken, hogy felmérjem, ha esetleg egy pár lépéssel lemaradunk, mekkora eséllyel tudnám észrevétlenül véghezvinni a tervemet, de épp ebben a pillanatban lép elő a folyosó végén egy alak. És mindannak ellenére, hogy épp mekkora káosz van a fejemben, pontosan kiszúrom azt a bizonyos pillanatot, amikor a dokira nézve felismerés csillan a szemeiben. – Merde – mormolom az orrom alatt. Most aztán tényleg nagy szarban vagyunk.
Miután összevarrta a férfit és megnyitotta a kijáratot, Nicken kívül a többiekkel nem különösebben foglalkozik. Bólintással nyugtázza a hallottakat. Ő is így gondolta, biztonságosabb, ha ő megy előre, a többieknek nem kell tudnia, hogy miért. Nicknek sem. Az meg csak megkönnyíti a helyzetüket, hogy – kivételesen? – egyvéleményen vannak.
- Ezt nem hiszem el. – Elégtelenkedve vagy inkább elszörnyülködve sziszegi az orra alatt, amikor később a kísérteties folyosón meglátja a vérfoltokat. Nem feltűnő, hiszen vadászként okkal húzhatja ki a látvány a gyufát, de ő most inkább azon van megrökönyödve, hogy mit művelt itt a koven. Egyre inkább kezdi megvetni benne a kétely a magvait. Beleerőszakolt eszmék és neveltetés ide vagy oda, ő mégis csak vadász és orvos. Van egy határa. Ami persze még messze van, így csak rutinosan maga elé emeli a fegyverét, két kézzel fogva, miközben óvatos léptekkel halad előre.
Corvus a szó szoros értelmében két tűz közé szorul. Leengedi a fegyverét, amikor a többiek megszállottan kezdenek viselkedni és már épp feléjük fordul, már majdnem szemben áll velük, amikor lépteket hall a másik irányból és azonnal visszapördül, ráfogva a fegyverét a szektatagra. Naria. Szar érzés, amikor valaki olyanra fogsz fegyvert, akinek tudod a nevét. Hisz ha valakinek tudod a nevét, azzal már önmagában kialakul egy hajszálnyi kötelék, nem csak egy névtelen arc a többi között. De amit itt művelnek, azt elfogadhatatlannak tartja. Ő csak a készleteket látta ezelőtt, az ételt és a vizet. A vért és kínzást nem.
Képes lenne lelőni. Kész lelőni, ha a Jenkins fiút is célba veszi. A három boszorkány nem érdekli, csak abból a szempontból figyel rájuk, hogy ne tudják hátba támadni esetlegesen. Pontosan Nick és a koventag között áll, észrevétlenül csóválja meg a fejét, hogy a másik vadász tabu.
Lelkes újonc
Chatkép : Szerepkör : történetek írója play by : faceless ≫ Hozzászólásaim száma : 92 Pontjaim : 0 Pártállás :
Semleges
Fő képességem : distroying, ruining your life? ≫ Őt keresem :
Miután @Dante Jackson-t sikeresen összeférceli @Corvus Pearlman és úgy érzitek, hogy készek vagytok tovább haladni, az immár nyitott ajtón át egy hosszú folyosóra léptek, ami leginkább életetek legrosszabb horrorfilmjeire emlékeztet titeket. A padlón vérfoltok és egy elmaszatolt csík látszik, ami egyértelműen olyan, mintha végig húztak volna ott valamit vagy valakit. A plafonon lévő régi neoncsövek hangosan zúgnak, van, amelyik villog is, ráadásul szinte feleslegesek, mert a folyosót így is félhomály borítja. A csendben, mely a helyet övezi halk, kísérteties suttogás hallatszik. Többféle hang, többféle dolgot sutyorog, mintha mind az őrület határán billegne. Kétoldalt körülbelül nyolc-nyolc vasajtó található, de mind zárva van és talán nem is az köti le a figyelmeteket, hogy leellenőrizzétek. @Dante Jackson hangokat kezd hallani, melyek azt bizonygatják, hogy minden Isla hibája és sokkal könnyebb lenne az élete nélküle. @Nicholas Jenkins valahányszor meg akar esetleg szólalni, hangosan Disney dalokat kezd énekelni. @Phoebe Wright mindenfelé veszedelmes pókokat kezd látni, amint a plafonról leereszkednek, a falból és a padló alól is kimásznak. @Isla Rousseau erős kényszert érez arra, hogy a víziót, amit nem rég Dante láttatott vele, megvalósítsa: minden áron meg akarja csókolni a férfit. Az őrület teljesen eluralkodik rajtuk, ám egy valaki kénytelen ezt ép ésszel végig nézni: @Corvus Pearlman-nek az ég világon semmi baja. Láthatóan őt elkerüli ez az elmebaj, de helyette egy szektatag lép ki elé az egyik ajtó mögül, megkockáztatva ezzel azt, hogy lebukik, hiszen ismerik egymást. Vajon az őrület kellőképpen lefoglalja a többieket ahhoz, hogy ne vegyék ezt észre?
@Corvus Pearlman, kérlek, dobj a kockával! Az eredmény befolyásolja a cselekményt.
Páros szám esetén: sikerül megoldanod a helyzetet egy gyors figyelmeztetéssel, bár Isla figyelmét, aki már így is árgus szemekkel figyel téged, nem kerüli el a felismerés a szektatag arcán.
Páratlan szám esetén: kénytelen vagy még az előtt megölni a szektatagot, hogy egyáltalán megszólalhatna, ezzel egyben véget is vetsz az őrületnek.
A kockát ebben a topikban tudod dobni, és ha esetleg szükségét érzed, olvasd át nyugodtan, hogyan kell használni a kockát. A posztodban a dobás után tüntesd fel, hányas számot dobtál.
Elküldésének ideje -- Szomb. Feb. 13, 2021 11:29 am
here we go again
És én még azt hittem, annál furcsább vagy rosszabb nem lehet, mint amilyen helyzetben már egyébként is voltunk. Pedig semmi biztató nincs az összeomló bálteremben, Jackson átlőtt lábában, a kialvó zseblámpákban – pedig már kezdtem örülni, mikor az egyik kedves nyilasunk a kezembe nyomta az egyiket –, meg ebben a rohadt para titkos folyosóban sem a fellobbanó fáklyáival... Mindenesetre úgy támogatom magam mellett végig a folyosón, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, de az egészet arra fogom, hogy végülis társak vagyunk vagy mi. Mármint a munkánkban. Nyilván. Érzékelem a másik fazon bizonytalanságát, mielőtt belépne az ajtón, és azt hiszem ekkor szólal meg először valami vészcsengő féleség a fejemben vele kapcsolatban, de egyelőre betudom a teremből kiszivárgó felettébb kellemetlen szagoknak a dolgot. Elfintorodom, de nem különösebben ráz meg a dolog; gyilkossági nyomozóként épp elég hullát szagoltam annak idején, a lehető legkülönbözőbb állapotokban. A szemem sarkából tekintek csak az asztal felé, a látvány nagyon ronda dolgokra hajaz és nem sok jót ígér azokkal kapcsolatban, akiket elvittek a cellánkból és sosem hoztak vissza. Le akarom támogatni Jacksont a földre, hogy a magát orvosnak nevező – és lehet, hogy tényleg a kórházból ismerős, de ettől még nem szavazok nekik bizalmat – fickó el tudja látni a lábát, de Phoebe már ott is van, hogy átvegye a helyem. Felszalad a szemöldököm, de feltartott kezekkel hátralépek; én ugyan nem állok az útjukba, ha most akarják feléleszteni a lángot. Inkább elkalandozok a teremben a másik alakkal. Tudatosan nem megyek a test közelébe, nem igazán van most gusztusom jobban szemügyre venni, egyébként sem vagyok halottkém. Sokkal érdekesebbnek tűnik az asztal a jegyzetekkel és a kávéval, amit mintha csak azért hagyott volna itt valaki, hogy kiszaladjon a mosdóba. Ez mondjuk nem feltétlenül jó jel. – Szigorúan véve nem vagy a testvérem – szegezem a pillantásomat Jackson irányába, amikor a hangja betör az amúgy is komor gondolataim közé. Egy testvérem maradt életben, akit épphogy visszakaptam, mielőtt bekerültem volna ebbe az istenverte helyzetbe, hogy újra magára hagyjam. – De legközelebb szívesen otthagylak egy összeomló teremben, ha ennyire hálátlan vagy – vonom fel a szemöldököm. Úgy tűnik, csak a kedves kis exbarátnője segítő kezére emlékszik, meg válaszra is csak őt méltatja, ha a hogyléte felől érdeklődik. Nem tudom, miért pillantok a lábát serényen helyrepofozni igyekvő férfire, de pont sikerül elkapnom a pillanatot, amikor az állkapcsa megfeszül, látszólag kicsit kizökken a munkából és úgy néz el a zárt ajtó irányába, mintha valami sugallatot kapott volna. Összeráncolom a szemöldököm, a látvány elraktározódik az agyam hátsó traktusába, de a figyelmem az asztalnak szentelem. Felveszem az első kezembe akadó papírköteget, a szemem rögtön kiszúr egy ismerős nevet: még Eric emlegette, amikor az eltűnésekkor arról beszélt, mennyire nem tudják beilleszteni a képbe a nem boszorkány eltűnteket. A neve alatt szereplő szótól viszont végigfut a hátamon a hideg. Kiválasztott. A szemeim egyre gyorsabban futják át a sorokat, amik leginkább egy részletesen dokumentált borzalmas emberkísérletre emlékeztetnek. A lehető legkülönbözőbb és legkegyetlenebb módon próbálták keresni a mágiája forrását... és azt, hogy hogyan tudnák kontrollálni, vagy éppen eltávolítani belőle. Nagyot nyelve pillantok fel a papírokból, éppen akkor, amikor a doki az ajtóhoz lép, és olyan természetességgel nyom meg egy tökéletesen a falba olvadó gombot, mintha nagy, piros betűkkel lett volna kiírva alá, hogy ITT NYÍLIK. A gyanúm most már elég határozottan kezd megfogalmazódni a fejemben, de egyelőre nem adok neki hangot, csak hirtelen mindennél jobban hiányzik az erőm. Rohadtul kíváncsi lennék, mi folyik az ő fejében. Észrevétlenül gyűrök a farzsebembe néhány papírt az asztalról, aztán Jackson felé lépek, hogy tovább támogassam az úton, de látom, hogy a turbékoló galamboknak nem akaródzik elszakadni egymástól, ezért inkább megtorpanok, hogy hagyjam őket érvényesülni. Inkább a gyanúsabbik fazon sarkába pozícionálom magam, és ha kilép az ajtón, őt követem.
Elküldésének ideje -- Szomb. Feb. 13, 2021 10:39 am
Jackson && everyone else
What a gorgeous day to die
Szóval ilyen az, amikor lepereg előtted az egész életed. Voltaképpen semmit nem fogtam fel abból, ami körülöttem zajlott, és meg sem lepődtem volna azon, ha ez az utazás úgy ért volna véget, hogy kinyírnak. Tökéletes megkoronázása lett volna, igaz, hagyott némi kívánnivalót az, hogy Isla végignézheti a halálomat. Ekkora mázlit! Mármint neki. Nem nekem. Elég erősen a számra kellett ülnöm, hogy ne kommentáljak mindent, ami történt. Vagy éppen őket. Valószínűleg nem lenne előnyös úgy cinkelnem őket, hogy közben az egyikük éppen tépi a nadrágomat, majd egy másik helyiségbe érve varrásba kezd. Apropó varrás. Hova a picsába keveredtünk már megint? Nem egy labirintusra váltottam jegyet. Közben nem kerülte el a figyelmemet a holtest, de úgy döntöttem, majd holnap finnyáskodom. A hátam mögött pedig ott állt Phoebe. Elég... segítőkész volt velem, már a lehuppanásban is segített. A piszkos földre. Fhuj. Mondjuk én lepődtem meg a legjobban rajta, tekintve, hogy a legtöbb nő nem szívesen segített nekem, ergo rajtam - érthető okokból. Na jó, nem is szolgáltam rá, hogy ez a lány bármit is ártson nekem. Legalábbis azt hiszem. - Most nézz rá. - A szavaimat Phoebe-hez intéztem, méghozzá Isla-ra utalva, miközben még mindig a lábamnál matatott az egyik srác. - A halálomon vagyok, erre ő könyvtárosdit játszik. Legjobb testvér evör. - Talán közrejátszott az adrenalin, hogy továbbra sem tudtam komoly maradni. De be kellett látnom, hogy vagy ezt csinálom és ezzel lekötöm magam, vagy vonyítok a fájdalomtól, mert hát nem volt túl tetszetős az érzéstelenítés nélküli lábműtét. Vagy varrás. Nekem egyre ment. Az alsó ajkamba haraptam, mikor erősödött a fájdalom a tű nyomán. - Rózsásan. Voltaképpen egész életemben erre az érzésre vágytam. - Mondtam két szusszanás között Phoebe-nek, aki a hogylétem felől érdeklődött. A hangom nem volt sértő, mint úgy általában soha nem az. Tudok én egyáltalán sértő lenni? Nem tudtam meghatározni, hogy mennyi idő telhetett el, míg a férfi végzett a tevékenységével, de jobbnak láttam, ha megemberelem magam. - Kösz. Köszönöm. - Igazán emberire sikerült. Annak ellenére, hogy ő nem tűnt túl emberinek. Az elején nem tűnt fel. Vagy csak lekötött az omladozó mennyezet és a lábamból kiálló nyílvessző. A tekintetem lassan a másik tagra vándorolt, a kérdésre pedig biccentettem. Volt egy olyan megérzésem, hogy az ő nyila állt belém ily kecsesen, bár talán a szándékosságot ezúttal kizárhattam. Csak a tudatalatti lehetett. Nem bírta a pofámat. A helyében én is ezt érezném. Phoebe segített felállni, a lábam azonban továbbra is reszketett a fájdalomtól. Hoho, gyorsan átmentem gyakornokba. Szegény, törékeny lány. Még jó, hogy az itt töltött hetek alatt komoly súlyvesztésen mentem keresztül. Nem volt olyan nehéz dolga. - Miért segítesz nekem? Nem vagyok egy kedves természet. - A kérdésem halk volt, szinte suttogás, és már csak akkor hangzott el, mikor a brigád megindult. Az egész furcsa volt. Bár már nem először éreztem azt a furcsa érzést, mikor hozzám ért. Na nem olyan érzést. Ismernem kellett valahonnan. Ezt súgta az ösztönöm. Lassan motoszkáltam előre - továbbra is segítséggel -, közben a két fickóra néztem. Bár ne lett volna rossz érzésem velük kapcsolatban. Hiába a segítség, amit kaptam a lábamnál, mégis jobbnak láttam, ha ezek után inkább figyelek minden mozdulatukra. Merthogy beszélni... na nem beszéltek sokat.
Boszorkány
Chatkép : Szerepkör : washingtoni lakos play by : Shailene Woodley Hozzászólásaim száma : 60 Pontjaim : 42 Pártállás :
Ellenálló
Fő képességem : Telekinézis Őt keresem : Korom : 103
A jó dolgok rosszra fordulhatnak, a rossz dolgokból pedig jó sülhet ki.
A szavaimra nem igen kapok választ, így inkább a csendet választom. Minek pazaroljam az energiámat felesleges dolgokra? A lámpa fénye pislákolni kezd. Megütögetem azt, de túl naiv voltam. Ahogy a fény eltűnik érezni kezdem, hogy mágia uralja a helyet. Nem esem kétségbe, csak várok. Várok arra, hogy mégis mi fog történni. Most lélegzünk utoljára vagy még kapunk időt? Sorjában gyulladnak fel a falon lévő fáklyák megmutatva nekünk az előttünk lévő utat. Nincs semmi akadály, vagy látható ellenség. Akár azt is lehetne hinni, hogy a ház nem is ellenünk van, hanem velünk… Bár ha a pokol kapujába visz minket… De ne ássuk el a reményt, hisz csak az tud még életben tartani bennünket. Ha nem hiszünk abban, hogy kijuthatunk innen akár itt is maradhatunk. Csendben haladunk tovább. Ahogy belépünk egy újabb szobába megpillantom a holttestet egy asztalon. Ledermedek a látványtól. Ilyesmire nem számítottam, de van egy olyan sejtésem, hogy egyikünk sem. A tekintetemet elkapom a hulláról, majd Dantéra nézek. Oda lépek hozzá és ha szüksége van segítségre leülni a földre ott vagyok. Rám támaszkodhat. Lehet, hogy törékenynek tűnik, de ez csak a látszat. Nincs nagyon férfi segítségem a farmon, így kénytelen vagyok saját magam megbirkózni olyan dolgokkal, amiket normális esetben a másik nemre bíznék. Egy ideig figyelem, hogy a doki mit is művel vele. Ha egy rossz mozdulatot is tesz én esküszöm kitekerem a nyakát… Miután megbizonyosodom arról, hogy minden rendben közelebb sétálok az asztalhoz, amin a megkínzott áldozatunk fekszik. Nem egy szép látvány, de valamiért a kíváncsiság mégis odahúz engem. Alaposabban szemügyre veszem őt. Szerencsétlen. Vajon mégis mit akarhattak kihúzni belőle? Végül ott hagyom a testet és vissza sétálok Dantéhoz. A sebét sikeresen összevarrták. -Hogy vagy?-Na jó ez egy igen idióta kérdés a részemről. Gratulálok Phoebe. Meglőtték egy vesszővel, érzéstelenítő nélkül varrták össze a sebét. Mégis hogy lenne? Nem is nagyon figyelem a másik két fickó ténykedését, csak arra eszmélek már fel, hogy kinyitották a másik ajtót és már indulásra készen állnak. -Nem hagyjuk őt itt.-Morranok az egyikükre. Kezemet Dante felé nyújtom, ha elfogadja azt erősen markolom meg és nyúlok a hónalja alá, hogy felsegítsem őt. -Nyugodtan támaszkodj rám.-Küldök felé egy bíztató mosolyt, majd ha készen áll el is indulhatunk.
Próbálja teljesen figyelmen kívül hagyni Corvus főnökösködését annak ellenére, hogy rettenetesen sérti a dolog: csak összeszorítja az ajkait és mindenkire megsemmisítően néz akire csak tud. - Lámpa. - Ennek ellenére gondolkodás nélkül nyomja a lámpát Isla kezébe amint Corvus felé nyújtja a saját fegyverét, így amúgy is kicsit jobban úgy érzi, hogy ő dirigál ( bár a bal keze nem működik olyan tökéletesen, egy kicsit, de tényleg csak leheletnyit pontatlan ), biztos kézzel markolja meg a fegyvert amit a sötétség felé tart, a szíve egészen fent dobog a torkában, szinte imádkozik, hogy a lámpa fénye véletlenül se vetüljön rá semmi ijesztőre – akaratlanul eszébe jut az összes zombis film, amit látott: MIND VALAHOGYAN ÍGY KEZDŐDÖTT – egy kicsit a gyomra is összerándul amint a fény pislákolni kezd és csak akkor enged fel igazán amikor sorra gyúlnak meg a fáklyák a falon. Kimarad a teljes beszélgetésből, éppenséggel csak feléjük pillant ahogyan odaérnek a helyszínre, a szája széle szalad csak finom ráncba a bűz miatt – na jó, meg egy kicsit be is könnyezik – úgyhogy próbál a lehető legtávolabb maradni mindentől és a kiutat keresni, ezt is persze úgy hogy az egyik kezében a fegyvert bármikor célra tarthassa és lőhessen, a másikkal a falat tapogatja, ujjai végig szaladnak a falon többszörösen is, de nem találja a kiutat: fel sem sóhajt amikor újból Corvus segít rajta, rajtuk, csak vet felé egy fél pillantást mielőtt visszanyomná a kezébe a fegyvert, amit nem is olyan régen adott át neki. Nem igazán tudja hogyan kell ismeretlennekkel csapatban dolgozni, de inkább megadja magát. - Szóval akkor, gondolom te leszel az úttörő. – Itt Corvusra pillant. - Én fedezem magunkat hátulról. – Határozottan rábólint a dologra nemigazán várva megerősítésre. Hátra kullog az összevart tag mellé. - Megleszel? – Corvus felé pillant, Nick hangsúlya kicsit arra hajaz, mintha utalna rá, hogyha a férfi nem tud jönni, akkor itt hagyják, de olyan magabiztosan áll meg a másik férfi mellett, hogy biztosak lehessenek mellette, hogy Nick nem fog elmozdulni innen, ha a tag képtelen lábra állni.
Ösztönösen lép be Nick elé, amikor a fáklyák fellobbannak, hisz ki tudja, mi következhetne az után. Még úgy is, hogy bele gondolva tudhatná, hogy ez a másiknak aligha fog tetszeni. Ez jelenleg nem igazán érdekli. Az anyja nem örülne neki, ha tudná, hogy a Jenkins fiú az első számú prioritása. Legalábbis addig, amíg ő parancsot nem ad… onnan már nem lesz olyan könnyű a helyzet. Igyekszik semmiféle empátiát nem táplálni a másik három iránt, a tudat pedig valamiféle megnyugvást ad neki, hogy Nick hozzá hasonlóan vadász és ember is. Így pedig nincs fent a koven radarján.
Ő lép be a terembe először, megtorpan, Isla, aki mögötte van érezheti is, hogy máris hátrálna egy lépést, de nem teszi. Megembereli magát és besétál, a szagra ösztönösen húzva a futósálját az arca elé. Normális reakció egy vadásztól. Őt is lesokkolja, amit találnak. A gyomra nem fordul fel, a tekintete még a rögtönzött maszk mögött is túl higgadt, de akkor sem hagyja hidegen nyilván. Mindig tudta, hogy sokkal több van a felszín alatt, mint amennyit ő lát, elvégre nem tartozott a boszorkák közé, neki más szerepe volt a kovenben. Ők többnyire békén hagyták, cserébe ő sem dugta az orrát olyanba, amibe nem kellett volna. Nem enged meg többet magának annál a percnyi bámészkodásnál, ami az első döbbenetre még ráfogható és a többiek is megteszik.
- Jól van, szedjünk ráncba. – Ledobja a hátizsákját a földre, majd ugyanabba az irányba int. – Ülj le. – Igen, oda, a földre. – Vízszintesben kell kinyújtanod a lábad. Ha a földre nem ülsz le, akkor átveheted a holttest helyét az asztalon. – Int felé, de oda sem néz. A warlock mihelyt helyet foglalt, ő előkapja a táskájából a profi varráshoz szükséges felszerelését, előkészíti a sebet, és azonnal hozzálát. A férfi fájdalmával cseppet sem törődik, de ilyesmire most egyébként sincs idejük.
A bal felső sarokban van a gomb.
Eddig csak a sérüléssel volt elfoglalva, hogy mindkét oldalán bezárja, de a suggalatra Corvus az ajtó felé pillant, rövid szkennelés után pontosan oda, ahol meg kellene nyomnia, majd vissza a férfi sérülésére. Nem fogja abbahagyni azt, amit épp csinál. Ha megteszi, el is vérezhet, hisz ki tudja mikor lesz lehetősége újra varrni.
Ne húzd az időt, Corvus! Tüntesd el őket azonnal!
Az anyja hangja egyre hangosabban dübörög a gondolatai között, ahogy Isla az iratokat kezdi bújni, de ő nem hajlandó félbe hagyni azt, amit elkezdett. Sietve és fájdalmasan kezd varrni, ahogy rajta is fejfájás uralkodik el, de végül sikerült hamar – és a korához képest feltűnően rutinosan – befejezni a varrást. Már talpon is van, hogy az ajtóhoz sétáljon és rövid tapogatás után érdekes módon megtalálja az ajtó nyitját. Nem is gondolt már az álcájára, mert már alig látott az egyre inkább eluralkodó fejfájástól, mintha hagyma marná a szemét. A fiatal vadász nem hülye, nem tenne olyat, amivel máris gyanússá teheti magát, ezért érdekes, hogy az egyik boszorkánynőnek mi és hogyan tűnhetne fel ilyen hamar, ő mindenesetre nem tud róla, hogy máris megtörténik. Gyakorlottan él kettőséletet, mióta az eszét tudja. Szemrebbenés nélkül hazudik, nem is szokása kapkodni, az anyja most mégis sürgeti… mindhiába, hisz elhúzta az időt a varrással. De legalább az ajtó kinyílik és mehetnek.
Lelkes újonc
Chatkép : Szerepkör : történetek írója play by : faceless ≫ Hozzászólásaim száma : 92 Pontjaim : 0 Pártállás :
Semleges
Még időben sikerül a menedéket nyújtó, ámde annál veszélyesebbnek tűnő rejtett járatba jutnotok épségben - vagyis aránylag épségben, hiszen Dante combját egy nyílvessző fúrja át, ami cseppet sem lehet kellemes-, a mögöttetek lévő csapóajtó pedig azonnal lezárul. Egy ideig csend honol és aközben sem történik semmi aggasztó, míg @Corvus Pearlman szemügyre veszi @Dante Jackson sérülését. Azonban amint felkészültök arra, hogy elinduljatok, az elemlámpák pislákolni kezdenek és mindkettőnek kihuny a fénye. Valami történni fog, érzitek, mint ahogy a helyet elöntő mágiát is. Váratlanul lángra lobban valami tőletek pár méterre a járat bal oldalán. Egy poros, pókháló fedte, ősréginek tűnő fáklya világítja meg a boltíves járatot, majd végig a fal mentén újabb és újabb fénycsóva követi, melynek köszönhetően egészen jól belátható az egész. A járat vége egy hatalmas, ám minden bizonnyal elég régi faajtóba torkollik, melynek túloldaláról nem hallatszik át semmi és ha valaki lenyomja a kilincset kiderül, hogy nyitva van. A szobába lépve azonban meglehetősen morbid látvány fogad titeket. A bal sarokban egy hatalmas vasasztalon egy holttest hever, a testén temérdek vágás tátong, az arca kínról árulkodik, de minden bizonnyal már jó pár órája halott. A szoba többi része sem kecsegtetőbb: egy másik asztalon kések, szikék, fecskendő, fogók és a jó ég tudja, még mik hevernek. A jobb oldali falnál egy kandallóban még javában pislákol a tűz, egy íróasztalon pedig papírok és egy bögre, még gőzölgő kávé várja vissza gazdáját. Az alkalom ennek ellenére adott ahoz, hogy Corvus ellássa Dante sebét, miközben @Nicholas Jenkins a szoba másik oldalán lévő ajtót próbálja kinyitni, melyen sem kilincs sem kulcslyuk nincs. Talán, valami rejtett mechanika nyitja? Vajon, mikor tér vissza a szoba tulajdonosa? @Corvus Pearlman-nek azonban érkezik egy sugallat, hogy hol található a gomb, amellyel nyitható az ajtó, hiszen az anyjának az az érdeke, hogy minél előbb visszakerüljenek a bábuk a helyükre.
@Phoebe Wright, kérlek, dobj a kockával! A dobásod eredménye meghatározza a történet folytatását!
Páros szám esetén: szemfülesek vagytok Islaval és kihasználjátok az alkalmat arra, hogy titokban magatokhoz vegyetek egy-egy kést.
Páratlan szám esetén: túlságosan sokkol a holttest és a sérült Dante, így elszalasztjátok a kínálkozó lehetőséget és nem sikerül fegyverhez jutnotok.
@Isla Rousseau, kérlek, dobj a kockával! A dobásod eredménye meghatározza a történet folytatását!
Páros szám esetén: A fegyver elrejtése után, felfigyelsz az asztalon lévő jegyzetekre, ezáltal értékes információkhoz juthattok és az sem kerüli el a figyelmed, hogy Corvus milyen jól informált.
Páratlan szám esetén: túlságosan Dantéra -ki hibáztathat ezért? - és a fegyver elcsenésére koncentrálsz, így a jegyzetek és Corvus tippje is elkerüli a figyelmed.
A kockát ebben a topikban tudod dobni, és ha esetleg szükségét érzed, olvasd át nyugodtan, hogyan kell használni a kockát. A posztodban a dobás után tüntesd fel, hányas számot dobtál.
Elküldésének ideje -- Szomb. Feb. 06, 2021 8:12 pm
3-as csoport
Nem kell sokáig várnunk arra, hogy megtudjuk kik közelednek felénk. A szárszemíjat látva azonnal hátra lépek egyet. Basszus… És nekünk nincs semmink. Nem tudjuk megvédeni magunkat, ha akarjuk. Igen ott van a szavak ereje, de nem feltétlenül sikerül ez minden alkalommal. Mindenki feszült ez érezhető is. Bármit mondhatunk, de rajtuk áll, hogy el akarják-e hinni vagy sem. Most elkezdhetnénk siránkozni, hogy mi áldozatok vagyunk és semmi rosszat nem akarunk. De az, hogy ők mit keresnek itt szerintem sokkal érdekesebb kérdés. Dante válaszol nekik, így nincs miért nekem is megszólalnom. Figyelem a két idegent. Fogalmunk sincs, hogy kik ők… Ahogyan nekik sem, hogy mi kik vagyunk. Egymásra vagyunk utalva ezen a romos helyen. Bár ők nem tűnnek annyira legyengültnek. Talán kintről jöttek be… A padló megremeg a plafonról meg nagyobb kődarabok esnek el és … Basszus ismét. Elsül a fegyver és Dante lába egy vesszővel gazdagodik. Ugranék én is oda rögtön, de az ismerőse megelőz engem, így inkább én is a menekülést választom. -Annak semmi értelme, ha egymással ordibálunk. Az nem fog innen kijuttatni minket.-Mondom határozott, de nyugodtan hangon a két idegennek. -Sajnos nincs más választásunk. Arra kell mennünk. Senki sem tudja mi vár ott ránk, és nem is reménykedem abban, hogy a végén a szabadság lesz, de jelenleg úgy érzem jobban járunk, ha nem maradunk itt.-Ha kell előre megyek, feláldozom magam, de ne maradjunk egyhelyben, mert azzal nem jutunk előrébb. Szemet forgatva kapom ki a lámpát az álla alól, majd guggolok le mellé, hogy meg tudjam világítani vele Dante lábát. Így mégis csak egyszerűbb a dolog. -Akkor induljunk. Ha szeretnétek én előre megyek. Kérlek te segíts nekik.-Pillantok a dokira. Ha nem találnak ki mást, akkor elsőként el is indulok. Lépéseim óvatosak, nem kapkodok. Ki tudja, még milyen meglepetések várnak ránk.
Elküldésének ideje -- Szomb. Feb. 06, 2021 11:25 am
Leállhatnának most veszekedni, egy része szívesen meg is tenné. A másik vadásszal nincsenek olyan egyensúlyban, mint a civil életben – már ha egyensúlynak lehet nevezni azt a négy kerék helyett kettőn való billegést, amit művelnek – úgy tűnik, mindketten magányos farkasok és egyik sincs hozzászokva, hogy bárki megmondja neki, mit csináljon. Ismeri már ezt a pillantást, amikor Nick szemmel veri, és ebben a kiélezett szituációban nem örül neki. Más esetben mindig nagyon simulékony a fiúhoz és még élvezi is, sokkal nyugodtabb természet, na de most? Most vadász és áruló. Most benne is ezer impulzus tajtékzik és fogalma sincs, hogy mi lesz az este kimenetele. Fogalma sincs, hogy az anyja odadobná-e a farkasok elé. Nem is akarja megtudni.
- Kurva életbe… – Szisszen fel, és olyan gyorsan történik minden, hogy nem is tudná megmondani, hogy a láncban épp melyik esemény váltotta ki ezt a reakciót. A kattanás? A plafon hullása? A mellette elsuhanó nyílvessző? Tessék, lehet válogatni, mint a búcsúban, és ez jó eséllyel még csak a jéghegy kis icipici csúcsocskája.
- Nem mindegy? – A sötét alagútban olyan ’’kussolj már’’ stílusban rámorran Islára, Nick sem hallhatott tőle még ilyet, de ha jól sejti, nem lesz meglepődve, elvégre a másik sem úgy viselkedik, ahogy azt egymástól megszokhatták. A warlock is örüljön, hogy nem kap egyet visszakézből, hogy befejezze a nyávogást. Mindenki feszült, érthető. Miután Nick elővette a zseblámpáját, ő is sóhajt egy nagyot és előveszi a sajátját, miközben helyeslően bólint arra, hogy nem húzhatja ki a nyilat. - Várj egy kicsit, mindjárt. – A saját fegyverét meg konkrétan a Jenskins fiú kezébe nyomja. Meredek húzás, de jelenleg ő az egyetlen, akiben megbízik. Nem akasztja vissza az övére, mert valamelyik boszorkány még lekapná onnan… Leguggol az ismeretlen férfi elé, akinek a nyílvessző áll ki a combjából. A mozdulatai meglepően rutinosnak tűnnek. Nem ez az első rodeója.
Az elemlámpát az állával a vállához szorítja, hogy felszabaduljon mindkét keze, azzal pedig Dante combja felé nyúl, ha hagyja neki. Ha pedig nem, akkor megjegyzi neki azt is, hogy – Ne mozogj. Orvos vagyok. – Egy határozott mozdulattal tép nagyobb lyukat a nadrágjára, hogy hozzáférjen a sebhez. A másik fájdalmával nem törődve megnyomkodja kicsit. Közvetlenül a sérülést is, meg tőle messzebb is, mielőtt kelletlen sóhajjal felállna, a vért a saját nadrágjába törölve. - Fájni fog, de szerencsésen talált el. Ha biztosabb helyre érünk, ellátlak, most menjünk.
– Ha éreznék, már rég odafent lógnál a csilláron – mordulok Jackson irányába. Mondanám, hogy hihetetlen a komolytalansága, hogy még ennyi idő után sem képes komolyan venni a helyzetünket, de igazából nem vagyok meglepve. Mi másra is számíthattam volna tőle? A hozzánk csapódott lány irányába egy barátságos mosolyt mutatok, nehogy magára vegye az általános ellenszenvet, amit Jackson képes kiváltani belőlem, elvégre nem ő tehet a létezéséről, de aztán a barátságosságnál sokkal égetőbb dolgokkal kell szembenéznünk. Az hagyján, hogy mint kiderül, a léptek nem egy, hanem mindjárt két emberhez tartoznak, de az még tovább árnyalja – vagy inkább sötétíti – a helyzetet, hogy mindkettőnek számszeríja van. És mindkettőt ránk szegezik. Mi meg itt vagyunk fegyver és mindenféle erő nélkül. Már ami hatásos lenne egy rohadt nyílvessző ellen. Azt már nem is ragozom tovább, hogy az egyikük határozottan ismerősnek tűnik, és bár nevet nem tudnék társítani az archoz, valamiért a kórházzal azonosítom... ez viszont nem igazán jön össze a számszeríjjal, szóval maradjunk annyiban, hogy túl sokáig szívtam egy levegőt Jacksonnal, így az én agyam is zápulásnak indulhatott. Az említett persze már villogtatja is a diplomáciai érzékét; a kérdésre legszívesebben letépném az arcom a helyéről, de egyelőre megelégszem azzal, hogy hátrafordítom a fejem – a teljes testet érintő hirtelen mozdulattól érthető okoknál fogva tartózkodom – és rámeredek. – Komolyan ekkora... – Azt már sosem tudjuk meg, hogy idiótának, seggfejnek, fasznak, vagy valami ennél is cifrábbnak akartam-e nevezni, ugyanis a földrengésszerű érzés határozottan belém fojtja a szót. A padló mintha meg akarna nyílni alattunk és a mennyezet irányából sem jönnek sokkal bizalomgerjesztőbb hangok. Felpillantva azt látom, hogy az egyébként is elég roskatag plafon elég ijesztő iramban kezd repedezni, kisebb-nagyobb darabokat hullatva magából, amik ki tudja, meddig kerülnek el minket. Jackson káromkodására fordulok újra felé, de nem is annyira a káromkodás, mint inkább a hangjában felbukkanó furcsa él vonja magára a figyelmem. Aztán meg a nyílvessző, ami a combjából áll kifelé. – Bassza meg! – Két lépésből termek mellette, ha nem Jacksonról lenne szó, egészen biztosan aggodalmat éreznék, de mivel róla van szó, ezért inkább nem nevezem meg az érzést. A felém eső karja alá bújok, hogy jobbára így rángassam magammal, mielőtt még ránk szakad az egész rohad mennyezet; nem valószínű, hogy foglalkozom a sérülésével egyelőre, bár az engem is meglep, mikor a szabad karomat épp az egyik olyan fickó ragadja meg, aki az imént még fegyvert fogott ránk. Talán éppen ő lőtte lábon Jacksont, de nem igazán van időm mérlegelni a dolgokat. Egyszerűen csak hagyom magam sodródni az árral, mivel épp az egyetlen élhető lehetőség felé rángat magával, amerre én is mentem volna, és közben próbálom legalább az egyik lábán tartani Jacksont. A hajam és az arcom csupa por és törmelék, mire a vaksötétben a hátamat egy olyan falnak tudom vetni, ami nem akar ránk omlani. – Megvagy? – nézek Jacksonra, próbálva kivenni az arcát a sötétben, és közben felmérni mögötte, hogy Phoebe is bejutott-e a fedezékbe. A jól vagy megközelítést inkább nem veszem számításba, tekintve a lábát. Zseblámpa villan a sötétben, meglepve kapom a fejem a megszólaló srác irányába. Egy kicsit érzelmi hullámvasút jellege van a változásoknak. – Pontosan hová is...? – A kérdést remekül lehet értelmezni úgy is, hogy ha a fejünkbe is akarnak repíteni egy-egy nyilat, azt akár itt helyben is megejthetjük.
A helyzet súlyossága ellenére is képes lettem volna minden követ megmozgatni azért, hogy bosszantsam Isla-t. Szegény lány - Phoebe, remélem, hogy tényleg így hívják - még nem is sejtette, hogy milyen macska-egér játékba csöppent. A helyzetet csak szebbé tette, hogy Isla tulajdonképpen a húgom volt. Na jó, nem vér szerint, de együtt nőttünk fel ugyanazon falak között. Szegény átkozhatta a napot, mikor beléptem az életébe. Amikor a két alak megmozdult, még mindig nem tudtam eldönteni róluk, hogy ők a jó-, vagy a rosszfiúk. Mindkét szerep illett volna rájuk. Miután előkerültek a csinos fegyvereik, na akkor már szemernyi kétség sem fért hozzá. Az egyik motyogott valamit a másiknak, amiből egy halvány betűt nem értettem, jobban lekötötte a figyelmemet az íj, amit szorongattak. - Öööö... - Jól adtam a tudatlant, még nagyon színészkednem sem kellett. - Boszorkányok? - Úgy kérdeztem, mintha valami beugratós kérdést tett volna fel. Talán nem a legjobb alkalom arra, hogy egy másik macska bajszát huzigáljam. Tekintetemmel még mindig az íjat bűvöltem. - De menő szerkezet, a Walmart-ból van? - Vártam Isla-tól egy seggberúgást a kicsit sem helyzetbe illő, már-már lelkendező mondat után, de ez elmaradt. Miért maradt el? Ah, szóval megremegett a padló. Darabok hullottak a fejünk fölött, a por egy másodpercre elhomályosította a két alakot, a következő másodpercben pedig valami éles, már-már kegyetlen fájdalmat éreztem a combomban. Egy momentum műve volt az egész, hogy lássam, az egyikük nyila a húsomba fúródott, én pedig a következő pillanatban közel álltam ahhoz, hogy elveszítsem az egyensúlyomat. - A p*csába. - Hangom az előbbihez képest jóval mérsékeltebb hangot ütött meg, szinte már reménykedve abban, hogy ez az egész meg sem történt. Valójában azt sem fogtam fel, hogy hogy kerültem fedett helyre az omladozó terület alól. A légzésem felgyorsult, egy keskeny vértócsát pillantottam meg magam mögött, már amennyit az egyre vastagodó porfelhő alól még ki lehetett venni. Lázas leszek. Lázas leszek!
Hitetlenkedve pillant oldalra Corvus válaszát hallva, nem igazán tudja mire vélni, hogy felhozza Davidet - Nick pár fokkal máris feszültebé válik - meg azt sem igazán tudja hova tenni, hogy megkérdőjelezik, mert persze alázták már meg jó néhányszor, David egyik közkedvelt módszere, ennél fogva pedig jól kellene tűrnie, csakhogy Nick egyszerűen nem ezt várja. Tőle másra számít. Az állkapcsa idegesen megfeszül, de tulajdonképpen nem mutatja más jelét annak, hogy éppen vérig sértik, ha valamit, hát az irányítást soha sem adja ki a kezéből szívesen, Corvust pedig nem ismeri annyira, hogy vadászat közben csak úgy a kezébe adja ezt a lehetőséget. Ahhoz minimum évek óta rendszeresen együtt kellene vadászni járniuk, Nicknek tudnia kellene a másik egy kósza pillantásából, hogy mi a helyzet, de ahogyan a szemébe néz nem igazán tud kiolvasni belőle semmit, ettől pedig- meg persze a sértettségétől - bizalmatlankodni kezd. nem tudja eldönteni, hogy azzal járna jobban, ha a számszeríját inkább Corvusra szegezné vagy inkább a három lehetséges célponton hagyná a célkeresztet. Szerencsére nem kell ezen olyan nagyon sokat gondolkoznia, Corvus lépése hatalmas visszhangot ver, Nick lába alatt megremeg a talaj, a gyomra összeszűkül kellemetlenül, hát most sem úszhatja meg egy könnyű sétával: a hajába por hullik, a terem vészjósló hangot ad ki és többé nincs ideje arra, hogy sértődötten bámuljon a többiekre, a mennyezet aláhullik, ráesik, az íja pedig sebesen kiold, de hát Nicknek nincs ideje igazán azzal törődni mi ennek a következménye - egészen biztos abban, hogy pontosan tartott a célra - máris sietős léptekkel igyekszik még azelőtt a felnyílt átjáróba - bár MINDEN PORCIKÁJA lázad ellene -, hogy valami sokkal nagyobb fejbe kólintaná; akit ér berántja magával a rejtekhelyre, átjáróra vagyis hát abba a nagyon sötét lyukba amitől a legszívesebben hátrálna, a hátán feláll a szőr, UTÁLJA ezt csinálni, de máris újra tölt, előhúz egy zseblámpát a kabátja zsebéből, és bevilágít a sötétségbe. - Mehetünk? - A kérdését direkt nem Corvusnak célozza, rémesen meg van még sértődve az előbbi közjáték miatt; költői kérdésnek szánja, de azért visszapillant a célszemélyre. - Szerintem inkább ne húzd majd ki, mert attól csak rosszabb lesz. - Pillantása Corvusra csúszik. - Vagy tévednék? -
Lelkes újonc
Semleges
Nem könnyű meghatározni valakiről, hogy az ellenséged vagy a barátod és cseppet sem teszi ezt könnyebbé a tény, hogy @Corvus Pearlman és @Nicholas Jenkins számszeríjat és egy meglehetősen egyértelmű kérdést szegeznek a kiszabadult bosziknak. Arra azonban Corvus sem számít talán, hogy az a pár lépés, amivel megközelíti a hármast, épp egy olyan padlólapon vezet át, mely beindít valamit. Először, csak a hangos robajt halljátok, ami a kihalt báltermen végig visszhangzik megrezegtetve a falakat, lerázva a plafonról még több port, majd egy kattanást követően a szemközti falon lévő óriási kandalló hátulja megnyílik és egy sötét járat jelenik meg előttetek. Tik-Tak. Tik-Tak. A mennyezet elkezd hullani és félő, hogy ha sokáig várnak eltorlaszolja a járatot, ami jelenleg a legközelebbi menekülési út mindenkinek. Nem tudni, hogy hova vezet vagy, hogy egyáltalán vezet-e bárhova, hiszen zsákutca is lehet vagy rátok omolhat. Az is lehet, hogy csapda, de nem igazán van más választásotok.
// @Nicholas Jenkins kérlek, dobj a kockával. Az eredmény fogja meghatározni az események további menetét.
Egyes vagy négyes dobása esetén: Egy darab a mennyezetből megüti Nick íjat tartó karját, ami így kilő véletlenül egy nyilat és combon találja Islát.
Kettes vagy ötös dobása esetén: Egy darab a mennyezetből megüti Nick íjat tartó karját, ami így kilő véletlenül egy nyilat és combon találja Phoebet.
Hármas vagy hatos dobása esetén: Egy darab a mennyezetből megüti Nick íjat tartó karját, ami így kilő véletlenül egy nyilat és combon találja Dantét.
A kockát ebben a topikban tudod dobni, és ha esetleg szükségét érzed, olvasd át nyugodtan, hogyan kell használni a kockát.
Ez egyre rosszabb, és rosszabb, és rosszabb. Hónapok teltek el a bizonyos Halloween-i buli óta, ám sem az eltűnések, sem a városiak nem csendesedtek. Megszervezte azt a bulit, terülj-terülj asztalkámat varázsolt a koven számára, megtette, amire az anyja kérte, ahogy mindig. Sosem volt igazán választása. Sosem gondolt arra, hogy lenne választása. Elvégre ő anya. Nem kellett volna ennek megtörténnie. Nem kellett volna elszabadulnia a káosznak. De ha valóban így gondolja, akkor miért csak az egyik szeme sír? A másik miért nevet? Miért tölti el egy igazán apró, alig észrevehető elégedettség annak kapcsán, hogy a fogvatartottak kiszabadultak és esélyt kaptak arra, hogy küzdjenek? Corvus nem egy aljas ember. Jó, lehet, hogy kicsit – nagyon – ferdén húz az a bizonyos morális iránytűje, de a körülményekhez képest még így is egy egészen funkcionális felnőtt lett belőle. Ott van benne a fiú, akit az anyja elvett a családjától.
Számos alkalommal látta a kúria tervrajzait, de tudja, hogy a koven varázslatai képesek labirintussá változtatni azt. Egyébként sem számítana. Neki nem az a feladata, hogy kijusson, hanem az, hogy várjon anya szavára. Noha életében talán először, minden porcikája azért rimánkodik, hogy ez ne történjen meg. Hogy csodával határos módon a nő egyszerűen megfeledkezzen róla. Hogy elengedje. Nickkel, messzire. Tisztában van vele, hogy ez nem fog megtörténni. Hogy anya előbb táncolna az égő hulláján. A legszomorúbb, hogy Corvus olyannyira hozzá van szokva ehhez a tudatalatti gondolathoz, hogy természetesnek veszi. Ó, pedig ha tudná!
- Ezek… – Elharapja a mondat folytatását. Mit mondhatna? Ne lőjük le őket, ezek boszorkányok? Ezek foglyok? Nem fogja ilyen gyanús helyzetbe hozni magát, nem ostoba. Persze a Jenkins fiúnak igaza van, három lövésből leszednék őket, hang nélkül, és mehetnének tovább. De mégis hova mennének tovább? Mi ez, egy kibaszott Counter-Strike, hogy mindenkit ki kell nyírniuk, aki az útjukba kerül? – Engedd el, Nick. Apád nincs itt. Csak éld túl az estét. – Milyen érdekes, hogy nem többesszámban akar túlélni. Tudjuk le nyelvbotlásnak. Meg BAGOLY MONDJA. Tudja, hogy a másik hányadán áll az apja parancsaival. Szeretné megmenteni Nick lelkét. Igazán szeretné, ha már a sajátját nem tudja. És bár egyikőjük sem örül neki, hogy egymásba botlottak – elhiheted, hogy Corvus végképp nem, iszonyatos görcs van a gyomrában – talán így a legjobb. Hogy amennyire tud, vigyázhat rá. A szavai ellenére ő is készenlétben tartja a számszeríját. Ez a kedvenc fegyvere. Gyors, pontos, és az anyja varázslatai miatt, mágiával eltéríthetetlen. - Gyere. – Halkan biccent a másiknak, hogy kövesse – HAHAHA, Nick meg a követés – miközben megindul a kis csoportosulás felé, két lépés közt rájuk szegezve a fegyverét. - Kor és faj? – Ellentmondást nem tűrve követeli az információt, ha pedig nem osztják meg velük, gondolkodás nélkül ereszt bármelyikük combjába egy nyilat. Anya sosem osztotta meg Corvussal azt, hogy kiket raboltak el, így nincs vele tisztában. Közös megegyezés volt, hogy jobb az, ha nem tudja. Túl… városi lett. Nem zavarhattak be az érzelmek.
Eddig csak a tényt gyűlölte, hogy ideküldte az apja, most már viszont szégyellni is magát, hogy újra egy ilyen helyzetben kell összefutnia Corvusszal. Kényelmetlenül feszül a tenyerének a számszeríja, hirtelen égetni kezdi a bőrét az összes odaerősített kés, minden rejtekhelyre betömködött pisztoly, azt érzi világít rajta minden jele annak, hogy vadász. Meg is köszörüli a torkát ahogyan egymás mellett haladnak, figyelme csak részlegesen irányul a helyszínre és magára a helyzetre, tudata másik részét Corvus jelenléte köti le, az ahogyan mozdul, ahogyan lélegzik és Nick most először érzi azt, hogy nem csupán azért nem örül a jelenlétének, mert így nem átlagos emberként vannak jelen, hanem mert aggódik azon mi történhet vele és ettől olyan kényelmetlenül érzi magát, hogy a tenyere izzadni kezd és majdnem felveti, hogy talán egyikük mehetne erre a másik meg arra, csak rádöbben, hogy az borzasztóbb lenne: végig azon görcsölhetne, hogy vajon mi van Corvusszal. Úgyhogy bármennyire is gyűlöli már csak a gondolatát is annak, hogy együtt kell működnie a másikkal - Nick mindig is jobban szeretett egyedül dolgozni, ha másokkal is kellett csapatban dolgoznia mindig Franny, a húga volt a társa, Nick nem az a behódolós jellem, sokkalta inkább szeret ő irányítani - erőt vesz magán. Fél-félpillantásokat vet rá ahogyan előre felé haladnak, szégyell mindegy egyes vonást ami előbukkan belőle és a vadász énét fedi fel Corvus előtt: megtanították osonni, körültekintőnek lenni, sebesen reagálni, de arra soha senki nem tanította meg, hogy hogyan kezelje az ilyen helyzeteket. Nick feszült amikor betérnek a terembe és rögtön megtorpan, a számszeríját rögtön a férfi felé irányítja, nem fogja elengedni a gyeplőt, nem fogja alárendelni magát Corvusnak, Nick tényleg képtelen igazán együtt működni. - Egy lövésből leszedem, kettőből a nőt is, szóval gondolom tied a harmadik. - Nem gondolja, hogy a három fél hallaná amit Corvusnak motyog, de ha még meg is hallanák Nicholas egészen biztos benne, hogy hamarabb leszedi őket, minthogy megmozdulnának.
Boszorkány
Chatkép : Szerepkör : washingtoni lakos play by : Shailene Woodley Hozzászólásaim száma : 60 Pontjaim : 42 Pártállás :
Ellenálló
Fő képességem : Telekinézis Őt keresem : Korom : 103
Már nem tudom milyen régóta lehetek itt. Az elején próbáltam a napokat számolni, de végül elvesztettem a fonalat. Folyton a lovardán jár az eszem és a csajokon. Remélem Lisa kézben tartja a dolgokat és nem egy romos ház vár majd rá, ha esetleg egyszer kijutok innen. Minden erőm a nullán. Úgy érzem, hogy még egy kisebb szél is képes lenne ledönteni a lábaimról. Megrezzenek ahogy az ajtók becsukódnak mögöttünk, mint valami kísértetház. Csak most nézek végig a másik két boszorkányon. Baszki… Ez Dante… Észre sem veszem magam, de pár másodpercig csak őt figyelem. Amint észreveszem magam elkapom róla a tekintetem. A végén még őrültnek fognak tekinteni engem… Nem… nem most kellene megosztani vele a dolgot. Kissé sem jönne ki hülyén a szitu. „Hé Dante! Lehet, hogy meghalunk ma, de amúgy a húgod vagyok… Biztos nem emlékszel rám, mert még kicsik voltunk…” Nem… Majd ha ezt túléljük talán akkor A nő hangosan kezd el gondolkozni. Tekintetemmel a termet figyelem ahogy hallgatom őt. Próbálom kitalálni, hogy mégis hol lehetnénk, de nem rémlik, hogy láttam volna bármilyen lerobbant épületet a városban, vagy annak a szélén. Lehet, hogy nem is vagyunk Washington közelében… Dante szavaira csak elmosolyodom. Engem cseppet sem zavar a dolog. Muszáj lesz együtt dolgoznunk, ha ki akarunk jutni. Vagy legalább is nagyon úgy tűnik, hogy innen nem tudunk egyszerűen csak kisétálni. -Kérdés, hogy vajon kik lehettek itt? Bár nagy eséllyel az, vagy azok, akik ide cipeltek minket.-Válaszolom meg igazából a sajt kérdésemet, ami persze nem jelenti azt, hogy ez a helyes, de ez tűnik logikusnak. Ki más mászkálhatott volna itt? -Sajnos még nem igen.-Rázom meg közben a fejem. Nem is próbálkozom vele. Ha még vissza is tért valamennyire nem is biztos, hogy lenne elég erőnk használni. Én magam is elindulok a nyitott ajtó felé. Mintha csak terelni szeretnének minket, de vajon jó dolog követni azt az utat? Mondjuk meg se próbáltuk még a többi ajtót kinyitni… -Kijutni innen élve!?-Pislogok a bátyámra, majd én is csak a hangok irányába figyelek.
Voltaképpen nem tűnt nagy büntetésnek az, hogy egy nővel legyek összezárva cirka egy négyzetméteren, habár az oxigénszint néha megcsappant. Volt egy olyan megérzésem, hogy Isla bárkivel szívesebben lett volna ebben a kegyes börtönben, egyetlen feltétellel, mégpedig hogy az illető nem Dante Jackson. De várjunk. Ezt nagyjából öt percenként el is mondta, az egóm pedig ennek hatására rögtön ki is szabadult a palackból. Talán ezek a heccelések voltak az egyedüliek, amik segítettek az éberségben, vagy tulajdonképpen a túlélésben. Olyan helyzetbe kerültünk, amibe előtte még soha, és nem tűnt túl egyszerűnek kivakarózni belőle. - Engem is emlékeztetett valamire. Olyan volt, mint az irodádban. - Ártatlanul jegyeztem meg Isla eszmefuttatását hallva, majd egy bájos kis mosolyt küldtem a másik lányra. Úgy emlékeztem, hogy Phoebe-nek hívják, és az eltűnésünk előtt jártam nála. No, persze nem úgy, ahogyan azt Isla elképzelte volna, teljesen hivatalos volt az ügy. Talán udvarias lettem volna, ha megkérdezem, hogy kiderült-e, mi okozta tüzet a lovardájában, de inkább hallgattam. A fene se tudta, őt mikor ragadta el ez a tucatnyi jótét lélek. Követtem Isla-t, közben Phoebe mellett haladva, és suttogva felé fordultam. - Igggen, mindig ezt csinálja. - Súgtam oda neki, utalva Isla-ra, ahogy magára vette a főnök szerepét, közben szándékosan megjásztva a felháborodottat. Az egész helyzetben nem volt semmi bizalomgerjesztő, így ha már meg kellett halnom, az utolsó óráimat ne full komoly beszélgetésekkel kelljen töltenem. Aztán, mintha mi sem történt volna, Isla-ra néztem, éppen akkor, mikor feltette az ezer dolláros kérdést. - Ööö... - Felemeltem a mutatóujjamat, mint aki mélységesen gondolkodik. - Ding-ding. Nem. Miért, te igen? - Biztos voltam benne, hogy lassan szembesülnöm kell a hegyi beszéddel, amivel akkor tudott sújtani, mikor nem veszem eléggé komolyan a kialakult helyzetet. Talán akkor kezdett kicsit komolyodni az arcélem, mikor meghallottam a hangokat az ajtó mögül. Ez jelenthetett jót. De jelenthetett valami pokoli, pokoli dolgot is. - Utolsó kívánságok?
Akaratlanul is összerezzenek a becsapódó tölgyfaajtó hatalmas dörrenésére; általában nem vagyok egy különösebben beszari alak, de most két dolog is rohadtul hiányzik: a fegyverem és az erőm. Utóbbi mindjárt kétféleképpen is értelmezhető módon, és ez nem segít a helyzeten. – Elég elcseszett hely ez – jegyzem meg, homlokráncolva kémlelem végig a túlságosan is nagynak tűnő, romos helyiséget, az omladozó vakolatot és nem túl bizalomgerjesztő üvegablakokat. – Nem azt mondom, hogy ennél még az eddigi lakhelyünk is jobb volt, de... majdnem. – Azt már csak gondolatban teszem hozzá, hogy itt legalább több levegőt kapok, mert nem fél négyzetméteren vagyok összezárva Jacksonnal. Nem vagyunk egyedül, egy másik boszorkány is csatlakozott a kettősünkhöz, szóval nem feltétlenül most akarnám megvitatni, milyen kegyetlen élmény volt ennyi ideig non-stop rákényszerülni a társaságára... az a lány egyébként is olyan furcsán néz néha Jacksonra, hogy már-már én jövök zavarba tőle, pedig biztos az orrom alá dögölte volna, ha összehozott minket a sors valamelyik exével. Mennyi ideje vagyunk egyáltalán ezen a helyen? Rohadtul elveszett az időérzékem. Egy pillanatra összeszorul a gyomrom, mikor belegondolok, hogyan búcsúztam el az öcsémtől a halloween-i buli előtt. Legkésőbb hajnalban jövök, meg a nagy lószart. Figyelemelterelés gyanánt elkezdek óvatosan léptekkel elindulni a hatalmas helyiségben. Szemügyre veszem a csillárt – vagy inkább a maradékát – is, hamar körvonalazódni kezd a fejemben a biztos tudat, hogy ez egykor bizony valamiféle bálterem lehetett. – Reméljük, senki nem akar megtáncoltatni minket – lépkedek tovább a fal mentén, pedig itt aztán rohadtul nem egyértelmű, melyiktől kéne jobban félni: attól, hogy beszakad alattam a padló a belsőbb területeket, vagy attól, hogy rám omlik a fal a külső íven. – Pedig az biztos, hogy nem mi járunk itt először – teszem hozzá, amikor megpillantom az ajtók között zavarosan tekergő lábnyomokat. Az egésznek olyan hangulata van, mintha a terem legalább négy tengely mentén szimmetrikus lenne és ezekre tükrözték a nyomvonalakat. Kiráz a hideg; remélem, nem jön szembe még pár másik énünk a sarkon. – Ti éreztek bármit is visszatérni az erőtökből? – pillantok hátra a másik két jómadárra, feltételezve, hogy ők is értik: a mágiára gondolok, nem arra, hogy néhány lépésen kívül nem sok mozgásra volt lehetőségünk az elmúlt ki tudja mennyi idő alatt. Csak akkor torpanok meg, amikor az egyik hatalmas tölgyfaajtó mögött – ami ugyanúgy néz ki, mint amin keresztül mi érkeztünk – lépteket hallok meg. Gyorsan feltartom a kezem, jelezve a többieknek is, hogy valami történik; hátrébb is lépkedek, hogy inkább velük legyek egy vonalban. – Azt hiszem, nem sokáig leszünk egyedül...
Kora délelőtt jelentek meg az első alakok a kúria körül, ugyanis Washingtonban elterjedt a hír, hogy a régi épület nem csak azért bolydult fel ismét, mert a Temple of the Mighty szervezet központjává nevezte ki azt. A rendőrség és a Koalíció berkeiből is szárnyra kélt a pletyka, miszerint itt tartják fogva az eltűnt boszorkányokat… Bár az elsők, akik megérkeztek az épülethez bizonytalanok voltak, a szekta tagjai már velük is ellenségesen viselkedtek, s többeket el is fogtak. Ám a kora esti órákban érkező szervezett csoportokkal szemben már nem volt ennyire könnyű dolguk - így az épület falai mögött is változás állt be. Odabent a szekta és annak vezetője közötti mágikus kapcsolat megbomlott a hirtelen beállt zavargások miatt, így az erő, amelyet eddig összegyűjtöttek az áldozatoktól, kicsúszott a kezeik közül, épp úgy, ahogyan az eddigi fegyelem is: így történhetett meg, hogy a mágikus zárak hirtelen kattantak és az ajtó kitárult, amely eddig elzárta a csapdába esett boszorkányokat és kiválasztottakat a külvilágtól. Ám ne higgye senki, hogy egyszerű lenne kijutni az épületből, s nem csak azért mert igazán hatalmas a kúria, sokkal inkább mert valódi labirintusra emlékeztet a belső tér, ezért könnyű eltévedni benne, azoknak is, akik kijutni szeretnének és azoknak is, akik megmentenék a bent rekedteket.
Helyszín:bálterem
A hatalmas ajtó szárnyai, melyeket cirádás faragások és minták díszítenek, nyikorogva indulnak vissza eredeti helyükre, hogy aztán egy hatalmas dörrenés kíséretében becsukódjanak. Mély, várakozással teli csend telepszik az óriási bálteremre, mely egykor szöges ellentétben jelenlegi helyzetével, valószínűleg hangos zene, nevetések és drága, kristálypoharak csörgésétől volt zajos. Ha az ember behunyja a szemét és fülel, talán még most is hallani a keringő dallamát, melyet a sarokban, mára már csak két lábon álló, megkopott, hiányos zongorán játszott egy ügyes kezű zenész. A kevéske fényben, melyet a falakon pislákoló gyertyák és a hatalmas ablakokon beszűrődő holdfény szolgáltat, jól látható a levegőben szálló por, melyek csak akkor sokasodnak kicsit, ha a szél egy-egy erősebb lökéssel megmozgatja a tetőszerkezetet. Ilyenkor olyan, mintha az egykor ragyogó pompában fürdő épület kelletlenül, fáradtan nyögne egyet, de egyébként síri csend honol. Már a hatalmas csillárról lógó pókhálók is lakatlanok és az is egyértelmű, hogy a díszes kandallóban sem égett tűz már hosszú évek óta. Az egykor hófehér márványpadlót ellepő vékony porréteg azonban arról árulkodik, hogy valaki vagy valakik jártak ott mostanság, hiszen több lábnyomot is észre lehet venni, azonban ezek mind zavarosak. Olyan, mintha mindenhova és sehova vezetnének, hiszen a bálterem minden oldalán található egy ugyanolyan nagy ajtó, mint amelyen ti is beléptetek és ezek mindegyikéhez és mindegyikétől vezetnek lábnyomok. Mintha valaki órákig telefonált volna s közben rótta volna a köröket. A négy ajtó közül azonban, csak egy vezet valahova és az nem az, mint amelyen beléptek a terembe. A kérdés pedig adott; hova vezet az az egy ajtó és ki rejtőzhet mögötte?