Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Eric & Caroline - Do i look like an idiot, Mr Warren?

Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Eric & Caroline - Do i look like an idiot, Mr Warren? - Page 3 Tumblr_nblmowcE681qjx6n6o1_250
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Eric & Caroline - Do i look like an idiot, Mr Warren? - Page 3 Giphy.gif?cid=ecf05e47hoqi1upk922utlcbjj0j0v6dmimm343xrr4rnj5m&rid=giphy
Talán még nem tudod, de egymásra találtunk...
Eric & Caroline - Do i look like an idiot, Mr Warren? - Page 3 Tumblr_n454rkFVr51t62v5ao2_400
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
Elküldésének ideje -- Kedd Aug. 18, 2020 4:52 pm

Caroline & Eric
There are no secrets!

Csendesen telt az utazásunk. Szerencsére nem törte meg a beállt csendet, csak akkor amikor kellett. Az igazat megvallva, sosem szerettem a kényszer beszélgetéseket, mikor csak azért szövegelsz, hogy ne legyen csend.
Persze ha be lennék zárva valahová, és nem lenne más szórakozni valóm, és az utolsó perceimet élném meg, akkor beszélgetnék, akár még a pincsikutyák szőrápolásáról is ha azon múlna az életem.
Persze az elején a dicséretet el kellett fogadnom, s elégedetten mosolyodtam el, majd néztem én is végig a műszerfalon.
-Ha lenne olyanom, akkor arra is vigyáznék! - jelentettem ki. - De jelenleg, ez a legnagyobb kincsem! - jelentettem ki, szándékosan nem említettem meg a Nagyikámat, hiszen róla nem tudhat senki sem, maximum a nagyon közeli hozzátartozók, és ismerősök, de jobb szeretem titkolni, hisz ő volt a legnagyobb kincsem.
Aztán követtem az utasításokat, és az út csendesen telt el egészen addig, míg meg nem kellett szólalnia, hogy melyik úton kell végig mennem. Nem mintha nem néztem volna utána, de had legyen egy kis öröme, hogy ő vezethet el oda.
Leparkoltam aztán a kocsimat, s miután kiszálltunk, alaposan bezártam, hogy senki se tudja elkötni azt.
-Ühüm…. - jegyeztem meg, miközben elindultam az épület felé, s elsőre kívülről néztem körbe jó alaposan. Lábnyomok, felfeszített zárak, és hasonlók után.
Nyilván volt egy pince lejárat is valahol, hisz nekünk mindig kell egy olyan hely, ahol a fegyvereinket tarthattuk.
Mivel az épületen nem találtam , így tovább mentem, s kerestem azt a pincebejáratot. Ha az én kéglim lenne, én elrejtettem volna olyan alaposan, hogy egy rossz napomon semmiképpen sem találtam volna meg. Már ha lettek volna olyan rossz napjaim.
-Ott valóban nincs nyoma behatolásnak… de… -elhallgattam, majd megálltam egy nyitott ajtó előtt, ami a földből meredt kifelé. Olyan volt, mint egy régi tornádó óvóhely.
Oldalamról levettem a fegyverem, s elindultam lefelé, hogy megnézhessem van e odalent valaki, vagy éppen valami.
-Maradj itt! - adtam ki az utasítást, s indultam is meg lefelé. Óvatosan, ám mindennek ellenére az első gondolatom az volt, hogy valaki majd elkapja a bokám, én meg lebucskázom a lépcsőn, és egy másik alak átvágja a torkom… szóval akadnak néha ilyen para dolgaim.
Sóhajtottam egyet, majd tovább mentem. Lekattintottam egy zseblámpát az oldalamról, s nekiindultam újfent, hogy még esélyt se adjak a pofára esésnek.
Odalent egyből megcsapta az orrom a bűz, amit máshoz nem igazán lehetett párosítani.
Elfintorodtam,aztán körbehordoztam a lámpám, s a látvány ami fogadott nos… bár ne lett volna. Egy valószínűleg pasas ült egy székben. Karjai lekötözve, kiontott belei a lábai mellett, vér mindenfelé.
Rengeteg sérülés a karjain, teste többi részén is akadt jó néhány. Arcán megannyi sérülés, ám az oszlás már erősen elindult, és bizony hála a nyitott ajtónak, bizony hiányzott belőle néhány darab.
Aztán felmentem, s a legdiplomatikusabb ábrázatomat vettem elő.
-Van valami különleges ismertetőjegye Oliver-nek? - kérdeztem. Nem mentem ki teljesen, csak annyira, hogy éppen láthassam őt.-Tetoválás… anyajegy ?  

Vissza az elejére Go down
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Eric & Caroline - Do i look like an idiot, Mr Warren? - Page 3 UhAWr3l
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
❅ I can do miracle with a scalpel. ❅
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Kedd Aug. 18, 2020 2:12 pm
Eric & Caroline

“Do i look like an idiot, Mr Warren?”

Magam sem értem, miért bízom a zsaruban, hogy segíteni fog, mikor egészen idáig minden erejével azon volt, hogy távol tartson ettől az egésztől, de bízom benne. Elhiszem, hogy utána jár Oliver eltűnésének és elhiszem, hogy még arra is a fejét adja, hogy megnézze, mire jutottunk a másik vadásszal. Abban viszont, már nem vagyok biztos, hogy ezek után egyszerűen csak rá fog bólintani arra, hogy a szárnyai alá vegyen és folytassa azt, amit a másik elkezdett. Azt már észre vettem, hogy ezek a vadászok igyekeznek minket, civileket távol tartani ettől az egésztől, de elfelejtik, hogy egykor ők is ugyanolyanok voltak, mint mi. Volt idő, amikor ők se tudtak semmi ezekről a lényekről -leszámítva talán azokat, akiknél öröklődik ez az egész vadász dolog és gyerekkoruktól kezdve tanulják-, ráadásul ők is egyszerű halandók. Ugyanúgy kinyiffanhatnak bármikor, mint én vagy bárki más. Ha viszont Eric például veszi a fáradtságot és segít nekem, lehet, hogy épp ezzel mentené meg az életemet. Lehet, hogy nem kerülnék még egyszer olyan helyzetbe, amiből anno Oliver rángatott ki, mert tudnám, hogyan védjem meg magam.
Mindezek ellenére végül mesél pár szót a vámpírról, akit üldöz, amit én egy biccentéssel veszek tudomásul és köszönök meg, hiszen nem vártam volna, hogy bármit is megoszt majd velem erről. Úgy tűnik, hogy lassacskán rájön, nem olyan egyszerű engem lerázni. Talán ezért is veti fel az ötletet, hogy menjünk el együtt a kunyhóhoz, ahol akar meg is verhetem én meg Isten lássa lelkemet, nagyon vágyom rá, hogy behúzzak neki egyet. Mondjuk azzal a lehetőséggel nem él, hogy ezt most azonnal megejtsem, így délutánra marad.

A parkolóban ácsorogva mély, doromboló hangra figyelek fel, mire elmosolyodok. Meg kell hagyni, a pasinak van stílusa, azt pedig, hogy mennyire tetszik az autója nem rejtem véka alá egy percig sem, mert amikor megáll mellettem is kinyitja nekem az ajtót, vigyorogva lehajolok először és bepillantok rá megeresztve egy halk füttyentést.
-Hintó a javából.- vigyorogtam, majd bedobtam magam az ülésre és végig pillantottam a műszerfalon, miközben végig húztam rajta az ujjamat.-Te is az a fajta pasas vagy, aki jobban vigyáz az autójára, mint a nőjére?- pillantottam a kezemre, mert ahogy vártam, minimális kosz sem látszott rajta. Mondjuk, ha ilyen kocsim lenne, én is vigyáznék rá, az biztos.
-Menj ki itt jobbra, a városból kifelé vezető úton, aztán szólok, hol kell lefordulni.- mutatok is a megfelelő irányba, majd kényelembe helyezem magam és miközben haladunk a célunk felé, csak elgondolkozva kibámulok az ablakon. Eric nem tűnik úgy, mintha nagyon hiányolná a beszélgetést, nekem meg amúgy is mindenféle dolgok kavarognak a fejemben, így jobbnak látom, ha nem is töröm meg a csendet. Sokkal jobb a kocsi dorombolását hallgatni, amit csak akkor vagyok muszáj megtörni picit, amikor szólok, hol és merre kell forduljon.
A kunyhóhoz érve aztán kiszállok a kocsiból és egy nagy sóhaj kíséretében felmérem gyorsan a terepet. Sosem lehetünk elég óvatosak, így aztán nem árt nyitott szemmel járnunk, mert ez már külterület, ahol bárki kószálhat.
-Nos, ez lenne az. Amikor idejöttem, nem volt zárva az ajtó, csak be volt csukva. Odabent mindent rendben találtam, szóval kicsit az volt az érzésem, hogy nekem hagyta itt nyitva. Nem tudom.- közlöm tanácstalanul majd, ha Eric esetleg elindul a veranda felé, lassan, csendesen én is követem megadva neki a kellő távolságot. Nem akarok a nyakába lihegni. -Mit gondolsz?- kérdezem az ajtóhoz érve, hiszen attól, hogy én nem láttam nyomát annak, hogy felfeszegették volna, még lehet, hogy ő talál valamit. Ajkamat rágcsálva figyelem és reménykedek benne, hogy nem fog rossz hírekkel szolgálni.
Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Eric & Caroline - Do i look like an idiot, Mr Warren? - Page 3 Tumblr_nblmowcE681qjx6n6o1_250
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Eric & Caroline - Do i look like an idiot, Mr Warren? - Page 3 Giphy.gif?cid=ecf05e47hoqi1upk922utlcbjj0j0v6dmimm343xrr4rnj5m&rid=giphy
Eric & Caroline - Do i look like an idiot, Mr Warren? - Page 3 Tumblr_n454rkFVr51t62v5ao2_400
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Elküldésének ideje -- Kedd Aug. 18, 2020 1:05 pm

Caroline & Eric
There are no secrets!

Az egy dolog, hogy akadnak eltünések, hisz egy helyen kevesen maradnak sokáig. Legalábbis általában. Emberek jönnek mennek, s mindenki marad esetenként információ nélkül. Persze akadnak olyanok is, akik bejelentik mielőtt lelépnek, s mindent veszni hagynak. Én nem tudom milyen is lennék.
Talán hagynék egy üzenetet, ha eltűnnék, hogyha ezt olvasod nyilván meghaltam, bár az elég sablonos lenne… vagy egyszerűen csak annyit tennék meg, hogy leléptem! Ég veletek! Bár, néhány keményebb nap után, úgy gondolom, sokkal inkább lennék az a fajta, aki fogja magát, összepakol, és egyszerűen lelécel egy másik városba, vagy másik földrészre, s nyugalmat költöztet az életébe. Már ha képes lennék arra, hogy nyugodalmat költöztessek magamra. Az igazat megvallva, még sosem gondoltam bele, milyen is lehetne másként élni. Nem vadásznak lenni. Olyan régen volt már rendes hétköznapi életem, hogy szinte el is felejtettem milyen az.
Gondolataimból Caroline szavai térítettek vissza, s engedtem le villámat a tányéromra.
- Kiderítem amit lehet. Ha hagyott hátra nyomokat, megtalálom. - feleltem csendesen, hiszen gondolataim visszasiklottak a vámpírra, aki megölte Sarah-t, aztán megdörgöltem tarkómat, kissé hátradűltem, majd visszaegyenesedtem, s rátámaszkodtam az asztalra, s mintha tudta volna mire kell rákérdeznie, már meg is tette.
- Összeakadtunk már párszor az elmúlt időszakban, de mindig sikerült kereket oldania… pedig nem szoktam hibázni. Ő még is meglógott… legutóbb, egy bokatörés akadályozott meg benne. De most elkapom már csak Sarah miatt is.- jegyeztem meg szárazon, aztán bólintottam párat.-Paranoiásabbak vagyunk. Sosem tudhatjuk kinek a tyúkszemére léptünk rá. - elhallgattam, majd villantottam felé egy mosolyt.
-Tartogasd az erőd későbbre Doki! - ismét elmosolyodtam, majd fizettem, s miután megkaptam az információt, hogy mikor végez, már mentem is kifelé.

Szerencsére nem volt olyan nehéz napom, s hamarabb eltudtam szabadulni, így végezhettem egy kis privát nyomozást, hogy utána járjak ennek az Oliver-nek. Előkerestem róla minden tudnivalót, ami csak fellelhető volt.
Igaz olyan sokra nem jutottam, de a semminél csak több volt, így aztán két bögre kávéval, pitével, és némi kínai kajával megpakolva indultam el, hogy felszedjem Caroline-t a kórház parkolójában.
Szépen behajtottam, majd leparkoltam közvetlen előtte a kocsimmal, majd átnyúltam az anyósüléshez, s kinyitottam az ajtót.
- A hintó előállt! - jegyeztem meg, miközben visszaültem rendesen a helyemre. - Szállj be! - várakoztam, s addig nem adtam rá a gyújtást, míg be nem szállt.
- Szóval, merre lesz az út? - igaz, kideríthettem volna magam is, hogy merre van az a faház pontosan, de úgy gondoltam, dobok neki egy ilyen apró csontot, hátha megelégszik vele, s akkor legalább mehet utána mindegyikünk a maga útján.
Én az enyémen, s vadászgatok békésen, ő pedig visszamegy a boncasztalhoz, s elfogadja, hogy neki ez a szerep jutott.
Bár eszembe jutott az is, hogy beledobom a mély vízbe, és akkor majd tuti elfelejti ezt a baromságot, hogy ő vadász akar lenni!
Ha megmondta merre menjek, s navigált, hát akkor már indítottam is a kocsit, s addig meg sem álltam, míg oda nem értünk, persze leszámítva a kötelező megállóhelyeket.
Vezetés közben nem voltam egy szószátyár alak, s jobb szerettem nyugiban lenni. Meglehet azért alakult ki ez a szokás, mert általában egymagamban szoktam lefolytatni a vadászatokat.
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Hétf. Aug. 17, 2020 11:18 am
Eric & Caroline

Nem igazán voltam boldog a gondolattól, hogy talán Oliver még épp, hogy él, mert inkább szeretnék abban bízni, hogy csak lelépett és magamra hagyott, mert valami baromi fontos dolga akadt. Akármennyire is rosszul esne ez a lehetőség, még mindig jobb lenne, mint a gondolat, hogy elkapta valami és meghalt. -Nagyon remélem, hogy hamarosan fény derül rá, bármi is történt.- sóhajtom és, ha akarnám se tagadhatnám, hogy mennyire örülök annak, hogy Eric felajánlotta a segítségét. Akármennyire is igyekeztem Oliver nyomára bukkanni, nem sikerült de neki talán menni fog.-És köszönöm, hogy segítesz. Nagyra értékelem.- bólintok neki egyet köszönetképp, majd a vámpírra terelődik a téma, akit ezek szerint már jó ideje figyel és próbál elkapni. Talán, egy kicsit többet is árul el, mint szeretne, de én cseppet sem bánom. Még mindig amondó vagyok, hogy segíteni akarok neki, még akkor is, ha érezhetően nem akar ebbe belevonni.
-Talán, ismeritek már egymást régről? Olyan, mintha téged akarna ezzel dühíteni vagy nem is tudom.- vonom össze szemöldököm, mert nekem nagyon úgy tűnik az egész, de természetesen ez csak az alapján fogalmazódott meg, amit most ő elmondott. Ettől függetlenül azért nem lennék benne biztos, hogy neki nem kellene aggódnia a testi épsége miatt. Mi van, ha végül Ericet akarja majd eltenni láb alól? Bár, ha olyan jó vadász, mint amilyennek tűnik, akkor talán nem olyan könnyű feladat ez egy vámpírnak.
Minden esetre a gondolataim gyorsan elterelődnek erről, mikor felajánlja, hogy megnézi, mit is tanultam én pedig úgy bezsongok ettől a gondolattól, hogy legszívesebben már most elindulnék.
-Ez ránk, egyszerű emberekre ugyanúgy igaz, de ettől még el merjük mondani az igazi nevünket.- forgatom a szemeimet, hiszen az ember óvatosságból szeret bizalmatlan lenni, de ők egy picit talán túlzásba viszik. Még akkor is, amikor egyértelmű, hogy csak egy sima patológus akar tőlük tanulni és nem pedig az életükre törni.
Leszámítva, hogy most igen csak kecsegtet a gondolat, hogy felképeljem a zsarut, aki már hetek óta szívózik velem és idegesít, mert mindig próbált hülyének nézni. Jó lesz ez a gyakorlás, mert legalább levezethetem rajta a dühömet.
-Nyomozókám. Én itt és most is szívesen felképellek, ha szeretnéd.- vigyorodok el, de természetesen nem tenném meg, mert szeretnék még ide eljönni máskor is pitét enni, úgyhogy nem akarom, hogy idiótának nézzenek. Jó lesz az a kunyhónál is.
-Háromkor végzek. Utána ráérek.- válaszoltam, bár gondolatban a ráérek utánra odabiggyesztettem egy "szétrúgni a hátsódat" megjegyzést, de ezt meghagytam gondolati síkon lebegni. Inkább én magam is felálltam és elindultam vissza a munkahelyemre, ahogy Eric is, hogy aztán epekedve várjam a három órát, mert utána talán együtt majd találhatunk valami nyomot Oliverrel kapcsolatban. Ja és bunyózhatunk is egy jót!
Igyekeztem úgy végezni a munkával, hogy még rendbe tudjam utána szedni magam és mivel sokszor edzeni rögtön meló után szoktam menni, volt nálam lazább szerkó is, amit magamhoz is vettem és letusoltam az öltözőben. Fél órával később, pontban három órakor már a kocsimba dobáltam be a felesleges cuccaimat, majd lezártam és az utat lesve, hogy mikor jelenik meg Eric, vártam. Egészen izgatott is lettem az igazat megvallva, mert a gondolat, hogy talán Oliver nyomára bukkanhatunk, felvillanyozott. Arra a lehetőségre meg igyekeztem nem is gondolni, hogy talán meghalt. Nem halhatott meg. Elment és kész.
Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Elküldésének ideje -- Kedd Aug. 11, 2020 3:18 pm
-Ha mázlim van, akkor még nem lett egyenlő a semmivel… - húztam el a szám, s megittam alkoholmentes söröm maradékát, majd bólintottam párat, s kényelmesebben helyezkedtem el az ülésemen, még az illendő keretek között.
-Eddig egyszer sem tűnt el. Mindig itt maradt a közelben, s tudom, hogy most is itt lesz, és a következő alkalmat várja. - elmélkedtem magam elé meredve, aztán kicsit később döbbentem rá, hogy túl sokat mondtam el. Talán az eltűnt vadászhoz lehet köze ennek a megnyílásnak, hogy ő nem olyannyira kívülálló mint a legtöbb átlagos ember.
Aztán megemlítettem, hogy szeretném megnézni mi mindent tanult, s mit is vártam magam sem tudom, de mindjárt elsőre belement a dologba, én persze nyomatékosítottam, hogy ez nem azt jelenti a terepre is velem jöhet.
Lassanként megérkeztek a kérdésemre a válaszok is, már amennyinek a tudatában volt.
Néha morrantam egyet, jegyzetelés közben, hogy tudomásul vettem mindent, aztán mikor befejezte felpillantottam.
-Coltrane… - összevontam szemöldököm. A név annyira nem volt ismerős a számomra, de bekarikáztam. Az, hogy én nem ismerem, nem jelentheti azt, hogy más sem. - Bizalmatlanok, mert nem tudjuk kiben bízhatunk. Ha mutatod az egyik orcád, a legtöbb esetben nem elégszenek meg annyival, és vagy feladnak, vagy kivégeznek. - mindezt olyan nyugodtan mondtam, mintha teljesen megszokott dologról lett volna szó.
-Mind szép és jó lenne, de azt hiszem magam is képes leszek megtalálni. - feleltem, miközben odaintettem magamhoz a pincért, hogy akkor fizetnék, s mivel én hívtam el ebédelni, így az egészet én álltam.  Egy darabig bájologtam a pincérrel, hogy minden nagyon finom volt mint mindig, majd ismét Caroline-re emeltem tekintetem. -Bár ha jobban belegondolok… az ismerős terep neked… hátha ott megmersz majd ütni. - villantottam felé egy mosolyt, mintha nem lennék tisztában azzal, hogy már nagyon viszket a tenyere utánam, és legszívesebben ténylegesen agyoncsapna ha képes lenne rá.
-Mikor végzel? - tettem fel a legfontosabb kérdést, hogy akkor egy pillanatot se vesztegessünk el abból, ami a rendelkezésünkre állt. Ha megmondta mikor végez, bólintottam, s rávágtam, hogy ott leszek érte, és a parkolóban fogom majd várni, azzal elköszöntem, s megindultam kifelé, hiszen volt még melóm nekem is bőven.
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Csüt. Aug. 06, 2020 8:50 am
Eric & Caroline

A következtetésére, csak bólogatok, mert ennél többet már én sem tudok mondani. Biztos vagyok benne, hogy Oliver nem tűnt volna csak úgy el. Már számtalanszor végig gondoltam, hogy mi történhetett, de azon kívül, hogy talán baja esett, más lehetőséget nem tudok elképzelni.
-Még mindig Sarah gyilkosának nyomában vagy? Nem szívódott fel azóta? Mert akkor elég pofátlan és magabiztos gyilkosról lehet szó...- ráncolom a homlokom, hiszen normál esetben, ha valaki ebben leli az élvezetét de egy nyomozó a hátsójában van, inkább meghúzza magát. Bár az is lehet, hogy olyannyira okosabbnak hiszi magát Ericnél, hogy direkt folytatja, már csak azért is, hogy megmutassa, hogy ő mennyivel szuperebb.
Ettől függetlenül én is tenni akarok valamit az ügy kapcsán. Vadászni akarok ezekre az aljas lényekre, mert ha alaposabban végig gondolom, úgysincs semmi célja az életemnek. Nem tervezem, hogy családot alapítsak -ebbe a világba?- és nincs is túlzottan sok ember, akinek hiányozhatnék. Akik pedig vannak, ismernek és tudják, hogy milyen vagyok, tehát megértenék, hogy nem akarok ölbe tett kézzel ücsörögni.
Többször is megjegyzi, hogy nem fog terepre vinni, bár ugyanezt eljátszottuk Oliverrel is, mégis sikerült végül meggyőznöm, szóval nem adom fel. Előbb vagy utóbb Ericet is meg tudom majd győzni, csak jó érveket kell felsorakoztatnom amellett, hogy miért is lenne hasznos, ha én is részt vennék ebben. Miközben a pitén nyammogok, próbálok is gondolatban összehozni párat, de amikor megjegyzi, hogy kíváncsi lenne rá, hogy mit is tanultam, elmosolyodok. Na ez már valami. Talán, kezd végre rájönni, hogy nem kellene így ismeretlenül alábecsülnie.
-Benne vagyok. Csak nehogy a végén túlságosan meglepődj.- vigyorgok rá szemtelenül, hiszen nem csak Olivertől tanultam sokat, hanem előtte is folyamatosan sportoltan, bár tény, a thai-box tudásommal nem sokra mennék, ha mondjuk egy vérfarkast kellene elkapnom. Vagy ki tudja?
Minden esetre kiveszek a szalvétatartóból egy darabot, előhalászok a táskámból egy tollat és már le is firkantom neki a címemet.-Akkor nyolc.- emlékeztetem, még mielőtt szándékosan elfelejtené, hogy miféle ajánlatot tett nekem az imént, de aztán gyorsan visszakanyarodunk a vadászra, aki hipp-hopp eltűnt az életemből.-Azt nem tudom, hogy merre lakott, de a külvárosban volt egy régi kunyhó, ahova jártunk gyakorolni. Ott azonban már én is kerestem, bár te lehet, hogy látnál olyasmit is, amit én nem.- vonok vállat, hiszen mégis csak egy vadász ül velem szemben és az is lehet, hogy aki elvitte -netán megölte Olivert- gondosan eltüntette a nyomait.
Mivel Eric már jegyzetel is, lediktálom neki a kunyhó címét is, hogy aztán a következő kérdése hallatán egy pillanatra elgondolkozzak. Nem sokszor mutatkozott be Olivert, így most nem egyszerű felidéznem, hogy mi is volt a teljes neve, de aztán beugrik.
-Coltrane volt a családneve, de nem tudom, hogy ez valódi volt-e vagy sem. Őszintén szólva, ti vadászok egy kicsit túl bizalmatkanok vagytok...- jegyzem meg keserűen, hiszen értem én, hogy mit csinálnak és, hogy ez veszélyes, de attól még a nevüket igazán elárulhatnák néha egy-két embernek.
-De, ha gondolod, a ma esti gyakorlás előtt elvihetlek a kunyhóhoz, hogy egyben azt is letudjuk.- meg mondjuk gyakorolhatunk ott is, ha úgy van, hiszen tárva-nyitva áll a hely. Már ez is gyanús volt számomra, hogy Oliver úgy lépett volna le, hogy be sem zárja az ajtót meg semmit. Biztos vagyok benne, hogy történt vele valami.

Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Elküldésének ideje -- Hétf. Aug. 03, 2020 11:09 am
Senki kedvéért nem álltam neki finomkodni. Maximum akkor, ha kisgyerek vagy, vagy egy özvegy, akivel közölni kell, hogy megtaláltuk a férje holttestét. Nos akkor megérdemled a finom szavakat. Ám ellenben ne is számíts arra, hogy bármit is majd nyájasan, mézes-mázas keretek között fogok közölni veled.  
Vette, egy nagyobb levegőt, aztán beleittam a sörömbe, s bólintottam.  
-Remek... tehát szó nélkül akkor se ment volna el, ha sürgős dolga akad... értem... -morfondíroztam egy ideig, aztán kihúztam magam, majd előre dűltem az asztalra kicsit megtámaszkodva azon, majd visszatértem a pitém maradékához.
-Valóban nem kellene ilyet tennem, de mint tapasztalhatod, veszélyes meló ez... és itt jöhet a szöveg, hogy a tiéd is az... ott a pont, szóval a  helyzet a következő... van időm, és ami azt illeti engedi is hogy megkeressem, amit elkaptam Sarah gyilkosát, és kiiktattam... - magyaráztam, s közben eltoltam magam elől az immár üres tányért.  
Mindig is szerettem segíteni másoknak, s valahogy ez meg is látszott rajtam, ám volt mikor az érdes külső eltántorított a közelemből mindenkit, amit annyira nem is bántam.
-De Te, nem jöhetsz velem! Nem jártál még terepen, csak elméletben történtek dolgok, és némi gyakorláson vagy túl, szóval felejtsd el.... - ellentmondást nem tűrő volt a hangom, majd tekintetem ismét a pités pult felé siklott, aztán felkeltem, s kértem magamnak még egy szelet pitét, majd visszatelepedtem Carolin-hoz, s vártam a reakcióját, amire a nyakam mertem volna tenni, hogy ellenkezés lesz a javából.  
Hogy ő bizony erős ügyes, és talpraesett, és neki nem lehet semmi baja ha nekem sem. Na persze...  
Aztán elgondolkodtam. Igaza volt az tény, de épp elég volt, hogy a saját életem kockáztatom. Nem hiányzott nekem még egy zöldfülü a nyakamba a terepen.
-Nézd... terepre biztos nem foglak magammal vinni... - kötöttem ki határozottan, miközben kicsit közelebb hajoltam. -Ám de... megnézném mit hoztatok össze a vadászoddal.- annak nevét szándékosan nem mondtam ki. -Ma este... nyolcra érted megyek! - jelentettem ki, miközben nekikezdtem az újabb pite szeletnek. -Megnézzük mit tudsz... - úgy legalább hatásosabban mondhatok majd nemet, s nem kell órákat tépnem a szám mondjuk pitézés közben.  
-Még valami... azt tudod, merre lakott? Volt saját lakása, vagy egy motelszobát bérelt? - tudakoltam komoly hangvételben, miközben zsebemből előszedtem egy jegyzetfüzetet, és egy tollat, s szorgalmasan lejegyzeteltem amit mondott. Már ha éppen tudta a címét.- A pontos nevét ha kérhetném... már ha nem egy álnevet adott meg neked...
Közben persze kanalaztam a pitémet. Úgy is lefogom dolgozni a bevitt kalória mennyiséget, hisz minden nap edzettem egy keveset, csak hogy formában maradhassak.
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Pént. Júl. 31, 2020 11:10 am
Eric & Caroline

Eric nyers szavai egy kissé rosszul estek, ugyanakkor hálás is voltam egyben azért, hogy nem áltat mindenféle tündérmesékkel. Sosem szerettem, ha valaki próbál kímélni, mint ahogy az sem tetszett egykor, amikor mindenki azzal nyugtatott, hogy az anyám odafentről vigyáz rám és társai. Tudtam jól, hogy csak szeretnék szebbé varázsolni a halála emlékét, mint ahogy azt is tudtam, hogy egyszerűen elment és kész. Bár néha jobb bízni és hinni a jóban, csak feleslegesnek tartom. Ilyen téren kissé realista vagyok.
-Hát őszintén szólva, nem is tudom, hogy a három lehetőség közül melyiknek örülnék a legjobban. Mondjuk az elsőt alapból kizárnám, mert nem egy pihenős típus volt.- jegyzem meg elgondolkodva, hiszen ilyen téren hasonlított Ericre. Meg akart mindenkit menteni, törekedet a jóra és folyton dolgozott. Akármennyire is lenne rossz érzés megtudni, úgy hiszem, hogy inkább a "meghalt" vagy a "fogoly" verzió a lehetségesebb, bár őszintén remélem, hogy nem így van. Most például jó lenne áltatni magam azzal, hogy elutazott egy meló miatt és kész.
-Igazából nem. Ha nem akart volna tovább tanítgatni, azt közölte volna velem.- gondolok bele alaposabban, mert ami a természetét illeti, hasonlóan nyers volt, mint ez a nyomozó, aki velem szemben hamburgert majszol. Úgy tűnik, ez valahogy minden vadászra igaz, hogy nem rejtik véka alá az igazságot és nem áltatják az embereket. Ha tippelnem kellene azt mondanám, hogy ez azért van, mert ők már réges régen rájöttek, hogy az élet nem fenékig tejfel és, hogy kár is lenne ezt hinni, mert annál nagyobb csalódás érné az embert.
Ettől függetlenül egy icipicit feldühít Eric személyeskedése, hiszen már majd, hogy nem arra kérdez rá, hogy az a vadász a pasim volt-e vagy sem. Meg amúgy is, kissé sértő, hogy azt feltételezi, hogy csupán azért aggódom érte, mert félek, hogy nem lesz másik mentorom. Úgy általában nem szeretem, ha emberek feleslegesen halnak meg, de ez ő honnan is tudhatná?
-Ha van időd, hálás lennék, ha megkeresnéd, de nem igazán szeretném, hogy aztán te is felszívódj ugyanúgy, mint ő, mert akkor már gyanús lenne, hogy valami veszedelmes dolog áll a háttérben.- sóhajtok egyet, mert azt hiszem Olivert mindennek lehetett volna nevezni, csak rossz vadásznak nem. Ha őt megölte valami, akkor az mindenképpen valami veszélyes és rafinált dög lehetett, így aztán nem szeretném, ha most majd Eric halála az én lelkemen száradna, mert Oliver után küldtem. Te jó ég. Mikor lettek az életem legnagyobb problémái ezek a vadász hapsik? Eddig azt sem tudtam, hogy léteznek, most meg itt ücsörgök egy pitézőben az egyikkel, míg a másik lehet, hogy meghalt.
-Jól van, Gandhi, de akkor sem kell, hogy eldöntsd helyettem, hogy mit akarok vagy mit nem.- forgatom a szemeimet, bár attól tartok ez a megnyilvánulásom túlon túl gúnyosra sikeredett. Na nem, mintha nem érdemelné meg az iménti bunkósága után, mert ha azt hitte, hogy majd sírva elszaladok, hát tévedett. Nem az a fajta vagyok sem bunkóság, sem csúnya dolgok terén.
-Igazad lehet, de nem szeretném elfoglalni a kedvenc helyedet. Isten ments, hogy mostantól  minden nap itt ebédeljünk együtt.- mosolyodok el szemtelenül, mert ezt már csak amolyan cukkolásképp mondom, mert amúgy tényleg jó itt ücsörögni kicsit és biztos segítene, amikor nehéz ügy gördülne az asztalomra. Csak épp nem akarom mindezt bevallani neki, nehogy aztán elolvadjon itt magától nekem, hogy igaza lett. Olyan típusnak tűnik, aki alapból úgy gondolja mindig, hogy igaza van.
Miközben Sarahra irányuló kérdésemet felvetem neki, immár odébb tolom a krumplit és inkább a sütire kezdek koncentrálni, mert félő, hogy nem fog belém férni, ha mindent megeszek. És atyaúristen. Elképesztően finom! A téma ellenére élvezkedő hangot hallatok egy rövid pillanatok, ahogy az első falatot bekapom, majd sietve összeszedem magam, hiszen most épp Sarahról lesz szó.
-És azt is tudod, hogy mi alapján válogatja meg az áldozatait? Mi van, ha ő is tudja, hogy te ki vagy és te leszel a következő célpontja?- kérdezem aggódva, ahogy ezek a kérdések hirtelen eszembe jutnak, azt meg már fel sem hozom, hogy most, hogy az a gyilkos talán látja, hogy mi itt ücsörgünk, akár engem is kiszemelhet magának. Valamiért libabőrös leszek hirtelen, de igyekszem eltüntetni egy újabb villányi pitével.
-Szerintem akkor sem egyedül kellene dolgoznod. Neked sem ártana, ha valaki bevédene néha.- vonok vállat, mintha csak olyan mellékesen közölném, pedig már javában próbálom meggyőzni arról, hogy hasznomat venné.-Sérüléseket is remekül el tudok látni és az is kapóra jöhet! Lásd be végre, hogy nem lenne rossz együtt dolgozni.- lesek rá határozottan, miközben mindkét kezemet leteszem az asztalra, csak az egyikben a villát szorongatom, amivel aztán egy újabb falatot vágok magamnak. Tényleg mennyei ez a pite!
Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Elküldésének ideje -- Pént. Júl. 31, 2020 10:10 am
A múlt időt szándékosan használtam. Nem akartam hiú ábrándokat adni, s hagyni, hogy  minden megmaradjon benne aképpen, hogy bizony a vadásza életben van.
- Vagy meghalt, vagy pihen valahol. Ez a két választási lehetőség van… bár ott van még az is, hogy fogoly valahol, és éppen kínozzák. Ebben a szakmában bármi megeshet, még a legnagyobb profikkal is. - magyaráztam, s közben beleittam a kávémba, majd az éppen megkapott sörömre pillantottam, s a pincér kapott egy kedves mosolyt is tőlem, bár a tömeg miatt nem volt a leggyorsabb a kiszolgálás.
-Bármi lehetséges. Bár… vall rá, hogy ilyesmit ne mondjon a szemedbe? Kellene legalább akkora gerinc, hogy ne szó nélkül kopjon le… - elmélkedtem, majd jött a kicsit bunkó kérdésem, ami inkább kijelentés volt, s látszott rajta, hogy egy egészen picit a lelkébe gázoltam, s már már azt vártam, hogy rám borítja az asztalt, ám ezt nem tette meg, szóval talán még a magaménak tudhattam ezt a megbízást.
Aztán csak bólintottam.
- Nos, ha semmi közöm nincs hozzá, akkor nyilván nem is akarod, hogy kutakodjak utána… akkor ez a szál itt ennyi volt. -  feleltem, s lassan végeztem a burgeremmel, majd a krumplit kezdtem pusztítani, s mellé néha beleittam a sörömbe is.
-Addig úgy sem látod a különbséget, míg nem öltél meg valakit. Legyen az jó vagy épp véletlen, vagy gonosz indokkal. - aztán vállat vontam, s inkább kipillantottam az ablakon, vettem egy nagyobb levegőt.
Ám félretéve az érzéseket, és hogy akarja- e, hogy megkeresem a pasast vagy sem, én már eldöntöttem magamban, hogy bizony meg fogom keresni, hisz az sosem játék alap, ha az egyikünknek lába kel.
- No igen… a meló már csak ilyen. Eltereli az ember figyelmét. Ám ha döntésképtelen vagy, csak eljössz, eszel egy pitét, és kiürül a fejed… tiszta fej, új nézőpont! - ecseteltem, s közben magam elé húztam a pitémet, s neki is kezdtem.
Elégedett voltam. Még mindig ezen a helyen készítik a legjobb pitét, de akkor sem a nagyi alkotása. Annál jobbat sosem ettem még, de a nagyiról senkinek egy szót se. Jól elrejtettem mindenki szeme elől, hogy senki se találhasson rá.
Aztán megemlítette Sarah-t s az arcom egy pillanatra elkomorodott. Valahogy nem akartam róla beszélni. Meg akartam tartani magamnak a dolgot, ám a vérszívó már más kérdés.
- Igen… - bólintottam, majd eltoltam magam elől a pitét. Nem szoktam ilyet tenni, de még is megtettem. Eltoltam magam elől a pitémet, s hátradőltem. -figyelmeztettem, hogy veszélyben van, és hagyja el a várost, de nem hallgatott rám. - megvontam a vállam, aztán még is visszahúztam a pitém. -Tudom ki tette, csak el kell kapnom! - aztán ismét enni kezdtem, s igyekeztem nem hagyni, hogy elrontsa itt nekem a pite élményét.
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 30, 2020 3:50 pm
Eric & Caroline

Nem sokra jutottam vele a patológián, de nagyon reméltem, hogy ha elmegyek vele pitézni, akkor talán sikerül meggyőznöm vagy legalább előrébb haladnom az ügyben, mert van egy olyan érzésem, hogy már nincs mentorom. Most pedig tessék. Kiderült, hogy a nyomozó, aki az agyamra megy hetek óta, éppenséggel pont szintén vadász. Ez egy jel, vagy legalábbis szeretném azt hinni, úgyhogy meg kell győznöm arról, hogy segíthetek neki. Talán, nem is lesz több esélyem.
Eféle gondolatokkal tértem be a pitézőben, ahol aztán kettecskén ücsörögtünk az egyik asztalnál, de a kellemes hangulatom azonnal elillant, ahogy Eric beszélni és kérdezni kezd. Látszik, hogy nyomozó. Önkéntelenül is olyasmire kíváncsi, ami kelemetlen számomra.
-Vadászott... múlt idő. Gondolod, hogy baja esett?-kérdezem kíváncsian, mert fogalmam sincs, hogy milyen ez a vadász protokoll. Hogyan tudja meg az ember egy szellemről, ha megszűnik létezni?-Az is eszembe jutott, hogy talán meggondolta magát és mégsem akar már arra időt fordítani, hogy velem foglalkozzon.- közlöm keserűen, de a következő szavai hallatán elkerekednek a szemeim és köpni-nyelni nem tudok hirtelen. Miért kell ilyen érzéketlennek lenni?
-Képzeld el, mindkettő. Nagyon sok időmbe tellett, hogy meggyőzzem és igen. Érdekel az is, hogy mi lett vele, mint emberrel. De különben meg ehez aztán végképp semmi közöd.- válaszolom kissé sértetten, mert bár tetszett Oliver, azért azt nem mondanám, hogy zokogva jártam a közeli erdőket, hátha megtalálom. Aggódom érte, mert mégis csak olyasvalaki volt, aki segíteni akart nekem. De amúgy is. Mi köze Neki ehez?
Hála az égnek, idő közben megérkezik a kajám, ami kellőképpen eltereli a figyelmemet ahoz, hogy ne akarjam itt a helyszínen felképelni. Sőt. Pár pillanatig inkább tényleg, csak a krumplimra koncentrálok, míg végül aztán meg nem szólal és el nem kezdi ecsetelgetni nekem, hogy milyen is az, ha vadászik az ember.
-Így is látok esténként arcokat, ne aggódj.- morgom ellenszenvesen, hiszen hahó. Patológus vagyok. Egész nap hullákkal foglalkozom és bizony, amikor hazudnom kell a jegyzőkönyvben, az eléggé pocsékul érint. Úgy érzem magam, mintha elárulnám őket. Azon se lepődnék meg, ha néja napkán kísértenének, amiért hazudok a halálukkal kapcsolatban.
Inkább rá terelem a szót, hátha megtudhatok egy kicsit róla, de a válasza épp csak annyi, amennyire a kérdésem kitért. Nem áll neki részletesen elmesélni, hogy miért lett vadász és egyebek, így aztán máris tudom, hogy e tekintetben olyan, mint Oliver. Ezekből mindből harapófogóval kell kiszedni azt, amit tudni akarok?
-Igazság szerint én is sajnálom az időt arra, hogy eljöjjek enni. Úgy általában nem is nagyon eszek, ha dolgozom. Egészen beletemetkezem a munkába és kész.- töprengek hangosan, majd ennek örömére harapok egyet a hamburgeremből, ami mellé csipegetek pár szem krumplit is. Az már biztos, hogy be kell osztanom a helyet, ha a pitéből is enni akarok, mert ez a hamburger hatalmas. Nem vagyok én hozzászokva, hogy ennyit egyek.
-Mit tudsz a gyilkosról? Azt mondtad, majdnem sikerült elkapni. Talán sejtetted, hogy Sarah lesz a következő áldozata?- kérdezem érdeklődve, de valójában csak próbálok infót gyűjteni, mert nagyon úgy tűnik, hogy nem akar segíteni vagy legalábbis, nem fogja egyhamar beadni a derekát. De nem baj. Egyedül is meg tudom oldani. Sőt. A napokban megfordult a fejemben, hogy átjelentkezek a rendőrséghez, hogy még közelebb kerüljek a tűzhöz. Nem sokban különbözne, csak annyiban, hogy ott tuti nem kellene olyan embereket boncolnom, akik szívrohamban vagy ilyesmiben haltak meg. Ott tényleg gyilkossági ügyek lennének és valami morbid módon épp ezeket élvezem. Amikor a testen lévő sérülések mesélnek, majd a kirakós darabkáiból össze áll a kép.
Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 30, 2020 3:02 pm
-Mindenki ezt mondja… aztán láss csodát, ott végzed a boncasztalon… - morogtam az orrom alatt, mikor önkéntelenül is arrafelé pillantottam, bár igazán választ erre a megnyilvánulásomra nem is vártam.
Sokkal inkább csak egy megjegyzés volt, amiről eszembe jutott Sarah, és a beszélgetésünk, hogy veszélyben van az élete.
Váltig állította, hogy meg tudja védeni magát, mert járt önvédelmi oktatásra, és ott a paprikaspray is mindig a táskájában, és nem lesz semmi baja. Egy darabig bizonygattam, majd elmentem, hiszen a munkámat is el kellett végeznem. Így egy bizonyos szinten valóban hibás vagyok azért, ami vele történt.
-Valóban nem… - zártam le ennyivel a dolgot, hiszen minek is győzködném tovább. Első alkalommal ennyi is megteszi, hiszen úgy sem fogja feladni a dolgot.
Elhessegettem ezeket a gondolatokat, majd az események lassan utat törtek maguknak, s lassan már odabent ültem a kajáldában, a kávémmal, s immár ő is csatlakozott hozzám, s kérdésekkel dobáltam meg. Kíváncsi voltam mennyit tud erről a fazonról, ám a helyzet siralmasan festett.
-Akkor sanszos, hogy vadászott. Akció közben a telefon néma, hogy ne buktasson le...Vagy a kocsi kesztyűtartójában pihen… - felsóhajtottam, majd a már előttem lévő kaja után nyúltam, hogy akkor bizony én neki fogok a falatozásnak. Éhes voltam, s nem utolsósorban szükségem volt arra, hogy kiüríthessem a fejemet. -Milyen kocsija van?
Közben ő is rendelt, s addig inkább megmaradtam a kávémnál, hiszen bunkóság úgy nekikezdeni az evésnek, ha a másik még csak várakozik.
-Jajj bocsánat… - biggyesztettem le az ajkam, megjátszott sajnálkozással, hogy így belerondítottam az egészbe.- Nem tudsz róla semmit, és még is a keresésére indultál… most azért, mert féltél, több esélyed nem lesz, és nem tudsz bepalizni mást a vadász dologra, vagy érdekel a fazon épsége is… - ez van… bunkónak hathatott amit mondtam, de ha nem tetszik az őszinteség, akkor ott az ajtó nem is olyan messze. Kalap kabát, és visz lát!
Aztán lassan megérkezett az ő kajája is, s végre neki kezdhettem a burgeremnek.
Két kezembe fogtam, majd haraptam egyet, s igyekeztem elég kulturáltan elfogyasztani azt.
-Neked is… -bólintottam is mellé egyet, miután lenyeltem az első falatot. - Ölni másabb mint látni egy holttestet. Akkor ott vagy… véresen mocskosan, és a végén már azt sem tudod, melyik a te véred, és melyik a másiké… este aztán jönnek a rémképek, és talán minden sarokban látsz egy szörnyet… - elhallgattam, majd ismét haraptam egyet, majd az elhaladó pincértől kértem egy alkoholmentes sört. Emellé kellett az is.
- Előbb vadásztam… majd jött a rendőr lét… - nem akartam a múltamról picsogni neki, hogy megölték az apámat, és én semmit sem tudtam tenni ellene. Ez az én terhem volt. Legalább is most. Talán egyszer szavazok neki annyi bizalmat, hogy elmeséljem neki a történetem. De annak még nem volt itt az ideje.
-Nincs mit… az öreget is próbáltam ide csábítani, de hajthatatlan volt… - vontam meg a vállam, majd jöhetett a krumplim.
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 30, 2020 2:33 pm
Eric & Caroline

Oliver jut eszembe, mert neki is az volt a mániája, hogy én értem majd aggódni kellene meg vigyázni rám és egyéb baromságok. De ez nem így működik. Nem azért akarnék ebben részt venni, hogy valaki vigyázzon rám, úgyhogy számolnék én a veszéllyel és azzal is, hogy talán meghalhatok.
-Nem kell rám vigyázni.-fogatom a szemeimet, de azért valahol mélyen jól esik, hogy aggódik. Úgy tűnik, hogy ők mind ilyen védelmező típusok, csak épp egy dolgot elfelejtenek: a patológián is veszélyben vagyok, hiszen bármikor megtörténhet, hogy egy hulla felébred vámpírként és kitépi a torkomat, nem? Ennyi erővel, folyamatosan vigyázni kéne rám, de én épp azt akarom megtanulni, hogyan vigyázhatok saját magamra és mindazokra, akik fontosak számomra.
-Oké, ebben van valami.- értek vele egyet, hiszen az is lehet, hogy Oliver el akart tűnni, nem pedig elveszett, mint ahogy azt én gondolom. Lehet, hogy meggondolta magát és mégsem akar ilyen terhet a nyakába venni, főleg, mert ő is azon aggódott, hogy nekem nehogy bajom essen. Mi bajuk van ezeknek a pasiknak, most komolyan?
-Nem mindegy, hogy ártatlan embereket látok halottnak, vagy vérengző szörnyetegeket. Amúgy is, elég jó gyomrom van az ilyen dolgokhoz, nekem elhiheted.- forgatom a szemeimet halvány mosollyal az arcomon, hiszen a munkám ékes bizonyítéka már alapból annak, hogy nem vagyok sem félős se olyan, aki nem bírná a halált. Sőt. Egész jó ismerősök vagyunk. Látom, hogy mivé teszi az egykor élő, lélegző embereket és ezt már elfogadtam.
Mint ahogy azt is, hogy nem feltétlenül sikerül most rögtön meggyőznöm Ericet, ugyanakkor nem adom fel és ennek köszönhetően el is hív ebédelni, amit persze a kollégája rögtön randiként könyvel el. Pedig, azt hiszem, hogy egy egyébed egy pitéző helyen, semmiképp sem lehet randinak nevezni. Vagy igen? Ki kell majd erről kérdeznem Liát.
-Talán igazad van.- lesek még utána, de már akkor tudom, hogy el fogok menni, így aztán nem sokkal később már be is sétálok a pitézőbe, csak épp arra nem számítok, hogy Eric egyes egyedül fog ott várni. Akaratlanul is zavarba jövök, ahogy felpillant rám, miközben oda sétálok hozzá, majd ledobom magam a kínált helyre. Nem is tudom, hogy jobb lett volna-e, ha a kollégája is itt lesz vagy sem. A lényegesebb dolgokról, csak kettesben tudunk beszélni, de az a randi szó annyira beette magát a fejembe, hogy most teljesen zavarban vagyok. Inkább rendelek magamnak valamit, szóval intek is a pincérnek.
-Úgy három hete nem érem el, de fogalmam sincs, hogy mit csinált vagy merre lehet.-válaszolom kényelmetlenül, hiszen csak most döbbenek rá, hogy mennyire nem tudtam semmit Oliverről. Azt se tudnám megmondani, hogy honnan került Washingtonba vagy ilyesmi. Mindeközben azonban megérkezik a pincér, így aztán rendelek magamnak egy tejeskávét, egy hamburgert és egy szelet áfonyás pitét, majd ismét Ericre pillantok.
-Ó, hát...- jövök ismét zavarba, mert eszembe jut, hogy Liával pár hete épp arról csevegtünk, hogy kellene bepróbálkoznom a pasasnál, erre az meg eltűnt. Mi ez, ha nem a sors keze?-Egyáltalán nem volt... bizalmas viszonyunk. Szinte semmit se tudok róla, úgyhogy nem is nagyon tudtam, hogyan találhatnám meg.- vonok vállat szomorkásan, mert,  ha azért tűnt volna el, mert közli, hogy dolga van és többé nem mentorál, azt mondanám, hogy oké, megértem. De Oliver nem így tűnt el és egyre inkább kezdek félni attól, hogy talán meghalt.-Na és te? Zsaru voltál előbb és utána lettél vadász vagy fordítva?- kíváncsiskodok, ha már ő is kérdezősködik, majd elhallgatok egészen addig, míg a pincér le nem pakol elém mindent és, csak utána pillantok újra Ericre.-Jó étvágyat.- mosolyodok el és igazság szerint a jelenet, ahogy most együtt ücsörgünk, kicsit nekem is randi szagú. Sőt. Ha valaki most ránk pillant, ugyanezt gondolhatja, ami még mindig zavarba hoz, viszont be kell látnom, hogy sokkal kellemesebb így ebédelni, mint egyedül a pocsék irodámban.-Egyébként köszi, hogy elhívtál.- mosolyodok el egy pillanatra, majd a kávémba kortyolok és a hamburgerem melletti krumplihegyből kezdek csipegetni.
Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 30, 2020 1:44 pm
Valóban sok fejfájástól óvhattam volna meg magam, ahogyan őt is, ám ez kevésbé érdekelt. Az volt a lényeg, hogy a papírok át legyenek írva, és végre elkaphassam azt a szemétládát, és kizsigerelhessem végre.
-Igen...de akkor már érted is aggódnom kellene, és a visszahúzó erő sosem jó! Nem kellenek a gyenge pontok. - jelentettem ki határozottan, hiszen veszítettem már el társat, s azóta szigorúan csak egymagamban dolgozok.
Megvártam míg végigmondja a dolgokat, s csak azután hümmentettem egyet. Szart se ér az elmélet. Gyakorlat kell! Mély víz! Belevágni a közepébe. Ha bírja a gyomra maradhat, ha nem, nos akkor kalap kabát, annyi volt, de ezt az okfejtést megtartottam magamnak.
- Ha el akarunk rejtőzni, remekül megtudjuk csinálni, és nyomot sem hagyunk, ha csak nem tudod, hogyan, és hol keresd. - magyaráztam, miközben azért körbepillantottam az irodában. Magam sem tudtam miért, csak egyszerűen körbehordoztam a tekintetem.
-Valóban… de látsz így is elég halált… okozni másabb mint megfejteni. - jegyeztem meg nagy bölcselkedve, aztán kimentünk onnan, s én elhívtam pitét enni. Szükségem volt rá. Meg aztán éhes is voltam.
Richard megjegyzésére csak a fejem ingattam meg. Majd ha senki sem lát és hall, talán győzködöm, hogy ez nem randi, de addig ráhagytam a dolgot.
-Szeretem a pitét… - vontam meg a vállam, aztán elmosolyodtam a válaszán. -Nos, akkor ezen ideje változtatni… - azzal kimentem a társam után, s odakint még egy darabig győzködtem Richardot, hogy nyugodtan tartson velem, és együnk együtt ahogy szoktunk, de ő kötötte az ebet a karóhoz, hogy az asszony főztje ezerszer jobb, s közben megígértette velem, hogy náluk vacsorázok… persze a pite felajánlásra nem mondhattam nemet!
Szóval egymagamban foglaltam helyet a szokásos asztalomnál. Kávé, hamburger, egy kis sült krumpli, és mellé egy jókora szelet pite! A pitének mindig van, és lesz is hely!
Szóval ott üldögéltem a boxomban, s vártam, hátha megérkezik.
Épp felpillantottam, mikor belépett. Elégedetten elmosolyodtam, majd hátradűltem. Még nem kezdtem neki a kajálásnak, hisz várni kellett míg a burger  és a krumpli elkészül.
-Helyes… csüccs! -pillantottam a velem szemben lévő helyre, s vártam, hogy letelepedjen, aztán felvettem a kávémat, ittam belőle egy kortyot, majd hátradűltem a fotelszerű ülőkén.
-Szóval… mesélj kicsit nekem erről a vadászról… mikor tűnt el, kit üldözött, és miért? - tettem fel a sorkérdésem, s közvetlen utána meg is kaptam a kajám, amibe remélem nem fog majd beleenni, hiszen nem vagyunk puszipajtások… meg aztán azaz én kajám! -Vagy ennyire nem volt bizalmas a viszonyotok?
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 30, 2020 1:05 pm
Eric & Caroline

Mintha egy röpke pillanat erejéig elérzékenyülne Sarah neve említésére, de aztán az arca ismét komollyá változik, mintha mi sem történt volna. Az azonban még mindig érzékelhető, hogy saját magát tartja felelősnek amiatt, ami történt. Nem tudta megmenteni Sarah-t és igazából, csak most jut eszembe, hogy ez az érzés biztosan engem is elfogna vadászként, ha ilyesmi történne, ugyanakkor az, amit most érzek se sokkal jobb. Nem tudom, hogy az a megnyugtatóbb, ha nem tudtam megmenteni valakit, de legalább megtettem minden tőlem telhetőt vagy az, ha ülök a kis hátsómon és semmit se csinálok, csak sopánkodok.
-Ha már az elején beavattál volna, már rég nem kellene kardoskodnunk... Eric.- mondom ki a keresztnevét, ha már sikerült végre megtudnom és meg kell hagyni, illik hozzá ez a név. Erős és határozott csengése van, mint amilyennek ő is tűnik, ugyanakkor jelen esetben fafejűt is jelent, mert az istennek nem akarja beadni a derekát olyan téren, hogy segíthessek neki. Pedig szuper lenne és annak érdekében, hátha meggondolja magát, meg is említem neki Olivert.
-Próbáltam már én is megtalálni. Voltam a város szélén a faháznál is ahol edzettünk, de semmi, szóval... igazából lehet, hogy utána járhatnánk.- sandítok fel rá, hiszen szándékoson beszélek többes számban, mert Oliver keresése épp jó lenne arra, hogy láthassa, nem vagyok egy szerencsétlen, béna nő, akinek nem venné hasznát. Ekkor azonban feltesz egy lényeges kérdést, minek hallatán egy pillanatra elbizonytalanodok.-Nos, odáig nem jutottunk el, hogy terepre is menjünk.- válaszolom halkan, de aztán az elszántság visszatér az arcomra, mert ettől függetlenül hasznosítani akarom az elméleti tudásomat. Miért olyan nehéz ezt felfogni?
-Akkor ebben hasonlítunk, mert nekem sincs senkim az ég világon, akinek hiányoznék. Na jó, van egy jó barátnőm, az apám és egy féltestvérem... vagyis kető, de mindegy. Ez az én életem és én döntöm el, hogy mit akarok vele kezdeni!- válaszolom morcosan, mert utálom, amikor valaki előre el akarja dönteni, hogy nekem mi a jó. Majd én azt tudom, hogy hogyan akarok élni vagy éppen meghalni. Nagy lány vagyok már és nem vagyok dilis sem. Azt hiszem.
Ami a jegyzőkönyvet illeti, darabokra tépem, aminek szemmel láthatóan örül, majd visszatérünk az előtérbe a kollégájához, hogy ne legyen túl gyanús, hogy az irodában rostokolunk már fél órája. Mondjuk, aki bele akar látni valamit, az úgyis bele fog, szóval teljesen mindegy. Azonban még mindig meg kell őt győznöm arról, hogy hasznomat venné, így aztán feajánlom, hogy jöjjön vissza később, de ő ehelyett kajálni hív. Mi van?
-Ismerem, de...- kezdenék bele, de már el is indulnak kifelé, ez azonban nem akadályoz meg abban, hogy meghalljam Richard szavait, mire érzem, hogy valószínűleg tökre elpirulok. Vagy legalábbis ég a fejem, mert nekem meg sem fordult a fejemben, hogy így tekintsek a meghívásra.
-Hogy a fenébe lehet most a pitére gondolni?- térek vissza a valóságba, minek köszönhetően a zavarom azonnal értetlenséggé fejlődik, de azért elmosolyodok a kérdése hallatán.
-Ami azt illeti, igen. Itt szoktam kajálni.- vigyorodok el, mert akármennyire is visszatetsző lehet ez, így van. Na jó, nem a hullák fölött szoktam neki ülni enni, hanem az irodában, de sokaknak ez még így is morbid.
Elgondolkodva bámulok Eric után, mert fogalmam sincs, hogy van-e értelme beülni velük kajálni vagy sem. Ha a kollégája is ott lesz, akkor úgysem tudunk arról beszélni, amiről szeretnék. Más részről viszont, talán összehaverkodunk annyira, hogy legalább megfontolja az ajánlatomat, így aztán pár perc töprengés után az irodába indulok, levetkőzök a civil ruhámba, majd egy kisebb smink igazítás és a táskám magamhoz vétele után el is indulok az említett helyre. Menet közben még egész jó ötletnek tartom ezt, de amikor belépek a pitézőbe, kicsit zavarba jövök. Mi a fenét keresek én itt? Bár eme költői kérdés ellenére pillantásom azonnal végig futtatom a helyen, ha pedig meglátom valahol Ericet -egyedül vagy a társával, fogalmam sincs- magabiztosan elindulok felé. Akkor is meg fogom győzni arról, hogy hasznomat venné. Addig nem fogom békén hagyni, amíg nem mond igent.
Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 30, 2020 10:39 am
-Elegem lett a baromságokból… meg aztán Sarah… -megingattam a fejem, aztán komolyságot kötöztettem arcomra. Nem tehetem meg, hogy itt elgyengülök! Kemény vagyok, és megtartom magamnak az érzéseim, s a gondolataim nagy részét. - Sarah megérdemli az igazságot, és amíg itt kardoskodom magával… - megvontam a vállam.
-Rendben! - bólintottam rá az ajánlatára, miszerint tegeződhetnénk. - Eric… -ez találkozásaink során kimaradt, bár fekete pontot nem érdemlek a teljes bemutatkozás elhalasztásáért.
Az eltűnt vadász említésére megdörgöltem borostás arcomat, majd elhúztam a szám. Ebben a szakmában nem volt kizárt, hogy vagy nyomoz, és nagyon benne van, vagy a másik véglet… meghalt.
- Előfordulnak ilyen eltűnések… mit vársz tőlem? Keressem meg? - egyenesen rá emeltem tekintetem, s próbáltam valahogy összébb szedni magam, és nem belelovalni a gondolataimat még ebbe is. Nem ismerhetek mindenkit, és bizony ez a vadász is egy cseppet elkerülte a figyelmemet.
-Edzések… aha… vadászni is tanította, vagy addig nem jutott el? - karba fontam karjaim mellkasom előtt, s rosszalló pillantást vetettem rá. Na nem voltam a női vadászok ellenzője, de tény és való, hogy valamikor mi férfiak jobban tudunk küzdeni, s gyilkolni is egyszerűbb.
-Tisztában vagyok vele… szar érzés. De nem lehet mindenki vadász! Nem való ez mindenkinek. Se kutyám se macskám. Így ha egy ügy közben feldobom a talpam, nem hagyok hátra senkit a vakvilágba… - nem is tudom miért mondtam ezeket. Talán győzködni akartam így első körben finoman, hogy ez bizony nem fog menni, és nem veszem be a „buliba”.
Mikor aztán összetépte a jelentést elégedett mosoly suhant át az arcomon, közvetlen azután, hogy elém tartotta annak maradványait. De nem köszöntem meg.
-Helyes! Jó döntés! - bólintottam, s mikor kiment onnan, én magam is utána mentem, majd megtámasztottam az ajtófélfát, míg ő Richard-al folytatott diskurzust.
-Valóban? - kicsit közelebb léptem, aztán az órámra pillantottam. - Lassan ebéd idő van… ismered azt a kis kajáldát a sarkon?Ott megtalálsz! - Azzal a társam mellé léptem, aki széles vigyorral a képén nézett végig rajtam, majd a dokira emelte tekintetét, elköszönt, s megindult kifelé.
-Nem semmi fazon vagy! Egy holttest miatt jövünk, és randival távozol…. -megingatta fejét, aztán már ott sem volt.
-Gyere el! Jó a pitéjük! - egy kicsit még álldogáltam ott, majd megindultam kifelé. Hagytam, hogy Richard jegyezze fel az eseményeket odakint, s beszóljon a rádión, hogy vissza indulunk. -Vagy te is olyan vagy mint az öreg volt? Itt kajálsz a hullaházban?
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 30, 2020 9:44 am
Eric & Caroline

A dilemmája egy pillanatra megmosolyogtat, hiszen nekem is ez a bajom, amikor tudom az igazságot, mégis úgy kell tennem, mintha nem tudnám. Ez idegesített eddig is ebben az egészben, hogy tudtam jól, hogy mi történt a halottaimmal, erre ez a két piperkőc teljesen hülyére vett. De most már legalább tudom, hogy az egyik direkt csinálta. Nem, mintha így jobb lenne, mert ettől még ugyanúgy baromságokat kell majd írnom a jegyzőkönyvekbe, de legalább már tudom, hogy Warren nyomozó teszi majd utána a dolgát.
-Tudom jól, elhiheti. Én is utálok hazudni.- bólintok egyet, hogy nyomatékosítsam a mondandómat, majd a szupererős megjegyzése és a vigyora láttán mosolyogva fejet csóválok. Elhiszem, hogy meg kellett tanulnia, hogy is kell úgy hazudni, hogy egy olyan idióta, mint Richard elhiggye, amit mond, hiszen vadászként nem árulhat el mindent. Azon is csodálkozom, hogy engem egyáltalán beavatott.
-Akkor most miért gondolta meg magát? Miért leplezte le ezt az egészet előttem?- pislogok rá kíváncsian, mert nem értem. Oké, neki is hasznára válik, ha én is úgymond benne vagyok a dologban és összejátszunk, ugyanakkor nincs vele tisztában, hogy ez némi veszélyt is rejt magában, mert konok vagyok. Tudom jól, hogy nem fogom megállni, hogy beleártsam magam még jobban az ilyen ügyekbe, mert évek óta ezt csinálom és betelt a pohár. Nem akarom a hülyét játszani, miközben várom, hogy mások -például ő- elvégezzék a piszkos munkát.
Az újabb dokizás után sóhajtok egyet, közelebb lépek hozzá és a kezemet nyújtom felé.
-Hagyjuk ezt a dokit. Legyen inkább Caroline, ha kérhetem.- lesek fel rá kíváncsian, hogy elfogadja-e a kezemet és egyben a tegeződés lehetőségét is, de nem felejtettem el, hogy a mondata második részében máris kihangsúlyozza, hogy nem segíthetek neki.
-Nem sokkal ezelőtt már volt egy vadász, akivel megegyeztem, hogy kiképez vagy kitanít... ahogy jobban hangzik. Edzettünk is és valamennyire beavatott a dolgokba, csak aztán ... eltűnt.- motyogom halkabban az utolsó szót, hiszen azóta se tudom, hogy mi lett Oliverrel. Próbáltam megkeresni, de mégis, hogy bukkanjak valaki olyan nyomára, aki remekül el tud tűnni, ha úgy van? Azóta is furdal a lelkiismeret, hogy talán szüksége lett volna rám, én pedig nem tudtam segíteni.-Szóval... nehezedre esne, ha átvennéd a stafétát? Segíteni akarok!- közlöm elszántan, majd mivel úgy látom, hogy ez nem volt elég meggyőző, folytatom.-Tudod milyen borzalmas érzés évek óta különböző hülye indokokat írkálni az ilyen papírokra? Hogy mennyire haszontalannak érzem magam, amiért nem tudok ezeknek az embereknek segíteni? - vágom a képébe valamivel dühösebben, majd összepréselem szemeimet és ajkaimat, hogy megpróbáljak megnyugodni. Ő is ugyanolyan halandó ember, mint én. Mivel másabb, hogy ő vadászik, mintha én tenném? Nem értem. Olivert is nehezen tudtam meggyőzni, de sikerült. Őt is meg fogom. Ezen a téren baromi makacs vagyok.
-Jól van! Átírom! De akkor sem elégszem meg ennyivel!- vágom oda morcosan, majd fogom az előző jelentést és apró darabokra tépem, hogy aztán egy gúnyos mosollyal elé tartsam a két markomban heverő cetliket, majd egy mozdulattal a kukába dobjam őket.-Még ma csinálok egy új jegyzőkönyvet, rendben? De akkor sem fogom ezt annyiban hagyni! Segíteni fogok és nem csak abban fog ez kimerülni, hogy hamis jegyzőkönyveket írogatok.- állok meg előtte csípőre vágott kezekkel, határozott ábrázattal és egy kis sunyi mosollyal az arcomon, majd ellépek mellette és kisétálok vissza oda, ahol Richard közben a telefonját nyomkodva ácsorog.-Sajnos, tévedtem néhány adat kapcsán és erre a kollégája hívta fel a figyelmemet. Valóban, ez egy olyan ember tette lehet, aki elmezavarodott. Talán, vámpírnak képzeli magát vagy ilyesmi. Biztosan nagy Drakula rajongó.- jegyzem meg fapofával, miközben betolom a holttestet a hűtőbe és rázárom az ajtót. Megőrülök ettől, de igazság szerint ez a Richard annyira idióta, hogy neki akár azt is mondhatnám, hogy a gumimacik gyilkolták meg a nőt.-Azonban szeretném, ha Warren nyomozó visszajönne pár óra múlva, ha tud és részt venne az újabb vizsgálaton, hátha felfedez olyasmit is, amit én nem láttam.-sandítok hátra túlon túl barátságos mosollyal az arcomon. Akkor is meg fogom győzni arról, hogy hasznomat venné és kész. Nem tágítok.
Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 30, 2020 8:48 am
Hagytam neki elég időt, hogy leessen a tantusz, és végre megtisztulhasson a lelkem a bűntudattól, melyet a hazugság okozott. Ám ezzel bajban is leszek, hiszen többet ha megjátszom a dolgokat… nos a hazugság maradni fog, hiszen Richard is ott van még.
Hogy is venné ki magát, hogyha tudna róla, és tartania kellene a hátát?
- Azt...Szar párosítás, ha az ember hazudni kényszerül, miközben utál hazudni. - morogtam az orrom alatt, s közben várakoztam tovább mikor is jönnek a következő kérdések, amikre tulajdonképpen nem is kellett olyan sokat várnom. - Az évek során kifejlődött ez a szuper erőm! -megvillantottam egy mosolyt, majd bólintottam, s szinte azonnal komolyság is költözött ábrázatomra. Elvégre is miért maradtam volna mosolygós?
Kijelentése, miszerint egyedül dolgozom, igazán burkolt volt, s egyfajta célzatot véltem benne felfedezni.
- Nem tud róla, és ez így is marad. Jobb lett volna, ha maga se tud az egészről doki… és szó sem lehet arról, hogy ezután részt akarjon venni a dologban. -kerek perec kijelentettem a dolgot, ellentmondást nem tűrő hangon. Hisz az Ég szerelmére! Nem az előbb magyaráztam el neki, hogy mennyire veszélyes hogyha civilek ártják bele magukat a dologba?
Ha akarnám simán elintéztethetném, hogy az emlékei erről a beszélgetésről eltűnjenek. Akad néhány boszorkány ismerősöm, s talán még kolléga is, akivel elintéztethetném, hogy ez a beszélgetés meg sem történt.
Az én lelkiismeretem tiszta maradna.. na jó csak részint… de tiszta maradna, ő pedig élhetné a tudatlan civilek mindennapi életét.
Mennyire menő lenne egy olyan szerkezetet birtokolni, mint a MIB-ben, hogy csak egy gombnyomás, és voilà! Volt emlék nincs emlék, csak egy új! Egy sokkal jobb.
Pillanatok teltek el így, miközben figyeltem, hogy visszamegy a falhoz, még mindig a fejét fogva, s elmélkedve talán, hogy hogyan is győzhetne meg, bár a fejébe nem látok. Boszorkány még mindig nem voltam, s nem is akartam lenni.
Az évek során összefutottam már pár rémes dologgal, s nem akartam csatlakozni azok közé, akikre vadászom. Persze nem mind irtani való szemétláda, de aki megérdemli, annak bizony mennie kell! Nincs mese!
-Írja át a jelentést… a vámpírosdit felejtse el! Segíteni akar, így megteheti… - ismételtem meg, s felé nyújtottam az aktát. Nem akartam még hamisításokba is keveredni. Az öreg halottkémmel több szerencsém volt, hiszen az simán bevette a süketeléseim, és ő maga is hasonló következtetéseket vont le maga egy-egy eset után. Néha kifejezetten örültem volna egy olyan alkalomnak, mikor tényleg csak egy aberrált barmot kell fülön csípni, és nem egy természetfeletti lényt.
Elléptem az asztaltól, s készültem kifelé menni, hiszen még is csak gyanússá kezd válni ez a lehúzott rolók melletti eszmecsere. Olyan gazdag az ember fantáziája. Azt is képes odalátni, ami nincs is ott.
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Szer. Júl. 29, 2020 9:50 pm
Eric & Caroline

A találgatásai hallatán legszívesebben a falba vertem volna a fejemet. Ez most komoly? Vérleszívás, igen, csak épp egy veszélyes lény tette brutálisan nagy szemfogakkal. Nem akarom elhinni, hogy ez a pasas tényleg elhiszi azokat, amiket mond, így végül nem bírom már türtőztetni magam és inkább elhívom a kollégája közeléből, hogy kettesben válthassunk pár szót.
Nem mondanám, hogy a legszebb és legaranyosabb stílusomban kezdem el a mondanivalómat, sőt. Talán, egy picit még sértő is mindaz, amit mondok de akkor is így gondolom. Nem szokásom magamban tartani a véleményemet. Igazi csoda, hogy egyáltalán eddig bírtam, arra viszont nem számítok, hogy úgy fog reagálni, ahogy. Azt hittem, majd legyint egyet vagy közli, hogy ő egy okos nyomozó és ne avatkozzak bele, mint ahogy eddig is tette jó párszor, de nem. A vállaimnál fogva a falnak nyom és mindenfélét kezd beszélni arról, hogy ő hazudozik engem pedig olyannyira sokkol ez a jelenet, hogy csak arra van erőm, hogy nyeljek egy nagyot. Mi a fene?
Ahogy azonban egyre előrébb halad a történetével, egy kicsit megkönnyebbülök. Hát mégsem romlottak el a radarjaim és ez a pasas tényleg olyan, amilyennek képzeltem. Segíteni akar és végzi a dolgát, ahogy kell. Vagyis végezné, csak ő nagyrészt nem a tolvajok után nyomoz, hanem a vámpírok után például. Egészen megsajnálom azok hallatán, amiket mond, mert egyértelműen érezhető, hogy furdalja a lelkiismeret bennem pedig még inkább erősködni kezd egy hang, hogy én is tenni akarok valamit! Segíteni akarok ezeken az embereken vagy épp a nyomozónak, vagy tenni valamit, bánom is én mit, mert kikészít a gondolat, hogy itt ücsörgök, miközben odakint ilyen lények szaladgálnak.
Mikor végez a monológjával -vagy legalábbis azzal a részével, amihez szükségszerűnek érezte, hogy a falnak szegezzen-, ismét nagyot nyelek, fülem mögé simitom a hajam, hogy legyen időm megemészteni mindezt, majd kíváncsian rápillantok.
-Szóval azt állítja, hogy egész idáig pontosan jól tudta, hogy miről beszélek, csak próbált úgy tenni, mintha teljesen hülye lenne?-találok rá végül a hangomra megkönnyebbülten, hiszen így már egész másként fest a dolog. Főleg, hogy most látom rajta, hogy mindez tényleg baromira nehezére eshetett, hiszen mindvégig tudta, hogy igazam van. Tudta, de remélte, hogy leteszek ezekről az elképzeléseimről, mert másképp még többen meghaltak volna. Mondjuk a kollégái. Vagy én, ha túlságosan belemártom magam az ügybe.
Így visszagondolva elég nyilvánvaló, hiszen túl hülyének kellett volna lennie ahhoz, hogy tényleg ilyen baromságokra fogja ezeket az eseteket, mint balul elsült játszadozás. Hogy a fenébe nem esett le nekem már korábban, hogy szándékosan tereli a szót a természetfeletti lényekről? Annyira kiborít ez a felismerés, hogy nevetve megcsóválom a fejem, miközben ellépek a faltól és két kezemmel végig simítok a hajamon. A fejemet fogom, mert nem láttam át rajta.
-Tudja, ahoz képest, hogy utál hazudni, egész jól csinálja. Tényleg azt hittem, hogy ennyire vak.- sóhajtok egy nagyot megkönnyebbülten, hiszen így már másképp fest a dolog.
-Ezt már jóval előbb is közölhette volna. Rengeteg idegeskedéstől és kétségbeeséstől megóvhatott volna.- sétálok vissza a falhoz még mindig a fejemet fogva, majd hasonló testtartással, mint az övé, visszadőlök oda, ahova az imént taszított. -Szóval egy vadász, aki rendőr is egyben. Milyen rafinált... - jelenik meg arcomon egy félmosoly, majd elkomorodok és az ajtó felé pillanatok, ahogy eszembe jut az a nő. Elhiszem, hogy segíteni akart rajta, hiszen látom, hogy mennyire rosszul érintette a dolog, de az a gyanúm, hogy kezd a vadászok kezéből kicsúszni ez az egész vámpír dolog. Én legalábbis egyre több holttesttel találkozom, akik nem végelgyengülésben haltak meg.
Hosszú pillanatokkal később emelem csak rá újra tekintetem, hogy aztán elszántan és komolyan közöljem vele a következőket.
-A kollégája nem tud erről, igaz? Sőt. Feltételezem, egyedül dolgozik... - pillanatok rá újra, de most már cseppet sem dühösen, sokkal inkább kíváncsian. Mindent tudni akarok erről az egészről, ha pedig kellő infót szereztem, talán felvetem neki az ötletet, hogy segíthetnék neki. Valamit tenni szeretnék én is!
Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Elküldésének ideje -- Szer. Júl. 29, 2020 5:49 pm
-Vagy akár vérátömlesztés… vér leszívás… bármi okozhatja azt a kis sebet a nyakán… - magyaráztam, miközben vetettem egy újabb pillantást Sarah-ra, s közben majd megevett a guta, és a harag, amiért nem mondhatom el az igazságot. Fene abba a rengeteg szabályba! Szóval, ha teszek a szabályra, és elmondom neki mi is történik itt valójában, akkor az én lelkiismeretem tiszta lesz, legalábbis a hazugság terén, aztán pedig majd rághatja Richard a fülem, amiért elmondtam az igazat, és beavattam egy civilt a dolgokba.
Aztán mikor behívott az irodájába, és nekem esett a haragjával, már készültem éppen, hogy újabb hazugságot zúdítok rá, mikor fogtam az ablakon lévő rolót, és leengedtem.
Megragadtam a vállát, majd nekiszegeztem a falnak, s nagy komolyan szegeztem rá tekintetem.
-Oh igen… idióta vagyok, amiért hazudok össze vissza, mikor majd felrobbanok a haragtól, hogy hazudnom kell… de tudja mit doki? Ennyi volt! Nem hazudok tovább! - egy pillanatra elhallgattam, majd hatalmas komolysággal szólaltam meg ismét. - Az elkövető egy vámpír… már a negyedik áldozatnál tart… a legutóbb nem tudtam elkapni, és ez lett az eredménye! Sarah meghalt, mert én nem voltam elég gyors.
Azaz óriási megkönnyebbülés, ami végigszaladt rajtam, miután kimondtam az igazságot, úgy éreztem ennél jobban nem is eshetett volna.
Kell szereznem egy pitét! Egy bazi nagy szelettel! Nem! Inkább egy egészet!
- Kötelességem hazudni, hogy a civilek ne akarjanak magánakciókba kezdeni, hogy ne képzeljék magukat Superman-nek, mert akkor tudja mi lenne?! Még több hulla, és nekem még többet kellene hazudnom, és azt utálom! - elhallgattam, majd elléptem tőle, s karba tettem a kezem, miközben nekidőltem az asztalának, s várakoztam, vajon elhiszi e azt amit mondok neki, bár akár elhiszi akár nem, az én lelkem könnyebb, mert végre kimondtam. Végre nem feszül ott bennem.
Talán még a pszichiáterem is elégedett lenne velem...már ha éppen lenne.
Miközben várakoztam, végighordoztam a tekintetem az irodában, majd megdörgöltem az orrnyergem, s egyik lábam keresztül vetettem a másikon.
Furcsa volt ez a megkönnyebbülés. Mintha a mázsányi súly semmivé foszlott volna, pedig ezzel sokkal nagyobb lett rajtam a felelősség, hiszen egy kívülállónak mondtam el az igazságot.
- Írja át a jelentést… a vérszívóról említést se kell tennie. Úgy mindketten jól járunk… én levadászhatom, és Sarah is megkapja a nyugalmat.
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Szer. Júl. 29, 2020 4:54 pm
Eric & Caroline

Cseppet sem javít a hangulatomon Warren nyomozó széles vigyora és lelkes üdvözlése, sőt. Csak tesz még egy lapáttal arra, hogy ne örüljek az érkezésének, mert már tudom előre, hogy megint valami orbitális hülyeséggel fog előállni.
Ettől függetlenül tudom, hogy miért jöttek, így azonnal segítőkészen a halotthoz is vezetem őket, hogy megnézhessék maguknak. Pár pillanatig még abban is reménykedem, hogy nem fogja ezt is valami baromsággal kimagyarázni, de mivel ugyanez történt az elmúlt pár alkalommal is, nehéz már bíznom abban, hogy végre belátja majd, hogy igazam van.
Csendben figyelem, ahogy szemügyre veszi Saraht, miközben a jegyzőkönyvet odaadom, amit természetesen ő vesz ki a kezemből. Az már eddig is feltűnt, hogy kettejük közül valószínűleg Mr. Warren az alfahím, mert a másik pasi lényegében sosem fejti ki a véleményét és most leginkább csendben ácsorog. Ahogy ecsetelni kezdi, hogy ilyen már történt, érzem, hogy kezdek idegesebb lenni. Máris azokhoz az ügyekhez hasonlítja ezt, azaz mindjárt jön a következtetés, amitől a hajam máris égnek áll, de amikor újra megszólal, egyenesen fel tudnék robbanni.
-Balul elsült játszadozás?- hökkenek meg teljesen, majd ahogy kapcsolok, hogy nem csak Mr. Warren van jelen, megpróbálom rendezni az arcvonásaimat és megköszörülöm a torkomat, hogy aztán úgy hallgassam tovább a baromságaikat. Mi van ezekkel? Tényleg nem látják, hogy mi történik?
Végül, ahogy a denevéres, tetőről ugrós sztori elül, Warren felé fordulok.
-Beszélhetnénk négyszemközt egy pillanatra?- kocogtatom meg a vállát egy édes mosollyal az arcomon, majd anélkül, hogy megvárnám a válaszát, már indulok is az irodába, hogy aztán ott, amint becsukódik az ajtó, jéghideg tekintettel pillantsak a nyomozóra.
-Mondja Warren nyomozó. Maga engem akar hülyének nézni vagy a társát?- szegezem neki a kérdést, de rögtön folytatom is, nehogy közbe szóljon.-Ön is tudja, hogy az az eset nem egy balul elsült játszadozás. Vagy tényleg ennyire idióta mindenki a washingtoni rendőrségnél?- rivallok rá dühösen, tekintetem mélyen a szemébe fúrom -hátha ezzel hataarozattbbnak tűnök- és csipőre vágom kezemet. Borzalmasan feldühít, hogy ezek homokba dugják a fejüket, miközben tisztában vannak vele, hogy mi van a nagyvilágban. Mégis mire gondol? Egy szívószálas gyilkos ölte meg azt a szerencsétlen nőt? Miért kell kicsinálni az idegeimet?
Vámpírvadász

Eric Robert Warren
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
Chris Evans
Hozzászólásaim száma :
122
Pontjaim :
110
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
Cop
Őt keresem :
Korom :
39
Foglalkozásom :
Rendőr

Eric Robert Warren

Elküldésének ideje -- Szer. Júl. 29, 2020 2:53 pm
Nos, a helyzet a következő… elszúrtam. Kerek perec megmondom, hogy elszúrtam az egészet. Nem voltam elég ügyes ahhoz, hogy elkaphassam, és megmenthessem a nőt. Nem az első alkalom volt, hogy az a dög meggyilkolt valakit. Vagy 4 eset köthető hozzá.
A legutóbb már majdnem elkaptam, de az a majdnem édeskevés volt. Dühös voltam magamra, s ha képes lettem volna rá, bizony visszatekerem az idő kerekét, és felképelem saját magam, amiért az első alkalom után nem jártam sikerrel.
Vettem egy nagyobb levegőt, majd kiszálltam a kocsiból, becsuktam az ajtót, s Richard társaságában indultam meg befelé morcos ábrázattal, hiszen tudtam, ismételten egy hazugság fogja nyomni a lelkemet. Kedves nőnek tűnt a halottkémünk, csak éppen az volt a bökkenő ezzel, hogy a rengeteg hazugsággal, míg egyszer majd eljön az igazmondás ideje sem fog nekem hinni.
-Essünk túl rajta… - mormogtam, majd kitártam az ajtót, és beléptem az irodába, ahol már a morcos ábrázat fogadott minket.
Én már csak azért is villantottam felé egy mosolyt, s igazítottam egyet a nyakkendőmön, majd Richard is belépett, s az ő képére is mosoly költözött.
-Én is örülök, hogy látom doki! - aztán bólintottam, s komoly lett az ábrázatom. A melóval sosem viccelünk. - Igen. Miatta… -mormogtam, majd elindultam vele, és a társammal a fémtálca felé, amin ott feküdt Sarah… olyan fiatal volt még… és én nem voltam képes megmenteni! Hibáztam, hogy rohadna meg!!
Aztán mielőtt még Richard odanyúlhatott volna a jelentésért, már vettem is el, s hümmögtem párat, majd az asztalon fekvő élettelen testre pillantottam.
Keresztet is vethettem volna, de nem voltam az a vallásos fickó. Egy dologban hittem… az igazságban… és erre tessék! Hazudni kell.
-Sajnálatos eset… és nem az első alkalom. - feleltem, miután becsuktam a jelentést, és a hónom alá csaptam. Szerencsétlenségemre a nő nem ma kezdte, és nehezen tudom csak arról meggyőzni, hogy ez bizony egy mezei ügy, ahol egy ember az elkövető, valami fura fétissel.
Közelebb hajoltam, miután az aktát átadtam Richard-nak, hogy ő is szemügyre vehesse, majd alaposan szemügyre vettem a két apró pontot.
-Elvérzett...belehalt a vérveszteségbe… - megdörgöltem tarkómat, majd kicsit társamra pillantottam. -Balúl elsült játszadozás… sok az abberált állat mostanában. - pusztán ennyit mondtam. Meg aztán ahogy mondani szoktam, folyamatban lévő nyomozásról nem beszélünk, s így éltem a hallgatás jogával.
Csak még azt kellett kitalálnom, hogy még is mire fogom ráfogni az ügy lezárását, hogy aztán a dög után eredhessek. Az se érdekel, ha sokat kell utaznom utána. Bár ha eddig nem ment el, ezután sem fog.
Richard megkaparta az állát, majd ő is közelebb jött az asztalhoz, rám pillantott, majd vissza Sarah testére.
-Ne is mond! A múltkor riasztást kaptam, mert valami barom le akart ugrani a tetőről. Azt képzelte denevérré tud változni… - illetlen dolog tudom, de ezen majdnem felröhögtem, de az arcomon nem látszódott semmi sem. Visszatakartam Sarah arcát, aztán távolabb léptem kicsit, s magamban megfogadtam neki, hogy elkapom a rohadékot!
Nem akartam sokáig szaporítani a szót, hiszen minden szavam hazugság lenne. Nos rendőrként kissé nyomasztó érzés, hogy hazudnom kell, s nem vághatom kerek perec a képébe, hogy figyelj aranyom, egy vámpír volt a tettes, és csak azért tudta megölni Sarah-t, mert én nem voltam képes elkapni őt, és meglógott előlem. Mennyivel egyszerűbb lenne pedig!
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Szer. Júl. 29, 2020 2:13 pm
Eric & Caroline

Nem volt valami bonyolult az az eset, ami a mai nap reggelén elém került, vagy legalábbis nekem, aki már látott pár ilyet, nem volt furcsa. Sajnos.
A fiatal, körülbelül velem egy idős nő halálát csupán az okozta, hogy elvérzett, ez pedig már régen nem olyasmi, amire vadul válaszokat kell keresnem. Még tanuló koromban talán fejtörést okozott volna, de mostanra, mikor már az egész világnak nyilvánvaló, hogy miféle lények élnek köztünk, tudtam jól, hogy mi történt szegénnyel. A jelentésemet ez alapján is írtam meg és épp akkor fejeztem be, amikor a nyomozók, akik minden bizonnyal megkapták az ügyet, besétáltak a kis királyságom ajtaján. Az irodám egyik falán egy üveg ablak található, minek köszönhetően azonnal láthatom, ha valaki bejön ide, így az ő érkezésükkor is felpillantok és már állok is fel a helyemről.
-Üdv, nyomozók. Ha jól sejtem, a ma érkezett fiatal nő miatt jöttek.- állok meg velük szemben, pár lépés távolságra tőlük, karba tett kezekkel és hol az egyikre, hol a másikra pillantgatok kíváncsian.
Volt már szerencsém ezekhez a zsarukhoz, így most az ábrázatom kifejezetten barátságtalan lehet, de meg is van rá az okom.A magasabbik férfi, akinek arcát sűrű borosta fedi és Warren nyomozó néven ismert, eleinte valamivel bizalomgerjesztőbb volt, mint a kollégája. Sőt. Egészen feldobott eső alkalommal a jelenléte, mert valami azt súgta, hogy végre olyan ember sétált be hozzám, aki nem fog meghátrálni azért, mert a gyilkosunk nem egy halandó ember vagy, mert picit bonyolult az ügy. Áradt belőle a magabiztosság, a tettrekészség és az erkölcsösség. Olyan férfinak tűnt, aki -legyen az bármilyen bonyolult is vagy veszélyes- megold egy ügyet, hogy aztán a rokonság elé állhasson azzal, hogy "tudom, hogy mi történt a hozzátartozójukkal". Nos, tévedtem, mert már nem egy alkalommal bebizonyosodott, hogy ő is szereti homokba dugni a fejét. A legutóbbi alkalomnál is rávarrta a szétmarcangolt testre, hogy az egy sima állattámadás volt, talán medve vagy ilyesmi... legszívesebben felképeltem volna és még most is viszket a tenyerem a képe láttán. Még akkor is, ha amúgy egy egészen jóképű, jóvágású pasas. Az összképet durván elrontotta a hozzáállása, de sebaj. Megszoktam már, hogy pofára esek.
-Gondolom, szeretnék önök is megnézni a holttestet. Kövessenek.- közlöm végül, miután hosszan szemügyre veszem őket és elindulok jobbra, az egyik hátsó szekrény felé, hogy aztán odaérve kinyissam azt, kihúzzam szegény nőt és egy nagy sóhaj kíséretében még egyszer szemügyre vegyem. Gyönyörű, egészséges, fiata nő volt. Ennek nem így kellett volna lennie.
-Sarah Hampton. 32 éves, ingatlanügynök. Washington külterületén találtak rá egy sikátorban holtan. A csuklóján van pár zúzódás, de ezen kívül nincs nyoma sérülésnek, leszámítva a két apró, mély lukat a nyaki artériánál. A halál oka pedig nem más, mint hogy elvérzett. - ismertetem röviden a lényeget, közben pedig át is nyújtom feléjük a jegyzőkönyvet, aztán majd elveszi, amelyik szeretné.-Nos? Mit gondolnak nyomozók?- kérdezem, közben egyik szemöldököm akaratlanul is feljebb emelkedik, mert baromi kíváncsi vagyok rá, hogy mivel állnak elő. Ha megint lenyom nekem valami hülye dumát arról, hogy ez mennyire nem gyanús, vagy leordítom a pasas fejét vagy bedobom az egyik tepsibe. Már a gondolattól is felmegy bennem a pumpa, de igyekszem nyugodt maradni. Nem verhetek meg egy rendőrt, nem?

Ajánlott tartalom

Elküldésének ideje --

Eric & Caroline - Do i look like an idiot, Mr Warren?
Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Eric Warren
» Caroline & Oliver
» Caroline & Eric - I need a hero... and a bodyguard maybe?
» Phoebe & Eric
» Warren & Camille

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: