|
|
Silas & Albert - how's your bunny
| | | Ahogy ő, én sem tudnám megmondani, hogy mennyi időt töltöttünk el-vissza hemperegve egymáson, mígnem eleget kapott a testünk egymásból (van egyáltalán olyan, hogy elég?) és elérkezett a teljes kimerültség, amit el akartam érni nála. Látod, látod kiscica, mondtam én, hogy segítek elaludni. Tökéletes volt. Tökéletes vagy. Csak ez visszhangzik a fejemben, ahogy kellemesen meggyötört mosollyal, az ágyon lustán elnyúlva figyelem Silas kimerültségét. Hol a csatakos hajával játszom lassú mozdulatokkal, hol a tarkóján át vándorol lentebb a kezem és a vállán körözök cirógatva a még mindig felhevült bőrt. Egy kis vörösödő harapásnyomot észre véve halkan el is nevetem magamat, odahajolok és lágyan csókolom meg. Talán észre sem veszi a mámoros félálomban. Aztán a csuklójára is nyomok néhány apró csókot, amit addig pásztáz a szemeivel, amíg azok le nem ragadnak, majd meztelenül, izzadságtól és mindkettőnk gyönyörétől ragacsosan kikászálódok az ágyból, hogy a konyha felé vegyem az irányt. - Ne aggódj, szépségem, mára ennyi volt. – Nevetem el magamat. – Nem fogsz, hozok üccsit. – Mondjuk nálam sosem tudni, hogy az „üccsi” az sima víz lesz, gyümölcslé vagy netán valami xanaxos kutyulmány. Igaz, Silas sem úgy néz ki, mint akit ez most nagyon érdekelne. Már indulnék is, mikor a kezemre fog, amivel még az ágyon támaszkodom. Eszem ágában sincs kihúzni az érintéséből, csak egy szórakozott mosollyal hallgatom, amit mond. – Igen, tudtam. Vámpírorr, emlékszel? – Mutatóujjammal a saját orromra bökök, célozva arra az apró, ám vitális tényre, hogy az érzékeim nem vethetők össze az emberi érzékekkel. Igaz, nálam a halláson mindig is több hangsúly volt, mint a szagláson, de hát kinek mi. Hamarosan hozok a konyhából egy nagy pohár vizet, szomjan ne halljon nekem, aztán aludhatunk végre. Az együttléteink alatt minden ösztönös, fülledt, telhetetlen, azt is mondanám, hogy erőszakos, de utána valami egészen mást igénylek. Silas mögött mászok be az ágyba és hátulról szorosan bújok hozzá. Elnyújtom a karom, hogy a fejét ráhajthassa és helyet is adok neki, hogyha szeretne felém fordulhasson, úgy öleljem. Halk, békés szuszogással élvezem a közelségét, ahogy lassan, de biztosan mindketten álomba merülünk, szorosan egymásba fonódva. Atlas óta nem éreztem erre valódi igényt. Márpedig ha ez szeretet, akkor én fájdalmasan közel állok hozzá, hogy belé szeressek. Márpedig ha beleszeretek, az örökké fog tartani, és nem tudom, akarom-e. foggal körömmel kapaszkodom az utolsó méterekbe a szakadék előtt. A kérdés, hogy van-e egyáltalán választásom. Akarok-e egyáltalán választani vagy mindkettőnknek szívességet teszek azzal, ha hagyom, hogy elnyeljen? Vagy azzal teszek szívességet, ha hátat fordítok? Jobb lenne neki nélkülem? Nem mintha ezen most nagyon elkezdenék pörögni. Vannak sokkal égetőbb problémáim is, mint például a radikálisok, akikkel néhány órán belül foglalkoznom kell. Néhány óra. Ennyinél nem is alszom többet. A délelőtti órákban ébredek, Silas szívverését lefülelve pedig megbizonyosodom róla, hogy még órákig mélyen fog aludni. Úgyhogy ki is mászok az ágyból és magára hagyom. Ő megteheti, hogy bármeddig aludjon (rá is fér, mint mondtam, ha nincs a toppon, akkor nem veszem hasznát), nekem viszont Bastiennel lesz megbeszélésem. Lezuhanyzom, a félhomályban is tökéletesen látva kiveszek a szekrényéből egy tiszta pólót, meg egy pulcsit, amit még én hagytam itt valamikor. Mielőtt lelépnék, a konyhában még igazán grandiózus reggelit készítek neki. Kiteszek a pultra egy doboz müzlit, egy tálat, meg egy pohár narancslevet. A tejet majd megtalálja a hűtőben, nagyfiú már. Hát megbocsáss, de sem időm, sem tehetségem nincs sütkérezni, de főleg időm természetesen, és ez volt itthon. A szándék a lényeg, nem? Egy kis kézzel írt jegyzetet is mellékelek. „Dolgom van, majd hívlak, ha kellesz. Pihenj. Csók, Albert.” A lapocska alján pedig egy pálcikaember mélységű virág is ott díszeleg, ami egyébként egy csokor virágot szimbolizálna a reggelije mellé. Tudni fogja ő, nem kell túllihegni, ismer. |
| | | | | +18 Az érintések forrón égető lüktetéssé változnak, egy pontban koncentrálódnak össze, egymásnak feszülő testünk alatt. Albert bőre mindenhol jótékony hevességgel éget, ahol hozzám ér, észvesztő vágyakat korbácsolva, sürgetést kiváltva, követelőző mozdulatokat generálva, csakhogy míg én egyre sietősebben szeretném, addig ő mélyenszántó lusta lassúsággal halad, őrjítően megfeszítve az idegeimet. Beleremegek minden érintésbe, beleborzongok minden csókba, és már egészen biztos vagyok abban, hogy meg fogok veszni, ha tovább játszadozik, türelmetlenségig feszít, mintha nem érezné ugyanazt a lüktetést, mintha nem feszülne ő is olyan tettere készen egészen a hasamnak, mintha lenne miért elhúzni az időt. Persze Albertről van szó, teljesen egyértelmű lehetne már ennyi idő után, hogy ha én valamit máshogyan szeretnék, akkor ő azt annak a teljes ellentétében kívánja. Jólesőn ráz ki a hideg a nyakra lehelt szavaktól, megborzongva hunyom le a szemeimet egészen, mielőtt az ajkamba harapva taktikus módon igyekeznék visszafogni minden kikívánkozó nyögést. Ha ő úgy, akkor én meg így. Persze esélytelen lenne ezt pillanatoknál tovább bírni, mert végre, végre a forró keze egészen körém fonódik, én pedig egészen megkönnyebbülve nyögök a szoba félhomályába vele párhuzamosan, vagy éppen teljesen ellentétesen. A vállába kapaszkodom, valahol, az agyam hátsó részén egy pont, egy picike pont próbál emlékezni, hogy merre húzódik a sebe, de ebben a túlfűtött állapotban az óvatoskodó mozdulatok csak elnagyoltak, a sóhajok, az egymásnak feszülő testünk hatalma sokkal erőszakosabban követeli a figyelmet. Közelebb hajolva követelőző játékossággal harapok egészen a nyakába, lágyan karcolva a bőrét, aztán persze visszadőlök a párnák hideg ölelése közé szétcsúszó csókokért. A csípőmet egészen a kezével mozgatom, türelmetlenül kérlelve, könyörögve, hogy az érintések egészen mozduljanak más irányba, hogy ne csak hozzám dörgölőzzön, hatoljon egészen mélyre, úgy is mindketten erre vágyunk igazán, úgyis csak az hozhat elégedetten megfeszülő izmokat és megkönnyebbülést. Taktikus módon fordítom a nyakamat, a karjaim egészen a felkarjába kapaszkodnak, úgy húzva egészen közel, visszafojtott lélegzettel várva a fogainak karcosan csípős harapását, helyette mégis csak forró csókok hagynak égtő hideget maguk után. A tekintetem érdeklődően kutat utána, most már egészen biztos vagyok benne, hogy direkt csinálja, túl nagy önkontrollal rendelkezik, míg nekem egy másodpercnyi is alig van. Felsóhajtok, türelmetlenül meg egy kicsit követelőzve is, mielőtt közelebb hajolva utána nem nyúlhatnék magunk közé, egy kicsit a kezembe köpök éles súrlódásoktól megkímélve, mozdulataimat olyan ütemre állítom, amik az ő ujjaival egyezőnek számítanak, valahol mégis elcsúszok, tovább tartom ki, vagy éppen meggyorsítom figyelmetlenül csókolva, a hátába kapaszkodva húzva egészen közel. Egészen a fülébe nyögök, oda sóhajtozom, néha a nyakába temetkezem, dörgölőzve kérlelem. Aztán persze felnevetek, lágyan kéjes kacagás az erőszakos ujjak ellen. Megnyalogatom az ajkaimat mielőtt marna, apró késszúrások, kisülések, a kezeim egészen szorosra fonódnak odalent. Szédülni kezdek, lágyan forgó körhintává változik a szoba, én meg csak húzom és húzom közelebb, mintha azt szeretném, hogy sose hagyja abba, hogy addig folytassa, amíg csak lehetséges, csakhogy Albert mindig sokkal józanabb, mint amilyen én a legjobb pillanataimban is tudok ilyenkor, időben húzódik el, én pedig csak csalódottan próbálok fókuszálni valahova rá. Ha rajtam múlva sosem lenne elég az édesen éles fájdalomból, a szorosan nyakamra tapadó ajkakból, és sosem lenne elég belőle sem. Szédülve támaszkodom négykézláb, egészen hozzá nyomva magamat, ellenfeszítve Albert biztosan tartó kezeinek, szapora légzéssel vágyakozva. A fejemet megtámasztom az alkaromon várakozás közepette, lihegek, szinte egészen nyüszögök az édes kielégülés után, amit ő tudatosan megtagadó játékkal tesz elviselhetetlenné. Persze azért én bepróbálkozom hátra-hátra tolódó csípővel, de hát esélyem sem lehetne ellene, annyival gyorsabb és taktikusabb, szinte hallom, ahogyan a lélegezte elégedetten távozik a tüdejéből, látom magam előtt ördögi mosolyát, és már tényleg rá akarok szólni, nem is szólni egészen parancsolni, reszkető hanggal, pattanásig feszült idegekkel, amikor megteszi. Forró és erőszakos, birtoklástól éles de rettentően kéjes fájdalom, beleremegek, elégedett nyögéssel jutalmazom csak, majd újabbal és újabbal, párnába harapó fogakkal, ívbe feszülő háttal, készséges ellen mozdulatokkal. A szoba csendjét ütemesen töri meg az összecsapódó testünk túlfűtött zaja, nyögéseink erőszakossága. Egy ponton túl már nem tudok semmire sem gondolni, sem arra, hogy kicsit halkabb legyek, sem semmi másra, csakis rá, meg az általa okozott fájdalmas gyönyörre. A mozdulataim egészen kiszámolhatatlanul esnek szét saját magamon, erőszakosan elhunyt szemeim mögött a világ még mindig szédül, és csak pillanatok választanak el attól, hogy körülöttünk minden felrobbanjon, pillanatok kellenének a forrósághoz, érzem az alhasamból ágyékig költözni készülő forróságot, belefeszítem az egész testemet, de a beteljesülés helyett mégis Albert nyomódik rám, a mellkasa az enyémnek feszül én pedig csak kapkodom a levegőt tehetetlenül. Lüktet minden, minden érintés, minden mozdulat, lüktet a szoba körülöttünk, el elmaradó orgazmus fájdalmas lüktetését adja vissza a forró érintése, az ütemes mozgása, azt adja vissza, ahogyan a lábam egészen a derekára kulcsolódik szorosan, mintha sosem akarnám elengedni, csókokért hajolva, folyton gyorsabb tempóért könyörögve, folyton nyögve, sóhajtva, robbanásra egészen készen, hogy aztán amikor megtörténik az egész testem ütemes, lüktető remegéssel adjon utat. Égeti k a hasamat a forró cseppek, hátrafeszített fejjel csak lihegek és lihegek, a tekintetem előtt fényes csillagok úsznak, és bele tudnék veszni ebbe a kéjmámorba, bele tudnék ájulni, ha Albert érintései nem válnának annyira izgatóvá, hogy az ütemtelenül verdeső szívemnek újfent ütemet adjanak. Csókokat újabb csókok követnek, érintéseket még újabb érintések, az ágy pedig csak serényen nyikorog alattunk hosszú-hosszú ideig még, mígnem már csak arra eszmélek, hogy hason fekve nem vagyok képes megmozdulni, lustán lapos pillantások időznek a csuklóm körül kibontakozó lágyan liluló foltokon. Ebben a pillanatban képtelen lennék megmondani bármit, nem tudnám visszaidézni, hogy hányszor kerekedtünk még egymás fölé, hányszor mart még belém, vagy hogy hányszor követelőztem még a kielégülésünk után. Azt sem tudnám megmondani, hogy mennyi az idő, hogy egyáltalán telt-e az idő, napok múltak-e el vagy csak percek, amióta egymásnak estünk. A lepedőbe ásítok, kiszáradt torkom karcolja a sok levegő, de még csak arra sem érzek elég energiát, hogy a fejemet elfordítsam. A testem sajog, fájó kielégüléssel tudna felidézni érdes, feszes mozdulatokat. Pillantásom Albert után kutat anélkül, hogy a fejemet egy másodpercre is megmozdítanám, képtelen vagyok bármit is tenni, csak elégedetten hunyom le a szemeimet, mintha bármelyik pillanatban képes lennék elaludni, és valahol ez így is van, ha sokáig nem nyitnám ki a szemeimet, mély álomba zuhannék és valószínűleg estig fel sem kelnék, az is lehet, hogy napokig lennék képes aludni, amilyen fáradtnak érzem most magamat. A szempilláim mégis felrebbennek, ahogyan megmozdul, vagy az is lehet, hogy én mozdulok, nem tudnám megmondani, csak arra eszmélek, hogy a bőrünk újra összesimul, én pedig egy kicsit tényleg megmozdítom a fejemet, hogy egészen elkényelmesedhessek. - Ugye nem azt fogod mondani, hogy újból készen állsz egy menetre? - A hangom fáradtságtól és kielégüléstől rekedt, pillantásaim lassúak és néha egy kicsit túl sokáig nem akarnak felnyílni, de aztán végül mégis megadják magukat Albert tömegvonzó erejének, mindig rátalálok valamelyik fedetlen bőrfelületére. - Azt hiszem, hogy szomjan fogok halni, de esélytelen hogy innen valaha is elmozduljunk. - Erőtlen mozdulatokkal fogok rá a kezére, mielőtt egy kicsivel is arrébb akarna húzódni. - Úgyhogy kérlek majd temess valami erdőbe. Valami kőrisfa alá. Egyébként tudtad, hogy minden fának sajátos illata van, legalábbis az egyik haverom szerint. Mondjuk szerintem egy kicsit hazudott. - Összefüggéstelen minden, a pillanatok pedig szertefoszlanak, egyetlen biztos, idecsatoló pont a testnedvektől lágyan összeragadó testünk, ha az nem lenne, el sem tudnám hinni, hogy mindez valóság, nem pedig valami csodásan forró álom.
|
| | | | | +18 Lehet, hogy látszólag nagyon elkényelmesedtem, de az érzékeim továbbra is ki vannak élezve Rá. Figyelem, ahogy a sarkaira ül, finoman még ott csillogok az ajkán, a szavain pedig képtelen vagyok nem felnevetni. Hogy én aludni akarnék? Olyannyira nem, hogy már nyúlok is a fiók alján lapuló kis tubusért. Miután megszerzem mondjuk nem szentelek neki sok figyelmet, csak ott hagyom az ágyon magunk mellett, majd megtaláljuk valahol a takarók közé fészkelve magát, ha szükségünk lesz rá. Egyelőre Silasé minden figyelmem. Felhevít az édes nevetése, még többet akarok belőle hallani, imádom. De nem most. Most valami másfajta hangra vágyok abból a csinos kis szájából, amit eddig olyan szorgosan használt a kényeztetésemre. Lehet, hogy hülyén hangzik pont tőlem, tekintve az eddigi élethosszomat, de valahol még mindig meg tud lepni a köztünk lévő elképesztő dinamika és az, hogy mindig itt kötünk ki. Az ágyban, a pulton, a mosdóban, az autóm hátsóülésén, teljesen mindegy. Egymásban. Hamarosan már alattam fekszik, a meztelen testünk forrón izzik minden ponton, ahol összeérünk, márpedig alig van porcikánk, ami nem érinti a másikat. Persze, hogy többet akar. Azonnal. Kárörvendő módon a bőrébe kacagok és még tovább feszítve a húrt édesen harapom a fülcimpáját, miközben ő türelmetlenül noszogatja a kezemet lejjebb és még lejjebb. Csakhogy ő minél inkább követelőzik, az én mozdulataim annál lassabbá válnak a merevedése felé vezető úton. Meg sem próbálom tagadni, hogy mennyire élvezem, hogy táncolhatok az idegein és a végletekig borzolhatom a kedélyeit, amíg már könyörögni is képes lenne azért, hogy érjek hozzá. Futólag el is játszadozom a gondolattal. Könyörögj csak, szépségem.- Hé. Rám figyelj. – A nyakába csókolom a szavakat, amikor észreveszem, hogy valami egészen kellemetlen felé kalandozik a figyelme. A csókok útja követi az álla vonalát, végül a puha ajkain állapodom meg és egy gyengéd kóstoló után hamar izgatóan harapós követelőzés lesz belőle. – Megvédelek a mumustól a szekrényben, ne aggódj. – Vágytól ködösen dörmögöm az ajkai közé, játékos gúnyolódással adva a tudtára, hogy csak a szekrényajtó volt, ha nem vette volna észre. Persze tudom, hogy amúgy sem szentelne neki ennél több energiát, mert én és a kínzó lüktetése sokkal jobban leköti a figyelmét. És hogy biztosan enyém legyen a fókusza, a kezem ekkorra célba ér, ujjaim pedig rutinosan zárják bilincsbe a farkát. Finomkodás nélkül mozdul rajta a kezem. Hol magányában kényeztetem, hol a saját férfiasságomhoz préselem, hogy mindketten beleremeghessünk a mozdulataimba. Arra bezzeg igencsak felcsillannak a szemeim, ahogy felkínálja nekem a nyakát. A kézmozdulataim nem állnak meg, de a testét faló csókjaim abbamaradnak, én pedig csak megbabonázva meredek egy bizonyos pontra, ahogy a nyál is összefut a számban, szemfogaim pedig önkontroll nélkül ágaskodnak érte. Az a kis dög tudja jól, hogy mivel vezethet az orromnál fogva. Még nem. Lágyan csókolom meg a felkínált bőrfelületet, vámpírjegyeimet pedig visszatuszkolom a felszín alá. A kéjelgő kezemmel magára hagyom odalent, szerzek az ujjaimra némi sikosítót, csak azután csúsztatom a dereka alá a karomat, szorosan, birtoklón magamhoz ölelve a testét kalandozom lentebb. Előbb fájón markolok a formás hátsójába, majd szüntelen, sohanemelég csókok között talál magának utat előbb egy ujjam, majd kettő, rutinos, változékony mozdulatokkal kalandozva benne, idővel csatlakozik a harmadik is. Ekkor szabad kezemmel Silas hajába markolok és a fejét oldalra húzva mélyesztem a fogaimat oda, ahol nem is olyan régen még ő maga kínált az édes mérgével. Egy ponton túl már én magamon is érzem, hogy kezdek túl koordinálatlan lenni, túl falánk. Nem vehetek el tőle túl sokat, ezért abbahagyom a nassolást. Ekkora már Ő is bőven készen áll rá, én pedig majd szét robbanok, hogy az enyém lehessen. Még utoljára megcsókolom Őt, majd a csípőjénél megragadva négykézlábra fordítom. Minden mozdulatomban érezni, hogy teljes kontrollt akarok felette. Minden mozdulatomon érezni, hogy Ő az Enyém. A durva mozdulatokat mégis figyelmesség követi. Elhelyezkedem, ismétcsak telítve a türelme poharát, ahogy az érte kiáltó merevedésem hegyét hozzá nyomom, mégsem kapja meg azonnal a megváltást hozó fájdalmat. Szinte csak simogatom a bejáratát, ördögi mosollyal az ajkam alatt, míg azt nem hallom a szíve dobogásán, hogy kész könyörögni. Azt már nem várom meg, hogy szóra nyissa az ajkait, könyörögjön vagy követelőzzön (utóbbin kevésbé lepődnék meg), ám mikor már levegőt venne a szavakért, minden gondolatot belé fojtok egy határozott lökéssel. Nem várom mozdulatlanul, hogy megszokjon, volt már rá ideje sok előző alkalommal, és tudom, hogy ő sem erre vágyik. A két lapockája közé tenyerelek és a matracba nyomom őt. Gyönyörű ívet ad a hátának. Ő maga gyönyörű. A forró nyögéseink keveredése gyönyörű. Menet közben utasítom, hogy kényeztesse magát, ha magától nem tenné meg. Nem vagyok túl óvatos, olykor túl figyelmes sem. Minden kínzó, gyönyörteli lökéssel távozik belőlem néhány szusszanásnyi az elmúlt nap feszültségéből, míg végül lecsillapodom annyira, hogy a vállamon felszakadt bőr alattomos, monoton sajgásából ne maradjon semmi, csak az Övé legyen minden figyelmem. Végig hallgatom a szívverését, aminek hangja a lelkem mélyéig kapaszkodik és többet ad Silas káprázatos látványánál is. Mikor a teste elég közel kerül a szakadék széléhez, hogy a mélybe zuhanva a csúcsra juthasson, hirtelen a hátára fordítom Őt, még nem engedem. Így akarom. Velem. Közel. Egyik kezem telhetetlenül járja be a felhevült testét, másikkal a feje fölött támaszkodom alkaromon a hajába túrva. Most valahogy egészen más értelemben éreztetem vele, hogy az enyém. Hogy fontos nekem. Hogy Őt akarom. Ahogy ritmikusan mozgok benne, a saját mozdulataimmal dörgölöm a gyönyörét a hasizmaink közé, majd a kezét odébb hessegetve, halk édességgel a csókba nevetve nyúlok érte, hogy megadjam neki az enyhülést, majd kis időt a testünknek csillapodni. Ám nem titkolt szándékom a következő menet. És a következő. Hogy őt is hagyjam érvényesülni rajtam vonagolva, aztán én is még többet vehessek és adhassak, egészen a határaiig feszítve Silas testét, míg az édes kimerülésben ernyed majd el minden porcikája. Ennyit arról, hogy a hajnal sötétségéből megmaradt órákban aludni fogunk. Asszem majd reggeltől délig. |
| | | | | +18 - Most megpróbálhatom. -Elég kéjesen nyögöm ahhoz, hogy ne lehessen teljesen komolyan venni, mindketten pontosan tudjuk, hogy úgy sem tudok rajta kívül másra gondolni miközben harapdál, még csak azt sem tudnám visszaidézni, hogy mit mondott pontosan. Egyáltalán kérdéseket tett föl, vagy csak válaszokat adott. Az eszemet teljesen elveszik a különböző érintések, meg az ahogyan a bőrömre szuszog. Csiklandoz azzal a fajta csiklandással, aminek a vége mindig valami sokkal forróbb és fullasztóbb. Felnyögök az erőszakos ujjak szorítása alatt, folyton egyre csak többet és többet akarva Albertből meg a forró érintéseiből. Bármire rá tudna venni, könnyűszerrel csalhatna csapdába, úgy egyeznék bele bármilyen eszement ötletbe, hogy még csak meg sem kérdőjelezném. A józan ítélőképességem valahol kint maradt a fürdőszobában a hideg zuhany alatt, mert úgy is tudta, hogy mi következik majd. Lehetetlenség úgy feküdni mellette, hogy az ember ne akarjon belőle többet, vagy ne akarná, hogy egészen felfalja és eleméssze. Abban legalább tökéletesen egyetértünk, hogy Albertnek előbb-utóbb muszáj a hátára fordulnia, én pedig abban a pillanatban kerekedem egy kicsit fölényesen fölé - nem mintha nem tudná bármikor könnyűszerrel megfordítani a felállást, de úgy sem akarja majd - tökéletesen helyezkedve a bokszerén, úgy dörgölőzve, mintha máris túl szeretnék lépni az előjátékon, rögtön a közepébe csapva az eseményeknek. Aztán azért mégis elemelkedem, előrehajolva, hogy a forró csókok végül egy pontban teljesedjenek ki, de ott aztán nagyon. A hajszálaim egészen belefeszülnek az erőszakos mozdulatokba, meg egy kicsit fuldoklom is, hogy néha-néha egy-egy lökés közt levegőért kapkodva emelkedjek meg, mielőtt Albert egészen a torkom nem szántaná fájdalmas izgatottságot okozva. Felpillantok, ahogyan az ujjaink összefonódnak, hogy aztán nagyokat nyelve tartsam meg elég ideig magunkat a hullámokban rátörő élvezetek közt. Aztán persze fölemelkedem, a kézfejemmel megtörlöm a számat, aztán pedig összenyalogatom. Nagyokat nyelek, meg nagy levegőket veszek, hogy aztán elégedetten vigyorodjak el. Albert íze egészen betölt minden érzéket, még most is érzem a mozdulatai ütemes hullámzását, pillantásom természetesen őt keresi, hogy a nyögései nyomán azért megbizonyosodhassak róla, hogy mennyire élvezte. A sarkaimra ülök, onnan nézem ahogyan a mellkasa szaporán fölemelkedik, aztán pedig lesüllyed. - Csak nem aludni akarsz? - Kérdezek vissza incselkedve, készen arra, hogy bármikor újrakezdjük. Tekintetem lecsúszik az arcáról egészen az ágyékáig kérdő kíváncsisággal. - Hiszen még csak most kezdtük. - Közelebb mászok, nyugodt, lassú nevetéssel. Kicsit sem bánom, hogy nem én kaptam, mert akkor talán tényleg aludni támadna kedvem, most viszont semmire sem tudok gondolni rajta kívül. Bele is dörgölőzöm a cirógató ölelésbe, aztán pedig lekövetem a mozdulatait túlfűtött izgalommal. Tudom mi következik ezután, és a tudat még egy kicsit fokozza a vágyakat. Belenevetek a követelőzően magához húzó mozdulatba, a nyakam köré fonódó ujjai egészen fojtogató szorításig tudnának feszülni, még csak gondolkoznia sem kellene rajta, hogy hogyan roppantsa össze a csigolyákat. Bennem mégsem kelt félelmet, sokkalta inkább máris oda akarok simulni, még több levegőért kapkodó csókot váltani, csakhogy egy pislogás múlva az fejem máris a párnának nyomódik én pedig készségesen nyögök föl alatta, a csípőmet pedig követelőzően lököm felé. Most már én is szeretnék kapni valamit, nem elégszem meg csupán az ő örömével, vagy ha meg is elégedtem eddig, hát most újra kapni akarok belőle forró és gyötrelmesen kéjes mozdulatokat, hangos nyögéseket és türelmetlen morgásokat. Újra megnyalom az ajkaimat, türelmetlen éhséggel, a tekintetemben valószínűleg csillog a vágy keltette őrület, a kezem az övé után nyúl, hogy egy kicsit sürgetőbben nyomja lefelé, szinte kiáltva, hogy ne szarozz már, csak csináld. Megrezzenek ahogyan a nadrágom nekicsapódik valaminek, a tekintetem arra felé szalad, egy másodpercre kizökkenek, egy kicsit ki is hagy a szívverésem, de most igazán nincs időm azon gondolkozni, hogy mi lehet az, túlságosan hajt a vágy, meg aztán most tökéletes biztonságban érzem magamat Albert alatt. Ha lenne itt velünk valaki, minden bizonnyal tökéletesen hallaná, még akkor is, ha éppen nagyon el is van foglalva. Körülbelül ennyi ideig tudok azzal foglalkozni, hogy ijedten meredjek a sötétbe, a tekintetem máris Albert alhasára siklik, mintha csak azt kérdezném, hogy készen vagy-e már, aztán pedig rámeredek, türelmetlen sürgetéssel. - Albert. - Még meg is szólítom nyögéssé alakuló vágyakozással, és valahova felé nyúlva a csípőjébe markolok, hogy úgy húzzam közelebb, magamat meg olyan közel nyomom, amennyire ez éppen lehetséges, összefeszítem a testünket, mintha nem lennék képes megpihenni, pedig tudom, hogy percek múlva már egészen el fog hagyni az erőm, és remegős érzés jár majd át, de addig is akaratoskodom egy kicsit, a nyakamat egészen félrefordítva, lehetőséget kínálva neki, hogy harapjon, hogy marjon, hogy lökjön és csináljon, végtelen körforgásba zárva magunkat.
|
| | | | | +18 Valóban nagy trauma érhetett néhány órával ezelőtt, mert hát mégis mikor mondtam utoljára bárkinek azt, hogy nem értem, miért akar dugni ahelyett, hogy első felajánlkozásra beugranék a buliba? Azt a kurva! Jó, de most Silasról van szó. Tudtad, hogy senki mással nem létesítettem semmiféle kapcsolatot, mióta Ő az életemben van? Ő nem tudja. De legalább a sok közül Marjory-ra nem féltékeny, akivel nem mellesleg elég sokat lógok a bulikban, szóval szerencsés tudnia, hogy mi csak barátok vagyunk. Ja, egyébként tudom, hogy Silas megnézte a valóságshow összes epizódját, amiben én is megjelenek. Ugyanazt a Netflix fiókot használjuk, két különböző profillal. Most eljátszhatnám a nagyarcút, hogy jaj, ugyan, miért ne böngészhetném az én csini boszorkányom filmelőzményeit, de igazából csak akkor szoktam böngészni, ha végképp nem tudok mi az istent nézni és egy kis ihletet akarok meríteni belőle. Aztán így VÉLETLENÜL megláttam, hogy kifejezetten melyik epizódokat nézte meg. Amúgy nem teljesen értem ezt a magánszféra hisztériát manapság mindenkinél. Más korban nőttem fel, asszem. Én simán elhajigálom előtte a telefonomat. De ki a picsát érdekel most a Netflix meg a telefonok. - Persze. Mert közben olyan nagyon tudsz utálni. – Mindketten tudjuk, hogy az utolsó józan gondolata is kámforrá válik az izgató fájdalommal vegyített gyönyörben, mihelyt belé nyomom a farkamat. Ez pedig a fogaimra is vonatkozik. Ami azt illeti, mióta vámpír vagyok, nem a szex az elsődleges, hanem a vér. Sokkal jobban felkorbácsolja az érzékeimet. A boszorkányvér pedig igazi ínyencségnek számít (különösen akkor, ha egy olyan tiltott gyümölcsről van szó, akitől hajszálak választanak el, hogy visszafordíthatatlanul belezúgj). Persze, egy ideig a testiségeken is épp ilyen hangsúly volt, sőt, tapasztalatlan vámpírként többek közt az segített kordában tartani a féktelen vérszomjat. A végletekig feszítettem a testem határait, minden lehetséges értelemben. Éreznem kellett, hogy élek. Ezt pedig csak egy másik vámpír tudta igazán éreztetni velem. Valaki, akit nem nevezünk nevén. De azóta hosszú évek teltek el, lecsillapodtam (igen, akkor is, ha nem úgy néz ki, úgyhogy inkább ne képzeld el, hogy akkoriban milyen voltam). A hetven évvel ezelőtti énemmel, mielőtt csatlakoztam volna Bastien hadjáratához, csak egyetlen személy bírt el, az, akivel egymás ön- és közpusztító tüzét tápláltuk. Attól az énemtől hanyatt-homlok menekülne Silas, és talán ő sem ragadta volna meg az én figyelmemet egy délutáni snacken kívül. De ez akkor volt. A most pedig most van. Most pedig akarom őt. Most és mindig. Mindenhogy. Imádom, hogy milyen követelőzéssel kap az ajkaim után, milyen telhetetlenül, én pedig boldogan adok neki többet és többet, mégsem annyit, hogy elég lehessen. A mi kommunikációnkkal mindig is nagy problémák voltak, legalábbis ami a privát életünket illeti, mert a munka kapcsán még egészen jól elevickélünk, na de a testünk. A testünk valahogy mindig egy nyelvet beszél. Az ujjaim maguktól reagálnak, amikor megérzem Silas körmeit a hátamba süllyedni, édes kisülésekkel töltve el. Én is közelebb húzom magamhoz (van ennél egyáltalán közelebb?), hozzápréselem minden porcikámat, az ujjaim mohón mélyednek a bőrébe, jó eséllyel holnapi nyomot hagyva. Halkan Silas nyakába nyögök a dupla örömtől, ugyanis míg a zamatos vére az ajkaimat simogatja az ágaskodó szemfogaim alatt, a kezében valami egészen más ágaskodik, forrón követelve magának többet és többet. Ami viszont még inkább érdekel, az az ő édes hangja. Az ő nyögései. Szeretem, amikor szenved. Így. Érzem, hogy el akar tolni magától. Tudom, hogy miért. A kedvemre van, de azért nem adom át neki olyan könnyen a stafétát. Albert, Albert, Albert. Csókolom, simogatom, játszva harapom, borzolom a kedélyeit a saját szórakoztatásomra, mire hagyom végre, hogy a hátamra fordítson, és az alhasamra üljön. Nem elég. Vigyorogva ragadom meg a csípőjét, lentebb kényszerítve, hogy a farkam a boxerén keresztül is érte kiáltson. De a csók után hamar elengedem, egyszerre elégedett mosollyal és türelmetlenül lángoló jeges szemekkel élvezem az útját lefelé. Felkönyökölök. Látni akarom. Falánkul vegyül a tekintetem az ő álszent ártatlanságával, amikor az ajaki közé fogad, máris egészen mélyen. Szinte beleremegek és kéjes sóhajokkal jutalmazom a mozdulatait, olykor a fejemet is hátra vetve. Gyengéden túrok Silas hajába, amiből hamar akaratos markolás válik, hogy lenyomjam a fejét, amíg a könnye is kicsordul, vagy épp a csípőmet mozdítom az irányába. Hagyom érvényesülni. Imádom, amit tesz. Jól ismeri a testemet, ahogy én is az övét. A gyönyör kiteljesedéséhez közeledve a koordinálatlan szuszogást halk nyögések váltják fel. Egyik kezem a lepedőt markolja, míg másikkal Silas kezét keresem, hogy összefonhassam vele az ujjaimat. A gerincemen forróság fut végig az irányába, a testem megfeszül és elöntöm őt a munkája gyümölcsével. Egészen elkényelmesedek az ágyon, várom, hogy a testem csituljon, a lélegzeteim egyenletesebbé váljanak, közben pedig el is nevetem magamat. – Ugye tudod, hogy ez neked járt volna, hogy aludni tudj? – Nem mintha bármi célja lenne ennek a mondatnak vagy ezek után megúszhatná kevesebbel, minthogy addig gyötörjem, amíg bírja szusszal. Gyengéden cirógatom meg az arcát, aztán az oldalamra fordulva nyújtózkodom az éjjeliszekrénye fiókja felé, hogy kivegyem a jól ismert helyről a sikosítót. Visszafordulva, a szabad kezemmel felé nyúlok és ujjaimat szigorúan Silas torkára fűzve húzom őt magam fölé újabb csókra. Ám nem élvezheti túl sokáig, ugyanis vámpírsebességgel fordítok a szituáción, őt a matracba nyomom, a mozdulat közben pedig a boxerét is lekapom róla, random elhajítva. Az addig a torkát markoló kezem mohón indul lefelé, a sebtében elhajított apró ruhadarab pedig valahol a félhomályban a nyitva hagyott szekrényajtónak vágódik és a dobás erejével becsapja azt. Bocs, ilyenkor nincs bennem kontroll, hogy mit milyen erővel hajigálok. |
| | | | | Szerintem ez nagyon soft porn, de mindenki lelki békéje érdekében kiaggatom a plusz tizennyolcas karikát. Most ez egy kicsit olyan, mintha azt mondaná, hogy ehhez az egészhez túl öreg, hozzánk túl öreg. Kicsit le is sütöm a tekintetem, elmenekülve a félhomály nyújtotta biztonságba, mintha nem tudnám, hogy Albert úgy is lát mindent a sötétben is, pont úgy, mintha nappal lenne, de azért jó azt hinni, hogy nem tud mindenről. Például arról, hogy a szavak milyen mély sebeket tudnak ejteni anélkül, hogy ártó szándékkal szúrnánk oda - bár ebben a pillanatban nem vagyok igazán biztos abban, hogy Albert csak egyszerű kijelentéseket tesz, vagy inkább jól megérdemelt szurkálódásokat ad vissza - és, hogy közben mennyire nehéz úgy tenni, mintha nem fájnának. - Nem tudom, valószínűleg tényleg öreg vagy hozzá, vagy én vagyok túl fiatal, hogy próbálkozni akarj. - Erről még is akaratlanul az olyan pornófilmek jutnak eszembe, ahol öreg emberek fiatalokkal kerülnek viszonyba, és nem érzik magukat elég öregnek ahhoz, hogy ezt meg is tegyék, erre itt van Albert, akinek csak a lelke képes korosodni, ő mindig megmarad majd ilyennek, ilyen csinos arcú, jó testű fiatalnak, és még sem mer próbálkozni. Vagy inkább nem akar, mert hát nyilván nem mindegy, hogy az emberre csak azért vannak, mert tök jó szabadidős elfoglaltság két vonzó embert összeereszteni, hogy aztán levezethessék a felgyülemlett energiákat, vagy mert éppen szükségük van egymásra. Eldönthetetlen lenne, hogy Albert pontosan miért is van itt. Én mondjuk megmondhatnám neki, hogy mire van szükségem, valószínűleg ezerszer egyszerűbb lenne, de azt hiszem nem bírnám elviselni, ha túlságosan elutasító lenne, így csak hagyom neki, hogy úgy játszadozzon, ahogyan csak akar. Még készségesen közelebb is bújok hozzá, kellő löketet adva ezzel. Felnevetek bárminemű sértettség nélkül, nevetek rajta meg közben nevetek magamon, nevetek ezen a szerencsétlen, elfuserált helyzeten, a gondolataimon és egy ponton túl már abba sem tudom hagyni, éppen csak az ő mozdulatai fojtják belém a vihorászást, mintha elvágták volna. Egyszerre már nem esik jól nevetni, sokkalta inkább az összesimuló bőrünkre akarok koncentrálni, arra, hogy mennyi minden rejlik a mozdulatok mögött, és hogy milyen izgalmas reakciókat képes kiváltani belőlem vagy éppen belőle. A testem nem tud nem reagálni minden érintésre, nem tudom kevésbé kívánni, vagy kevésbé akarni, sőt minden mozdulat csak egy újabb csepp olaj a tűzre, s az nem hogy apadna, egyre nagyobb lángokkal ég. Hozzábújok, macskákra emlékeztető nyájas mozdulatokkal dörgölőzöm, mintha igazán szeretnék elérni valamit, csak nem akarnám kimondani, hogy mit, de Albert úgy is megteszi helyettem. Kicsit feljebb nyomom a csípőmet, hogy történjen már végre valami, közben pedig rámeredek, értetlenül. - Miért ne akarnék? Utálhatlak közben is, nem? - Nem mintha tényleg utálnám és nem mintha tudnék gondolkozni, hogy értelmes válaszokat adjak, amikor Albert keze pontosan jól tudja, hogy mi a dolga. Meg aztán végül is úgy is az történik, amit én szeretnék, a teste pont úgy nehezedik rám, hogy egy kicsit még többet akarjak belőle. Az ajkai után kapok, koordinálatlanul, gyorsan és követelőzve. A rövidre vágott körmeimet a hátába mélyesztem, és úgy emelem magam alatta, minta nem lenne elég közel. Pedig így is elégé egymásnak nyomódunk, így is érzem, ahogyan az ágyékunk egymásnak feszül. Szinte képtelenség lenne ennél is közelebb bújni, nekem még sem elég. Belőle sosem elég. Kinyílik a szemem, igazából észre sem vettem, hogy lecsukódott, a félhomályban egészen a pillantását keresem, őszinte akarással - nevezzük most így, ne az igazi nevén, az olyan komoly lenne és sok mindent ígérő - meg ezernyi őszinte csodálattal és fényévnyi megértéssel. Magunk közé nyúlok, hogy egy kicsit lejjebb ügyeskedjem az ő nadrágját, hogy aztán a tenyerem alatt érezhessem, mennyire nagyon is forró. - Megőrülök érted Albert. - Kicsit nyögöm, kicsit meg mondom vágytól rekedt hangon, miközben egészen hátrafeszítem a nyakam, tökéletesen feltárva előtte a harapásra alkalmas területet. Azt akarom, hogy tegye meg, hogy a fogai hatoljanak a bőröm alá, és amikor végre-végre megtörténik, csak belenyögök az éjszaka fülledt csendjébe. Ez már nem elég, csak pillanatnyi kielégülést hoz, aztán pedig újbóli, őrjítő vágyat. Az ujjaim a hajába marnak bármilyen finomkodás nélkül, nem akarom, hogy kedves legyen, vagy, hogy túlságosan óvatoskodjon, nem akarom azt sem, hogy ne szedjen szét darabokra, tegye csak meg, legyenek reggelre kék-zöld foltjaim, nyomjon egészen bele a párnákba, legyen minden olyan nagyon ösztönös, legyen az egész próbálkozás nélküli és vad, hogy aztán másnapra ne akarjak arra gondolni, hogy mi mindent nem próbáltunk meg, hogy ő mi mindent nem akarna megpróbálni azért, hogy működjön. Kicsit azt is akarom, hogy tudja mi mindent veszíthetne. Úgy helyezem a kezemet a mellkasára, hogy tudja éppen én szeretnék fölé kerekedni, kicsit nyomom is, és ha nem hagyja magát, hát akkor csak a nevén szólítom, addig ismételgetve, amíg meg nem adja magát nekem. Akkor aztán egészen az ágyra lököm, a lábamat átvetem a combján, a mellkasán meg megtámaszkodom, pillantásom az övét keresi mielőtt elmosolyodnék és egy csókért nem hajolnék. Óvatosan harapok az ajkába, puha és forró, aztán máris a nyakát csókolom, majd a mellkasát, a hasát, az alhasát, aztán éppen csak felpillantok komisz mosollyal, mintha csak azt kérdezném, hogy akarod-e. Lerángatom a kölcsönkért nadrágot mielőtt megnyálaznám kiszáradt ajkaimat és újra rá nem pillantanék. Nem húzom sokáig, máris egészen közel hajolok és még csak nem is óvatoskodom, fölösleges is lenne, már régen nem az ismerkedős szakaszban járunk, pontosan tudom, hogy mire kell számítanom. Albert egészen forró és olyan lágyan pézsma ízű, hogy az ember nem tud nem többet akarni belőle. Valami olyan tempót keresek, amit én megfelelőnek tartok, minden rezdülésére igazán figyelve. A puha lepedőbe kapaszkodom valahol alattunk, hogyha akar, hát könnyűszerrel mozdíthassa a csípőjét a mozdulatba, csak néha lépek ki a felvett ütemből, néhány kortynyi levegőért, aztán persze újból folytatom, kérlelhetetlenül hajszolva Albert minden vágyát.
|
| | | | | Hogy én félek? Úgy szalad fel a szemöldököm, hogy szerintem vagy kétszer megkerüli a fejemet, mire visszakerül a nagyjábóli helyére. Hadakozhatnék itt a büszkeségemért, hogy márpedig én nem félek semmitől, de nem az a típus vagyok. Amúgy meg Ő is tudja, hogy valóban nem rendelkezem egészséges félelemérzettel (ahhoz kellene a négy kerék, ami nekem köztudottan nincs), és ha kifejezetten bátornak nem is nevezném magamat, hát mellé pofátlanul merész vagyok. Na de ez, az érzelmek… Nem, nem félek, csak a szőr is feláll tőle a hátamon. - Nem vagyok én egy kicsit öreg a próbálkozáshoz? – Jó, persze, most magamat oltom, meg amúgy sem szeretem, ha a koromra tesz megjegyzést a pöcs ok boomer stílusával, de most nyilván nem a korbéli, hanem a tapasztalatbéli öregségről van szó. A százhoz közeledek, egészen máshogy látom a világot. Ha meg már itt tartunk, az utóbbi hónapok során azt hiszem, beléptem valamiféle bizarr midlife krízisbe, aminek külső jele igazából nincs, csak én stresszelem magam egy csomó hülyeséggel a fejemben. Silas tüzes poénjához (vagy valami félrement flört lett volna?) nem érkezik részemről túl nagy reakció. Kacag a vakbelem. Na de a melleim… - Hé! Semmi baj a melleimmel, oké? És egyébként is, nagyobbak, mint neked, szóval te csak meg se szólalj! – Látszólag felháborodok, de pont olyan könnyedén jön, mint Silas élcelődő megjegyzései. Nem is telik olyan sokba megnevettetnünk egymást. De közben képtelen vagyok nem észrevenni a szívét. Már megint azt csinálja. Majd ki ugrik a mellkasából, mintha versenyt futna azért, hogy kilökődhessen a testéből és nekem adja magát. Vagy épp azért, hogy elmenekülhessen előlem. Néha kifejezetten irritál, amikor egy ponton már túl sok, hisz nem értem, hogy miért reagál így rám a teste. Nem szeretem, ha valamit nem értek. Az a feladatom, hogy az élet borotvapengéjén táncolva mindig képben legyek, mindig résen legyek, mindig az ellenfelem előtt legyek egy lépéssel, ha nem kettővel. Erre itt van Ő. Ez a mentális problémákkal küzdő hiperaktivitásba burkolt Csoda. És nem tudok kiigazodni rajta. Bizonyára benne van a pakliban, hogy saját magammal nem jutok dűlőre vele kapcsolatban. Ezzel önkéntelenül is saját magamnak teszem fel a szemellenzőt. Mármint… nem benne van a pakliban, hanem konkrétan erről van szó. Megőrjítesz.A csókjait falva teljesen felperzseli az érzékeimet, ahogy a forró bőre az enyémhez ér, amiből nyilvánvalóan neki sem elég, hisz csak még inkább feszíti a saját testét az enyém ellen. Amikor érzem, hogy telhetetlenül veti át az oldalamon a lábát, nem tudok nem belenevetni az ajkaiba. A kezem a combjai közé csúszik és nagylelkű ajánlatot teszek. De persze miért is könnyítené meg a dolgomat. - Hát persze, hogy nem akarsz. – A szemeit figyelve, közömbös megállapítást teszek, mintha csak azt mondanám, hogy „ja, veszem észre”, és hasonlóképp folytatom is. – Dugni akarsz. Csak azt nem tudom, miért. Azt hittem, most épp utálsz. – Szórakozottan dobálózok a szavakkal, mintha szándékosan akarnám húzni az agyát. „Nem értem”, hogyne. Nem tudom, hogy ezzel a kijelentéssel most őt vagy magamat akartam-e áltatni, de elég gyenge volt. Arról már nem is beszélve, hogy közben készségesen engedek a húzásának, a súlyom egy részét ráengedem. Egyik kezemmel a feje mellett támaszkodva tornyosulok fölé, az eddig a combjai közt matató kezem most a pólója alatt masszírozza a puha bőrét, az ágyékom pedig alattomos módon préselem az övéhez. Hát figyelj, én megpróbáltam. Gondoltam bekapom, lenyelem, jutalomfalatnak meg majd iszok utána néhány apró kortyot a véréből, Silas pedig kielégülve fogja végig szundikálni az éjszakát. A fene nagy önzetlenségem! Az mondjuk nem jutott el a tudatomig, hogy a fene nagy önzőségemben betáncikáltam hozzá, visszatolva a lakásába, az energiáit pedig azóta nem vezette le. Próbáltam gyengéd lenni vele, hisz nincs jó állapotban. De ha testmozgásra van szüksége, én nem fogom itt játszani a szendeszüzet, meg ahogy mondtam, Terézanyát. Elég egyetlen egyszer felkínálnia magát, én aztán nem akadékoskodom. - Olyan kibaszott gyönyörű vagy… – Forrón a bőrére suttogom, majd érzéki falánksággal viszonzom a csókjait, amikor pedig az ajkaim közé sóhajt és érzem a csípőjét mozdulni alattam, halk elégedettségben nevetem el magamat. Megemelkedek épp csak annyira, hogy kapjon némi mozgásteret, de ne távolodjunk el egymástól. Ujjbegyeim fájóan mélyednek Silas pólója alatt a bőrébe, miközben a kezeim birtoklásával szöges ellentétben, kínzóan gyengéd csókokkal simogatom végig az álla vonalát, egészen le a nyakáig. Tudhatja Ő is, hogy mi következik, hisz nem nagyon szoktam baszkurálni a nyakát egy kis kóstoló nélkül. Farkaséhesen nyalom végig, a vére gondolatától összefut a nyál a számban… de testére ugyanilyen intenzíven vágyom. Márpedig mindent nem kaphatok meg. Az eddig fájó szorításom szelíd simogatássá válik a pólója alatt (egyszerre csak egy ponton okozok fájdalmat, tudom, hogy megőrjíti), előbújó szemfogaimmal pedig felsértem a nyakán a bőrt. Csak annyira, hogy néhány csepp vér kibuggyanjon. Tudod. Csak az íze végett. |
| | | | | - Most mit kell ezen úgy meglepődni? - Tetetett értetlenkedéssel hunyorgok bele Albert szemeibe, megjátszott, könnyed sértettséggel, olyannal amit egy nevetéssel könnyen el lehet simítani, meg persze bármivel, ami egy kicsit is kedvesebb egy kelletlen odaszúrásnál. Amúgy sem akarnék nagyon haragudni, amikor ilyen közel fekszünk egymáshoz, hogy érzem minden egyes lélegzetvételét a pólómnak ütközni, amikor a keze olyan izgalmasan cirógat egészen az alhasamnál, hogy belesajdul az ölem, és többé a gondolataim nem képesek kifejezetten követhető fonalon formálódni, valahogy mindig visszacsatolnak Albert taktikus cirógatásához, és valahogy mindig egy kicsit többet akarnak belőle. Aztán persze mégis elfintorodok minden kedves érintés ellenére, egy kicsit fészkelődöm is, az egyik kezemet behajtom a fejem alá, onnan pislogok bele a sötétbe. Persze ilyen közelről a beszűrődő éjszakai fényekben lehetetlen lenne bármit is kiolvasni a tekintetéből, meg aztán Albert mindig olyan kiszámíthatatlan,hogy fölösleges lenne arra hagyatkozni, amit gondol, úgy is mást fog a következőben. - Szóval akkor inkább meg sem próbálod ? - Vonom föl a szemöldökömet, ő úgy is mindent olyan pontosan lát, mintha föloltott villanyok mellett beszélgetnénk, meg úgy is minden csalódott szívdobbanást úgy hall, mintha a füleit egészen a mellkasomra tapasztaná. - Csak azért, mert félsz? - Kicsit incselkedem vele, mintha csak azt várnám, hogy erre földühödik, és majd bizonygatja az ellenkezőjét, de közben azért egyetértően bújok egészen közel, mintha csak biztosítani szeretném róla, hogy ez a tűz nem is éget annyira, éppen csak olyan kellemes a melege, amilyen kellemes egy kandalló mellett téli estéken. - Megígérjek valamit? - Csíntalan, komisz nevetést hallatok, mielőtt a lábamat egészen Albert lábának nem nyomnám, a hátamat meg egy kicsit a kezéhez is domborítom. - Ha arra kerülne sor, nem csak kis lángot gyújtok, hanem hirtelenjében futótüzet szabadítok rád. - Folytatom gyorsan, aztán fel is nevetek, mintha nem lehetne valóságos, hogy egy komolyabb, dühösebb vagy félelemmel telibb pillanatban tényleg megtörténjen. Persze nem Alberttel, vele sosem, őt nem tudnám bántani, vagy nem úgy, ahogyan azt mások gondolnák, ellenben mást, őt vagy minket fenyegető alakokat könnyűszerrel égethetnék porrá. - Csak viccelek. - Úgy teszem hozzá, mintha nem lenne teljesen egyértelmű a dolog, kicsit még nevetgélek az elképzett jeleneten, mielőtt megkomolyodnék és úgy néznék rá, mintha tényleg azt várnám, hogy kipattintson innen. Lenne hozzá persze egy-két szavam, elvégre ez az én hálószobám és az én ágyam, még akkor is, ha könnyűszerrel nevezhetnénk a miénknek. - Hááát.. - Kezdek bele, közben persze a szívem úgy ver a bordáim alatt, mintha valami komoly koncerten ez lenne a dobszóló, az arcomra egy egészen elámult vigyor telepszik. - elég kicsik a melleid ahhoz, hogy bármilyen anya legyél, de Teréznek még szólíthatlak, ha szeretnéd. - Elviccelem, leginkább azért, mert túlságosan jól esik Albert összes gesztusa, mert bármikor képes lennék neki valami olyan szentimentális baromságot mondani, amitől aztán mérföldekre menekülne, ami miatt egyetlen kutyás képemre sem reagálna, csak megnézné, amivel engem addig idegesítene, míg éjszakánként már ébren feküdve bámulnám a telefonomon a neve alatti csetfelület ürességét. Persze az is lehet, hogy megőrültem és azért vihorászom, vagy már túl fáradt vagyok ahhoz is, hogy értelmes reakciókat gyártsak, amiből aztán normális párbeszéd lehetne, de ahelyett, hogy valami olyasmit mondanák, hogy sosem akarom, hogy elengedj inkább csak megnyugszom, de ebben a nyugodtságban benne van ez a kimondatlan mondat is, meg ezernyi másik amik valahogy úgy kezdődnének, hogy nem is fogom engedni, hogy elengedj. Mire az ajkaink találkoznak, már elég közel fekszünk egymáshoz, a felcsúszó pólóm alatt érzem, ahogyan a bőre a bőrömhöz simul, ezernyi kisülést és újratöltést okozva ezzel. Ha egyszer meghalok, biztosan azért fogok, mert a szívem kiakad, de ha egyszer ki kell akadnia, akkor ezerszer inkább így, mint egy rossz álomból fölriadva. Kicsit a hajába túrok, kicsit meg átvetem az egyik lábam rajta, készen arra, hogy a követelőző csókok közepette egészen a hátára akarjam nyomni, de aztán készséges kutyaként vetem magamat a hátamra, széttárt combokkal, mintha hasvakarásra vágynék. Csak, hát nem éppen arra vágyok. - Nem akarok aludni. - Konokul nyomom az egyik kezem behajlítva a fejem alá, a másikkal meg valahogy úgy nyúlok a tarkója mögé, hogy közelebb húzhassam valahova magam fölé, hogy a súlya egészen belenyomjon a matracba, és az illata ott legyen mindenhol, a testünk meg úgy tapadjon össze, mintha soha el sem akarnánk válni egymástól. Közben azért újabb csókokért hajolok, amik aztán fókusz vesztetten maradnak abba pillanatokra amíg minden érintésbe beleborzongok egy kicsit, meg minden mozdulatba belesóhajtok, a csípőm meg úgy feszítem neki, mintha azért könyörögnék, hogy legyen önző egy kicsit.
|
| | | | | Néha elgondolkodom, hogy Silas szíve milyen megpróbáltatásoknak teszi ki az egész szervezetét. Mióta itt vagyok, a meditálást leszámítva szerintem még nem volt tíz egybefüggő perc, amíg nyugalmi állapotban lett volna. Például most, mikor meztelenül sétáltam be a szobába, kivételesen semmilyen hátsószándékom nem volt, neki mégis úgy lódult meg a ketyere a mellkasában, mintha puskákkal üldöznék. Nem mintha nem lett volna kedvemre vagy csodálkoznék rajta. A gyors alvóhacuka választás alatt igencsak kárörvendően és kellemes elégedettséggel mosolyogtam az orrom alatt. Imádom ezt a srácot. Attól függetlenül viszont, hogy szeretek szórakozni, meg szurkálódni, valahol lenyűgözőnek is tartom Őt a szívéért. Annyira őszinte, hazugságra képtelen, olyan hevesen reagál rám minden alkalommal… Az én szívemet réges-rég két dobbanás közé zárták, az övé viszont olyan eleven. Irigylem. Ez meg egyébként elég fura (és a halál faszára kívánom ezt az érzést az esetek többségében), mert nem ő az egyetlen nemvámpír körülöttem, másnak is dobog a szíve, hát hova szarjak? Mégsem váltja ki ezt belőlem senki. Csak Silas. Nem mintha nem tudnám megnevezni, hogy mi ennek az oka. Szimplán csak nem akarom megnevezni. Ó, édes ignorancia. Mikor felé fordulok, Silas hunyorog, én viszont elkényelmesedve figyelem őt, a félhomályban is hibátlanul látom minden gyönyörű vonását. Egyikünk sem tud aludni, akkor meg minek szuszognánk egymástól elfordulva még három órán át, mire feljön a nap? Mindjárt segítek neked elaludni.- Nocsak, nocsak, milyen bölcs lett valaki. – Gúnyolódom egy felszínes mosollyal, de nem is igazán gúnyolódás ez, inkább csak az a szokásos incselkedő kötélhúzásunk, amiben jelenleg van valami keserűbb él is. Az éleket azonban tompítja, ahogyan ő a mellkasomat cirógatja kíváncsi ujjaival, az én ujjbegyeim pedig a hasfalán járnak lassú, lusta táncot. – Nem is tudom. – Színiesen kezdek bele. Azt csinálom, ami a legjobban megy… könnyelműség mögé rejtem a valóságomat. – Emésztett már fel tűz és nem volt kellemes. – Nem vágyom még egyszer az „élményre” és az azt követő évtizedes szenvedésre, amibe majd bele pusztultam. Önző vagyok, tudom, hát istenem. Ezzel a kijelentéssel viszont akarva akaratlanul is lebuktatom magamat, hogy honnan is fúj valójában a szél. Nem őt, legalábbis nem csak őt féltem, sokkal inkább saját magamat. Erre az a kis mocsok mit csinál?! Átmászik az én térfelemre. Jó, én meg elégedett, visszanyelni kívánt vigyorral jutalmazom a kezdeményezését. Az addig simogató kezemet a közelségével kiszorítja kettőnk közül, így csak lazán átvetem rajta és a hátán folytatom ugyanezeket a mozdulatokat. Amit egyébként olyan ösztönösen csinálok, hogy igazából fel sem tűnik, akárcsak a levegővétel. Hangosan és úgy, hogy ő is elhiggye? Miket kér tőlem ez az ostoba fiú. Vagy épp sarokba próbál szorítani? Szépségem, ehhez korábban kell felkelned. Ha fiatalabb lennék, lehet, hogy most az arcomra lenne írva valamiféle pánik, de így az égvilágon semmit nem olvashat le a vonásaimról. - Ugyan már, Silas. Mi vagyok én, Terézanya, hogy csak úgy önzetlenül elengedjelek? – A kérdésem költői. Mindketten tudjuk, hogy önszántamból soha nem fogom elengedni. Silas az enyém. Az enyém vagy. Ez a birtoklás pedig határozottan ott csillog a szemeimben. Lehet, hogy nem ez az a válasz, amire várt, de egyrészt nem áll szándékomban messzebbre engedni őt, ha már ilyen közel fészkelte magát, másrészt meg még nem végeztem. Az ábrázatom sokkal gyengédebbé és érzékibbé válik, ahogy a szemeim lesiklanak a puha ajkaira, ennek útját pedig hamarosan az én ajkaim is követik. Ha engedi, simogatóan tapasztom az övéhez a számat, majd hamar követelőző csókcsata lesz belőle. Az ölelő kezem pedig a hátáról hamar a combjai közé vándorol, kínzóan közel a gyönyörhöz, de mégsem elég közel. Túl távol. – Segítek elaludni. Csak lazíts. – Suttogom a bőrére. A szavaimból és mozdulataimból ítélve pedig nyilvánvaló, hogy ez most egyoldalú lesz. Látod? Nem vagyok én minden értelemben önző. |
| | | | | Csak bámulom a plafont azon gondolkozva, hogy vajon mit csinál Albert, borzalmas kíváncsiság ül meg rajtam, egy pillanatra arra is gondolok, hogy egyszerűen csak fogta magát és lelépett arra gondolva, hogy elég gyors ahhoz, hogy nekem csak hosszú percek múlva tűnjön fel a hiánya, addigra már egészen messze járhat és még csak nagyon hibáztatni sem lehetne érte. Mármint félreértés ne essék, én eléggé tudnám hibáztatni, sokáig tudnám aztán kínozni bosszantóan tudálékos modorommal és értetlenkedésemmel, már éppen eltervezem, hogy miként fogom utálni és miként fogom minden egyes napját megkeserítően bosszantóvá tenni, amikor csak úgy megjelenik, mintha semmi sem történt volna, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. A tekintetem rátapad meztelen testére, nem tudom nem minden lépését lekövetni, a testem nem tud nem reagálni a teste látványára, lúdbőrös leszek mielőtt elontana a forróság, egy kicsit a légzésem is mélyebbé válik, kicsit lejjebb csúszom a takaró fogságában, a tekintetemet a plafonra emelem és elkezdek képzeletbeli vonalakat számolni. Egy. Még véletlenül sem gondolok a hátán megfeszülő izmokra. Kettő Természetesen eszembe sem jut az illata Három. Sem ahogyan nézni tud. Négy. Véletlenül sem arra, hogy pontosan hogyan tudna az ágyra mászni. Öt. Mi jön az öt után? Összesimuló testek? Egymásba fonódó végtagok, felborzolt kedélyek, elfulladó nyögések? Megrázom a fejemet, elhessegetem a lágyan kibontakozó feszülést ami a mellkasomtól egészen az alhasamig csúszik, egyszerűen csak figyelmen kívül hagyom, de azért mégis elfúló lélegzettel kostatálom Albert súlya alatt benyomódni az ágyat, egy kicsit a levegő is bent reked a türelmetlen várakozásba, hogy végül is csalódottan távozzon. Némán bámulom csak a sötétben a plafont, s hiába próbálom lélegzetemet a lehető leghalkabbra csitítani, szélviharnak tűnik Albert halk szuszogása mellett. Lágy dallama van, tökéletes altató zene lenne, ha nem vibrálna a levegő köztünk, ha nem akarnám minden másodpercben a testemet az övének feszíteni. Felé fordítom a fejemet, ahogyan mozdul, hunyorognom kell a sötétben, hogy fókuszálni tudjak, vonásai a félhomályban is szédítően elevenek. Megremegek, a kezét vissza akarom tuszkolni a saját térfelére, kicsit dühösen, kicsit meg csalódottan, de a testem önkéntelen reagál rá. A bőrömön lágy lúdbőr bontakozik, magamtól mozdulok, közelebb csúszok, áthágva a saját magam által hozott szabályokat. Úgy vonz magához, mintha mágnes lenne, én meg vaspor, aki képtelen ellenállni a nagyobb hatalom vonzásának. - Így is, úgy is megégetsz. - Suttogom vissza a sötétben, a fejemet egy kicsit közelebb csúsztatom a párnámon felé, a kezeim maguktól indulnak útra, s meg sem nyugszanak, míg Albert testébe nem ütköznek. Ujjbegyeim izmos mellkasra tapintanak rá, kidolgozott vonásokra, megfeszülő inakra. - És különben is nem jobb a tűz közelében, még akkor is, ha felemészt, mint távol állni tőle? - Egészen közel merészkedem, be egészen az ő térfelére, az általa uralt területre. Érzem, ahogyan a lélegzete csiklandoz és mégsem vagyok még eléggé közel, pedig a lábaink már össze is ütköznek. - Persze az már mondjuk más kérdés, ha te nem szeretnél megégetni, de akkor ki kell mondanod, hogy nem akarod. Hangosan és valahogy úgy, hogy én is elhiggyem. - A tenyerem egészen a nyakáig siklik föl várakozva, még pont időben el tudnánk húzódni, még pont azelőtt, hogy az a bizonyos tűz tényleg maradandó sebeket égetne.
|
| | | | | Igen, neki kell palacsintát csinálnia. Igen, a filmnézés béna, de az együtt főzés nem az. Igen, legszívesebben megcsókolnám és soha nem engedném, amikor ilyen könnyed és incselkedő. Azt pedig jól gondolja, hogy az életemet is elunnám a tűzhely mellett. Meg amúgy is problémáim vannak a receptek követésével. Nem szeretem, ha megmondják nekem, hogy mit csináljak. Illetve azt, hogy hogyan csináljam. Szerinted miért ad a bátyám olyan kibaszott nagy mozgásteret? Tudja, hogy milyen alapon működöm és hogy milyen módszereket kell kerülnie, amivel pontosan a fordítottját érné el annak, ami normális embernél egyébként működőképes. Aztán Ő keserű éllel tesz megjegyzést a híres önismeretemre, én viszont saját magamat meghazudtolva csendben maradok. Csak az ajkaim bosszús rándulása utal arra, hogy tudtam volna mit válaszolni, bizonyára paprikás módon, mégis visszaküldtem a szavakat oda, ahonnan jöttek. Silas nincs abban az állapotban, hogy bántsam. Akaratlanul is valami olyanra léptem, amire nem kellett volna. Ettől függetlenül fingom nincs, hogy most mi a fasz baja van (kell egy kis idő, hogy beérjen a gondolat, érzelmek terén nem én vagyok a legélesebb kés a fiókban…), de azt látom, hogy nem kell rátennem még egy fél lapáttal sem. Csak hagyom, hogy menjen zuhanyozni, és én is megyek dolgomra. Nem mintha olyan sok dolgom lenne, elbandázunk a nyulával. Egészen meglep, hogy Silas az én kajámat is behozta. Látni, ahogy a telefonom mögül felpillantva haloványan felszalad a szemöldököm. De ha már felnéztem rá, hát azt sem titkolom egy egészen picurkát sem, hogy felfele, meg lefele nézve is alaposan végig fut rajta a figyelmem. A látottakat pedig csupán egy igen frusztrált sóhajjal illetem. Istenem, de felfalnálak… Minden lehetséges értelemben. Újra és újra, amíg teljesen el nem ernyed kezed lábad az édes kimerültségtől. Akkor aztán biztosan végig aludnád az éjszakát. Békésen, mellettem. – Kösz. – Hamm, hamm. Nekem csak a karfiol jutott. Jó, azért ez is kurva finom. Már majdnem annyira, mint őfelsége itt mellettem. Evés közben is a telefonommal baszkurálok. Valami ránézésre is nagyon pihentagyú, pénz lehúzós mobiljátékot nyomogatok tök érdektelenül. Továbbra is hasalok, úgyhogy néha leeszem a telefonomat, aztán letörlöm róla. Maszatos marad, de láthatóan a legkevésbé sem érdekel. Igazából mire végzek az evéssel, úgy néz ki a csúcskategóriás készülék, mintha egy zsíroskenyeret majszoló öt éves játszott volna vele. Miután mindketten végeztünk és ő viszi a nyulát a ketrecébe (oké most már tényleg meg kell kérdeznem a nevét), én addig fogom a dobozokat és kiviszem a konyhába, aztán meg elkanyarodok a fürdőszobába. Lézengek ott a négy fal között egy darabig, csak lustán a szememmel keresek valamit. Végül megállok a mosdókagyló előtt, fogom Silas fogkeféjét, meg a kis fogkrémjét és mintha csak otthon lennék, elkészülök lefekvéshez. Jaj, ugyan már, ne legyél ilyen finnyás. Csak fogat mosok vele, nem a seggembe dugom. Fürödni nem fürdök, mert minek, ma már fürödtem kétszer. A kis kitérő után mégis meztelenül térek vissza a szobába. Ugye nem gondolod, hogy ruhástól fogok aludni? Amúgy ez nem a kis játékaim egyike, egyszerűen csak nem érdekelnek az ilyen emberi szégyenlősködések. Silas amúgy sem láthat túl sokat, legfeljebb a hátsómból, mert a szobába belépve már fordulok is a szekrényéhez, (és ismételten úgy, mint aki otthon van,) nyitom a szekrényét, a ruhái gyors és nyomnélküli áttúrása után pedig máris magamra kapok egy pizsinadrágot. Tádámm! Vidáman fordulok felé, aztán ez hamar kifakul, mert szembesülök vele, hogy mi most épp nem vagyunk jóban. Na, mindegy. Már épp bevágódnék az ágyba, mikor elkezdi mutogatni, hogy melyik kinek a térfele és hogyan. A hadakozásán jól szórakozom, látni abból a könnyed mosolyból, de az utolsó szúrása bevallom, rosszul esik, de nem veszem túlzottan a szívemre. Az együtt töltött idő alatt azt már Silas is észre vehette, hogy borzasztóan halkan alszom. Ez bizonyára a vámpírságomra vezethető vissza, hisz a szívem sem dobog. Most viszont hiába vagyok elfordulva és már egy ideje mozdulatlanul, a halk szuszogás nem szűnik, vagyis még mindig nem alszom. Ami azt illeti, a szemem sincs csukva. Az Ő szívdobogását hallgatom, ez pedig ébren tart. Lehet, hogy az lenne logikus, ha a ritmusra elaludnék, de ellenkező hatást vált ki. Többet és többet akarok belőle hallani. Mikor viszont megunom, hirtelen a másik oldalamra fordulok, Silas felé, és teljesen a saját térfelem széléig fészkelődöm. Sőt, kicsit még át is lógok az övére, az ujjbegyeim pedig eeegészen véletlenül a bőréhez érnek, ha meg már odaérnek, hát lassan cirógatni is kezdem. - Tévedsz… – Suttogom. Kontextus nélküli gondolatnak tűnhet, de ott vibrál közöttünk a levegőben, hogy a gyógyítás utáni kérdésére tértem most vissza, ezalkalommal emészthetőbben. – Szeretem, hogy barátok vagyunk. – Ebben a barátok szóban pedig egy „kicsit” sok lett az erotikus töltet, csak hogy biztosan érezze, hogy nem friendzónolom. – Kedvellek, mágia ide vagy oda. De ismersz és nem értem, miért nem tartasz attól, hogy meg foglak égetni. – Ja, tessék, rá hárítom, közben meg én vagyok az, aki nem akarja magát megégetni. Nem, nem akarom, hogy félj tőle. Nem akarom, hogy bármitől is félj, ami velem kapcsolatos (kivéve legfeljebb azt, hogy elveszítesz). Nem hogy elfelejteni nem foglak soha, elengedni sem. |
| | | | | - Nem tudom, hogy fogom kibírni a főztöd nélkül. - Incselkedem játékosan, kihívó tekintettel. Albertet nem igazán tudom elképzelni semmilyen nyugodt helyzetben, semmi olyan hobbival ami teljes mértékben igényli a figyelmét. Nem véletlen hát, hogy sosem képzeltem róla szaktudást a tűzhely mellett, sosem bírna ki órákat ott teljesen egyedül unalmas lassúsággal kevergetve a különböző zöldségeket. Az első öt perc után megunná, a felgyorsult életéhez képest borzalmasan lassú lenne minden ott töltött pillanat. Meglepődöm, őszintén és csak hosszan bámulom egészen értetlenül, de azért kíváncsian mielőtt elnevetném magam. - Akkor ez azt jelenti, hogy nekem kell a palacsintát csinálnom? - Nevetek tovább, mintha olyan szórakoztató lenne a vele való főzés gondolata, de inkább olyan megkönnyebbült nevetés ez. Sosem gondoltam volna, hogy magától fog ilyeneket felajánlani és, hogy magától nem ítél el ilyen programokat. - Szóval filmet nézni béna, de együtt főzni nem? - Komolyan nem értem, pedig én esküszöm, hogy próbálkozom mégis folyton mást tesz, mint amit várnék, mint amit elképzelnék vagy gondolnék. Persze, mint ahogyan minden éremnek, ennek is két oldala van. Mert hiába kedveskedik, hiába tudna fűt és fát ígérni, ha végtére is valami teljesen más az oka annak, hogy itt marat velem. Fájdalmasan csap arcon a valóság, piros pofonnyomot hagy a jobb arcom peremén. Munkakapcsolat, erre emlékeztetem magamat egyfolytában, csak amiatt marad, hogy nehogy meghalljak éjszaka végkimerülésben. - Hát legalább te kettőnk közül kellő önismerettel rendelkezel, hogy ítélkezz helyettem is. - Teszem hozzá egészen keserű éllel, aztán ott hagyom, és a fürdőszobába menekülve, a csukott ajtónak támaszkodom és hosszú percekig csak a hideg csempén időzöm, pislogás nélkül nézem a visszatükröződő tükörképemet. Mintha évszázadok telnének el, mire a zuhany alá mászom, a jéghideg víz alatt reszketek, fejemet csakúgy döntöm a falnak, mint a rémálmok után, arcomon halálugrásra készülnek a vízcseppek, mégsem tudok eléggé fázni ahhoz, hogy kimásszak a kádból, hogy visszamenjek, hogy a szemébe nézzek. Csak állok ott a hideg vízsugár folyó súlya alatt reszketve, közben persze arra gondolok, hogy lehetne másképp, hogy lehetne máshogy. Állhatna itt ő is, a hátam a mellkasának simulhatna, a derekam ívesen feszülhetne meg, és a nyakamba marhatna édes fájdalmat okozva. Beleszédülnék, ez egészen biztos de legalább szédülhetnék. Mire kimászom a zuhany alól a végtagjaim elgémberedettek a hidegtől, összehúzott lábujjakkal, dideregve pólóban meg boxeralsóban sietek a szoba sokat ígérő ágya felé. Persze megtorpanok, Albert úgy terül el az ágyamon, mintha fenségterülete volna, a nyúl meg ott szuszog mellette. Összekoccannak a fogaim, ahogyan még félig nedvesen melléjük telepszik, vele ellentétben én a hátamra fekszem, hideg ujjaim a meleg szőrpamacsot keresik, közben persze ásitok egyet. Addig fekszem ott, míg egy kicsit át nem melegszem, akkor aztán a konyhából azért behozom a vacsorát, vagy nevezzük akárminek, meg persze a nyúlnak Albert zöldséges zacskójából egy nagyobbacska répát. Melléjük telepszem, az ő adagját felé nyújtom, a nyulat meg gonosz módon a répa al edesgetem közelebb. Lágy rugózással húzódik el tőle, hogy elégedetten darálhassa kettőnk közt a zöldséget. Én is némán kezdek enni, halkan hümmögve jelzem csak a tetszésemet. Nem szólalok meg, míg az utolsó falatot le nem nyelvem, akkor aztán a nyulat a ketrecébe teszem, az üres ételhordót meg az ágy mellé helyezem. - Azért kösz, hogy itt maradsz velem. - Kezdem megjátszott könnyedséggel. - Szóval, tisztázzuk.. Az ágynak ez a fele az enyém, az én párnám, az én takaróm, az meg a te oldalad. - Bújok be az ágyba, felkönyökölök, úgy nézem édes, ártatlan mosollyal. - Úgyhogy megkérlek, hogy tartsd a testrészeidet a saját térfeleiden, mert hát ugye én ennél jobbat érdemlek. - Szúrok oda kegyetlen éllel, közben persze nem tudok elmenni a tény mellett, hogy az ágyamban fekszik és ahelyett hogy hadakoznánk, egymásba is temetkezhetnénk forró csatákat vívva.
|
| | | | | - Ha tudnék főzni, akkor főznék neked valami kulinárisat. – Kacagom el magam. Látom azt a tudás átkával járó komikus pánikot kiülni az arcára. Igen, szeretem a karfiolt! És tudod mit? A veganéz nagyjából egymilliószór jobb, mint a majonéz, amit tulajdonképpen nem is annyira szeretek. Lehet, hogy a (gyönyörű) szemeiben ez még annál is abszurdabb, hogy ketchupként nyomok bedrogozott emberek véréből a pizzámra alkalomadtán. Hé, de legalább nem valódi ketchuppal küldöm meg, mert azért valljuk be, az a cucc nem a pizzára való, hanem a sültkrumplira. Ja meg amúgy a ketchupot sem szeretem igazán. Ó, jézusom, mi ez a (szófosás helyett) gondolatfosás? De ha már feljött a téma, akkor furfangosan és minden erőfeszítés nélkül billentem át egy hasonló mederbe. – De ha már úgyis itt alszok, akkor reggel megcsillogtathatjuk a gasztro szkilljeinket. Palacsintát nem igazán tudok csinálni, de gofrit igen. – De ha már úgyis itt alszok. És nem megcsillogtathatnánk, hanem megcsillantathatjuk. Tessék, kiscicám, ezért nem adsz nem hogy magaslabdákat, vagy középröptű labdákat, de még csak lehetőséget sem egy magamfajta vámpírnak a kezébe, mert hamar ilyen szituációkban találhatod magad. Esélyt sem kap a válaszra. - Furcsa dolgokat? – Úgy tűnik, hogy első hallomásra valóban nem értem, hogy milyen furcsa kérésekről beszél. Mondjuk nem is nagyon kell a dolgok mélyére nézni ahhoz, hogy arra a közös megegyezésre jussunk, miszerint a kettőnk szótárában nagyon, NAGYON más szinteknél kezdődnek a furcsaságok. Mikor viszont túllendülök rajta, már csak könnyedén felelek. – Jó, tudod mit? Cserkészbecsszó, hogy legközelebb szépen és egyértelműen fogok kérni, akkor is, ha csak egy pohár vizet akarok. – A köztünk lévő oldódó hangulat azonban kámforrá válik a varázslata, illetve a kérdése után. Talán fogalma sincs róla, de rajongok minden tulajdonságáért. A hosszú listán pedig az is ott szerepel, hogy mindig kijön a száján, ha valami belböffen a kalandozó gondolatai között. Bevallom, nem számítottam erre a reakcióra, ez pedig az arcomra van írva. Lehet, hogy csak olaj a tűzre, de mintha nem érteném, hogy mi rosszat mondtam. A baj, hogy még bosszúsan választ is kap. – Most meg mi bajod van? – Az a kérdőjel a végén már-már felkiáltójelnek hangzik. Őt figyelem és várom, hogy ő is rám nézzen, de bármeddig várok, úgy tűnik, a plafon érdekesebb. Aztán még magából azt a kis darabkát is elveszi tőlem, ami eddig az ölemben kényelmeskedett. – Lehet, hogy azt gondolod, téged nem ismerlek, de hidd el, hogy magamat igen... – Szerintem örüljön, hogy ennyinél meg is állunk. Egyébként is értelmetlen és főként egyoldalú vita lenne, már csak azért is, mert attól függetlenül, hogy tudok a sorai között olvasni, ő tartja a művészin faragott álarcát. Okos fiú vagy te, Silas, néha túl okos is.- Rendben. – Felelem félszegen és tudod mit? Kibaszott gavallér módon elfogadom, hogy nem akar vitázni, úgyhogy hadakozás helyett elveszem a kezéből a kártyát és kelletlenül elsétálok. Nem vagyok egy konfliktuskerülő alkat és ő is vágott már engem falhoz a képességeivel, de asszem végül abban maradtunk, hogy azért vagyok itt, hogy vigyázzak Rá. Nem pedig azért, hogy kannástól basszam az olajat a lángokra. Márpedig azok után, hogy „mi lenne, ha most egy kicsit megállnál? Velem” nem hiszem, hogy megengedhetnék magamnak ilyesmit. Nézd meg, mit teszel velem. Milyen oldalamat hozod elő. Ezért félek tőled, mint a tűztől!Nem kezdek azért kardozni, hogy csatlakozhassak hozzá a zuhany alatt és kétes megjegyzéseim sincsenek, ami általában szokott lenni hasonló helyzetben. Például rákacsinthatnám azt, hogy tudni fogom, ha rám gondol a zuhany alatt. Ó de ugyan már, kit lep ez meg? Mégis mit gondol, miért lát csillagokat szinte önkívületi állapotban a gyönyörtől, amikor velem van? Mert kristálytisztán hallom a szívverését és pontosan tudom, hogy melyik mozdulat milyen hatással van rá. Szóval azt lefülelni sem okozna különösebb dolgot, hogy magához nyúl-e avagy sem. Jó, persze, ez csak eszmefuttatás, nem kell komolyan venni. Amíg Ő zuhanyzik én békén hagyom, sőt, annyi időt tölt a fürdőben, amennyit szeretne. Idő közben átveszem és kifizetem a telefonommal a kaját. Alapból sem volt tervben, hogy az ő kártyájával fizessek, csak elvettem tőle, hogy ne feszítsem a húrt, de mihelyt bekanyarodott a fürdőszobába, ledobtam a kávézóasztalra a kis plasztikdarabot. Szóval a vacsit (reggelit? Elő reggelit?) ott hagytam a konyhapulton, aztán fogtam a dagadt nyulát és kivettem a ketrecéből. Ugye te szeretsz, kis szöszmösz? Felteszem Silas állandóan tutujgatja, mert egyébként nem csak meglepően jól tűri, de ki merném jelenteni, hogy a nyula egyenesen igényli a kontaktust meg a simogatást. Lehet, hogy mikor visszajön a nappaliba elsőre rémisztő a látvány, hogy sehol nincs a nyúl, sehol nem vagyok én, óó hát olyan szörnyeteg vagyok, biztos megettem, elraboltam! El a faszt. Silas kényelmes ágyán heverészek a nyulával, a hasamon fekszem és (jó, kapaszkodj, mert szégyenteljesen vallom ezt be) épp jókat virulok különböző, teljesen értelmetlen TikTok videókon, mint például ez, miközben a nyúl (akinek továbbra sem tudom a nevét, de tök jól összebarátkoztunk) teljesen az oldalamhoz bújva rágja a pulcsim alját. Ami engem láthatóan nem különösebben zavar. Ami azt illeti, még csiklandoz is. |
| | | | | Könnyebb lenne csak úgy átadni az irányítást Albert kezébe, hagyni, hogy kontroll alá vonja az életemet, hogy tegyen, amit csak akar. Könnyű és egyszerű lenne, mint egy könnyű nyári fuvallat egy erdő szélén: hűs és idegen, mégis meglepően jó érzés. Nem lennének többé gondok, vagy ha lennének is, akkor azokat hirtelen másnak kellene megoldania, nem pedig egyedül kellene megküzdenem velük, mégis kételkedve pillantok el, pedig a szemébe ezernél több ígéretet tudnék beleképzelni. Csakhogy a képzelgések még sosem váltak valósággá, így hát inkább csak ráhagyom ezt az egészet, nekem nincs kedvem erről ellenkezni, ő pedig elég hamar ráunna a rémisztő álmok utáni ideges lihegésemre. Albert bőre meglepően puha, ha vissza kellene keresnem az emlékeim között, hogy milyen volt először hozzá érni, biztosan nem ez jutna eszembe, ezerszer inkább az, hogy tüzes és mindent felemésztő, pont olyan, mint ő maga. Beférkőzik az ember gondolataiba, és nem ereszti el, béklyóként csavarodik rá, mint egy komisz kis gondolat. Képtelenség elfelejteni, képtelenség kirekeszteni vagy elüldözni, mert egy része makacsul megkapaszkodik a szöveteken, mint valami kór. Persze Albert azért nem egy kór, vagy ha kór is, hát akkor semmiképpen nem az a rossz fajta, amitől az ember szeretne megszabadulni, sokkal inkább az a fajta, amitől sosem szabadulna meg teljesen. Elfintorodok nevetését hallva, meg aztán az égnek is emelem a tekintetemet, de hangot nem adok neki. Nevessen csak az igazi őskövület, és persze szívesen az orra alá dörgölném ezt, de mégsem teszem, helyette igen is nagy figyelmet szentelek a karjának, amin a sebek aggasztóan mélyek ahhoz, hogy komolyan foglalatoskodjunk velük. Vagyis inkább én, az ő egyetlen dolga, hogy ne akadályozzon meg engem benne. - Hát nem éppen. Nem vagyok ilyen kulináris? Annak nevezik, ugye? Mármint tudod, egyszerű lélek egyszerű igények. Megelégszem a hús sült krumpli kombóval. - Rántom meg a vállamat egészen másra koncentrálva, és maradjon köztünk de nem is vagyok teljesen biztos abban, hogy szeretném megkóstolni ezt az édes-savanyú karfiolt, mármint ez az egész olyan abszurdul hangzik, mintha nem is lenne valóságos. Persze nyilván az, mint ahogyan az is, hogy Albert ilyeneket eszik. Mármint komolyan karfiol? - Hát, - Gondolom végig, hogy pontosan mit is mondhatnék erre, mármint ez nyilván még nagyon sokáig fájó pont lesz Albert hiú lelkében. - mondjuk pont így, vagy csak fogod magad és nyersen odavágod. Hidd el, nem lepődtem volna meg. Néha elég furcsa dolgokat kérsz tőlem.- teszem hozzá megrántva a vállamat, aztán a dühöngése helyett inkább újra elkezdek foglalkozni a kezével, meg a mély sebeivel és azzal, hogy a lehető leghamarabb és a legfájdalommentesebb módon meggyógyíthassam. Kicsit ráfogok a kezére, nem mintha bármiben meg tudnám állítani, addig és addig nem ereszteném és nem is eresztem, míg be nem gyógyulnak a sebek. Aztán persze hátradőlök, egészen elgyengülve és a plafont bámulva, hogy a szédülés és a csillagok mihamarabb eltűnjenek. Egészen kényelmes így, a keze alatt csak lüktet és lüktet a bőröm, egyfolytában, mintha hirtelen átkerült volna oda a szívem és onnan akarná pumpálni a vért az egész testembe. Kicsit összeszoruló torokkal várom a válaszát, mintha ennek az egésznek jelentősége lenne, aztán persze rosszul is esik, és nem tudok mást tenni csak bámulni a plafont szótlanul, meredten. Arra koncentrálok, hogy a légzésem ne váltson át dühös szuszogásba, hogy ne essen ez annál is rosszabbul, mint amilyen borzalmas, de persze azért elfintorodok. - Ennél azért lehetnél eredetibb. -Könnyed hangsúlyt erőszakolok magamra. - Ezután általában az a rész jön, hogy "Silas ez igazából nem a te hibád, hanem az enyém", ez pedig a legnagyobb hazugság az egész világon. - Úgy bámulom továbbra is a plafont, mintha megbabonázott volna, kérdésére csak megrántom a vállamat türelmetlen egykedvűséggel a megbántottak látszólagos nemtörődömségével. - Nem mintha amúgy ismernél, vagy tudnád, hogy mire van szükségem. Elvégre csak munkatársak vagyunk. - A nyelvemre harapok mielőtt elküldhetném a picsába, keze alatt megfeszül a lábam és hirtelen csak el akarok tűnni. - Nem gondolkozom egyébként rajta, csak eszembe jutott. -Futnom kell, tényleg futnom. Felülök, a lábamat elemelem az öléből, a véres rongyot pedig az asztalra helyezem, nyugodt mély lélegzetekkel. - Én letusolok. - Nyújtózkodom megjátszott álmossággal. - Itt a bankkártyám, hogyha közben megérkezne a futár. - Túrom elő egészen ügyetlenkedve a pénztárcámból az említett kártyát és közben próbálom valahogy úgy a kezébe nyomni, hogy közbe még véletlenül se kelljen hozzá érnem vagy ránéznem.
|
| | | | | Kellemesen kell csalódnom (nem mintha elvárásaim lettek volna a szituációval kapcsolatban, szóval eleve csalódni se tudtam volna, na de mindegy, vissza az eredeti mondandómhoz) Silas reakciójában. Igazából a bánatos francba is elküldhetett volna, volt már rá példa, meg valószínűleg lesz is még igen sok alkalommal. Ő mégis kezesbáránnyá válik, miután megosztom vele a fene nagy bölcseletemet. - Azt majd én eldöntöm. – Felelem az esetek többségében tanúsított tónusomhoz képest meglepően szelíden. Gondolok itt arra, hogy ha akarom, ha akarja, akkor távol tartom a démonait, amíg pihen és akkor nem csak egy egészen kis pihenő lehet belőle, hanem valódi pihenés is. Az a baj ezzel az egésszel, hogy Silas és én nem értjük meg egymást félszavakból. Világok állnak közöttünk. A legtöbb személy, akivel kapcsolatban állok, álltam, az vagy az én koromat közelíti, vagy jóval idősebb. A magunkfajták már egészen más szinten kommunikálnak, mintsem kicicomázott, elnyújtott mondatok. Ott van teszem azt a bátyám, akivel félszavakból olyan mélységekben értjük meg egymást, mintha ódákat zengtünk volna az adott témáról. Nem azért, mert közel állunk egymáshoz, inkább csak az élettapasztalat teszi ezt a különös egyhúron pendülést. Na ez az, ami Silasnak nincs. A miénkhez hasonló élettapasztalata. A megkönnyebbült kifejezésén mégsem tudok túllépni. Vajon Silasnak szüksége van rám? Úgy igazán. Talán nem is a szeretetére vágyom. Csak a figyelmére? Azt hiszem, volt egy pont, amikor a múltamból az az átkozott vámpír is szeretett. De sosem volt igazán szüksége rám. Márpedig fontosnak lenni jobb, mint szeretve lenni. Hisz az az én kezemben van, én irányítom. Fontossá tehetem magam, elengedhetetlenné, pontosan ahogy Bastien gépezetében is tettem. Azt, hogy szükség legyen rám valamilyen szinten irányíthatom, azt viszont, hogy szeressenek nem. Atlas szeretetét sosem kaphattam meg, ahogy apámét sem, és másét sem igazán. Miért erőlködnék? Mint látod, jól megvagyok nélküle. Végül Silas vonásai mágnesként vonzzák a tekintetemet, amikor letelepszik mellém és a térdével a combomat böki. Szemeink találkozásánál még el is mosolyodok, mielőtt figyelmem ismét a telefonom képernyőjéé lenne. Persze, hogy rámosolyogtam. Hisz ő gyönyörű, én meg megittam két pohárka koktélt, amiből a sajátomat direkt töményebbre csináltam, Silasét, amit meg szintén én ittam meg, némi droggal kevertem. Szóval attól függetlenül, hogy rám messze nincs olyan intenzív hatása, mint egy emberibb szervezetre lenne, egészen kellemes érzéssel tölt el. Felold valamicskét a bennem dolgozó feszültségből. Tudod, mint amikor van egy kibaszott szerencsétlen napod, amit aztán a barátaid társaságában leöblítesz egy hideg, zamatos, bodzaillatú ipával, meg egy szál cigivel. Azért kap egy kelletlen pillantást, amikor a kezemet az ölébe húzza. Most meg mit akar? A futó gondolat meg igen komikusan rajzolódik ki az ábrázatomra. Haver, mi az a kibaszott növény az öledben? Nem húzom el a karom, de a napját sem tudom, hogy mikor volt utoljára szükségem arra, hogy bárki vizes kendővel törölgessen. Hát, nem mostanában. - Millennial. – Nevetés buggyan ki a rá tett megjegyzéssel együtt. Persze, hogy nincs nála készpénz, miért is lenne. A már-már viruló kifejezést viszont hamar kontrázzák a homlokomra ülő felületes barázdák, ahogy felvonom az egyik szemöldökömet. Mi ez a nagy öröm, szépségem? Hamar túllendülök a furcsálláson és szeszélyes mosollyal, meg egy bólintással támogatom meg a lelkesedését. – Megbeszéltük. – A telefonom képernyőjén díszelgő étlapra bökök, ami igazából csak egy kis rész a felnagyított itallap alján. – Persze, hogy szeretem a vegán kaját. Ettél már édes chili szószban sült karfiolt? Azt a kurva eget! – A móka azonban itt úgy tűnik, véget ér, mert a snackről más vizekre evezünk, én pedig persze, hogy máris fintorogni kezdek. Legalább úgy, mint aki a világ összes elsővilágbéli problémáját a vállain hordja. - Jó, most mit mondtam volna? – Hú, de kényes lett valaki. – Van a karomon meg a vállamon egy-egy seb, ami amúgy nem gyógyul, és ha egy pindurkát is mélyebbre ment volna a foguk, már holtan feküdnék a Meridian Hill Parkban? Hát boo-hoo. – Kiszámíthatatlan vagyok, mint a picsa, tudom. Eddig az volt a bajom, hogy nem kapok elég figyelmet, most meg az a bajom, hogy kapok. A bosszankodásom persze nem Silas ellen irányul, sőt, egészen jól esik a törődése. Nem véletlenül nem rántottam el tőle a karomat. Igazából mindegy, csináljon, amit akar. Én közben tárcsázok és egy „yo” köszönés után már sorolom is a rendelésemet, a személyzet pirításával együtt, csak hogy bennük is nyomatékosítsam a kiváltságos személyem és a gyors kiszállítás fontosságát. Ám kénytelen vagyok nagyon rövidre fogni, mert indulatos szisszenéssel egy pillanatig csillagokat látok attól, amit Silas művel a karommal. Megrántom a szorítása alatt, de nem húzom el. Csak fészkelődök kicsit és grimaszolok a kellemetlen érzés hatása alatt. Miután végez már épp rámorrannék, hogy legközelebb szóljon, mielőtt önállósítaná magát, de az állapotát látva megint csak más miatt leszek mérges rá. Miért rám pocsékolja azt a kevés erejét?! Nem is mondok inkább semmit, csak bosszús szusszanással húzom az egyik lábát az ölembe kinyújtva, és a sípcsontjára simítom a tenyeremet. – Nem vagy normális. – Forgatom a szemeimet, és bár a hanglejtésem nem kifejezetten, az érintéseim mégis törődésről árulkodnak. Meg azért elég erőteljesen vissza kell nyelnem a baszogatást. Mert nem öt perccel ezelőtt mondtam, hogy össze kell szednie magát minél hamarabb? Erre ez a tök rám fecsérli azt a maradék erejét is. - Nyilván. – Ugyan miért ne kérdezhetne? Jó, jó, nem kötök bele a felvezetésébe. Amúgy is ráérünk, amíg megérkezik a kaja. A kérdése viszont határozottan meglep. Öhm… mi van? Fura grimasszal az arcomon gondolkodom el, az „illőnél” jóval tovább. Már egészen harapható a levegőben a válaszom. Nem tudom. Ez részben igaz is. Hiszen elsősorban a munka köt minket össze. De ez valóban így van vagy csak én akarom így gondolni? - Jobbat érdemelsz nálam. – Woah, woah. Elnézést, mi a bánatos lófasz hagyta el a lepcses számat? Lehet, hogy sokszor előbb beszélek, aztán gondolkodom, de ezen a kijelentésen még az én két szemöldököm is igencsak összefut. Sokszor túl gyorsan pörögnek a gondolataim. Jelen esetben is azt hiszem, arra válaszoltam, ami valóban érdekli Silast, nem pedig a szó szerinti kérdésére. Ettől függetlenül nem hagyom kiülni a megjelenésemre azt, hogy képzeletben a fejemet verem a falba, de úgy rendesen. Meg sem rezzenek, csak vállat vonok és tök érdektelenül folytatom. – Miért gondolkodsz ilyesmin? |
| | | | | Egy másodpercre ugyan, de lehunyom a szememet, jóleső, otthon érzés kerít a hatalmába így a fejemet a tenyerébe hajtva. Megnyugtató érzés és meglepően puha, egyszerre mintha minden gondot lehetőség lenne felakasztani egy szögre. Örökre így maradnék, itt és vele, ebben a pillanatban, ebben a mozdulatban. Meg akarom ölelni, egészen közel bújni, a fejemet a nyakába fúrni és mély lélegzetet venni, hogy elraktározhassam az illatát hosszú időre. Túlzásnak érzem mégis bármit tenni, inkább mozdulatlanul figyelem csak, fejest ugrok Albert veszett kék szemeibe. Hirtelenjében, ahogy megszólal, nem marad többé pökhendi fiatal, tekintetéből egy pillanatra kihuny a lobbanékony tűz, helyette bölcs, sokat megélt és sok mindent látott magabiztosság veszi át a helyét, én pedig törpének érzem magam mellette, kisfiúnak, esendőnek. El akarok pillantani vesébe látó íriszei elől, menekülőre fogni, de mégis láncra ver, nem bírok elnézni, csak szomorúan hallgatni, befogadni és elfogadni minden szavát. Nehéz, mely sóhaj szakad ki belőlem ajánlata hallatán, meglepődöm tekintetem a magasba szalad, kicsit megfordul körülöttem a világ, egyetlen biztos pontja, nem is pontja tengelye Albert. Néma egyetértéssel bólogatok csak, belül szinte felrobbanok. Soha-soha nem mondott még ilyen hangsúllyal semmit, soha nem volt még ennyire őszinte és soha nem éreztem még ennyire közel magamhoz. A tekintetem szemei közt cikázik, mintha csak szeretne onnan valamilyen plusz információhoz jutni, mintha egy kicsit tartanék attól, hogy odaszúr még valamit, ami miatt a pillanat elszáll. De ez nem történik meg, én pedig ettől egy kicsit izgalomba jövök. - De csak egy egészen kis pihenő, jó? - Suttogom, mintha csak félnek, hogy az engem üldözők meghallhatják titkolt tervemet és akkor aztán könnyűszerrel levadászhatnak. Az ember könnyű préda, ha nem számít arra, hogy megtámadják, így hát mindig résen kell lennem, minden pillanatban felkészülten várni kongó, mély léptek tulajdonosának érkezését. Egyszerű lenne bevallani, egyszerűbb, mint folyton rettegni, időnként a hátam mögé tekinteni, csak hát a rémek sokszor nem is tűnnek olyan rémesnek, ha az ember hangosan kimondja a nevüket, de attól, hogy megnevezzük, s már elsimítja élüket, még ugyan olyan ijesztőek és veszedelmesek maradnak. Azért mégis csak jobban éget Albert kezének hiánya, mint azt bárki gondolni merte volna, hideg ürességet hagy maga után, és forró vágyat. Lekövetem minden mozdulatát, összefont karral figyelem ahogyan a kanapén foglal helyet, mintha csak otthon lenne, kényelembe helyezi magát, én meg kicsit kótyagosan állok meg fölötte, pásztázom, mintha csak várnám, hogy mikor veti le ezt az álcát, kissé bizalmatlankodva pillantok felszínre kerülő bőrére, éhesen és élesen. Homlokom ráncba szalad sérülése láttán, tekintetem egészen kérdőn szaladna az övébe, ha mondjuk nem éppen a telefonját nyomkodná. Némán visszalépek a konyhába, egy tiszta ruhát nedvesítek csak meg a csap alatt, mielőtt magamhoz vennék egy növényt és visszatérnék, és egészen mellé telepedve törökülésben a térdcsontom egészen a combja külső felének szorítanám. Óvatos mozdulatokkal a karjáért nyúlok, a kezem a levegőben megáll egy pillanatra, engedélykérően, tényleg csak egy másodpercre. Nem igazán várom meg, hogy bármit is mondjon, sérült kezéért nyúlok és óvatoskodó mozdulatokkal húzom át a saját ölembe,hogy közelebbről is pásztázhassam a mély sebet. Kedveskedve, könnyed mozdulatokkal mosom csak körbe a sebet, s megzavarva pillantok föl, mikor elém tolja a telefonját. Gyorsan cikázó tekintettel olvasom el a neveket és találomra bökök a legjobban hangzóra. - Ez jó lesz. Bankkártyás fizetésre kérd, nincs nálam készpénz. - Vissza akarok pillantani a sebére, hogy tovább ténykedhessek, csakhogy az ajánlata ledermeszt, félrebiccentett fejjel nézem a vonásait, arcomra aztán hatalmas mosoly ül ki, vidám és levakarhatatlan. Egy kicsit olyan, mintha randevúra hívott volna, de azért mégsem teljesen olyan. - Mindenképpen menjünk el! - Egyezem bele túlzottan lelkesen, mielőtt a tekintetem visszafordulna a keze felé. - Nem tudtam, hogy szereted a vegán kaját. - Meg hát vagy ezer másik dolgot sem tudok róla,ebben egészen biztos vagyok. Még egy kicsit tisztogatom a sebét, mielőtt a véres-nedves rongyot az asztalra nem helyezném. - Amikor arról kérdeztelek, hogy jól vagy-e, ilyen dolgokra gondoltam. - Pillantok egy másodpercre föl, mielőtt tenyeremet a nyílt sebhelyre simítanám, és bilincsként fonnám ujjaimat a karjára. A másik kezembe a növényt fogom meg, ujjaim a virágföldre siklanak, szemeim meditációra készen csukódnak le, mély, elraktározott energiaforrások felé nyúlok. Ajkaim némán formálnak latin szavakat, az orrom ráncba szalad a koncentráció alatt, tenyerem alatt pedig felforrósodik Albert bőre. Persze van esélye kirántani magát a tenyerem fogságából, ellenben ha nem teszi meg, biztosan égeti a belőlem sugárzó hő, ami szépen és valószínűleg fájdalmasan kényszeríti a sejteket összeolvadásra. A másik kezem alatt a növény szép és lassú halálra van ítélve, levelei lassan száradnak el, mígnem egészen feketévé nem változik. Mire végzek az orrom vére újból elered, én pedig lustán felnyíló szemekkel nyúlok csak a véres-nedves rongyért, hogy az orromhoz nyomhassam. Szédülök, borzalmasan nagyon szédülök, el kell nyúlnom a kanapén, tekintetemet a plafonra szegezem, mély lassú légzéssel nyugtatom magam. - Kérdezhetek valamit? - Indítom el hirtelen felszínre törő kíváncsiságom. - Ha már többé nem lennék a hasznodra, akkor elfelejtenél, ugye? -Kicsit orrhangon beszélek az odanyomott nedves rongy miatt. - Mármint nem szó szerint, csak úgy értem, hogy.. akkor nem lennél érdekelt abban, hogy jóban legyünk, vagy nem is csak jóban, hanem így. Nem igaz? Akkor igazándiból nem hívnál el vegán helyekre és nem jönnél el az éjszaka közepén, mert többé nem tudnék neked segíteni, ugye? -
|
| | | | | Akkora kamu a válasza, hogy attól félek, még a plafon is ránk szakad. De hát mi lesz akkor szegény nyulával! Várjunk, a nyula! Mi lenne, ha a nyúlnak főznék egy levest? Úgyis hoztam sok zöldséget. Nem. Koncentrálj szépen, Én. Mondtam már, hogy hajlamos vagyok elkalandozni? Nem mintha most olyan sokáig megengedném magamnak, ugyanis itt áll az az ember, aki talán a legfontosabb számomra az élők soraiból (vagy legalábbis az egyik legfontosabb, attól függ, hogy kit tekintünk élőnek) és baromi szar állapotban van. Haloványan mégis megmosolyogtat, ahogy fejét a tenyerembe hajtja, én pedig finoman, már-már ösztönszerűen cirógatom meg a puha, mégis olyan nyúzottnak tűnő bőrét. Aztán hiába paskol, mi vagyok én, hogy vezényszóra elengedjem? Húzom még néhány pillanatig elmerülve a gyönyörű szemeiben, majd egy tenyérbemászó kifejezéssel mégis elengedem őt, de azt azért nem ússza meg, hogy már-már pökhendi módon rá ne kacsintsak közben. Ám ezután nem sokkal a hülye arckifejezésem egészen süllyedni kezd Silas borús szintjére. Nem érek le odáig, de magamhoz képest egészen elkomorodom. Azt a magányt látom visszatükröződni a szemeiből, ami szinte mindennap a tükörből is visszanéz rám. Tudom, nem mondaná meg senki, hogy a nagy szám, meg a duracell nyuszikat megszégyenítő energiaszintem mögött valahol ez rejlik, de amúgy meg kinek mi köze is lenne hozzá? Továbbra is állva a tekintetét (vagy ha időközben elszakította tőlem, akkor csak követve az alakját) komótosan nyalom le a hüvelykujjamról a desszertnek is kevés warlockvért, mielőtt meglepően belátó tónusban szólalnék meg. - Lehet, hogy cinikusan hangzik, de kétlem, hogy az ilyesmi bárkinek segítene azon, akinek valódi problémái vannak a fejében. – Mondatközben megemelem a másik kezemben tartott üres poharat, aminek az alján lévő kevéske, száradásnak indult ital egészen érdekes színt vesz fel a belepottyantott pirula miatt. Átmeneti élvezet. Nem mintha engem zavarna, már lassan hetven éve tök jól elvagyok így. – És az is lehet, hogy nem tőlem vársz bölcseletet, – vagy orbitálisat tévednék, és pont rám van szüksége? áh, nem, az kizárt – és azt gondolod, hogy az a legjobb esélyed a démonaid ellen, ha elég ideig rohansz ahhoz, hogy ne tudjanak utolérni, – igazából én is ezt csinálnám (csinálom), de mindegy, most nem rólam, hanem Róla van szó – de mi lenne, ha most egy kicsit megállnál? Velem. - Nem kezdek el hadakozni, meg magamra kapni a bunkó álarcot, hogy természetesen csak azért állok így hozzá, hogy hamar összekapjam, és máris munkába állhasson. Kellemest a hasznossal alapon az is közrejátszik, de amit még inkább szeretnék az az, hogy Silas jobban legyen. Szeretnék vigyázni rá. Én elmondtam, amit én akarok, innentől Ő azt gondol, amit Ő akar, viszont a véleményétől függetlenül is itt maradok. Az elején egész jól kijöttünk. Dinamikus és élvezetes volt a kapcsolatunk. Aztán jöttek az érzelmek és minden rettentően kínossá vált. Ahogy most is az, ahogy csak lesünk egymásra. Akkor… ennyi? Francokat lenne ennyi, nem most mondtam, hogy kipofozunk egy kicsit? Jó, lehet, hogy számára ez nem egyértelműen jelentette azt, hogy „szeretnék a magam módján egy kicsit gondoskodni rólad, lehetőleg anélkül, hogy egy érzelmes pöcsnek tűnnék, pedig néha úgy érzem magam melletted”. Amúgy meg, Silas eddig nem mondta, hogy mit akar, hát akkor majd én eldöntöm, hogy mi lesz a program. A hangulatbéli párfoldulattal együtt én is vidáman fordulok és vágom le magam a közeli kanapéra. A lábaim csak azért nem kerülnek fel a dohányzóasztalra, mert tele van abrakadabra cuccokkal. Ez a füstölő amúgy nagyon bassza a kiélezett szaglásomat és úgy érzem, hogy folyamatosan tüsszentenem kell tőle, de amúgy mégsem jön ki. Még szerencse, hogy az a fos mindjárt teljesen elég. Na szóval tettre készen feltűröm a pulóverem ujjait majdnem könyékig, majd a telefonomat a hasfalamon támasztva, serényen görgetek ide-oda, valami helyet keresve, ahonnan ilyenkor is hoznak kaját. Ja, a leves? Az már eszemben sincs. Kibaszott szeszélyes vagyok, ez köztudott. A nagy pulcsi feltűréssel mindössze annyi a probléma, hogy kikandikál alóla egy sérülés, amit Silas vagy észrevesz, vagy nem. A vonalából ítélve olyan, mintha felhasítottam volna, teszem azt egy darab szögesdróttal. Nem mellesleg egy ugyanilyen a bal vállamon is van a lapockám felé, csak az nyilván nem látszik. Hogy mi ebben a kibaszott szokatlan? Hát az, hogy a vámpírok gyógyulnak és sosincsenek rajtunk ilyen bibik, amire cuki kis sebtapasz kellene. Rajtam sincs nyoma annak, hogy három vérfarkassal szétküldtük egymást a parkban. Vagyis elvileg nem volt, de most úgy tűnik, mégiscsak van. Engem ez a viszonylag kicsi, ám egészen csúnya sérülés azért nem különösebben érdekel, mert az elmúlt órákban leművelt farkasharapásos hisztimmel toltam ki magamból ezt a dolgot. Tessék, itt van, erre fel volt a nagy hiszti. Mert majdnem. Majdnem. Mindössze ezt az apró részletet kifelejtettem, hogy a DRÁMÁZÁSOMNAK nyoma is van. Az még éppen csak nem minősül farkasharapásnak, ha felkarcolják a vámpír bőrét a fogaikkal, de már nem kellene sok hozzá. Néhány milliméter. Még „nem számít” tényleges harapásnak, ezért nem halálos, viszont nagyon lassan gyógyul, kezelni kell, mint egy rohadt emberi sebet. Szerintem heg is lesz belőle. Bahh. - Figyu, van ez a vegán junkfood hely. Ami igazából kocsma, csak lehet kaját is kapni és még egy óráig nyitva van és szállítanak is ki. Amúgy egyszer elmehetnénk oda. Szóval? Mit kérsz? – Nyújtom felé a telefonomat, hogy nézze meg azt a kemény négy ajánlatot az étlapon. |
| | | | | - Legalább majd mondhatom, hogy mindent kényszer alatt tettem. -Na nem mintha valaha bárkifelelősségre akarna vonni, amíg ez a kormány uralkodik és még csak belegondolni is borzalmas lenne, hogy mi történne ha valaki megbujtatná. Akkor azt hiszem jogos félelem lenne , hogy valaki faggatni kezd különböző módszerekkel, és roppant mód meglepő is lenne, ha ez bárkinek sikerülne, de akárhogy is történjen, vagy történik ebben az elképzelt jövőképben, soha nem adnám föl Albertet és sosem vallanék ellene. Még az a szerencse, hogy igazándiból semmi ilyesmiről nincsen szó, ez inkább csak egy kedves szurkálódás a részemről. - Hogy bedrogoztál, leitattál és kényszerítettél. - Vigyorodom el pimaszul. A történetem egyébként már ott megbukna, hogy nem tudnék mit mondani már arra, ha valaki megkérdezné, hogy mivel kényszerített bármire, mert teljesen nyilvánvaló, hogy én mindent önként és dalolva tettem, amire megkért utasított. Persze néha ellenkezem Alberttel, de azért mégsem lehetne mondani, hogy valaha is rákényszerített bármire. Nincsen akkora hatalma fölöttem, meg aztán sokkal tovább szóval lehet tartani, ha az ember nem bólogat minden kérésére. Kiszámíthatóbbá válik: dühöng egy kicsit, talán kiabál is, járkál és újabb utasításokat ad, de mondjuk közben meg lehet róla tudni bizonyos dolgokat. Például, hogy a farzsebében kábítószereket tart, meg hogy jó koktélokat kever, meg, hogy valószínűleg sokkal tovább bírja pislogás nélkül, mint én, meg vagy ezernyi apróságot fel tudnék még sorolni, amit úgy általánosságban a vele együtt töltött időben magamba szívtam, tudom, hogy milyen illata van, hogy milyen színű ruhadarabot hord a legszívesebben, hogy milyen árnyalatot ölt az írisze, ha igazán dühös, hogy az arcán pontosan hol jelennek meg gödröcskék ha mosolyogni kezd, és még vagy egy tucat másik dolgot, amiről neki nyilván semmi fogalma sincs, meg hát persze Albert valószínűleg fele ennyi dolgot nem tudna rólam felsorolni, de ez nyilván csak részletkérdés. Összepréselem az ajkaimat, nem akarok semmi csípős megjegyzést tenni, ha főzni akar, felőlem főzzön, én elég jó fej vagyok ahhoz, hogy bármit megegyek, aztán persze a wckagylót ölelve biztosan az életemért fogok könyörögni és rimánkodni, hogy aztán megígérjem, hogy soha többé nem eszek kétes eredetű gyrosokat aluljárókban, nem eszem semmi olyat, aminek a kinézete is borzalmas és nem eszem semmit, amiről első pillanatban tudom, hogy bele fogok pusztulni. Aztán persze ezeket mindig megszegem, mert egy kellemesen átbulizott éjszaka után, mi is lenne jobb egy szenny kajánál valamelyik olyan utcasarkon, ahol a közegészségügyisek sosem járnak? Ezzel persze nem azt mondom, hogy Albert nem tud főzni, inkább csak azt, hogy természetesen fel vagyok készülve minden eshetőségre. - Azért nem kell seggfejnek lenned, mert az őskorból származol és ismeretlen számodra a televízió fogalma. - Fintorodom el. Persze nyilván tudom, hogy tudja mi az a film és mi az a tévé, de azért egy egészen kicsit szarul esik. Én például szeretek emberi dolgokat tenni, unalmas dolgokat, hülye sitcomokat bámulni é rémunalmas dokumentum sorozatokat a Discoveryn, és attól, hogy mondjuk Albert nem kedveli ezeket, kicsit olyan, mintha elhívtam volna valahova, ő meg lepattintott volna. Kínos, nagyon-nagyon kínos. Inkább félre is vonulok, hogy egy könnyed szeánsz után megcsináljam amire kért, mert hát én ilyen vagyok. Megkér valamire és előbb vagy utóbb úgy is megkapja. - Aha, persze, csak kissé sokat használtam mostanában. - Kicsit túl sok volt a varázslat és napok óta tényleg nem aludtam már, meg persze Albert is egyfolytában kiborít. Sosem tudom, hogy mit akar, vagy mit nem akar, néha napokra eltűnik, hogy aztán úgy jelenjen itt meg, mintha joga lenne csak úgy bármikor beállítani, mintha én mondjuk nem lehetnék mással, vagy nem tehetnék mást. Rámarkolok a karomat tartó karjára a másik kezemmel és csak hosszan bámulom. Brutálisan összezavar. Leginkább ezt szeretném neki elmondani, hogy fejezze be, mert csak fejfáját okoz, meg azt, hogy ne játszadozzon, mert most túl fáradt vagyok hozzá. Persze végül semmit sem mondok neki, csak a fejemet jó kutya módján a kezébe hajtom egy kicsit. - Kösz szépen, mindig elfelejtem, hogy mennyire jól értesz az emberekhez. - Kicsit rápaskolok a fejemet tartó kezére, jelezve, hogy akkor most el is engedhet, ha arról van szó, mert hát ugye nyilván már vagy másodjára köti az orromra fél óra alatt, hogy mennyire borzalmasan nézek ki, és kösz nem, nem akarom még mondjuk ötször meghallgatni, másrészt, nekem tényleg nincsen arra szükségem, hogy bárki csak úgy kipofozzon, aki megtehetné úgysem fogja megtenni. - De oké, délután azt hiszem ráérek. - Nem mintha a naptáram tele lenne programokkal. A szabadidőm nagy részét Charleeval, Romolusszal vagy Trish irodájában töltöm, ha pedig nem velük időzöm, akkor vagy Albert szolgájaként ugrándozom, vagy pedig belevetem magamat az éjszakába. Egy kicsit rosszul érzem magamat, és nem úgy rosszul, persze a fejem egy kicsit fáj, de az valószínűleg betudható a rémes alvási szokásaimnak, inkább úgy érzem magam rosszul, hogy rémesen magányosnak érzem magamat még így is, még most is, pedig lehetne másképp, tudom, hogy lehetne, csak sosem lesz, mert vannak bizonyos dolgok, amiket még akkor sem lehet megváltoztatni, ha az ember igazán próbálkozik. Szóval csak összefonom a mellkasom előtt a karjaimat és úgy bámulom, mintha arra várnék, hogy akkor csináljon valamit, vagy mondjon valamit. - Akkor.. ennyi? -
|
| | | | | A közös munka miatt, persze. Egy egészen bűnös mosoly szalad át az ábrázatomon Silas mentésnek nem túl meggyőző mentését hallva. Nem kell kiforgatnom a szavait (nem csak azért, mert most nem vagyok olyan hangulatomban, hanem azért is), mert minden arra az ellenállhatatlan pofácskájára van írva. Ne aggódj, kiscica, én is épp ennyire kedvellek téged. Csakhogy az ő pár röpke évnyi tapasztalatával, meg jobbra-balra pöckölésével szemben én hamarosan a kilencvenhármat töltöm. Hát, nem éppen ugyanazon az alapon működünk. És ez mindegy is, áttérek inkább a markában tartott pirulára. Egészen kedvemre van, hogy nem adja olyan könnyen. Fair küzdelemnek nem mondanám, küzdelemnek sem feltétlenül, inkább csak valami kisiskolás szintű civakodás. A kezem az övéhez ér, a bőre az enyémet súrolja, az istenért se akarja ideadni, mégis kifeszítem az ujjait, közben pedig egy részemet teljesen elringatja a közelsége, a bőre illata, a bőre érzete… Imádom a kakaskodásainkat. A narkotikumokat illető újabb megjegyzését megint csak egy sejtelmes vigyorral nyugtázom. Sőt, ha már ennyire nem engedi el a témát… - Ugyan mi másért lenne nálam? Valahogy el kell érnem, hogy beadd nekem a derekad, nem igaz? – Már csak azért is nyilvánvaló, hogy nem veszem komolyan a kis eszmecserét, mert Ő is tudja, hogy az ilyesmi messze áll tőlem, meg nem mintha rá lennék szorulva. Ami azt illeti, zuhany után sebtében azt a sötétkék farmeremet kaptam fel, ami tegnap volt rajtam. Márpedig tegnap a Sax-ba készültem, ahová üres kézzel nem szép dolog odaállítani, úgyhogy mindig van a zsebemben egy-két pirula. Az más kérdés, hogy végül nem jutottam el a szórakozóhelyig, mert a bátyám talált nekem más dolgot. Egyébként mondtam már, hogy mostanában a tököm ki van vele is, meg Rowenaval is? Néha legszívesebben eltűnnék a föld színéről. Kár, hogy azok az idők már elmúltak, amikor még megtehettem volna. Vagy mégsem? Végülis miért ne tehetném meg? Mondd csak, szépségem, eltűnnél velem néhány hónapra?- Igen, valószínűleg jobban járnánk vele. – Böffentem rá a javaslatára, miszerint inkább rendelnünk kellene. Ezzel csak az a baj, hogy makacs vagyok, mint a hóhér, úgyhogy ebből sajnos leves lesz. Amiből meg valószínűleg kajarendelés, de mindegy. A filmezés ötlete viszont egy kicsit talán meredek. Mármint, el tudja bárki képzelni, hogy ő meg én jófiúk módjára végig nézünk egy filmet? Ja, én sem. – Ó, hát persze. Igazán romi lenne összebújni egy hidegrázós filmen. – Kár, hogy egyikünk sem a félős típus. Lényegében kigúnyolom a felvetését, aztán túl is lendülök rajta. Hogy őszinte legyek, fáradt vagyok, ez pedig nem segít a modoromon. Nem tudnék aludni, nem abban az értelemben vagyok fáradt. Inkább csak valami általános fáradtság ül a vállaimon, amiről nem veszek tudomást. Mondjuk akár kezet is foghatnánk Silassal, ugyanis pontosan ezt láttam visszatükröződni az Ő szemeiből is. Ó! Tudom én, mi kell nekem! Szeretek Silas körül sertepertélni, ha úgy van, de amikor dolgozik, akkor békén hagyom. Tudom, hogy koncentrálnia kell. Nem is kezdem el baszogtatni, amíg meditál, macskaléptekkel közelítem meg a dohányzóasztalt és észrevétlenül emelem el a poharát a széléről, ahogy komikusan sarkon fordulok pedig már kortyolom is. Hú baszki, ez sokkal jobb, mint az enyém. Szóval amíg Silas a követővarázslattal foglalatoskodik, addig én a konyhában feldobok a telefonomról egy random választott zeneszámot háttérzajnak és komótosan kezdem el áttúrni a hűtőjét meg a fűszereit. Mert természetesen saját kútfőből akarok levest főzni, ahhoz is túl önfejű vagyok, hogy legalább rápillantani hajlandó legyek egy netes receptre. - Mmhh… Oké ez jó lesz. – Motyogom az orrom alatt, ahogy előhúzom a só- és borstartót a már pulton lévő zeller mellé. Mármint só meg bors mindenbe kell, nem? Aztán önkéntelenül szippantok a levegőbe. Vérszag. Az Ő vére. Ezer közül is kiszúrnám. Lehúzom az utolsó kortyot Silas elcsent poharából és máris a szomszédos szoba felé veszem az irányt. - Hé, minden rendben van? – A szavai hallatán először bosszúság, már-már düh ül ki a vonásaimra, azok a rohadt nyomorult radikálisok! Hát persze, hogy védelmük van! Figyelem a térképet és hallgatom a szavait, de még mielőtt nagyon beleloholhatnám magam, egészen másfelé kanyarodik a fókuszom. – Nem. – Nos, nem túl vidám vagy figyelmes a morranásom, de egészen más tónust ad neki, ahogy egyik tenyerem a felkarjára simítom és finoman rámarkolva magam felé fordítom Őt. (Igen, azóta már mostam kezet, hogy a véres dzsekimmel matattam, tiszta vagyok.) – Ha nem vagy feltöltve, nem veszem hasznodat. – Úgy hangzik, mintha munkáról beszélnék, mégis kihallani némi aggodalmat, ami nálam igen nagy ritkaságszámba megy. Elengedem a karját és feljebb haladva, hüvelykujjammal finoman letörlöm az ajkai felől a vért. - Ha ilyen védelmük van, akkor nem véletlenszerű volt a támadás. Rendezettek. – Nem mintha erről ne lett volna eddig is egy igen erős sejtésem, de ez most alá is támasztotta. Holnap majd frissen átgondolom és megteszem a szükséges lépéseket, amikor én is használhatóbb állapotban leszek. Nehéz a városban találni egy helyet, ahol így berendezkedhetnek. Nem fognak néhány óra alatt elmozdulni, ismerem a trükkjeiket. – Nem sprint, tudod. – Mosolygok rá sejtelmesen, hogy lecsiszoljam a helyzet súlyosságáról az élt. Amúgy sem szoktam túlaggódni a dolgokat, szeretem a kihívást. Az pedig, hogy a sprintes dologgal Bastienen gúnyolódhatok, csak még szórakoztatóbbá teszi az egészet. Oh, várjunk. Már letöröltem az orra alól a vért. Tulajdonképpen miért is cirógatják az ujjaim még mindig az arcát? Nem mintha nagyon zavartatnám magamat. - Szar állapotban vagy. Kipofozunk egy kicsit, aztán a nap folyamán újra nekifutunk. – Már megint ott a látszólagos parancsolgatás, de mellette különböző kérdések is az arcomra vannak írva. Mit szeretnél alvás előtt? Leves és film? Szemétkaja? Egy forró fürdő? Hátmasszázs? Páros belépő Disneylandbe? |
| | | | | -Miért, zavarba fogsz jönni, vagy mi?- Vonom föl egészen incselkedve a szemöldökömet, komisz mosollyal megfűszerezve a szavakat. Nem mintha úgy gondolnám, hogy Albertet zavarba lehetne hozni - bár biztosan lenne egy pont, amitől még ő is egy kicsit kínosan érezné magát, persze mindenképpen jól leplezné, támadna és hárítana -, de kétlem, hogy egy kósza, kétértelmű kijelentéssel lehetne kiugrasztani a nyulat a bokorból. Meg aztán valószínűleg én sokkal hamarabb zavarba jönnék, mint ő. Egy kicsit még az ablak közekében maradok, hogy a hűs levegő ténylegesen visszahűtsön normális hőfokra, és segítsen olyan dolgokra koncentrálnom, amire ténylegesen szükség van. Például most, most zavarba jövök, mert általánosságban Albert sosem próbál úgy tenni, mintha saját magán kívül más is igazán érdeklené, de most mégis csak tényleg kedves. Szóval vagy ténylegesen megátkozták, vagy ténylegesen majdnem ott hagyta a fogát, ez pedig érzelmessé tette. Beharapom az alsó ajkamat, a kezeimet pedig benyomom a kapucnis pulcsim zsebébe, az ujjaimat meg ott összefonom és lábujjhegyre emelkedem, hogy utána zavartan a sarkamra gördülve hintázhassak. - Hát tudod.. - Köhintek egyet. - Az is számít, hogy te hogy vagy. - Egy hosszú percig Albert kék pillantását keresem. - A közös munka miatt, persze. - Teszem hozzá sietősen, mielőtt kiforgathatná a szavaimat, vagy belekapaszkodhatna egy olyan hátsó gondolatban, amit nem mondtam ki, de ő kihallott onnan. Pedig nyilván nem csak a munka miatt számít, hogy hogy vagy, hanem úgy alapból is. Elmondhatatlan indokok miatt, hosszú, rá pazarolt gondolatok miatt, hajnalban felbukkanó és késő estig maradó emlékek miatt. Egy kicsit azért megküzdünk azért a piruláért, nyilván nem akarom neki hagyni, hogy megkaparinthassa a zsákmányomat, de azért annyira nem lázongok ellene, hogy bármilyen varázslattal tartsam távol, csak megadóan végül - meg hát azért mert rendesen feszegeti az ujjaimat, és van egy pont, amikor a feszegetés töréssé alakulhatna - kinyitom a tenyeremet, de közben azért bosszúsan rápillantok, egy olyan ez nem volt fair pillantással, és csak nézem ahogyan az italomban pezsegni kezd a tabletta. Elfintorodom. Igazából nem szoktam drogozni, leginkább azért, mert rettegek tőle, hogy akkor az üldözési mániám egy kicsit erőszakosabbá válna, de ezt nyilván nem kötöm az orrára, úgy hogy egy kicsit tartva a következményektől, de belekortyolok. Nem fogok visszavonulót fújni. - Szóval ezzel azt akarod mondani, hogy azért volt nálad ez a nevezzük gyógyszernek, hogy egy adandó alkalommal bedrogozz engem, vagy a fajomat? - Ráncolom össze a szemöldökömet miközben gondolkodóba esek mindezen, leginkább csak bosszantóan hangosan gondolkozom. - Aha. Szóval te tényleg azért jöttél el hozzám éjszaka, hogy kettő darab követő varázslatot kényszeríts ki belőlem? - Hitetlenkedve nevetek föl, mert ez azért tényleg elég hihetetlenül hangzik, de hát nekem mindegy. Figyelem ahogyan ügyeskedik, aztán már nem is igazán Albertre figyelek hanem a két nyomra. Felsóhajtok, de ez a sóhaj nem olyan nagyon panaszos, hanem inkább olyan, na jó csináljuk. Azért meglep Albert felajánlása, miközben rettentően jóleső érzéssel tölt el, az arcomra mosoly ül ki ami utána hosszú ideig levakarhatatlanul ott is marad. Közben előkotorászok minden alkatrészt, gyertyákat meg füstölőket, térképeket és kristályokat, mindent amire nagy vonalakban szükségem lehet, aztán a poharammal együtt átvonulok a nappaliba és a dohányzó asztalra helyezek mindent szép sorban, egymástól pontosan ugyanannyi távolságot tartva, gyertyákat gyújtok, meg füstölőt. - Tudod, - Pillantok vissza Albertre innen, a biztos távolból. - Akár rendelhetnénk is valamit és mondjuk nézhetnénk egy filmet, vagy valami. - A legnagyobb probléma azt hiszem az, hogy fogalmam sincsen a köztünk lévő viszonyról, így hát nem tudom, hogy ettől a falnak megy, vagy inkább beadja a derekát. Meg sem várom, hogy reagáljon, helyette máris foglalatoskodni kezdek a nekem szánt feladattal. Először leginkább meditálni kezdek, törökülésben csak hagyom, hogy a gondolataim téren és időn átívelve kiürüljenek - ami jelen pillanatban nem a legegyszerűbb - hagyom, hogy a légzésem a lehető leglassabb legyen, a saját szívdobogásom ütemére figyelek, mély és egyenetlen dobbanások sorozata nyugszik halk dobszóvá. Érdekes érzés egyébként, a koncentrált varázslat, egészen bizsergető s meglehetősen forró, de közben meg olyan kellemes, hogy az ember csak örökre ebben az állapotban szeretne maradni. Nem tudom, hogy mennyi idő telhet el, mire ténylegesen neki kezdek, de végül előbb az egyik, majd a másik kabátdarabbal végzem el ugyan azokat a mozdulatokat. Halk, ismeretlen, kelta eredetű mondókával hagyom elégni őket, mígnem a végén a belőle maradt hamu koncentrálódva siklik a térképen. Egészen erőlködnöm kell, a szokásosnál sokkal kimerítőbb, vékony vérsugár kezd az orromból folyni, nekem pedig ez túl kellemetlen és eleven emlékeket idéz föl. Ellököm magamat az asztaltól, lihegve emelkedem föl, a pulcsimba törölve az orromból alácsorgó vért. - Valaki védi őket, vagy egy védővarázslat vagy egy védett hely. - Kiráz a hideg és indokolatlanul izzadni kezdek. Mély levegő, nem fogok pánikba esni. - De valahol ezen a környéken vannak. - Bökök a térképre az ujjammal. - Ez nagyjából három kilométeres körzetet takar le, de ha adsz egy kis időt, akkor leszűkíthetem egy vagy másfél kilométerre, és ha szerzel onnan egy térképet, akkor mondjuk a házat is be tudom határolni. - Nyelek egy nagyot.
|
| | | | | - Na jól van, ezt be lehet fejezni. Ne pislogj itt nekem ilyen ártatlanul. – Az a kis nyomorult imád játszadozni, hergelni. Én pedig imádom, hogy imádja. Meg nem mintha az én fejem felett ott ragyogna valami cseszett glória. Pontosan azt csinálom vele, amit ő velem. Azzal a különbséggel, hogy nekem sokszor elég ennyi is. Jó, ez ebben a formában csak féligazság. Ha megengedném magamnak, akkor Belőle soha nem lenne elég. Újra és újra és újra darabokra szedhetnénk, majd összerakhatnánk egymást a fullasztó gyönyörben. Reggel meg tudod mit? Belga gofrit sütnék neki, baszki! De számomra ez a jó ideje zajló huzavona is teljesen megfelel. Vámpírlétem elején még nem így lett volna. Akkoriban aligha ismertem (voltam hajlandó ismerni) az önkontroll fogalmát, de sok víz lefolyt azóta, ugyebár. Ódákat zenghetnék a bizonyos huzavona miértjeiről, de teljesen felesleges. Silas az enyém. Én viszont nem állok készen arra, hogy az övé legyek. Vágod? Az itatós drogozós kérdése után mellesleg csak nagyokat pislogok rá, másodpercnyi elmélkedő csendbe burkolózva, aztán szórakozottan kezdek nevetni. Oké, valljuk be, hogy ez az elképzelés elég vicces. És belegondolva nem is áll olyan távol a valóságtól. Miután viszont kikacarásztam magam, ő meg aljas módon (bár nem túl gyorsan…) kikapta a kezemből a kis zacskót, már jóval komorabban nézek rá. - Hát már ne is haragudj, de igenis számít, hogy hogy vagy. Még ha sokszor nem is látszik. – Tanulj már meg olvasni a sorok között, bazd meg. Figyelek rád. Lehet, hogy Silasnak ez nem veri ki a szemét, lehet, hogy a módszereim nem a legmegfelelőbbek (más lehet, főzne neki egy levest és összebújna vele a nem létező kandalló előtt, azért, hogy jobban érezze magát, én meg szimplán tudatmódosító szerekkel akarok segíteni az állapotán), de figyu… igazán próbálkozom. Mert fontos vagy nekem.Mielőtt Silas lenyelhetné a tablettát, a vámpírságnak köszönhetően szempillantás alatt előtte termek és megragadom a csuklóját, majd elhúzom a kezét a szájától. – Nem. – Ha ideadja, ideadja, ha kell, akkor meg erővel szedem ki a karmai közül a pirulát és ejtem vissza a zacskóba, majd egy másikat veszek ki, aminek halovány rózsaszínes színe van. – Könnyűdrog, egy kicsit felpörget, a fajodból eredően bírni fogja a szervezeted a piától függetlenül. Sőt, még jobban is fog esni. – Kacsintok rá és belepöccintem a bogyót az italába. Silas hátrálására egészen oldalra biccentem a fejemet, de nem tart sokáig, mert hamar megnyitja a szócsapot. Látod, alakul ez. - Nem kell azt csinálniuk, amit akarok, cica. – Főleg nem ilyen áron. Nagyon kellene szorulnia a huroknak, hogy ilyen mértékű feketemágiára kérjem Őt. – Mindkét farkas véréből van a kabátomon, csak egy egyszerű követővarázslatra van szükségem. Vagyis technikailag kettőre, de tök mindegy. – El lehet végezni egyszerre. Ha két főre főzöl egy helyett, azt is letudod egy fazékban, nem? De. Más esetben még azt is felírnám a feladatai képzeletbeli listájára, hogy ellenőrizze, nincs-e rajtam valami mágikus baszás sok szeretettel Spellwoodéktól, ám ebben mindig egy lépéssel mások előtt járunk. Nem véletlenül van szükségem egy warlockra magam mellé, nem csak mások ellen kell a mágiája, hanem sajátmagamért is. „Magamon hordok” néhány védővarázslatot, amit időről időre frissítünk. Úgyhogy nem is maradt más, minthogy felvegyem a kabátomat a földről. Kiegyenesedve nézegetem, forgatgatom, vörösödik is tőle a két kezem, ugyanis néhány helyen még mindig nem száradt meg teljesen a vér. Aztán kitépek belőle két tenyérnyi darabot, az egyik hosszúkás, a másik meg már-már kör. – Oké, tessék. – Hanyagul a pultra teszem és roppant higiénikus módon, kézmosás nélkül fogom meg a poharamat és kezdem kortyolgatni az italt, elégedetten nyugtázva, hogy milyen finomat kevertem. A gondolataim viszont akaratlanul is visszakanyarodnak valami baromsághoz... szöget üt a fejembe és mint egy beragadt dalrészlet, tudom, hogy csak akkor űzhetem ki, ha hangot adok neki. - Ha végeztél, főzök neked egy levest. - Attól, amit most beszedett egy darabig még úgysem fog aludni. A kijelentés persze egy törődő kérdés lenne. Szeretnéd, hogy főzzek neked egy levest? Vagy mondjuk: Mit szólnál, ha főznék neked egy levest? De ugyan már, mindketten tudjuk, hogy az nem én vagyok. Ja, azt említettem, hogy nem igazán tudok főzni? Mókás lesz! |
| | | | | Csak megrántom a vállamat, mintha nem lenne elég egyértelmű, hogy milyen gyorsan tudnánk legalább egy tucat okot felsorolni, hogy pontosan mi baja lehet, de hát én biztosan nem fogom erőltetni, Albert valószínűleg amúgy sem ismeri az érzelmi skálán szereplő dolgok felét sem, nem várható el tőle hát, hogy mondjon róla valamit, meg különben is, én sem szívesen mondanám el, hogy mi bajom van vagy éppen mi bánt, biztosan nem szeretnék olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerülni, ami miatt aztán hosszú hetekig szívhatja a véremet, és most nem szó szerint. De az is tény, hogy mondjuk én sokkal inkább alkalmas vagyok befogadni és helyén kezelni azt, amit elmondhatna, mint ő valaha képes lenne azt befogadni, amit én mondhatnék. Úgyhogy inkább csak megrántom még egyszer a vállamat, mintegy jelzésértékűen, hogy nekem aztán teljesen mindegy, hogy igazán jól érzi-e magát, vagy amúgy rendesen szarul van. Az évek alatt csak hozzászokott már, hogy bizonyos időközönként bizonyos fajok megtámadják, a személyisége egészen irritáló tud lenni, ha valaki, akkor én ezt biztosan állíthatom. Szóval titkon azért nem vagyok benne teljesen biztos, hogy Albert egy pillanatra sem volt provokáló vagy mondjuk sértő, úgyhogy lehet, de tényleg csak lehet, hogy egy kicsit hibásabb a történetben, mint ahogyan azt előadja, de ezt itt és most biztosan nem fogom ötletként fölvetni, még túl instabil és még én sem érzem magamat kellően felkészülve arra, hogy végighallgassam újból, hogy mennyire kellene sajnálni, amiért egy kicsit küzdenie kellett az életéért. - Hát ja, tényleg elég elkényeztetett ficsúr vagy. - Egyezem bele a lehető leggördülékenyebben, szerintem hosszú-hosszú ideje ez az első dolog, amivel ténylegesen egyet tudok érteni, pedig leginkább fogalmam sincsen arról, hogy milyen lehetett mondjuk gyereknek, vagy milyen lehetett, mielőtt azzá vált, aki most. Érzem, ahogyan a levegőt veszi, szuszogásától kiráz a hideg, csak félre szeretném dönteni a fejemet, önkéntelenül egy kicsit közelebb engedve a nyakam vonalához, mert hát mi másért csinálnánk mindezt, ha nem azért, hogy egy kicsit közelebb kerülhessünk a másikhoz? De végül elhúzódom, feladva a néma játszmát, Albert valószínűleg úgy is évekig bírna így maradni, anélkül, hogy bármit elkezdene, vagy bármit kezdeményezne, én pedig egy ponton megunnám a folytonos játszadozást, a folytonos sakkban tartást. De egyelőre még elég izgalmas ahhoz, hogy a hátulról kapaszkodó érzéseket egy kicsit még visszaszorítsak a függöny mögé a sarokba. Felülök a konyhapultra, leginkább azért, hogy megtarthassuk a három lépés távolságot, csakhogy ha én valamit eltervezek, azt ő biztosan teljesen máshogyan akarja. Például abban is teljesen biztos vagyok, hogy azért lép közelebb, azért teszi a kezeit ilyen könnyűszerrel az én lábamra, mert én éppen meg akartam tartani azt a bizonyos távolságot. Mégsem húzódom el, pillantásom inkább leszalad a kezére, a légzésem felgyorsul, és hirtelen melegem lesz, nagyon-nagyon melegem, le akarom venni a pulóverem, de Albert közelsége egészen megbéklyóz. Túl könnyű elveszni a hideg kék szemekben, túl egyszerű lenne közelebb csúszni, egy kicsit még közelebb kerülni és egymáshoz érni. Lágy és fullasztó forróság bontakozik, ki az alhasamban, lassan, de elég magabiztosan veszi át a vágy az irányítást az agyamban, és ha Albert nem szólalna meg, biztosan valami oltári nagy baromságot csinálnék, így viszont csak megköszörülöm a torkomat és zavartan nézek el egy másik irányba, miközben mindjárt felgyulladok. - Ágyba dugsz? - Kérdezek vissza megjátszott értetlenkedéssel.- Ezt most pontosan hogyan is kell érteni? - Ártatlanul pislogok kettőt, mielőtt az ablakhoz lépve engednék be egy kis levegőt, és biztos távolból, a mellkasom előtt összefont karral figyelem a ténykedését, nézem ahogyan az egyik alkoholos italt a másik után veszi elő, a szemöldököm meg közben egyre magasabbra csúszik értetlenül amint megjelennek azok a kis zacskók. - Szóval a nagy terved az, hogy leitatsz és bedrogozol? - Kérdezek vissza kétkedve, de azért egészen közel merészkedem, hunyorogva bámulom a különböző pirulákat.- Egyébként ma, nyilván semmilyen koffeint nem ittam, mert hát a ma még nem tart olyan hosszú ideje. - Okoskodom egy kicsit mielőtt brutál gyorsan - mármint neki ez biztosan brutál lassú, de nekem azért nyilván minden energiámat bele kell ölnöm ebbe mozdulatba - kikapom a kezében tartott egyik kis zacskót, és úgy fordulok, hogy egy másodpercnyi előnyt kovácsolva a zacskóból kivéve a tenyerembe zárhassam a tablettát. - De kedves tőled, hogy így aggódsz. - Az egyik pohárért nyúlok, hogy azzal együtt nyelhessem le a tablettát, aztán meg hümmöghessek egy sort.- Ez egész jó. - Csak reménykedni merek, hogy nem felajzó szert tartott magánál - elég öreg ahhoz, hogy simán szüksége legyen ilyen szerekre -, mert hát ugye arra eleve semmi szükség, így is sokkal nehezebb távol tartanom magamat tőle, mint azt képzeltem. Ezen a ponton pedig elkezdek azon gondolkodni, hogy ez vajon miért van így, és ezen a ponton elkezdek olyan dolgokon is gondolkozni, amin nyilván nem kellene, mert hát ki kíváncsi arra, hogy a kiszemeltje mennyire aktív és milyen szexuális életet él, de már nem tudom leállítani az agyamat, úgyhogy kissé elhátrálok és kifejezetten erőlködve, valami teljesen másra terelem a szót. - Gondolkoztam, és még mindig nem értem, hogy mit szeretnél tőlem. Mármint, ha nincsen nálad egy marék szőrcsomó, akkor nem sok mindent tehetek, mármint persze, nagyjából meg tudom találni az elkövetőket, de még csak semmilyen voodoo varázslatot sem tudok létrehozni. Persze ha véletlenül van nálad egy-két szőrszál, akkor nyert ügyünk van. Ismerek néhány varázslatot, amivel.. szóval könnyűszerrel csinálhatják azt, amit csak akarsz. Persze ez veszélyes terep, de.. - De a fekete mágia is mágia.
|
| | | | | Bizonyos szempontból nem hibáztathatnám a hitetlensége miatt. Talán kevésbé közvetlenül is megfogalmazhattam volna, hogy miután publikus helyen megtámadtak, valaki még egy aranyozott dildóval is megcsapkodott… És akkor még el sem meséltem a teljes sztorit! Volt ott vörösszőrmés bilincs is. Persze nem ítélek én el senkit. Hemperegtem én már koporsóban is. Mármint nyitottban, nem elásva, és a hempergés talán nem a legmegfelelőbb szó, ugyanis túl sok hely nem volt hemperegni, de mindegy is. Hol a faszban járnak már megint a gondolataim? Silas, te teszed ezt velem. Mert legszívesebben felfalnálak. Na de visszakanyarodva a témára, a nagy kelletlenkedése után igazán meglep a pálfordulat és a törődés. (Törődés?) Furcsállva kezdem le-fel pásztázni Őt, mintha csak arra próbálnék rájönni, hogy valami megszállta-e. Hogy jól vagyok-e? Na látod, ez jó kérdés. Lehet, hogy néha már hisztinek csúfolható, amit művelek, vagy épp csak magamban forrongok valami miatt, de amikor megkérdezik, hogy jól vagyok-e, a semmiből gombnyomásra kapcsolok ki és böffentem rá könnyelműen, mint aki érinthetetlen, hogy… - Miért ne lennék? – Szép hazugság tőlem, nekem, sok puszi. Szerintem években, vagy ha években nem is, minimum hónapokban lehet mérni azt a sűrűséget, mikor valaki a hogyan létem felől érdeklődik. Nem is csoda, hogy hirtelen minden kifejezést letörlődik az arcomról és egy-két röpke másodpercre csak valami fura értetlenség marad ott. Olyan rövid ideig, hogy talán egyikünk sem veszi észre. Jó, kit akarok áltatni. Amúgy meg kell a francnak a bájitala. Vagy négyfajta pirula van a zsebemben. Erre is, arra is. - Ó, hát ne haragudj, édesem. Apuci nem tanított meg az illemre. – Vigyorgom szemtelenül. Általában ennyi, egy kis visszaszurkálás a reakcióm Silas szurkálódására. Az pedig még inkább szemtelenné teszi az egészet, hogy Ő is jól tudja, hogy milyen anyagi jómódban nőttem fel New Yorkban a 20. század első felében. Igen, voltak etikett óráim. Hú de baszott sokra mentek vele! Jó, jó, valljuk be, hogy az igen velős „műkincskereskedő” pályafutásom alatt nagy hasznát vettem a háború előtt vett óráknak. A sok illemszabálynak és különböző nyelvleckéknek is. De ez most mindegy, vissza a jelenbe. Hozzá.Hamarosan már mögötte állok, közel. A Te illatod, a tested melege épp ilyen kicseszett hatással van rám, mint fordítva. A pusztulásom napjáig két dobbanás közé zárt félholt szívem a képzeletemben nagyot dobban, ahogy Silas háta a mellkasomhoz simul, de elég idős vagyok már ahhoz, hogy ne reagáljam túl az ilyesmit. A nyaka mágnesként vonzza az ajkaimat, én pedig kábán hagyom, hogy megközelítse egymást a két forrongó bőrfelület. Érezheti magán a lélegzetemet, de nem érek hozzá. Csak önelégülten mosolygok. Ugyan, kit lep meg, hogy szeretek játszani és kiélvezni azt az egy-egy lopott pillanatot? Meglepő módon mégis Ő az, aki hirtelen eltávolodik. Ügyes fiú. Így én is visszatérhetek a valóságba, a bosszankodáshoz, a szócsapot megnyitva meg úgy lényegében ömlik a szar a számból, amíg ki nem fogyok a szuszból. Ez kellett. Jól esett. Mert a vérfarkasok kurva száját. - Főnök? Awww… – Hát menten elolvadok! Ja, mondtam már, hogy alkalmi süket vagyok? A szarkasztikus tónust fel sem veszem, azt szépen lesepregetem a szavairól és megtartom az édes kis főnöközést, amitől színies olvadozásba kezdek. Az Oscar-jelölt alakítás tart mondjuk úgy három másodpercig, aztán két kezem a két térdére helyezem, és máris nyitom a lábait, hogy míg Ő a pulton ül, én a combjai közé léphessek. Megtámaszkodom a két tenyeremmel a hideg felületen Silas két oldalán. Jól van már, kényelmes így. Lehorgonyoz a közelsége és pont egy magasságban vagyunk. (Nem mintha állva nem lennénk.) A gond az, hogy így még inkább képtelen vagyok nem tudomást venni arról a fura, búval baszott megnyilvánulásáról, ahogy lesüti a pillantását. Én meg szokás szerint nem gondolkodom, csak ösztönösen mozdul a kezem, mutatóujjammal az állát érintve, hogy a fejét fentebb biccentve a szemeim felé irányítsam a figyelmét. Mi a faszt csinálok? (Na ez az, amit nem szoktam magamtól megkérdezni úgy nagyjából SOHA, csak élvezem az ide-oda való csapongásomat. Mellette valahogy más a helyzet. És ez baromira zavar. Szerencsére a maradék két agysejtem a munkán pörög, ami azt jelenti, hogy nem baszom fel magam érzelmeken.) Fullasztó ideig csak a szemeit figyelem, lassan haladva egyik íriszéből a másikba, majd vissza. Nem kérdezhetem meg, hogy minden rendben van-e, mert fuck logic. Nyilván nincs. Inkább csak tiszteletben tartom azt, amit mond. - Jól van, nagyfiú vagy. – Ha azt mondja nem alszik, akkor nem alszik. Nem vagyok se az anyja, se a bébiszittere. Várjunk. Vajon még túl korai a mami viccekhez? Hmm, azt hiszem igen. Mármint nyilvánvalóan igen. Jesszusom, ez az érzéketlenség a korral jár? – De ha azt látom, hogy merül az elem, akkor ágyba duglak. Ruhástól, mint a Teletabikon elaludt óvodásokat. - CSINÁLJUK. Olyan magaslabdákat kapok, amiket jónéhány évtizeddel ezelőtt nemhogy lecsaptam volna, a nyakát kitörtem volna vele. Most meg úgy ignorálom, mint egy szűzfasz. Lám-lám, Silas valóban más, mint bárki más. (Jól van, hagyjál már a szóismétléssel, ez költészet.) Ezután ha nincs más, akkor ellépek tőle és úgy kezdem kipakolni a poharakat meg mindent, ami kell, mintha otthon lennék. Jó, azért olyan sok mindenre ne gondolj. Abból gazdálkodom, amit találok, a kutyulgatás közben pedig röviden összefoglalom neki, hogy hárman a radikálisok közül támadtak meg, egy semleges boszorkány mágiáját kihasználva, és itt nem csak az én életemről van szó, igazából az a legkevesebb. Bastien teljes uralmát fenyegeti, ha ez a helyzet elfertőződik, ezért minél hamarabb meg kell találnom őket, ehhez pedig Rá van szükségem. Végül két pohárka klasszikus negroni kerekedik ki belőle. Gin, édes vermouth, keserűlikőr, na meg persze előkerül az aprócska zacskó a farzsebemből. Négy hasonló, de a hozzáértő szem számára egyértelműen megkülönböztethető tabletta van benne. Már épp kivenném a megfelelőt, amikor inkább elgondolkodva nézek fel Silasra. - Mennyi kávét ittál ma? Vagy bármit, amiben koffein volt? Tea? Táplálékkiegészítő? – Nehogy átessünk itt a ló túlsó oldalára. |
| | | | | Elviccelhetnénk ezt az egészet, mármint én tényleg képes lennék úgy tenni, mintha ez nem lenne több, mint Albert túlszőtt története, olyan izgalmasan kiszínezett, mint amilyen elefánt nagyságú egy bizonyos bolha, de aztán valószínűleg túlságosan sokáig és túlságosan jól adja a szerepét ahhoz, hogy szöget üssön a fejemben a történet valódi eredete. Nagyot nyelve pillantok rá, egészen nagyon aggódva, elvégre az nem valami kevés mennyiségű vér, mintha csak felsértette volna a karját, hanem igenis komoly problémának tűnik. Rosszul kezdem érezni magamat, amiért ennyire félvárról vettem, amikor láthatólag tényleg majdnem ott hagyta a fogait a farkasokkal szemben, szóval megállok egy pillanatra a mozdulatban egészen félszegen, mert hát most mégis csak én vagyok a szar alak, aki sokkal többet törődött magával, mint bárki mással. - Egyébként jól vagy? - Kérdezek rá komoly hangsúllyal bárminemű élcelődéstől vagy kritizálástól mentesen, teljesen őszintén. A falakról csak visszhangként verődik vissza minden ki nem mondott gondolat? akarsz-e még inni belőlem? szeretnél-e róla igazán beszélni? akarsz-e dühöngeni? akarod-e levezetni a feszültséget rajtam? Nem mintha mondjuk nekem nem lenne ezerszer egyszerűbb minden dühömet rajta levezetni, minden visszafojtott haragot, minden mellkast feszítő félelmet. -Készíthetek neked egy bájitalt, amitől jobban érezheted magad, vagy legalább megnyugszol egy kicsit. - Mondjuk mindketten elég jól tudjuk, hogy nemcsak egy bájitalt tudok, ami megnyugtatja a borzongó, hangosan tomboló kedélyeket, amit alapvetően talán fel is ajánlanék, ha Albert mondjuk ne lenne olyan kihallhatatlanul bosszantó, ha mondjuk nem idegesíteni föl minden második mondatával, és ha mondjuk nem úgy osztogatná a parancsokat, mintha egy rég elfeledett királyságban lennénk. - Hűűű.. ez aztán hatásosra sikeredett, csak éppen azt nem tudom, hogy ettől a parancsolgatástól megijednem kellet volna vagy inkább elnevetnem magamat, amiért azt hiszed, hogy bármit is teszek anélkül, hogy megkérnél. Persze tudom, hogy a torkodon akad legtöbbször a kérlek kifejezés, de azért megpróbálkozhatnál vele. Néha legalább, mert tudod akkor lehet, de tényleg csak lehet, hogy nem akarnának kóbor kutyák széttépni.- Hangos gondolkodásom- apró, finom szurkálódás csupán- közepette még a fejemet is félredöntöm, ahogyan benézek egy másik szekrénybe, vagy az is lehet, hogy pontosan ugyan abba, mint amelyikbe eddig is újra meg újra belestem. Megremegek, Albert túl közel van, érzem ahogyan egészen közel lép, érzem az illatát, meglepően eleven - halott létére tényleg meglepően - és fűszeres, olyan, ami után az ember biztosan utánafordul, esetleg követni is kezdi, hogy ha csak egy másodpercre is, de belekábulhasson. Fókusz vesztetten dőlök hátra egy pillanatra, mintha a hirtelen vérhiány szédítene meg, a hátam egészen a mellkasának ütközik, másodpercnyi szívdobbanás kihagyást okozva, s mintha csak tűzről pattant volna, égetve akar lyukat vájni a pulóverem vastag anyagába. Egyszerű lenne, mindennél egyszerűbb lenne örökre így maradni, vagy ha nem is örökre, hát akkor egészen hosszú időre ahhoz, hogy a világ megfakuljon körülöttünk.Csakhogy Albertnek nyilván nem pont ugyan arra van szüksége, mint nekem, ettől pedig végtelen szomorúság tölt el, másodpercnyi megingásom után úgy húzódom el, mintha tényleg égetne, mintha nem lenne ez több egy tényleges szédülésnél, csak némán hallgatom hosszú és gyötrelmesen őszinte kifakadását, és habár ránézek, nem őt figyelem. Tekintetem lekövet minden egyes mozdulatot, az agyam felfog minden egyes szót, mégsem képes túl lépni azon, hogy neki nem erre van szüksége. - Azért elég jogos a felháborodásod. - Kicsit talán későn csatolok vissza, de azért reflektálok arra, amit mondok, mielőtt dühösen hozzám vághatná, hogy nem figyelek arra, amit mond. Igazából csak rá figyelek. - Figyelj főnök. - A főnök szót mély, szarkasztikus hangsúlyba helyezem, hogy eléggé érezze ő is a súlyát.- Kedves tőled, hogy így törődsz velem, de jól vagyok, oké? - Nyelek egy nagyot, ahogyan a konyhába lépve mellette felülnék a konyhapultra. - Nem akarok aludni. - Lesütött pillantással vallom be, halkan, mintha csak mély titkot oszthatnék meg vele. - Úgyhogy csináljuk. Csak adj abból a koktélból.-
|
| | | | | Jobb is, hogy megállok egy ponton, hisz tisztán kiérzem a vágyat a vére ízéből. Érzem a szorításom alatt felforrni a bőrét. És hallom a szíve szabálytalan dobogását, egy lassabb, egy erősebb, ahogy majd szét szakad az egymásnak hanyatt-homlok ellentmondó impulzusok között. Lassulna a gyengeségtől, hevülne a jelenlétemtől, attól, amit teszek vele. Silas… kell ez nekünk? Sosem voltam az önmegtartóztatás híve, úgy nagyjából semmilyen értelemben. Legalábbis a halálom óta rendkívül nagy lángon égek. Vele kapcsolatban mégis nevetséges mértékben fékezem magam. Igaza van, túl intim, amit csinálunk. Ez nem egy random választott kedd éjjel a Sax-ban, ahol valami bemollyzott csinibaba úgy áldja meg a vérével a pizzámat, mintha csak ketchupot nyomnék rá. (Aztán meg csodálkozok, hogy én is beállok. Lehet, hogy a gyors regenerálódás miatt nem igazán tudok elbódulni sem alkoholtól, sem mástól, de ha valaki vérén keresztül fogyasztom az már egészen más helyzet.) És épp ez az intimitás miatt nem vagyok hajlandó a warlock szemeibe nézni. Nem kell olaj a tűzre. Az más szokása volt. Teljesen lebilincsel, ahogy átadja nekem magát. Ezen a ponton pedig nem is értem, hogy mire fel volt az a baszott nagy kelletlenkedése. Nem jobb így mindenkinek? Aztán hirtelen, apró áramütés érzését keltve szakadunk el egymástól. Lazul az ujjaim vasakarata, már csak finoman tartom őt, a néhány kortynyi falánkság után fellélegzem, lenyalom a vért a bőréről, amit ott hagytam. Máskor még meg is szoktam csókolni a harapás nyomát hálám jeléül, de most nem teszem, simán csak elengedem a karját. Nocsak, néhány korty vértől mennyivel kezelhetőbb állapotban vagyok. Máris jobban érzem magam! Kevésbé… harapósan. Bár a nagy elégedettségem nem tart túl sokáig. Most komolyan leguggol ide elém? Azt hiszi az a kis pöcs, hogy nem látom, mit művel?! Miután leguggolt, nagyon jól teszi, hogy hamar feláll (mármint nem úgy, na tudod te), mert az időközben jégkék színüket visszanyert szemeim ezúttal nem a szomjúságtól kezdenek el ködösödni, hanem az éhségtől. - Nem, nem a tulajdonosát kell megkeresnünk. – Forgatom kelletlenül a szemeimet. – A tulajdonosa én vagyok, ha nem lenne nyilvánvaló. – Mondjuk ezután sem változik sokat az ábrázatom, ugyanis Silas a mögötte lévő szekrényhez vonszolja a formás kis hátsóját és úgy kezdi el nyitogatni meg húzogatni a fiókokat, mintha legalább valami kibaszott Csingilinget keresne benne. Agyam elszáll. - Eszedbe ne jusson. Ezt az ügyet csendesen fogjuk intézni. És nem az a dolgod, hogy bárkinél „körbekérdezz”. – Egészen rámorranok, de kivételesen nem ellene szól, csak szeretném éreztetni az ügy súlyosságát, amit egyelőre láthatóan nem fogott fel. Nem nagyon lehet felidegesíteni ilyen tikkekkel, azt is jól viselem, mikor olyan hangosan rágózik, hogy más lehet pofán verné, úgyhogy a szekrénnyel való baszakodása sem zavar. Viszont igényelném a figyelmét, ha megtisztelne vele őkegyelme. Úgyhogy félig mellé, félig mögé lépek. Az, hogy zavaróan vagy jól esően közel, döntse el mindenki magának. Mindenesetre elég közel ahhoz, hogy mellette elnyúlva azzal a lendülettel be is zárjam a szekrény ajtaját, amit ő épp kinyit. - Eléggé szét vagy csúszva… Ebben az állapotban nem veszem hasznodat. Lehet, hogy nekem sem kellene rajta ennyire pörögni. Én csak… – Távolabb lépek tőle, nagy színpadias sóhajjal a halántékomat dörzsölgetve. – A kurva életbe. – Hát igen, ez aztán rendkívül kifejező volt. Ezután még nagyjából kilencven szónyi velős káromkodás hangzik el, amit inkább nem vetnék papírra, főként a három vérfarkas jó édes anyját méltatva. De hát tudod, hogy van ez: jobb kint, mint bent. Miután pedig verbálisan kieresztem a gőzt, máris kedélyesebben csapom össze a két tenyeremet. – Megmondom mi lesz. – Előzékeny felvetésként hangzik, de tudjuk mindketten, hogy inkább csak egy szép csomagolásban átadott csettintgetés. Mentségemre szóljon, hogy most valóban az Ő érdekeit nézem, még ha a tálalással különösebben nem is foglalkozom. A konyhapult felé veszem az irányt és neki is biccentek, hogy kövessen. Nem mintha olyan messzire kellene menni. - Csinálok neked egy koktélt, elmondom mi volt, és hogy mi a feladatod. Aztán reggelig alszol néhány órát. Szükségem lesz néhány varázslatra, de megvár reggelig. – Jobban örülnék, ha most rögtön el tudnám intézni, amiért jöttem, de végtére is ez Bastien játéka. Nem sprint, hanem maraton, úgyhogy az a véres dzseki tud várni öt-hat órát. És hogy őszinte legyek... egy részem igenis aggódik Silasért. Szeretném, ha kipihenné magát. Látom rajta, hogy napok óta nem alszik. Francokat. Szeretnék mellé bújni és vigyázni rá, amíg alszik. |
| | | | | | | | Silas & Albert - how's your bunny | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|