Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Albert & Silas - you've got bite marks on your tongue

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Május 11, 2020 11:04 am

Csak bólogatok gyorsan párat vészesen ügyelve rá, hogy még véletlenül se zökkentsem ki a kezét az arcom cirógatásából, túl jól esik ahhoz minden érintése, hogy figyelmetlenségből elszalasszak belőle még egyet. Ha most tehetném, egészen biztosan belebújnék ebbe a pillanatba és itt maradnék örökre, a kedves érintések és a meghitt pillantások között néma ígéretekkel.
Ha összehasonlítanánk az este korábbi történéseit a mostani helyzettel, szinte hihetetlennek tűnne, hogy mindezek ugyan abban az órában történnek szinte. Még én is alig hiszem el, hogy Albert végül beadta a derekát, dühös oroszlánból egészen ilyenné változva, és habár mindig is szerettem az alvó állat bajszát meghúzni, most azért sokkal tanácsosabbnak látom beérni éppen annyival, amit ebben a pillanatban adni tud. És hát miért ne lehetne mindez elég? Így összebújva, egymással osztva meg ezt a meghitt pillanatot, beérve a tudattal, hogy csakis egymáséi vagyunk. Ez pedig mindennél többet ér. Egészen belenyugszom és egészen kellemes érzéssel tölt el. Egy kicsit olyan, mintha éppen hazaértem volna, megnyugvást ad, egy biztos pontot, amibe aztán bele lehet kapaszkodni napok vagy hónapok múlva, ami egy kicsit megtart a jelenben és nem is akar visszaengedni a múltba vagy kifejezetten előreszaladni a jelenben. Az arcomra egy jóleső mosoly ül ki és csak akkor fordul át igazán nevetéssé, amikor Albert közli, hogy mennyire nem kedveli az óriáskereket. Felnevetek, röviden, aztán csak vigyorgom rá. - Pedig az óriáskeréken bármi megtörténhet. Abban a körülbelül tíz percben, amíg csak ülsz ott valakivel bármi megtörténhet. - Vigyorodom el, rákacsintva, a képzeletére hagyva a dolgokat, gondoljon csak amit akar, én akkor is imádni fogom az óriáskerekezést ha közben végig azt kell hallgatnom, hogy számára ez mennyire unalmas. Én a magam részéről mindig is imádtam az óriáskereket, hullámvasutakat és egyéb vidámparki játékokat, azokban a percekben, amikor az ember csak ül ott valakivel, tényleg megtörténhet bármi, amit aztán vagy ott lehet hagyni, mintha semmi sem történt volna, vagy magunkkal lehet cipelni. Azt hiszem ezt szerettem a legjobban az óriáskerekekben, a legtöbb alkalommal bekéredzkedtem idegenek mellé, rövid, de lényegre törő beszélgetésekbe elegyedtünk, megvallottunk dolgokat, aztán mikor leszálltunk, mindent ott hagytunk abban a fülkében.
- Akkor New York elég tökéletes hely. - Teszem hozzá, kicsit kiszakadva az óriáskerék titkaiból, visszacsatolva  a macaronokhoz és különböző édességekhez. Biztos vagyok benne, hogy abban a pár napban, amit majd ott töltünk nem fogok semmi normális ételt a szervezetembe juttatni, ellenben megkóstolom az összes churrost, macaront és egyéb édességet, amit a város különböző pontjain lehet kapni.
- U-NAL-MAS. - Szótagolom le vigyorogva a Saxról alkotott véleményemet. - Szinte mindig ugyan az a DJ játszik, ugyan azt a VIP részleget választod és a legtöbbször ugyan azt is iszod. - Már amikor éppen együtt tévedünk oda, mert nyilván arról nem nyilatkozhatom, amiről nem is tudok. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy soha többé nem akarom betenni a lábam a szórakozóhelyre, inkább csak azt, hogy szinte mindig ott kötöttünk ki, ha egy kicsit ki akartunk mozdulni és egy kicsit közelebb akartunk egymáshoz kerülni, mert a Sax, csakúgy, mint egy óriáskerék lehetőséget ad arra, hogy bármi megtörténjen, és persze azért nem olyan borzasztó, mert az emberek néha-néha cserélődnek, de a törzsanyag mindig ugyan az marad és egy ponton túl már inkább megszokott, mintsem új legyen.
Belemosolygok a csókba, a kezeimet éppen már a nyaka köré fonnám, hogy lerántsam magamhoz, amikor Albert végül elhúzódik, rám meg hirtelen olyan fáradtság ömlik, hogy amíg ő megkér, hogy várjak rá, szinte majdnem elalszom. Az ágya túl puha és túlságosan kellemes illatú.  Persze szerencsére egészen gyorsan végez, és sokkal izgalmasabb ajánlatokkal áll elő, mint az alvás. Fel is lelkesülök, fel is ülök, és egyszerűen nem tudok nem vigyorogni, pedig az arcom már egészen meg is fájdul tőle.
- Tudom, hogy imádni fogom New Yorkot. - Kontrázok rá én is, elvégre elképzelhetetlennek tartom, hogy ne szeressem azt a helyet, amit ő is ennyire szeret. - És rettentően várom már, hogy megmutasd a birtokot. - Dőlök újból hátra az ágyon, hogy rámászhassak, meg aztán vissza mellé, pont úgy, hogy a szemébe nézhessek, hogy minden egyes szempilláját meg tudjam számolni, ha szeretném. - Ne aggódj, nem kell semmit sehova sem ragasztanod. - Mosolyodom el egészen szelíden, jelen pillanatban bőven elég ez, ami most van és valószínűleg még nagyon sokáig elég is lesz.
Szeretném azt mondani neki, hogy nem vagyok sem fáradt sem pedig álmos, de hirtelen megint rám telepszik a fáradtság, még ásítok is egyet, szóval csak felsóhajtok, mert most igazán szeretnék egész éjjel ébren maradni és New Yorkról beszélgetni, de biztosan képtelen lennék húsz percnél tovább nyitott szemmel maradni, valószínűleg még annál is hamarabb aludnék bele a beszélgetésbe, így csak megemelem a csípőm, hogy a nemrég fölvett melegítőmet letolhassam, egészen ledobom valahova a földre, aztán csak igyekszem kitúrni magunk alól a takarót, hogy derékig húzhassam. Albertet megkímélem attól, hogy mindenféle foltokat kelljen bámulnia a hátamon, amik az oszlopba csapódás következményei, így a pólómat egészen magamon hagyom. - Megölelsz? - Dünnyögöm majdnem félálomba, de meg sem várom a válaszát, csak hátrább csúszom az ágyban, addig, amíg a mellkasának nem ütközik a hátam, jól odabújok, kiszorítva minden levegőt kettőnk közül. - Ugye reggel nem kell majd menned sehova és itt leszel, amikor felébredek? - Most mindennél jobban szeretném, ha így lenne, ha majd visszacsábítgathatnám az ágyba és egészen sokáig itt tarthatnám, de akármennyire is szeretném meghallgatni a válaszát, egyszerűen képtelen vagyok egy másodpercnél is tovább ébren maradni. Olyan gyorsan alszom el, hogy szinte észre sem veszem.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Pént. Május 08, 2020 10:38 am
Azt nem mondanám, hogy Silas sokkal tapasztaltabb a kapcsolatosidban, mondjuk úgy, hogy másféle tapasztalataink vannak. De igen, ez, amiről ő beszél… amire ő vágyik, az egymás kezét fogjuk és közös képet teszünk ki a hűtőre dolog valóban nem az én asztalom. De vele igazán szeretném. Még akkor is, ha ebbe az egész szituációba erőszakkal lettem ma éjjel belekényszerítve. Ami egyrészt bosszant, rettenetesen bosszant, másrészt viszont megnyugtat. Nem is azért, mert előbb-utóbb utolért volna a múltam, hanem mert magamtól ki tudja, hogy mikor jutok el idáig. Teljesen biztos vagyok benne, hogy még legalább évekbe került volna. Mennyi időt elpazaroltunk volna a teknősbéka meg a páncélja ’játékomra’, miközben igazán szerethetem is. És ha még vonakodom is, ez igazán melegséggel tölt el. Egy részem azt kívánja, hogy bár megadhatnám neki ezt én is, amit ő megad nekem, hogy megdobbanjon érte a szívem, de tudjuk, hogy lehetetlen. Kár is lenne rajta siránkozni. Be kell érnie azzal, ami van, minden értelemben.
- Azért ne szaladjunk ennyire előre. – Megcirógatom az arcát, hisz ezzel nem elutasítani akarom, inkább csak a valóság talaján tartani. – Apró lépések, jó? Egyelőre legyen elég a tudat, hogy a tiéd vagyok és te az enyém. – Nem fejtem ki, mert neki is tudnia kell, hogy mekkora biztonsági kockázat lenne, ha olyan nyíltan lógnánk egymás szájában, mint bármelyik átlagos pár. Ő és én minden vagyunk, csak nem átlagosak. Szóval igen, lényegében azt jelenti, hogy ő és én. De egyelőre csak a négy fal között. Micsoda hullámvasút a kis boszorkány. Nem rég még azt mondta, hogy éveket vagy évtizedeket is várna.
- Imádlak. – Imádom, hogy ilyen. Bűnösen viszonzom a mosolyát a DJ-t illető megjegyzésére. Igaz, hogy ha Silas a bálon nagyon rossz fát tesz a tűzre, akkor Bastien később engem vesz elő, elvégre felelősséggel tartozom érte. A drága fivérem már arra is húzta a száját, hogy tavaly mindenféle szamárlétra helyett egyből a szárnyaim alá vettem egy labilis erejű, épp csak Washingtonba érkezett fiatal warlockot. Nyilván átesett egy többkörös háttér checken, és a saját ítélőképességem szerint döntöttem. Tudod, hogy amúgy sem lihegem túl a dolgokat. Ha valaki használható, azt szépen felkanalazom és munkába állítom. Gondolok itt például informátorokra, téglákra. Az információ többet ér, mint az olaj vagy az arany. Silas ennél már első benyomásra tovább jutott. Volt valami szikra abban a momentumban, amikor először egymás szemeibe néztünk. Tulajdonképpen minden alkalommal, amikor egymás szemeibe nézünk. Ez kedvemre van és arra is rájöttem, hogy nagyon hiányzott. Hiányzott valami olyan, amiről nem is tudtam, hogy egyáltalán hiányzik vagy szükségem van rá, annyira régen éreztem. Jó, mi? Bassza meg.
Később kedvesen mosolygom meg a szavait. Ő is megint kimondja. Szeretlek. Az pedig még inkább jó, hogy ilyen közel vagyunk egymáshoz. El sem tudnád képzelni, hogy milyen finom illata van Silasnak, és ilyenkor el sem tudnám dönteni, hogy a bőre melege vagy az az alatt lüktető vére vonz-e jobban. Aztán hamarosan távozom, visszajövök a gyors harapnivalóval, meg üccsivel és befekszem mellé az ágyba. Mozgásérzékelőként tapad rá a szemem, olyan viccesen komoran és szúrósan figyelem, hogy ne morzsáljon bele az ágyamba, de egész jó munkát végez. Közben pedig előhozakodok az ötletemmel. Töltse a születésnapomat velem, New Yorkban. A reakciója pedig bőven túllépi az elképzeléseimet. Nem tudom, egyáltalán miért fordult meg a fejemben, hogy nem akar eljönni velem. Persze először csak hitetlenül nagyokat pislogok és barázdák vonulnak a homlokomra.
- Nem? – Csak ennyit kérdezek vissza a magam skót beütésű, New York-i akcentusával, azon meg nem tudok nem az orrom alatt nevetősen szusszanni egyet, ahogy a hátamra mászik és kellemesen telepszik rám a súlya. A közelsége. – Jesszusom de utálom az óriáskerekeket. – Nem is én lennék, ha nem valami olyan lenne az első, amit ki tudok emelni, amire a számat húzhatom. Szerintem mikor az óriáskereket kitalálták, azon versengtek, hogy ki tud unalmasabb dolgot létrehozni. Beleülsz, ülsz, meg lesel magad elé, amíg ki nem szállhatsz ki tudja mennyi idő után. Jó, tudom, nem olyan fekete és fehér a dolog, ahogy én előadom, de ez az általános véleményem. Meg ki a pöcsöm az a Buddy Valastro? Ja, az a tortás pasi. Viszont… - De veled felülök rá. – Az iménti megszólalásomhoz képest tök kedvesen teszem hozzá, még egy mosoly is megjelenik az arcomon. Aztán elnevetem magam. – Megveszem neked az összes macaronjukat. New York az a hely, ami tökéletesen képes befogadni a cukortúladagolásodat. – A város, ami sosem alszok, bla bla bla.
- Miért, mi bajod a Sax-al? – Undokul vigyorgok rá, majd odahajolok és megcsókolom. – Ó, de így az én egómnak semmi baja, köszöni szépen. - Kicsit mozdulok is, hogy a hozzá közelebbi alkarommal a feje másik oldalán támaszkodjak meg és így félig ráfekve szerethessem apró csókokkal. Aztán a tekintetem a nyakára siklik és láthatóan elsavanyodik a tekintetem, belefacsarodik a szívem. Utálom, hogy ott vannak Atlas nyomai. És utálom, hogy rá emlékeztet. Le is fordulok róla, amúgy sem volt a közelséggel különösebb célom, tudom, hogy milyen fáradt, még ha ő most még nem is érzi, mert izgatott, a szemei és az illata elárulják. Az oldalamon fekszem inkább, egyik kezemmel lustán támasztva a fejemet. – Imádni fogod New Yorkot. És… szeretném neked megmutatni a birtokot, ahol felnőttem. Tudod, említettem már, hogy az én tulajdonomban van, tökéletesen renoválva. – Én nem feltétlenül veszem észre, de látni a vonásaimon, hogy valami megváltozik, amikor erről beszélek. A sok „semmi nem érdekel” réteg alatt azt a birtokot még mindig az otthonomnak tekintem. Ott vannak a gyökereim. Épp, mint az emlékeim a dobozkában. És ezt is szeretném megosztani Silassal.
- Ami azt illeti, néhányszor megfordult a fejemben, hogy magammal viszlek, amikor tavasszal majd New Yorkba utazom, de mindig elvetettem az ötletet. Érthető okokból, hisz az életem azon szelete csak az enyém. És továbbra sem akarom, hogy címkéket ragasszunk erre a dologra, ami köztünk van. De meg akarom veled osztani. – Ismét megcirógatom az arcát és apró puszit nyomok rá. – Kimerültnek tűnsz. Megbeszéljük ezt az utazósdit máskor, aludj csak.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Május 05, 2020 5:27 pm

- Úristen!! -Emelem meg a hangomat megkönnyebbülten, nevetősen és egy kicsit diadalittasan. - Létezik egy dolog, amiben tapasztaltabb vagyok nálad. - Úgy nevetek föl, mintha semmi mást nem tudnék kezdeni a helyzettel, hogy ténylegesen létezhet valami, amiben Albert lehet tapasztalatlanabb, mint én. Persze nem azt mondom, hogy én szuper vagyok benne, a kapcsolataim legnagyobb része kimerült abban, hogy sosem kellett úgy tennem, mintha valakinek a valakije lennék, miközben a legtöbb esetben kétségbeesetten próbáltam a kutyájuk kedvenc rágókája is lenni akár, ha már a barátjuk nem lehetek. Még a nevetés is lefagy az arcomról, ahogyan hozzám képest is lassan kattan be a felismerés, hogy Albert mit említett. Még levegőt venni is elfelejtek, a szemöldököm csak felszalad a magasba értetlen kíváncsisággal, és eléggé izgatottan.  - Szóval ez azt jelenti, hogy te és én...?- Nem fejezem be a mondatot, mielőtt neki túl kényelmetlenné válna az egész. Engem azért mégis csak igazi izgalommal tölt el, hogy ő meg én simán lehetünk egymással úgy. Ettől a gondolattól meg csak közelebb akarok bújni és legalább annyira örülni, mint amennyire a helyzet ezt megkívánná.
Az agyamban végigpörgetek napokat, elképzelem ahogyan kicserélem a telefonom háttérképét Bubblesről Albertra, ahogyan az utcán megfogom a kezét, a megváltozott viselkedést, hogy nem koordinálom magam annyira távolságtartónak a civil életben. Elképzelem, hogy mennyire más érzés lesz minden, csak ettől az egy és pici változástól, aztán azt is elképzelem, hogy Albert most hátrahúzódik és olyan értetlen fejet vág, mint aki nem érti, hogy mire akarok utalni, aztán csak kinevet, amiért megint hülyeségeket feltételezek, úgyhogy mielőtt belevetném magamat az összes couple goals videóba, amiket a TikTokon láttam és fel tudok gyorsan idézni, inkább visszakoncentrálok a DJ-re. - De attól, hogy te ezt ígérted nekem még nem kell viselkednem. - Húzom ravasz vigyorra a számat. - Rávehetem, hogy játsszon valami megbotránkoztatót. - Rántom meg a vállam könnyedén, mintha a legtermészetesebb dolog lenne, hogy egy partin, ahol a természetfeletti jelenléte rosszabb lesz, mint azon a partin, ahol ma voltam, észrevétlenül tehetnék ilyen dolgokat.
A torkom egészen kiszárad a pillantásától, a tekintetem meg egy kicsit máshogy izzik, mint ezelőtt, önkéntelenül emelem meg kicsit az államat, viszonozva a pillantását, hogy aztán összeráncoljam a szemöldököm értetlenül, meg kicsit kábán a pillantása hatása alatt. - Illúzióromboló, hogy szexszel manipulálsz. - Biggyesztem le az ajkamat játékos szomorúsággal, mert akárhogyan is nézzük, annyira azért nem illúzióromboló, meg aztán, ha nagyon akarnám én is rávehetném bármire, elég lenne csak egy kicsit erősebben gondolnom rá. Túlságosan kiismertem ahhoz, hogy megfelelő védekezőmechanizmusa legyen ellene, tudom, hogy mit tenne magától és mire kellene ráerőltetnem, persze biztosan ráébredne, hogy nem azt teszi, amit szeretne: Albert túl okos, hogy az apróságok ne tűnjenek föl neki, de azért mégis csak menne. Egyszer majd mindenképpen meg fogom próbálni.
- Ne aggódj, elég régóta tudom, hogy szelektív a hallásod. - Fintorodom el, végigzongorázva az összes olyan alkalmat, amikor Albert nem hallott meg bizonyosan lényeges dolgokat és kontrasztba állítom az összes olyannal, amikor meghallott mindent, amit nem akartam, hogy meghalljon.
A pillantásommal lekövetem a mozdulatait, mielőtt visszaereszkedne az ágyba, és az ölébe nem ülhetnék. A kezeimmel körbekulcsolom a nyakát, mielőtt belemosolyognék a csókunkba, a szemeimet meg egészen a kék szempár között járathatnám, jól megfigyelve a cirádák közti különbségeket és hasonlóságokat. - Szerintem nem is számít igazán, hogy miért szeretlek. A lényeg azon van, hogy mit érzek és nem azért, hogy miért érzem. Nem kell mindennek magyarázatot adni, az pont olyan lenne, mintha a legizgalmasabb filmet a narrátor végignarrálná, előre lelőve a poént. Annyira borzalmas lenne. - Rázom meg a fejemet, ahogyan belegondolok, hogy egy akciófilm izgalmas jelenetei alatt egy idegesítő hang előre elmondja, hogy mi lesz a főhős következő lépése.
Kicsit összedörgölöm az orrunkat játékosan Alert szavai alatt, amiktől egy kicsit csak közelebb szeretnék csúszni, csókokat elmélyíteni és bemutatni, hogy mennyire nagyon vagyunk képesek szeretni egymást. - Már elég régóta az vagy. - Vallom be egészen halkan, éppen összeérő ajkakkal, mielőtt játékosan lecsúsznék róla, beledőlve az ágyába, az ő oldalára, belélegezve a friss ágynemű illatát, ami éppen izgalmasan keveredik Albertével, és ha nem szólna rám, hogy maradjak ébren, egészen biztosan, hogy képes lennék elaludni így. Igazából elég nehezemre esik, a szemem automatikusan csukódna le, az illata túl megnyugtató és hirtelen túl fáradtnak érzem magamat az este után, na meg biztosan késő is van, a napokban pedig - abban a pár napban, amikor nem aludtunk együtt - rémesen aludtam, gyötörtek a rémálmok, amikből aztán csatakosan keltem föl.
Álmosan ásítok egyet, felkönyökölve pedig máris a nasi felé nyúlok, hogy komótosan kibontva legelső dolgom legyen leharapni a medve fejét, aztán felé pillantani és lassan kibontakozó érdeklődéssel hallgatni.
A fejemet továbbra is hason fekve támasztom könyökölve, közben igyekszem úgy enni, hogy ne morzsáljam össze az ő térfelét, de mire igazán kiböki, hogy mit akar, leginkább betömöm a medvét, gyorsan rágok és nyelek, hogy utána izgatott mosollyal fordulhassak az oldalamra.
Ha lehetne, most biztosan kiugranék a bőrömből izgatottságomba, az arcomra mosoly kúszik, én meg hozzá közeledek, a lábamat átvetem a lábán, a hátára mászom, a kezeimet a mellkasa alá nyomom, a fejemet meg a lapockái közé, így bújok hozzá, örömittasan. - Sosem voltam még New Yorkban. - Motyogok bele a ruhájába, aztán a fejemet a vállára teszem, a füle mellé. - De szeretnék majd metrózni és fölmenni az Empire State Building tetejére, meg meglátogatni Coney Island-ot és felülni az óriáskerékre, és meglátogatni Buddy Valastro cukrászdáját és elmenni a Central Parkba és abba a francia cukrászdába, ahol remélem ezernyi macaron lesz, meg beszökni abba a kertbe, hogy aztán lophassunk onnan egy kis növényt! - Sorolom lelkesen, elhajolva, hogy a tekintetünk találkozzon, le is csúszom a hátáról mellé, túl izgatott vagyok.
Az oldalunk összesimul ahogyan háton fekve tökéletes diskurzusba elegyedhetünk ahogyan ő könyökölve van, én meg fekszem. - Elég menő 'randi dolog' lenne. - Dörgölöm meg a szememet kicsit fáradtan de totálisan izgatottan. - Ideje már, hogy részt vegyél egy rendes randevún, mert már kezdtem azt hinni, hogy csak a Sax telik tőled, és féltem, hogy nekem kell elhívjalak valahova. hogy bírta volna ki az egód?- Bököm meg játékosan az oldalát, elvégre Albert mindig is kreatív volt, mindig is különböző kávézókba jártunk, ha éppen úgy volt időnk, ha valakire, akkor rá aztán tényleg nem mondhatja az ember, hoyg egyhangú.

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Május 04, 2020 9:08 pm
- Ne legyél már ilyen! Épp bontogatom a boyfriend szárnyaimat, jó? – Sértetten szólok neki vissza, nyilvánvalóan viccelődve. Még hogy beteg vagyok. Ilyen furcsa lenne, hogy ilyeneket mondok? Mármint, ezt a kérdést fel sem kell tennem, mert mind tudjuk, hogy igen rá a válasz. Kuncogok is egyet, mikor Silas a nyakamba csókol és közben jól átölelem, kiélvezem azt a hosszúra nyúlt másodpercet, mielőtt csak a kezemet adnám neki, hogy összefonja az ujjainkat.
- Akkor nem táncolunk, hanem találunk valami mókásabb elfoglaltságot. – Nekem már hat éves koromban táncórákat kellett vennem, hogy jól idomuljak a szüleim világában megszokott formalitásokhoz, na nem mintha túlzásba vittem volna bármikor is. De hogy Silassal nem keringőzök, arra mérget vehet. Annál kínosabb programot el sem tudnék képzelni. És ahogy ezt elképzelem, elnevetem magamat, valami kiszusszant „jézusommal” az orrom alatt és újabb csókot nyomok a vállára, vagy ahol épp kényelmesen elérem, különösebb nyaknyújtogatás meg erőfeszítés nélkül. – Mondanám, hogy leitatjuk a DJ-t és a helyére tesszük valamelyik kedvencünket a Sax-ból, de már évekkel ezelőtt megígértem Bastiennek, hogy a tavaszköszöntő báljával nem baszakszok.
- Pedig elég menő lenne, ha sírással manipulálnálak, nem? Azért… – Az utolsó szónál, amivel hallhatóan újabb mondatot kezdek, igencsak buja módon futtatom végig a tekintetemet Silason. A szemeitől a térdeiig, az ágyékánál és a nyakánál egészen elidőzve, mígnem ismét a kék tekintet kapja meg a figyelmemet egy pimasz félmosollyal együtt. – mással is tudlak manipulálni, nem kell hozzá sírnom. – Most nagylegény vagyok, nem is olyan régen meg még a sírás kerülgetett. Gratulálok mindkettőnknek. Persze nem mintha manipulálnám ilyesmivel, csak bohóckodok vele. Ezután már a képé a figyelmem, visszateszem a dobozba, és leterítem a finom anyaggal. A dobozka falapja választja el a képes pakkot egy kisebb tértől, ahova néhány apróság van bedobálva. A tekintetem elidőzik rajtuk futólag. Olyan tök fura módon elmosolyodom rajta, kissé savanyú, kissé meg hát nem is tudom. Aztán csak szemet forgatok és becsukom a ládikát. – Tudod mit? Ebből a szövegből csak annyit vagyok hajlandó meghallani, hogy azt gondoltad, ilyen pasi csak a mesékben van. – Felkelek az ágyból, hogy visszarakjam a fadobozt a helyére, gondosan elrejtve a világ szeme elől. Aztán persze visszaülök oda, ahol eddig melegítettem a hátsómmal az ágytakarót. Silast pedig meglepően hamar az ölemben találom.
- Az attól függ, hogy milyen lábbal kelünk. – Jó szokás, rossz szokás. Igazából teljesen mindegy. Ujjaimat a csuklójára fonom, ahol ő a hajamba túr és figyelem a viharos színű szemeit. Túl sok, rengeteg olyan dolgot tudnék még mondani, ami ismét csak alátámasztaná a mesebeli vámpírról alkotott elméletét, hogy nekem is mennyire szükségem van rá, és hogy milyen sokat érzek iránta. Ezeket inkább megtartom magamnak, azt hiszem, egy időre letudtam a megnyílós dolgokat. Ettől függetlenül nem hessegetem el a témát és nem is kifejezetten kerülöm ki a visszakérdezését. Kiegyenesítem a hátam, hogy finoman megcsókoljam, majd lazán visszadőlök, magam mögött a tenyereimen támaszkodva. - Nem tudom, hogy miért szeretsz. – Annyira mások vagyunk, annyira mást érdemelne. – De ha megkérdeznél ugyanerről, én sem tudnék választ adni. És tudod mit? Ha meg tudod magyarázni a miértjét, akkor nem is vagy igazán szerelmes. – Persze, persze, lehet itt külső meg belső tulajdonságokat sorolni, hogy jaj de jó, de mindaz csak a körítés, nem indok. Tessék, a magam sajátos módján megint csak ráraktam egy lapáttal a vallomásokra. Nem szimplán szeretem, hanem fülig belé vagyok. – Szóval? Lehetek egy közülük? – Halványan, látszólag udvariasan mosolyodom el, de ismer ő már, láthatja, hogy ez valójában egy tök pofátlan, „tudom, hogy az ujjam köré csavartalak, mint a hosszú gumicukrot” kifejezés.
- Óó, hidd el, az az üvegablak nekem is hiányzott. – Szarkasztikusan jegyzem meg, ugyanis a napokban fejezték be véglegesen. Azóta „költöztem” vissza haza. Az előtte való napokat meg Silasnál töltöttem, szóval nem is értem mire ez a nagy hiányzás, meg kéretés. Imádom. Meg is mosolygom, meg közben kezdem rosszul érezni magamat, amiért eddig nem kínáltam meg semmivel. Mármint eddig nyilván pont leszartam, érthető módon, de most már azért szeretnék minimálisan gondoskodni róla, ahogy szoktam. – Mindjárt jövök, ne aludj el. – Ő lehet, hogy hallgatná az ajánlatot, de én még nem térek rá, előbb leszambázok a konyhába, hozok fel valami gyümölcslevet, mentes vizet, meg valami gyors harapnivalót is, ha úgy döntene, hogy éhes. Mondjuk ő mikor nem éhes, ha Dörmit tömhet? Lepakolom oda mellé az éjjelire, aztán könnyedén és könnyelműen huppanok be Silas mellé az ágyba. Szeretem, hogy néha oldalt cserélünk csak úgy.
- Na szóval, az ajánlatom. Igazából semmi köze az ittalváshoz. A hónap végén, még a bál előtt néhány napra New Yorkba megyek. - Azt az időszakot igazából gyakran ott töltöm. Nem emelem ki, hogy a születésnapom miatt, részletkérdés. Sokszor és sok helyen kidorbézoltam már magam, gyakorta még mindig így van, de azért ötből három alkalommal azt a néhány napot inkább New Yorkban töltöm. Ez alkalommal talán nem egyedül. – Van kedved csatlakozni hozzám? Gyakorolhatnánk… ezt a randi dolgot a bálra. Sétálunk a Central Parkban, elviszlek egy régi francia cukrászdába, ami már akkor is megvolt, mikor gyerek voltam, oh… Tudod mi lenne mókás? – Hasra fordulok és lustán felkönyökölök. Tudom, hogy Silas mennyire szereti a kaktuszait, meg a növényeket. – Tetszene neked a botanikus kert Bronxban. Lopjunk onnan egy cserepes növényt emlékbe. – Persze én ezt most szépen felsoroltam. A feltételes módot meg tudjuk, hogy hírből sem ismerem, közöltem, hogy sétálunk, nem pedig feltételeztem, hogy sétálhatnánk, satöbbi. Jó nagy pofán verés lenne, ha azt mondaná, hogy ő nem akar jönni. De miért mondaná? Nem úgy volt, hogy azt akarja, engedjem be?
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szomb. Május 02, 2020 11:15 am

- Mindig is alelnök akartam lenni. - Kuncogok tovább, belebújva ebbe a pillanatba, a nagyon is kedves vállpuszi jóleső melegébe, Albert kuncogásába, mint az egyetlen dologba, ami a nosztalgia vonatról le tud rántani még éppen időbe, mielőtt az a hegybe vájt alagútba zakatolna, ahol aztán sötét van és hideg és nincs kiszállás. Nem nagyon akartam erre gondolni, vagy ha akartam is - mert hát néha miért ne akarnék a családomra gondolni - biztosan nem ezt a pillanatot választottam volna, csak hát olyan régen nem gondoltam már rájuk úgy igazán, hogy néha csak úgy előtörnek az elrejtett dobozból, ahova bezártam minden anyaillatú párnát, és apanevetésű bort, és hiába van itt a kulcs a kezemben, hogy akkor kinyissam, kiengedjem őket, egyszerűen nem tudom bedugni azt a kulcsot a zárba. Túl sok fájdalom távozna velük együtt, és hiába is lenne nekem szükségem arra, hogy egyszerűen minden csak úgy kirobbanjon, a kapcsolatunk semmiképpen sem áll még elég biztos talajon ahhoz, hogy akármelyikünk helyén tudja majd kezelni, még így is belefacsarodik a szívem az otthonom említésére, ahogyan az emlékek tengerként öntenek el én meg csak igyekszem nem víz alá bukni, mert akkor aztán egészen biztos, hogy belefulladnék. - Tudom, és... - Meg kell állnom egy pillanatra, hogy a hirtelen rám törő fuldoklásból levegőért kaphassak. - Köszönöm. - Bújok egészen közel, kifejezetten erőltetve, hogy a jelenben maradjak és ne Salembe költözzek, vissza a házunkba az erdő szélén, amit csak úgy otthagytam, benne mindennel. Már egészen biztosan kifosztották és a por olyan vastagon fedi a polcokat, hogy a szellemek nyomát is ki lehet venni belőlük. Képzeletben benyitok a szobámba, kihúzom az íróasztalom középső fiókját, a füzetek közt marihuána figyel, gyerekes mágiával elrejtve, poszterek a falon, meg ezernyi titok mindenfelé.
- Nem vagy beteg ugye? Hogy ilyeneket mondasz? - Csókolok bele egészen a nyakába kedveskedő incselkedéssel, ujjaim kitapogatják Albert kezét és biztonságot keresve, meg  megnyugvást, csak összefűzöm az ő ujjaival a sajátjaimat, az eddig tüdőmben tartott levegőt, most szaggatottan kiengedem, nehezen evickélve a jelen és a múlt között.
Erőszakosan koncentrálok a képre, Albertre és arra amit mond, így percek múlva már csak a tudatom hátuljában kopog minden más. - Tudod miért aggódom? Hogy olyan béna zene lesz, amire csak ilyen nagyon formálisan lehet táncolni. - Fintorodom el, mert ha valami miatt nem kell nyugtalankodnom, az biztosan az, hogy ő és én unatkozni fogunk. Biztosan nem fordulhat elő, Albert társasága egyébként sosem unalmas, még akkor sem, ha formalitásokról van szó.
Elmosolyodom összeráncolt szemöldökkel, mielőtt még egy utolsó futó pillantást vetnék Albertre és Francisra a kutyára, aztán óvatosan visszaadom neki a képet, ujjaimat kifűzöm az övéiből, egészen betérdelek Albert mögé, hogy a vállaira támaszkodva a fejemet pontosan az övé mellé dughassam, és így ölelhessem át hátulról. - Azt hiszem a passzív-agresszív módszered megmaradt, de eléggé örülök, hogy nem próbálsz sírással manipulálni. - Egy kicsit ránehezedek, mielőtt nevetve adnék egy gyors puszit az arcára.- Ki kell, hogy javítsalak: elkényeztetett kis pöcs VAGY, nem csak voltál. - Nevetek egészen a fülébe halkan, aztán csak úgy visszaülök mellé törökülésben az oldalamat meg egészen nekitámasztom a karjának, hogy a testünk mindenképpen legalább egy ponton érintkezzen. Nem tudnám megmondani, hogy most miért van rá hatalmas szükségem, de egyszerűen úgy érzem, hogy muszáj közel lennem hozzá.
- Tudod, ezt meg kellene tanítanod, már-már profi szinten űzöd ezt az egész jégszívű király dolgot, pedig én tényleg csak azt hittem, hogy ilyen a mesékben létezik csak. - Mondjuk Albert élete majdhogynem teljesen mesébe illeszthető lenne, elnagyoltan ugyan, kiélezve egy-két pillanatot, de tökéletes karakter lehetne belőle egy Disney rajzfilmben. Lehetne ő a herceg, akit kivételesen valami hercegnőalapanyagnak kellene megmentenie a hétfejű sárkánytól, akiről persze a végén kiderülne, hogy Albert saját védekezőmechanizmusa.
Figyelmesen hallgatom végig, és ha Albert időközben elrakta a képet, csak egyszerűen az ölébe ülök a saját térdeimen támaszkodva egy kicsit a hajába tépve, hogy mindenképpen rám kelljen néznie. - És, rossz szokás vállt belőle? Vagy inkább jó? - Biccentem félre a fejemet, a tekintetem egészen körberajzolja az ajkainak az ívét, hogy aztán csak kótyagosan térjenek vissza a nagyon is kék szempárba. Egy kicsit bele is olvad a szívem a vallomásába, így hát csak törleszkedve hajolok közelebb, hogy a lélegzete egészen az ajkaimat cirógathassa, az enyém, meg az övéit.- De csak akkor lehetsz egy közülük, ha közben te is igazán boldog tudsz lenni. Ha közben képzeletben a te szíved is pont olyan tempóban ver, mint az enyém. Különben nem lenne értelme. - Én nem feltétlenül vagyok abban biztos, hogy Albert egészen boldog tudna lenni mellettem. Egy ideig biztosan menne, de még mindig tartom azt az elképzelésemet, hogy egy ponton túl én unalmassá fogok válni számára, mert minden izgalom ami új, egyszer csak megszokássá válik majd egy olyan valakinek, akinek mindig izgalmas, impulzusokkal teli élete van, mint Albertnek. Azért nem hagyom, hogy ez most ránk telepedjen, ezen igazán elég lesz majd csak nekem gondolkoznom.
Gyorsan megcsókolom, aztán csak lecsúszom a combjairól, kinyújtóztatom magamat.- Hát reméltem, hogy nem fogsz hazaküldeni. - Emelem meg az egyik szemöldökömet. Hirtelenjében húzni kezd az ágy, eddig észre sem vett fáradtság telepszik rám, és csak baromira örülök, hogy elzavart az előbb fürdeni.- Néha rettenetesen hiányzik az ágyad és az üvegablak. El sem tudod képzelni mennyire. - Incselkedve nevetek föl, mert hát nyilvánvalóan nem az ágya meg az üvegablaka hiányzik leginkább, hanem ő. - Úgyhogy hallgatlak. - Dőlök be hason éppenséggel Albert oldalára és csak, hogy alátámasszam, hogy mennyire "hiányzik az ágya" elégedetten fel is nyögök. - De remélem nem azt akarod ajánlani, hogy nekem kell rendet tennem utánad a konyhába, mert azzal biztosan várnod kell reggelig, vagy ameddig fel nem kelünk. - Motyogom bele az ágytakaróba.

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Ápr. 30, 2020 2:20 pm
- Oh, ha így haladunk, te leszel a privát klub alelnöke. – Kuncogok egyet vele együtt, csókot nyomok a vállára. Azért nem az igazi az az orrom alatt kiszökő nevetés, a figyelmem egy része még mindig valahol máshol köröz, de ez most jó így. Jó vele, akkor is, ha nem így terveztem az estémet. Szeretem, hogy olyan puhák a ruhái és olyan finom az illata, ő meg olyan izgatott. Jól esik megcsókolni, minden alkalommal. Most különösen. Azt csak egykedvűen figyelem, hogy vállat ránt Atlas említésére. Hallom a szíve megváltozott dobbanását arra az egy másodpercre, és számomra egyébként is olyan nagyon kifejezőek tudnak lenni Silas vonásai. Jobb is, hogy ő is elengedi a témát, mert ha nem így lenne, kezdhetnénk elölről az egészet. Atlas tabu és erről nem nyitok vitát. Persze feltűnik, hogy az epres shake említésére hol kanyarognak a gondolatai, és nem akarok nagyon belemerülni, sejtem, hogy ő sem akar. Ez most valami egészen másnak a pillanata. Viszont muszáj közölnöm vele valamit. Akarom, hogy tudja.
- Ha egy nap majd szeretnél visszamenni Massachusettsbe, én ott leszek neked, ugye tudod? Semmit nem kell egyedül végig csinálnod. Néha távolságra van szükségem és megvannak a magam szeszélyei, de komolyan gondoltam minden szót. – Amikor felajánlottam neki a pozíciót és azt ígértem, nem lesz egyedül. Vagy a tinderes esetnél, amikor évtizedekről beszéltem. Vagy nem is olyan rég most, amikor azt mondtam, nagyon szeretem. – Te meg én, cicuka. – Bűnös kis félmosolyra húzom a számat, és nyomok egy puszit az orrára, aztán már mintha mi sem történt volna. Muszáj kicsit elbagatellizálnom a végét, főleg azzal a könnyed becézéssel. Még a végén kényelmetlenül kezdeném érezni magam a nem létező empatikus oldalamtól.
- Persze, persze, szerették a kutyákat. – Felelek később Silas első kérdésére a képpel kapcsolatban. – De amikor ott van egy megapuccos karácsonyi partin az állam gazdasági és politikai krémje, akkor mindennek tökéletesnek kell lennie. Ne aggódj, a tavaszköszöntő bál sem lesz unalmas. – Egyikünket sem kell félteni, ha tilosban kell járni vagy rosszalkodni, azt hiszem. Ha meg nagyon unjuk, majd eljövünk, csókolom.
- Igazából nem emlékszem. De anyám szerint büntetéssel legfeljebb azt lehetett nálam elérni, hogy pityergek egy sort, csinálok valami passzív-agresszívat, aztán még jobban csinálom. – Ezt azért szórakozottan megmosolygom. Emlékszem azért néhány ilyen passzívagresszív megnyilvánulásra. Például amikor valamikor tíz éves korom körül a nevelőnőm rám pirított, hogy nem ehetek abból a kosár almából, mert a vendégeknek van. Úgyhogy egy szobával arrébb „véletlenül” jól összetörtem valamit, hogy azzal kelljen foglalkoznia, én meg közben beleharaptam az összes almába, ami a konyhában volt. Két tejfogamba került, de megérte. – Elkényeztetett kis pöcs voltam, valljuk be. – Közben pedig látom, hogy Silast is nyomasztja valami, amiből próbál kiszabadulni, gondolom a nosztalgiavonat. Nem akarom megkérdezni, hogy mi bántja. Szar vagyok érzelmekben és nem tudom, bármelyikünk is akarná-e, hogy ebbe most dugjam bele az orromat. Helyette csak vidámabb hangvételben a hajába csókolok és igyekszem a felszínre rántani belőle. – De te így szeretsz, nem? – Kérlek mondd azt, hogy igen, mert egy nem, vagy valami más rettentően kínos lenne. Közben egyik kezemmel a dereka mögött támaszkodom meg, úgy, hogy félig ölelni tudjam.
- Nem mondanám, hogy hiányzik. Néhány havonta mindig ellátogatok oda. Több lakásom is van New Yorkban. – Vagy inkább épületem, nézőpont kérdése, de csak vállat vonok, az ingatlanbefektetések témájába nem fogok belemenni. Ha valami Silastól távolabb áll, mint a macskák, meg a cukormentes dolgok, akkor az ez. – Ahhoz meg túl jól értek, hogy mindennel szemben teljesen érzéketlenné tegyem magam, ami ilyesfajta hiányt vagy rossz érzést keltene bennem. – Talán ezért vagyok ekkora fasz az esetek többségében, akit semmi nem érdekel igazán. Az egész életemet azzal töltöttem, hogy egyre csak kevesebbet érezzek. Minden nappal kevesebbet. Lesütött tekintettel lassabban és mélyebbet sóhajtok, mint az tőlem megszokott volna, gondterheltebbet is.
- Sosem mondtam, de… tudod egy időben, amikor kezdtem eltávolodni tőled, azt gondoltam, hogy nem akarlak megcsókolni, mert rossz szokás lesz belőle. Márpedig a rossz szokásaimtól aligha tudok vagy akarok megválni. – Lehet, hogy a szavak nem annak tűnnek, de egészen bóknak szánom. A szemeibe nézek és egy apró mosollyal teszem hozzá. – Olyan dolgokat érdemelsz, amik boldoggá tesznek. És én egy akarok lenni közülük, még ha sokszor nem is sikerül majd. – Nem tudok önzetlenül szeretni és mindig is a szeszélyeim körül forgott a világom, aminek mások legfeljebb a díszei voltak. De ez a nyomorult kis boszorkány úgy döntött le a lábaimról, mint egy tornádó, én pedig hagytam neki. Kettőn áll a vásár, ugyebár.
- Egyébként szeretnél itt aludni? Van egy ajánlatom. - Tudom, hogy mielőtt elmegy bulizni, mindig gondoskodik B-ről, szóval teljesen mindegy, hogy itt alszik-e vagy otthon, a nyula rendben lesz. De mielőtt előrukkolnék az ötletemmel, hallani akarom, hogy itt akar aludni, velem. Pedig kurvára semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Ápr. 27, 2020 4:10 pm

Lesütöm a pillantásomat egy pillanatra, mielőtt Albert az állam alá nyúlna és a tekintetünk olyan élesen egybe nem forrna. Kicsit összeszorul a mellkasom, leginkább azért, mert szerintem sosem osztott meg még  velem senki olyan mély és életeken átívelő titkokat, mint amilyen ígérete van ennek a doboznak, meg egy kicsit azért is, mert akármennyire is szeretném megérteni, tudom, hogy ténylegesen nem fogom tudni teljes mértékben felfogni a súlyát a kimondott szavaknak, de esküszöm, hogy tényleg nagyon fogok próbálkozni, úgyhogy most is csak hálásan elmosolyodom, hátrább húzódva helyt adok, hogy azért kényelmesen férhessünk el egymás mellett és egyszerűen csak ne legyek még jobban a magánszférájában, mint amennyire már ott vagyok. - Köszönöm, hogy beengedsz a privát klubba. - Kuncogok föl éppen csak olyan intenzitással, amivel nem sértem meg a komoly pillanatot, sokkalta inkább kedves izgatottsággal, de közben meg olyan hálásan nézek rá, mintha egy kiskutya lennék, akit éppenséggel befogadott az eső elől. - Tényleg köszönöm. - Komolyítom  el a hangomat, a pillantásom meg újfent rászalad a dobozra, egészen türelmetlenül, de a tekintetemen kívül semmi sem ösztönzi igazán, hogy nyissa ki, csak nyugodtan ülök mellette, nyugodtan szuszogok, még akkor is, ha éppen egy kicsit azért rosszul esik, hogy nem akar beszélni nekem Atlasról. Úgyhogy csak megrántom a vállamat, egyfajta, oké-val, éppen csak az orrom alatt pusmogom. Nem hibáztathatom érte, véletlenül sem, hiszen én sem osztok meg vele feltétlenül mindent, és biztosan nagyon sok újdonságot tudnék mesélni neki, főleg egy, bizonyos éjszakáról, meg úgy általánosságban a családomról, akiknek még a nevét sem ejtettem ki soha a számon. Úgy rejtegetem őket, ahogyan Albert Atlast rejtegeti, és emiatt máris kicsit rosszul érzem magamat, mármint nyilván azért, hogy csak úgy megrántottam a vállamat. Fel is pillantok rá egy olyan "minden-rendben" pillantással, hogy egy kicsit enyhítsek ezen az egészen, mert a pillanat túl meghitt ahhoz, hogy mondjuk megpróbáljam bármivel is elrontani.
- Köszönöm. - Súgom bele az apró csókba egészen vidáman, pont azelőtt, hogy visszadőlnék a vállára, ezerszer kényelmesebb így ilyen témákról beszélni, mintha folyton látnia kellene rajtam, hogy mennyire honvágyam támad már csak az epres shake említése után is. Hirtelen szeretnék megint azon a buszon lenni, és nem is az epres shake miatt, hanem a tudat miatt, hogyha felülök rá a mólónál, akkor a házunk utcájában szállhatok le, pontosan kétszázhúsz lépés után pedig odaérek az erdő szélén álló házunkhoz, aminek mindig almás pite illata volt, mert az volt apa kedvence, anya pedig annyiszor sütött neki, hogy végül a házban egy általános fahéj illat uralkodott. Csak szeretnék felülni arra buszra és hazamenni, érezni az almás pite illatot, ami már ugyan úgy kikopni látszik az emlékeimből, mint az epres shake íze, és csak jó lenne, ha anya még ott állna a konyhában, feltűzött hajjal és azt a béna csatornát hallgatná a rádión, amitől mindig úgy éreztem, hogy Texasban vagyunk. Bármit megadnék érte. Felsóhajtok, elég szomorúan, még az arcomat is megvakarom mielőtt válaszolnék. - Én azért szeretném, ha bizonyos dogokra pont ugyan úgy emlékezhetnék. Az epres shakere például. - Meg a fahéj illatára, azokra a zenékre, amit anya hallgatott és vagy ezer másik dologra, amitől most csak rosszul érzem magam.
Egy kicsit azt hiszem bele is veszek ebbe a furcsa nosztalgikus körbe, amitől egyre rosszabbul és rosszabbul kezdem érezni magamat, mert hirtelenjében nincs semmi, ami kellőképpen elterelhetné a figyelmemet, hiába szuggerálom a dobozt Albert kezében, legalább egy életnek tűnik, mire végül kinyitja, én pedig csak megkönnyebbülten húzódom el, végre egy kicsit gondolhatok másra, és olyan erősen fókuszálok arra, hogy vajon mit vesz elő, hogy egy kicsit közelebb is húzódom hozzá, hogy kíváncsian egy kicsit beleleshessek a dobozba, de azért nyilván nem valami nagyon tolakodó módon, inkább csak olyan kedvesen.
Óvatosan veszem el a képet, nagyon óvatosan, bár biztos vagyok benne, hogy varázslattal tökéletesen tartósítva van, így aligha lehetne bármi baja, de én mégis nagyon finoman bánok vele, ahogyan tüzetesen megvizsgálom a képet. Az arcomra izgatott mosoly kúszik, ahogyan felpillantok, megpróbálva összehasonlítania  gyerekkori Albertet a mostanival. - Nagyon jól állt ez a viselet, miért nem hordasz most is ilyen ruhákat? - Kérdezek rá kedvesen, bárminemű rosszindulat nélkül, aztán persze visszapillantok a képre, olyan tüzetesen vizsgálom át, ahogyan ez lehetséges. Próbálok színeket társítani a fekete-fehér képhez, elképzelni a jelenetet, elképzelni, ahogyan életre kel, ahogyan a kisfiú csintalankodik, ahogyan a szalonba ereszti a kutyát, ahogyan megszólítja, a kutya meg csak a farkát csóválva követi minden lépését, őrzi, óvja és vigyázza. - Akkoriban az emberek nem szerették annyira a kutyákat, mint most? - Vonom föl a szemöldökömet, mármint komolyan, bárcsak rám szabadítana valaki egy csomó kutyát, még csak ellenkezni sem ellenkeznék sohasem. - A szüleid nagyon megbüntettek, miután ezt csináltad? - Utalok vissza a karácsonyi partira. - És emlékszel, hogy mit kaptál arra a karácsonyra? - Próbálok nem mindent csak rázúdítani, de elég nehezen megy visszafojtani a kíváncsiságomat, úgyhogy csak újból visszadőlök a vállára és egész hosszan egész némán szuszogok a képet nézve. - Nem hiányzik New York? - Rajzolom végül végig a mutatóujjammal a betűket.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Ápr. 27, 2020 12:01 pm
Álmaimban sem gondoltam volna, hogy a ma estém így fog alakulni. Hozzá vagyok szokva a váratlan helyzetekhez, de ez azért egészen más magaslatokba tör. Persze, húzom a számat, kelletlenek voltak a mozdulataim, de mégis ott van a felső réteg alatt, hogy gravitációként húzom magamhoz Silast és nem akarom elengedni. Ő más. Az egyik részem akármilyen kelletlen is, a másikat rettentően megnyugtatja, hogy végre kierőszakolta belőlem ezt a lépést. Igen, erőszakolta, mert tudom, hogy magamtól nem tettem volna meg. És most mégis olyan jó. Tudjuk, hogy nem vagyok egy szentimentális alkat, de azért vannak számomra is fontos dolgok. Kettő közülük a kis boszorkány a fejével a vállamon, és ez a doboz itt a tenyerem alatt.
- Ezt… – Elgondolkodom egy másodpercre, hogy hogyan is lehetne finomabban megfogalmazni a tőlem megszokott nyers köpködés helyett. Sikerül, ahogy sikerül. – Nem tudom, a te korosztályod mennyire lenne képes felfogni. Akkoriban teljesen máshogy működtek a dolgok. Manapság minden digitalizálva van, bármennyit csinálhatsz belőle egy szimpla kattintással. Ezeknek értéke van. És akarom, hogy tudd, – itt lenézek rá, két ujjammal meg finoman megemelem az állát, hogy ő is nézzen fel rám ahelyett, hogy a vállamon támasztja azt a kis tökfejét – hogy ezt nagyon, nagyon kevesen látták előtted. – Ahelyett, hogy kinyitnám a dobozt, fordulok egy kicsit, hogy jobban szembe legyek Silassal, a tenyeremet meg továbbra is a ládikán tartom, amit valamikor az ötvenes években szereztem Marokkóban. Már nem azért, de az a néhány hét is megérne egy külön sztorit. Szerintem elég annyit mondanom, hogy emberként sem féltettem jobban az életemet, mint manapság, és emberként sem voltam felelőtlenebb. Valahol a derekamon ott van a sebhely. Egyébként van egy rakás ilyen kis lófaszom. Egy heg itt, egy heg ott. Kés, golyó, még kutyaharapás is. Mind akkoriból, amikor még ember voltam. Nem, ez így nem teljesen helytálló kifejezés. Most is emberként tekintek magamra, mindenkire. Mi változott? Erősebb lettem, szeszélyesebb, meg valószínűleg milliószor irritálóbb. Vért iszom, nem öregszem, hólyagos lesz a bőröm a szentelt víztől. Evolúciónak nevezném, nem az emberség elvesztésének.
- Nem fogok neked Atlasról beszélni. Ne kérd, és ne várd tőlem. Talán egy nap. – Talán. Talán hetek, talán évtizedek múlva? Ellentmondást nem tűrő a hangom. Sem a kapcsolatunk nem áll rá készen, sem én. Szimplán nincs hozzá köze. Atlas emléke mindig úgy fog dobogni a mellkasomban, mint egy második szív és biztos vagyok benne, hogy ha egy nap mesélek majd neki kettőnk kapcsolatáról, hogy mikor és miért történt, Silas is meg fogja majd ezt érteni. A tényleges szívem viszont az övé. Ha épp a hátam közepére sem kívánom a warlockot, mindig elég csak rám néznie azokkal a kiskutyaszemekkel és rájövök, hogy mennyire fontos nekem. Hogy mennyire kívánom minden porcikáját. – De sok minden mást megoszthatok veled. Megbízom benned. – Futólag rámosolygok és nyomok egy aprócska csókot az ajkaira, aztán hagyom, hogyha szeretné, visszategye a fejét a vállamra és csak úgy hablatyoljon az orra alatt, mint szokott. A massachusettsi emlékeit pedig halvány mosollyal hallgatom. Mondjuk nem feltétlenül azt a választ tudom adni, amit várna. – Ha engem kérdezel, jobb nem emlékezni a részletekre, ha elég sokáig élsz. Nem szeretem a nosztalgiát, sőt, utálom azokat a nyári délutáni álmokat, amikből ha felébreszt olyan, mintha megint a múltban lennél, de tudod, hogy sosem lehetsz ott. – Szerencsére ilyesmi nem sűrűn fordul elő. Közben pedig nyitom a dobozkát, képek vannak benne, meg egy-két apróság. A képek tetején van egy bíborszínű, finom anyagú kendő. Azt leveszem, hogy kivegyem a legfelső és legrégebbi képet, majd visszateszem a kendőt és csak úgy arrébb tolom a dobozt.
Azt pedig már most tudom, hogy holnap eperturmixot kap reggelire. Úgyis mindig hamarabb ébredek, mint ő. Vagy legalábbis az esetek többségében. A kisebb részében meg ő ébred hamarabb és többnyire elkezd birizgálni vagy csak úgy nééézni, amitől mindig felébredek. Aztán vagy odabújok, vagy morogva átfordulok a másik oldalamra, hogy hagyjon már aludni.  Ébredéskor azért nagyon sokszor nem vagyok a toppon. De ezt mindig annyira szeretem. Egy kicsit a közelébe dugni az orrom. A nyakába csókolni, egymás után többször, mert egy nem elég. Olyan nevetségesen finom illata van. Különösen ilyenkor szeretem, mint most is, amikor nem visel parfümöt, nincs rajta semmi, csak a bőre és a ruhái gyengéd illata, ami még az érzékeny vámpírorr számára is annyira kellemes. Azt hiszem, sosem mondtam még neki, hogy mennyire szeretem az illatát is. Bár abból sejtheti, ahogy például reggelente a nyakába dugom az arcom, mikor ébredezve egy teljes éjszakányi csend után végre szuszogni kezdek. És ahogy levegőt veszek, az első dolgom, hogy még inkább odadugjam a nózit. Szóval eperturmix, igen. Van itthon minden, amire hirtelen gondolni tudok. Friss eper, növényi tej, teszek majd bele vaníliafagyit is. Tudom, hogy mindig azt hajtogatom, hogy nem vagyok az anyja, de amúgy tökre szeretem gondját viselni. Legalábbis most még ezekben az években. Olyan fiatal. Olyan kis buta. Meg amúgy valljuk be, bőven ráfér, hogy minden második alkalommal én válasszam ki, hogy honnan rendelünk kaját.
Ránézek a képre és csak elnevetem magam. Szerintem már vagy két éve nem nyitottam ki ezt a dobozt, de összefolynak az évek, az is lehet, hogy jóval több ideje. Aztán átadom Silasnak, hogy nézze csak meg. A családi kutyával vagyok, úgy öt, talán hat évesen. Már nem azért, de szerintem tök menő az a masni a nyakamban. Vagy nyakkendő. Részletkérdés. A hátoldalán anyám kézírása van. New York, 1932.
- A neve Francis. Nagyjából egyidős volt velem. De én csak Fifinek hívtam, mert nem tudtam kimondani a nevét. Aztán mikor már ki tudtam, addigra megszoktam, hogy Fifinek hívom. – Nem bökök rá a képre, de nyilván a kutyáról beszélek. A számat is elhúzom egy sóhajjal. Fura ez az egész helyzet és az arckifejezésem alapján látahtóan rettentő kényelmetlenül érzem magamat. Tényleg szeretném neki megmutatni, de érthető a kényelmetlenségem. Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet volt, hogy bárkinek ilyen szinten megnyíljak. Mondjuk ez nagyon sokszor elmondható a cselekedeteimről, hogy nem biztos, hogy jó ötlet volt. Azzal a különbséggel, hogy máskor nem zavar, sőt szórakoztat. De most valami igazán személyesről van szó. – Francisnek is saját szobája volt, az egyik konyha mellett. – Két konyhánk volt, de technikailag három, mert ott volt egy kisebb személyzeti is. – A szüleim karácsonykor mindig nagy partikat rendeztek vagy százötven fővel. Lehet, hogy unatkoztam és beszabadítottam a kutyát a társalgóba… – Huncut módon, sejtelmesen mosolygok rá. Nem voltam túl jó gyerek, de cserébe nagyon okos. Kár, hogy az eszemet általában arra használtam, hogy rossz fát tegyek a tűzre. Bár ez az egész életemről elmondható.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Ápr. 26, 2020 7:30 pm

Inkább csak csöndben maradok, mielőtt ez az egész ördögi kör újra kezdődne, és belevesznénk azokba a részletekbe, hogy mi miért történt, és inkább csak jobban belefúrom az arcomat a hajába. Borzalmasan kényelmes így, még akkor is ha Albert minden rezdülése arra hivatott, hogy bebizonyítsa ez a legelviselhetetlenebb dolog a világon. Azért nekem mégis csak nagyon kényelmes, és mégis csak folyton bepróbálkozom nála, addig, amíg az ellenállása elég törékenynek tűnik hozzá, hogy egy végső csapással akarjak még közelebb kerülni, még inkább hozzábújni, még inkább elveszni ebben az egészben. Igazán nem kell olyan nagyon sokat várnom míg megenyhül, a szusszanásaiból tökéletesen lehet tudni, hogy mikor fogja már megadni magát.
Úgyhogy egészen az ölébe mászok, a karjaim automatikusan kerülnek újra köré, egészen hízelegve bújok hozzá, a fejemet megtámasztom a saját karomon, hogy valahol a füle mellett szuszoghassak.
A nevem említésére csak kérdőn hümmögök egyet, de még csak nem is válaszolok, pedig egész szép listám van arról, hogy mi minden miatt küldhetne el, és annak legalább a kilencven százalékával egyet kellene értenie, a maradék tízzel esetleg hadilábon állhatna.
Belecsókolok a nyakába apró mosollyal mielőtt elhúzódnék, hogy végül nagyjából, de elmondhassam mi történt. Próbálok nem belemosolyogni a mondandómba, ami azért nagyon nehezen megy, mert Albert olyan kellemesen cirógat, hogy attól vagy nevetnem kell, vagy a csiklandós érzés átcsoportosul valami másra, ami ebben a pillanatban biztosan nem lenne tökéletes alkalom. Beleharapok a számba belülről, aztán csak felsóhajtok ahogyan a tekintetünk találkozik, még a vállamat is megrántom olyan hetykén ahogyan szoktam. - Azért nem volt ez olyan extrém.. - Biccentem félre a fejemet, majdnem kibököm, hogy csak a csuklóm és pár bordám bánta, de jobbnak tartom megtartani magamnak ezeket az információkat.
Helyette újfent lesütöm a pillantásom, le a kezeire a combomon. Kapásból vissza akarok kérdezni, hogy miért ennyire fontos, de nem teszem meg inkább csak bólogatok egy sort némán, leküzdöm magamban a kényszert, hogy bármit is mondjak, vagy bármit is kérdezzek, pedig legalább ezer dolog az eszembe jut. Szusszanva elmosolyodom csak, éppen törökülésbe helyezkednék mellette amikor a kezét nyújtja, nekem még gondolkoznom sem kell, hogy elfogadjam-e, tenyeremet egészen az övébe tolom, pillantásom kíváncsian kapaszkodik Albert jég kék szemeibe, utána lépek, árnyékaként követem. Biztos vagyok benne, hogyha nem figyelnék, a lábaink összegabalyodnának.
A hálószobájában az ágy szélére ülök le, törökülésben foglalok helyett, végigkövetem, ahogyan a festményhez lép összeráncolt szemöldökkel, értetlenkedve meg érdeklődve egyaránt. Meglepődve támaszkodom meg a tenyeremen magam mögött, arrébb csúszva egy kicsit helyt adok Albertnek, hogy az ágyon ő is tökéletesen elférjen, de helyette már a kezében lévő dobozt figyelem érdeklődve. Már csak abból is sejteni lehet, hogy hatalmas értéke van, hogy Albert elrejtette, és hogy most meg olyan óvón, féltve tartja a kezeiben, hogy még csak azt is betolakodásnak érzem, hogy figyelem. Úgyhogy a tekintetem elszakítom a dobozról, felpillantok rá, hálás, hatalmas szemekkel és izgatottan bólintok párat, egy kicsit el is mosolyodok, de azért nem túlságosan, az izgatottságom csak próbálom nagyon is visszafogni, nem rávetni magamat.- Ez egy tökéletes ötletnek hangzik! - Mosolyodom el egy pillanatra, de aztán úgy helyezkedem az ágyon, hogy a fejemet ráhajthassam a vállára és immáron mindketten a dobozt nézhessük. - Azért tartod az emlékeid egy dobozban, hogy ne felejtsd el őket? - Kérdezem meg végül csendesen, de mielőtt nagyon hülyének nézne gyorsan folytatni kezdem. - Mármint nem tudom, hogy ez nálad hogyan működik, de nekem az emlékeim egyre csak fakulnak és fakulnak, már alig emlékszem bizonyos dolgokra, pedig sosem akarnám igazán elfelejteni őket. - Sóhajtok egy egészen hatalmasat. - Massachusettsben volt egy kedvenc helyem, szerintem tetszett volna neked, és esküszöm, hogy ott gyártják a világ legfinomabb epres shake-ét. Egészen kint laktunk a tenger közelében, és ha felszálltam egy buszra, annak a végállomása pontosan ahhoz a mólóhoz vitt, ahol a legfinomabb epres shake-t lehetett kapni. - Mosolyodom el, ahogyan próbálok úgy turkálni az emlékeim között, hogy véletlenül se akadjak olyanokba, amik elszomorítanának még ennél is jobban. - De már alig emlékszem az ízére. Nem félsz attól, hogy egyszer csak kikopnak az emlékeid, hogy többé nem ugyanezek lesznek, csak egy kis darab abból, ami ténylegesen megtörtént? - Ráncolom össze a szemöldökömet, és most eléggé örülök neki, hogy azért a fejemet éppen a vállára hajtom és nem kell egymás szemébe néznünk, és miközben a kis dobozt bámulom, amihez természetesen hozzányúlni sem merek, pedig legszívesebben már most sürgetném, hogy nyissuk ki, hogy most nézzünk meg egy képet, feljegyzem magamnak, hogy Trisht kérdezzem meg erről a felejtős dologról. Biztosan tud majd valami menő varázslatot rá, hogy soha ne kelljen elfelejtenem az itteni kedvenc epres shake-m ízét.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szomb. Ápr. 25, 2020 7:26 pm
Hogy mi? Mi történik? Az előbb még le kellett volna zárni ezt az estét, mert lassan már csak kontextus nélkül üvöltöttünk volna egymásra. Aztán én is abban a pillanatban megbántam, hogy milyen mértékben megnyíltam Silasnak, hogy elhagyták a nagy lepcses számat a szavak. A láthatatlan sebek nyalogatása, hogy ő egyre kevésbé fog engem szeretni, hogy nem vagyok elég, satöbbi. Csak úgy kijött és tudom, hogy ettől csak még jobban felmérgeltem volna magam. De mielőtt erre esélyt kapnék, a következő, amire figyelmes leszek, hogy már Silas karjaiban vagyok.
- Mondani? De hisz mondanom sem kellett. – Elég volt találkoznia Atlassal és ő máris „kevésbé szeret”. Csak nézz ránk. Persze ha tovább néznék az orromnál, akkor nagyonis megérteném Silas szemszögét is. Hát még akkor, ha tudnám, hogy valójában mit érez irántam, nem pedig azt gondolnám, hogy csak egy gyermeki fellángolás vagyok számára. De könyörgöm, had nyalogassam már a saját sebeimet az övéi helyett. Tudjuk, hogy nem én vagyok a világ legönzetlenebb személye. Hajaj.
Érezhetően nem igazán van ínyemre ez az egész ölelés dolog. Kívülről nézve még egészen komikusnak is tűnhet, ahogy ő mászik és mászik, én meg újra és újra eltolom, de nem is igazán akarom eltolni, hisz nem erővel teszem. Silas meg kellően kitartó ahhoz, hogy hamarosan fogást találjon rajtam és végül hozzám bújhasson. Tényleg jól esik. Még ha úgy is néz ki, hogy a hátam közepére sem kívánom az érintését, hogy dacoskodok ellene, akkor is tényleg igazán jól esik, hogy ennyire agresszív módon próbál a szeretetnyelvünkön beszélni és megértetni velem, hogy akar engem. Nekem pedig tudjuk, hogy pont az efféle agresszióra van szükségem. Hogy bele kell verni a fejembe a dolgokat, hogy biztosan felfogjam. Mert hát én meg a felfogásom… az nincs épp a toppon az ilyen és ehhez hasonló dolgokban. Végül az a hosszasan sorolt kérlekezés az utolsó csepp a pohárban. Mármint a nagy ellenállásom poharában. – Silas… – Nagyot sóhajtok, a nevét is csak sóhajtom, ám mielőtt még bármit mondhatnék, elárvult csimpánzként kezd rám mászni. Ekkor pedig már nem is tiltakozom, sőt, automatikusan dőlök egy kicsit hátrébb, ezzel is helyet adva neki, hogy az ölembe mászhasson. Apró mosollyal nézek a szemeibe és megcirógatom az arcát, aztán én is köré fonom a kezeimet, még ha érezni is részemről azt a furcsa távolságtartást. – Miért dobnálak el? – Nem várok rá valódi választ, mert nincs rá  válasz. Tudnia kellene, hogy szeretem, hogy hozzám tartozik. Nem véletlenül jelent olyan sokat, amikor belőle iszom, és nem véletlenül van számomra olyan különleges íze a vérének attól függetlenül is, hogy boszorkány.
Amikor abba az igen heves monológba kezd, a kezeimbe fogom az arcát, hogy rám nézzen, egy ponton elengedem, néha az oldalát cirógatom, vagy az engem ölelő combjait. Azt viszont nem igazán lehet kiolvasni a tekintetemből, hogy mit gondolok erről az egészről. Tényleg semmit. Nagyjából annyi esélye van annak, hogy végül Atlas pártjára állok és kihajítom innen, mint bármi másnak. Erről persze szó sincs. Aztán meg elnevetem magamat és csak a fejemet csóválom. – Atlasnak hazudni rólam… Találhatnál magadnak valami más extrém sportot. – Ezzel elárulom azt is, hogy a vámpír jobban ismer engem, mint bárki. Ahogy én is jobban ismerem őt bárkinél. Persze rengeteg dolgot felkorbácsol bennem Atlas említése, de ezt nem most fogom a felszínre engedni. És nem Silassal fogom megosztani. Legalábbis nem most vagy mostanában. – Nem… Nem hibáztatlak, jó? Nem tudhattad, hogy a tyúkszememre lépsz. – Nem hangzik teljes mértékben őszintén, de komolyan gondolom. Inkább csak meg vagyok zavarodva Atlas miatt. Túl hirtelen ért az, hogy Silas beletrappolt a kettőnk nem létező kapcsolatába. Pedig tudhattam volna, hogy ez lesz. Kicsi a világ, ez a kis világ pedig le van redukálva Washington területére. Amikor viszont ismét elmondja, hogy szeret, teljesen megenyhül a tekintetem. Szeretem hallani, ahogy mondja. A következőket azonban láthatóan nem értem. Mi az, hogy szeretne néha megölelni meg kérdezni? Miről beszél ez? Hisz sokszor szokott megölelni. Sőt, egy csomószor együtt alszunk. Az arcomra van írva, hogy fogalmam sincs, miről beszél, mégis rábólintok. Aztán válasz helyett és rövid gondolkodás után aprócska csókot lehelek az ajkai szélére, finoman kilököm az ölemből a kanapéra, és felállok.
- Igazad van. – A kezemet nyújtom neki. Már megint a magam sajátos módján készülök válaszolni, amikor látszólag tök másról kezdek el beszélni, mint ami az ő szavaira lenne a válasz. De ez mégis az én válaszom lesz. Csak várjon egy kicsit. – Gyere velem. Ha tényleg szeretnél rólam többet tudni. – Összefonom az ujjaimat az övéivel és a hálószobám felé vezetem, közben pedig folytatom a mondandóm. – Tudom, hogy mindig csak a felületi infókat kaptad meg, de eddig igazából nem is volt jelentősége. Ha viszont tényleg szeretnél megismerni… – Csak szusszanok egyet. Úgysem találnám a megfelelő szavakat, de a lényeget úgyis elmondtam. Mutatni akarok neki valamit. A szobába érve elengedem a kezét és a fürdőszobaajtó melletti kis festményhez lépek az ablak mellett. Úgy nyitom ki, mintha csak a szekrényemet nyitnám ki, hogy kivegyek belőle egy beakasztott inget. A mögötte lévő széfből pedig egy igazán különleges, mór stílusú fadobozt veszek ki.
Nem csoda, hogy még a boszorkányléte ellenére sem tűnt fel Silasnak, hogy a festmény mögött egy széf rejlik, ugyanis a finomra hangolt mágiával van védve. Ami épp csak annyira téveszti meg az érzékeket, hogy a másik irányba nézz, hogy elsétálj mellette, hogy ne törődj az egyszerű festménnyel. Visszacsukom a képet, majd a dobozzal együtt lehuppanok az ágyra, egyik lábamat lelógatva, a másikat meg úgy félig, kényelmesen magam alá húzva.
- Ebben a dobozban fényképek vannak a múltamról. A legtöbb akkoriból, amikor még ember voltam. – A tenyerem önkéntelenül siklik a doboz finoman művelt tetejére, mintha tudat alatt ezzel a mozdulattal igyekeznék védeni a titkaimat. Nem is titkok. Inkább csak emlékek. Emlékek, amik csak az enyémek, és rendkívül kevesekkel osztottam meg hosszú életem során. – Nem fogok mindent egyszerre megosztani veled. – Na ez megint elég furán jött ki, ha tudnék simulékonyan fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy még egyikünk sem áll készen arra, hogy mindenről egyszerre rántsuk le a leplet. Hisz könyörgöm, több, mint kilencven évről van szó, ami csak az enyém. – De van egy ötletem. – Na tessék, én meg az ötleteim. Kezd visszatérni az arcomra az élet színe, de hé, mindkettőnk számára win-win szituációt ajánlok. – A szar valóságshowk helyett - persze, hogy kellemest a hasznossal, és akkorra teszem ezeknek az időpontját, amikor azt kellene nézni, amit Silas választ és én a fejemet fogom tőlük, vagy szimplán a telefonomat nyomkodom  – időnként elővesszük ezt a dobozt. Mindig csak egy képet. És mesélek róla, te pedig kérdezhetsz. Mit szólsz? – Atlas óta minden évszakot azzal töltöttem, hogy kevesebbet érezzek. Minden napot azzal, hogy kevesebbet érezzek. Ez az öregedés? Vagy valami rosszabb? Azzal viszont mindig is tisztában voltam, hogy nem zárhatom ki az életemből a szomorúságot anélkül, hogy kizárnám a boldogságot is. Az pedig visszatükröződik a jégkék szemekből Silasra, hogy jelenleg nem érzem ám olyan nagy legénynek magam, mint amilyennek mutatom. Hisz a változás mindig félelmetes. Még szerencse, hogy úgy általánosságban szokásom fejest ugrani a félelmetes dolgokba. Kár, hogy nem az ilyenekbe.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Ápr. 23, 2020 2:59 pm

Az egész helyzet borzalmasan szürreális, annyira nagyon, hogy ha valaki más akarná elmesélni, talán el sem hinném, de itt azért mégis csak nagyon valóságos. Valóságos minden pillanata, minden rezdülése és minden kivetülése, minden odavetett szónak, pillantásnak és mozdulatnak hatalmas ereje van. De még ennek tudatában sem tudom visszafogni magamat, csak figyelem dühösen ahogyan járkál, a tekintetem leköveti a mozdulatait, vagy legalábbis nagyon igyekszik lépést tartani Albert tempójával. Más esetben már rég felhúztam volna a szemöldökömet, és tovább piszkáltam volna, de ez a helyzet annyira különleges és annyira törékeny, hogy végül mozdulni is nehezen merek, csak a tekintetem csúszik le a pohárra, a kiboruló italra, tökéletesen kiönti ami benne van, feltárulkozik félelem nélkül. Szép metaforája lehetne ennek a szürreális élménynek,működhetnénk mi is így. Felboríthatnánk egymást, hogy csak kifolyjon belőlünk minden titok. Csakhogy Albert nem reagál igazán jól arra, ha valaki borogatni akarja, mindent tökéletesen eltervez, még akkor is, ha éppen azért erősködik, hogy nála minden váratlan, mert ha nem így lenne, még csak nehezére sem esne beszélni valamiről, ami szerinte éppen idő előtt történik.
Egyszerűen nem tudok megijedni tőle, pedig egyébként borzalmasan ijesztő látványt nyújthat kívülről és ebben a pillanatban igazán még védekezni sem tudnék ellene, ha támadna éppen csak féllépésnyi ellenállásba ütközne, ő pedig nevetve ugraná meg. Elég lenne csak löknie rajtam egyet, egy kicsit erősebbet és pont eshetnék úgy, hogy a fejem valami szélének csapódjon.
A tekintetem a fogait vizslatja amíg vicsorog, nagyon szép fogai vannak egyébként, a fogairól pedig eszembe jut, hogy milyen érzés hozzá közel lenni, hogy milyen érzés, ha a bőrömbe mar, és hirtelen csak hihetetlenül jól esne, ha jól lennénk, ha úgy lennénk, nem pedig így, ennyire fájdalmasan, ennyire ezer felé, ennyire elbeszélve egymás mellett.
Lihegve bámulom én is elnémulva az üvöltések tengerében. Rémisztő a csend, rémisztő minden, rémisztő és borzalmasan szomorú. Az ember nem figyel és a vállára telepszik ez az érzés, be akarja kebelezni, aztán pedig darabonként falni föl, lépésről-lépésre, testrészről-testrészre. Nem akarom, hogy teljesen felfaljon, hogy totálisan bekebelezzen, mert tudom, hogy milyen, hogy milyen elcseszettül rossz érzés egy visszafordíthatatlan körforgásban szomorkodni, reggeltől-estig, aztán estétől reggelig végeláthatatlanul.
A szívem azért elég nagyot dobban arra, amit Albert mond, és tudod ezután már semmi nem számít. Nem számít, ha elküld, vagy ha éppen tovább üvölt. Nem számít ezen kívül semmi, és én csak gyorsan megrázom a fejemet, türelmetlenül, de közben meg olyan boldog-szomorúan. Gondolkodás nélkül ölelem át félig mellé térdelve, valahogy úgy, hogy a fejemet a feje tetejére tudjam támasztani, és egészen a mellkasomhoz húzni, még akkor is ha nem akarja, vagy ha nagyon küzd, én azért addig erősködöm, amíg vagy előröl, vagy hátulról magamhoz tudom ölelni, a fejemet meg belefúrom a hajába, hogy mélyen belélegzhessem az illatát, amíg még nem akar kiszabadulni, vagy nem akar ellökni. - Tévedsz, ha így gondolod. Ha azt hiszed, hogy tudnál bármit mondani, ami miatt kevésbé szeretnélek. - Engedek egy kicsit az ölelésen, hogy a sarkamra ülve az arcunk legalább nagyjából egy magasságba kerüljön. Bűnbánó szomorúsággal nézek bele a végtelenkék szemeibe, kicsit könyörgően, kicsit a bocsánatáért esedezve, kicsit szomorúan, de közben meg egészen meglágyulva. - Sajnálom, hogy követelőzőnek érzel, én nem akartam, vagyis nem akarom, hogy azt érezd, hogy bármiben is bizonyítanod kell nekem, mert nem kell, és esküszöm, hogy megtanulok türelmes lenni, hogy nagyon sokat fogom gyakorolni, csak ne haragudj. Kérlek. - Hatalmas kiskutya szemekkel pislogok párat, mielőtt megint közelebb hajolnék, hogy átölelhessem, a fejemet meg a nyakánál pont oda fúrhassam, ahova nagyon szeretem fúrni és ahova egyénként tökéletesen illik, ahonnan leginkább ered az Albert-illat. Persze megérteném, ha ellökne, akkor csak továbbra is szomorúan bámulnám és addig próbálkoznék újra és újra, amíg végül nem enged a nyomásnak, akár órákon keresztül is képes lennék ezt játszani, boomerang-efektusként mindig visszatérek a kezdőpozícióhoz, ha az kell. - Én csak egyszerűen megrémültem attól a gondolattól, hogy te és ő... és csak megrémített az, ahogyan reagáltál rá, és az, hogy igazából bármikor eldobhatsz, megunhatsz, és haladhatunk a te tempódban és várhatunk éveket, vagy évtizedeket, hogy előrébb lépjünk, csak kérlek-kérlek-kérlek bocsáss meg, jó? - Egészen könyörgősre fogom, az ölelést szorosabbra veszem, az egészet a nyakába mormolom, néha, futó csókot ejtek bizonyos pontokon, de végtére is csak matricaként ragaszkodom hozzá. Időközben, persze csak ha időközben Albert el nem nyom, megtehetné, bármikor, az ölébe mászom, a lábaimmal is átkulcsolom a derekát, hogy teljesen hozzá simulhassak, szinte követelőzően a visszaölelésért. - Semmit nem tudok rólad és ez is megrémít, miközben te mindent tudsz rólam, és ettől csak hirtelen nagyon sok kérdésem lett, de ezeket sosem tehettem föl, vagy sosem mertem föltenni, és most egyszerűen csak berobbant ez az egész, és tudom, hogy nem kellett volna odamennem, és esküszöm, hogy nem direkt volt, csak ő egyfolytában kérdezgetett, én meg nem tudtam, hogy honnan ismer, ezért elkezdtem hazudozni neki, ő meg ezért elkezdett vicsorogni és körülöttem meg minden elkezdett remegni, és erre ő meg elkezdett veled fenyegetni, és erre én meg belé álltam, és összeverekedtünk és én csak szerettem volna tőled megnyugvást kapni, de aztán te meg kiakadtál, és az egész ami bennem volt egy hatalmas bizonytalansággá alakult. - Darálom le túl sok kötőszót beleékelve a mondatba, túlságosan sietősen és könyörgősen még mindig hozzá bújva, de már egészen a szemébe nézve. - Tudom, hogy nem ezt akarod hallani, de szeretlek Albert, és szükségem van arra, hogy néha megölelhesselek, vagy megkérdezhesselek valamiről, és csak nehéz elfogadnom, hogy neked más a tempód, de tényleg próbálkozni fogok, csak ne dobj ki jó? És ígérem, hogy többé nem fogom akarni, hogy bármit is mondj, és esküszöm, hogy visszalépek kettőt, hogy ne ömlesszem rád ezt az egészet, csak ne dobj ki, jó? - Biggyesztem le az ajkaimat nagyon szomorúan, elméletben felkészítve magamat a legrosszabb dolgokra is akár.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Ápr. 23, 2020 1:34 pm
Vajon melyik a rosszabb? Leélni az életedet úgy, hogy majd szét feszítenek a titkaid, amíg egy nap végül felrobbansz a nyomásuk alatt, vagy az, hogy valaki fogja és erőszakkal kihúzza belőled őket? Minden paragrafust, minden mondatot, minden szót kiszipolyoz belőled, hogy ne maradjon semmi abból, ami egyszer olyan becses volt számodra, mint a felhalmozott arany, olyan közel volt hozzád, mint a saját bőröd a húsodon. Mindent, ami csak hozzád tartozott és senki máshoz, hogy az életed hátralévő napjait olyan üresen töltsd, mint egy kiürített zsák, amit karóra húzva csapkod a szél. Meg ne szólalj. Igen, talán túldramatizálom, és? Aztán arra jutok, hogy mindkettő ugyanolyan szar. És arra, hogy egészen van egy harmadik opció is. Amit soha nem vettem számításba, most valahogy mégis ez tűnik a legkecsegtetőbbnek. A legkisebb rossznak a rosszak között. Hogy magamtól osszam meg valakivel a féltve őrzött titkokat. Egy részüket. Mindig annyit, amennyire készen állok. Kár, hogy Silas nem úgy néz ki, mint akiben valaha is lesz türelem mindig annyit elfogadni, amennyire épp készen állok. Nem érti meg.
És elképesztően dühössé tesz, hogy semmit nem hallott abból, amit mondtam neki. Hogy tökéletes. Hogy akarom őt. Hogy évtizedek óta nem szeretett senki és nem szerettem senki, és időre van szükségem, hogy… de az idővel kapcsolatban kénytelen vagyok neki is igazat adni. Van a sok máz, a sok flúgos vámpírréteg alatt egy kevéske értelem is valahol, aki igazat ad Silasnak. De tudod sosem voltam egy mentálisan ép személy, már emberként sem. Nagyon nem. És nem viselem túl jól, ha szembesítenek valami olyannal magánügyileg, amit egyébként nagyon nem akarok hallani. Ezzel a kavalkáddal pedig olyannyira nem tudok mit kezdeni, hogy az agyhullámaim szimplán parkourozni kezdenek, én meg felpattanok, mint akit gombnyomásra elvágtak a külvilágtól. Dúlva fúlva járok egy kört a kanapé körül, jól kivehető morgással kapom fel a poharamat, de meg sem iszom, ami benne van, csak az egészet visszacsapom az asztalra, mintha hirtelen meggondoltam volna magamat. A pohár persze felborul, a benne lévő maradék konyak meg kiömlik. Aztán sarkon fordulva hirtelen már Silas felé vagyok arccal. És tudod mi a fene nagy kommunikációm? Vicsorszegűen ráordítok, mint egy hisztériás gyerek, aki pont abban a segget földhöz verős korszakában van és mérgében a szavakat sem találja, úgyhogy azok nélkül fejezi ki a frusztrációját az anyja felé. Mert hát ki másra lenne ilyen dühös, mintsem arra, aki a legközelebb áll hozzá. Az arckifejezésemet elnézve meg szerintem simán lehetnék Hulk dublőre is. Hát most istenem! Én nem tudom pislákoltatni azt a kurva lámpát, mint ő! Nekem marad ez. A díszpárnát meg röptében elkapom és ketté tépem. Legszívesebben hozzá vágtam volna, de az olyan lett volna, mintha egy zsák téglát dobnék vissza. Látod? Még így is gondolok arra a törékeny hülye fejére.
- JÓ, AKKOR SAJNÁLKOZZUNK! – Kurvára túlüvöltöm, pedig ő is szépen felemelte a hangját. De nehogymár! Aztán jön a nappalira telepedő, fojtó némaság. Megvan az erotikus töltete ennek is, hogy hevesen emelkedő és süllyedő mellkassal, indulatosan meredünk egymásra. Mindketten tudjuk, hogy máskor ebből mi lenne. És mi nem lenne. Például ruha. Ruha az nem lenne, egy darab sem. De most teljesen más helyzetben vagyunk. Majd amikor Silas olyan halkan és szomorúan kezd beszélni, engem is lehúz a magaslatról. Az indulatok terén, meg szó szerint is. A kanapéhoz lépek és visszateszem a seggem mellé, oda, ahol az előbb volt.
- Kérlek ne… – Alig suttogom. Hevesen rázom a fejem minden szavára. Millió jelét adtam már annak, hogy szeretem. Millió képpen mondtam el neki, még az imént is. És ez a fasz nem fogja fel. Nem, nem ezt szeretném. Nem csak szexet, ez már hónapok óta nem csak szex. Minden alkalommal egyre több. De úgy tűnik, most fogyott el a türelme. Pedig ha várt volna még kicsit…! De talán épp erre van szüksége mindkettőnknek. Két kurva nagy pofonra egymástól meg az egész helyzettől. Hisz bármennyire is nem akarom bevallani, tudom nagyon jól, hogy előbb vagy utóbb, de Atlas gondolata problémát okozott volna a bimbódzó kapcsolatunkban. – Tudom, hogy nem vagyok benne túl jó… de nagyon szeretlek. – Tessék, itt van. Kimondtam. Most örülsz? – Te viszont minél jobban megismersz majd, annál kevésbé fogsz így érezni. – És ezt nem akarom. Vagy inkább nem fogom tudni, nem vagyok hajlandó elviselni. Silasnak pedig fogalma sincs, hogy mennyire megnyíltam neki, hogy soha senkinek nem hagytam, sem Atlas óta, sem Atlas előtt, hogy ilyen szögből lásson. És készen állok úgy kizárni őt, ahogy Atlast is kizártam. Mert senki nem bánthat. - Rám vetíted ezt az egész szart, pedig én is mindent megteszek. Ami neked nyilvánvalóan nem elég. - Ez után pedig kis módosítással, de visszaidézem a szavait. Mert kurvára nem fogja fel ő sem. - Nem tudok más lenni Silas, pedig hidd el, hogy baromira próbálkozom. De egyszerűen ez vagyok én, és sajnálom, hogy neked ez nem elég ahhoz, hogy boldoggá tudjalak tenni. Sajnálom, hogy nem vagyok elég, de ha most nem vagyok, akkor sosem leszek. - Ha nem veszi észre ,hogy hétről hétre mindig egy kicsit jobban megnyílok felé, akkor "sajnálom".
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Ápr. 23, 2020 10:12 am

Rápillantok egy olyan 'erre most hadd ne keljen válaszolnom' pillantással, mert akkor baromi sok mindent fel kellene sorolnom, amit éppen gondolok. És persze tudom, hogy mi lesz abból, ha belekezdek: Albert nem ért meg. Úgy általánosságban mindig ez van belőle, hogy egyszerűen csak nem érti, hogy mit akarok mondani, vagy éppen félreérti és fölkapja a vizet. Mint például most. Összerezzenek a hangjára, ma egyszerűen minden csak baromi hangosnak tűnik és hirtelennek amióta itt vagyok. Tényleg nem kellett volna idejönnöm, a mondandója is ezt bizonyítja.
Csak csöndben hallgatom, bűnbánóan támasztom a fejemet a térdeimen, közben alig merek levegőt venni, azt is csak borzalmasan szaggatottan tudok, mert közben a sírás csak úgy fojtogat, mintha ez lenne az új hobbija, szúrja a szememet, és elkap az a fura érzés, ami tényleg csak arra hivatott, hogy amikor az ember nem akar sírni, akkor kierőszakolja belőle a könnyeket.
Legalább ezer darabra töri Albert a szívemet, hallom ahogyan reccsen, aztán ezer felé robban szét, és nem tudok neki mit mondani, nem tudok egyik kérdésére sem felelni, csak némán, üresen fájdalmas tekintettel hunyom le a szemeimet, a fájdalom tompítása reményében.
Megbánt, megbánt mindennel amit mond, a szavak pofonként csapódnak rajtam, megbénítanak, figyelmeztetésként villognak a fejem fölött.
Azt kívánom, hogy bárcsak soha ne kezdődött volna el ez a nap, hogy bárcsak ne mentem volna el arra a csodás Gatsby-partyra, hogy bárcsak utána ne jöttem volna ide, hogy bárcsak ne szólaltunk volna meg, hogy bárcsak ne éreznék többet iránta, hogy bárcsak ne akarnám, hogy benne is több legyen ez, bárcsak elég lenne, bárcsak türelmesebb lennék.
Nyelek egy nagyot ahogyan közel hajol, beleborzongok, ahogyan a szája a hajamat érinti, elemi és ösztönös reakciókat vált ki belőlem, nem tud nem beleremegni mindenem, nem tud nem még inkább rá vágyni, arra, hogy ez az egész egy kicsit több legyen, egy kicsit más legyen. És ezt baromira sajnálom, hogy Albertnek ez ennyire sok, hogy ennyi negatív érzést vált ki belőle, hogy nincs egy pozitív vonulata sem.
Nem tudok rá mit mondani, pedig szeretnék, annyira nagyon szeretné rá mondani valamit, bocsánatot kérni vagy éppen üvölteni, de igazán hiába akarom a számat válaszra nyitni, félúton csak becsukom. Mert erre nincs jó válasz, egyszerűen nem tudom neki azt mondani, hogy ezúttal akkor majd kevésbé szeretem, hogy akkor majd nem akarom őt annyira, akkor majd évtizedekig elvegetálok kósza érintéseken, és türelmesen kivárom, amikor neki megfelelő lesz. Csak az a baj, hogy Albert sem tudja, hogy mikor lesz egyáltalán megfelelő számára az alkalom, hogy megfelelő lesz-e valaha, és csak baromi nehéz valakire úgy várni, hogy az a valaki még csak nem is biztos abban, hogy mit érez. - Sajnálom. - Bököm ki végül egészen élettelenül, a fejemet fölemelve csak bámulom a konyakos poharát, nézem benne a barnás italt, nézem ahogyan az asztal lapja átüt rajta és közben csak hallgatom, a szemeim meg annyira szúrni kezdenek, hogy idegesen rántom föl a tenyereimet a bokám szorításából, összezárt kezem ujjaival csak idegesen kidörgölöm a nedvességet, aztán inkább elfordulok mielőtt a monológja miatt a könnycseppek úgy döntenének, hogy halálfutamba kezdenek.
Nem tudok neki mit mondani erre az egészre, pedig tudom, hogy mondanom kellene valamit, mert ő bele tett mindent, az összes gondolatát és érzéseit, csak hát hogyan mondjak bármit is, amikor éppen darabokra zúz bennem mindent? Vagy inkább mit kellene erre mondanom? Mi lenne a helyes megoldás? Van-e bármi ami megfelelő lenne erre? Van-e bármi, amit Albert szívesen hallana tőlem, amitől nem érezné, hogy siettetem, vagy hogy azt akarom, hogy szeressen?
Már arra sem igazán veszem a fáradságot, hogy letöröljem azokat a kibuggyanó könnycseppeket, helyette taktikusan elfordítom a fejemet. - Sajnálom, hogy ilyen vagyok Albert, hogy ennyire türelmetlen és akaratos, hogy nem gondolok bele a helyzetedbe, és tudod baromira sajnálom, hogy elhagytak, kurva szar érzés lehetett, kurva szar érzés lehet most is, de ezt nem nekem kell rendbe hoznom benned... - Fordulok vissza felé hirtelen dühösen, sietősen letörölve a könnyeket a kézfejemmel, visszafojtva a társaikat és csak belebámulok a szemeibe, egészen megingat, de csak emelek még egy kicsit a hangomon, hogy még se fújjak visszavonulót. - És tudod baromi seggfej vagy amiért engem büntetsz azért, ami köztetek történt évekkel ezelőtt. Hogy a fejemhez vágsz dolgokat. Baszd meg Albert. Ahhoz érsz hozzá akihez csak akarsz, meg azt érzel amit csak akarsz, de ahogy nekem sincs jogom eldönteni, hogy mit érezz most, úgy neked sincs jogod eldönteni, hogy én mit érezzek. - Dühös vagyok rá, olyan nagyon dühös vagyok rá, hogy a lámpa megint pislákolni kezd a fejünk fölött, én meg csak dühösen fogom meg a díszpárnát magam mellett, hogy dühösen tudjam hozzávágni a szemben lévő fotelhez, hátha attól majd alábbhagy az idegesítő fényjáték.
- De tudod mit? Minden legyen úgy, ahogyan te szeretnéd, úgy is ahhoz vagy szokva, hogy minden csak kibaszottul körülötted forogjon. Sajnálkozzunk együtt azon, hogy valaki egyszer elcseszte az életed jó? Áldozzunk föl mindent ezért, hogy sajnáljuk, hogy Atlas nincs itt, hogy nem tudja azt adni neked, amire igazán vágysz. Vagy csak sajnáljuk azt, hogy én nem tudok az lenni neked, akire éppen szükséged van. - Észre sem veszem, hogy kiabálok vele, csak akkor tűnik föl igazán, amikor hirtelen abba hagyom. Némaság telepszik ránk, a villódzás is abba marad. Csak idegesen kapkodom a levegőt és baromi dühösen bámulok rá. Dühösen és csalódottan, összetörten, elveszetten. De azért visszafogom magamat, suttogássá halkítom a hangom, a pillantásomat lesütöm, egyszerűen csak képtelen vagyok tovább nézni. - Legyen minden csak olyan, mint hónapokkal ezelőtt, amikor ez az egész csak szex volt, kellemes időtöltés kötöttségek nélkül. Mert ezt szeretnéd nem igaz? Hogy adjak neked időt. De mégis mire Albert. Te komolyan azt hiszed, hogy ha eddig nem változott benned semmit, akkor évek múlva bármi meg fog változni? Te komolyan elhiszed ezt magadnak, mert tudod én ezt akárhányszor gondolom végig, akárhányszor zongorázom át, egyszerűen én sosem tudok majd többet nyújtani neked annál, amit most nyújtok. Nem tudok más lenni Albert, pedig hidd el, hogy baromira próbálkozom. De egyszerűen ez vagyok én, és sajnálom, hogy neked ez nem elég ahhoz, hogy túl tudj lépni a múltadon. Sajnálom, hogy nem vagyok elég, de ha most nem vagyok, akkor sosem leszek. - És ez a baromi szar érzés, ez az, ami végig fojtogat, ami sosem hagy nyugodni, amitől minden csak összetört, amitől fáj és amitől csak el akarok innen menni, hogy ne kelljen nagyokat nyelve visszatartanom a sírást, hanem bőghessek, amíg úgy érzem majd, hogy nincs tovább.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szer. Ápr. 22, 2020 11:07 pm
- Azt gondolod, nem hinnék neked? – Hitetlenül kérdezek vissza. Nem is várok valódi választ, egyszerűen csak kibuggyan belőlem. Tudod, amikor tipikusan nem hiszel a fülednek. Arra meg már csak gondolatban adok bármiféle hozzászólást, hogy ugyan honnan tudnám, hogy igazat mond-e. Szépségem, nem most jöttem le a falvédőről. Azt had ne kezdjem el, hogy Silas nagyon nem tud hazudni. Nekem legalábbis nem. De ott van az is, hogy bízom benne. Miért gondolja azt, hogy bárki másnak hinnék rajta kívül? Hát nem én voltam neki ott mindig, mióta a városba jött? És nem ő volt itt nekem minden alkalommal, ha kellett? Segítek, mindkét kérdésre az a válasz, hogy de.
- Silas ne már… – Halkan, a megszokott enyhe skót akcentussal itatva kérlelem. Nem értem, mire fel ez a nagy hattyú halála. Az pedig valahogy még csak meg sem fordul a fejemben, hogy Atlas mondott volna neki bármit. Ami történik, az valószínűleg Silas fejében van, ami igazából rosszabb. Merthogy fogalmam sincs, mi történik a fejében. Tudod, hogy hol az érzelmi intelligenciám? A béka nagy büdös segge alatt. Ott brekeg rajta. Brek, brek. Ez pedig nem mondanám, hogy előnyös egy ilyen helyzetben. Amúgy én így tök jól megvagyok a mindennapokban, emberként sem voltam sokkal különb, azzal a különbséggel persze, hogy annak a nagy részében még lényegében gyerek voltam.
Két oka van annak, ha az emberek nem beszélnek valamiről. Vagy nem jelent semmit, vagy túl sokat jelent. Sajnos Silas jól gondolja, igaza van abban, hogy a másik vámpír és én még mindig túl sokat jelentünk egymásnak. Akkor is, ha nem egészen az az igazság, ami az ő fejében kialakult az indulat hevében. Én viszont nem viselem jól, ha szembesítenek az igazsággal, különösen akkor, ha olyan igazságról van szó, amivel nem értek egyet, mert az én kis világomban ez totál máshogy néz ki. Az meg, amiket a végére felsorol... szent ég. Belőlem is kihozza, amit amúgy nem szokott.
- Neki adtam oda magamból mindent és nem neked? Na jó állítsd le magad. Hallod te miket beszélsz? Nem is, tudod mit?! Bazd meg. – Bazd. Meg. – Látod, ez az egész is csak azt bizonyítja, hogy te sem gondoltad komolyan, amit mondtál. Ha valóban évtizedeket, meg sőt, akár évszázadokat tudnál elképzelni mellettem, akkor nem lennél ilyen kibaszott türelmetlen.  Mit akarsz tőlem, hah?! Mit nem adok meg? Belegondoltál valaha, hogy egy másik évszázadban nőttem fel? Hogy évtizedek óta nem szeretett senki és nem szerettem senkit? Hm? És erre jössz te. És tökéletes vagy. És felrúgsz mindent. És akarlak. Nem is. Merlek akarni. – Egyre indulatosabban beszélek. Nem kiabálok, de azért igencsak megemelem a hangomat az átlagomhoz képest. Komolyan nem fogta még fel, hogy mennyire sokat jelent nekem? Nem elég a sok kibaszott kaktusz meg jégkrém meg hogy mennyire jól érezzük magunkat együtt? Aztán szakad a cérna és kanyarodok egy éleset. Csak sajnos nem úgy, ahogy kellene. Nem úgy, hogy hisztériázni kezdjek, épp ellenkezőleg. Totál lecsavarják a hangerőt. Itt ül előttem, minden lélegzetvétele hozzám ér, mégis olyan, mintha millió mérföldre lennénk egymástól. Ez a tény pedig egészen rózsás árnyalatot ad a szemeim fehér részének. Ám ez alkalommal nem a vámpírok vérszomja festi vörösre, nem gyűlnek erek a szemeim köré. Csak a könnyek gyűlnek benne, amik nem fognak maguknak utat találni, ahhoz nem elég erősek. Pusztán annyi erejük van, hogy szomorúan csillogjanak. Halkan, finoman szólalok meg, mégis bőr alá marnak a szavak, mert igazak. – Sajnálom, hogy nem tudok neked eleget adni.
Atlasnak túl sok voltam. Silasnak túl kevés vagyok. És nem tudom, hogy fájhat valami ennyire nagyon, úgy, hogy közben nem vérzek.
Odahajolok és puhán a hajába csókolok. Kínosan ügyelve arra, hogy ne hunyjam le a szemeimet, hisz még csak véletlenül sem akarok esélyt adni azoknak a nyomorult érzelmeknek, hogy kiszökjenek a medrükből és utat találjanak az arcomon lefelé gördülni. Az tuti, hogy lekaparnám a pofám, hogy ne legyen min folyniuk. Ugyanilyen halkan folytatom. Nincs a hangomban sem düh, sem indulat, ez a legrosszabb. Leginkább csak kiábrándultság. Vagy beletörődés. Egyre megy. Hasonló „gyengédséggel” folytatom, de már jóval több benne a vádaskodás. – Mert neked semmi nem elég, ugye? Nem elég, ahogy hozzád érek, – szerelmesen, és nem csak az ágyban, hanem egyébként is – és nem elég, hogy nem érek máshoz. – Itt szünetet tartok, a konyakom túl messze van, nincs kedvem érte mozdulni, ezért csak megnyalom a száradó ajkaimat. A folytatás tónusát pedig egészen átitatja, hogy nem huszonéves vagyok. – Tudod, vannak emberek, akik úgy lépnek be az életedbe, mint egy kibaszott forgószél, aztán úgy is távoznak. És nem számít, mennyire próbálsz, nem tudsz nem gondolni rájuk, miután már nincsenek. …Különösen azután, hogy már nincsenek. Nem fogom azt mondani, hogy Atlas nem jelent számomra semmit. Mindig jelenteni fog. De nem azt, amit gondolsz, Silas. – Mélyet szusszanok és még valamit hozzáteszek. – Sajnálom, bármi is történt köztetek ma éjjel. De nincs jogod eldönteni, hogy mit éreztem évtizedekkel ezelőtt. És nincs jogod eldönteni, hogy mit érzek most. – Innentől pedig nem tudok mit kezdeni a dologgal. Én mindent elmondtam, amit mondhattam. Nem tartozom neki semmivel. Magyarázattal végképp nem.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szer. Ápr. 22, 2020 4:24 pm

Ott visszhangzik a fejemben a kérdése, hogy akkor miért vagyok ennyire szétcsúszva, miért, ha igazán nem történt semmi. Aztán a fejemet még jobban a térdembe fúrom ahogyan igazán rávilágít, hogy hazudozhatok itt akármennyit mindketten tudni fogjuk, hogy nem az igazat mondom. Csak éppen nem vagyok abban biztos, hogy az igazság nem lesz-e ezerszer rosszabb, mint a hazugság. Nem jobb-e ez így, ilyen bizonytalanul, mint az igazság nehéz súlya alatt. Olyan ez, mintha egy felfújhatós medencén a lyukakat az ujjunkkal nyomnánk be, ugyan a vízspriccelés elmúlik, de a szivárgás nem szűnik meg.
Felsóhajtok, miért ilyen nehéz komoly dolgokról beszélgetni? Miért ilyen nehéz csak kimondani azokat a gondolatokat amik ennyire nyomasztanak bennünket? Miért nem lehet minden baromi egyszerűen csak fekete és fehér? - Éreztél már valaha úgy, hogy ha elmondod valakinek az igazságot, akkor minden csak rosszabbra fog fordulni? Hogy hiába teszel majd bele mindent abba, hogy ne úgy legyen, hogy megpróbálhatsz mindent, a végé mindig ugyan az lesz? - Kérdezek vissza csöndesen, az ajkamat harapdálva, oda sem pillantva. - Fölösleges lenne bármit is mondanom arról, hogy mi történt Atlas és köztem, mert a vége mindig ugyan az lenne. Akármivel rukkolnék elő, akármelyik részletet venném ki belőle, akármivel színezném meg... Atlas nem tudná előadni a saját véleményét, és mégis, hogyan hihetnél nekem, amikor őt ezerszer jobban ismered, mint engem? És még csak ha nem is hazudnék, honnan tudhatnád, hogy tényleg igazat mondok?  - És honnan tudhatná, hogy nem Atlast érzi a helyzet vesztesének, hogy nem vele akar először beszélni ezután? És még csak nem is hibáztathatnám érte, elvégre ki tudja, hogy mi történt kettőjük között, mármint nyilván ők tudják, és Atlas elmondása alapján, még ha ki sem mondott semmit, csak utalt rá, akkor is biztos lehetek benne, hogy világokat ledöntő, ketten a világ ellen kapcsolatuk volt, és egyszerűen nem tudok ezzel mit kezdeni. Egyszerűen csak össze akarja préselni a szívemet ez az egész, a mellkasomra akar szorulni bilincsként.
A lehető leggyötrelmesebb valakit szeretni menthetetlenül, miközben annak a valakinek ez az egész nem nyújthat semmi újat. De ezt azért mégsem mondhatom el neki, vagy ha el is mondhatom, ez biztosan nem a legjobb alkalom rá.
Szusszanok egyet, egy olyan kösz, hogy sajnálsz szusszanással, ujjaimmal a lábujjaimnál kezdem el piszkálni a zoknimat, meglepően puha anyag, meglepően megnyugtató és színes. - Efelől kétségeim sincsenek. A barátod nagyon titokzatos és lehengerlő volt. - Keserűen fordítom Albert felé a fejemet úgy, hogy a térdemen pihentethessem az arcomat. A tekintetünk össze akad, és Albert annyira végtelen szomorúnak tűnik, mint amennyire én is szomorú vagyok ebben a pillanatban. A tekintetem a szemei között cikázik, amit nem tud az egyikből kiolvasni, azt a másikban keresi, de semmilyen konzekvenciát nem tudok levonni. Éppenséggel csak arra tudok gondolni, hogy mi van akkor ha a kimondásra szánt dolgoknak jobb lenne megmaradni zárt ajtók mögött? Hogy mi van akkor, ha a rózsaszín köd, amit éreztünk, vagy én legalábbis éreztem elrejtette a valóságot? Hogy mi van akkor, ha most éppen fölszállni látszik és a valóság ez marad? Ez a végtelenül szomorú dolog? Mi van akkor, ha a szex volt a kulcsa mindennek, de közben nem láttuk, hogy azon felül nem működik köztünk semmi? Mert egyszerűen Albertnek ez mind annyira elég, nekem pedig annyira nem elég, és most, hogy leginkább csak tudatában vagyok annak, hogy egyszer neki sem volt elég, hogy volt valaki, akivel több is lehetett volna, vagy több is volt, csak pocsékul fájdalmas érzés. Azt érzem tőle, hogy bármit teszek, bármit mondok, vagy bármennyit erőlködöm, én sosem tudom majd kiváltani belőle, hogy többet akarjon ennél. És ez borzalmas érzés, borzalmasan kiábrándító.- Nem kell sajnálnod, az ember csak egyszerűen nem tehet róla, hogy hogyan érez bizonyos másik emberek iránt. – Úgy rántom meg a vállamat, mintha nem érdekelne a dolog, pedig annyira nagyon érdekel, közben meg annyira fájdalmas lenne a valóság tőle.
Csak szomorúan mosolyodom el, amikor beszélni kezd, és habár a szavai nagyon szívmelengetőnek és konyaktól édesnek tűnnek, ezernyi szilánkra törnek. Pedig tudom, hogy nem ez a céljuk, hogy nem késszúrásnak szánta őket. Úgyhogy felé nyúlok, tenyeremet átvezetem az arcára, onnan pedig csak hátra simítom a haját, kiélvezve a tincsek csiklandozó érzését a tenyeremen. - Tudod látnod kellett volna a reakciótokat. – Kezdem suttogva. - Azt ahogyan az illatodra reagált, és ahogyan te az övére. Akkor megértenéd, hogy miért nem elég az, ha valaki csak boldoggá tud tenni. – Még halkabbra fogom a suttogásom, hogy a hangom ne akarjon mindenáron elbicsaklani vagy, hogy ne sírjam el magam ebben a pillanatban. Pedig baromi nehéz, mert a karja a derekamon csak arra emlékeztet, hogy ez itt pont a legbiztonságosabb hely az egész világon, a boldog helyem, amibe egy életet le tudnék élni, csak hát ennek akkor lenne értelme, ha ő is pontosan ezt gondolná. Ha neki is sokkalta többre lenne belőle szüksége, pont annyira, mint amennyi nekem kell belőle. - Annyiszor mondom neked, hogy ez számodra egy baromi kényelmes helyzet, és ez annyiszor be is bizonyosodik. Egyszerű, csak hagynod kell, hogy boldog legyél, éppen annyira foglalkozni azzal, ami köztünk van, hogy boldog legyél tőle, annyira ásni magad bele, hogy még éppen jó legyen beszélni róla. És neked ez így annyira tökéletes. Csakhogy tudod, a boldogság mellett az is legalább annyira fontos, hogy szomorú legyél, hogy csalódott, hogy szenvedélyes légy. És tudod, hiába mondod azt, hogy boldoggá tudlak tenni, hogy szeretsz rólam beszélni, vagy, hogy mennyire jól működik a szex kettőnk között, ha közben neki adtál oda magadból mindent és nem nekem. – Húzom vissza a kezemet egészen szeretetteljesen, és csak csalódottan mosolyodom el ahogyan a szívem még jobban összeszorul. - De ezzel nincsen semmi baj, inkább csak azzal van a baj, hogy nekem már ez így nem elég. - Biggyesztem le az ajkaimat, a fejemet meg visszafúrom a térdeim közé, hogy Albert még véletlenül se láthassa mennyire darabokra szed ez az egész.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szer. Ápr. 22, 2020 2:28 pm
Nem mondom, hogy megmondtam, pedig megmondtam. Amikor az elején a városról dumáltunk, megmondtam neki, hogy arra a környékre ne menjen bulizni. Persze nem indokoltam, meg nem is erősködtem, miért tettem volna. Vállaltam azt a kockázatot, hogy vagy találkoznak, vagy nem. Elvégre még ha Silas el is ment volna abba a buliba, simán elkerülhetik egymást. Meg az elején nem is volt lényeges. Azóta viszont sok minden változott köztünk. Elindult valami. Hát, sikerült a lehető legrosszabbkor odamennie. Hogy ez valami faszom karma lenne-e vagy mi az isten, azt nem tudom, de a lehető legrosszabbkor találkoztak.
Lehet, hogy rám nem úgy hat az alkohol, mint egy emberre, de azért kellőképp lecsillapítja az idegrendszeremet az egy liter rum, amit bevertem, amíg Silas fürödni volt. Most pedig az eddiginél is mélyebbre süllyed a szívem, a szánalmas látványt elnézve, ahogy megáll itt. Nagyot nyelek, hogy eltüntessem a gombócot a torkomból, és inkább iszok még rá egy nagyobb kortyot, nehogy akaratosan robbanjon ki onnan. Más esetében nem feltétlenül hatna meg ez a végtelen szomorúság, ami belőle árad, senki terézanyja nem vagyok, de Silas más. Vele igazán törődök.
Nem kapom fel a fejemet a lámpa villódzására, csak úgy a warlockra sandítok a szemem sarkából. Ha képes lennék rá, elmondanám neki, hogy mennyire sajnálom, hogy tűzvonalba került Atlas és köztem. De nem teszem, nem különösebben teszek semmit. Felváltva pakolgatjuk a téglákat a kanapé közepén köztünk épülő falra. Nagyot sóhajtok. Az én saram, tudom, meg a kurva nagy érzelmi intelligenciámé, de amúgy nem is teljesen értem, hogy Silasnak mi baja van. Most mi a fasztól van ennyire elkenődve? Néma gyereknek meg anyja sem, ugye. Egyikünk sem kérdez rá arra, amire valóban kíváncsi. Nevetséges, hogy mennyire hasonló helyzetben vagyunk és még csak nem is tudunk róla. Nem kérdezünk, mert nem vagyunk benne biztosak, hogy hallani akarjuk a válaszokat.
- Akkor miért vagy ennyire szétcsúszva? – Végül mégis csak visszakérdezek. Ekkora baromságot. Ha nem történt semmi, akkor mire fel ez a mélydepresszió? De nem szurkálódom, helyette végig hallgatom, ahogy kell. Mondjuk ezzel sem vagyunk sokkal előrébb. Mert ezzel az erővel, ahogy folytatom, akár félbe is szakíthattam volna. – Szépségem, hányszor mondtam már, hogy ne hazudj egy professzionális hazugnak? – Lehet, hogy ebben a helyzetben bántóan jön le, de a nemlétező isten lássa lelkem, szimplán csak magamhoz hűen jegyzem meg a dolgot. Tudod, olyan megemelkedő szemöldökkel, halovány ejnye-bejnyével, mikor épp okosabb vagyok nála. Ennél bővebben viszont nem fejtem ki, nem feszegetem a dolgot. Ha ennyit szeretne velem megosztani, akkor ennyit oszt meg. Nem várom el tőle, hogy betűre pontosan mindenről beszámoljon. Aztán emésztgetem a hallottakat magam elé nézve, majd Silast vizslatva. Utálom ezt az egészet. Utálom, hogy ezt érzem. Hogy belefájdul a szívem, ha így látom őt. Mennyivel könnyebb volt, amikor egyedül voltam, mint a kisujjam és senki nem tudott ilyen jellegű fájdalmat okozni. Ami megint csak faszság, mert akkor meg az volt a bajom. Na mindegy. Kortyolok még egyet, lecsapom a poharat az asztalra, majd szótlanul, óvatosan, a köztünk húzódó képzeletbeli falat arrébb sepregetve mozdulok felé a kanapén. Nem állok fel, csak odacsusszanok, egészen mellé ülve arra a kis helyre, szembe fordulva vele.
- Soha senkinek nem beszéltem Atlasról. Ő pedig soha nem beszélt senkinek rólam. Saj… – Jaj már, kilencven elmúltam, de még mindig pofátlan mértékben nehezemre esik kimondani ezt a szót. Soha nem beszélünk egymásról, persze, hogyha valaki ebbe a kimondatlan egyeszségbe beletrappol, akkor robbanunk mindketten. – Sajnálom, hogy belesétáltál. – Tessék, megint én meg a kétes szóhasználataim. Azt sajnálom, hogy belekeveredett? Azt sajnálom, hogy bántotta? Azt sajnálom, hogy volt olyan hülye és odament abba az egyetlen házibuliba, amibe nem kellett volna? Tudod, amikor azt kell eldönteni, hogy megbízol-e egy személyben olyan, mintha azt akarnád eldönteni, hogy felmássz-e arra a kurva nagy fára. Lehet, hogy eléred a legmagasabb ágat és mesés lesz a kilátás. Lehet, hogy belenyúlsz egy darázsfészekbe. Lehet, hogy leesel és kitöröd a nyakad. Szóval a legtöbb ember inkább marad a talajon és egyedül, képzeletbeli falak közt tölti az idejét. Egy ideje már megvan ez a problémám Silassal. Képtelen vagyok a talajon maradni. Fontosabb nekem bárkinél. Mindenkinél. Őszintén megbízok benne, nem érdekelnek a kockázatai. És tudom, hogy ő is bízik bennem. Legalábbis remélem. De az Atlasos dolog más. Nem állok készen arra, hogy beszéljek róla.
- Silas… – Gyengéden szólok hozzá. Ha ebben a helyzetben lehet ezt mondani, akkor szeretően. Ha pedig engedi, akkor egyik kezemet az arcára simítom, hogy finoman magam felé emeljem, a másikat pedig csak úgy a derekára. Csak hogy hozzáérhessek. Ahogy rám néz azokkal a végtelenül szomorú szemekkel, az enyéim is azzá válnak. Dühösek, szomorúak. És nagyon szeretőek. Hirtelen arra a „vicces” dologra tudok gondolni ebben a másodpercben, hogy valójában mikor vagyok boldog. Illetve, ha nem is boldog, legalább belül jó kedélyű. Ha valaki olyanról beszélsz, aki boldoggá tesz, akkor az is boldoggá tesz, hogy beszélsz róla. Mármint érted. Ezért szeretek Silasról beszélni, akkor is, ha csak az asszisztensemként utalok rá, meg akkor is, ha például hivatalosabb keretek között kérdezem Trish-t a magánórák alakulásáról. És ezért nem szeretek Atlasról beszélni. Túldramatizálnám, ha azt mondanám, hogy kitépte a szívemet és egy marék követ tett a helyére, meg hát tudjuk, hogy én nem épp ez a típus vagyok. Nagyon sokáig én is így éreztem. Mondjuk azt mindig is baromi jól el tudtam játszani, hogy semmi nem érdekel. Már emberként is. Az a része meg még jobban megy, hogy saját magammal is elhitessem, hogy nem érdekel. Csak sajnos az ilyen pillanatokban kibújik a szög a zsákból és jól pofán ver, mert nyilvánvalóan érdekel. Amíg bárki vagy bármi képes belőlem ilyen indulatokat kiváltani, addig igenis érdekel. Látod? Ember, vámpír, boszorkány, tök mindegy. Egyre megy. Mind csak elcseszett emberek vagyunk pár extra évtizeddel vagy évszázaddal, és egyikünk sem eső, vagy őszi falevél, hogy szép legyen, amikor a feje végül porba hullik. - Bármit is mondott, én miattad érzem, hogy élek. Nem miatta. Rólad szeretek beszélni. Róla nem. Érted, amit mondok? – És ilyen őszinte talán még sosem voltam. Miattad érzem, hogy élek. Az arcán pihenő kezemet igazán óvatosan a nyakára irányítom, épp csak az ujjbegyeimmel megcirógatva az erőteljese foltokat. Annyira sajnálom.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szer. Ápr. 22, 2020 12:15 pm

- Nem. - Helyezem vissza konok módon a kis üvegcsét a pultra, szinte egészen Albert keze alá, hogy aztán összerezzenhessek, amikor a poharat a falhoz vágja erőszakos sebességgel. Ezer felé robban, csörömpölve hull mindenfelé, de én még sem tudok mást tenni, csak Albertet bámulni értetlen szomorúsággal. A fogaimat összeharapom, hogy még véletlenül se mondjak semmit, amivel még jobban felidegesíthetném, mert hiába vonzó, hogy az idegein táncoljak, ez egészen biztosan nem az az állapot, amiben szívesen venné, hogy én is csak ráteszek a dolgokra. Úgyhogy csak eloldalgok egy kicsit meghunyászkodva az akarata előtt, egészen megtörten mászom csak be a zuhany alá, és hiába a nagyon forró víz, aztán a hideg, egyik sem enyhít a látottak okozta fájdalmon. Nem akarok rájuk gondolni, nem akarok sem Atlasra, sem pedig Albertre gondolni, de  folyton bemásznak a tudatalattimba. Az agyam profi photoshop szerkesztő képességeivel tökéletesen összeilleszti őket bizonyos helyzetekbe. Tökéletesen összeillő a kép, tökéletesen simulnak egymás karjaiba közben meg mindketten rám merednek és én annyira idegennek érzem magamat, hogy a zuhany alól kimászva még csak a helyemet sem találom a fürdőben. Betolakodóként törülközöm gyorsan, a puha anyagot meg úgy helyezem vissza a helyére miután átdörgölöm vele a nedves hajamat, mintha senki sem nyúlt volna hozzá. Mindent tökéletesen visszaállítok az eredeti pozíciójába, egy kicsit az ablakot is megbuktatom, hogy a pára és fülledt levegőt a hideg valóság szántsa föl. A ruháimat egy kupacba gyűröm össze és a hónom alá csapva óvatosan merészkedem vissza az oroszlán barlangjába, a lehető legtávolabb állva meg tőle, bűnbánóan lesütve a tekintetem. Ha rajtam múlna én biztosan nem szólalnék meg, csak hagynám, hogy a csend kínosan telepedjen ránk amíg már olyannyira kényelmetlen nem lesz, hogy jogosan mondhassam, köszönöm szépen én hazamegyek. De aztán végül is megtöröm a csendet, hiába minden elhatározásom, borzalmasan nehezen viselem a ránk telepedő kényelmetlen csendet, aminek csak Albert és Atlas képzelgései vannak a fejemben. Muszáj mondanom valamit, hogy a figyelmemet jogosan terelhessem el róluk, és a tökéletesnek tűnő múltjukról.
Gyereknek érzem magamat, akit hirtelen most nagyon megszidnak, amiért hülyeséget csinált, úgyhogy csak rágcsálni kezdem a számat belülről, kívülről meg idegesen gyűrögetem, már éppen csak az kellene, hogy az egyik lábamról a másikra toporogjak, akkor aztán az idegesség és szorongás tökéletes mintapéldányának lehetne nevezni.
Hiába mondja Albert, hogy ide jöhetek, hiába halkul el egészen a hangja, én az egészet csak egy hatalmas baklövésnek érzem, és egyszerűen csak vissza akarom csinálni, hogy a taxiban még véletlenül se ezt a címet mondjam ki, hanem a sajátomat, hogy otthon a tudatlanság kevésbé fájdalmas mezején veszhessek el, ahelyett, hogy itt vagyok. Összeszorul ebbe az egészbe a mellkasom, mintha valami mázsás súly szeretné összenyomni. - Oké. - Felelem súgva, de tudom, hogy soha-soha többé nem fogok csak úgy eljönni, mert ez az egész úgy hangzik, mintha kötelességtudatból mondaná, hazugságnak hat, még ha nagyon igaz, akkor is, és én nem akarok mást csak hazamenni, vagy innen elmenni.
Ennek ellenére leülök a kanapé legeslegszélére, a koszos ruháimat a kanapé mellé dobom, a cipőimet meg lerúgom, hogy a lábaimat felhúzhassam. A karjaimmal szorosan átölelem a térdeimet, hogy gombóccá húzhassam össze magamat, szomorú pillantásom Albertre akaszkodik, megváltást vár tőle, bármit amitől egy kicsit is jobban leszek, de igazán csak ront a helyzeten minden felé vetett pillantás.
Olyan rosszul érzem magamat, hogy inkább elfordítom a fejemet, az államat támasztom meg a térdeimen, kérésére csak sóhajtok egy hatalmasat fáradtan. Magamban végigzongorázom az eseményeket, egészen attól, hogy leszólítottam Atlast egészen eddig a pillanatig, különös figyelmet szentelve Albert reakcióinak, és a reakciói miatt meg a saját képzelgéseim miatt már annyira rosszul vagyok, hogy a lámpa idegesítően pislogni készül. Szerencsénk van azt hiszem, hogy a varázserőm hatalmas ráfordításával küzdöttem Atlas ellen, hogy mindent kimozgatott belőlem, hogy részegen egészen rosszul tudtam csoportosítani az energiákat, így nem maradt elég ahhoz, hogy baromi nagy károkat okozzak, de olyan instabilnak érzem magamat, magunkat, hogy egyszerűen képtelen vagyok visszafogni.
Felpillantok a villódzó fényre, aztán a homlokomat inkább nekitámasztom a térdemnek, hogy így hunyhassam nagyon is szorosra a szemeimet, fájdalmasan szorosra, valami eldugott lelki békéért kutatva magamban. Végül találok valamit, amibe belekapaszkodhatok, és aminek hatására a felvillanó-kihunyó lámpa zaja abba marad. Nem pillantok föl, így ebben a pózban rántom meg a vállamat, már régen eldöntöttem, hogy Albert kedvéért nem fedem föl előtte a teljes igazságot. Túlságosan hevesen reagált Atlasra, ezerszer hevesebben, mint rám valaha is, és emiatt csak baromi nagy szemétségnek érezném rontani a másik férfi helyzetét.
- Nem történt semmi. - Felelem halkan, lehunyt szemmel, erősen koncentrálva valami boldog dologra, amitől nem éppen úgy hangzom, mint aki mindjárt elsírja magát, csak hát hirtelen semmi boldog dolog nem jut eszembe, ami nem hozzá köthető, és ez még csak nehezebbé teszi. - Kiszagolta, hogy iszol belőlem és csak meg akarta tudni, hogy honnan ismerjük egymást. Aztán minden csak úgy történt magától. - Rántom meg érdektelenül a vállamat, mintha nem tudnék visszaidézni minden egyes szót, amit Atlas és én váltottunk, mintha nem érezném magamon még mindig az érintését, mintha a testemen lévő összes lila folt nem nyilallna bele ebbe a pillanatba. - Nem sokat beszélgettünk, éppen csak pár szót váltottunk... - Aztán meg egymásnak estünk és addig küzdöttünk, amíg leginkább nem éreztem azt, hogy olyan veszélyessé válik a talaj alattam, amiből többé már nincs menekvés. -... aztán eljöttem. Ennyi történt. - Nagyon tömören és nagyon szépítve ennyi történt, szóval, ha innen nézzük nem is hazudok akkorát, nem igaz? Viszont ha a másik oldalról, akkor ennél nagyobb hazugságot nem is mondhatnék. Mert baromi sok minden történt, baromi sok minden történt bennem, de leginkább Albertben és Atlasban és ehhez baromira elég volt csak egymás illatát megérezniük.

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Ápr. 21, 2020 11:13 pm
Nem kap választ, lehet jobb is, hisz a válaszom jó eséllyel az lenne, hogy nem, nem változtatna semmin, ha bántotta volna. Szeretném azt mondani, hogy igen. De akkor hazudnék. Atlast sem kellett sosem félteni, kettőnk közül mégis mindig inkább én voltam a vadkártya, akinél nem lehetett kiszámítani, hogy hogyan viselkedik. Atlas még az őrületünk tajtékzásában is mindig sokkal kifinomultabb tudott lenni, mint én. Tudod mikor voltam én kifinomult? Mikor kibaszott mókásnak gondoltam azt, hogy el kell játszani. Amit ebből ki akarok hozni az, hogy ha előttem bukkant volna fel ennyi év múltán az a friss husi, akinek köszönhetően „elfelejt” majd engem… én darabokra téptem volna. Szó szerint.
Amikor megkapom a várt választ, hogy nem bántotta, csak nagyot szusszanok. Olyan jól hallhatót, még Silas számára is. Nem szándékosan, de azért elég feltűnő, különösen ahhoz képest, hogy nem nagyon szoktam ide-oda szuszogni. Képzeld, mikor először aludtunk együtt úgy, hogy nem volt ő is totál kiütve - ami úgy igazából a harmadik együtt alvásunk volt, mert az első az életmentő varázslat után történt, a második meg talán egy átbulizott éjszakát követően, de ki számolja ugye – akkor képes volt felébreszteni hajnal kettőkor, hogy élek-e még. Nem nagyon szoktam alvás közben levegőt venni. Halál cuki volt azokkan a nagy, viharkék szemekkel. Én meg csak félálomban morogva magamhoz öleltem, hogyha még egyszer felébreszt ilyen faszság miatt, aludhat a kanapén.
- Igen, komoly. Kenjed! – A konyhában egészen ráförmedek, hiába tudom, hogy nála ezek a dolgok nem működnek. Pontosan tudom, hogy működik a kis boszorkány, ezt most mégis képtelen vagyok figyelembe venni. Minden figyelmem arra megy el, hogy „csak” a fülem füstöljön, mint a gőzmozdony, ne pedig a fejem robbanjon le a nyakamról, aminek következtében úgy kivágnám Silast Atlas gondolatával együtt, mint macskát szarni. Amit egyébként nem tennék. Szerencsére meg is tudom állni, de ez a fura passzív hisztéria azért folytatódik. Ahelyett, hogy tovább tukmálnám rá a dolgot, elengedem. Csak nem úgy, ahogy kéne. Vaskarmokként kapaszkodnak belém a szavai, a kelletlen gondolatok, én meg hevesen kapom fel a pultról a kis üvegtégelyt, amit vissza letett, amiben a Spellwood féle gyógykenőcs van és a tenyeremben roppantom össze. A törmelék egy részét lebaszom a pultra, egy másik részét meg ingerülten ásom ki a tenyeremből, szóval össze is vérzem, ami kellően a közelemben van. Amin természetesen még inkább felhúzom magamat, és tőlem nem messze falhoz vágom a pultról felkapott, még üres poharamat is. – Für…! – Hangnemben és hangerőben is elég hektikusan kezdek neki a mutatóujjammal felé bökve, de abban a másodpercben be is fogom a számat. Szánalmasan eltörpülő módon veszek egy mély levegőt és a pultra támaszkodom a szemeimet lesütve. – Csak fürödj meg. – Halkan kérem. Vagy parancsolom. Vagy követelem. Vagy javaslom. Nem is tudom. A lényeg, hogy a kérésem célba ér és egyedül maradok. Gombóccal a torkomban nézek végig a kis kirohanásom nyomain. A pohár láthatóbb darabjait felszedem a földről, aztán sietősen veszek le egy másikat, hogy tölthessek a majdnem teli üvegből. Tudod, van ez a félig üres, félig tele dolog. Amit egyébként mindig oltári baromságnak gondoltam és sosem kaptam el teljesen a lényegét. Amit viszont most biztosan állíthatok, hogy az én eddig majdnem teli üveg konyakom, majdnem üres, mire Silas visszaér. Figyu, azért van még remény. Legalább a poharamba töltögettem, nem pedig az üveget cuppantottam be úgy, mint ahogy a kis boszorkány farkát szoktam.
A kanapé egyik végében ücsörgök. Egyik lábam törökülés-szerűen magam alá húzva, a másik meg el van nyújtva a dohányzóasztalra. Hanyag módon könyökölök a kényelmes karfán, a kezemben meg a konyakos poharat lötyögtetem. Először én sem nézek fel Silasra. Már-már professzionális magaslatokba nyúlva ignoráljuk egymást. De mégis csak itt vagyunk mindketten, nem? – Oda nem kellett volna menned. Kurvára nem. – Nagyjából azért összeraktam a képet. Leteremtem, fel sem nézek rá, ám az én pengeélessé hegyezett sarkaimon is tompítani kezd az ő megváltozott hozzáállása. A bocsánatkérése. Szerinte viccből mondtam meg már az elején, hogy a város azon részén nem javaslom, hogy bulizzon?
- Tudod, hogy ide mindig jöhetsz. – Halkan folytatom. Ez sokkal, de sokkal fontosabb mindennél. Azt nem mondanám, hogy elcsukló hangon, mert még mindig inkább puffogok, de tényleg őszintén mondom. Bármi is volt meg lesz ma este, azt akarom, hogy ezt tudja. Ide, hozzám, mindig jöhet. Nem vagy egyedül. Emlékszel? Feszülten, türelmetlen gondolatok között kezdek el a körmömmel dobolgatni, kopogtatni az üvegpoharam szélén. A fiatal warlockkal ellentétben, én nem csak úgy magam elé nézek, hanem most már egyenesen meresztgetem rá a szemeimet. Komolyan mintha már analizálnám. Pedig én is inkább csak úgy lesek magam elé. Végül előre hajolok, ismét töltök a poharamba, nem különösebben érdekel, hogy még amúgy is félig van (és a konyakot csak az aljára szokták önteni, nem csordultig tele, mintha málnaszörp lenne, ahogy épp én csinálom). Miután ezzel a nevetséges dologgal végeztem ismét hátra dőlök, iszok, és közben hanyagul legyintek a kanapé túlsó végére, egyértelmű jelét adva annak, hogy azt akarom, üljön le. Üljön le, vagyis hajlandó vagyok beszélni vele, ami eddig nem úgy tűnt. – Vékony jégen taposol, Silas. – Figyelmeztető, maró a hangom. Atlas még mindig erős indulatokat vált ki belőlem, ami egyértelműbb jelét nem is adhatná annak, hogy nem vagyok túl rajta. Azt elnézve meg, hogy Silas milyen állapotban jött ide, Atlas sincs túl rajtam. Meg sem próbálom titkolni a nyilvánvalót. De Silas is nagyon fontos számomra. Néhány korty után végül félig felé fordulok, biztos távolságból és sóhajtok egyet, amivel a stílusom is egészen megváltozik. Mondjuk ez nem vehető készpénznek, hisz tudjuk, hogy a hozzáállásom igen gyakran fluktuál. – Elmondod, hogy mi történt? – Kérlek.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Ápr. 21, 2020 4:42 pm

Összepréselem az ajkaimat, ahogyan a kezét bámulom, egy pillanatra, de tényleg csak egy pillanatra újból elszégyellem magamat, már éppen enyhülően nyílna el a szám, hogy akkor bocsánatot kérjek és csak kibökjem, hogy kiről is van szó, de akkor Albert megint megszólal, megint csak önt egy kis olajat a tűzre, amiről már azt sem lehet tudni, hogy ő gyújtotta-e vagy én, esetleg mindkettőnket éget, vagy csak őt.
Direkt nem veszek tudomást arról, hogy frusztrált, pedig legszívesebben csak megölelném és megkérdezném, hogy mi a baj. Csakhogy Albert testbeszéde leginkább arról árulkodik, hogy még véletlenül se szeretné, hogy én az ő gondjait boncolgassam, és ettől csak távolinak érzem magamat tőle, olyannyira, hogy elhátrálok legalább egy lépéssel tőle, pedig sosem kényszerít hátrálásra a nyerssége. - Elég határozottan érdeklődött. Bizonyos módszereitek eléggé hasonlóak tudnak lenni. - Biccentem félre a fejemet megfeszített állkapoccsal. Nem tudom, hogy miért szeretnék ennyire betalálni, leginkább azokat a bizonyos határokat feszegetem, amiknek a közelébe sosem merészkedtem, Albert miatt persze. Olyan taktikus módon zárta hát lakat alá, hogy az embernek még esélye sem volt sosem a kulcsok közelébe sem menni. Tökéletes útvesztőbe helyezte azokat a kulcsokat, amit messziről figyelni is borzalmasan sok erőfeszítésbe került, nemhogy belemerészkedni. Most, ahogyan pedig felnyílt a bejárat, képtelen vagyok nem belevetni magamat. Egyszerűen nem tudom nem a határait feszegetni.
- Miért, ha azt mondanám, hogy bántott, akkor változna valami? - Rázom értetlenül meg a fejemet, a tekintetem meg a plafon felé emelem. Albert hirtelen annyira másnak tűnik, hogy képtelen vagyok hosszan bámulni, miközben dühös vagyok rá, de van benne valami, valami furcsa rezgés, amitől csak egy hatalmasat sóhajtok, az arcomat meg a tenyereimbe temetem. Hatalmas levegőt veszek, mielőtt felpillantok sokkalta megenyhültebben, mint amit a helyzet kíván. - Nem bántott. -Harapom be az ajkamat, közben meg baromira arra koncentrálok, hogy a hazugság alatt a pulzusom egy kicsit se emelkedjen meg, mert végtére is arra jutok, hogyha ennyire dühös már csak a tag említésétől is, miért tegyek rá egy lapáttal? Inkább csak megrántom a vállamat, aztán meg elégedetlenül morgok utána egy baszd meget, ahogyan meglök. Hátra is tántorodok miatta, a testem amúgy is sajog azóta, hogy belerepültem abba a tökéletes márványoszlopba.
Követem Albertet, persze csak tisztes távolságból, figyelem minden egyes mozdulatát, és baromira nehezemre esik, hogy ne nyúljak oda kivenni a kezéből azt a dobozkát. Helyette inkább csak sietősen kapkodom föl a levert dolgokat, meg sem nézem mi akad a kezem ügyébe, csak sietősen pakolom vissza a pultra, mielőtt még éppen időben kapnék az üvegcse irányába, éppen csak futó pillantást ejtve rajta.
- Ez most komoly? - Szusszanok föl értetlen csalódottsággal meg nyelek egy nagyot és olyan szomorúan bámulok rá, amennyire szarul éppen magamat érzem emiatt az egész miatt. Összeszorított fogakkal bámulok csak vissza a kis fiolára, borzalmasan belehasad a mellkasom és még csak meg sem tudom mondani, hogy pontosan miért. - Kösz nem. - Helyezem vissza végül a pultra, az üvegcse közelébe Albert félprofilját bámulva. - Attól, hogy minden nyomát el akarod tüntetni annak ami történt, még rohadtul megtörtént. - Csendesem el nagyon is, és csak olyan szelíden lépek el tőle, amennyire ebben a helyzetben szelíd tudok maradni.
Számomra hangtalan léptekkel sietek el a vendégszoba fürdője felé, előtte persze útba ejtem Albert hálószobáját, hogy előkeresgethessem a saját ruháimat, még véletlenül sem az övéit. Széttúrom az egész szekrényt, mire sikerül egy alapszettnyi mennyiségű darabot összeszednem, aztán pedig bezárkózom a fürdőbe, bár teljesen biztos vagyok benne, hogy nem fog utánam jönni. Odabent taktikusan megvizsgálom magamat a tükörben és nem tudok mást tenni csak elhúzni a számat a kékülő és zöldülő foltok láttán. Úgy tűnik, mintha legalább egy életnyi időt kellene a fürdőben töltenem, nekem legalábbis annyinak tűnik. Rémesen érzem magamat tőle, minden vízcsepp alatt csak szeretném elsírni magamat, hátha attól majd könnyebb lesz kimászni a fürdőszobából.
Végül persze nem bőgöm el magamat, helyette felöltözöm. Még a saját ruháimat is idegennek érzem magamon, ahogyan visszahúzom a cipőmet, hiszen ki tudja, akár már most is hazaindulhatnék. Túlságosan gyengének érzem magam a félig lemerült varázserőm miatt, és túlságosan kiszolgáltatottnak Albert miatt a mellkasom meg egyfolytában csak feszít, hogy akkor végre bőgjem már el magamat olyan istenien, hátha az megoldaná a helyzetet.
Albertet elég egyszerű megtalálni, de annál inkább szívbemarkoló élmény, mert még csak azt sem tudom, hogy mit érez pontosan, csak abban vagyok biztos, hogy nem érez semmi pozitívat és egyszerűen elkezdek pánikolni, hogy én csesztem el, az egészet én csesztem el, és ez az érzés csak fojtogat, egyre jobban fojtogat, ettől támad sírhatnékom, mert még csak ötletem sincs, hogy mihez kezdek magammal, ha most elküld. Végül a lehető legtávolabb állok meg tőle, a mellkasom előtt összefonom a karjaimat látszólag érdektelenül, de igazából azért, hogy egyben tartson, és csak rágni kezdem belülről a számat idegesen, a tekintetemet meg rászegezem egy olyan pontra, ami biztosan nem tartozik Alberthez. - Sajnálom. Nem kellett volna idejönnöm. - Nyelek egy nagyot kényelmetlenül, idegességemben valami olyan után kutatok, amit gyűrögethetek, vagy piszkálgathatok, de a tiszta ruhában még egy zsebkendő sincs, úgyhogy az egyik kezem mutató és hüvelykujjával a számat kezdem el fájdalmasan gyűrögetni és kapirgálni.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Ápr. 21, 2020 3:01 pm
Dühösen figyelem Silast, persze, hogy dühösen. Az emlékeimben megfakult, most mégis zavaró intenzitással érzett illat cafatokban nyúzza le rólam a bőrt. Fogalmam sincs, mi történik, az agytekervényeim mégis gyorsan járnak. Megdermedés helyett, képzeletben automatikus mozdulatokkal pakolgatom a kirakós darabkáit. Ezt ide húzom, azt oda, a kis boszorkányon rengeteg az árulkodó jel. Az, hogy milyen nap van. Az, hogy milyen szagok keverednek rajta. Sorolhatnám.
A testbeszédem hirtelen olyanná válik, amit még sosem láthatott tőlem Silas. A feszültségtől táguló orrcimpákkal karöltve mozdul a szám is és adja egyértelmű jelét annak, hogy én bizony épp stresszesen belülről rágcsálom az alsóajkamat, miközben őt hallgatom. A kezeimet nem mozdítom, de ha elég szemfüles és nem a saját világában van eltévedve, mint úgy általában, akkor talán még az is feltűnhet, ahogy jobbomon a középsőujjammal a hüvelykujjam körömágyát kapargatom és piszkálom. A szívem végtelenül mélyre süllyed a mellkasomban. Olyan sok minden játszódik le bennem ebben a percben, olyan sok féle reakció törhetne ki, hogy semmi nem jön. Nem múlik el az imént tanúsított düh, aminek kis híján a szerencsétlen bejárati ajtó itta meg a levét, inkább csak rátelepedik egy finom anyagú, nyomasztó lepel, aminek köszönhetően most aztán se előre, se hátra egy kis ideig.
- És te eljöttél idáig csak azért, hogy elhozd Atlas üdvözletét? – Felvont szemöldökkel, elutasítóan kérdezek vissza, mintha csak azt mondanám, hogy jól van, akkor mehetsz is. Meg hogy mióta vagy te futár. Ha nem lenne ilyen forrongó a nappalira telepedő levegő, akkor még hűvösnek is lehetne nevezni a tónusomat. Fogalmam sincs, mikor ejtettem ki Atlas nevét a számon utoljára. Gondolatban még a hangom is belecsuklik, de ebből kifelé semmit nem látni. Folytathatnám a Silas által elkezdett célozgatást, de eszem ágában sincs. Tudja ő is, hogy az élesebb kések közé tartozom abban a bizonyos fiókban, szóval nem fogja meglepni, hogy ilyen hamar összetapsoltam egy félmegoldást. Mielőtt azonban letéphetném a fejét, meg akarom bizonyosodni arról, hogy jól van. Mármint nyilván jól van, de nem tetszenek rajta azok a nyomok. – Ugye nem bántott? – Mármint nem bántotta igazán. Mert őszintén, Silast ismerve valószínűleg ő kezdte el húzogatni az oroszlán bajszát. Ha bárki más állna itt előttem, gondolkodás nélkül törölném le azt az undorító mosolyt az arcáról. Silasra azonban sosem emeltem kezet és nem most készülök elkezdeni. Pedig kurvára irritál.
- Gyere velem. – Azzal elsétálok mellette. Olyannyira nem foglalkozom a kikerülésével, hogy vállal meg is lököm. Sőt, nem is áll szándékomban titkolni, hogy félig szándékos volt. Ha nem állít meg bármilyen módon, akkor a konya felé veszem az irányt, ahol még mindig ott vannak a félbe hagyott pakolás nyomai a szatyrokkal az élen. Kihúzom a pultsziget egyik beépített, nagy fiókját, amiben ilyen mindenfélét tárolok. Egy fémdobozt veszek ki belőle. Persze nem mennék arrébb, a pulton lévő holmikat csak úgy nemtörődöm, ingerült módon seprem arrébb. Van, ami leesik a földre, egy konzerves kutyakaja tovább is gurul Silas lába felé. Igen, kutyakaja. Ezt is azért vettem, amiért olyan dolgokat is elkezdtem itthon tartani, amit én nem, de Silas szeret. Mert a múltkor idehozta az egyik fogadott kutyáját, és ha egyszer megint idetévedne valami ebbel, akkor majd lesz neki is kaja. De azt hiszem, ezzel most egyikünk sem fog foglalkozni. Lehet, hogy le se néz a földre, csak arrébb rúgja a konzervet.
Szóval a mély fiókból kivett fémdobozt a pultra teszem, lepattintom a tetejét és a benne lévő kenceficéket kezdem böngészni. Valami borzalmasan kétbalkezes módon. Tudod, nekem soha nem remeg a kezem és mindig baromi összeszedett vagyok. Most bezzeg egyik üvegcsét borítom fel a másik után, kis híján még a pult szélén lévő üvegpoharat is leverem, amiből ittam. Végül csak sikerül kihalásznom azt, amit én akartam és mintha mi sem történt volna, hanyag módon odadobom Silasnak.
- Menj, fürödj meg. Mosd le magadról ezt az undorító szagot. – Végtelenül irritált módon beszélek hozzá, bosszúsan, és hallhatóan nem áll szándékomban nemet elfogadni válaszként. Meg úgy egyáltalán egy légtérben maradni vele, amíg ilyen szaga van. Hogy a szag alatt pontosan melyik részre gondolok, nem fejtem ki. Hisz gondolhatok én egyszerűen a pia meg cigi szagára is. Nem mintha ez valaha zavart volna, ugyebár. – Azt kend a nyakadra, jobb lesz tőle. Ha majd nem bűzlesz, beszélhetünk. – Van benne valamiféle „beszéljünk róla, mindkettőnknek szüksége van rá” féle udvariasság, de aligha fellelhető. Túl sok a tetején a szúrós, tüskés ragacs. Ezután pedig el is fordulok tőle, ne is lássam. Kikapok inkább a hűtőből egy üveg italt és olyan lendülettel töltök magamnak, mintha egy alkesz hatvanas lennék. Ez azért még a jobb verzió nem? Hogy nem tört ki belőlem, ami láthatóan a felszín alatt forrong. Vagy inkább a rosszabb. Nézőpont kérdése.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Ápr. 21, 2020 11:29 am

Összetalálkozik a tekintetünk még azelőtt, hogy beléphetnék a lakásba. Tökéletesen látom az Albertben lejátszódó folyamatokat, ahogyan a kíváncsian tetszelgésből hirtelen komoly belefeszülés válik, és ettől egy kicsit összeszorul a torkom, még érzem Atlas ujjait a nyakam köré fonódni, érzem, ahogyan a szorítása egyre csak erősödik, nagyokat kell nyelnem, hogy elmúljon.
Belépek Albert mellett, elhúzódva, hogy még véletlenül se érjek hozzá. Máskor persze úgy haladnék el mellette, hogy a testünk mindenképpen összesimuljon, hogy a kezem véletlenül a hasfalát érintse, rámosolyognék és abban a mosolyban ezernyi vágyakozó pillanat lenne, de most úgy húzódom el, mintha égetni lenne képes. Éppen csak belépek, fél méterre tőle megtorpanok, félős őzgidaként rezzenek össze az ajtó csapódására, újra nagyot kell nyelnem, a félelem ragadozóként mar bele máris a lábszáramba, hogy onnan merészkedjen feljebb bekebelezve az egész testemet.
Lesütöm a pillantásomat, és én esküszöm, hogy másodpercekig borzalmasan szégyellem magamat, csak aztán Albert felemeli a hangját, és ettől olyan furcsán facsarodni kezd a szívem, mert hát Albert szinte sosem emeli föl a hangját, sokkal inkább vált fenyegetően éles hangnemre, meg hát az is borzalmasan zavarja, ha én túl hangosan beszélek. Szóval azok a másodpercek elmúlnak abban a pillanatban, ahogyan erősebben odaszól, úgy érzem magamat, mint akit éppen nagyon meg akarnak fegyelmezni, és sosem az az ember voltam akinél ez működik, sokkalta inkább vagyok a fordított pszichológia mintapéldánya, mint ez erős szavakkal bármit el lehet érni elvnek.
Dühös leszek, leginkább azért, mert ő is baromira dühös, gyújtósként hat rám és csak belobbanok, amikor a tekintetünk újból találkozik. Háborgó tenger színű a szeme, szinte látom ahogyan tajtékot ver, ahogyan a hatalmas víztömeg rám zúdul, mielőtt visszahúzódna, hogy aztán újból beteríthessen a vízcseppek tömkelegével.
A mellkasom előtt összefonom a karomat dacosan, a pillantásomat megacélozom, hogy Albert dühös tekintete ne hatoljon egészen a lelkemig, és csak leutánozom a dühösségét, lemásolva a vonásait tüzet csiholok magamban, az ajkaimat türelmetlenül összepréselem mielőtt kibökném, nagy kegyesen persze, fellengzősen és baromi pökhendin, hogy: - Nem tudom, mond meg te!  - A testsúlyomat várakozóan az egyik lábamról a másikra helyezem, kitartva a fölényességet úgy legalább harminc másodpercig, egy kicsit élvezve, hogy a tudás hatalmas most éppen az én kezemben összpontosul. Várakozom, de igazán meg sem adom a lehetőséget, hogy találgasson, úgy sem olyan idegállapotban van, hogy játszadozni akarjon, csakhogy az én nézőpontom szerint nem ő van abban a helyzetben, hogy bármit is akarjon. - Játszunk kitalálósdit. A szabály, hogy csak egyet tippelhetsz. - Vetem föl egészen olyan hangsúllyal, mint aki már régen tudja, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége és csak arra vár, hogy a másik fél egy elcseszett módon a játék súlya alatt érzelmi hullámvasútra üljön. - Jóképű, veszedelmes, beindul a szagodtól és az üdvözletét küldi. Ja és persze a pornós múltatok még ott lebeg a szeme előtt, szerintem nem is hagyja nyugodni, totál kanos a tag. - Szúrósan tartom Albert pillantását, hogy minden egyes rezdülést tökéletesen le és kiolvashassak róla. - Annyit segítek, hogy ez most nem a saját jellemzésem, és képzeld, még csak nem is a tied. - Édesen bosszantóan mosolyodom el, mintha éppen csak egy játékot játszanánk tétek nélkül, csakhogy Albert baromi dühös, én pedig rettenetesen feszült. Sosem játszottunk még ilyen komoly téttel, ebbe most szívek fognak összetörni, legalább ezernyi darabra.

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Ápr. 20, 2020 6:34 pm
Megvolt a heti bevásárlás. Persze házhozszállítással, mert a faszom sem fog szupermarketekben szaladgálni. Attól, hogy nem kell ilyesmivel foglalkoznom, mert akár Martha is elintézhetné, még nem jelenti azt, hogy nem szoktam. Két-három szatyor még mindig ott van a pultszigeten, a nagyja annak is üres. A hűtős meg fagyasztós dolgokat kipakoltam - figyeled, milyen pro vagyok -, ami meg úgy elvan, azt ott hagytam a konyha közepén. Egyrészt, Martha rendelt tisztítószereket is és fingom nincs, hogy azokat hova szokta pakolni. Másrészt meg igazából meguntam a pakolást a felénél és abbahagytam. Ez legutóbb valahogy mókásabb volt, mikor itt volt Silas és segített. Mármint ő pakolt, én meg ültem és a telefonomat nyomkodtam, meg egy doboz áfonyás joghurtot majszoltam. Amit meg kellett enni, mert leesett a földre és felszakadt a teteje. Azóta sem jutottunk dűlőre, hogy az ő hibája volt-e vagy az enyém, jól összevesztünk rajta, aminek persze nevetés lett a vége és az, hogy kap egy doboz jégkrémet, ha elpakol helyettem. Akkor pont szerencsém volt, hogy megivott előtte egy csomó cukros üdítőt és bepörgött, a felesleges energiáit meg beletolhatta a pakolásba. Mindegy is. Milyen vicces, hogy egyre gyakrabban kanyarodnak a gondolataim Silas felé, nem igaz? Jaaa, hát tudod mit vettem még a minap? Egy új szőnyeget a vendégszobába, amit a kutya bő egy hete megrágott unalmában, amíg a kis boszorkány velem múlatta az időt a fürdőszobában. Amúgy ugyanolyan vettem, nem vittem túlzásba a dolgot.
Mennyivel könnyebb lenne, ha a kutyákat is meg lehetne igézni, hogy ne rágja szét a kedvenc pokrócomat, vagy mondjuk ne szarjon a szőnyegre érted. De sajnos állatoknál nem működik. Egyszer megpróbáltam megigézni egy oroszlánt Angolában. Nem volt jó ötlet, technikailag lekapta a fél arcomat, aztán tarthattam a tenyeremben, amíg vissza nem gyógyult. Mit mondhatnék, fiatal vámpír voltam, feszegettem a határokat. Anyukám nem tanított meg, hogy ne hajoljak egy vadállat arcába, de szerintem ő sem gondolta, hogy egyszer ilyeneket fogok csinálni. Aztán ott volt a kígyóbűvölős eset Grúziában. Bele se menjünk, szerencsére vámpírként immunis vagyok a méregre. És mindez csak a jéghegy csúcsa.
Már elkalandoztam. Szóval meguntam a pakolást, úgyhogy elmentem inkább fogat mosni, amúgy is elég késő van, most pedig már épp készülök bevágódni az ágyba, a pizsinadrágomban. Mert hát vannak ilyen napok, mikor este csak elnyúlok a kanapén ahelyett, hogy dolgoznék vagy szórakoznék. Ám hamar visszafordít a földszint felé a kulcscsörgés, meg Silas eltéveszthetetlen szuszogása. A szemeimet forgatva fordulok vissza, hogy mi van már, de nem ignorálom, hanem ajtót nyitok.
- Na mi az, eltévesztetted a… – címet buli után? Ilyesmi lenne a mondat befejezése, ahogy szurkálódó mosollyal nyitok ajtót, de a kis boszorkányom állapotát meglátva azonnal lefagy a mosoly az arcomról. Előbb aggodalom, majd düh fut végig az ábrázatomon, végül csak megszigorított vonásokkal figyelem. Nem kezdem el pátyolgatni, mert érzem rajta a pia szagát, szóval felteszem kettőn állt a vásár, bármi is történt. – Cicuka… – Gondterhelten nagyot sóhajtok, hogy ejnye már, miközben beengedem, persze, hogy beengedem. Aztán jön a második pofán verés, amikor Silas elsétál mellettem, engem pedig egy rég elfeledni kívánt illat csap meg, ami parazitaként mászik az övén. Na, itt a semmiből szakad a cérna, és bár normálisan kezdtem meg a mozdulatot, hogy becsukjam mögötte az ajtót, a végére az lesz belőle, hogy úgy bebaszom, hogy csoda, hogy a keretben marad.
- Mi a fasz történt, Silas!? – Megemelem a hangomat és hirtelen elég dühösnek tűnök. Azt sem lehet eldönteni, hogy kire vagy miért, olyan hirtelen fordultam át ebbe az állapotba. Szikrákat szórnak a szemeim. De ettől függetlenül is sebesen pásztázom végig minden porcikáját, hogy megbizonyosodjak róla, tényleg jól van és nincs komoly baja. Bármi történt is, ez az első. Hogy rendben van-e.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Ápr. 20, 2020 4:09 pm

A tüdőm baromira szúr, ahogyan bevágódom a taxi hátsó ülésére, egészen elfekszem és lihegve szorongatom csak a törött csuklómat, fájósan a nyakamon kibontakozó kézlenyomat fojtó utóhatása alatt, remegősen az esések súlya alatt. Csak kapkodom a levegőt, a férfi a visszapillantó tükörben pedig kérdőn pillant felém, a szemöldöke olyan magasra csúszik, hogy kivándorol a tükörből, és ha nem éppen azt érezném, hogy percek múlva meg fogok halni, még nevetni is támadna kedvem a látványán, de így viszont csak rekedten, sípoló tüdővel nyögöm be Albert címét.
Lehunyom a szememet, mély lélegzeteket próbálok venni, de akaratlan szisszenek ahogyan a törött csontok szúrós érzést keltenek bennem. Összepréselem az ajkaimat, a tükörben elkapom a férfi ideges pillantását, fogalma sincsen, hogy mibe keveredtem, de biztosan nem tetszik neki,  nyugtalanul kezd el dobolni a kormányon és csak el akarja kapni a tekintetét, hogy a telefonjáért nyúljon és a rendőrséget hívja, ujjai máris a nadrágja zsebébe jutnának be serényen, én pedig kínosan rámosolygom, nem hagyok neki választást, tekintetem leheletnyit összeszűkül, mosolyom kiszélesedik, és én csak azt akarom, hogy induljon el, hogy a lába a gázpedálra lépjen. Túl egyszerűn fölötte átvenni az irányítást, és miközben ő az autót egyesbe rakja, majd feljebb váll, csak egy pofátlanul nagy bankjegyet dobok az anyósülésre, hogy amikor a varázs megtörik, és hát biztosan megtörik perceken belül, túl gyenge vagyok a küzdelem következményeképpen, és szükségem van még az erőmre, szóval, hogy a férfi ne taposson a fékre rögtön, amiért nem képes visszakeresni az indokot, hogy miért is indult el akarata ellenére.
Bealszom egy ponton, nem tudom, hogy melyik ponton, nem tudom, hogy pontosan mikor, csak arra eszmélek, hogy a férfi köhintve járatja igyekszik ébreszteni, azért hátra nyúlni nem mer, a szemében kelletlen érzések ülnek meg, leginkább félelem és rosszallás, amiért nem kórházi címet adtam meg neki, de még sem mer egy szót sem szólni, elborzasztja a csuklóm rendellenes tartása, a nyakamon kibontakozó fojtogatás nyomok és a zúzódások az arcom szélén.
Az adrenalin hatása úgy múlt el, mintha egy erős szerről jöttem volna le, éles fájdalom hasít a testem különböző pontjaira, alig bírom ülőhelyzetbe nyomni magamat. Előredőlök, ép kezemmel meglapogatom a férfi vállát, látszólag köszönetképpen, de az érintésem a kelleténél tovább pihen meg a szúrós pulóverén, néma varázslatot mormolok, hogy a csuklóm kínzó fájdalommal kattanjon a helyére, a bordáim pedig sietősen forrjanak össze. Fölnyögök a kényelmetlenség miatt, de aztán kilököm magamat az autóból, odakint pedig a csuklómat mozgatom át fájdalmasan nyüszögve a még mindig ható kellemetlen érzés alatt.
Ugyan a törött csontokat helyre raktam, semmi mást nem hoztam rendbe, túlságosan merül az elem és túlságosan frusztrál a bentről kiszűrődő fények vibrálása. Nyelek egy nagyot, ebben a pillanatban rémes ötletnek tűnik itt lenni, de ezer év lenne míg hazagyalogolnék, fáradt vagyok, roppant kimerült és még mindig kóvályog a fejem egy-két ütés alatt.
Elszenvedem magamat az ajtóig, hangosan krákogok, csörgök a kulccsal, hogy Albert biztosan meghallja, hogy itt vagyok, még mielőtt a kulcsot a zárba nyomhatnám.
Kínosan mosolyodom el amikor ajtót nyit, kínos és boldogtalan mosollyal és egy kicsit dühösen, de annál inkább esetlenül. - Bejöhetek? - Nyelek egy nagyot, még mindig a mellkasomhoz szorítva a már nem is törött csukómat. - Szeretnék kérdezni valamit. - Harapdálom a már amúgy is szétharapdált ajkaimat idegesen, és csak úgy bebámulok Albert feje mellett a lakásba jelzésértékűen, hogy akkor most már igazán beengedhetne.

Ajánlott tartalom

Elküldésének ideje --

Albert & Silas - you've got bite marks on your tongue
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Albert & Silas
» Albert & Silas - the Sax thing
» Silas & Albert - how's your bunny
» Albert & Silas - tinder and the bulldog
» esmond & silas

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: