- Talán igazad van... - mondom egy félmosollyal az arcomon - A nyugalmat túlértékelik! Nem csodálkoznék rajta túlzottan, ha már nem akarna velem mit kezdeni. Bár igazságtalannak tartanám, hogy mégiscsak ő hozott fel ebbe a rozoga épületbe és én zuhantam majdnem a biztos halálba, mégis ő az aki haragszik de tényleg én nem figyeltem oda. - Mintha szándékosan csináltam volna - motyogom az orrom alatt, talán kicsit duzzogva, de amikor az ujjával megböki a homlokomat nem tudok elfojtani egy mosolyt amitől kis gödröcskék jelentek meg az arcomon és újra felnézek rá. Reszketegen hessentem el a kezét és oldalba bököm válaszként. Azt hiszem maradhatunk ennyiben. Még nem vagyok igazán kész beszélni arról, ami percekkel ezelőtt bekövetkezhetett volna. Meg akarom neki köszönni, de egyszerűen képtelen vagyok most szavakba önteni azokat az érzéseket amik a lassan megnyugvó felszín alatt kavarognak. Helyette engedelmesen felmászok a hátára és talán picit jobban élvezem, hogy hozzábújhatok mint azt illene. Arcom a nyakához simul és talán érzi mennyire elpirulok amikor keze végigsimít a combomon. Édes istenem... - Amikor pici voltam, őszintén hittem abban hogy megtanulhatok repülni... Bár nem gondoltam volna, hogy valaha tesztelem az elméletet... - válaszolok vissza nevetve. - Bár nem ellenkezem ez ellen sem, azt hiszem máskor is nyugodtan a hátadra kaphatsz ha már ennyire önelégült vagy! - teszem hozzá vigyorogva és finoman, játékosan megbököm az oldalát a sarkammal. Belül pedig őszintén remélem, hogy lesz következő alkalom, és nem adja fel ezután a majdnem katasztrófa után. Amikor elérünk az ajtóhoz óvatosan enged le a földre. Sóhajtva engedem el a nyakát és kicsit sajnálom, hogy nem pár emelettel magasabb torony tetejére csábított fel. Tényleg élveztem az utazást, bármilyen borzalom is vezetett hozzá és ha őszinte akarok lenni senkivel nem cserélném el a mai délutánt. - Azt hiszem igen - válaszolok kérdésére, miközben próbálom elkapni a tekintetét kicsit összezavarva. Nem igazán tudtam sohasem mire vélni azokat a pillanatokat, amikben mintegy az orromra csapna egy mentális ajtót és távolodik tőlem. Amikor rám kacsint kicsit aggodalmas félmosolyt villantok rá, majd kicsit még mindig gyenge térdekkel, de engedem hogy kitereljen a toronyból. Figyelem, ahogy bezárja az ajtót, majd amikor megfordul és elakad ismételten kikapcsolom a józaneszem. Itt az pillanatom. Közelebb lépek hozzá és mielőtt még bármit is tehetne megölelem, majd kezeimet az arca két oldalára helyezve próbálom elérni hogy újra a szemembe nézzen. - Reid... - kezdem picit bizonytalanul és közben lassan elengedem az egyik kezemmel az arcát - Nem tudom szavakba foglalni milyen hálás vagyok... Nélküled én... - az ajkamba harapok miközben újra ellepik a könnyek a szemem, majd zavartan elmosolyodom - Köszönöm... Olyan kevés ez az egy szó, de képtelen vagyok ennél jobbat kitalálni. Tudom, hogy sosem leszek képes meghálálni neki, amit ma értem tett. Végül elveszem a kezemet az arcáról és hacsak nem akadályoz meg benne ellépek tőle és körbenézek a campuson. Mintha ezer év telt volna el, mióta rábukkantam a könyvtárban. Hihetetlen mennyi minden képes történni valakivel egy óra alatt. Hangjára újra visszafordulok felé, arcomon mosoly ül, ami picit csalódottá válik amikor elmondja hogy mennie kell. De nem fogom tartóztatni, hiszen nekem is dolgom lenne... - Rendben - sóhajtok beletörődőn - Oké, igyekszem nem felcsavarodni egy villanypóznára sem, vagy kitörni a nyakam - forgatom meg a szemem szarkasztikusan. - Mintha ezek után képes lennék beülni a könyvtárba! - nevetek fel, majd gyorsan újra megölelem, magamhoz szorítom egy pillanatra amiben próbálom kifejezni az összes hálámat és minden mást ami bennem kavarog, majd engedem hagy menjen. Figyelem a csibészes mosolyt. - Vigyázz magadra, kaptány, kapitányom! - intek neki, majd én is elfordulok és a parkoló felé veszem az irányt.
... ; zene ; köszönöm a játékot, imádtam minden percét x x x
Begyüjtõ
Chatkép : Szerepkör : az elsõ begyũjtõk egyike play by : ⇴ Bob Morley Hozzászólásaim száma : 39 Pontjaim : 29 Pártállás :
Szimpatizáns
User név : ⇴ zsófi. Őt keresem : ▹ sweet temptation ◃ Tartózkodási hely : ⇴ Washington D.C. Korom : 29 Foglalkozásom : ⇴ tanuló/fotográfus
Minden ellenére, ami az elmúlt pár percben történt elkuncogom magam a kérdésén. - Talán nem is lennénk képesek az unatkozásra... - mondom fejrázva. Majd felvonom a szemöldökömet következő kijelentésére, igaz nem láthatja ebből a szögből. - Mégis miért haragudnék? Hogy majdnem levetetted magad a toronyból? Igen, amiatt lehet kicsit haragszom... de ne törd ezen a kis fejed túlságosan - nyugtatgatom. Megbököm a homlokát az ujammal, csak úgy, mint odalent, mielőtt átvettük a hotdogjainkat. Hihetetlen, de olyan érzés, mintha az már egy élettel ezelőtt történt volna. Tulajdonképpen ez az egész délután... annyi élménnyel, érzéssel és elgondolkodnivalóval látott el, hogy akár egy hétig is emészthetem... akkor sem biztos, hogy a végére jutnék az egésznek. Talán jobb is, ha nem teszem. Ahogy már korábban megegyeztem magammal, ha Delilahról van szó, jobb ha nem viszem túlzásba az egész elemezgetést és az érzelmek túlságos szabadjára engedését. Itt-ott egy-két őszinte pillanat igazán nem a világ vége. Csak az a lényeg, hogy a nap végén tisztában legyek azzal, hogy kik és mik is vagyunk valójában egymásnak. Én, egy gyilkos. Ő, egy áldozat. Egy katasztrófa, amit nem engedhetek bekövetkezni... Meleg, törékeny testének súlya a hátamon csak még inkább visszarángat a valóságba. Úgy érzem a mai kis programunk után még inkább tudatában vagyok annak, hogy Delilah nem csupán egy sztereotípia. Ő is egy élő, érzékeny lény, mint a legtöbbünk. Persze, nem feltétlenül kedvelem az ő fajtáját... ez még nem jelenti azt, hogy úgy kellene tekintenem rá, mint csupán egy feladatra. Bár ez az első, hogy ilyesmi történik velem. Az előző alkalmakkor szimplán csak elvégeztem a feladatomat, nem kellett jópofiznom senkivel, vagy elnyernem a bizalmukat. Legalábbis nem ilyen értelemben. Elhúzom a számat a gondolatra és boldog vagyok, hogy most ezt nem láthatja rajtam. Helyette biztatón végigsimítok a combjain, ahogy az utolsó lépcsőfokokon lépdelek lefelé. Felnevetek kérdésére. - Ó, hercegnő... mindketten tudjuk melyikre vágytál igazán eddig - mondom egy beképzelt mosollyal. Még ha most nem is vethetem rá lehengerlően, hangomból kihallhat mindent. Végre újra megtalálom a lábam alatt a talajt és úgy érzem ténylegesen visszatérünk arra a terepre, ahol kezdtük a nap folyamán. Visszatérünk ahhoz, akiknek lennünk kell. Nincs több érzelmes pillanat, amiben nem tudom megállni, hogy ne legyek egy kicsikét önmagam. Nincs több gyengeség és komoly pillantások. Nincs több ígéret, amit nem tudok betartani... Megállok az ajtó előtt és óvatosan leengedem őt a hátamról. - Most már rendben leszel? - kérdezem, de nem nézek a szemeibe. Megvárva válaszát bólintok, majd megmarkolom a tarkómat és sóhajtok egyet. - Szóval remélem, nagyon jól érezted magad ezen a romantikus kiruccanáson - kacsintok rá, nyilvánvaló öniróniával. Intek a kezemmel, hogy menjen előre, majd miután elhagytuk a helyiséget, és körülnéztem alaposan, hogy nem jár erre senki, bezárom magam mögött az ajtót. - Nos, akkor... - fordulok meg, de elakadok. Nem igazán tudom, hogy mit mondhatnék. Egyik felem még mindig úgy érzi, hogy vele kéne maradnom. Esetleg meginni egy kávét, vagy teát, vagy ami éppen jólesik egy ilyen esemény után, ami ugyebár nem mindennapos... Közben viszont nem vagyok benne biztos, hogy jelenleg ez lenne a legokosabb lépés a részemről. Bár nyilvánvaló, hogy a kis szőkeség csak még jobban ragaszkodna hozzám, ha erősíteném a köteléket közöttünk, de mint fentebb említettem nem is akarok nagyon rányomulni. Mit tenne egy normális srác az én helyzetemben ilyenkor? Milyenek a normális srácok? Mi lenne itt a normális gondolatmenet? Rájövök, hogy teljesen megvagyok lőve a szituációt illetően. Azonban azt sem akarom engedni, hogy Delilah valamilyen furcsa indítattásból megint magabiztos cselekedettek közepette magával ragadjon... így nincs más választásom, mint nekem lépni előbb. Elpakolom a fényképezőgépemet a táskámba, majd feljebb tolom azt a vállamon és ránézek. Jó ideje volt már, hogy újra egymásba fonódott volna így a tekintetünk, de igyekszem mindenféle érzést elrejteni a sajátomban. - Nekem mennem kell - mondom, kissé bocsánatkérő hangon, de annyira mégsem. - Remélem, hazaúton vigyázol magadra, és... sikerül tanulni! - jut eszembe még hirtelen, miért is volt itt elsősorban. Vetek rá egy csibészes mosolyt, azzal, ha nem tartóztat fel sarkon fordulok és kiindulok a campusról.
Éles kérdésére megrándul az arcom és próbálok uralkodni magamon és a bennem kavargó sokkon. - Kérlek... Tudom... Nem elég büntetés hogy majdnem... - kérdezem elfúló hangon, de az utolsó szót nem bírom kimondani. Csak megremeg az alsóajkam és inkább a mellkasába fúrom az arcom, figyelve arra, hogy a kameráját még véletlenül se érjék a könnyeim. Tudom, milyen fontos neki és biztosan képtelen lennék most elviselni, ha faképnél hagyna vagy valamilyen megvetés ülne ki a szemébe. Szerencsére újra magához ölel és nem kell tovább magyarázkodnom. Mélyen magamba szívom az illatát és mély levegőket véve próbálok urrá lenni a síráson és a remegésen. Lehet, hogy majdnem végetért ma az életem, de muszáj összekapnom magam, annak ellenére hogy minden jogom megvan egy alapos kiboruláshoz. Helyette inkább szorosan hozzásimulok és hallgatom a lassan csillapodó szívverését és hangjának dübörgését. - Ha így szórakozunk, milyen lehet az amikor unatkozunk? - kérdezem rekszetegen, aztán a testem bemondja az unalmast. Erőtlenül kapaszkodom a karjába miközben utánamkap és nem enged leesni. Pontosan, ahogy megígérte. - Nem azt hiszem tényleg nem - nevetek erőtlenül, a gyöngyöző kacaj mögött azomban meghúzódik a hisztéria is. Azt hiszem nem fogtam fel még úgy igazán mi is történt - Haragszol rám... - sóhajtok fel lemondón. Igazából kérdésnek szántam, de a csalódottságot a hangjában nem tudom másképp értelmezni. A kezeim lehullanak a karjáról, a fejemet leszegem és próbálom olyan kicsire összehúzni magam amennyire csak tudom. Mellette ez igazán nem nagy teljesítmény. Meglepetten figyelem és koncentrálok arra, hogy a lábaimon tudjak maradni, miközben leguggol elém. Zavarodottan pislogok pár pillanatig, mire a sokktól lassan forgó elmémmel felfogom mit szeretne. Elpirulva teszek felé egy bizonytalan lépést, majd kezeimet a nyaka köré fonva ráhasalok a hátára és engedem, hogy elrendezze a végtagjaimat. Hajam a vállára hullik, miközben a pírtól meleg arcom a nyakánál nyugszik, annyira vágtázik a szívem, hogy félek érzi a hátán. Amikor megpaskolja a kezem belemosolygok a nyakába, majd amikor felemelkedik velem egy pillanatig megfeszülnek a karjaim, semmiképpen sem annyira hogy fájdalmat okozzak neki, hiszen alig maradt bennem valami erő. Hatalmas kezeinek érintése a combomon mélyíti a pírt az arcomon és hálás vagyok azért, hogy most nem láthat. Biztosan az örökkévalóságig hallgathatnám a szúrkálódó és kétértelmű megjegyzéseit. - Tíz emeletet zuhanni, vagy a nyakadba csimpaszkodva cipeltetni magam? - kérdezem kicsit összeszedettebben.
Elküldésének ideje -- Szomb. Dec. 26, 2020 11:44 pm
Delilah && Reid
come and follow me, princess!
Markommal erősen ölelem a lány törékeny alakját éppen ott, ahol érem. Hihetetlen, hogy csak egy másodpercen múlt, hogy minden megváltozzon. Persze, ezt az érzést ismerem már... most mégis valahogy az érzés más milyen volt, mint mikor az apámmal... történt. Ilyen ijedtséget csakis akkor éreztem, amikor meghallottam az ajtón keresztül Poppy hangját, nem pedig, amikor az életemért küzdöttem. Ami önmagában nagyon felkavaró, hát ha még azt is hozzávesszük, hogy miért is vagyok egyáltalán a szőkeség életében... miért is vagyunk most pont itt. Ha esetleg nem teszem azt, amit teszek, akkor talán már nem is lenne feladatom. Nem tudom, hogy pontosan mit gondoltak volna erről a feletteseim, de valószínűleg elseperték volna az egészet egy vállvonással és egy "így a jobb" kijelentéssel. Mintha Delilah élete csak ennyit számítana. Hirtelen beszívom a levegőt az utolsó gondolatomra, majd erősen visszarántom saját magamat is a jelenbe. Ahelyett, hogy zavaró és érthetetlen érzéseimre koncentrálnék, inkább az álcára helyezem a hangsúlyt és megpróbálok logikus és hűvös fejjel úgy viselkedni, mint egy srác, aki aggódik a lányért, aki lehet vagy lehet nem tetszik neki. - Persze, hogy nem véletlenül! De talán ezért kellett volna jobban odafigyelned, nem gondolod? - kérdezek rá élesen, majd látva könnyeit végigcsorogni az arcán kicsit visszaveszek feszült arcvonásaimból. Újramagamhoz ölelem és bár igyekszem nem belegondolni, tudom, hogy szívverésem lassulásán sokat segít apró kezeinek ölelése a derekamon. Megrázom a fejemet, és fújtatok egyet, reménykedve, hogy Delilah további bosszankodásnak veszi be reakciómat - magamra való mérgeskedés helyett. - Azt hiszem mára elég volt ennyi a szórakozásból - jegyzem meg félig vicceskedve, legalábbis próbálkozom, de hangom még mindig feszült. Meglepődött és kissé ijedt hangot adok ki magamból, amikor őfelsége összeesik, de gyors reflexeimnek köszönhetően nem ejtem el. Magamhoz ölelem könnyed alakját, majd sóhajtok egyet. - Ez így nem fog menni, hercegnő - mondom, mintha csalódottságot okozott volna nekem. Valójában csak úgy érzem ez segít, hogy kicsit visszatérjünk önmagunkhoz és túllépjünk a sokkon. - Leviszlek. - Azzal óvatosan leengedem őt a földre, majd én magam elé guggolok és a hátamat tartom neki. Két kezemmel hátranyúlva megérintem a combjait. - Gyere! Megvárom, míg óvatosan rám mászik és jól megkapaszkodik gyenge kis karjaival a nyakam körül. Megpaskolom a kezét, bár őszintén nem tudom miért... nem hiszem, hogy egy ilyen helyzetben ez segít. Igyekszem azonban nem zaklatni őt ostoba kérdésekkel, vagy kijelentésekkel, mint hogy jól van-e, vagy hogy hamarosan rendben leszünk, amint leérünk. Az ilyesmi soha nem ilyen egyszerű. Ehelyett határozottan magamhoz szorítom a lábait, és halkan jelzek neki, hogy felemelkedem. Amint megbizonyosodtam róla, hogy minden végtagunk el van rendezve, illetve minden holmink megvan, elindulok lefelé a lépcsőn. - Szép kis kaland, nem igaz? Mindig is erre vágytál... - jegyzem meg szarkasztikusan, megtörve a csendet. Csakis a fentebb megélt sokk és rémület teheti, hogy úgy vélem saját énem cseng ki a szavak mögül, talán most először. Ezúttal viszont nem próbálom meg tompítani azt.
Elküldésének ideje -- Szomb. Dec. 26, 2020 11:07 pm
Reid & Delilah
Miss Americana and The Heartbreak Prince
Minden lelassul, a másodpercek órákként vonszolják el magukat mellettem, miközben élet és halál között egyensúlyozom. Félelem és pánik fojtogat, miközben farkasszemet nézek az elkerülhetetlennel. Peregnek a képkockák... Lance nevetése... Apa és anya ölelése... A korcsolyázás nagyival... Reid mosolya... Minden örömteli emlék szívettépő fájdalommal hasít belém, ahogy a felismerés is: még nem vagyok erre felkészülve. Könnyek csordulnak végig az arcomon, minden sajgó képkockáért egy és várom a végzetet, amikor erős kéz fonódik a karomra és egy hirtelen rátással valami keménynek ütközöm. Az egyik pillanatban még a zuhabás szélén állok, a kövtkezőben remegve hagyom hogy Reid olyan szorosan öleljen magához, hogy alig kapok levegőt... De nem számít. Reszketeg, összecsukló térdekkel, a kabátját markolva próbálom állóhelyzetben tartani magam. Az arcomat a mellkasába fúrom és elfojtott zokogás tör fel a torkomból és engedem hogy beljebb vezessen az átkozott kilátó széléről. Egyik keze a fejemet szorítja magához, ujjai a hajamba túrnak és elönt a biztonság érzése. Amikor eltol magától még mindig fogvacogva remegek és alig bírom egyenesben tartani magam. A lassacskán elapadó könnyeimet a kabátujjammal igyekszem felszárítani. - Én mondtam, hogy nem... nem.. nem véletlenül van lezárva! - mormogom erőtlenül, mint egy mentésget, de ez természetesen nem feltétlenül ment meg attól ami következil. Amikor rám dörrent szégyenkezve sütöm le a szemem és az ajkamba harapva próbálom visszatartani a sírást. Szerencsére annyira nem vagyok ura a testemnek hogy a remegés miatt nem lehet megmondani hogy megint eltörött a mécses. Mikor újra a mellkasára von én is átölelem a derekát, de a térdem vészesen megcsuklik. A szíve kalapálásából tudom, hogy belőle is az ijedelem beszél. - Össze fogok esni... - motyogom bizonytalanul - Nem érzem a lábaim... Ne engedj el... - teszem még hozzá, mielőtt végleg összecsuklom.
Elküldésének ideje -- Szomb. Dec. 26, 2020 9:59 pm
Delilah && Reid
Annyira belemerülök abba, hogy elfeledtessem Delilah-val akármiféle módon, ami történt (az őszinte mosolyom) és ami történni fog (fent állni a toronyban), hogy újabb meglepetésként ér az érintése. Úgy tűnik ez a délután már csak erről fog szólni... a szőke lány vakmerő megmozdulásai és az én döbbenetem ezek hatására. Elkerekedő szemekkel, meglepődve nézek felé. Aztán elveszek puha kezének érintésében, amitől szemhéjjaim kissé megereszkednek. Nem hagyom viszont, hogy az érzés annyira magával ragadjon, hogy le is csukódjanak. Bevallhatom, azt hiszem, hogy a kis hercegnő finom kezének simogatása hihetetlenül jól esik, még ha ezen felül nem is kell, hogy jelentsen ennél többet. Legalábbis nálam nem jelenthet. Ez a gondolat még inkább megszilárdul bennem, amikor meghallom szavait. Tekintetembe másfajta sötétség keveredik, de igyekszem hamar eloszlatni azt, amire tökéletes megoldás a kissé cukkolódó megjegyzésem. Egyszerre könnyebbülök meg és érzek valamiféle fajta furcsa ürességet, amikor végül elhúzódik tőlem. Hiányzik puha, meleg érintése, de az nem, amilyen érzéseket keltett bennem. Azonban ezt hamar elfelejtem, amikor megint szembe találom magam a kisasszony pirulásával. Hihetetlen szórakoztató nézni, ahogy kivirágzik az arca, mintha csak a hidegtől lenne rózsás a pofija, majd elkezd a pír szépen levándorolni, először a teljes orcáját megtöltve, aztán tovább le a nyakán. Tekintetem követi az útját és egyáltalán nem leplezem, hogy mennyire élvezem a helyzetet. Nem is sejti szerintem még igazán, hogy ezzel a kis megjegyzésével pontosan milyen fegyvert is adott a kezembe. Megjegyzésére csak felnevetek, majd rákacsintok. - Majd legközelebb jobban meggondolod. Bár részemről remélem, hogy nem - teszem hozzá, ahogy elindulunk, továbbra is elvonva a figyelmét -, mert a mentális kép jól fog jönni a magányos éjszakákon. Ahogy tovább haladunk előre, bár igyekszem arra koncentrálni, hogy minél lazább kisugárzással támogassam őt, a szememet rajta tartom. Figyelem a rezdüléseit, és meg kell mondjam meglep, hogy milyen elszántan tartja magát az elhatározásához. Nem gondoltam volna, látva, hogy mekkora a félelme a magasággal kapcsolatban, hogy ténylegesen sikerülni fog. Őszintén sokkal kevesebbet néztem ki belőle. Lehet, hogy ezt jobb lesz később átgondolnom. Elteszem ezeket a kis gondolatjegyzeteket későbbre, ha majd az újabb előhívott fotóimat rendezem és tovább bővítem a róla készülő aktámat. - Áh, ugyan - legyintek, amikor megpróbálja megköszönni a segítségemet. - Igazán nem volt nagy dolog! Tényleg nem volt az. Ennyi kedvességet mindenki megérdemel, aki ennyire fél valamitől, legyen az valaki olyan, akit eleve halálra ítéltek. Nem mellesleg nincs semmilyen burkolt valódi törődés a tetteim mögött, akármennyire is szeretné ő ezt hinni. Úgyhogy jobb, ha az ilyesfajta érzelemeket nem visszük túlzásba. Megvan a feladatom, ez a munkám... de ez nem jelenti azt, hogy kegyetlennek is kell lennem. Az összes többi már csak őfelségén múlik. Ez persze nem állítja meg abban, hogy újabb szokatlanul magabiztos lépésként ne adjon egy puszit. Elárasztanak ismét ezek a megmagyarázhatatlan érzések, amik előzőleg kavarogtak a mellkasomban... amikről nem tudnám igazán meghatározni, hogy micsodák. Valószínűleg nem is akarom. Jesszus! Olyan vagyok mint egy rohadt tini, aki megkapja az első csókját egy lánytól... bár amikor velem megtörtént igazán nem volt varázslatos, vagy olyan édesen kellemetlen, mint ahogy azt a legtöbb ember gondolja. Akkoriban nem igazán az ilyesmin járt az eszem. Ez viszont nem kifogás arra, hogy most egy szép lánytól kapott puszi ennyire kibillentse a talajt a lábam alól. Inkább nem is reagálva rá semmit, elfordulok és a gépemmel kezdek babrálni. Ahogy viszont ténylegesen belemerülök a különböző fotók készítésébe, kifutnak a fejemből az ostoba gondolatok és elhagyják mellkasomat a furcsa, kavargó érzések. Csakis a lencse marad, amin keresztül a világra nézek és más perspektivából ragadhatom meg azt. Annyira elmerülök a kattintgatásban, hogy már csak a kétségbeesett kiáltásra kapom fel a fejemet. Egy pillanatnyi időm van csupán, hogy felmérjem a helyzetet, ahogy elengedem a kezemből a kamerát. Az idő lelassul és egy másodperc tört része alatt fut át az összes gondolat a fejemen, de egyik sem ragad meg. Helyette az ösztön veszi át a fejemben és testemben az irányítást. Egyedül csakis Delilah kedves mosolygó arca van előttem, ahogy megköszöni nekem a segítséget, amikor felényúlik. Erősen megragadom a karját, ahogy a lába már épp megcsúszik a kövezet szélén. Egy kisebb lendület csupán és az elkorhadt korláttal egyútt zuhanna a mélybe. Helyette visszarántom magamhoz és szorosan a mellkasomra ölelve - ami valószínűleg nem lehet kényelmes, tekintve, hogy a fényképezőgépem még mindig a nyakamban lóg - visszavonszolom magunkat a kilátó közepére. - Kurva életbe! - morranok fel rekedten, ahogy magamhoz szorítom a fejét egyik kezemmel, a másikkal pedig tudatomon kívül tapogatom meg, hogy egyben van-e. - Idióta! - dörrenek aztán rá, ahogy eltolom magamtól megmarkolva őt a felkarjainál. Szemem vadul cikázik végig az alakján, szívem még mindig vadul ver az idegességtől és... a félelemtől. Meglepődve ébredek rá, hogy megijedtem, hogy le fog esni és nyakát töri közben. Mielőtt bármit is mondhatna, újra magamhoz ragadom és az ölelésembe vonom. - Egy percre veszem le a szemem rólad és tessék... - panaszkodom, miközben még mindig hihetetlenkedve, döbbenten állok a felett, amit tettem - vagy amit nem hagytam megtörténni.
Elküldésének ideje -- Pént. Dec. 25, 2020 12:29 pm
Reid & Delilah
Miss Americana and The Heartbreak Prince
Természetesen fantasztikus tehetségem van ahhoz, hogy a szép pillanatokba beletenyereljek és az átlagosnál még kínosabb helyzetbe hozzam magam. Nem is értem, miért engedtem hog kicsússzon a számon a mosolyáról szóló gondolataim eleje, miért nem akartam bölcsen megtartani magamnak az érzéseimet, de mindig is ilyen voltam. Őszintén hangot szoktam adni azoknak a dolgoknak amik bennem kavarogtak, sosem volt kenyerem a köntörfalazás, bár az utóbbi időben egész szépen magamévá tettem a képességet... Kivéve természetesen Reid-et, mert miért is lenne bármi egyszerű, ami ezzel a két lábon járó rejtéllyel kapcsolatos. Amikor a mosoly eltűnik, picit csalódottan elhúzom a számat, majd valamilyen vakmerő sugallat hatására a kabátját markoló kezemet az arcához emelem és finoman megérintem. A pánifélelem teljesen elvette az esszem. - Ne... - mondom halkan, célozva arra, hogy ne merészelje nekem eltűntetni azt a szívmelengető kis förbületet az ajkairól - azt akartam mondani hogy kedves... Tetszik... - mondom mielőtt elkezdene beszélni, aztán zavaromban elhúzom a kezem, amivel végigsimítottam az arcán, majd újra a torony sötét bejáratára bámulok. Érzem, hogy minden ifegszálam megfeszül és a korábbi melegség lassan szivárog ki a pórusaimból, amikor Reid megint kiszakít a félelem vasmarkából. - Persze, persze az is! - vágom rá újra visszapillantva rá szemtelenül forgatva a szemem - És még szerény is! Nem is é... - szúrom közbe, majd a torkomra forr a szó. a kis fekete csipkés semmiségek... Ó te jó ég. Ismételten rákvörösre pirulok és hirtelen nagyon érdekesnek találom a torony padlóját és a lépcsőfokokat, amiken már elindultunk. Kezem megfeszül a kabátján és ezzel a mellkasán is. A szívem majdkiugrok a helyéről. - Miért is jár folyamatosan a szám... - mormogom bosszúsan, igyekezve a beszélgetésen tartani a gondolataimat a félelem helyett. Ami egészen jól megy, hála a figyelmének. Szinte minden második lépcsőfoknál elejt valamilyen bíztatást, vagy a derekamon pihenő tenyerének apró simításából érzem, hogy segít. Halvány, még ha kicsit félős, mosoly terül el az arcomon és minden egyes lépcsőfokkal elszántabban megyek fölfelé. Amikor egy-egy alkalommal inamba száll a bátorságom felpillantok rá és újra megacélozom magam. Itt van mellettem, és megígérte. Ha nem akarná, hogy vele legyek faképnél hagyott volna az első pánikrohamnál. Meg kell tennem. Érte. Aztán egyre jobban nő a világosság és végül az én arcomat is hűvös cél cirógatja. Beleremegek ahogy a libabőr végigszalad a testemen és kicsit vacogva kapaszkodom Reidbe. Elsősorban a félelemtől és nem a hidegtől reszketek, de ahogy telnek a pillanatok valahogy megnyugszom. Eltereli a figyelmem a látvány. Széles mosolyára én is egy sokkal őszintébb mosollyal válaszolok, majd mielőtt elengedhetné a derekam utánakapok és komolyan a szemébe nézek. - Köszönöm Reid. Tényleg, amit tettél... - mondom hálásan mosolyogva, majd mielőtt belegondolnék mit is csinálok lábujjhegyre álva az arcára nyomok egy finom puszit, majd somolyogva elfordulok és engedem, hogy azt tegye amit szeret - Persze, minden rendben - pillantok vissza a vállam felett, majd pár pillanat nyugalmat adva neki a körülöttünk elterülő látványt veszem szemügyre. Reid nem hazudott, tényleg fantasztikus volt. Washington DC minden mocska alattunk maradt és ebből a magasságból csak a szépség és a béke maradt. Nyugalom öntötte el a lelkem, ahogy lassan óvatos léptekkel körbejártam a kilátót. Szemem sarkából Reidet figyeltem, ahogy a kamerájának bűvöletébe kerülve kattingtatott és a lencséket állítgata. Arcvonásiat nyugalom szállta meg, mintha valamilyen hatalmas teher zuhant volna le a válláról és újra átalakult. A szívem ismét meglódult. Kedveltem a csipkelődő és nem kicsit beképzelt Reidet, nem is kicsit, de miután megláttam ezt az oldalát feltámadt bennem a sóvárgás, hogy ezt a nyugodt és kedvesebb oldalát is megismerhessem. Gondolataimban elmerülve már majdnem visszatértem az oldalához két lépés választott el tőle... Nem véletelül volt lezárva a torony... A nagy elmetorna közben elfeledkeztem a lábam alá figyelni, és ráléptem egy laza padlódarabkára, amit már csak a szentlélek tartott a helyén. Egy roppanást követve kicsúszott a jobb talpam alól a talaj... És minden lelassult - Reid - szakadt fel belőlem egy ijedt kiáltás, miközben az egyensúlyomért küzdöttem és ocsmányul vesztésre álltam, pillanatok választottak el tőle, hogy szétloccsanjak a torony tövében, és nem tudtam őt hibáztatni... Nem tehetett róla. Kétségbeesetten küzdöttem, de egy erősebb széllökés hatására a rossz irányba billenve dőlni kezdtem... Pánifélelem kavargott a tekintetemben, miközben utolért az elkerülhetetlen: meg fogok halni...
Elküldésének ideje -- Csüt. Dec. 24, 2020 11:55 pm
Delilah && Reid
Látva, hogy tényleg mennyire retteg a lány, szinte már bűntudatom van, hogy erre "kényszerítem". Tulajdonképpen a célom tényleg az lett volna, hogy valami romantikus szituációba keveredjünk odafent, kettesben, egy tiltott helyen. Erre tessék, Delilah majd összepisili magát a gondolatra is, hogy feltegye a lábát a lépcsőfokokra... Igazán nem úgy alakul a tervem, ahogy szerettem volna, de úgy érzem most már nem léphetek vissza. Főleg, ha már ennyire belementünk ebbe, hogy elviszem valahová, ami nem a könyvtár és nem tanulással, magolással kapcsolatos. Azt gondoltam, hogy majd - mint minden más csaj - ráizgul a gondolatra, hogy egy ilyen lehetősége adódik azzal a csávóval, aki bejön neki. Már persze, gondolom, hogy bejövök neki, de azt hiszem ezen a ponton annyira nem kell ezt megkérdőjeleznem a szőke hercegnő reakcióból adódóan. Ami őszintén nem tudom milyen érzést kelt bennem... Inkább tovább lépek, és felül emelkedve a félelmén, illetve a kellemetlen szituáción - jobb esetben nem azért viszem el a csajokat egy titkos, sötét helyre, hogy megrémisszem őket - odalépek hozzá. Reménykedem benne, hogy közelségem segít majd abban, hogy elfeledtesse vele az ijesztő gondolatokat. Ahogy átölelem karommal, érzem, ahogy alakja remeg az enyém mellett. Ismét felüti fejét bennem a bűntudat, de igyekszem elfolytani. Próbálom meggyőzni magam arról, hogy Delilah-nak valószínűleg fingja nincs arról, hogy mit tapasztal meg egy olyan gyerek, aki olyan családból származik, mint az enyém... úgyhogy egy kis magasság igazán nem a világ vége. Ennek ellenére közelebb húzom magamhoz és vetek rá egy bíztató mosolyt. - Helyes - mondom őszintén, válaszul elhangzott ominózus mondatára. Elvégre az a célom, hogy ezt elérjem. Mosolyom említésére viszont azonnal el is vesztem azt... ahogy ráébreszt arra, hogy kezdi bennem összekuszálni a szálakat. Hogy én magam mit is érzek, illetve az álca, amit csakis ő miatta tartok fenn. A maszk, amit felé tartok mindenegyes alkalommal, amikor beszélek vele, ránézek... rámosolygok. - Lehengerlő? - fejezem be mondatát egy újabb mosollyal, de ez már inkább erőltetett. Igyekszem lazítani rajta, hogy ne legyen túl feltűnő. - Tudom-tudom, ellenállhatatlan vagyok. Bár a kis fekete csipkés semmiségek versenybe szállhatnának ezzel - mondom csak hogy megint kicsit felkavarjam a lelkivilágát, valami mással, ami nem a magasság gondolata. Főleg, mert hihetetlen vicces volt a reakciója legutóbb. Közben megindulok felfelé a lépcsőn. Vigyázok, hogy egyenletesen lépjek a fokokon haladva minél feljebb. A légzésem lassú, én magam nyugodt vagyok és igyekszem ezt a határozottságot sugallni a kiscsaj felé is. Kezem szétterülve pihen derekának másik oldalán. Haja félig az arcomat simogatja, de nem próbálok elhajolni. Néha-néha bíztató szavakat dünnyögök neki, elégedetten hümmögök, ahogy tovább lépkedünk. Majd nem sokára véget ér a sötétség, és fény zúdúl be fentről megvilágítva utunkat. Aztán friss levegő csapja meg az arcunkat, ahogy fejünk kibukkan az utolsó lépcsőfok fölé. - Látod? Nem is volt olyan vészes! - mondom egy széles vigyorral és megpaskolom a derekát. Majd amikor már szolidan állunk a négy oszlop által tartott tető alatt, kemény beton a talpunk alatt, arrébb húzódom. - Most már rendben leszel? Csinálnék egy pár képet, ha kibírod addig... Elvégre valójában ezért jöttem fel ide - meg hát persze más miatt is, de igazán lőhetem a terveimet a további csábításra, élcelődésre, stb. Igazán nem vagyok az az ember, aki tovább zaklat valakit, miközben fél. Persze, én leszek Delilah hóhéra, de ez nem jelenti azt, hogy nagyobb gecinek kell lennem a kelletténél. Fogom magam és teljesen elengedem őt, majd elkezdem kivenni a táskámból a felszerelésemet. Nekilátok bíbelődni a fényképezőgépenem a beállításokkal, közben félszememmel a lányt figyelem, de hamarosan elterelődik róla az is teljesen, ahogy belemerülök a képek készítésébe.
Feszülten várom, mit reagál a kérésemre. Sokféle forgatókönyv pereg le a szemem előtt a pánikkal kavarogva. Viccelődés... Megvetés... Gúnyolódás... Csak nézek rá és remélem, hogy nem lesz velem túlságosan kemény és kíméletlen. Reid nem igazán a finomkodásról híres, őszintén szólva nem is tudom mire számítok igazán, de arra biztosan nem ahogy végül reagál. A nevem, minden gúny és él nélkül, szinte édesen cseng ajkairól. Nem kerüli el a figyelmemet, hogy most először használja normálisan és ez mérhetetlen örömmel tölt el. Az ajkamat harapdálva várom a folytatást, amikor újabb meglepetés ér, másik kezével finoman kisimít pár kósza tincset az arcomból. Halvány, ideges mosollyal pironkodva fogadom z érintést, arcom önkéntelenül belesimul az érintésbe. Érzem, ahogy a pánik helyét valami egészen más veszi át, bár a félelem még ott van a vonásaimban. Tekintete újra csapdába ejti az enyémet, miközben megígéri amit kértem. A mosolyom kiszélesedik és a feszültség nagy része eltűnik a vonásaimról. - Köszönöm - mondom halkan, mielőtt elfordulna és ellenkezés nélkül megyek vele tovább. Miközben megyünk új kihívást találok magamnak és megpróbálom elérni, hogy megtörje a csendet. Annyira eltökélt vagyok, hogy a cél érdekében olyan terepre merészkedem, amit normális esetben biztosan nem tettem volna... De bevált. Hirtelen torpan meg, mivel öles lépteivel csak nehezen tudok lépést tartani, finoman beleütközöm az oldalába. Önelégülten vigyorogva nézem a meglepett arcot és nem tudok leküzdeni egy kuncogást, ami lassan hal el a torkomban ahogy egyre intenzívebb lesz a pillantása és közelebb lép. A testünk szinte összeér, az arcom lángol mikor ténylegesen utolér hová is sikerült terelnem a beszélgetésünket. Zavaromban az ajkamba harapok, határozottan nem kalkuláltam bele a tervbe, hogy a mondandóm kétélű fegyver. A lélegzetem elakad egy röpke pillanatra a csibészes mosolytól és a mély hangjának simogatásától. Amikor utolér a szavainak a jelentése azt kívánom bár elsüllyedhetnék. Rákvörösre pirulok és elkapom róla a pillantásomat és igyekszem a hajam mögé menekülni. - Ha.... Ha még ma annak a torony tetejére akarsz imádkozni, nem kéne haladnunk? - kérdezem elfúló hangon, majd megragadom a kezét és megpróbálom elérni hogy lépjünk túl ezen a helyzeten. Ha lehet most azonnal.
A torony lábánál újra teljes erővel magával ragad a rettegés. Pánik folytogat és kétségbeesetten próbálom meggyőzni arról, hogy nem vagyok képes megtenni. Szavaimnak nyomatékot adva egy apró lépést hátrálok, miközben ijedten méregetem az előttem tátongó ajtót és az azon keresztül látszódó homályos lépcsőt. Remegve, szégyenemben lehunyom a szemem. Nem bírom látni. Nem fogok sírni... Nem. Fogok. Sírni. Istenem, ez olyan megalázó, hogy képtelen vagyok leküzdeni a démonaimat. Annyira belemerülök a gondolataimba, hogy nem veszem észre amikor mellém lép. Amikor keze a derekamra fonódik hirtelen pattan fel a szemem és csak nézek rá. Talán érzi a testemben megbújó feszültséget, érzi a remegést, de most ez sem számít. A szívem a torkomban dobog és most nem csak a közelsége miatt. Nem ellenkezem az ölelése ellen, mert valamilyen furcsa varázslat hatására, az érintése mintha segítene, magam sem értem miért... Aztán elmosolyodik... Egy teljesen más mosoly, amitől az egész arca megváltozik, a szemei felragyognak és valami megmagyarázhatatlan gyengédésg sugárzik a vonsairól. Mintha, egy teljesen más ember állna velem szemben, az a személy akit a kemény külső mögött mindig is sejtettem. Ez az egyetlen mosoly minden szónál többet segített rajtam. Kicsit megnyugodva dőlök az oldalának és egy szégyenlős mosoly kúszik az ajkaimra. - Bízom benned... - mondom halkan, aztán megfogalmazódik a fejemben egy gondolat... - A mosolyod olyan.... - kezdem szinte alig hallhatóan, majd megrázom a fejem és engedem hogy befelé tereljen, miközben keze magához szorít, én pedig a kabátjába kapaszkodva igyekszem minden bátorságomat összeszedni. - Mindegy...
Elküldésének ideje -- Szer. Dec. 23, 2020 12:52 am
Delilah && Reid
Pontosan úgy reagál a kis cukkolásomra, ahogy reménykedtem benne, hogy fog. Azonban arra nem számítottam, hogy majd egy ilyen gyengeséget fog megosztani velem. Bár ennek nagyon kéne örülnöm... főleg, jelenlegi célunkat tekintve, mégis megállok egy pillanatra és csak nézek rá. Látva, hogy mennyire zavarba jön és egyértelműen nem örül neki, hogy megosztotta velem ezt az információt még inkább elgondolkozom. Fogalmam sincs miért lepődöm meg ennyire ezen, hiszen nem mondanám a legkeményebb személynek Delilaht... legalábbis nem ezt a benyomást kelti magáról elsősorban. Mégis... annyira a tökéletességgel asszociáltam őt már az első találkozásunk óta, hogy nem is járt ilyesmi a fejemben. Hogy egyáltalán lehetséges, hogy ilyen nagy félelmet osszon meg a több milliárd másik teljesen normális emberrel a világon. Értetlenkedve állok saját reakcióm előtt... jobban mondva habozásom előtt, hogy reagáljak erre. Tekintve, hogy most kéne igazán megragadnom az alkalmat arra, hogy flörtölésként burkolva igazán belevájjak a kis lelkébe a cukkolásommal. Elvégre ezt imádják mostanában a csajok, nem? Valahogy mégsem akaródzik számomra, hogy valami ilyesmit reagáljak, miután igenis egy komoly problémáját osztotta meg velem - még ha akaratlanul is, mert kiprovokáltam belőle. Valahogy úgy érzem, hogy bár Delilahnak meg kell halnia... és emiatt folyamatosan a szemébe kell hazudnom mindenféle hülyeséget... még ha nem is tartom igazán nagyra őfelségét... valahogy úgy érzem, hogy ezen a fronton igenis meg kell adnom neki a tiszteletet, ha már csak arról is van szó, hogy ezúttal nem nevetem ki. Helyette elfordulok és más taktikát váltva én is megosztok vele egy kis őszinteséget. Ez úgy tűnik, ami végül teljesen betalál, mert végre megadja magát. Igyekszem ezen eseményen nem túlságosan elgondolkozni. Jobb, ha a további igazi érzéseimet kizárom a dologból a továbbiakban. Még ha úgy is néz ki, hogy Delilah kezdi megnehezíteni a dolgomat ebben. Kemény szorítása meglep és egyúttal megállít a nagy lendületemben. Ez is egy olyan dolog, amit nem néztem volna ki belőle... de csak jobban beigazolja, hogy a félelme ténylegesen valós. Visszafordulok felé és még inkább zavarba esem látva, hogy mennyire az arcára van festve a rettegése. - Delilah... - neve könnyedén gördül le a nyelvemről, ahogy gyengédebben az eddigieknél megszólítom és rájövök, hogy talán ez az első, hogy normálisan használtam a nevét. Felemelem a másik kezemet, amit nem tart fogva és finoman kisimítok egy pár hajtincset az arcából. Próbálom megmagyarázni magamnak, hogy ezt csakis azért teszem, hogy még jobban meggyőzzem arról, hogy bízhat bennem... A tekintetünk összeforr, ahogy elkapom a pillantását és én magam megkomolyítom arcvonásaimat. - Ígérem - hangsúlyozom ki a szót -, hogy nem fogsz leesni. Nem fogom hagyni. Kérlek, ne aggódj emiatt! Várok még egy pár másodpercet a szemeit kutatva, hogy megbizonyosodjak arról, hogy komolyan vette a kijelentésemet. Majd kissé zavarodottan elfordulok tőle és elindulok a torony irányába. Lépteimet meghosszabítom, nem foglalkozva azzal, hogy lépést tud-e tartani. Kedvem kissé borússá válik attól a sok mindentől, ami az elmúlt percekben pergett le. Igyekszem azonban rendbe tenni a fejemben az ezekhez fűzödő gondolataimat, épp ezért nem is figyelek annyira oda, hogy a kiscsaj mit hablatyol mögöttem. Mégis a férfi radar bennem rögtön felkapja a fejét két nagyon fontos dologra. Fekete és csipke. Megtorpanok, majd lassan visszafordulok Delilah felé. Ugyanilyen sebességgel kúszik fel homlokomra egyik szemöldököm is. Bár őszintén kezdem elveszteni magam ebben a kis játékban, és bár minden területet ki kéne aknáznom, ami ahhoz vezet, hogy megnyerjem magamnak a szőkeséget... erre a terepre nem feltétlenül akartam tévedni. Most mégsem bírom megállni, hogy ne cukkoljam vele, főleg, ha már őártatlansága ilyen csodálatosan beletenyerelt. - Ó...? - mosolygok rá sejtelmesen és olyan közel lépek, hogy csak pár centiméter választ el minket attól, hogy teljesen összesimuljunk. Mélyen a szemébe nézek és egy pillanatra megfordul a fejemben, hogy talán ez egy kicsit elfeledteti vele azt is, hogy mennyire fél... De mit is érdekel ez engem! - Remélem, rám gondoltál, amikor megrendelted ezeket a kis... fekete csipkés semmiségeket. - Szám széle még jobban felfelé kunkorodik, ahogy csibészes pillantást vetek rá. - Mert az biztos, hogy én magam mostantól sokat fogok gondolni rájuk... ahogy a fogaimmal húzom le őket...
Látva, hogy megint visszatér a rémültség a szemeibe, én magam is újra elkomolyodom. Ha már másban nem is... ezt az egy őszinte érzelmet megengedem magamnak. Odasétálok mellé és óvatosan, de határozottan átölelem a derekát. Egy pillanatra megállok, ahogy megvárom, hogy ellenkezzen, addig magamba szívom melegségét a ruha alatt pihenő kezemmel... Ha nem áll ellen, felé billentem a fejemet és finoman rámosolygok - talán ez az első igazi mosolyom, amit őszintén küldök az irányába. - Ne aggódj! Ne feledd, megígértem. Amíg melletted vagyok odafenn... nem esik bajod. Azzal, ha készen áll, elindulok vele fel a lépcsőn, szorosan magamhoz ölelve őt.
SErősködésére csak megrántom a vállam és a szemem forgatom. Ha nem hallgatok a saját eszemre, rá sem fogok ha más nem, hát ennyi biztos. - Ebben nem kételkedem - mondom pironkodva, miközben igyekszem nem engedni hogy a "romantika" szó hallattán felmerülő képek teljesen átvegyék az irányítást. - De akkor is... - motyogom kicsit elbizonytalanodva és végül nem bánom meg hogy nem fejtem ki teljesen a gondolataimat. Olyan hévvel győzköd, hogy ha nem lenne a fóbiám már biztosan beadtam volna a derekam. De a tériszony az viszont tériszony... - Nem akadákoskodás vagy beszariság hogy nincs a terveim között 10 emeletet zuhanni és szétloccsanni a capmuson! - fortyanok fel a szóhasználatán - És különben is tériszonyom van! - teszem hozzá bosszankodva, de amint kicsúszik a számon egyből megbánom. Fájdalmasan felnyögve harapok az ajkamba és csukom be a szemem. Ennyit arról, hogy nem kötöm az orrára, most aztán nem fog leszállni erről... Soha. Locsifecsi idióta vagy te, Delilah - feddem magam gondolatban, miközben hallgatom az érveit. Úgy érzem magam, mint egy ostrom alatt álló vár úrnője... Aki csúnyán vesztésre áll és akkor jön a kegyelemdöfés... Amikor matat a fényképezőtáskával és arról beszél milyen jó képeket lőhetne ott fent, tudtam hogy végem van. Az istenit Reid... - Jól van, oké, oké... Nyertél... - kiáltok fel reményveszetten, és elfogadom a kezét, de mielőtt még elindulhatnánk úgy szorítom meg mint fuldokló a mentőövet - De itt és most ígérd meg, hogy nem engeded hogy leessek! Kérlek... Ígérd meg... -kérem tőle elhaló hangon és egész testbeszédemből és pillantásomból kiolvashatja, hogy kizárt dolog, hogy innen egy tapodtat is elmozduljak amíg nem esküszik meg arra amit kértem. A szememben kavarogó ártatlan és velőtrázó félelem remélem segíti a helyzetemet. Amint megígérte engedek a kényszernek és kiélvezem, már amennyire tudom a pánik mellett, hogy ismét kéz a kézben sétálunk. - Egyszer azért csinálhatnánk majd valami olyat amit én találok ki... Jó? - kérdezem kicsit reménykedve, ám nem kapok választ. - Ígérem, nem lesz unalmas! Tudod vannak ám elég izgalmas dolgok a bakancslistámon! - folytatom, de ismét semmi. - Föld hívja égimeszelőt! Jelentkezz!... -őszintén egészen szórakotató mennyire nem akar válaszolni. Huncut vigyor terül el az arcomon és új célt tűzök ki magam elé. Elérem, hogy megtörje a csendet - Ó kapitány, kapitányom!... Hé, milyen a magaslati levegő? - semmi. Támad egy ötletem és igyekszem leküzdeni a pirulást amit már a gondolat előidéz - Tegnap Marla, tudod, az a kis vörös hajú csaj művészettöriről, mellesleg a legjobb barátnőm... Szóval tegnap tett nekem egy kis szívességet és egy elég érdekes kis semmiséget elhozott egy boltból amit rendeltem... Egy fekete, csipkés kis semmiséget... - ha erre sem kapok reakciót akkor végképp feladom és némán követek. Amikor megérkezünk kicsit megütközbve nézek rá. Csak nem akarja feltörni... - Reid... - motyogom kissé ijedten, majd az utastását követve idegesen pillantok körbe. Az ajkamat rágcsálva figyelem a hátát, ahogy éppen feltöri a lakatot. Egy futó pillanatig agyon vonzónak érzem a lelépés gondolatát, de megacélozom magam. Én választottam ezt az utat és most süllyedjek el, ha visszafordulok a szabadságtól. Amikor kitárja előttem az ajtót és befelé mutat idegesen nézek rá, majd a sötét beltérre. Megborzongva nézek újra vissza rá, és őszinte félelem csöpög minden pórusomból. - Én... - mondom szinte alig hallhatóan, miközben teszek egy tétova lépést - nem hiszem, hogy menni fog... Esküszöm nem... nem akadákoskodom! - nézek rá kérlelőn. Képtelen vagyok elsőként és önként bemenni. Nem fog menni segítség vagy valamilyen ráhatás nélkül, ha egyáltalán úgy sikerül.
Lassú mosoly kúszik az arcomra, ami sötétebb, mint az eddigiek együtt véve és nem is éri el a szemeimet. Még hogy nem fél tőlem... ez persze, nyilvánvaló, de lehet... az ő érdekében persze, jobb lenne, ha mégis így tenne. Azonban itt most az ő érdekei egyáltalán nem számítanak, így nem is reagálok nagyon a merész kijelentésére, csak annyit, hogy: - Majd meglátjuk! Megforgatom a szememet egy kalkulált mozdulattal akadékoskodására. Miért is gondoltam, hogy majd mézes madzagon fogom őt felcsalogatni a toronyba és kapós lesz számára egy kicsit másabb tevékenység, mint a tanulás? Ughh, komolyan szinte már engem is idegesít a kis stréber királynő kitartása. Aztán elhessegetem a bosszúságomat - legalábbis, ami az eredeti érzéseimet illeti és csak az álcára koncentrálok. - Igen, le van zárva, ezt már az előbb leszögeztük - mondom kissé kioktató módon, ami már majdnem gonosz, de aztán rákacsintok, hogy enyhítsem az élét a gesztusnak. Amúgy is, én vagyok a tanár vagy mi, lehetek olyan kioktató amennyire csak akarok! - Ez még nem jelenti azt, hogy nem is szoktak felmenni emberek. Hidd el, nagyon romantikus lesz! - vetem még oda félvállról, mintha nem is fognám fel a mondatom jelentését... vagy nem tulajdonítanék neki nagyon semmit, pedig amúgy nagyon is tudatosan elejtett mondat volt. Tekintve, hogy mindketten befejezzük a hot dogunkat úgy határozok, hogy ideje indulni. Még mindig kissé megtántorít, ahogyan reagáltam az előbb arra a hosszú... pillanatra közüttünk. Igyekszem ezt azzal leplezni, hogy mindenféle lelkesedést húzok magamra a toronnyal kapcsolatban. Felállok és feléfordulok. Majd újabb kérdéseire egy sóhajjal a derekamra teszem a kezeimet, a fekete bőrdzsekim alatt. Megrázom a fejemet, aztán elnevetem magam. - Sejthettem volna, hogy ha elmondom előre, hogy mit tervezek, akkor akadékoskodni kezdesz. Megmondtam már: ne gondold túl. Nem lesz semmi baj! - legyintek, mintha félvállról venném az egészet. - Ne légy ilyen beszari és menjünk fel, nézzük meg milyen a kilátás! Biztos fasza lesz onnan végignézni a kampuszon. - győzködöm lezserül, mintha tényleg nem hinném el, hogy ennyire nem akaródzik neki felmenni. Ez elgondolkodtat egy pillanatra, de tovább nyomom: - Még én magam sem voltam fent egyszer sem... úgyhogy gondoltam miért ne mehetnénk fel ketten, hogy megosszuk ezt az élményt? Kicsit elfordulok, mintha zavarba ejtene ez a kijelentés, és én magam sem tudnék mit kezdeni azzal, hogy ilyen vágyakat osztottam meg vele. Reménykedve, hogy ráugrik bármelyik csalira, amit most elévetettem. Matatok kicsit a táskámmal és a fényképezőgépemmel, majd ismét ránézek. - Gondoltam csinálnék egy-két képet ott fent is, biztos érdekes fotók készülnének - vetek rá egy félmosolyt és ezúttal tényleg kissé zavarba jövök. Ugyanis utolsó mondatomban egyetlen hazugság sem volt. Tulajdonképpen a fentebbiekben sem, hiszen még tényleg nem voltam fent, így szívesen megnézném. Csak azt nem gondoltam, hogy majd Delilah-val kerül erre sor. Felé nyújtom a kezemet és ezúttal tényleg remélem, hogy elfogadja. Nem akarom több szempontból sem kényszeríteni semmire. Egyrészt ráérek még igazán meggyőzni őt, hogy vakon bízzon bennem, másrészt pedig nem akarom, hogy bármikor azt gondolja, hogy ráerőltetem magam... a saját (buta) döntésének kell legyen, ha követ engem. Ha minden további nélkül elfogadja az ajánlatomat és tenyerembe helyezi kiskacsóját, én rákulcsolom az ujjaimat, annak melegébe zárva az ővét. Aztán elindulok a torony felé, magabiztos léptekkel. Ha csendben van mögöttem, ha további kérdésekkel bombáz, nem reagálok rá. Csak haladok tovább a célom felé, amíg el nem érek ahhoz a nagy fémajtóhoz, ami lakattal van lezárva és a toronyba vezető lépcsőt rejti maga mögött. - Itt várj - utasítom Delilaht most, majd nekilátok feltörni a zárat. - Figyeld, hogy jön-e valaki! Egyáltalán nem áraszt el büszkeséggel, hogy ezt a készséget még akkor sikerült elsajátítanom, amikor apám rávett, hogy végezzek el neki pár hülye melót. Azonban azóta eléggé jól jött a küldetéseim során, így talán van egy jó dolog, amit megköszönhetek apámnak... még ha nem is örülök neki. Egy enyhe kattanás halatszik és kinyílik az ajtó, én pedig gyorsan elteszem az eszközt, amivel ezt elértem. Nem akarom, hogy Delilahnak feltűnjön, hogy milyen profi cuccot hordok magamnál az ilyen esetekre. Helyette egy elnagyzolt mozdulattal intek a sötét belsőtér felé. - Csakis ön után, felség - mondom egy gunyoros, de csábító mosollyal.
Sötét mosolyára kissé felgyorsul a szívverésem. Tudom, hogy valahol minden szava igaz és sokkal mélyebb jelentéssel rendelkezik mint a kis évődés ami közöttünk van, de nem foglalkozom vele. Van Reidben valami, amiért egyszerűen csak bízom benne és képtelen vagyok bármilyen vészjelzésre hallgatni amit a józan ész próbál a tudatomba tuszkolni. Egyszerűen van egy nagyon mély megérzésem és kitartok mellette. Arról nem is beszélve, hogy élvezem azt hogy nem feltétlen kezel úgy mint egy törékeny porcelánbabát és képes a szemem közé mondani a dolgokat ahelyett hogy "megvédene" és megpróbálna kalickába zárni. Ha másért nem, már ezért odáig letten volna érte. Kihívó mosoly húzódik az ajkaimra, ahogy fittyet hányva a burkolt figyelmeztetésre a vállam mögé söpröm a szemembe táncoló tincseket. - Kár a gőzért, nem félek ám tőled, remélem ezt tudod! -pajkosan rákacsintok és széles mosollyal az arcomon elfordulok és a hot dogommal foglalatoskodom. Tagadhatatlanul jól esik az étel, bár kis bűntudat motoszkál bennem, hogy nem az eltervezett tanulással foglalatoskodom. Mégis valamilyen "furcsa" indok miatt, ezzel kevésbé tudok foglalkozni amikor mellettem van. Valamiért jobban érdekelnek a tervei és hogy egyáltalán minek akar velem ennyi időt tölteni, amikor vannak pillanatok amikor meg mernék rá esküdni, hogy még csak nem is kedvel. - De le van zárva, mert elkorhadtak a korlátok! - mondom belül örömtáncot járva, hogy nem kell felfednem a magasságoktól való viszolygásomat. Nem tudom végül honnan veszem a bátorságot hogy letöröljem a szája sarkáról a mustárfoltot. Egyszerűen csak ösztönösen cselekszem és mintha megállna az idő és megszűnne körülöttünk a külvilág arra a pár pillanatra amikor a tekinteteink egymásba fonódnak és az ujjaim finoman érintik a szája szélét. Olyan puha... A szemei, mint az őszi nappalok mélykék ege, úgy érzem mintha repülnék... És utolér az eszem és elpirulva szakítom meg a kapcsolatot. Egek, mégis hogyan gondoltam ezt? Egy dolog flörtölni, egy másik megérinteni a száját... Hogy lehetek ennyire nyilvánvaló, akár rá is tetoválhatnám a homlokomra mennyire kedvelem, az sem lenne ennél feltűnőbb. Édes istenem, hová tűnt a levegő? Szavaira kicsit összerezzenek. Indulni... Mentünk valahová? Kell pár másodperc amíg magamhoz térek a zavaromból és felfogom hová is tart ez az egész kiruccanás. Fel a toronyba, aminek őszintén szólva a gondolatától is a hideg ráz, tekintve a tériszonyomat. - Fel... a toronyba? - kérdezem kissé elhülve miután én is megettem a hotdogom maradékát és semmilyen mozdulatot nem teszek hogy indulásra kész lennék - Nem... Nem mehetnénk inkább... Máshová?
Egy pillanatra majdnem elhúzom a számat, amikor látom, hogy de mégis rá fog kérdezni a tegnap esti kommentemre. Igazán csak magamnak köszönhetem, hogy elszórtam azt az információt, bár önmagában ártatlan kijelentés volt. Aztán viszont valami megakadályozza ebben. Egy levél. Először nem tűnt fel igazán, de most hogy már kicsit lenyugodtunk és csak beszélgetve haladunk a padok felé, jobban feltűnik, hogy valami nincs rendjén. Mint a könyvtárban a könyvek, körülöttünk a levelek tűnnek úgy, mintha remegnének vagy pulzálnának az őket felemelő erőtől. Nagyon furcsa érzés és talán egy átlagos ember nem is tulajdonít neki nagyon sok mindent. "Csupán csak a szél..." Én azonban nem vagyok átlagos ember és tudom hogy hová kell nézzek és milyen jeleket kell felfedezzek... Ez megint csak emlékeztet arra, hogy Delilah nem egy ártatlan kislány, akármennyire is tűnik annak. Erő van a kezében, természetfeletti erő... Még az is lehet, hogy ez az egész perszóna, amit mutat felém csak egy álarc és igazából megpróbálja kipuhatolni ki és mi vagyok valójában. Nem ez lenne az első eset egy Kiválasztottal... Mindenesetre résen kell lennem. - Ó, hidd el, kis diákom - mondom egy sötét mosollyal - még igazán beléd sem haraptam. Azt megéreznéd. Mikor leülünk el kell gondolkoznom a következő lépésemen. Őszintén nem lenne ellenemre, hogy megköszönjek bármit is, sőt, rosszul érezném magam rendes esetben, hogy nem teszem meg. Ez viszont nem egy egyszerű eset, szóval végül beérem egy gúnyos mosollyal. Az ő köszönetét pedig egy bólintással elintézem, igazán nem volt nagy dolog. Elvégre mindenki megérdemel egy utolsó vacsorát... Felvont szemöldökkel figyelem ajkának játékát. Egyértelműen a nevetését próbálja visszafolytani, de nem tudom elképzelni, hogy mi lehet olyan vicces abban, amiről beszélünk. - Igen, arról - mondom, és ezzel elnézek annak irányába. Ahol ülünk azzal pont szemben van, és tornyosul fölénk, mint egy templom harangtornya. Itt viszont semmi szent nem található... - Azt mondják iszonyatosan szép a kilátás onnan fentről - teszem hozzá egy csábos mosollyal, majd épp visszafordulok hozzá, amikor felém nyúl. Meglepődötten ledermedek, amikor észreveszem milyen közel van hozzám. Selymes, rózsás illata ilyen közelségből egészen az orromba kúszik, míg szemem egy pillanatig szőke hajának lobogását figyeli a szélben. Majd pillantásom az övére ugrik, ahogy az ujja megérinti a szám sarkát. A tekintetünk egy hosszú pillanatig összefonódik és esküszöm szinte érzem, ahogy a levelek megállnak a levegőben. Szeme kékje bűvösen fúródik az enyémbe, szinte magába szippant. Nem tudom elképzelni, hogy mit akarhat - nem úgy ismertem meg, hogy ennyire rámenős lenne és megpróbálna lekapni. Aztán szinte idiótának érzem magam, amikor rájövök, hogy a maradék mustárt törölte le rólam. A varázs megtörik, ahogy elhajol, elhúzódik tőlem. Én pedig átkozom magam, hogy nem használtam ki az egészet jobban, de közben meg furcsán... is érzem magam, és inkább igyekszem felül kerekedni azon, ami történt. Betömöm a számba a maradék hot dogot és rágás után, leküldöm a tokromon. Aztán leporolva magam, felállok és a kezemet nyújtom felé. - Akkor ideje indulni! - mondom egy nagy csibészes mosollyal, ami egyértelműen erőltett, mert még kissé mindig dezorientált vagyok az előbb történtektől. - Irány a torony, kis tanoncom!
Amikor mint valami haspók módjára beleharap a hotdogba képtelen vagyok megállni hogy ne vgyorodjak el. Van valami a lelkesedésében ami egészen... mássá teszi, mint amit olyan sokszor a külvilág és felém mutat. Elmerülve vizslatom a vonásait, tekintetem áthatóan és öszintén csillog. A kijelentésre felszalad a szemöldököm és talán már felismeri a szememben felvillanó kíváncsi szikrát. Már éppen feltenném a kérdést, amikor egy, az érzelmeimtől és a széltől lágyan kavargó falevelekből az arcomba libben. Nevetve hessegetem el a kósza szökevényt, és megfeledkezem a feltörni készülő kérdést és tovább is halad a beszélgetésünk és cívódásunk. - Ó, szegénykém! Nagyon fáj? - kérdezem mint ahogy egy kis gyerektől szokás, miközben kitör belőlem a nevetés ahogy a könyökömet elkapja. - Bagoly mondja verébnek, te kis buldózer! Nem is én kezdtem... Aztán amikor a padhoz érünk gondosan leterítem. Hűvös van és nem tudom meddig fogunk ott ülni, szóval inkább leteszem alánk a sálunkat. - Egy "köszönöm Lilah" is megtette volna... - vágok vissza egy szemtelen vigyor kíséretében - És köszönöm a hot dogot! - teszem hozzá miközben leülök mellé és én is nekilátok a hotdogomnal. Mmiután elsütöm a kérdésem, nem is tudom mire vártam. Természetesen várható volt, hogy nem válaszol azonnal... Vagy úgy egyáltalán méltat arra hogy megmondja amire kívnáncsi vagyok. Ám nem engedem hogy ez zavarjon, legalábbis nagyon igyekszem, hogy ez ne látszódjon rajtam, több kevesebb sikerrel. Viszont igaza volt, tényleg jól esik a friss hot dog, éppen elég rajta a mustár és a hagyma édeskés íze megkoronázza az egész élményt. Elégedetten somolyogva eszem, miközben a szemem sarkából figyelem Reidet. Amikor végre megszólal teljesen felé fordulok és remegő ajkakkal próbálok visszafogni egy nevetést. A szája sarkában mustárfolt éktelenkedik. - Abba a toronyba, ami el van zárva a hallgatók elől? - kérdezem, miközben szinte gondolkodás nélkül hajolok kicsit közelebb és lepkeszárny finoman megérintem az arcát és óvatosan letörlöm a mustárt a szája sarkáról. Kicsit mintha lelassulna az idő amikor az ujjam a szája sarkát érintené, de miután észbe kapok mire is vetemedtem elpirulva elhúzom a kezem ha engedi, és hirtelen nagyon érdekesnek találom a saját hot dogom. - Szerintem te is tudod a választ...
"Egyszer elmesélheted milyen ellenvetésed vannak a könyvtárral kapcsolatban! Szerintem nagyon is megnyugtató helyek... Békések..." Majdnem elkezdem mondani neki, hogy egyáltalán nincs semmilyen ellenvetésem a könyvtárak ellen. Sőt, szerintem is nagyon megnyugtató helyek, ezért is hesszeltem ott ma, ameddig meg nem bolygatta a békémet. Aztán megállítom magamat, mert ez nyilvánvalóan összekeverné a fejében a rólam alkotott képét. Nem is azért vagyok itt, hogy megismerje az igazi valómat, vagy ahogy ő fogalmazott "beengedjem őt". Helyette pontosan azért, amivel később vicceskedve megvádol. Ó, Delilah fogalmad sincs mibe sétáltál bele... A gondolat furcsa mód áraszt el egyszerre kényelmetlenséggel és szomorúsággal. Meg talán egy pici bűntudattal, de ezt gyorsan el is folytom magamban. Nagy valószínűséggel csak arról van szó, hogy eddig még nem volt dolgom ilyen fiatal és lány kiválasztottal. Egyszer mindennek el kell jönnie... és én még mélyebbre süllyedek a sötétségbe. Most azonban kirázom magam a morózus gondolataimból és a jelenre koncentrálok. Megpróbálom beleélni magam a pillanatba, mintha tényleg csak egy egyszerű egyetemista lennék, aki élvezni akarja egy csinos lány társaságát. És a hot dogot. Nagy lelkesedéssel harapok bele a szinte még forró kajába, és elégedetten nyögök egyet, ahogy ízlelőbimbóimon végigszikrázik a boldogság. - Ugghh, ez most jól esik. A tegnap este után meg főleg - jelentem ki, aztán gyorsan be is fogom a szám, mielőtt még tovább járatnám. Abban pedig nagyon reménykedek, hogy nem fog rákérdezni, hogy mit csináltam tegnap késő este... Persze hazudhatok is neki valamit, de annyira nem szeretnék valami bonyolult hálóba belekeveredni, amire már emlékezni sem tudok rendesen. Amikor oldalba bök, úgy teszek, mint akit igazán megsértett és a bordáimra teszem a kezem. - Vigyázz azokkal a halálos fegyverekkel - mondom, kissé gúnyos hangon, ahogy megfogom a könyökét és megrázom egy kicsit, mielőtt elengedem -, még a végén tényleg megsértesz valakit! Felvont szemöldökkel mustrálom indézkedéseit, ahogy előkészíti nekünk a helyet. Megrázom a fejem, ahogy leülünk. - A pad is megtette volna - mondom, de csak azért, hogy ellentmondhassak neki, és kellően morcosnak tűnjek. Valójában nem zavar az egész, sőt talán még egész kedves tőle ez a gesztus... de nincs jelentősége. Komótosan tovább eszem a hot dogomat, és nem válaszolok neki mindjárt. Hadd főjjön a levében még egy kicsit, ha már ennyire irritálja, hogy nem tudok neki egyenes választ adni. Szinte komikus, ahogy felpuffasztja ezen az arcát. Titkon biztos vagyok benne, hogy imádja. - Voltál már fent a toronyban? - kérdezem úgy, mintha csak félvállról jutott volna eszembe a gondolat, majd lenyalom a mustárt a hot dog széléről, mielőtt ránézek.
Amikor megkapom kis kirohanásomra a választ, nem túlzok mikor azt mondom úgy éreztem mintha gyomron rúgott volna. "Ez nem a városi pláza a Black Friday előtt." Az ajkaim megremegnek miközben szólásra nyitom a számat, de inkább gyorsan elfordítom a fejem még úgy is hogy háttal áll nekem, arra az esetre ha nem bírom időben összeszedni magam. Viharként tombolnak bennem az érzések és felbolydult darázssereggént zsonganak a gondolataim. Hát nem épp az előbb mondtam neki, milyen piszkosul fáj a feltételezése arról, hogy egy elkényeztetett gazdag plázacica vagyok? Nem tudom igazából mit vártam, hogy majd a kis beszédem majd varázsütésre megváltoztatja a véleményét? Hirtelen leesik a fátyol a szeméről és meglát engem? Átlát a látszaton és tényleg valóban meglátja azt a szabadságra és boldogságra váró élő és lélegző teremtést aki vagyok? Naiv és ostoba feltételezés, de nem fogom feladni és éppen ezért tartom a számat és figyelmen kívül hagyom a megjegyzést. Aztán pedig ott van a feltételezés, hogy ne lenne értékes. Már miért ne tartanám őt kevésbé értékesnek mint bármelyik másik embertársamat? Összeszorul a szívem a feltételezéstől, hogy lenézném csak azért ahova született vagy milyen lehetőségei adódtak eddig az életben... Ezeket a gondolataomat is mélyen magamba fojtom és engedem, hogy a pillanat tovaszálljon. Talán egyszer rájön... Pár kérdés követve engedem hogy kézenragadva kivigyen. A friss levegő segít megnyugodni és visszanyerem a jókedvemet. Arról nem is beszélve, hogy az összefonódó kezeink között pattogó szikráktól legszívesebben felkacagnék, ám mivel nem szeretném ha teljesen bolondnak nézne, inkább beérem egy széles mosollyal, miközben figyelem ahogy rendel és kicsit húzom az agyát tetettet bosszankodással. Nem meglepő módon engem nem is hagy szóhoz jutni, megrendeli midkettőnk ebédjét. Irányításmániás, bár nem bánom és nem is teszem szóvá. Én is pontosan ezt rendelném magamnak. Helyette inkább boldog vagyok, hogy vette a lapot és ha nem is teljesen de ráharapott a csalira. Az érintése kellemesen melengeti a bőrömet a hűs levegő után és lágy pír ül ki az arcomra, miközben mosolyogva elhessegetem az ujját... Természetesen csak a látszat kedvéért. - Én? Aggódni?! - kérdezek vissza tetetett meghökkenéssel - Mikor láttál te engem aggódni?! És nem gondolom túl, szimplán szeretem tudni, hogy mi történik... - kotyogok bele a mondandójába cserfesen - Egyszer elmesélheted milyen ellenvetésed vannak a könyvtárral kapcsolatban! Szerintem nagyon is megnyugtató helyek... Békések... - mondom kicsit elrévedezve, majd összehúzott szemmel pillantok rá újra - Miért van az az érzésem, hogy akkor is ezt mondanád, ha a bokrok közé vinnél hogy kést állíts a hátamba? - kérdezem tettetett komolysággal, majd elnevetem magam. Tudom, hogy nem lenne szabad bíznom benne, tekintve milyen reakciókat vált ki belőlem és milyen hatással van a képességemre, de már hetekkel ezelőtt eldöntöttem hogy nem fogok erre a megérzésemre hallgatni. Józan ész, ide vagy oda élni akarok. És ebben igaza volt, bár ezt soha nem ismertem volna el neki. Amikor elkészül a rendelés én is nyúlok az elkészült ételért, majd amikor átveszi és visszakérdez egy pillanatig megütközve nézek rá... - Én azt... - aztán amikor elneveti magát és vállával megbök, amitől picit kilibbenek az egyensúlyomból és kell egy pillanat amíg újra biztosan állok a földön. - Hé! - édes grimaszt vágva oldalba bököm és átveszem tőle a hotdogom - Kac-kac! Étellel és csokival nem viccelődünk, kedves uram!- feddem meg vicceskedve, majd akadékoskodás nélkül követem a padokhoz. Előrelátóan fél kézzel előhúzom a kedvenc sálamat a táskámból, miközben a másikban egyensúlyozom a hotdogom, majd amikor odaérünk leterítem a padra, hogy arra ülhessünk át. - Na akkor beavatsz végre a nagyszabású terveidbe, ó kapitány, kapitányom? - kérdezem kiváncsiskodva.
"Én nem várom el, hogy ugyan olyan legyél, mint én! Mi lenne abban érdekes?" Ezen megnyilvánulására és kisebb monológjára sok mindent tudnék mondani. Egyrészt, hogy csak azért érdeklődik irántam, mert érdekesnek tartja, hogy más milyen vagyok, mint Ő? Hogy nekem valószínűleg nem nyalták ki egész életemben a seggemet és óvtak meg mindentől, mint neki? Bár nyilván fogalma sincs erről vagy hogy milyen életem volt, de az olyan emberek, mint ők hajlamosak felismerni a társaikat. Szóval lehet mégis tudja, hogy szegényebb helyzetből származom és nem éppen aranykanállal a számban éltem az életemet eddig. Valahogy lehet látni ezeken az embereken, hogy másabbak, mint egy... szimpla halandó ember. Hah, tekintve, hogy őt igazán, semmilyen szempontból nem lehet ebbe a kategóriába sorolni, szinte fanyar mosolyt csal az arcomra. Másodszor, pedig ha ténylegesen nem várná el, hogy úgy viselkedjek, ahogyan ő gondolja logikusnak, akkor nem tett volna olyan szemrehányást, mint amit az előbb. De mindezek túl közel lennének az igazi valóm véleményéhez, úgyhogy inkább magamba folytom őket. Megrázom fejemet és kissé el is nevetem magam szóhasználatán. - Beengedni? -Delilah, sóhajtok belül fejetrázva. Legszívesebben megmondanám neki mennyire ostoba reményeket fűzöget velem kapcsolatban... de itt nem ez a dolgom. Sem az, hogy - ahogy ő fogalmazott - fair legyek, úgyhogy itt a válaszom: - Ez nem a városi pláza a Black Friday előtt. Nincsen sorompó, amit leengedve majd, ha meglátod igazi valómat rájössz, hogy micsoda értékes személy lapul a csúnya felszín alatt - vetem hátra a vállam fölött. Aztán megkeményítem álkapcsomat és gyorsan mozdulok, mert nem akarom, hogy ezt a beszélgetést tovább folytassuk. Még a végén tényleg elkezd gyanakodni rám. A hűvös levegő majd segít egy kicsit, hogy helyrerázzam magam és lenyugtassam az idegeimet. Nem az a cél, hogy magamra haragítsam Őfelségét, szóval jobb lesz, ha ezt az attitűdöt egyszer s mindenkorra befejezem. Visszaformálódok a csibészes rosszfiúvá, amit ő oly lelkesedéssel szeretne érdekesnek látni. Elmosolyodom pirulását látva, majd a férfihoz fordulok a köpenyben, aki a kis ablak mögött áll. - Két hot dogot kérnék! Mustárral, majonézzel és hagyma reszelékkel - adom meg az instrukciókat és a férfi bólint, unott arccal hozzálátva ezek elkészítéséhez. Elmélyült hangon nevetek zsörtölődését hallva. - Ugyan, hercegnő. Nem állnak jól neked a ráncok - mondom és megnyomom mutatóujjammal homlokát, két szemöldöke között. - Pontosan tudom, hogy mit fogunk csinálni, kedves diákom, te azon ne aggódj! Itt is az első leckéd! Ne gondold túl a dolgokat. Azt mondtam, hogy jót szórakozunk, leeresztjük magunkat, ahelyett, hogy a könyvtárban gubbasztanánk és ez így is lesz! Hidd el, bízhatsz bennem! Nagyon ne bízz bennem, Delilah! Elfordulok, vissza az árusember felé, amikor horkantását úgy veszem, hogy készen van az ételünk. Átveszem mindkét hotdogot, egy kellemeset szippantva illatukból, majd rávigyorgok a lányra mellettem. - És akkor te mit kérsz? - Várok egy pillanatot a reakciójára, majd ránevetek. Istenem, el sem tudom képzelni, mikor álnevettem ennyit életemben. Még a végén az arcomra fagy a mosoly, ha Karma is úgy akarja. - Csak vicceltem! Tessék! - Azzal odaadom neki az egyiket, majd kifizetem. Vállammal megbököm Delilaht, ha lehet a kelleténél egy kicsit erősebben, reménykedve, hogy sikerül olyan kis frusztrált hangot kicsalnom belőle, mint mikor bosszantom. Néha még egészen élvezem is, hogy egy ilyen faszfej vagyok... - Arra megyünk! - intek állammal a padok felé a közelünkben.
- Én nem várom el, hogy ugyan olyan legyél, mint én! Mi lenne abban érdekes? - vágok vissza elkerekedő szemekkel - Szimplán csak arra céloztam, hogy neked is lesznek vizsgáid amik gondolom fontosak, hiszen nem lettél volna a könyvtárban... És ha kicsit beengednél, lehet rájönnél, hogy a te elvárásaid és feltételezéseid sem egészen igazak velem kapcsolatban! Ezt már mind a hátának mondom. Persze nem bánom a cukkolást és nincs feltétlenül ellenemre ha Hercegnőnek szólít, de sokszor érem azt, hogy beskatulyáz egy olyan szerepbe, amilyen nem vagyok. Vagy legalábbis keményen küzdök azért, hogy ne legyen feltétlenül igaz. Ha tényleg az az elkényeztetett liba lennék akinek olyan sokan gondolnak nem kéne könnyebbnek lennie az életemnek. És akkor talán nem is foglalkoznék azzal, hogy kitörjek az aranykalictkából ami egyre szűkebb és szűkebb ahogy telnek a hetek. Szeretném, ha tovább látna a látszatnál és ez éppen az amire szerintem ő is vágyik, bár következtetéseim szerint előbb harapná le a saját nyelvét, mint hogy ezt kimondja. És mivel nem vagyok az a fruska akinek gondol, ezért követem őt, bár megvannak a kérdéseim amikre természetesen nem kapok választ. Időközben kiérünk a szabad levegőre és jólesőn megborzongok a hűs levegő érintésétől az arcomon és a nyakamon. Van abban valami fantasztikus, ha kézen fogva sétál az ember, még akkor is ha az egyik félnek gőze sincs arról mit tervez a másik és ez szinte az őrületbe kergeti. Ujjai finom szorítása azonban mégis valahogy megnyugtat és kevésbé feszülten próbálom vele tartani a lépést. A járdán pihenő levelek lágyan felemelkednek és finoman arrébb táncolnak ahogy haladunk. Nem feltűnő, de tudom, hogy akaratomon kívül sugárzik belőlem az energia. Mély levegőt véve próbálok uralkodni magamon, de elég nehéz amikor hatalmas tenyerének melege öleli a kezemet. A magassághoz jóval hosszabb lábak is járnak, de mivel nem vagyok kényeskedő kékvérű nem teszem szóvá. Annyira belemerülök Reid viselkedésének elemzésébe és a lopott pillantásaimba, hogy fel sem fogom merre vezetget. - Ezt nem lehetett elmondani? - kérdezem nevetve. Evés. Rendben, azt hiszem kezdetnek nem rossz, bár a következő szavaira ismét kikerekednek a szemeim, pillantásától meg pír önti el az arcomat és hirtelen nagyon érdekesnek találom a kajálda menüjét. - Te és a terveid - morgom az orrom alatt - Lefogadom, hogy gőzöd sincs még mit szeretnél csinálni és csak az időt húzod... tanár uraság! - vigyorgok rá felcsillanó szemekkel. Ha nem megy egyenesen, akkor talán egy kis fortéllyal sikerül kiszednem belőle, mit is akar pontosan.
Csúnyának szánt pillantására - ami nagyon nem jött össze - majdnem felhorkantottam, de végül megelégedtem azzal, hogy szemeim csúfálják ki. - Oh, édesem, ebben biztos lehetsz - mondom mély bensőséges hangon, megjegyzésére miszerint nem játszok fairül. Isten hozott a valóvilágban, Delilah! Itt semmi sem fair, tisztességes vagy egyenlő. Következő mondata furcsa mód egészen a mellkasomba nyílal. Nem is tudom miért, hiszen pont azt várom tőle, hogy olyan vak legyen velem, a szituációval és úgy mindennel kapcsolatban, amit a szavai sugallnak. Ennek ellenére mégsem esik jól. Talán ezért van, hogy nem bírom megállni következő odaszólásomat: - Érdekelnek dolgok, de az nem jelenti azt, hogy ugyanolyannak kéne lennem, mint te vagy úgy viselkednem, ahogy te elvárod, hercegnő. Hirtelen elfordulok, mert igazán nem vagyok boldog magammal. Mégis mi a fenének kellett kicsúsznia az igazi érzéseimnek? Megrázom picit a fejem, saját magamon hitetlenkedve. Megígérem magamnak, hogy most már jobban megszilárdítom a koncentrációmat és nem hagyom, hogy két hihetetlenül kék szempár elvonja a figyelmemet. Akadékoskodó megjegyzésére csak megszorítom finom ujjait, amik szinte elvesznek nagy tenyeremben. Elfolytok egy mosolyt és kilököm a könyvtár ajtaját. Nagy, komótos léptekkel indulok meg a campus tér felé. Odakint hűvös levegő kering körve a téren. Még itt-ott megtalálható egy-két lehulott levél halom a kövezeten, mintha az idő nem tudná eldönteni, hogy még ősz vagy már tél szeretne lenni. Nagyot sóhajtok, majd mélyet szippantok tüdőmbe a friss levegőből. Éppen befordulok a kis kajáldás bodéga felé vezető útra, mikor Delilah megpróbál visszafogni. Nem azért állok meg, mert annyira sikerrel járna a viszakozása, hanem mert megint rá akarom vetni kissé lenéző, de egyben csábos mosolyomat. Legalábbis remélem, hogy az... őszintén, soha nem próbáltam még egy lányt sem elcsábítani vele. Az életem nem igazán erről szólt hosszú ideig. - Enni egyet? - kérdezem álcázott ártatlan hangon, ahogy másik kezem hüvelykujjával az árus felé bökök. - Gondoltam bedobunk egy pár hot dogot meg egy kávét, mielőtt tovább indulunk. Hidd el, szükséged lesz a kajára! - mondom egy vigyorral. Szemeimmel ismét végigsöprök alakján, reménykedve, hogy igazán felveszi kétértelmű mondandómat.
Gúnyolódására minden kellemes és megbolondító érzés ellenére elhúzom a számat és a legeslegcsúnyább pillantásommal döföm keresztül. Nei nagyjából annyira lehet ez az egész ijesztő, mintha egy mókus vicsorogna, de ez nem tart vissza. - Ez nem fair! Nem játszol tisztességesen, és ezt te is nagyon jól tudod - mondom halkabban mint tervezem, túlságosan lefoglal az ujjainak érintése az arcomon, amit a mondanivalóm ellenére nem söprök le - És talán ha úgy csinálnál, mint akit érdekel bármi is az egyetemen akkor nem tenném fel a kérdést... Azt már nem teszem hozzá, hogyha okos lennék, akkor olyan gyorsan menekülnék el mellőle hogy a lábam szinte alig érné a földet. Nem mintha valaha is véka alá rejtette volna, hogy jogos ez az érzésem és amilyen ostoba fruska vagyok éppen ez az amiért egy tapodtat sem mozdulok. Úgy vonz magához, mint a mágnes és amellett hogy kiélvezem minden borzongató percét kutatom az okát, hogy miért. Nem értem, miért botlok bele lépten nyomon és bukkan fel a legváratlanabb pillanatokban, amikor néha olyan mintha egyenesen gyűlölne a közelemben lenni. Aztán jön a dilemma és úgy ugrok fejest a kútba, mint annak a rendje. Az eszem mélységesen elítél, de a szívem és a vágyaim a szabadság hűs kortyai után egyszerűen sokkal hangosabbak minden érvnél. A józanészt túlértékelik... - Friss levegő? - vonom fel az egyik szemöldökömet, miközben megigazítom a vállamra nehezedő táskát - Mi lenne, ha egyszer rendesen válaszolnál egy kérd... A torkomra forr a szó amikor hirtelen már mellettem is van és a kezemet megragadva pördít meg és terel ki a könyvtárból. Még szerencse, hogy a dzsekim rajtam maradt és a táskám is nálam van, mert a lendületből ítélve nem vagyok egészen biztos benne, hogy képes lennék megállítani. A kezeink összefonódásánál csiklandozó szikrák miatt nem is hinném, hogy akadékoskodnék... Sokat, mert azért nem vagyok ennyire ostoba, hogy teljesen hagyjam magam, ezért próbálom kicsit visszahúzva fékezni és kíváncsian nézek fel rá. - Mégis hova? - kérdezem kissé idegesen - És ez egyszer hagynád kérlek a rébuszokat?!
Nem kerüli el figyelmemet hirtelen pillantása a számra. Annál inkább érzem magam kissé zavarodottan lelepzetlen érdeklődését látva. Mármint... egyértelműen ez a célom... hogy Delilah annyira magán kívül legyen a bűvölettől, hogy minél könnyebben csábíthassam olyan veszélyes helyzetbe, ami végül... a végzetét jelenti majd. Azonban, amikor kidolgoztam ezt a tervet, illetve szembesítettek vele, hogy mit kell tennem, egyáltalán nem gondoltam végig, hogy mégis milyen érzés lesz majd ezt az egészet... megélni. Most mégis itt vagyok... egy csinos (már akinek bejön az ártatlan szende szőkeség) lánnyal egy ilyen intim pillanatban, mindenféle rossz indok miatt. Mégis mit csinálok én az életemmel? Kirázom magam az egyre jobban összegabalyodó gondolataimból, és arrébb lépek. Kell egy pár perc, míg újra összekapom magam, de úgy teszem, hogy Delilah azt gondolja megsértődtem válaszán. Habogása viszont még engem is megmosolyogtat, szám egyik fele jókedvűen pöndörödik felfelé. - Igen - mondom kissé gúnyos hangsúllyal, talán egy kicsit lekezelően is. - Nekem is vannak vizsgáim, mint bármelyik másik diáknak, hercegnő. Nagyon eszmés gondolat. Talán mégsem vagy olyan okos, mint amilyennek tűnsz? - mélázom, de most már megint csak húzom az agyát, egyúttal újra megtalálom a talajt a lábam alatt. Mikor elfordulok és visszasétálok az asztalhoz, biztos vagyok benne, hogy utánam fog szólni. Így nem is sietem el lépéseimet. Amikor dallamos hangja újra felhangzik, elégedett vigyor kúszik ajkaimra. Ezt hamar eltűntetem, amikor visszafordulok hozzá. - Mit szólnál egy kis friss levegőhöz? - kérdezem csibészes csillogással a szememben, közben már kattognak is a fejemben a kerekek pontosan mit is tervezzek. Visszafordulok a székemhez, felkapom a dzsekimet, majd a táskámat, amiben a fényképezőgépem és kellékei pihennek, aztán a vállamra helyezem. - Rendben, indulhatunk - mondom, akármit is válaszolt a megint csak homályos kérdésemre. Határozottan elindulok irányában, és amikor mellé érek, akkor elkapom a kezét és elkezdem kifelé terelni őt a könyvtárból, némi ellenállásra számítva.
Az a mosoly. Ha megadnám magam, biztosan itt csuklanék össze, olyan tempóval pumpálja a szívem a felforrt vért az ereimben. Mikor már nem bírom tovább a lehengerlő pillantást, szendén lesütöm a szemem, de még elcsípem ahogy az egyik tincsemért nyúl és finoman csavargatja az ujjai között. Gödröcskés mosoly játszik az ajkaimon miközben próbálok értelmes mondatokat kipréselni a számból. Haszontalan. Cukkolására frusztráltan sóhajtva pillantok fel rá. Ó, istenem könyörülj meg rajtam. Csak egy kicsit látszana rajta, hogy valamilyen mély hatással lennék rá én is... De a vak is látja, hogy rám keresztet lehet vetni. Mielőtt ki tudnék menekülni a közel sem kellemetlen helyzetből elkapja az államat. A meglepetéstől újra ráemelem a tekintetem és mozdulatlan maradok. Belül vitustáncot járnak a gondolataim, hogy nem enged el magától olyan könnyen. Az esszét mintha árvíz söpörte volna el a gondolataimból. Csak az ujjai érintése az arcomon és a pillantása létesett. Ahogy lassan szemlélődik enyhén elnyílnak az ajkaim és pillantásom pár pillanatra a szájára ugrik majd vissza a szemére. A csók gondolatától kiszárad a szám. A révületből az szakít ki amikor végre megszólal. Élesen szívom be a levegőt és megszédülök a hirtelen oxigén lökettől. - De... Ez... Neked is... vizsgák? Én... - hebegek habogok miközben figyelem, ahogy távolodik tőlem. Követem a pillantását a könyvekre és a tágas teremre és hirtelen már nem olyan vonzó a békében töltött délután. Az ajkamba harapva pillantok rá, miközben kicsit erőtlenü dőlök újra a polcnak. Mintha minden levegőt elszívott volna... Tényleg akkora baj lenne, ha meglógnék?... A szabadság amit Reid felajánlott... Szabadság... Szabályok nélkül... Szórakozás.... Lehunyom a szemem. Gyarló, gyenge idióta vagyok. Nem lenne szabad... De... - Várj! - szakad fel belőlem szinte akaratlanul, miközben finoman ellököm magam a polctól és teszek egy tétova lépést felé. - Én... Mit akarsz csinálni?
A szemeim sarkából veszem észre a mozdulatot. Először nem tudom mi az, aztán ráébredek. Biztosan ő mozgatta meg a könyvek sokaságát egy pillanatra, amikor fölé hajoltam. E tény kissé idegessé tesz. Bár ő az első Kiválasztott, akivel... dolgom volt, és nem az első különös dolog, amit megtapasztalok most már életemben, mégis mindig feláll a szőr a hátamon, ha ilyesmi történik a közelemben. Én nem úgy éltem az életem, mint... ezek a természetfeletti lények, hogy már életútjuk részeként szolgáltak ezek a különös dolgok. Néha ha nem tudnám, hogy egy vámpír az alkalmazóm, nem is hinném el ténylegesen, hogy mi is van valójában körülöttünk. Most legyűrűm kényelmetlenségemet a dologgal kapcsolatban és teljes mértékben Delilahra koncentrálok. Ujjai egészen puhák és kellemesen meleg a tapintásuk az enyémek alatt és nem igazán értem miért lep ez meg engem. - Valóban - mosolygok rá csibészesen, majd egy felvont szemöldökkel érdeklődve figyelem, ahogy küzd a következő szavak megformázásával. - Igen? - cukkolom, miközben felemelem egyik hajtincsét és az ujjaim körétekerem. Hajának hihetetlen selymessége és szinte már hófehér szőkesége erős kontrasztban van az én bőröm sötétebb, érdesebb texturájával. Ha már más örömöm nincs ebben a szituációban, ennyi lehet. Tulajdonképpen kifejezetten szórakoztató viccelődni Delilah bukdácsoló reakcióin. Néha elgondolkozom, hogy valójában mennyire is lehet ártatlan ez a lány... De nem, inkább megszüntetem ezt a gondolatot egyszer és mindenkorra. Jobb, ha nem elmélkedek ilyesmiken. Mielőtt még kislisszolhatna karjaim rejtekéből, elengedve hajtincsét, megragadam az állát és feljebb emelem. Majd ide-oda forgatom, mintha végigvizslatnám mindenegyes arcvonását. Valójában próbálom nem túlságosan az elmémbe vésnő őket - minél kevésbé kerülök személyesen közel hozzá, annál jobb (és könnyebb) lesz később. - Hmm... nem, jeleit fölöttébb kielégítő szórakozásnak nem látom - jelentem ki kissé nevetve. Majd elengedem, de csak miután mutatóujjamat végighúztam állának vonalán - csak még utoljára bevetve egy kis játékot. Aztán hátrébb lépek, mintha megbántott volna a visszautasításával és zsebre vágom kezeimet: - Ha úgy érzed kötelességed menni, akkor én nem foglak megállítani. De biztosíthatlak, hogy nagyon rossz úton jársz, ha ezzel akarod tölteni a délutánod. - Mutatok körbe a polcokon pillantásommal, majd megrántom a vállamat. - Ahogy érzed. Az ajánlatom továbbra is áll, ha gondolod! Majd el is fordulok és visszaindulok az asztalhoz, de nem túl gyorsan. Ha esetleg bármikor úgy döntene, hogy megállít van lehetősége rá.
Torkomban dobogó szívvel figyelem, ahogy feláll a székből, majd megindul felém. Tekintetem egyre feljebb kúszik ahogy kiegyenesedik és közeledik felém. Lehetetlenül magas az én alacsony termetem mellett, már-már újra gyereknek érzem magam ahogy fölém tornyosul. Az ajkamba harapva próbálok egy lépést hátrálni, miközben egyre közelebb jön, hátam a polcnak nyomul ahogy kezével a fejem fölött megtámaszkodik és teljesen elzárja a teret előttem. Kipirulva, kissé hátraszegett fejjel nézek fel rá, miközben minden irónikusnak szánt megjegyzés a torkomra forr és helyette csak hitetlenkedve mosolygok rá és igyekszem emlékezni arra hogyan kell levegőt venni. A hátam mögött álló könyvespolcon izgatottan megrebbennek a könyvek, ahogy a bennem kavargó érzések erősödnek és szinte teljesen elködösítenek mindent. Ha ilyen közel jön szinte képtelen vagyok gondolkodni. Miközben beszél, érzem hogy ujjai a kezemhez ér és a papír kicsúszik a kezeim közül. Ahol a bőrünk összeér, mintha szikrák pattognának. Kissé erőtlenül próbálok a papír után kapni, de képtelen vagyok megakadályozni hogy galacsinná gyűrve elhajítsa - Arra még szükségem lenne... A tanárom? - mondom halkan és sehol sem található benne az a kis szemrehányó él és irónia, amit mondanivalómba szántam volna. Még hogy ő lesz a tanárom... - Valóban? - kérdezem, miközben az egyik szemöldököm feljebb szalad mint a másik és hitetlenkedve nézek rá. - Azt... Mármint... Öhm....- miért is felejtek el beszélni ha itt van mellettem, ezt azért elmagyarázhatná nekem valaki. A gondolatok szétesve cikáznak a fejemben, miközben érzem magam felvillanyozva, hogy több időt szeretne velem tölteni. - Köszönöm a feledtébb... öhm... nagylelkű ajánlatot, de... tudok szórakozni! - mondom miközben belül igen csak kelletlenül megpróbálok egy lépést oldalazva kicsi távolságot tenni kettőnk közé, hacsak nem akadályozza meg hogy ellépjek tőle és a cetlim keresésére induljak. - És az esszém nem írja meg magát... szóval...