|
|
Eileen Henna Vaughn (szül. Hoffstader)
| | Elküldésének ideje -- Hétf. Nov. 23, 2020 7:53 pm | Elfogadva, gratulálunk! üdvözlünk köreinkben Kedves Eileen,Vagy inkább Henna? Hmm, nekem mindkét keresztneved nagyon tetszik és azt hiszem, remekül passzolnak hozzád, ahogyan a választott pofidhoz is. Lisa Edelsteint olyan ritkán látni - mondjuk eleve a te korodban lévő hölgyeket is, úgyhogy már csak ezért öröm, hogy egy ilyen érett karakterrel gazdagítottad az oldalt - pedig igazán gyönyörű, és be kell valljam Dr. House óta egészen odáig vagyok érte... de ez nem tartozik annyira ide Úgy látszik a Vaughn család nem a szerencsések közül való, legalábbis amit eddig az előtörténeteitek alapján lehet tudni, semmiképpen. A férjed és a fiad sincs könnyű helyzetben, de Te, kedves... Sajnálom azt a balesetet, mert biztos vagyok benne, hogy jó anya voltál és vagy még mindig, s egy harmadik csöpség számára is az lettél volna. Persze ez már sohasem derül ki, de a történtek talán még napvilágot láthatnak, és lehet, hogy akkor leomlik az összes fal, ami a házasságod kellős közepén épült fel. Ezután már csak az a kérdés marad, hogyan birkózol meg a ténnyel, hogy hirtelen kívülálló lettél a saját családodban? A mágia jelenléte el tud szakítani ilyen fontos kötelékeket? Remélem, hogy nem. A lapod - hogy kicsit konkrétabban is beszéljek róla - egészen megkapó, nagyon tetszett, ahogy felvezetted a készülődéseddel az összes kis titkodat és egészen kíváncsivá tettél te is - pont mint a fiad - hogy hová jutsz majd el. Azt hiszem, már borzasztóan hiányolnak, úgyhogy nem tartalak fel tovább, irány a játéktér! Mielőtt a játéktérre betoppannál, el ne felejtsd tiszteleted tenni a foglalók birodalmában, különös hangsúlyt fektetve az avatarokra és a szerepkörökre. De itt még nem ér véget csodálatos kalandod: tudsz partnert keresni a rendes kerékvágásban is, vagy összesorsolhatunk valakivel, ha úgy szeretnéd. A plotjainkról hallottál már? Még nem késő. Ha pedig mindezen túl vagy, már csak azt kell lejelentened, hogy van-e főkaraktered az oldalon; ez ügyben kérjük szépen, vedd fel a kapcsolatot @Patricia C. McDermotttal, vagyis velem; amennyiben titkos karaktert regisztrálsz, akiről nem szeretnéd, hogy mások tudják, hozzád tartozik, hát biztos lehetsz benne, hogy a titkod nálunk biztonságban lesz!
|
| | | | Elküldésének ideje -- Vas. Nov. 22, 2020 7:18 pm | Eileen Henna Vaughn the good wife | ft. Lisa Edelstein 1975. 1. 9. születési idő | |
|
Aksel Vaughn Idegen a tükörképem, s nemcsak az új hajszínem teszi. Már rég nem ismerem fel egykori önmagam a megannyi maszk mögött, amit viselek. Ha akarnám se tudnám levetni az összeset, hisz már arra sem emlékszem mikor vettem fel az elsőt, hogy melyik volt az egyáltalán. Vajon mit látnék, hogyha teljesen lemezteleníteném lelkemet? Nem fog kiderülni. Nem engedhetem meg magamnak, hogy visszatérjek ahhoz a naiv széplélekhez, aki voltam egykoron. Hagyom hát a maszkokat, s csak a vattakorongért nyúlva a ma viselt sminkemet mosom le, mielőtt a zuhanytálcába lépnék, hogy a testem többi részét is megtisztíthassam. Nehéz nap volt, pedig nem is dolgoztam. Arról, hogy mikor vagyok szabad már egy ideje szintén nem tájékoztatom Akselt, pedig régebben mindig kint lógott a naptáron egy cetli az aktuális havi beosztásommal. Volt, mikor még epedve vártam a közös szabadnapokat, ám azoknak az éveknek ma már csak a fojtogató, hideg fuvallatára emlékszem, pedig tudom, hogy úgy borult rám a boldogság köde, mint egy jó meleg, puha takaró. Félreértés ne essék! Szeretem a férjemet. Mindig szerettem és valószínűleg mindig szeretni is fogom, de már nem vagyok pusztán csak attól boldogabb, hogy létezik. Az együtt leélt évek alatt sok kis és nagy tüskét gyűjtött be lelkem, s nyilván az övé is, hiszen nem vagyok álszent; tudom, hogy én is megsebeztem őt egy-egy veszekedés alkalmával. Nem sok volt belőlük egyébként. Talán éppen ez az, ami miatt most ott tartunk ahol tartunk. Legtöbbször magamba fojtottam az érzéseimet, mert eleinte nem akartam velük megbántani, később nem akartam a gyerekek feje fölött veszekedni, majd pedig eljutottam oda, hogy már nem éreztem értelmét annak, hogy kifejtsem őket hiszen nem hittem abban, hogy bármi változni fog. És ő sem kérdezett. Vagy ha mégis, hát szelektíven elfelejtettem azon alkalmakat, amikor próbálkozott. Kinyúlok a zuhanyból a törülközőm után, magam köré csavarom. Lábamat ahogy kilibbentem a fürdőszobaszőnyegre, kivillan mezítelen combom a frottír anyag alól, s lepillantva meglátom rajta az apró kis szimbólumot. Két teli és egy üres kör egymás mellett egy papírrepülő szárnyán. Fogalma sincs arról, hogy tetováltattam, mert nem jelentettem be előre épp úgy, mint azt sem, hogy szőkéből barna leszek. A szexuális életünk nem halt meg még teljesen, de elmaradoztak a világosban vadul egymásnak esünk alkalmak, s a sötét szobában, takaró alá bújtatva nem szúrhatott szemet az, amit magamra varrattam. Vagy ha látta is.. sose szólt róla, így fogalmam sincs arról, hogy tudja-e. Pedig olyan jelentést hordoz, melyről ide s tova tizennyolc éve beszélnünk kellene. Vagy épp nagyon nem kellene. Belemártom ujjaimat az krémes tégelybe, gyakorlott mozdulatokkal viszem fel a hidratálót testszerte a bőrömre. Már nem fordul fel a gyomrom, amikor a hasfalamon húzódó heghez érek krémezés közben, de gyakran megrohannak annak a napnak emlékei. Akármi is legyen odafent, akármilyen felsőbb entitás, kiváló időzítéssel tudott egyszerre megbüntetni és felmenteni is. Aksel és a gyerekek csak azt tudják, hogy balesetet szenvedtem munkába menet, soha egyikük sem kérdezett rá miért tettem kerülőt az Egyetemi Kórház felé, holott általában nem arra vitt az utam az irodába menet. A balesetben szerzett belső sérüléseim miatti hiszterektómia okafogyottá tette az aznapra beütemezett látogatásomat a nőgyógyászaton. S hála az orvosi titoktartásnak.. még csak nem is sejti senki rajtam kívül, hogy lehetett volna egy harmadik gyermekünk. Mindig négy gyereket szerettem volna. Tipikus első randis téma volt, melyet poénból felvetettem, s a reakciókból szűrtem le az első utáni benyomásomat. Aksellel is eljátszottam, s bár már nem tiszta, hogy pontosan miképpen ütötte el a témát, bizonyára az akkori önmagam kedvére való volt, hisz hozzámentem, s a felesége vagyok mind a mai napig. Mégsincs négy gyermekünk. Pedig lehetett volna Laurence és Delilah után, még a baleset előtt. Mert elméletileg nem szedtem tablettát, csak követtük az álmaim. Pedig én már a lányunk születése után, az éjjeli etetések után a fürdőszoba padlóján összegömbölyödve és sírva tudtam, hogy nem akarok újabb gyermeket. Nem tudnám végigcsinálni, kettővel is túl nehéz. És ez az önmagammal szembeni kudarc.. nos ez vezetett oda, hogy titokban arattam fel a fogamzásgátlót, s emiatt tiltottam meg az orvosoknak, hogy beavassák a férjemet abba, hogy nemcsak a méhemet, hanem annak tizenegyhetes gyümölcsét is elvette tőlünk a baleset. Az emlék, a hazugság, a titok és a keserű kudarcélmény pedig nem ereszt azóta sem. Belebújok a papucsomba, ezzel véglegesítve az itthoni farmer-pulóver-bolyhos zokni kombinációt, s megindulok a konyha felé. Egy jó feleség meleg étellel várja haza az urát. És amíg eszünk, addig sem kell beszélgessünk, mert tele van a szánk, nem igaz? A tűzhely mellett állva nagyot nyelek, így próbálva lenyelni a gombócot a torkomból. Furcsa dolog az, hogy titkaim vannak, rejtett érzéseim. Hiszen tudom, hogy miféle emberrel élek együtt, hát tudnia kellene. Ha pedig tudja és nem szólt mindezidáig semmit, akkor talán ki kellene mondanunk, hogy Vaughn-létemnek végére illenék egy pont. Mert ha már annyira sem érdekeljük egymást, hogy össze tudjunk veszni és megrogyni a titoklavina súlya alatt, akkor mi az, ami még összetartja a házasságunkat? Nyilván nem az isteni főztöm. Hiszen ma is odaégettem a csirkét, pedig ez a rohadt új sütő már tudná az időzítésre csipogó funkciót! Miközben a konyhaablak nyitója felé nyúlok, hogy kiszellőztessem a füstszagot, ujjaim ráfutnak egy karcolásra a kereten. Emlékszem egy esetre, a saját hangomra, az ijedt-dühös kiáltásra, amit hallattam, mikor Laurence majdnem kitörte az ablakot, s kizuhant a szilánkokkal együtt a kertbe. Csak egy hajszálon múlt, hogy a nehéz, vaskos vonat nem az üvegnek, hanem a keretnek csapódott. Majd pedig a szemetesben landolt, mert első dühömben kihajítottam oda, később pedig azért nem vettem elő, hogy el ne veszítsem a hitelem. Hiszek és hittem a következetesség szentségében, de a mai napig nem tudom, hogy nem-e emiatt volt annyira apás, s olyan szinten elutasító velem szemben, amikor az apja is odahaza volt. Egy részem soha nem fogja elfelejteni a csalódottságot, amit minden egyes "anya nem!" keltett bennem, s a fájdalmat, mert azt hittem, hogy a fiam nemcsak, hogy jobban szereti az apját nálam, hanem engem egyenesen nem szeret. Természetesen ennyi év távlatából belátom, hogy nem így volt, de a fiatal, bizonytalan, szeretetéhes és elcsigázott anya-énemmel nem tudom megértetni, hiába vagyok az is én. Ahogy a füstszag szellőzik, s a rendelt étel úton van, megengedem magamnak, hogy szusszanjak egyet. A levélbontó után nyúlva tépem fel a postát, szortírozom, ahogy szoktam. Megnyugtat a cselekvés, rendszert visz az életbe és ez olyasmi, amit én irányítok. Bár egy időben a levelektől is undorodtam, mert a házasságunk kudarca jutott eszembe róluk. Hiszen én megírtam neki mindent, lemeztelenítettem lelkemet, s Aksel a mai napig semmit sem reagált. Mintha nem is jelentett volna számára semmit az az iromány, amit az asszisztensén keresztül juttattam el hozzá. Vajon ha tudja, akkor miért nem szólt róla azóta sem? Ezt is meg kellene kérdezzem tőle, de félek, hogy olyan erdőbe vezetne az a beszélgetés, ahonnan nincs visszaút együtt, csak külön.
A felszín alatt Jellem nélkül nem lenne győzelem Első gyerekként születtem, anyám tökéletes tükörképe voltam kívülről, mégis engem ért a megtisztelő különc jelző a családban. A húgom lett anyánk tükre lélekben s jellemben és ez erősebb hasonlóságnak bizonyult. Amikor utoljára beszéltünk - anyám és én - akkor azt vágta a fejemhez, hogy bár mindkettőnket ugyanannyira szeret, a húgomat mégis jobban kedveli. Mert kedvesebb vele. Nos.. Én is kedves vagyok. Általában mosollyal fordulok az emberek felé, szép szavakkal szólok hozzájuk, de nem rejtem véka alá a véleményemet. A szókimondást pedig hajlamosak az arroganciával összekeverni, éppen ezért törtető, kemény nőnek tartanak a munkában (könyvkiadással foglalkozom egyébként, s néha én magam is írok antológiákba sokféle álnév alatt), magánéletben egyaránt. Utóbbi színtéren az elmúlt években (évtizedben?) valamit elvesztettem a naiv, kedves, szerelmes szerető énemből, s már nem mondhatom azt se, hogy szerintem sikerült elrejtenem a falaimat a férjem elől. Elhidegültünk egymástól, mert hideggé váltam én magam, s bár mindennél jobban szeretnék visszafordulni, nem tudom hogyan is kellene. Alapvetően sokat beszélek, szeretek csacsogni, de manapság néma csendben telnek még a közös étkezéseink is, s mosolyt csak akkor érezhetnek magukon arcizmaim, hogyha nem otthon vagyok. Valahol bennem él még az a nő, aki szeretett nevetni, széles mosollyal az arcán járkált minden egyes napon, s ez a mosoly még nem volt hamis. Próbálom őt életben tartani azzal, hogy nem felejtek el nevetni, s akkor is mosolygok, hogyha őszinteség nem lakozik mögötte, mert félek, hogyha egyszer abbahagyom ezen mimikai gesztusokat, akkor a testem elfelejti őket, s halálom napjáig az maradok, akinek érzem magam. Márpedig annál jobban semmit sem szeretnék elkerülni, mint azt, hogy az érzelmeim és gondolataim tökéletesen leolvashatóak legyenek orcámról minduntalan. Túl sok rejtegetnivalóm van ahhoz.
| |
|
| | | | Eileen Henna Vaughn (szül. Hoffstader) | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|