Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kalina and Jason - The girl just wanna have fun

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Pént. Jan. 08, 2021 6:55 pm

Kalina & Jason

Az élet egy vidámpark, és nem gondolunk a nyitvatartási órák utáni időre.

Tudom én jól, hogy senki nem örök életű - legalábbis normál körülmények között - és hogy mindenki öregszik, ezzel meg együtt jár a mentális és fizikai leépülés, aminek az ember olyan hatvan tájékán azért mert kezdi érezni a tüneteit. Én viszont még az ötvenet sem értem el, szóval nem hiszem, hogy ez lenne az oka annak, hogy amikor találkozik a pillantásom Kalináéval kimelegszem, és amikor véletlenül hozzám ér, az egész testem bizseregni kezd. És ez komolyan rám hozza a frászt! Nem okvetlenül rossz, inkább fura értelemben. Meglehetősen régen volt már részem hasonló érzésekben, és ezt nem is nagyon jelenleg hová tenni. Hiszem még épphogy csak ismerem, nem tudom, miért van ilyen hatással rám. Na persze, ha most halálosan őszinte akarnék lenni magamhoz, akkor be kellene ismernem, hogy a szépsége, a határozottsága, az egész lénye az, ami ennyire képes lenyűgözni, és fogalmam sincs, lesz-e ennek az estének folytatása - remélem, hogy igen - de azon kapom magam, hogy hőn áhítom, hogy ez a mostani vidámparkos bolondozás még lehetőleg jó ideig ne érjem véget. De aztán úgy döntök, most még kár azon rágódni, mi lesz a közeljövőben, inkább carpe diem, éljünk a mának, meg a pillanatnak! Már csak azért is, mert ebben a városban ki tudja, hogy az ember megéli-e a holnapot egyáltalán...
Ennek jegyében Kalina meg én remek tandemet alkotunk arra, hogy a sírba vigyük, vagy legalábbis agyvérzés közeli állapotba sodorjuk a céllövöldést. Szerintem még mióta világ a világ, nem volt része olyanban, hogy két emberből kettő csont nélkül vigyen el tőle nyereményt, és a megdöbbenés meg az értetlenség egyszerre tükröződik az ábrázatán, amin magamban remekül elszórakozom.
Ahogy látom, Kalina sem vesztegette feleslegesen az idejét, egyszerre indulunk el egymás felé, én a mackót a hónom alá szorítva, és a finom kis láncot lóbálva a kezemben. Oké, mások ezt biztos kifinomultabban csinálják, teszem azt, romantikus andalgás közben megállnak az ékszerbolt kirakata előtt, ahol a férfi felszólítja kedves mosollyal a lányt, hogy válasszon valami neki tetszőt, aztán gálánsan a nyakára kapcsolja az arany, swarovski kristályokkal ékesített láncot. Én viszont csak egy kissé korosodó pasas vagyok, akinek a pénztárcája sem engedhet meg efféle manővereket. Igaz, az eddigiek alapján nem úgy ismertem meg Kalinát, mint aki aranyásó lenne - akkor valószínűleg az után az ominózus beszélgetés után a bárban nyomát sem láttam volna többé. Ettől függetlenül a pulzusom kissé gyorsabb ütemre kapcsol, mikor hátat fordít nekem, és nyakába kapcsolom a vékony ezüstfonalat a komoly félholddal. Figyelem, ahogy megigazítja haját, aztán újra felém fordul, és amikor belenéz a szemembe már tudom, milyen az, amit csak úgy szoktak leírni, hogy megáll a világ forgása. Csak figyelem a csillogó szemeit, és mondja valaki, hogy nincs a nagybetűs Sorsnak sajátságos humora, mert - észre sem vettük egyiken sem, de a körhinta körüli nyekergő wurstlizene a vidámpark más részein már dalokra vált, ami azért összehasonlíthatatlanul kellemesebb a fülnek - szóval, valami különös véletlen folyamán ekkor csendül fel a Bangles slágere a fejünk felett, és Susanna Hoffs kissé karcos hangján dalolja bele az éjszakába:
"Close your eyes, give me your hand, darlin'
Do you feel my heart beating..."

- Do you feel the same? - folytatom halkan a dal következő sorát. Vajon tényleg így van? Tényleg érzi ő is azt a megmagyarázhatatlan, titokzatos, és bódító vonzást, amit magam is?
Csörömpölés szakít ki ebből a csodálatos mámorból, amint a következő próbálkozó is szerencsét próbál a céllövöldében, és kissé megrebbenve visszatérek a jelenbe - már csak azért is, mert átveszem Kalinától a nyereményt. Egy husky - némi csúsztatással farkasnak is simán elmegy.
- Viccelsz? - mosolygok szélesen, és örömmel. - Miért venném sértésnek? Azt hiszem, az ágyamban fogom tartani. Vagy az éjjeliszekrényen - teszem hozzá, még mielőtt Kalina elkezdene asszociálni a plüss meg az ágy, és annak vonatkozásában, hogy tőle kapott ajándékról van szó. Eddig olyan szépen haladtunk előre, kár lenne egy rosszul megválasztott mondat miatt két lépéssel vissza kerülni.
- És tessék, én sem szegtem meg a szavam. Igaz, nem pont olyan, amilyet képzeltél, de szőrös, ugyanakkor puha... hátha rám fog majd emlékeztetni - adom oda a mackót, aztán éles témaváltás következik, mert Kalina felvet egy olyan javaslatot, amitől mi tagadás, minden szál szőr égnek áll a karjaimon.
- Hát... ööö... - motyogom. Nekem a Hurrikán kb olyan, mint a másnak a legborzasztóbb rémálma. - Mit szólnál egy köztes javaslathoz? - mutatok a hullámvasút felé. - Tudod, tériszony - teszem hozzá kissé mentegetőző magyarázkodással. Mindenesetre bizalomgerjesztőbb ez a játék, mint a nagyobb testvére, legalábbis innen vidám kurjantások szállnak az éterbe, és nem halálsikolyok, mint a Hurrikánról.

szavak -  üzenet
C

Vissza az elejére Go down
Vadász & Boszorkány

Kalina Krakowska
Chatkép :
Kalina and Jason - The girl just wanna have fun YbrRsj2
Szerepkör :
krakowski vadászklán
play by :
jessica chastain
Hozzászólásaim száma :
105
Pontjaim :
76
Pártállás :
  • Ellenálló

User név :
thegoodvibeonly
Fő képességem :
igni pyrokinesis
Őt keresem :
my soul chose yours. and a soul doesn't just forget that.
Kalina and Jason - The girl just wanna have fun Tumblr_n4f55dDSLf1s4juazo3_250

school of the wolf
Kedvenc dal :
i had a one-way ticket to a place
where all the demons go

Korom :
41
Foglalkozásom :
curator, art historian; huntress

Kalina Krakowska

Elküldésének ideje -- Szer. Jan. 06, 2021 9:02 pm

A kérdésre, hogy miért nem működött soha, senkivel úgy, mint a tündérmesékben, vagy más, evilági halandóknak, a válasz nagyon egyszerű – és egyben fájdalmas is: én nem akartam eléggé, hogy működjön. Én voltam az, aki rendre elzárkózott már a kezdetektől fogva, már persze, ha egyáltalán bele mertem menni egy hosszabb távúnak tűnő, romantikus kapcsolatba, vagy én voltam az, aki hosszabb-rövidebb tépelődés – és közben folyamatos, lassú hátrálással – felbontotta a kapcsolatot. Talán nem kellene ennyire félnem az emberi kötelékektől, de minden, minden ellenük szól, kezdve az anyámmal, vagy éppenséggel a társaimmal, akikkel felnőttem, és, akik közül már sokakat el kellett engednem végérvényesen és visszafordíthatatlanul. Miért kötődnék, ha meghalnak? Ha én is bármikor meghalhatok. Miért lenne jó tátongó űrrel a szívemben élni, ami amúgy is kőből van, és már csak pár karátos? Miért akarnék magam után fájdalmat és hiányt hagyni? Még akkor is, ha nem halok meg, ha csak el kell utaznom, mert szólít a kötelesség, ki tudja, hová, talán az isten háta mögé egy köpéssel, mi a garancia rá, hogy nem talál a másik fél valaki mást. Valaki kedvesebbet, kevésbé élesebbet? Túl sok kezet engedtem el, túl sokan engedték el az én kezemet, túl sok sírt ástam mostanra ahhoz, hogy könnyű legyen bíznom, hinnem, és mély és tartós kapcsolatokat kiépítenem. Az élet magányosnak tűnhet olykor – de egyben békésebbnek és nyugodtabbnak is.
Érthetetlennek tűnhet, hogy most mégis itt vagyok, a vidámparkban Jasonnel, egy randevú keretein belül, de volt egy olyan boszorkányos megérzésem, hogy el kell jönnöm. Miért is ne? Amúgy sem sok önfeledt móka és szórakozás jutott osztályrészemül manapság. Meg különben is... nincs a férfivel semmi baj az ég egy adta világon. Persze, tudom jól, ha véget ér Bastian Monagham teljhatalma, az én küldetésem is véget ér Washingtonban, és tovább kell majd állnom, ki tudja, hová. Egyet tudok biztosan: Lublinba szigorúan látogatás céljából teszem mélységes tiszteletemet az apám-, és más tanítók előtt, és egyetlen perccel sem maradok tovább a szükségesnél. És ez a szükség nem lehet olyan nagy úr, hogy örökre ott ragadjak a képzeletbeli piedesztálon, a katedrán. Hogy akkor mi lesz, ha el kell mennem innen, kár rágódni és morfondírozni rajta. Az sem biztos, hogy a jövő hetet megérem, ha a polgármester úron múlik, tekintve, hogy az utóbbi időben nem egy, s nem két csatlósát, vagy éppenséggel hű emberét tettem el láb alól; ebben a világban pedig mindennek megvan a következménye. Ha más nem, szembe találhatom magamat olyan szövetségesével, aki erősebb, gyorsabb, jobb, mint én, és akkor aztán nem lesz menekvés. Azonban aggodalomra semmi ok, hozzászoktam már az ilyen, és ehhez rettentően hasonló helyzetekhez, amikor a saját életem az ár – és másoké.
Igyekszem könnyedén venni, ha halálos fenyegetést kapok, vagy azt, ha az életemre törnek, így ennek még csak a gondolata sem tudja elrontani – az amúgy meglepően – jó kedvemet.
- Hármat, igen – bólintok. – De emelhetjük a tétet ötre is, ha nem érzed túl nagy kihívásnak a hármat – ajkam szegletében mosoly bujkál. Mert, bizony, gondolkodás, hezitálás nélkül már most, azon nyomban én is tudnék rá három pozitív jelzőt aggatni.
Mint mondtam, nevetségesnek tűnhetek én, aki világ életében kétszer-, talán háromszor volt szerelmes, most itt vagyok, vattacukrot eszek egy férfivel, és nem sokkal később, a szellemvasút szűkös szerelvényében, az ugyan nem túl romantikus félhomályában, közelebb húzódok ugyanehhez a fickóhoz, és nem azért, mert annyira be lennék rezelve a kísértetektől és a szörnyetegektől, vagy azért, mert olyan nő lennék, aki gyámolításra és támogatásra szorul. Nem, nem erről van szó. Voltaképpen a szó-, vagy kifejezés nemes egyszerűségében, jól esik. Végtére is emberi lények vagyunk - igen, még én is , széles skálán mozgó érzelmekkel, melyek közül az egyik éppen az ősi ösztön, ami abból fakad, hogy társas lények vagyunk. Szükségünk van az emberi kapcsolatokra, és a kötődésre – bármennyire is ódzkodunk tőle, vagy tiltakozunk ellene. Egyszerűen belénk van kódolva, hogy tartozni akarunk valakihez. És, még, ha esetleg csupán tiszavirág életű is lesz a dolog, amit amúgy nem tudom, hogy szeretnék-e (és, ha már gondolkoznom kell ezen, akkor valószínűleg a válasz: nem), akkor is megnyugtató – és egyben, a munkámból, a lényemből fakadóan rémisztő – érzéssel tölt el a férfi közelsége.
A céllövöldénél engedem el Jason kezét, kifizetem a magam részét, mire a pult túl felén álló férfi a kezembe nyomja a könnyű játékfegyvert. Le sem tudom vakarni az arcomról a vigyort, mert én tudom azt, amit ő még nem: hogy pontosan tudom, hogy hogyan működnek ezek a puskák, és, hogy valószínűleg egy kicsit meg vannak buherálva, de éppen csak annyira, hogy ne legyen feltűnő, ha egy, a lövészethez mit sem értő ember ide téved, és nem talál célba háromszor, hanem mondjuk csak egyszer, jobb esetben kétszer. Célra tartok, de csak úgy, mintha egy szerencsét próbáló, középkorú nő lennék, aki nem egyébnek, csupán poénnak veszi a játékot, mint akit nem érdekelne az sem, ha nem lőne semmit, de ennél aligha állhatnánk távolabb az igazságtól. Általában jól viselem a kudarcot és a bukást, ez persze nem jelenti azt, hogy az esélytelenek nyugalmával állnék bármilyen kihívás elé, mondván, ’lesz, ahogy lesz’, vagy ’ahogy esik, úgy puffan’. Oh, nem... ennél azért több versenyszellem szorult belém, és nagyobb győzni akarás, meg persze nem kevés maximalizmus. Így nem is kétség, hogy a három lövésből három célt ér, és nem is akárhogy: a piros körön belül, az utolsóra sikerül annyira kiismernem a fegyvert, hogy pont középen találjam el a kacsát. Idő közben – mármint, amíg a kezembe vettem a pisztolyt - arra is volt időm, hogy a szemem sarkából kiszúrjak egy másik plüsst: egy huskyt, vagy akár nevezhetjük farkasnak is, és úgy döntöttem, hogy az jobban illene a férfihez. Rábökök a ködszürke szőrű, csillogó, kék szemű játékra, és végül azt nyújtja át nekem – száját húzogatva, egy icipicit mintha kelletlenül - a céllövöldés ember.
- Ez jobban passzol – vonom meg a vállamat, lágy, gyermekien ártatlan mosollyal az arcomon, amikor Jason felé fordulok, és megindulva feléje, hogy átadjam neki a farkas – vagy husky – plüsst. E cselekedetemben szavai állítanak meg félúton, és értetlenül, összevont szemöldökkel pillantok rá, és figyelem, ahogy újra lövöldözésbe kezd, melynek eredménye egy vékony, ezüst színű láncon függő, apró félhold. Semmi extra, semmi csilli-villi, kamuköves, olcsónak és bazárinak tűnő nincsen benne – valódi ezüstöt, vagy fehér aranyat sem látott, az tény, de nem is ez számít. Úgy ragyog a letisztult kis medál a fényben, mintha legalább egy valódi darabkája lenne a Föld körül keringő nagytestvérének. Hátat fordítok a férfinek, és áthúzom vállamon hosszú, rézvörös tincseimet, szabadon hagyva a tarkómat, hogy fel tudja tenni a nyakamba, bekapcsolva az apró zárt. S, ha ez megtörtént, újra felé fordulok, a farkast a mancsánál fogva tartom, magam mellé eresztve kezeimet.
Nem akarok olyasmiket mondani, hogy már nagyon régóta nem kaptam senkitől, semmiféle ajándékot, mert az igazán lehangoló és szomorú volna, és nem igazán szeretném elrontani a jó kedvét, vagy azt, hogy sajnáljon.
- Nagyon tetszik – vallom be olyan csendben, mint, ahogyan ő szólt hozzám, de annál őszintébben. – Köszönöm – mosolyodok el, a szemeibe nézve, whiskey színű lélektükreibe és a benne csillogó fényben fürdőzve. – Oh, majdnem elfelejtettem – emelem fel a farkast. – Meggondoltam magam. Remélem, nem veszed sértésnek – nyújtom át neki a bestiát, ami amúgy egy cseppet sem érdesebb szőrű, mint a kutyus lett volna, amit először kinéztem. – Mert nem annak szántam – teszem hozzá, még mindig tartva a szemkontaktust. - Van még kedved, vagy időd felülni a hullámvasútra? Én farkas éhes vagyok, de, ha a Hurrikán lesz a következő megálló, akkor lehet, hogy inkább még türtőztetem magam. Ami azt illeti, fel tudnék falni egy egész malacot...de kihányni nem szeretném – ezt nem mondom ki hangosan, de attól még nem kevésbé lesz igaz az állítás.

cheap thrills ▲ 1 235
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szomb. Dec. 05, 2020 5:48 pm

Kalina & Jason

Mindig az a fickó voltam, aki soha nem árult zsákbamacskát, és soha nem voltam sem szent, sem önmegtartóztató. A fenébe is, mindenkinek van előélete nőileg - mármint azoknak, akik a szebbik nemhez vonzódnak - és minden pasas, aki eléri azt a kort amikor rájön, hogy a fáradt víz leeresztésén kívül még másra is használható a legbecsesebb testrésze, minden alkalmat megragad rá hogy áldozhasson a gyönyörök oltárán. Hát ezzel nálam sem volt hiba: ha valaha bárki is meg akarná írni az életem történetét, a megdöntött nők fejezetéhez minimum külön spirálfüzet kellene - így volt egészen a házasságomig, és valljuk be őszintén, utána is. Ettől függetlenül soha nem tartoztam azokhoz, akik a nőt csak tárgyként kezelik: nálam még egy egyéjszakás kapcsolat is magában foglalt minimum egy vacsorát, és már a kezdet kezdetén egyértelművé tettem, hogy mire számítson tőlem a másik, aztán ezt vagy elfogadta, vagy nemet mondott rá. Volt példa az utóbbira is, bár ez főképp akkor fordult elő, ha a nő kissé hosszabb távra tervezett. Ilyen esetben kétséget kizárólag bebizonyosodott, hogy ketten más és más malomban őrlünk, búcsút vettük egymástól és kész. Tehát sosem csináltam titkot abból, ha a gyengédebbik nem valamely képviselőjével rövid kapcsolatra terveztem: és van bennem még mindig annyi a régi tisztességből, hogy Kalinával is közölném, mire számítson - feltéve persze, ha ez a verzió lenne érvényben. Csakhogy nem így van. Egyszerűen élvezem a vele töltött időt, úgy ahogy már nagyon régen éreztem jól magam valaki társaságában, és emellett vonz a személyisége, mint a lepkét a lámpafény. Okos, határozott, nem mellesleg pedig gyönyörű. Oké, felskiccelte nagy vonalakban az életét, és fel is fogtam hogy nem volt éppen szivárványos gyerekkora, de azt nem vagyok képes megemészteni, hogy ilyen nő hogyan maradhatott ennyire egyedül - erősen kétlem, hogy abban a Macskanő-Superman iskolában, ahol kiképezték, ne talált volna magának egy vele egy sorson osztozó grál-lovagot. Bár azt hiszem végeredményben nem panaszkodhatom, mert így van esélyem labdába rúgni. Legalábbis nagyon remélem, hogy ő is így fog rám gondolni a mai este után is. Ahogy abban is erőteljesen bízom, hogy nem fogom elszúrni a kettőnk közt még éppen csak halványan kibontakozó, megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan kapcsot: ebből adódóan pedig eszem ágában sincs nyomulni rá. Másokkal ilyenkor már régen a csóknál tartanék, esetleg némi tipi-tapinál, vele pedig a kéz a kézben sétáláson még nem jutottam túl, de nem is bánom. Ha tőle többet szeretnék - és hosszú, nagyon hosszú idő után most először érzem úgy, hogy igen - akkor haladjunk az ő tempójában, és ne az enyémben.
- Három jelző? - kérdezek aztán vissza, és elmosolyodom. - Azt hiszem, ez gyerekjáték lesz - teszem hozzá, és ezt teljesen komolyan gondolom. Lehet, hogy elfogult vagyok, és az sincs kizárva, hogy Kalina valami mágiával férkőzött az agyamba, vagy csak simán a puszta emberi varázsával őrjített meg, de per pillanat egyetlen negatív jelzőt sem tudnék aggatni rá. Pozitívat viszont annál többet.
Jó jelnek vélem azt is, hogy a szellemvasút kis szekerében zötyögve nem söpri le magáról a finoman vállára tett kezemet, amivel kissé közelebb húzom magamhoz. Nem várom el, hogy hozzám simuljon, vagy a vállamra hajtsa a fejét, kezdeti lépésnek ez az apró gesztus pontosan és tökéletesen elég.
Gyorsan ér véget a sötétség birodalmában tett látogatásunk, és teljes egyetértésben, egymást kézen fogva indulunk el a céllövölde felé, hogy teljesítsem az ígéretemet - milyen pasas lennék, ha ezt elfelejteném?
- Nyűgözzük le a fickót - súgom cinkosan Kalina fülébe, mikor odaérünk, és kézbe veszünk egy-egy puskát. Vetek egy pillantást a kutyára, és szélesen elvigyorgom magam. Egy olyan pasas mint én, meg a plüsskutya valahogy nem éppen egymáshoz illő páros, de talán pont ezért tetszik nagyon. Meg azért is, mert Kalinára, és erre az estére fog majd emlékeztetni - ez talán többet ér bármi másnál.
Rákönyöklök a pultra, és célba veszem a játékokat, noha olyan mackó pont nincs a többi között, mint amilyenre számítottunk, de látok egy nagyon helyes, és vajpuhának tűnő barnamedvét. Szerintem még hasonlít is rám, szóval azt hiszem, nem lesz rossz választás. Ha a mai este jól végződik - a folytatás ígéretével - akkor Kalina este magához ölelheti az ágyban, ha pedig rossz élményekkel távozna, akkor lenne mit a falhoz, vagy akár hozzám verdesni. Igaz, ez utóbbira nem látok sok esélyt, legalábbis bízom benne.
Három lövés, három kacsa, három fülrepesztő csörgés jelzi a találataimat, és mintha csak az echója lenne, ugyanez hangzik fel Kalina oldaláról is. A céllövöldés arca most nagyjából úgy néz ki, mint aki citromos szart szopogatna, amin magamban elmondhatatlanul jól szórakozom. Beszéd helyett viszont csak rábökök a nyeremény medvére, ami gyorsan a kezembe kerül. Így nagyobb, mint ránézésre tűnt, jó fél méteres lehet, és tényleg olyan puha, mintha egy csomag vattát ölelgetnék. Kalinának is tetszeni fog, legalábbis szerintem.
Oldalra nézek, figyelve hogy áll a lövészet a pult másik oldalán, és azt hiszem bátran mondhatom, hogy ma éjjel a céllövöldés álomba fogja sírni magát, miközben egyfolytában a fejét töri majd, hogy a fenébe volt lehetséges ez az egész, mert Kalina most fordul felém, a kutyát ringatva a két karjában, és olyan széles, igazán és tényleg elmondhatatlanul boldog, ragyogó mosollyal az arcán, meg a szemeiben, hogy valami nagyon furán mocorog a szívem, meg a gyomrom tájékán. Sosem hittem volna, hogy azok a nyavalyás pillangók kora télen is képesek a repkedésre...
- Várjunk még egy pillanatot... - szólalok meg hirtelen, mert valamit meglátok, amit mindenképpen meg szeretnék nyerni ma este. Kipengetem az újabb kör árát, aztán alig két perc elteltével máris markomban lapul a nyeremény.
- Tudom, hogy... - kezdek bele, kissé keresgélve a szavakat - ez nem éppen olyan, amire minden nő vágyik. Semmi arany, vagy ékkő, ez csak egy bizsu... de szeretném, ha elfogadnád. Neked, tőlem - mondtam a végére olyan halkan, hogy rajtunk kettőnkön kívül szerintem senki nem hallja, és türelmesen várom, Kalina vajon hogy reagál. Ha megkéri, hogy kapcsoljam a nyakába az apró kis láncot, akkor azt hiszem elmondhatom, hogy ez többet fog mondani bármilyen szónál.

szavak -  üzenet
C

Vadász & Boszorkány

Kalina Krakowska
Chatkép :
Szerepkör :
krakowski vadászklán
play by :
jessica chastain
Hozzászólásaim száma :
105
Pontjaim :
76
Pártállás :
  • Ellenálló

User név :
thegoodvibeonly
Fő képességem :
igni pyrokinesis
Őt keresem :

school of the wolf
Kedvenc dal :
where all the demons go

Korom :
41
Foglalkozásom :

Kalina Krakowska

Elküldésének ideje -- Csüt. Dec. 03, 2020 3:37 pm

Bár hangosan nem mondom ki, és igyekszem ilyesmire még csak nem is gondolni, elvégre... tulajdonképpen miért is gondolkoznék ilyesmin? Ez egy randevú, szám szerint az első. De egy egészen aprócskát talán bántana, ha ez lenne egyben az egyetlen, és az utolsó is, és, ha az egész arra menne ki, hogy az este végeztével az ágyába csábítson, ahonnan meg páros lábbal rúgna ki – talán már az éjszaka folyamán, talán csak holnap reggel. Ha logikusan akarok érvelni a ’nem így van’ mellett, akkor azt mondanám, hogy nincs ember e Föld kerekén, aki ennyit feccölne a másikba, ha valóban csak pillanatnyi örömszerzés céljából volna rá szüksége. Én sem tettem ilyet soha, nyílt lapokkal játszottam, és kerek-perec megmondtam a velem szemben lévőnek, hogy ebből soha, semmilyen körülmény között nem lehet semmi komoly, és vagy megelégszik azzal, amit nyújtani tudok – ami sem több, sem kevesebb, mint egyetlen éjszaka -, vagy búcsút intünk egymásnak, a másik hitegetése és hülyítése nélkül. És általában a férfiak is ilyen egyszerűen látják a dolgokat, mint én, szóval pontosan tudom, hogy ki az, aki komolyan gondolja, és ki az, aki nem. A Jasonnel kapcsolatos aggályaimnak leginkább az lehet az oka, hogy most, ebben az esetben, vele, nem esne jól, ha ez történne, ha ez lenne a vége, ha az est végére kitálalna, hogy ő tulajdonképpen csak meg akart puhítani, mert a legutóbbi – és egyben első – találkozásunk alkalmával egyikünk sem volt épp felajzott állapotban (legalábbis nem a romantikus értelemben véve), hogy aztán könnyebben szerezzen meg magának, egyfajta strigulaként.
- Rendben – bólintok határozottan. – Legalább három jelzőt kell rám aggatnod. És én ugyanezt fogom tenni az este végén – mosolyodok el haloványan, és épp akkor mondom, amikor ő is, csak épp más szavakba öntöm gondolataimat. – Mármint pozitív értelemben – ismétlem a szavait, és rá kacsintok, biztosítva a jövőbeni jó szándékomról. Egyébként is, ha nem csal az emlékezetem, akkor korábban, éjszaka, a sikátorban, és talán még a parkban is nem túl kedves szavakat és jelzőket vágtunk egymás fejéhez. Most meg tessék: nem csak befejezzük egymás gondolatait, és mondatait, hanem ugyanabban a pillanatban szólalunk meg, és ugyanazt mondjuk! Sosem hittem a véletlenekben, jobb is, ha ennyiben maradunk. – Oh, hát, majd meglátod, ha odaérünk – mármint térben és időben, a kapuhoz, egy kicsit később.
A szüleire tett megjegyzésére röviden és együtt érzőn bólintok. Bár az én apám nem halt meg, fogalmam sincs, hogy mihez kezdenék nélküle. Oh, egek, mihez kezdene nélküle a családom, a világ? A férfi ugyanis nem csak az én hősöm, a példaképem, az ember, akit fiatalabb koromban egyenesen istenítettem, hanem tényleg hős. Remek vadász, és legalább olyan csodálatos vezető. Ő olyan ember, amiről én csak álmodozhatok, hogy egy nap majd a nyomdokaiba léphetek – annak ellenére is, hogy én nem török vezetői babérokra. Az apám minden, ami az életben előre visz, ami arra sarkall, hogy jobb és még jobb legyek, minden, ami lenni akarok. Mindig mellettem állt, még, ha nem is volt olyan gyakran ott, mint a legtöbb édesapa a gyermeke életében. Akkor is, amikor felgyújtottam a házunkat, amikor ott égett az anyám, amikor saját kezűleg vettem el tőle azt az embert, akit rajtam kívül a legjobban szeretett a világon; nem fordított hátat nekem, nem lökött el magától, és minden természet adta erejével azon volt, hogy segítsen nekem meggyászolni az anyámat, túllépni az ügyön, ott hagyni, ahová való – a múltban -, és kontrollálni az erőmet. Tudom, hogy mások szemében nem átlagos apa, sőt, nem is az apák etalonja a maga zárkózott és időnként hűvös viselkedésével, de én ismerem őt, ismerem azt az oldalát, amit csak velem és az anyámmal osztott meg, azt a gyengéd férfit, aki minden hibája ellenére szerette az anyámat, és azt a nagyszerű apát, aki teljes értékű embert – és vadászt – nevelt belőlem. Szóval nem, fogalmam sincs, hogy mihez kezdenék, ha nem lenne többé, és elképzelhetetlennek tartom az életemet nélküle.
- Rá se ránts, szerintem a fél fejem vattacukros – legalábbis tényleg úgy érzem, mintha az orrom hegye, és az arcom is ragacsos lenne az ehető, édes felhőktől, de mire a szellemvasúthoz érünk, azt hiszem, rendben vagyok, aztán, mire kettőt pislantok, a kocsink nyekeregve, és zötykölődve meg is indul a vaksötétbe. Jason karja, keze, finoman a vállamra csúszik, én pedig nem söpröm le, és nem fordulok el tőle, nem húzódok el. Sőt, ha egészen őszinte akarok lenni, meg sem moccanok, meg sem rezzenek, annak ellenére sem, hogy nem zártam ki a szellemvasút hangjait, melyek egyre közelebbről jönnek – egészen pontosan mi megyünk hozzájuk egyre közelebb. A férfi nem láthatja a mosolyomat most a sötétben, s talán ezért merem elengedni magamat egy kicsit, és átadni az értelem helyett az érzelmeknek a helyet. Persze nem felejtettem el, hogy hol is vagyunk, és éppen ezért meglepetésként sem ér a sikító szellem megjelenése, amit, közelebbről megnézve, ’vérrel’ spricceltek le. Nos, igen, azt azért be kell látnom, hogy ahhoz már túl idős vagyok, hogy ilyesmik megijesszenek. Vagy túl sokat láttam már az életben.
Szép kört járunk be a kísértetkastély minden bugyrában, amikor a sötétség tisztulni kezd, és hamarosan újra a vidámpark színesen és vibrálón ragyogó fényeinek játéka tölti ki a látómezőmet. Jason felém nyújtott kezét elfogadom, és egy macska ügyességével ugrok ki a kocsiból.
- Azt hittem, még fel akarsz ülni velem a – puskáznom kell a prospektus térképéből Hurrikánra – bökök mutatóujjammal a vidámpark legnagyobb szerkezetére, a hullámvasútra, amit innen is lehet látni, és, ami akkora, mint egy hegyomlás. Pár szóban írnak róla, meg a spirálokról, a kanyarokról, a bedőlésekről, meg ilyesmikről. – De megértem, ha nem – mármint, komolyan, nem mindenkinek bírja a gyomra az ilyesmit, vagy pusztán a magasságot. – És te mit szeretnél? Mit lőjek neked? – kérdezek vissza, a kezébe simítva az enyémet, úgy megindulva az oszlop által jelzett irányba.
Amikor elém kerül, én is megtorpanok, egy pillanatra talán még meg is lepődök, aztán kifújva a levegőt, vonásaim lágyulnak és elmosolyodok, aztán röviden nevetek.
- Majd én megmutatom nekik, mi az igazi célba lövés – vigyorodok el, és oh, nagyon is komolyan gondolom. Nem hiszem, hogy ki fog fogni rajtam egy machinált játék pisztoly. Úgyhogy ezzel a mentalitással meg is indulok a céllövölde felé, Jasonnel az oldalamon, és, amikor odaérünk, az egyik plüss felé bökök állammal:
- Az megfelel önnek, uram? – egy nagyon puhának tűnő golden retriever játékról beszélgetünk, piros masnival a nyakán. És, a választól eltekintve, mivel három fegyver van, akár mindketten a kezünkbe vehetünk egyet-egyet, én legalábbis így teszek, és célra – sárga kacsákra, melyekre piros-fehér céltáblát festettek – tartok és lövök.

cheap thrills ▲ 1 044
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Nov. 01, 2020 7:41 am

Kalina & Jason

Fogalmam sincs, valójában mi az a bizonyos kapocs - vagy hogyan jön létre - ami két ember vonzásának vagy ellenszenvének adja alapját. Szerintem a kémia, ahogy magyarázni szokták, csak amolyan "jobb, mint a semmi" jellegű okfejtés, a válasz valójában máshol és másban kereshető. Tudja fene, miben. Kicsit olyan ez, mintha két rádió szólna egyszerre. Ha megvan az azonos hullámsáv, létrejön a harmónia, ellenkező esetben viszont csak értelmezhetetlen kakofóniává és hangzavarrá válik az egész, amiből nincs ember, aki képes lenne kihámozni a lényeget. Azt nem tudhatom, Kalina fejében miféle rádió szólhat, de ami az enyémben dolgozik, az elég hamar ráhangolódik az övére, és bizakodom a vice versa-ban. Egyelőre úgy tűnik, nincs szándékában menekülni, még nem forgatta a szemét a hülyeségeim miatt, sőt olyan mértékben vevő bármilyen bolondozásra, amit az első találkozás alkalmával nem lettem volna képes feltételezni róla. Szóval én bátran elmondhatom, hogy jól érzem magam, és szívem mélyéből remélem, hogy ő sem azon gondolkodik, miképpen hagyjon faképnél a szellemvasút bejáratánál. Pedig megfogadtam a házasságom végén, istenuccse megfogadtam, hogy még egyszer nincs az a pénz, hogy megégessem magam egyetlen nővel is, új időszámítást indítottam amiben a gyengébbik nem képviselői legfeljebb ágymelegítő címszóval lehettek jelen, de ahogy az a bizonyos mondás tartja, ember tervez isten végez, és ha a karma élő, lélegző lény lenne, most teli pofával röhögne bele a képernyőmbe. Nem számít. Most nem számít más, csak Kalina, és ez a néhány órányi egymással, egymásnak lopott öröm.
- Nos, lehet hogy mire a ma este véget ér, találok rád újabb jelzőket, mint amiket eddig kaptál. Mármint pozitív értelemben - teszem hozzá, még mielőtt az fogalmazódna meg benne, hogy ki tudja miféle címkéket aggatok rá búcsúzáskor. - Sőt, van jobb ötletem. Majd jellemezzük egymást ha bezárul mögöttünk az a kapu - bökök arrafelé az ujjammal, amerre a bejáratot sejtem. - Kíváncsi vagyok, milyennek látsz engem. A jóképűn és a lehengerlő egyéniségemen kívül - vigyorgok, mert persze nem gondolom komolyan a szavaimat. Esetleg félkomolyan. Van akitől már kaptam efféle dicséreteket, másoktól meg az ellenkezőjét, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Vannak olyanok, akiknek az öltönyös nyálférfiak jönnek be, nem az olyan cowboy-stílus képviselői, mint amilyen én magam vagyok.
- Ugyan, már tényleg nagyon régen történt - rázom a fejem Kalina mentegetőzésére, amikor a szüleimre kerül a szó. A fájdalom egy idő után megfakul, és maradnak az emlékek. Nem könnyű túlélni a számunkra legfontosabb emberek távozását, de átsegít rajta ha tudjuk, büszkék lennének ránk az erőnk láttán. - Nem tenyereltél bele semmibe - teszem aztán hozzá. - Kivéve ebbe... legalábbis olyan érzés, mintha még a fülem is ragadna - nyalogatom az ujjaimról a vattacukor maradékát. Te jó ég, képes vagyok úgy étkezni, mint egy óvodás, mentségemre szolgáljon, hogy a a vékony pálca vajmi kevés stabilitást nyújt egy ekkora felhőnek, amit rászúrtak. Nem számít, legközelebb - ha lesz legközelebb - vacsorázni hívom majd Kalinát, és megmutatom hogy tisztában vagyok a kés és a villa kulturált használatával is.
Erre viszont még várnom kell, egyelőre a szellemvasút felé vesszük az irányt, és vaksötét ölel körül, mikor kocsink a síneken futva bekanyarodik a labirintus mélyébe. Már az elején hallani a hörgéseket és távoli sikolyokat, és ez remek ürügyként szolgál arra, hogy karommal átfogjam Kalina vállát - óvatosan, megadva neki az esélyt rá, hogy ha akarja, le tudja rázni magáról a kezemet. Nem teszi meg, felém fordul, és ahogy halkan suttog, semmit nem látok a fekete homályban, csak a szemeit, ahogy felém csillognak, lehelete az arcomat simítja végig. Ilyenkor szoktak a férfiak a tettek mezejére lépni, és megcsókolni a másikat, én viszont nem teszem meg. Nem azért, mintha nem vágynék rá, nagyon is szeretném, de már megtanultam a "lassú víz partot mos" mondásban rejlő igazságot. Másrészt azt hiszem Kalina az a típus, akinél türelemmel és kitartással többre lehet jutni, mint a lerohanással. Lehet, hogy tévedek, de valami azt súgja a tudatom mélyén, hogy ha most megcsókolnám, el is kúrnék vele mindent. Helyette csak végigsimítok finoman a vállán, amikor is ebben a pillanatban elénk ugrik egy szellem, és olyat visít, hogy lyukat szakít a dobhártyámon. Egy-két másodpercig még én is megijedek, aztán magamban nevetni kezdek - tényleg nem hangosan, mert elég nehéz lenne megmagyarázni, hogy a szellemvasút mélyén min szórakozom ilyen remekül - mert rájövök, hogy ez a visítás olyan, amit az exfeleségem tudott produkálni, mikor rájött a vérbeli csajos hiszti. És az azért igencsak sűrűn előfordult...
Nem telik tíz percbe sem, mire oszlani kezd körülöttünk a sötét, ahogy kocsink kitalál a barlangból, és megáll az indulási pontnál. Nem volt rossz út, nem csak azért, mert néhányszor olyan hirtelen bukkantak fel előttünk "szörnyek", hogy félrevert bennem az ütő, hanem azért is, mert a kis helyre beszorítva, és vállán a karommal élveztem Kalina közelségét. Most viszont, fájdalom, de meg kell szakítanom a testi kontaktust míg kikászálódom, és kezemet nyújtva kisegítem őt is. Nézem, ahogy az arca kissé kipirult az élmény hatására, a szája mosolyra áll, haját kissé összekuszálta a benn fel-feltámadó gépekkel generált szélroham, és egyszerűen olyan gyönyörű, hogy képtelen vagyok egyetlen másodpercre is levenni róla a szemem.
- Nem tudom, te hogy vagy vele, de szerintem ma estére elég volt a borzongásból - mosolygom el magam. - Viszont megígértem neked valamit, és itt az ideje, hogy álljam a szavamat. Lövök neked egy hatalmas medvét. Emlék gyanánt a ma estére. Jössz? - kérdezem, és megindulunk kifelé a korlátok között. Szerencsére most nem kell a térkép, oszlopok is jelzik a vidámparkban mit merre találunk, így hát sétálni kezdünk kéz a kézben a céllövölde irányába.
- Azért még mielőtt erre sor kerülne, ígérj meg nekem valamit - torpanok meg, szembe fordulok Kalinával, és finoman két kezembe fogom az arcát. - Az ilyen helyeken néha direkt elrontják a fegyvereket, hogy nehezebb legyen találni vele. Ha így lenne, és mackó nélkül kéne távoznunk, esküdj meg rá, hogy nem lövöd le a lövöldést. Meg engem sem - nevetek fel, mert imádom kicsit húzni az agyát, és tetszenek a pillantások, amiket erre vetni tud rám. Azt hiszem itt az ideje, hogy szívemre tegyem a kezem, és férfiasan beismerjem magamnak: teljesen bejön nekem ez a nő. Minden porcikájában bejön - a keménység páncélja alá rejtett egyéniségével, a lassan feloldódó merevségével, a zsörtölődéseivel, a nevetésével és mostani önfeledt mivoltával egyetemben levesz a lábamról.

szavak -  üzenet
C

Vadász & Boszorkány

Kalina Krakowska
Chatkép :
Szerepkör :
krakowski vadászklán
play by :
jessica chastain
Hozzászólásaim száma :
105
Pontjaim :
76
Pártállás :
  • Ellenálló

User név :
thegoodvibeonly
Fő képességem :
igni pyrokinesis
Őt keresem :

school of the wolf
Kedvenc dal :
where all the demons go

Korom :
41
Foglalkozásom :

Kalina Krakowska

Elküldésének ideje -- Vas. Okt. 25, 2020 9:00 pm

Már elég hosszú ideje nem randevúztam, kisebb részben azért, mert pontosan tudom, hogy nem lenne elég időm – újabb randevúkra járni, egymással tölteni az időt, ismeretlen, új helyekre menni, vagy csak simán megnézni egy filmet a moziban, vagy a tévében. Nevezhetnénk ezt egy gyenge kifogásnak is akár, ha nem ez volna a csúf, és rideg valóság. Mert, ugyebár, nekem két munkám van: az egyik, amit bárkinek elmondhatok, és a másik, amiről a családomon – és most már Jasonön – kívül nem sokan tudnak. Nekem két helyen kell megfelelnem, és teljesítenem, ami nálam azt jelenti, hogy minimum százhúsz százalékot nyújtok, ha egy mód van rá. És, persze, az, hogy vadász vagyok, nem azt jelenti, hogy gondtalanul, és céltalanul utazgatok a világ városaiban, és hébe-hóba leterítek egy bestiális teremtményt, mert nem - hatalmas felelősséggel jár. Már csak maga a tudat is, hogy a világ, a jövő sorsa félig-meddig, egy egészen kicsit az én kezemben is van, de, ha az nem is, egy térség halandó, mit sem sejtő, vagy éppen magát megvédeni nem tudó, esetleg gyengébb, békés természetfelettié is. Nekem ez is éppen elég, hogy cselekvésre sarkalljon, és jobbá tegyen – és ez által rosszabbá.
Mindebből pedig az következik, hogy én nem horgonyozhatok le, legalábbis itt, Washingtonban nem. Az egyetlen hely, ahol végleg megpihenhetek – még a koporsóm, meg a kripta, és a túlvilág előtt -, ahol letelepedhetek egy életre, az nem egyéb helyen van, mint Lublinban. A központban. A bársonnyal bevont, tömörfából faragott, igazgatói karosszékben. Máshová nem menekülhetek a sorsom elől. Nem élhetek nyugodt, és békés életet, mert... na, jó. Talán megengednék. Talán csak azzal a feltétellel, hogy elveszik minden emlékemet a családomról, és mindarról, amibe bele születtem, amibe beavattak, amit megtanultam. De, vajon élet lenne az? Vajon megbosszulná magát valamilyen formában az, hogy hátat fordítok annak, aminek egy felsőbb hatalom szánt? A Sors fricskája lenne, ha éppen egy természetfeletti venné az életemet. És, bár nem emlékeznék rájuk, a családomra és a barátaimra, de vajon el tudnám határozni magamat, hogy elfelejtsem őket? Tudnék-e mit sem sejtő birka módjára élni?
Néha szeretném, ha működhetne. Most is szeretném. Sóvárgás, és egy képzelt jövő képei kergetik egymást az elmémben, amelyekben Jason is szerepel. Beleugranék, ha nem az a gyilkos katona lennék egy monumentális, természetfeletti háborúban, aki egyébként vagyok. Vannak pillanatok az életben, amikor azt kívánom, bár egyszerűbb lenne, bár valaki más lehetnék, de egy részem mindig visszaránt a valóságba, emlékeztetem magamat, hogy szükség van rám, hogy nem hagyhatom cserben a családomat csacska ábrándok miatt. Igyekszem meggyőzni magamat, hogy működhet, ha már úgyis egy húron pendülünk, hogy meg akarom ismerni még jobban, de a fejemben vészesen kalimpál egy csengő; engem nem erre teremtettek.
- Ezek csak szavak. Nem mondom, hogy én használtam elsőként őket, saját magam jellemzésére, de azt el kell ismernem, hogy van benne némi igazság – megvonom a vállamat, és nem azért, mert nem érdekel, amit a férfi gondol, vagy mond. – A végén úgy sem fog számítani, nem igaz? – nem, mert az fog számítani, hogy mit tettél le az asztalra, hogy milyen érzéseket keltettél másokban; ezekre fognak emlékezni, nem a szavakra, amiket ők használtak. – De, komolyan, az okos és a határozott sem áll tőlem távol, sőt... – vigyorodok el, lesütött pillákkal. Miért is hazudtolnám meg önnönmagam, és tennék úgy, mintha egy ostoba liba lennék, semmint az a tanult nő, aki vagyok, és, aki a sarkára áll, ha a helyzet úgy kívánja? Semmi értelme sem volna, és nem szokásom meghazudtolni saját magamat. – Már én is megszerettem őket – mosolyodom el őszintén. Ezek is a részemet képzik, nélkülük talán nem csak a kisugárzásom, de az egész lényem is más lenne.
A vattacukros standnál, kóstolás közben, után feltett kérdésemre szomorú választ kapok.
- Sajnálom. Nem akartam ilyen rondán beletenyerelni – újra lesütöm pillantásomat. Annak persze örülök, hogy nem jártam távol a múlt valóságától, és neki is legalább olyan rendes apja volt, mint nekem. Az én apám persze szigorú, és legalább olyan fukar az érzelmei kimutatásában, mint én – le sem tagadhatnánk egymást. Nagyon hasonlítunk egymásra, nem csak külsőleg, hanem belső tulajdonságainkat is számba véve. És, azt mondják, az anyámra is hasonlítok – ami a küllememet illeti, ez elkerülhetetlen, ami ennél sokkal-sokkal ijesztőbb, hogy belső vonásainkban is.
Az anyámról pedig jobb is, ha nem mesélek a férfinek. Legalábbis egyelőre nem. Kár volna terhelni a ronda tényekkel.
És, míg az anyám emléke hosszú árnyként magasodik fölém – csak egy metafizikai síkon, az elmémben -, addig éppen ide is érünk a szellemvasúthoz, ahol egy tetszőleges kocsiba be is huppanunk.
- Természetesen a sötétben bujkáló szörnyetegek végett, akik alig várják, hogy a vacsora begördüljön a barlangba, már-már ezüst tálcán kínálva – fordítom arcomat a férfi felé, és komoly ábrázattal, megkérdőjelezhetetlen tényszerűséggel közlöm mindezt Jasonnel. Aztán, mintegy végszóra, döccenéssel indul meg a végeláthatatlannak tetsző alagútba a kocsi.
- Köszönöm, hős lovagom – egy egészen kicsit fordulok felé, leheletem talán arca bőrét simítja. És éppen be tudom fejezni a mondatot, amikor a semmiből előttünk terem egy szellem. Ez sikított az imént, mint most, bele egyenesen az arcunkba. A fehér leplet vöröses-rozsdabarna vérnek szánt foltok éktelenítik, és olyan, mintha a gyér félhomályban fluoreszkálna. A távolban pedig lánc csörög, és, minta láncfűrész berregése zizegne a távolból...

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Szept. 15, 2020 6:50 pm

Kalina & Jason

Ha az ember túl van már jónéhány kapcsolaton, na meg persze egy házasságon, akkor hajlamos úgy hinni, hogy az ismerkedés minden egyes momentumát a kisujjában hordozza, és képes úgy előrántani ezeket a jól bevált praktikákat, mint a bűvész a nyulat a cilinderből. Aztán mikor élesben megy a dolog, ahogy most is, akkor rájön, hogy nincs bevált sablon, amit alkalmazni lehet, és úgy érzi magát, mint rossz tanuló az év végi bizonyítványosztáskor, mikor nem tudja, sikerrel veszi-e az akadályt, vagy csúfosan elhasal. Na és persze az is besegít ebbe, hogy nincs két egyforma nő, mindegyikük egy-egy külön személyiség, egy-egy másik univerzum, amelyet először fel kell deríteni, mielőtt meg szeretné hódítani az ember, és itt nincs lehetőség újrajátszásra, vagy a hibák kijavítására. Elég egy rossz szó, egy nem tetsző gesztus, és az esélyek máris helyrehozhatatlanul lenullázódnak. Szó sincs persze arról, hogy megjátszanám magam, és olyan oldalamat vagy énemet mutatnám, amely nem valós - marhaság lenne, amely gyorsan lelepleződik - inkább csak azon izgulok, hogy az amit Kalina lát belőlem, és amit ez alatt a pár óra alatt nyújtani tudok neki, vajon elég lesz-e arra, hogy a mostani találkozó magában rejtse a folytatás ígéretét. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem fog egy váratlan pillanatban sarkon fordulni, és faképnél hagyni, sőt meg merem kockáztatni, hogy jól érzi magát a társaságomban, de ahogy mondani szokás, inkább nem iszom előre a medve bőrére.
Beszélgetni viszont a jelek szerint egész jól el tudunk bármiről, amivel megismerhetjük egymás múltjának egy-egy aprócska szeletét. Persze, ez alig cseppnyi része a nagy egésznek, de kezdetnek elég jó, nem?
- Igen, ez igaz - bólintok aztán rá a szavaira. - Csak azt hiszem, hogy a "merev" meg "földhözragadt" jelzők valamiért a többség számára elég pejoratívan hangzanak. Olyan ez, mint mikor azt mondják, hogy "beszélnünk kell". Lehet, hogy aki mondja, nem gondol az égvilágon semmi rosszra, de akinek címezik ezt a két szót, az fejben végigfut a valaha elkövetett bűnei teljes listáján, mert nem tudja, vajon miért fog rászakadni az égbolt - mosolygok. - Maradjunk az okosnál, és határozottnál. Nekem ez jobban tetszik, mint a két félreérthető szó, és szerintem nagyobb igazság van benne. Ami meg a szépséget illeti, én nem bírom azokat a nőket, akiknek minden porcikája nem a természetnek, hanem valamelyik plasztikai sebész szikéjének köszönhető. És lehet, hogy te utáltad a vörös hajad, meg a szeplőidet, de nekem tetszenek - teszem hozzá teljesen őszintén. Kalina tényleg gyönyörű nő, csak a lányok többsége valami oknál fogva ezt nem látja meg saját magán. Ráadásul okos, és humora is van - a félig elharapott mondatom által felütött magas labdát meg naná, hogy visszacsapja nekem. Csak vigyorgok szélesen, kissé még mindig zavarban, és csak a fejem csóválom jelezvén, hogy hát én nem pontosan arra a verzióra gondoltam, amiben gyerekek és kisállatok szerepelnek. Na jó, azért ez sem rossz elgondolás, de az enyém jobb. A következő szavaira viszont felkapom a fejem, legalábbis képzeletben, nem ténylegesen, de a fülembe beleakad a "valaha" kifejezés. Talán tévedek - biztosíték semmire nincs ugyebár - de ez nekem úgy hangzott, hogy magában hordozza a ma este folytatásának ígéretét.
Rugózok még ezen néhány percig, amíg elsétálunk a vattacukorárus standjáig, aztán kíváncsi gyerekek módjára kóstolunk bele a saját, és a másikunk adagjába is. Lenyalok egy adag ragacsot az ujjamról, csak utána válaszolok Kalina kérdésére.
- A szüleim már nem élnek - mondom. - De igen, tényleg nagyon szerettük egymást mindhárman, szóval mindig jó visszagondolni rájuk - fűzöm hozzá, de még mielőtt sajnálkozni kezdene - nem akarom elrontani a hangulatot ilyesmivel, és amúgy is jó pár éve történt már, ami elég ahhoz, hogy az ember lelke megnyugodjon - felvetem a következő helyszínt, a szellemvasutat, és mikor hezitálás nélkül összekulcsolja kezét az enyémmel, valami különleges bizsergést kezdek érezni a gyomrom tájékán...
Nem tart sokáig a séta a szellemvasútig, nem is állnak sokan sorban - gyáva banda! - úgyhogy meglehetősen gyorsan sikerül kerítenünk egy üres kocsit. Mikor Kalina beül, én is mellé kecmergek, ezúttal könnyebb dolgom van, mint a dodgemnél volt, és mikor a kezelő eloldalazik mellőlünk, megrázom kissé az elénk tolt vaskart.
- Szerinted miért kell ez ide? - érdeklődöm Kalinától. - Hogy ne ugorjunk ki a rettegéstől, vagy hogy ne tudjunk menekülni, ha a sötétben rejtőző valami ránk támad és fel akar falni? - vigyorok jókedvűen, de alig mondom ki a kérdést, meglódul alattunk a kocsi, és alig néhány másodperc múlva szurokfekete sűrűségbe siklunk bele. Fél percig semmit nem hallani, csak a kocsik zakatolását a síneken, aztán felhangzik az első sikoly, amelynek forrása mintha csak fél méterre lenne tőlünk, és ekkor hallatlan merészségre szánom el magam: a karom átvezetem Kalina háta mögött, és finoman megfogom a vállát.
- Ne félj - súgom a fülébe, bár a homályban csak a körvonalait tudom kivenni. - Majd én megvédelek. Mindentől.

szavak - üzenet
C

Vadász & Boszorkány

Kalina Krakowska
Chatkép :
Szerepkör :
krakowski vadászklán
play by :
jessica chastain
Hozzászólásaim száma :
105
Pontjaim :
76
Pártállás :
  • Ellenálló

User név :
thegoodvibeonly
Fő képességem :
igni pyrokinesis
Őt keresem :

school of the wolf
Kedvenc dal :
where all the demons go

Korom :
41
Foglalkozásom :

Kalina Krakowska

Elküldésének ideje -- Csüt. Szept. 10, 2020 9:21 pm

Igazán érdekes az élet, nem? Hogy hogyan szövi a szálakat, és miképp osztja a lapokat. Itt van Jason, és én, a mi esetünk, amely nem épp hétköznapi – már csak abból kiindulva sem, hogy miféle természetfeletti lények vagyunk, és, hogy, ha nagyon szigorúan nézzük, nekünk ádáz ellenségeknek kellene lennünk a séma szerint. Ki gondolta volna, hogy a múltkori fojtogatás, majdnem gyújtogatás, üldözés, és lövöldözés utózöngéje majd egy rövid, de annál kellemesebb és meglepőbb iszogatásba torkollik majd, és egészen idáig vezet. Aztán mégis itt vagyunk, randevúzunk, mondjuk ki, ismerjük el, a szürkület-, és a puha fények ölelésében, a vidámpark bábeli zűrzavarában keringünk, mint a gyerekek. Olyan megfoghatatlan az egész, csodálatos és lehengerlő, és a maga nemében ijesztő, csupán nem hétköznapiságából adódóan az. Idegen, és újszerű érzések kerítenek hatalmába, olyanok, amelyekkel talán soha az életben ez előtt még nem volt részem. Egyszerre érzem magamat könnyűnek, mintha lebegnék, de a szívem, az a kőből való, húzna le, le a mélybe, visszarángatna a földre.
Minél inkább vágyom a boldogságra, annál inkább úgy érzem, hogy én ezt nem érdemlem, a magamfajtának ilyen és ehhez rettentően hasonló kiváltság nem jár, néha menekülnék fejvesztve, mint a vadak, vagy az elfajzott bestiák – legyen az puszta halandó, vagy természetfeletti entitás -, akik ellen nap, mint nap harcolok. Furcsa, és megmagyarázhatatlan játéka a természetnek, a Sorsnak, mely ilyenné formált, hogy egy hevesen csattogó állkapocstól, karmoktól, vagy éppenséggel a egy, a koponyámnak szegeződő fegyvertől a pilláim sem rebbennek, de Jason, és az érzés, mely parazsasan pattogva ébredezik ónix lelkemben, megrémít.
Persze maradok, és nem szaladok el, mert ennél jóval kíváncsibb vagyok, és, mert túlontúl élvezem a férfi társaságát, és a helyzetet, meg a helyszínt.
A kérdését hallva röviden nevetek.
- Ezek nem feltétlenül rossz tulajdonságok – hanyagul vonom meg a vállamat. – Nézőpont kérdése – pillantok fel rá, egy vörös tincset a fülem mögé tűrve. – Ha egy másik perspektívából nézed, akkor a földhözragadt és a merev rendíthetetlent is jelenthet, vagy kitartót, az elvek és a célok mellett, vagy akár megbízhatót, megtörhetetlent – magyarázom. – De persze az okossal és a határozottal is ki tudok békülni – újra nevetek. – A szépség pedig megint csak relatív. Kiskoromban, például, utáltam a szeplőimet, meg a vörös hajamat – és ebben a pillanatban felidézem, hogy miért is: Andrzej, egy vadász társam, annak idején, még az iskolában, előszeretettel Pulykatojásnak nevezett. Akkor még nem szeretetből, vagy kedvességből, mint most, mert a tizenkét éves kisfiúk a sokévi átlag alapján, nem kedvesek. – Hm – a költői kérdésen mégis elgondolkozom. És válaszolok is rá! Természetesen. – A földhözragadt, és merev emberek meggyőzhetetlenek, szóval, Jason, ez veszett fejsze nyele – vállammal az övének érek, finoman, játékosan meglököm egy kicsit. – Elhiszem – felelem, teljes őszinteséggel a szememben, és a szívemben. Aztán elvigyorodok, amikor elharapja a mondat végét, kissé az ajkamba harapok. – Nos? Mint egy lány, az első kiskutyáját, vagy póniját megpillantva? – kérdezek vissza, és Jason még csak nem is sejti, hogy ebben van némi igazság, ugyanis én legalább olyan aléltan, örömmel, és áhítattal néztem az első lovamra, mint az első fiúmra, az első alkalom után. Félreértések elkerülése végett: az öröm forrása teljesen más volt, meg az érzés kiváltó oka is, de hasonlóan csodálatos volt mindkét esemény.
- Tulajdonképpen a családom tagjai ebbe születnek bele, ebben nőnek fel, ezzel a tudattal cseperednek serdülővé. A vérünkben van, az idegeinkben hordozzuk. Nyilvánvalóan nem mindenki való vadásznak, nem mindenki születik erre, rájuk más szerep vár a családi biznisz berkein belül, vagy kívül – magyarázom. – Nem vagy suttyó – szögezem le. – És az őszinteség az utolsó dolog, amiért valaha megharagudnék rád – márpedig én, szívem zegzugos mélyén, remélem, hogy lesz még ’valaha’ a jövőben. És e gondolattal és keserédes érzéssel szorítom meg egy kicsit a kezét, mintha csak arra kérném, maradjon, csempésszen színeket és fényeket, megunt, szürke életembe. Nem tudom biztosan, sőt, egyáltalán nem, hogy mindez hova fog vezetni, de az igazat megvallva, jó érzésem van ezzel az egésszel kapcsolatban. Másfelől pedig most az egyszer az életben, mi lenne, ha nem terveznék előre, hanem inkább csak hagynám, hogy a sodrás vigyen magával, mígnem felveszem a hullámok ritmusát? Mi lenne, ha ezúttal nem akarnék mindent, mindent irányítani magam körül. Különben is... van egy olyan sanda gyanúm, hogy Jason nem az az irányítható típus. De talán pont egy olyan valakire van szükségem az életben, akivel vadul rohanhatok az ismeretlenbe, valakire, aki legalább olyan irányíthatatlan, és megzabolázhatatlan, mint én. Tudják, a zsák, meg a foltja.
- Kár. De legalább jobban értékelik az emberek, ha már van rá sansz, hogy nem lehet csak úgy, bárhol beszerezni – mosolyodok el haloványan, aztán beleszippantok a levegőbe, ahogy elhúzza előttem a vattacukrot, és lecsípek belőle egy falatot. Hirtelen nem tudom eldönteni, hogy melyikünk választott jobban.
- Akkor jól kijöttök az édesapáddal, gondolom...? – a mondat végén mégis kérdőjel lebeg némán. A mondandója második felén elmosolyodok. Vagy visszaadtad a gyermeki ártatlanságomat, a képzelt világ, tündöklő, apró csodáit, Jason – erre gondolok, de nem mondom ki hangosan, csak lesütöm a pilláimat. – Mondhatjuk így is – felelem, még mindig szentimentálisan mosolyogva. – Legyen. De, csak szólok – iménti szelíd, lágy mosolyom ravasz rókavigyorrá görbül -, kevés dolog ijeszt meg. Megengedem, hogy fogd a kezem, jó? – most rajtam a sor, hogy szívjam a vérét. Felém nyújtott kezére csak futólag pillantok, utána nyúlok, és, mintha már egy előző életben, mintha már vagy ezerszer, milliószor megtettem volna ez előtt, fogom meg a kezét.
- Köszönöm – levegővételnyi szünetet tartok, az ösvény kavicsait figyelem, egyik lábamat nézem, a másik után, felváltva. - Zavarba hozol – vallom be. – Mármint, ne értsd félre, jól esik, csak...csak érzelmi analfabéta vagy, Kalina, ismerjük be. – Jól esik, köszönöm – felelem végül mosolyogva, ráemelve opálos pillantásomat. Tudom, hogy nem vagyok egyszerű eset, mindenféle tekintetben, bármelyik szögből nézve az éleimet, és a sarkaimat, és ez sokszor elijeszti az embereket – általánosan, nem csak a férfiakat. És ezt, itt és most, valamiért nem akarom elrontani, és azt is tudom, hogy ehhez nem egyéb kell, csupán az, hogy letegyem a páncélt, és a kardot. Éppen csak ez szörnyen nehéz számomra, és biztos vagyok benne, hogy ez nem ma este fog megtörténni, de még a következő alkalommal sem, meglehet, hogy csak hetek, vagy hónapok múlva, aztán, ki tudja, mennyire lesz türelmes velem, és hozzám Jason.
A szellemvasút sötét sziluettje rajzolódik ki a félhomályban, itt már nincsenek vidám fények, csak éles reflektorok, és vörös izzók. A vasúton élesen csikorognak az szurokfeketére festett kocsik, odabentről pedig borzongató sikolyok törnek elő, és késként hasítják fel a vidámpark amúgy kellemes és bájos légkörét.
- Felkészültél? – gyermeteg izgalommal a lélektükreimben pillantok a férfire, és, ha igenlő választ kapok, megindulok az éppen álló kocsi felé, és lehuppanok a fekete, műbőrhuzatos ülésre, és, ha a férfi is elfoglalta a helyét mellettem, a vasút kezelője megkér minket, hogy kapcsoljuk be az öveket, és, a biztonság kedvéért, vas kart is húz elénk, nehogy ijedtünkben kiugorjunk a székekből.

cheap thrills ▲ 1 101
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Aug. 18, 2020 6:40 am

Kalina & Jason

Különös, és lényegében megmagyarázhatatlan, hogy léteznek emberek, akikkel már az első másodpercben sem stimmelünk össze, a falra mászunk a személyiségüktől, és egy esetleges találkozás alkalmával bőszen kutatjuk a menekülőutat a tekintetünkkel. Nekem is volt már részem efféle élményben, fene tudja, de valahogy nem kívánom vissza a szituációt. Szép volt a nő, ez tagadhatatlan tény, de végeredményben ez az egyetlen pont szerepelt a pozitívumai listáján - alig vártam, hogy a vacsora végeztével felpattanjak a motoromra, és még az emlékezetemből is kitöröljem azt a kilencven percet amit vele töltöttem el. Ugyanakkor létezik az ellenpólus is: az olyan emberek, akik mellett tényleg repül az idő, és azon kapjuk magunkat, hogy szívesen megállítanánk az órát, vagy akár a perceket, hogy minél messzebbre toljuk el az elkerülhetetlen véget, amely a búcsúzásról szól - jó esetben a folytatás ígéretével. Nos, Kalina társaságában pontosan így érzem magam: bár hogy őszinte legyek, szívemre tett kézzel beismerem, természetesen csak magamban, hogy amennyire vártam ezt a mai estét, legalább annyira féltem is tőle. A néhány nappal ezelőtti egymásba botlásunk a sikátorban nem sikerült túl szívélyesre, és noha ennek az élét némileg tompította az utána következő italmeghívás, valahogy volt ott egy apró, alig érzékelhető vagy észrevehető feszültség, mert azért nem ajánlatos elfelejteni, hogy mi ketten az érem két oldalát képviseljük. Elhiszem Kalinának, hogy nincs szándékában kilyukasztani a bundámat a következő telihold alkalmával, de a bizalom olyasmi, amit ki kell építeni, és ki kell érdemelni, méghozzá oda-vissza irányban. Ez a mai önfeledt este remek alkalom lehet erre, és ha volt is bennem aggodalom az első percekben azt illetően, hogy vajon miről fog tudni beszélgetni két ismeretlen, akik közül ráadásul az egyik egy női terminátor, a másik meg egy farkas, ez mostanra mikor kikászálódunk a játékautókból, már elolvadt bennem, mint a tavalyi hó. Olyan fesztelenül csevegek Kalinával, és olyan dolgokat osztok meg vele magamról, amiket még szinte senkivel sem, legalábbis a feleségem óta nem. Most már csak abban reménykedem, hogy nem tart engem sem zakkantnak, sem túl problémás egyednek a rólam megszerzett információk birtokában.
- Te tényleg ilyen rossz véleménnyel vagy magadról? - kérdezem, miközben békésen baktatunk a vattacukorárus felé. A néhány szó, amit még a dodgem-menet előtt mondott magáról, megragadt az agyamban annyira, hogy mostanra sem felejtsem el. Meglep, hogy így gondolkodik saját személyisége felől, ugyanakkor kissé értetlenül is állok a jelzők előtt, amiket magára aggat. - Miért lennél földhözragadt, és mittudomén még mi? Merev, ugye ezt mondtad? Ne haragudj, de ez butaság. Én egy szép, okos és határozott nőt látok magam előtt, ha rád nézek. Nem értem, hogy neked miért mutat mást a tükör, ha belenézel. Hacsak nem azért - eresztek el egy kaján kis mosolyt - hogy megnyugodj, amikor meggyőzlek az ellenkezőjéről. Ez olyan női dolog, ugye? - cukkolom, de csak mértékkel persze, nem szeretném feldühíteni, vagy megbántani, már csak azért sem, mert ilyen téren még nem ismerem túl jól Kalina határait. - De azt hidd el, hogy nem fogod megbánni, ha velem tartasz egy motoros útra. Szerintem az egyetlen dolog, ami szebb egy lánynál az első motorzása után, az egy lány az első... - hirtelen elhallgatok, és kissé zavartan rugdosni kezdek egy kavicsot magam előtt. Jó ég, mint valami tízéves! Röhejes lehetek. És ezen az sem segít sokat, hogy nem biztos, hogy hízelgő a véleményem a gyerekkorával kapcsolatosan, még akkor is, ha igyekeztem tőlem telhetően tényleg finoman és óvatosan fogalmazni.
- Igen, igazad van. Részben - gondolkodom el a szavain. - Két napja még nem biztos, hogy kimondtam volna ilyesmit, de mióta tudom, milyen lények élnek ebben a világban, tény hogy szükség van az olyanokra, mint te. Csak hát éppen... ez saját választás kellene, hogy legyen, mintsem kényszer, nem? - kérdezem aztán, majd felemelem a kezem. - Sajnálom. Tényleg. Nézd el nekem a túlzott őszinteséget, de én csak egy suttyó exzsaru vagyok, és nem sok közöm van a lelki finomságokhoz. De annak örülök, ha te nem fogtad fel olyan rémesen, ahogy nekem hangzott - mosolygom el magam, és ahogy kezem összekapcsolódik a Kalináéval, érzem ahogy finoman megszorítja ujjaimat, én pedig elkövetek egy hatalmas hibát: belenézek a szemeibe, és levesz a lábamról a látvány, bár igyekszem leplezni - fogalmam sincs mennyire vagyok jó színész. Hogy a fenébe lehet rám hatással valaki ennyire, akit alig néhány napja ismerek, és most látom másodszor? Megfejthetetlen. Ugyanakkor a fejembe ötlik egy gondolat, amitől nem tudok szabadulni: mit szólna vajon, ha egyszer vendégül látnám egy saját főzésű vacsorára? Bár ahhoz előbb egy saját lakás kellene, szóval be kellene húznom a féket. És amúgy is, nincs rá biztosíték, hogy a mai este után szeretne még látni engem, hacsak akkor nem, amikor éppen ezüst kést mártogat a mellkasomba. Igaz, kevés esélyt látok erre, de a fenébe is, ahogy már sejtem, ebben a világban még a nyilvánvalót sem kell teljesen biztosra venni.
A gasztronómiai élvezet így egyelőre kimerül abban, hogy rávetjük magunkat a vattacukor árus készletére, igaz ez sem elhanyagolható élmény. Már az illatok is valóságos orgiát okoznak, az ízek pedig csak beteljesítik mindezt, és vidáman figyelem, ahogy Kalina jókorát harap a kezében szorongatott, pálcikára tekert cukorfelhőbe.
- Igen, sajnos igazad van, és ha belegondolunk, azért ez szemétség. Popcornt, meg hotdogot bárhol kapsz, szerintem még a Holdon is, de vattacukrot nem, ahhoz ide kell jönnöd. Vagy hasonló helyre. Bár ki tudja, lehet hogy ez csak egy remek marketing - vonok vállat, aztán vigyorogva letépek egy kis darabot a felkínált édességből, majd ugyanígy viszonzom is a gesztust.
- Egy kis karibi hangulat - teszem hozzá, ahogy a kókusz édes illata ellibben az arca előtt, aztán eszembe villan egy régi emlék. - Tudod, gyerekkoromban anyám nem rajongott azért, ha vattacukrot eszem, a fogaim miatt - forgatom meg a szemeimet. - Szóval ahányszor apám elvitt a vidámparkba, mindig stikában zabáltunk. A felnőttlét hatalmas előnye, hogy most már bátran megtehetem, sőt még bűntársam is akad hozzá. Annak pedig extrán örülök, hogy elvettem ma az ártatlanságodat. Vidámparkos és vattacukros összefüggésben - teszem hozzá, még mielőtt félreértelmezné a mondandómat.  - Egyébként  hidd el, még mindig van kipróbálni való a repertoárban, szóval -  kaparom elő az emlékezetemből a bejáratnál kapott térképet - mit szólnál a Szellemvasúthoz? Szerintem mindketten otthon érezhetjük magunkat azon a terepen - villantok fel egy kis vigyort, majd - jókora bátorságról téve tanúbizonyságot - teljes természetességgel nyújtom oda Kalinának a kezemet, bár az kétesélyes, hogy elfogadja egyáltalán. Reménykedni azért lehet, nem?
- Tudom, hogy már mondtam, de ez olyasmi, amit nem lehet elégszer elismételni, hogy gyönyörű vagy ma este - mondom ki hirtelen, ami már percek óta a nyelvem hegyén ül és kikívánkozik, miközben figyelem Kalina arcát, a szemeit. Már a sikátorbeli találkozásnál is megállapítottam, hogy szép nő, de a mai estén fokozottan az, és a vidáman ragyogó szempár teszi teljessé a látványt.

szavak -  üzenet
C

Vadász & Boszorkány

Kalina Krakowska
Chatkép :
Szerepkör :
krakowski vadászklán
play by :
jessica chastain
Hozzászólásaim száma :
105
Pontjaim :
76
Pártállás :
  • Ellenálló

User név :
thegoodvibeonly
Fő képességem :
igni pyrokinesis
Őt keresem :

school of the wolf
Kedvenc dal :
where all the demons go

Korom :
41
Foglalkozásom :

Kalina Krakowska

Elküldésének ideje -- Szer. Aug. 12, 2020 9:04 pm

Nem igazán vagyok hozzászokva az ilyen, és ehhez rettentően hasonló találkozókhoz. Az egyetemi előadások, a múzeumi idegenvezetések, a vadász megbeszélések, és az ilyen-olyan üzletek lebonyolítása a család nevében, mind-mind rendben vannak, és valahol mind fellelhetők az életemben sűrűbb, vagy hézagosabb időközönként megejtve őket, de egyébként társasági életet nem igazán élek. Őszintén szólva barátaim sem igazán vannak a halandók különböző szféráiban mozgók között, a vadászok között valamivel több fellelhető belőlük, bajtársakból, olyan emberek szűk köréből, akikre az életemet is rá merném bízni, és, akikről tudom, hogy ők is a kezembe helyeznék az övéket. És, az igazat megvallva, ez jól is van így. Jobb, hogy nincsenek sokan, akik a fátyol túloldalához kötnek, akik sebezhetőek, akik védtelenek, akik mit sem sejtenek az egészről, ami a fátyol ezen oldalán zajlik nap, mint nap. Úgy vélem, hogy ők, a halandók, csupán gyengévé tennének, ostobaságokat tennék a legjobb, ember barátaimért, a védelmük érdekében, azért, hogy ők élhessenek. Más, természetfeletti lény, a Bastien-pártiak ezért valószínűleg élve el is égetnének máglyán, engem is, meg a családomat is, meg az összes ember-barát szövetségesünket egytől-egyig, és Washington lenne az új, modern, 21. századi Salem.
Elhessegetem az elmém hátsó szegletéből előtörő, szurokfekete füstöt, ami ellepni próbálja a gondolataimat, amik nem egyebek, csupán egy képzelt jövő rémképei, ami ellen egyébként minden nap harcolok, hogy azok is maradjanak, amik: szörnyűséges látomások.
Most az egyszer normális ember módjára igyekszem viselkedni, és elengedni magamat, lerázni magamról az acélt, a vér szagát, meg a sötét árnyakat – legyen ez bármilyen nehéz, és életidegen is számomra. Hagyom, hogy a lassan ránk boruló sötétség, és a gyúló fények, meg a játékok zenéje, morajai, az emberek beszélgetése, és nevetése alkotta édes massza magába szippantson, hogy könnyeden magamhoz ölelhessem a pillanatokat, és a jelenetekbe csavarodjak. Ami viszont érdekes, és szinte az első pillanattól kezdve így is van, de csak most vettem észre, az az, hogy mennyire egyszerű Jasonnel. Hogy mennyire nem kell megjátszanom magamat, hogy az lehetek, aki vagyok – a páncél alatt, a fegyvereket tartó kéz mögött, lemosott harci festéssel. Nem érzem azt a nyomást, hogy tennem kell valamit, hogy mondanom kell valamit, hogy fenntartsam a kontaktust, mert a beszélgetés egyik szála, a másikba kapaszkodik, és hosszú laza fonatba kapaszkodnak össze – mint egyfajta kötél, amit a Sors köttetett, és, ami miatt találkoztunk is akkor, ott a sikátorban.
- Értem – bólintok először némi bizonytalansággal a mozdulatban, mert szó, mi szó, nem igazán tudom így típusról behatárolni. De aztán folytatja, és így némileg egyszerűbb dolgom van. – Oh, így már egy kicsit beljebb vagyok a vasparipa elképzelését illetően – de csak egy kicsit, bár ezt nem teszem hozzá, mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy tudja: nem vagyok otthon a témában, és el sem próbálom hitetni vele. Aztán figyelek és hallgatom, amit mond, és, míg a tekintetét keresem, kutatom, s, ha meglelem, igyekszem elkapni pillantását, azon tűnődök, hogy vajon mikor, és miért lett ennyire magányos? Mert tagadhatja, vitatkozhatna velem napestig, zenghetne ódákat a zsaru cimboráiról, a boldog emberek nem autóznak, vagy motoroznak az éjszaka közepén, tulajdonképpen céltalanul, a semmibe robogva. A boldog emberek alszanak, és a legédesebb álmukat élik meg éjszaka. A boldog emberek nem akarnak menekülni a gondolataik önnönmaguk elől. A boldog emberek nem merednek a csillagokra, fel nem tett kérdéseikre válaszok után kutatva, várva valamiféle égi jelre. Tudom, mert én is így érzek, és ez minden, csak nem boldogság. Megkönnyebbülés, igen, de csak csalóka, múló illúziója a megnyugvásnak. – Azt hiszem, tényleg tudod, hogy mire gondolok – felelem végül.
A motorozás gondolatában van valami igen csábító, valami, ami a szabadság mámorát, és ízét rejti magában, és a megnyugvás illúziójának ígéretét. Csak nem egyedül, a végtelen sötétségben, a nem kevésbé baljós gondolataimmal, a tudatot, hogy talán tényleg van valaki, aki megért, aki elfogad, aki nem kérdez, mert érti, megért. Valami olyasmit hordoz magában az ötlet, a gondolat, ami visszautasíthatatlan. – Bármennyire is földhözragadtnak és merevnek tűnök, szeretek új dolgokat kipróbálni – haloványan elmosolyodok. – És Washington külvárosában is vannak szép helyek, erdők, nemzeti parkok – nyilvánvalóan tudom, hogy oda nem mehetünk be a vasparipával, de odáig is el kell jutni valahogyan. – Feltéve persze, ha szeretsz túrázni – teszem hozzá.
Ujjai a mindig hideg kezemre simulnak, szorosan fognak, mintha itt akarnának tartani ezen az álomszerű helyen, és időben. Önkéntelenül hajlanak az én ujjaim is, ujjbegyeim kézfejének feszülnek, és egy szívdobbanás erejéig eljátszok a gondolattal, hogy visszafelé így, kéz, a kézben hagyjuk el a pályát, vagy, hogy egészen közel húzzam magamhoz, és ne engedjem el.
Aztán mégis megteszem.
A játékidő végeztével a fények egy szempillantásra elsötétülnek, mielőtt újra felgyúlnának, én pedig a lehetőségeimhez mérten pattanok ki a cseresznyepiros kisautóból, hogy nevetgélve kisegítsem Jasont a sajátjából.
- Te lehetnél az új Robotzsaru – kacsintok rá, szélesen elmosolyodva. Aztán ez a mosoly elhalványul, majd teljesen eltűnik az arcomról, amikor a korábban feltett kérdéseit veszem sorra, hogy megválaszoljam érintőlegesen mindazt, amire kíváncsi. És, hát, igen... valami hasonló reakcióra számítottam. Az emberek, az átlagos életet élők nem igazán értik meg mindezt. Ki sem kell mondania, mire gondol, mert tudom.
- Mindettől eltekintve nem volt rossz gyerekkorom – ingatom meg a fejemet. - Csak más, mint a megszokott – finoman rándítom meg a vállamat. – De a más nem mindig rossz. Persze, sokszor nem értettem, nem akartam elfogadni, és dacoltam, de végtére is, kellenek a magamfajták a világnak, annak reményében, hogy megteremthetjük, és fenntarthassuk az egyensúlyt – azt is tudom, hogy nehéz ezt megemészteni, és belátni, de így volt ez ötszáz éve is, és a világ sem sok mindenben változott a fény, és a sötétség, jó, és a rossz örökös harcát illetően.
- Nekem semmi közöm sincs Olaszországhoz, de a carbonarám verhetetlen. És ezt onnan tudom, hogy egyszer, pár évvel ezelőtt, néhány hónapot az országban töltöttem. Egy világvégi faluban szálltam meg egy szövetséges hölgy házában, és ott ezt készítette el ez az olasz hölgy vacsorára, és, mondanom sem kell, mennyei volt. Iszonyatos mennyiségű tojást, tésztát, és sonkát vettem, és fogyasztottam el, mire sikerült valami ahhoz hasonló csodát alkotni – nevetek halkan, és röviden. – Viszont a borokhoz annyira nem értek. Talán ez az egyetlen dolog az életben, amit címke alapján választok – mosolyodok el.
Aztán minden figyelmemet neki szentelem, és valahol mélyen, a páncél alatt a szívem nagyobbat dobban, és komolyan meghatnak a szavai. Még akkor is, ha ezt egy mosollyal leplezem. Van ebben a gesztusban, és a szavaiban valami, ami ellágyít – a vonásaimat, a kőszívemet.
Hagyom, hogy megfogja a kezemet, óvatosan, alig észrevehetően megszorítom az övét, nagy levegőt veszek, és elindulok a bódé felé.
Klasszikus – ez a szó ragadja meg a pillantásomat, és nem is hezitálok. Ha vidámparkozunk, ha életemben először járok ilyen helyen, és mindent úgy kell csinálnunk, ahogyan azt érdemes, akkor ennél mi lehetne érdemesebb elfogyasztásra? A popcornt leszámítva.
- Abból szeretnék kérni – mutatok rá a hófehér, könnyű édességre. Amikor mindketten megkapjuk a választott ízeket, lecsípek az enyémből egy kicsit, és hagyom, hogy a számban édesen olvadjon el, magában hordozva a vanília aromáját, és szép lassan eltűnjön – ellenben az ízével, ami nem illan csak úgy el. – Ilyet sehol nem kapok, egyik sarki közértben sem, ha ezek után megkívánnám, ugye? – teszem fel a költői kérdést. – Megkóstolod? – nyújtom felé az édes felhőt.
- Viszont ez után a következő megállót neked kell kijelölnöd, Kapitány – mosolyodok el, majd egy kisebb mennyiségű vattacukrot puhán a nyelvem hegyére ragasztok.

cheap thrills ▲ 1 180
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Júl. 26, 2020 10:34 am

Kalina & Jason

Hazudnék ha azt mondanám, az elmúlt két hónap alatt nem játszottam el a gondolattal, hogy milyen lenne valaki elé odaállni, és kijelenteni, hogy vérfarkas vagyok. Már a puszta elképzelés is röhejes volt, a végeredményét inkább el sem képzeltem: vagy a temető lett volna, vagy egy kényszerzubbony és némi gyógykezelés egy nem éppen emberbarát intézményben. Ehhez mérten most itt vagyok egy lánnyal, aki egyrészt a megváltást hozta el nekem azzal a puszta ténnyel, hogy nem csupán elfogadja, mi vagyok, hanem emberi lényként kezel, másrészt viszont egyenesen a kárhozat karjaiba lökött amikor elmondta az igazságot a várossal kapcsolatban. Bárhogy is, azt hiszem hálás lehetek neki a felvilágosításért, mert az ember talán némileg hosszabb életre számíthat olyankor, amikor tudja, hogy miféle veszélyekkel kell szembenéznie, és van ideje felkészülnie rájuk. A mostani invitálásomat azonban erre a találkozóra nem a hála motiválta, hanem az a tény, hogy valljuk be, meglehetősen érdeklődöm a vörös hajú veszedelem iránt, aki széfútta külsővel pattan le a festett ló hátáról, majd lelkesen indul el velem a következő, általa kiválasztott állomás felé. Közben pedig beszélgetünk - és az olyasmi, ami erőteljes hangsúlyért kiált. BESZÉLGETÜNK. Ami nálam nagy szó, mármint olyan értelemben, hogy mióta az exnejem kirakta a szűrömet, a (meglehetősen sűrűn váltakozó) nőkkel való társalgásom erőteljesen kimerült néhány közhelyben, meg annak megbeszélésében, hogy nálam, vagy nála. Most viszont ilyenről szó sincs, eszem ágában sincs felvetni a kérdést, és nem azért, mert tudom, hogy Kalina pisztolyt hord magánál. Sokkal inkább azért, mert emberemlékezet óta nem éreztem magam ennyire jól valaki társaságában, és a lelkem mélyén bízom abban, hogy ő is így van ezzel - ez pedig magában hordozza a halvány lehetőségét annak, hogy talán megismételhetnénk majd a dolgot. Ezen pedig valljuk be, meglehetősen sokan rontana az a tény, ha nyomulnék, rá akarnék mászni, ő pedig ezért vagy lelőne, vagy megszurkálna azzal a bökővel, amivel a sikátorbeli pasast elintézte.
- Egy Triumph Tiger-em van. Szerintem ez pont a két típus közti átmenet - válaszolom Kalina útközben feltett kérdésére. Meglep, hogy érdekli a dolog, mert tapasztalatom szerint ez amolyan férfias, kicsit "ki pisil messzebbre" hobbi, a motorosberkekben a kérdés, hogy kinek milyen gépe van nagyjából olyan, mintha a farkunkat mérnénk össze a másikéval, talán ezért is hagyja közömbösen a nőket a kétkerekű gépek világa. A magyarázat viszont gyorsan meg is érkezik: a jelek szerint nem én szeretem egyedül a céltalan kóborlást az utakon, két vagy négy keréken, az egyre megy.
- Igen, azt hiszem tudom, hogy miről beszélsz - mondom aztán Kalinának, miközben lassan andalgunk a dodgemek felé. - Néha, még Seattle-ben, amikor úgy éreztem, hogy elegem van mindenből, csak felpattantam este a motorom nyergébe, és vezettem, ki a városból. Nem volt semmi más, csak a gépem, én, meg az éjszaka körülöttem. Úgy éreztem, hogy uralom az éjjelt, olyan Sparrow kapitányosan - vigyorgom el magam. - Ugyanakkor fel is oldódtam benne, és ez a fura kettősség volt, ami talán a legjobban vonzott. Felmotoroztam a Seattle feletti hegyre, nagyjából olyan volt, mint amikor Los Angelesben kikötsz a város fölött, a Hollywood feliratnál - magyarázom Kalinának. - Ott leállítottam a motort, és rám szakadt az egyedüllét. Nem volt közvilágítás, fényszennyezés, és a város zaja sem ért el odáig. Nem hallottam, csak a tücsköket, meg néha egy-egy bagoly huhogását. Elfeküdtem a gép mellett, bámultam fel a csillagok ezreire, és csak a hajnal első sugarai vertek haza. Amikor pedig beléptem a lakásba úgy éreztem, mintha egy hatalmas terhet tettem volna le magamról - fejezem be a gondolatmenetet. - Ha egyszer lenne kedved... ha úgy gondolod, hogy érdekel, szívesen elviszlek motorozni - teszem aztán hozzá. Nem azért bizonytalankodom, mert nem szeretném, hanem azért, mert nem tudom, a mai este után ő hogy fog dönteni, szeretne-e bármiféle folytatást. És ne felejtsük el: még bármi történhet, ami miatt esetleg én magam döntenék úgy, hogy ennyi elég volt Kalinából. Bár erre nagyjából annyi esély van, mint nekem Amerika elnöki posztjára, ergo semmi. Mert amikor végül megérkezünk a dodgemhez, és megfogom a kezét, hogy ne veszítsük el egymást a tömegben, minden idegszálam végében érzem azt a különös vibrálást, ami teljesen egyértelművé teszi számomra, hogy engem igenis vonz ez a maga módján különös, mégis elbűvölő nő.
Mikor Kalina helyet foglal egy kisautóban, és én is bepréselem magam egy másikba, majd kezdetét veszi az üldözés, jókat nevetek a csattanásokon, mert nemcsak én veszem üldözőbe a vörös veszedelmet, hanem ő is engem, és annak ellenére remekül szórakozom, hogy minden döccenésnél úgy érzem, szorosabbra nyomódik körülöttem a konzervdoboz. Legalábbis amikor véget ér a menet, és ki kell kecmeregnem, nagyjából olyan érzetem van, mintha Pennywise lennék, a bohóc, aki a film egyik jelenetében egy tömbben tolja ki magát egy hűtőből, aztán kihajlítgatja az összepréselődött végtagjait.
- Azt hiszem már tudom, hogy érezheti magát egy transzformer - mosolygok rá Kalinára, miközben magunk mögött hagyjuk a dodgemet, meg az újabb menetre várók népes táborát. Kicsit örülök annak, hogy a játékmenet előtt tettem fel a kérdéseimet, mert volt néhány perce átrágnia őket, és eldönteni, melyekre akar válaszolni - feltéve persze, ha akar egyáltalán. De akar, és meg is teszi, én pedig tagadhatatlanul megdöbbenek a tényeken, amiket elém terít.
- Oh... - reagálok, kissé megrőkönyödve, legfőképpen azon a két tényen, amit a családjáról, és a gyerekkoráról elmesél. - Ez olyan... - embertelen, ez lenne a véleményem, de inkább lenyelem a jelzőt, nem akarom megbántani Kalinát. - A gyerekkornak nem ilyesmiről kellene szólnia. Annak önfeledtnek és boldognak kellene lennie, nem ilyennek - rázom a fejem, még mindig emésztve a hallottakat. Egy gyereket ilyesmibe kényszeríteni számomra nem más, mint gyerekbántalmazás - aki elveszi azoknak az éveknek a varázsát, jóvátehetetlen dolgot vét a gyermeki lelken. Ez pedig az én szememben megbocsáthatatlan bűn.
- Az olasz ételeket én is szeretem - térek aztán át másik témára, nem akarok hangulatgyilkos lenni azzal, hogy sokáig rugózom az előbbi gondolatmeneten. - Az anyai dédnagyapám olasz volt. Nem azt mondom, hogy vérbeli itáliai séf vagyok, de elég jól főzöm a mediterrán kajákat, és még senki nem kötött ki a kórház mérgezési osztályán, a carbonara spagettim receptjét szorongatva a kezében - mosolygok. - Ja, és ráadásul remekül értek az olasz borokhoz. Esküszöm - teszem a szívemre a kezemet, majd megtorpanok.
- Nos, akkor egyezzünk meg, hogy ez a mai este most olyan lesz, mint egy kései gyereknap. Tudom, nem lehet éveket belesűríteni órákba, de kísérletet lehet tenni rá. És mivel gyerekként nem vidámparkoztál, viszont már adtam gyorstalpalót, hogyan is működik ez, most kicsit kiegészítem az ismereteidet. Az már megvan, hogy az alapoktól építkezünk a csúcs felé. De tudod, nem lehet ám gyors egymásutánban végigfalni a játékokat. Kell némi szünet is közte, nagyjából úgy, mint az étteremben két fogás között. Kis pihenés, felkészülés az újabb élvezetekre. Ez a szünetet pedig remekül ki lehet tölteni olyan kulinális élvezetekkel, mint a vattacukor-evés - mutatok a tőlünk nem messze álló kis bódé felé, ahonnan szinte úszik felénk a levegőben az édes illat.
- Gyere - fogom meg ismét finoman Kalina kezét (remélem nincs ellene kifogása), és így kalauzolom el az árushoz. Ott megállva végigböngészem a kínálatot.
- Ejha! - jegyzem meg elismerően, amikor a vaníliás, kókuszos, mangós és még ki tudja hány féle ízesítés kelleti magát a hurkapálcákon. - A hölgyeké az előbbség - mosolygok aztán Kalinára. Nem is igazi vidámparkozás az, ahol az ember ne érezné, hogy minden porcikája ragad egy adagnyi felhőcukor elfogasztása után.

szavak -  üzenet
C

Vadász & Boszorkány

Kalina Krakowska
Chatkép :
Szerepkör :
krakowski vadászklán
play by :
jessica chastain
Hozzászólásaim száma :
105
Pontjaim :
76
Pártállás :
  • Ellenálló

User név :
thegoodvibeonly
Fő képességem :
igni pyrokinesis
Őt keresem :

school of the wolf
Kedvenc dal :
where all the demons go

Korom :
41
Foglalkozásom :

Kalina Krakowska

Elküldésének ideje -- Vas. Júl. 19, 2020 6:14 pm

Van valami egészen megnyugtató abban, hogy a férfi előtt nem kell titkolnom azt, hogy ki vagyok, ki az, akit a hétköznapi emberek nem ismernek, hogy mivel foglalkozok én és a családom. Nyilvánvalóan nem fogom elmondani neki a Krakowski család minden titkát, a felszereltségünket, a kiképzésünk menetét, a fegyvereink mibenlétét, mert egyelőre elég lenne annyit tudnia, hogy nem én vagyok az egyetlen lengyel vadász a világon. És van ebben az egészben valami nyugtalanító is, hogy tudja, hogy mi vagyok, hogy ki vagyok, hogy mit csinálok, amikor nem éppen a normálisnak tűnő életemet élem. Egyszer már megmentett, megtehetné bármikor máskor is, csak az nem mindegy, hogy egy nap, előbb, vagy utóbb, az a valaki, akivel szemben fogok állni, akinek ki kellene oltanom az életét, az övét fogja, mert újra meg akar majd menteni. És én ezt nem akarom.
De, oh, egek, elmondhatatlanul kellemes ez az érzés, amibe most belesüppedek a körhinta paripáján nyargalva, körbe-körbe, a színek és az illatok esszenciájába csavarodva, Jason mellett.
Kérdésére elnevetem magamat.
- Hát, a helikopteré! – mutatok rá a szerintem egyértelmű tényre. – De, ha már választani kell a felsoroltak közül – mely lista nem túl hosszú -, akkor inkább Jack Sparrowra voksolnék. Egy kicsit hasonlítasz is rá, ami azt illeti. Főleg habitusotokban... – szemem sarkából pillantok rá, ajkam szegletében játszadozó mosollyal.
- Milyen típusú? Nem, mintha annyira értenék hozzájuk... szóval, sportmotor, vagy egy elegánsabb chopper-féle? – érdeklődöm tovább, aztán hallgatom, amint a szenvedélyéről beszél. – Ezt meg tudom érteni. Bár nincs motorom, vezetni szeretek, és állítólag elég jó vagyok benne. Hm, tulajdonképpen ezért választottam következő megállónak a dodzsemet – vonom meg a vállamat, haloványan elmosolyodva. – Szóval, én is sokszor találom magamat az autóban egy-egy álmatlan éjszakán, a városban, céltalanul keringve – mintha folyamatosan menekülnék magam elől, mert pontosan tudom, hogy a sötétségben, egyedül vagyok. Egymagam, és a gondolataim, a dolgok, amik feszéjeznek, a dolgok, amik az emlékeim közül kapaszkodnak fel a felszínre, és egész testemben zsibbasztanak, szívemet szorongatják vasmarokkal, és a lelkembe tépnek újra, és újra, és újra. Nap közben más. Egyszerűbb elmenekülni saját magam, a múltam, a gondolataim és az érzéseim elől, de éjszaka... ha nem rémálomból riadok, akkor már elaludni sem vagyok képes olyan egyszerűen.
Aztán visszatérek a boldog jelenbe. Hagyom, hogy a fények visszacsábítsanak az itt és mostba, Jasonhöz. Jasonhöz, és a kérdéseihez. Azokhoz, amik várattak magukra, melyek ott lebegtek fölöttünk, mióta betértünk a kocsmába, mióta találkoztunk a bejáratnál, és vártak; nem alattomosan, de kíváncsian keringve a levegőben, szinte végig a bőrömön éreztem, ahogy ragacsosan rám telepszenek. Nem haragszom meg rá, nem zavar a kíváncsisága, sőt, megértem.
Kicsoda Kalina? – alig észrevehetően harapok az alsó ajkamba, forgatom a szavakat, a kérdést a számban, ízlelem; és fémes, véres íze van, szinte érzem, ahogy csípik a nyelvemet az aprócska szikrák, a parázs, és, ahogyan a hamu kiszárítja a számat. Mit mondjak? Mit mondhatnék, ami reális? Az igazság keserű, és szomorú, vérmocskos, árulástól bűzlik, és egy anya égő húsától. Temetések, fájdalmas búcsúk, mélyen gyökerező hitvallás, mely nem engedi, hogy bárhol, bármikor, bárki mellett gyökereket verjek. Fegyverropogás, felszakadt bőr, törött csontok. Mindent elemésztő tűz, melynek gazdája vagyok, talán az egyetlen dolog, ami fölött hatalmam van ebben az életben. Jól palástolt félelem és rettegés, a halál arcába tekintgetés, szemrebbenés nélkül.
Ez volnék én? Apró, éles mozaik darabkák; arany és ébenfekete, tüzesen vöröslő, és márvány fehér. Egymáshoz illeszthető életszilánkok, kaotikus egészet alkotva.
Hogyan is önthetném ezeket szavakba?
És, éppen, amikor szóra nyitom a számat, megérkezünk a dodzsemhez.
- Itt a tökéletes alkalom, hogy bizonyítsd – mármint, hogy tényleg jól vezet, elvégre ehhez is – gondolom én – szükségeltetik némi odafigyelés, merészség, hogy kellően felgyorsulj, és ügyesség, hogy kitérj mások elől. Nem húzódok el, amikor közel hajol hozzám, lesütöm a pilláimat, úgy figyelek a szavaira, és mosolyogva, szemeimet forgatva nézek a szemeibe, amikor eltávolodik tőlem. – Szofisztikált úrinő vagyok – vonom fel egyik szép ívű szemöldökömet, egyébként teljesen komoly ábrázattal, de nem bírom ki, mert nevetnem kell. A kiszállók helyeit mi foglaljuk el – én egy csillogós, cseresznyepiros kisautóba pattanok be, Jason segítő kezébe kapaszkodva, aztán, mielőtt elindulnánk, még egy ideig mosolyogva figyelem, ahogyan egy másikba nem olyan egyszerűen, mint én, pattan be. Aztán a fények kihunynak egy pillanatra, hogy egy ’80-as évekbeli zene felcsendüljön a hatalmas hangfalakból, majd a fények villódzva táncoljanak végig a földön. Szinte azonnal a gázra taposok – hogy van-e ezeken egyáltalán fék, azt nem tudom, és nem is derült ki. A legelején, meglepő módon, mindenki békésen ment körbe, aztán valaki felbátorodott, és elkezdődött a dodzsem lényegi része: az autósüldözés, az ütközés. Eleinte többen jöttek nekem, mint, akiknek én mentem neki, de hamar felvettem a kesztyűt, és nem hagytam magamat. Jasonnek is sikerült nekimennem párszor, még, mielőtt lejárt volna a játékidő.
A kisautóból kiszállva tekintetemmel Jasont keresem, odaérve hozzá pedig segítő kezet nyújtok neki, ha elfogadja.
- Szeretem az olasz konyhát – kezdem, amikor már egy kicsit eltávolodtunk a dodzsemtől. – Szeretem a gazdagon fűszerezett ételeket, és néhanap megiszok egy pohár, édes rozét. Nem szeretem a cukros üdítőket, többnyire, a hétköznapokon, vizet iszok. A kedvenc színem a fekete, és a fehér – talán ez volt minden kérdés közül a legegyszerűbb. – Nem Washingtonban születtem, hanem Lengyelországban, a családom a mai napig ott él. Ők is vadászok, már... hosszú évszázadok óta. A munkámat illetően, a múltkor a parkban füllentettem, mert nem rendőr vagyok, hanem művészettörténész, műértő, kurátorként is dolgozom, és néha előadásokat tartok egyetemeken, ha felkérnek rá. Ez az eredeti hajszínem – mosolyodok el, mert, bár nem kérdezte, mások gyakran megteszik helyette is. – És, öhm... tudod, a családomban nem szokás vidámparkba járni, meg esti meséket olvasni lefekvéskor. Az én világomban a tudás, és az edzettség sokkal fontosabb a szórakozásnál, és minket csak rémtörténetekkel ijesztgettek, a régmúlt szörnyetegeinek meséivel. Az iskolában, az alapképzésen kívül, amit minden más gimnáziumban is tanítanak, nagy hangsúlyt fektetnek a vadásztudás elméleti-, és gyakorlati elsajátítására is. Míg más gyerekek szülinapi zsúrokra jártak, én nyílpuskával lövöldöztem. A reggeli rajzfilmnézés helyett én futni jártam, és egyéb edzésekre – vonom meg a vállamat, a távoli fények felé lopva acélos pillantásomat.

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Júl. 13, 2020 7:44 am

Kalina & Jason

Fura. Szerintem senki soha nem gondolkodik el valójában azon, hogy miért vannak olyan emberek, akiktől az első pillanatban falra mászik, míg másokkal alig néhány másodperc alatt összhangot talál. Nem tűnődik el az okain, egyszerűen csak élvezi a vele egy hullámhosszon mozgók társaságát. Én magam is csak most, a műanyag helikopteren ücsörögve jövök rá, hogy akármennyire is tartsa magát az ember tudatos lénynek, a létezése alapja a fizika és a kémia, ennél fogva a reakcióit is ezek uralják: az interakciók. Kalina és én per pillanat olyanok vagyunk, mint két vegyi anyag, amelyek kölcsönhatásra lépnek egymással, és mindkettőjüket bekebelezi az ebből fakadó energia. Vagyis, helyesebben szólva, engem magával ragad Kalina energiája és jókedve, és bízom benne, hogy ez fordítva is így működik. Figyelem a csillogó szemeit, a nevető arcát, a vörös haját, ahogy meg-meglebbenti a menetszél, és valami megmagyarázhatatlan, különös, mégis jóleső borzongásként fut végig a tudatomon a tény, hogy mennyi igazság rejlik a mondás mélyén, miszerint aki önfeledten nevetni lát egy nőt, annak a világ legszebb látványában van része. Az pedig, hogy ennek a reakciójának én magam is részese, talán kissé előidézője is lehetek, nem más, mint az a bizonyos pont az i betűn. Ha a mai este végén azt mondaná, hogy szép volt és jó volt, de részéről ennyi volt, és ezek után valaki feltenné nekem a kérdést, hogy vajon megérte-e nekem, azonnal és hezitálás nélkül vágnám rá, hogy igen, megérte. Tökéletesen, kétségek nélkül megérte. Őrület, nem?
Mikor megáll a körhinta, Kalina - kissé szélfútta külsővel - úgy pattan le a festett ló hátáról, mint egy igazi cowboy, és jóval fürgébb nálam, mert mire én lekecmergek, ő már ott áll a füvön, a körhinta korlátja előtt, és a térképet böngészi.
- Kapitány? - visszhangzom a jelzőt, és jót mulatok rajta. - Melyik? Jack Sparrow, vagy Piszkos Fred? - érdeklődöm. - Mellesleg igen, a dodgem jó választás. Élvezni fogod - ígérem Kalinának, és sétálva elindulunk a jelzett irányba. Kissé messzebb esik a körhintától, van néhány percünk amíg odaérünk.
- Egyébként az előbbi kérdésedre válaszolva, igen, van motorom. Végeredményben szinte ez az egyetlen vagyontárgyam - először a volt feleségem gatyásított le, aztán az a tény, hogy otthagytam Seattle-t, és vele mindenemet, amim még volt egyáltalán. - Gyerekkorom, vagy pontosabban kamaszkorom óta motorozom. Elbűvölnek a gépek, és a sebesség mámora, de persze nem vagyok az öngyilkos száguldás megszállottja. Mindenkinek kell hobbi, az enyém ez - mosolygom el magam. - Tudod, rengeteget gondolkodtam az este, meg éjjel. Minden éjjel, mindenről - elsősorban Kalináról. De ezt nem kötöm a csinos kis orra hegyére, legalábbis most még nem. Mert van valami, amivel kapcsolatban még nem látok teljesen tisztán: azt tudjuk, hogy én mi vagyok, és most már van tudomásom arról is, miféle lények léteznek még a városban, vagy akár az egész világon. De azt nem tudom, hogy ez a lány hová tartozik. Nem az én fajtám, és nem is vérszívó, de vajon teljesen emberi lény? Talán igen, de ebben nem lehetek teljesen biztos, viszont úgy döntök, hogy nem is ez a legjobb pillanat ahhoz, hogy megkérdezzem. Ma este nem akarok a szekrényben lapuló szörnyről és mumusról társalogni, most kicsit olyan szeretnék lenni, mint egy hétköznapi ember - Kalinával egyetemben.
- Te meglehetősen sok mindent megtudtál rólam a bárban. Kezdve azzal, hogy mi vagyok, és még a múltamba is kaptál némi betekintést. Engem is érdekel, hogy kicsoda Kalina? Mármint nem arra a lányra gondolok, aki szemrebbenés nélkül... khm... dolgozik - fogalmazom meg finoman a sikátorban történteket, mert emberekkel vagyunk körülvéve, és ahogy mondani szokás, még a falnak is füle van. - Inkább Kalina érdekel, a magánember. Itt születtél Washingtonban? A családod is itt él? Miket szeretsz? Bármiben. Ételben, italban, hobbiban és hasonlók. És nincsenek mocskos mögöttes titkok, farkasösszeesküvés meg hasonlók, egyszerűen csak szeretnélek kissé jobban megismerni, ennyi az egész. És arra is kíváncsi vagyok, hogy lehet az, hogy még életedben nem jártál vidámparkban. Nem is tudom honnan jött ez, csak valami megérzés - mondom őszintén, de mire befejezem a monológot, már nem marad idő válaszra, mert meg is érkezünk a dodgemekhez, és épp beszállás indul az újabb körbe. Ettől függetlenül nem fogom elengedni a témát, és a menet után majd visszatérünk a kérdéseimre, persze ha Kalinának egyáltalán van kedve a válaszadáshoz. Nem erőltetek semmit, mert annak mindig rohadtul el van kúrva a vége.
- Azt hiszem, most azt kellene mondanom, mint az Esőember, hogy "remekül vezetek". Ami részben igaz is, de nem tudom, ezekre a kisautókra mennyire vonatkozik, pláne hogy itt az ütközés a lényeg. De azért... - hajolok Kalina füléhez, hogy senki ne hallja amit neki akarok címezni - ha valaki neked megy, légy szíves, és ne lődd le. Vagy legalább helyben ne - cukkolom egy kicsit szemtelen vidámsággal, majd nemes egyszerűséggel megfogom a kezét, és a játékterem megrohamozó tömegben utat török magunknak. Mivel már mindketten túlnőttük egy kisgyerek méretét, így külön autóba kerülünk, először besegítem Kalinát a sajátjába, majd a képemen széles vigyorral a mellette lévőbe kászálódom be, és mivel csaknem 190 centi a magasságom, úgy hajtogatom be magam a járműbe, mint az origamipapírt. Valaki szélesen hahotázik az épületes látványon, amit nyújthatok, és magamban teljesen egyetértek vele. Azt sem tartom kizártnak, hogy a végén úgy kell majd rólam levágni a játékszert, mint egy konzervdobozt.

szavak -  üzenet
C

Vadász & Boszorkány

Kalina Krakowska
Chatkép :
Szerepkör :
krakowski vadászklán
play by :
jessica chastain
Hozzászólásaim száma :
105
Pontjaim :
76
Pártállás :
  • Ellenálló

User név :
thegoodvibeonly
Fő képességem :
igni pyrokinesis
Őt keresem :

school of the wolf
Kedvenc dal :
where all the demons go

Korom :
41
Foglalkozásom :

Kalina Krakowska

Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 09, 2020 10:07 pm

Mindig is úgy gondoltam, hogy bölcsebb dolog távol tartanom magamat az emberektől, a beavatatlanoktól, mert az, ha velük alakítok ki bensőségesebb, szorosabb kapcsolatot, vagy viszonyt, az még soha nem végződött jól, vagy boldogan. Sokszor kellett már életem során lemondanom a munka utáni iszogatást, és a beszélgetést a kollégákkal, vagy egy-egy kávézást, esetleg ebédet a barátaimmal. És ne is beszéljünk azokról a kapcsolatokról, amik romantikus eredetűek voltak, mert a szerelmi életem kész káosz. Nem volt sok, hosszú távú kapcsolatom, szám szerint négy, és az első amolyan kamasz szerelem volt, az egyik vadász fiúba szerettem bele, még az iskolából. Volt pár boldog évünk, de az élet, vagy a Sors más irányba sodort minket, és rájöttünk, hogy ez így nem fog működni, és megszakítottuk a szerelmi kapcsolatot. Ennek ellenére a mai napig jóban vagyunk – és ő napjainkban már vérfarkasként járja az erdőket időnként. A másik három úriember halandó volt, nem sok hasonlóság volt köztük, mind más szakmát űztek, kettejüknek barna szeme volt, a harmadiknak kék, egy szőkés, és kettő a barna egy-egy sötétebb, vagy világosabb árnyalatú hajjal. Mindannyian jó emberek voltak, éppen csak nehezen értették meg, hogy a munkám – az, amiről ők tudtak – alapból is rengeteg utazással jár, nem beszélve arról, amiről nem tudtak. Egyiküket sem mutattam be a családomnak. Egyikük sem tudott a titkomról. És talán ezért lett vége mindegyikükkel – mert nem tudtam magamat teljes mértékben felfedni, és odaadni az egész lényemet, hogy szemügyre vegyék az életemet, a múltamat, a lelkemet, a sebhelyeimet, és mindent, ami ezekkel kéz a kézben jár. És a sok titok, meg titkolózás, kisebb-nagyobb hazugságok, és füllentések, melyek csak és kizárólag az ő érdekükben történt, rányomták a bélyegüket a kapcsolatokra; mindre, kivétel nélkül. Így, vagy úgy, vagy velem-, vagy én szakítottam.
Voltak rövidebb lélegzetvételű, futó kapcsolataim is, felszínes ostobaságok, csak azért, mert egyszerűen hiányzott-, és jó volt hozzáérni valakinek a bőréhez. Megfeledkezni a világról, és a szörnyűségekről. A puha sötétségbe csavarodni. Gyengének tűnni, eljátszani a kiszolgáltatottat. Nem harcolni. Nem futni örökösen.
De bölcsebb dolog távol tartani magamat az emberektől – ezt mantrázom magamban minden egyes múló nap. Még, ha nem is tűnik jónak, ez a helyes, ezzel megkímélem magamat, és másokat is. Ez a helyes döntés: egyedül, senkit sem magammal rántva. Mert bizony a szerelem hülyévé tesz, olyasmiket is megteszel, amiket amúgy nem, irracionális dolgokat, túlontúl merész dolgokat, ostobaságokat. És az én esetemben ezek könnyen lehetnek élet-halál helyzetek.
Mindennek ellenére eljöttem, akkor is, ha a meghívásnak, a helyszínnek és még az élethelyzetnek is randevú illata van. Eljöttem. Ezt diktálta a lelkiismeretem, a kíváncsiságom, a szívem, bármennyire is hadakozott ellenük a józan eszem, ők hárman nyertek.
Nem mellesleg az új, és ismeretlen terep is egészen vonzónak hat az ismerős idegen mellett.
- Sajnálom – teszem hozzá, számat elhúzva. Pontosan tudja, hogy nem vagyok a címkézések híve, és nem szívesen bántok másokat – sem testileg, sem lelkileg – indokolatlanul, vagy éppenséggel vélt indokkal; utóbbi talán még nagyobb, és mélyebb sebeket képes ejteni, mint előbbi, főleg, ha olyasvalakitől hallasz ilyesmit, akitől aztán pláne nem számítanál rá. Nyilvánvalóan nem tudhatom, hogy pontosan mire gondol, és, hogy ezek a jelzők milyen kontextusban kerültek kimondásra, de szerintem mindent meg lehet oldani szitkozódás, és sárdobálás nélkül is. Ha máshogy nem, akkor az egyikünk jobbra, a másik balra – ilyen egyszerű az élet. – Remélem, amik nem állják meg a helyüket, azokat csak elengedted a füled mellett – haloványan elmosolyodok. Én nem tudtam, amikor az anyám olyasmiket mondott nekem, vagy rólam, amiket, és az ilyesmi billogként ég bele egy ember lelkébe, talán utolsó, múló szívdobbanásig, elfúló lélegzetig.
- Nocsak – húzom fel szemöldökömet, és elmosolyodom a vidámabb és pozitívabb hangvételű esemény említésére. – Gratulálok! – mondom ezt úgy, hogy még nem is tudom, hogy miről van szó. Nem ítélkeznék, de azért elkerekedne a szemem, ha közölné: stripper lett, mondjuk, példának okáért. – Ez jól hangzik, meg ezek szerint testhezálló is. Örülök, hogy így tettél, és így alakult a dolog. Van is motorod, vagy volt, és megmaradt az irántuk érzett szereteted? – érdeklődöm tovább. – Kezdetnek tökéletes, és innen már csak előre-, és fölfelé van – legalábbis, én szeretem ezt hinni, szeretek abban hinni, hogy fejlődésre teremtettünk, hogy jobbak legyünk abban, amit csinálunk, ami iránt elhivatottak vagyunk, hogy megállíthatatlanok vagyunk a magunk, emberi módján. – Jól van, szavadon foglak – már, ami a popcornt, és a macit is illeti.
Jason nekem intézett szavai nyomán körbe nézek, és valóban a szavait látom reflektálni: mosolygós arcok, nevetés csilingelő hangjai, önfeledt vidámság és jókedv. Nem sok jutott nekem manapság ilyesmiből, jobb, ha ennyiben maradunk, és valószínűleg ezért esik nehezemre teljesen elengedni magamat – nem Jason tehet róla, és nem a vidámpark, egyszerűen nehéz levetkőznöm mindazt, amit a véremben, az idegeimben hordozok, mióta az eszemet tudom. Ez nem az én gyerekkorom, ezt az érzést is most tapasztalom meg először. Talán még nem is voltam soha igazán, önfeledten boldog. És irigy vagyok ezekre az emberekre. A hétköznapiságukra. A normális életükre. Még akkor is, ha tudom, hogy mindannyiunknak a nekünk szánt úton kell haladnunk. Hiszen azt, ami vagyok, aki vagyok, nem tudom megmásítani, nem tudom elfelejteni.
Megszorítom egy kicsit a rudat, amikor egy leheletnyit megmozdul a szerkezet, de még nem indul el.
- Minden bizonnyal – felelem Jasonnek, rá mosolyogva, nem elhúzódva. És ebben a pillanatban meglódul a ló alattam, előre, ritmusra le, és fel hullámzik, előttem egy oldfashion autó suhan, a fények játékában csillog az itt-ott halványan megkopott festék, és ragyognak az arcok. A hátul, és kint felejtett világ nem egyéb, csupán összemosódott színek elegye, olyan, mintha egy nagyon hangos buborékban, távol mindentől pörögnénk. A menetszél a tincseimmel játszadozik, pajkosan csiklandozzák arcomat, mellkasomat, egy hosszúnak tetsző másodpercig még a szememet is lehunyom, de aztán Jasonre nézek, figyelem az arcát, a mosolya ívét, a boldogságot, mely puhán, bohókásan telepedett rá.
Aztán, percekkel később, megáll a nehéz vas szerkezet, könnyedén csúszok le a fekete paripa hátáról, hogy átadjuk helyeinket az utánunk következőknek.
- És most, mit javasol, Kapitány? – pillantok Jasonre, újra elővéve a prospektust, leginkább azért, hogy némi támaszt, és segítséget nyújtson. – Mit szólnál a dodzsemhez?

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Pént. Júl. 03, 2020 3:36 pm

Kalina & Jason

Van az a bizonyos két szék között a padlóra effektus, aminek előbb vagy utóbb, de legalább egyszer az életben minden ember részese lesz. Nos, nekem is kijutott ebből a "jóból", bár lehet hogy csak a karma ütött vissza, tudja fene: a lényeg, hogy mikor egyszerre dobott ki a feleségem, akit megcsaltam a barátnőmmel, meg rakta ki a szűrömet a barátnőm, aki nem tudott a feleségemről amíg be nem vallottam neki az igazat, szóval akkor tényleg istenes pofonokat kaptam mindkét oldalról. Persze csak képletesen, és azt hiszem örülhetek, hogy fizikailag nem került rá sor. Egy dühös, csalódott nőtől bármi kitelik, kettőtől meg aztán pláne. Úgyhogy ez volt az az időszak, amikor legszívesebben minden létező felületbe beleütöttem volna a fejemet vezeklés gyanánt, és eljátszottam a gondolattal, hogy talán most jött el az ideje annak, hogy hosszú szakállat növesszek, szőrcsuhát húzzak, és keressek egy barlangot valahol a vadonban, ahol remeteként tölthetem a hátralévő napjaimat, és szabadon merenghetek afelől, hogyan tudtam a dolgokat ennyire elkúrni. Aztán mikor beütött a krach, és rájöttem hogy mivé váltam, már talán hálás is voltam a sorsnak hogy akkor már egyedül voltam. Mégis, hogy magyaráztam volna el a velem történteket? Mit kellett volna mondanom akár a feleségemnek, akár a másik nőnek? Hogy hello szivi, sorry, de tudj róla, hogy havonta egyszer négy lábon és bundában szaladgálok, de nem nagy durranás, vegyük úgy, hogy ez az én havibajom? Kétlem, hogy lazán, félvállról, egy buksisimogatással vették volna tudomásul mindezt. Úgyhogy a lényeg, hogy rájöttem, egy magamfajta fél-szörnynek jobb, ha egyedül, kötődések nélkül éli le azt a néhány hátralévő évet, vagy évtizedet, amit kirendelt számára a sors, mert nincs olyan nő, aki képes lenne elfogadni az igazság tényét. Legalábbis eddig így hittem. Aztán jött egy találkozás, egy véletlen a köbön, és rájöttem, hogy talán rosszul gondoltam a dolgokat. Persze lehet, hogy ehhez nem kellett semmi más, mint hogy olyas valakivel fussak össze, aki már alapból tisztában van az igazsággal, és nem menekül sikítva abban a pillanatban, amikor megtudja rólam a megmásíthatatlan tényeket. Vagy talán az kellett hozzá, hogy jó helyen, és jó időben találkozzunk. Talán mindkettőnk bátorsága kellett. Tudja az ördög, mi kellett hozzá. A lényeg a végeredmény: itt vagyunk. Méghozzá ketten. Mert lehet ezt aztán magyarázni, szépítgetni, hogy azért szerettem volna újra találkozni Kalinával, hogy útmutatóm, fároszom legyen ebben az új életben és új városban, de a valóság az, hogy ennek a mai estének kimondva-kimondatlanul randi-íze van. Tulajdonképpen meg is lepődtem, amiért igenlő választ kaptam: azok után, hogy láttam, hogyan tette Kalina hűvösre az egyik fajtársamat, fel voltam készülve a legrosszabbra. Mindig gyűlöltem a beskatulyázást, és pár napja én magam is csaknem belefutottam ebbe az ősi hibába, de a jelek szerint az álláspontjaink kissé közeledtek egymáshoz - ő nem hiszi, hogy minden vérfarkas eredendően gonosz lenne, én pedig nem hiszem, hogy ő veszettül gyűlölné a fajtám minden tagját, és modern holokausztot kívánna nekünk. Nekem legalábbis nem. Bízom benne. És azon leszek, hogy az ő irántam érzett bizalmát is erősítsem.
Látva Kalina mosolyát amikor megérkezik, az én képemre is széles vigyor csúszik, és megnyugszom. Egyrészt azért, mert mégis eljött, másrészt azért, mert nyomát sem látom rajta most a tegnap esti harcos amazonnak. Most egy vidám, fiatal és szép nő, aki az estét a szórakozásra szánja, és ha rajtam múlik, az utolsó fillérjeimet is kirázom a kopott tárcámból, hogy boldognak - legalábbis a lehetőséghez képest boldognak - láthassam. A jelek szerint a kis doboz bonbon jó pontot jelent, legalábbis a jelző, amit kapok érte még magamnak is meglepő módon jólesik.
- Nem lódítok, tényleg nem mondtak még nekem ilyesmit. Hogy helyette miket, inkább ne soroljam - rázom meg a fejem. - Hosszú lista lenne, és valahogy egyik sem túl szívderítő. És csak egy töredékük állja meg a helyét - teszem hozzá, miközben a pénztár felé lépkedünk, ahol kifizetem mindkettőnk belépőjét, majd Kalina szavaira csak megvonom a vállamat.
- Az az igazság, hogy már nekem is van munkám - mondom, miközben végre elhagyhatjuk a bejáratot, és befelé igyekszünk a park tényleges területére. - Volt időm bejárni a várost, és próba szerencse alapon benéztem egy autószerelő műhelybe. Régen, még mielőtt zsaru lettem, dolgoztam ilyen helyen, és szerettem. Pont kerestek valakit, aki ért a motorokhoz, ebben pedig tényleg jó vagyok, úgyhogy nem is hezitáltam. Jövő héten már kezdek is - húzom ki magam. Oké, ez csak egy munka, és nem indokolt a büszkeségem, de nekem egyrészt egy új kezdet, másrészt az ember önbecsülésén sokat tud ám dobni hogy tudja, szükség van rá valahol, és nem csak úgy lóg a világban. - Kaptam némi pénzt, amikor leszereltem, és nem azt mondom, hogy a mostani fizetésem a felső tízezer köreibe fog emelni, de talán 1-2 hónap múlva már ki tudok valahol magamnak bérelni egy kis lakást. Kezdetnek ez elég jó, nem? Szóval, a piszkos anyagiak miatt ne aggódj. De ha annyira ragaszkodsz hozzá, akkor egy popcornra meghívhatsz. Ennyit még elfogadok egy nőtől. Macit lőni viszont én akarok neked - mosolygok, aztán ez a mosoly nevetéssé válik, mikor kifejti, akár engedem akár nem, úgyis az lesz, amit ő akar.
- Igen, ezt valahogy sejtettem - csóválgatom a fejem nevetés közben, és úgy tűnik a jókedv oda-vissza pattog közöttünk, mint egy labda, mert ő is jókedvűen elvigyorogja magát mikor nagyjából felskiccelem egy vidámpark működési elvét. Viszont úgy tűnik, hallgat a szóra, mert elindulunk az általam javasolt irányba, a körhinta felé, ahol alig egy percet kell várnunk, és máris véget ér az előző menet, hogy aztán a velünk együtt sorban állók megszállják a játékot. Kalina is lelkesen talpal előre, és fel is pattan egy ébenfekete lovacskára. Én meg mellé - méghozzá egy piros helikopterre, ami nagyjából úgy néz ki, mintha egy gyerekrajz alapján keltették volna életre. El tudom képzelni, hogy festhetek rajta, de csak nevetek az elém táruló képen, ahogy mások is: nem rajtam, velem együtt mulatnak.
- Látod, ezt szeretem a vidámparkban. Itt senki nem néz rád ferde szemmel, gúnyolódik vagy mutogat, ha azt látják, önfeledten bolondozol. Ide mindenki azért jön, hogy felszabadultan jól érezze magát, és lerakja kicsit a napi gondok terhét. Itt valahogy kicsit mindenki olyan lehet, mint az a gyerek, aki egykor volt - mondom Kalinának, miközben kényelmesen elhelyezkedünk, a kezelő pedig várja, mikor indíthatja el a lassú keringőt, velünk egyetemben. - Utoljára gyerekkoromban voltam ilyen helyen, de még mindig emlékszem rá, jóleső nosztalgiával. Ki tudja, talán a te emlékeidben is szép helyet kap majd ez az este - hajolok aztán kissé közelebb, és belenézek a kéklő szempárba.
- Mindketten szárnyalhatunk. Én ezen a masinán - ütögetem meg kissé a helikoptert - te pedig Pegazus hátán. Vegyük hát üldözőbe a Holdat és a csillagokat - súgom, de aztán meglódul a padló, körözni kezdünk, és kíséret gyanánt felhangzik a kissé idegtépő vurstlizene, ami elég hangos ahhoz, hogy a beszélgetést átmenetileg lehetetlenné tegye. Hát csak figyelem Kalina arcát, a csillogó tekintetét, a nevetését, mikor megmozdul alatta a ló, és forgás közben még előre-hátra is rugózik. A jókedve úgy ragad magával, mint egy áradat: képtelen vagyok kivonni magát a hatása alól.

szavak -  üzenet
C

Vadász & Boszorkány

Kalina Krakowska
Chatkép :
Szerepkör :
krakowski vadászklán
play by :
jessica chastain
Hozzászólásaim száma :
105
Pontjaim :
76
Pártállás :
  • Ellenálló

User név :
thegoodvibeonly
Fő képességem :
igni pyrokinesis
Őt keresem :

school of the wolf
Kedvenc dal :
where all the demons go

Korom :
41
Foglalkozásom :

Kalina Krakowska

Elküldésének ideje -- Vas. Jún. 28, 2020 9:43 pm

Nem tudom pontosan, hogy mit is várok ettől a találkozótól, vagy az estétől. Nyilvánvalóan valami pozitívra számítana az ember lánya, ha egy férfi elhívja randevúzni, de én egy kicsit másképpen élek meg dolgokat, mint mások, másképpen látom a világot. Nem feltétlenül arra gondolok, hogy ez az egész milyen szörnyű lesz, és mennyire nem fogom majd élvezni, ha már végre ott leszek, ott leszünk a vidámparkban, mert akkor a gondolataim rányomják majd a bélyegüket a kedvemre és a viselkedésemre is. Túl nagy elvárásokkal, és kislányos, naiv álmodozástól túlfűtve sem akarok érkezni, olyan gondolatokkal, hogy vajon milyenek lesznek majd az esküvőnkön a kiegészítők színei – már, persze, ha odajutunk, de miért is ne jutnánk oda? Hát, nem. Az én szememben a világ – a világom - nem ónix fekete, és hófehér. Az élet nem ilyen egyszerű, nem csak jóból, és rosszból áll, nem csak a fényből, és a sötétségből, hanem a kettőnek a negédes elegyéből. Így tehát úgy teszek a napom első felében, mint bármely másik szabad délelőttömön, vagy napomon, és nem gondolom túl a dolgokat, annak ellenére sem, hogy komolyan várom a találkát. Nincsenek elvárásaim, sem teljesíthetetlen vágyálmaim, és nem is úgy érkezem, hogy az jár a fejemben, hogy a férfi esetlegesen csak ki akar használni – az elmémet, a tudásomat, a testemet.
Úgy érkezem, annak tudatában, hogy a Sorsnak dolga van velünk, kettőnkkel, egyszerre, egy időben, egy helyen, ha más nem is, csak annyi, hogy segítsek neki, és mindeközben eltöltsünk időnként néhány kellemes órát együtt. Hiszek benne, hogy a dolgok okkal történnek, az emberek okkal lépnek ki-, és be az életünkből, életünkbe. És, miért is kellene rossznak lennie? Miért is ne lehetne jó? Vagy miért kellene bármelyiknek is lennie? Éppen ezért, miért is ne adhatnék egy esélyt? Ha a randevúnak nem lesz folytatása, ha ez lesz az első, és egyetlen ilyen jellegű alkalom, akkor miért is ne lelhetnénk egymásban szövetségesre?
Már egy ideje úgy vagyok a dolgokkal, hogy tudom, hogy nem mindent lehet irányítani – fizikai képtelenség -, hogy az életben nem minden fölött van hatalmunk, boszorkánylét ide, vagy oda. Vannak dolgok, amik visszafordíthatatlanul megtörténnek velünk, és ennek ilyen, vagy olyan hatása lesz a személyiségünkre, és a további életünkre. Nyilvánvalóan fel kell készülni a rosszra, de egyszerűen nem szabad hagyni, hogy ez ne reflex-szerű legyen, hanem folyamatos reszketés, túlgondolás, felesleges agyalás, és nem számíthatunk minden árnyékból-, vagy sarokból kiugró szörnyetegre, rosszakaróra, mert az olyan élet nem volna igazi élet. És én, oh, én nagyon is élni akarok, ha már idáig kihúztam, ha már annyiszor meghalhattam volna – ha már annyiszor meg kellett volna halnom -, mégsem tettem.
Ezért van ez a megmagyarázhatatlan érzés bennem, ami miatt soha nem menekülök, ami miatt mindig, villogó szemekkel, a veszély arcába nézek – viseljen az bármilyet is -, és, amiért esélyt adok a dolgoknak, hogy megtörténjenek, és az embereknek – akár egy másodikat is -, hogy az életem részesei legyenek, kisebb-nagyobb befolyással, jelentőséggel. Nem félek az élet nyújtotta veszélyektől, és minden ajándékát hálás szívvel fogadom, így érzem teljesnek az életemet, és ez által az is bennem pulzál, hogy nincs veszíteni valóm.
Ezért vagyok minden béklyótól mentes; szabad.
- Hát, akkor már éppen ideje volt, hogy valakitől ezt is halld – mosolygok rá. – Mert amúgy milyen jelzőkkel szoktak illetni? – nos, az igazat megvallva, van elképzelésem róla, hogy miket mondott neki a volt felesége – vagy feleségei! -, meg a barátnői, meg a nem barátnői, meg a munkatársai, meg, hogy miket kiabáltak csak úgy rá az utcán, vagy egy kocsmában. Mindünkre jelzőket aggatnak az emberek, egyszerűbb úgy kezelni őket. – Persze! – és ezzel egyidejűleg meg is indulok a bejárat felé. A pénztárban értelemszerűen nem hagyja, hogy kifizessem a magam részét. – Tudod, nem játszhatjuk ezt a végtelenségig. Nem mellesleg van igazi munkahelyem is, meg keresetem – és ezzel rohadtul nem felvágni akarok előtte, az arcába dörgölni, beletaposni az egojába, vagy hasonlók, és ezt éreznie kell a hanglejtésemből. Sokkal inkább arról van szó, hogy, sejtésem szerint, neki jelenleg nincs olyan sok, én meg nem vagyok az a lehúzós típus. – Na, jó, de azt ugye megengeded, hogy meghívjalak egy üdítőre, meg popcornra, meg lőjek neked egy plüssmackót – igen, ezeket a dolgokat is a filmekből tudom (szinte biztosra), hogy elérhetők a vidámparkokban. – Voltaképpen nem számít, hogy megengeded-e, vagy sem – vonok vállat, a férfire mosolyogva, arra utalva, hogy úgyis azt teszek, amit akarok, egészen addig, amíg ezzel nem ártok senkinek.
Kérdését hallva megvonom a vállamat. Nem tudtam, hogy egy jól ismert ösvényt kell bejárnunk a parkban... erről sosem szólt a fáma. S, míg hallgatom, eleinte komoly ábrázattal bólogatok; végtére is érthető, és elfogadható számomra is. Aztán vigyorogva a szemeimet forgatom.
- Ha eddig nem értettem volna, most biztosan egy csapásra megvilágosodtam volna – játékosan oldalba bököm könyökömmel. Ha pár nappal ezelőtt valaki azt mondja nekem, még a kocsma meglátogatása előtt, hogy annak az akciónak ez lesz a vége, akkor gondolkodás nélkül kinevetem az illetőt; a képébe röhögtem volna bárkinek, érzéssel. Ellenben most... most már nem is tűnik olyan furcsa és idegen érzésnek itt lenni Jasonnel. Nem feszengek, nem érzem azt, hogy vissza kell fognom-, vagy megjátszanom magamat.
- Rendben, legyen a körhinta – és ezzel az adott irányba vesszük az utat. A park területén mindenhol vibrálnak a fények, és ez a hely magának a nevetésnek a kiapadhatatlan forrása, az izgalomtól, pillanatnyi ijedtség és extázis sikolyainak tárháza, az édes és sós esszenciák melegséget árasztó elegye.
- Mikor voltál utoljára ilyesmi helyen? – kérdezem, futólag felé pillantva, amikor már beálltunk a sor végére. Aztán, amíg beszélgetünk, hamarosan lassulni kezd a ringlispíl, és kiválasztok magamnak egy tetszőleges paripát – éjfeketére festett testtel, és ezüstszínűre megálmodott lószerszámokkal.

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szomb. Jún. 27, 2020 10:13 am

Kalina & Jason

Vannak mondások, amiket egykor olvasva csak a szemeimet forgattam, mert valahogy az efféle, néhol csöpögős bölcsességek elég távol állnak tőlem, én inkább az a típus vagyok, aki tapasztalatok alapján él és ítél, de tény, hogy most - amíg itt tipródom a vidámpark bejáratánál, Kalinára várva - átértékelem magamban az olvasottakat. Az egyik roppant elmés gondolat amivel összefutottam az volt, hogy gyönyörű nőt bárki szerezhet, de egy gyönyörű lelkű nő ritka kincs, és szerencsésnek mondhatja magát az, aki birtokolja. A másik meg emlékeim szerint úgy szólt, hogy aki egy nőt meg tud nevettetni, a világ leggyönyörűbb látványának lehet birtokosa. Azt hiszem először érzem azt, hogy aki ezt a két elmés gondolatot megosztotta a világgal mégsem reménytelenül hülye, és a különös az, hogy valamiért Kalinával hozom összefüggésbe mindkét mondást. Lehet, hogy jó emberismerő vagyok, vagy ez csak az éveimmel együtt járó tapasztalat, de már akkor, amikor beléptünk a bárba is éreztem, hogy az az énje, amit a sikátorban... oké, maradjunk annál a kifejezésnél, hogy munka közben láttam, csak egy része a személyiségének. A másik része az, amelybe egy vékony szeletnyi, éppen csak hajszálnyi betekintést nyerhettem beszélgetés alatt, és ez a kis darab valamit megfogott bennem. Továbbá ugyan nevetni még nem láttam, de mosolyogni már igen, ami ígéretes kezdet, és megkockáztatom a feltevést, remélve hogy nem tűnik ettől önteltnek vagy önimádónak, hogy nem rajtam mosolygott, hanem velem együtt. Ki tudja, talán ma nevetni is látom, és bebizonyosodik, hogy rejlik-e igazság a rég olvasott magvas bölcsesség mélyén.
Egyelőre azonban még várnom kell rá, és agyam legrejtettebb zugában ott motoszkál a gondolat, hogy mi van ha egyáltalán el sem jön. Kissé nyugtalanít ez a kis százaléknyi esély, mert készültem a ma estére, és nincsenek mögöttes szándékaim: nem akarom lerohanni, bevetni magam úgy, hogy még ma este az ágyamba cibáljam, egyszerűen csak jól akarom magam érezni vele, és szeretném, ha ő is felszabadultan vidám lenne mellettem. Más nőkkel nem szórakoznék sokat, mármint azzal a dologgal, amit én csak "sármos előjátéknak" szoktam nevezni, miszerint előveszem személyiségem azon oldalát, amitől megremegnek a női térdek, és leolvadnak az alsóneműk - vele azonban nem így tervezek, és ennek még csak köze sincs ahhoz, hogy fegyvert hord magánál, és viselkednem kell, ha nem akarok a sikátorbeli fickó sorsára jutni. Valami más az oka, olyasmi, amit egyelőre azt hiszem, ha akarnék sem tudnék megnevezni. Talán nem is kell. A túl sok agyalás meg kombinálás valahogy mindig elkúrja a dolgokat, szóval úgy döntök, hagyom az eseményeket a saját medrükben csordogálni, és bízom benne, hogy a végkifejletük pozitív lesz.
Még önmagamnak sem merem beismerni, hogy határtalan megkönnyebbülés önt el, mikor végre látom őt felbukkanni az embertömegben, és amíg a közelembe ér úgy vigyorgok rá, mint aki megütötte a lottó főnyereményt, vagy úgy, mint Joker, aki köztudomásúlag pszichopata. Remélem nem ijesztem el ezzel, mert egyrészt remek látványt szolgáltatnánk úgy, hogy ő visítva menekül előlem, én meg a nevét kiabálva loholok utána, másrészt azt hiszem, a hangulatomat eléggé a mélypontra vágná az események ilyen fordulata, szóval inkább mosollyá szelidítem a vigyoromat mikor odaér hozzám.
- Oh... - vonom aztán fel vidáman a szemöldökömet az elismerő szavai hallatán. - Azt hiszem ez az első alkalom, hogy valaki az úriember jelzőt aggatja rám - nevetek fel. - De köszönöm. Akkor azt hiszem mehetünk, ugye? - kérdezem, és a bejáratnál finoman megfogom a kezét, mikor előkotorja a tárcáját.
- Ne viccelj - rázom meg a fejem, és kifizetem a belépőket. Zsebre vágom a zsetonokat, végighallgatom a pénztárosnőt, aki végigdarálja a betanult szöveget, hogy a zsetonokkal tíz, tetszőleges választott játékra ingyen ülhetünk fel, de a többi már fizetős lesz és mindezek után végre beléphetünk a park területére. Néhány méterre a bejárattól megállunk, miközben Kalina szemügyre veszi a kapott térképet, hogy pontosan mit merre találunk.
- Te máris a leghajmeresztőbbel akarsz kezdeni? - kérdezem. - Hagy magyarázzam el, hogy működik a vidámparkozás. Olyan, mint a díszes vacsora a legpuccosabb étteremben. Először jön az előétel, apró de ízletes falatkák, majd felszolgálnak némi aperitifet, hogy utána jöjjön a főfogás. Vagy mondjuk olyan, mint a szex. Kell az előjáték a nagy durranás előtt - vigyorgok. - Szóval azt javaslom, kezdjünk a körhintán. Mit mondasz rá? Persze nem az egész kicsiknek valóval, hanem... - hajolok én is oda, hogy belepillantsak a térképbe - teszem azt, ezzel itt. Elég nagynak tűnik, fogadok hogy nem mi leszünk ott az egyetlenek, akik már túl vannak tíz éven. Ha mégis, legfeljebb szolgáltatunk némi látványosságot - teszem hozzá. - De a döntés a tiéd, szóval csináljuk úgy, mint tegnap este. Te vezetsz, én követlek, de ha lehet, most a lövöldözést hagyjuk ki, vagy korlátozzuk majd a céllövöldére. Tehát hölgyem - tárom szét a karjaimat úgy, mintha az egész parkot Kalinának akarnám adományozni - merrefelé vegyük az irányt? A mai este csak a miénk, a tiéd és az enyém. És szeretném, ha ma önfeledten örülnél, és úgy mennél majd haza este, hogy ezt az élményt sosem felejted el.

szavak -  üzenet
C

Vadász & Boszorkány

Kalina Krakowska
Chatkép :
Szerepkör :
krakowski vadászklán
play by :
jessica chastain
Hozzászólásaim száma :
105
Pontjaim :
76
Pártállás :
  • Ellenálló

User név :
thegoodvibeonly
Fő képességem :
igni pyrokinesis
Őt keresem :

school of the wolf
Kedvenc dal :
where all the demons go

Korom :
41
Foglalkozásom :

Kalina Krakowska

Elküldésének ideje -- Vas. Jún. 21, 2020 6:08 pm

A hét hátralévő része nyugodt volt. Túlságosan is. Nem, mintha nem élvezném az ilyen, és ehhez hasonló tér- és időbeni üresjáratokat. Néha jól esik csak egyszerűen hátra dőlni, lerakni a fegyvereket, a pajzsot, a páncélt, és olyannak lenni, mint mindenki más – normálisnak. Persze, tudom, hogy ez nem egyéb, csupán önámítás, tiszavirág életű béke, ugyanis a magamfajtának soha nem lesz nyugodt és békés élete. Csütörtökön azonban az egyik helyi egyetemre mentem, előadást tartani a klasszikus, görög és római építészetről, szobrászatról és művészetről, kitérve úgy nagyjából-egészéből a történelmi tényekre, a kor emberének mindennapjaira, a felfedezésekre, a gondolkodókra, de még a gladiátorokat is érintettük futólag, az óra végén pedig felmerülő-, vagy éppenséggel fennmaradó kérdésekre adtam választ. Az egyetem rektorához meg eljutott a hírem, és tárt karokkal vár vissza – nagy szavak, de nem az enyémek. Pénteken a múzeumban ténykedtem, középkori leleteket vizsgáltam, és fotóztam, éjszakába nyúló jegyzeteket írtam róluk, még mielőtt jövő héten kikerülnének a vitrinekbe.
És, bár átlagosan, ugyanakkor mozgalmasan teltek a napjaim, nem felejtettem el a vérfarkast, és a holnap késő délutáni találkozónkat a vidámpark bejáratánál. Én, meg a vidámpark... nevetnem kell. És nevetek is – kinevetem a saját tükörképemet, a fürdőben állva, fogmosás után, éjnek évadján. Tudni illik, még soha a büdös életemben nem jártam vidámparkban. Persze, tudom, hogy milyen lehet: young adult könyvekben olvastam már igazán romantikus jeleneteket ott, ahogyan a filmek egyik kedvelt színhelye is ez. Messziről már láttam óriáskereket, még Krakkóban, és nagyon halkan, a távolból, az autók monoton zaján átszüremkedő, édesen hívogató ringlispíl zenéjét is hallottam már, de soha nem ültem még a szépen megmunkált, színpompás lovakon. Mint minden gyerek, én is vágytam rá, győzködtem az anyámat, hogy vigyen el egyszer, de soha nem adta be a derekát, az apám pedig mindig a különféle elfoglaltságaira hivatkozva küldött el a lőtérre. Neked is hasznosan kellene töltened az idődet, nem gyermeteg ostobasággal – felelte egyszer, amikor igazán nem volt jó kedvében. Én pedig soha többé nem kértem tőle ilyesmit, és pár év múlva az anyám is meghalt – én pedig túlságosan gyorsan nőttem fel.
Az álom ólomsúllyal nehezedik rám, pedig a világ legegyszerűbb dolgának kellene lennie az alvásnak.
Soha nem az.
A szombat reggeli kávé kísérője a napilap, amelyet minden reggel átnyálazok vagy itthon, vagy pedig a munkahelyemen, ha előbb nem, ebédidőben. Folyamatosan dolgozik bennem valami megmagyarázhatatlan, jólesően bizsergő érzés, eszembe jut a férfi, a komor-komoly ábrázata, ahogyan az ajka íve a szakálla vonalában rajzolódik, az orra enyhe görbülete, lélektükrei melege, a hangja rezgése, tónusa. Sóhaj szökik ki ajkaim résén: tagadhatom, amennyire csak akarom, akinek csak akarom, amilyen hosszasan csak akarom, ez akkor is egy randevú, amire én igent mondtam, annak ellenére is, hogy tudtam, hogy az. Elvégre a másik két opció a vacsora, és a mozi volt, és a férfiak általában nem azért visznek nőket egy fancy étterembe, vagy megnézni egy ilyen, vagy amolyan filmet, mert beszélgetni akarnak – pláne nem utóbbi esetben. Okkal viszik őket ilyen helyekre, szándékosan, mert akarnak valamit. Ismerkedni, vagy csak egy szép csomagolásba rejteni a nyilvánvalót. Mindennek ellenére mégis úgy teszek, mintha nem egy randevúra készülnék: elindítok egy mosást még délelőtt, és ebédet főzök. És, egy kicsit később, fürdés, és hajmosás után, amikor már csupán egy óra választ el a délután öttől, kénytelen vagyok kitárni a kétszárnyú szekrény ajtaját, és elgondolkozni azon, hogy mégis mit kellene felvennem. Elvégre ez nem egy tipikus randi helyszín, sőt, talán nem is randi, nem látok a férfi fejébe, fogalmam sincs, hogy eszébe jutottam-e egyáltalán az elmúlt napokban, mint, ahogyan ő énnekem. Az azonban, hogy lemondjam a találkozót, meg sem fordul a fejemben – akkor sem lenne ez másképpen, ha tudnám valamilyen elérhetőségét -, első sorban azért, mert megígértem, hogy segítek neki, amiben tudok. Másfelől pedig... kíváncsi vagyok, hogy milyen ember, kíváncsi vagyok, hogy milyen helyeken járt korábban, kíváncsi vagyok, hogy hogyan és miképpen látja a világot – amikor épp nem olyan borúsnak és zavarosnak, mint múltkor -, hogy mit akar az élettől, hogy mire vágyik. Kíváncsi vagyok, hogy a sorsszerű találkozásunk vajon egy felsőbb hatalom mosolya-, vagy fricskája-e...?
Nem tart sokáig, míg megtalálom a tökéletes szettet, amit nem hiszem, hogy azért vennének fel nők, hogy levegyenek egy férfit a lábairól: egyszerű, fekete, magas derekú, testhez simuló, a térdeinél nem gyárilag szakadt farmert húzok fel, egy lezser, fehér inget (természetesen még csak ki sem vasalom, és a legfelső két-három gombot sem bújtatom apró záraiba, a hosszú ujjait pedig felhajtom), és egy fekete bőrdzsekit. Lapos talpú, könnyű félcipőt választok, és egy nem túl nagyméretű táskát, amit keresztbe tudok húzni mellkasom előtt. Választhatnék mást is. Választhattam volna könnyed, tavaszi ruhát, vagy szoknyát, élnék színű blúzzal, ki is sminkelhettem volna, és a két, apró kristály-fülbevaló helyet, tucatnyi gyémánttal kirakott ékszer garnitúrát is magamra aggathattam volna. Megtehetném. Ott van, a kis, tükrös asztalon mind egy ékszerdobozban. Csakhogy az a nő nem én vagyok. Egyetlen ékem – a fülbevalót leszámítva – apám karórája, meg a friss, enyhén fűszeres parfüm, amit a mellkasomra fújtam.
Amikor az ezüstszínű Audiba ülök, még nem vagyok késésben, de akkor, amikor a belváros lüktető szívébe érek, a dugó gócpontjába, akkor hamar eltelik tíz perc, meg húsz is, és az idő vészesen közelít öt felé. Nem szoktam késni, mindig, mindenhova időben indulok el, mint, ahogyan most is tettem – éppen csak az egyik éppen végbemenő útfelújítással nem számoltam. Egy ponton a zenét is kikapcsolom, és úgy csordogálok előre a lassan ömlő, autók alkotta folyammal. Egészen addig, amíg lehetőségem nem adódik arra, hogy egy kisebb utcába behajtsak, és egy, a parkolóhelyét éppen elhagyó helyére beálljak, megelőzve a szemből jövő férfit, aki, azt hiszem, anyázik, én meg megvonom a vállamat. A vidámpark innen még pár saroknyira van, így sietős léptekkel indulok el az adott irányba. A szívem minden megtett méter után mind hevesebben ver bordáim alkotta ketrecében, és nyilvánvalóan nem azért, mert sietek.
Amikor a pillantásunk találkozik már a távolból, elmosolyodok, és nem hervad le akkor sem, amikor megállok előtte.
- Szia – ezúttal nem mérem végig, s mivel nem teszek így, nyilvánvalóan észreveszem, hogy ő ezt teszi. Futólag lesütöm a pilláimat, a cipőm orrát nézem, mély levegőt veszek, megérzem a parfümje, vagy az arcszesze – vagy a két esszenciának keverékének – illatát, tekintetem a bejárat-, és a mögötte színekben, fényekben, illatokban tündöklő világ felé réved. – Túlzol – nevetek. – De köszönöm, jól esik. Te is remekül festesz – ha fel kellene sorolni három dolgot, amit keresek egy férfiben, vagy, amivel első blikkre meg tud fogni valaki, akkor inkább mondok hármat, amivel egy életre el tud ijeszteni valaki: indokolatlan rosszindulattal, önimádattal, és a butaság, avagy életképtelenség bármely válfajával. Jason eddig egyiket sem mutatta, úgyhogy kezdetnek elégedett vagyok, és izgatott.
- Egy gáláns úriemberrel van dolgom. Talán mégsem áldozott le a genlemanek kora? – veszem át a felém nyújtott édességet, amit valószínűleg úgyis megosztok vele az este végén. – Köszönöm – és ezzel a táskámba csúsztatom az apró doboznyi édességet.
Ajkaim válaszra nyílnak, és először valami olyasmit akarok mondani, hogy az én gyerekkori emlékeimet a múltkor már felidéztük a sikátorban, ez nem az én gyerekkorom, Jason, ez csak egy vágyálom volt, aztán pedig egy lényegtelen, gyerekes hülyeség, amit hamar el kellett felejtenem. Aztán persze teljesen más szavakat formálnak:
- Naná! Elhiszed, ha azt mondom, hogy az elmúlt napokban alig vártam ezt a pillanatot? – nézek rá gyermeteg csillogással a szemeimben. A pénztárnál hamar sorra kerülünk, és igyekszem kifizetni a magam részét, persze, ha engedi, ha nem szól közbe, ha nem előz meg a jegyvásárlással. Odabent pedig magamba szippantom az érzéseket, és az illatokat.
- Valami könnyed dologgal kellene kezdeni, nem? – fürkészem a belépő mellé adott brossurában a térképet. – Vagy kapásból a szellemvasútra ülnél fel? – vigyorgok rá, szemem sarkából felpillantva rá.

cheap thrills ▲ 1 238
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Jún. 21, 2020 7:42 am

Kalina & Jason

Vidámpark. Ha bárki meghallja ezt a rövid kis szót, azonnal életre kelnek képzeletében a hangok, aromák és ízek, amiket a gyerekkor emlékeinek hála, lelke mélyén magával hoz az ember a jelenbe. Hallja a zenét, a játékok zörejét, a nevetéssel kevert vidám sikoltozásokat, orrában ott ül a vattacukor és a frissen pattogatott kukorica illata, szinte még az édességüket is érzi a szájában és nyelvén, fülében visszacseng a körhinta kissé idegőrlő zenéjének döngicsélése, és mindezek egymást kézen fogva olyan kavalkádot alkotnak, ami álomszerűvé varázsolja ezt az egyveleget. Olyan káprázat ez, amelyet az ember még felnőtt fejjel is szívesen, újra és újra szeret átélni. Na persze feltéve, ha nem amolyan Az-Pennywise jellegű dolgot kénytelen vizionálni szórakozás címszó alatt. Azok után, hogy megtudtam, miféle világ van itt Washingtonban, már azon sem lennék meglepve ha kiderülne, hogy a rémálmok bohóca is létezik.
Egyelőre még nem találkozom vele, mert még nem léptem be a park területére. Itt tipródom a kapuban, a jegypénztár mellett, és várom Kalinát. Rábólintott ugyan a ma esti találkozóra, de nem cseréltünk telefonszámot, szóval ha meggondolta magát sem tudna értesíteni. Talán nem is akarna. Lehet, hogy hiába ácsorgok és várok, mert közben meggondolta magát? Nem ez lenne az első alkalom, hogy egy nő úgy ítéli meg, túl sok probléma jár velem együtt, és néhány hónapja a velem együtt járó gondok a köbre emelkedtek. Nincs kizárva - és bármilyen találkozóról is van szó az ember életében, mindig ott van az apró esély - hogy a másik egyszerűen szellemmé válik, és ki tudja, most elképzelhető, hogy Kalina egy bárban ül, egy barátnőjével, és épp arról tárgyalnak, hogy úgy feszítek itt, mint egy királyi testőr a Buckhingham-palota előtt. Vagy mondjuk épp megint akcióban van és gyepál valakit, ami előbbre való neki, mint hogy egy kissé öregedő vérfarkas társaságában múlassa az idejét. Öt múlt néhány perccel, és ahogy telik az idő, úgy tekintgetek egyre sűrűbben az órám körbe-körbe járó mutatójára.
Tegnap este nem engedte, hogy elkísérjem, így amíg magányosan baktattam hazafelé - meg aztán otthon, az ágyamban fekve, az éjszaka sötétjében - bőven volt rá időm, hogy megrágjam magamban az általa elmondottakat. Szerintem nem született még egy olyan ember a földre, aki kimászik a pöcegödörből csak azért, hogy a következő pillanatban megint a nyakig érő szarban találja magát, csak mondjuk kis távolsággal odébb. Mert amikor otthagytam Seattle-t, hogy ne kerüljek bajba, és ne lógjon a bőröm rövid időn belül valami hobbivadász lakásának falán, vagy legyen kiterítve mondjuk a kandalló előtt, akkor tényleg fogalmam sem volt róla, hogy átszelve az országot egy feje tetejére állt világban találom magam. Az információhalmaz, aminek a birtokába a bárban jutottam, most elég tisztességes katyvasszá áll össze a fejemben. Lucien - akiről még mindig nem tudom, ki a fészkes fene - Bastian, vámpírok, tudósok, kísérletek, farkasok, vadászok, háború: ebbe szerintem bármely normális gondolkodású és racionális ember belezakkanna. Hülye logika, de most valamennyire hálás lehetek a vérfarkas mivoltomnak, legalábbis abban az értelemben, hogy volt már időm rá, hogy elfogadjam a természetfelettit, mert ha most amolyan in medias res értelemben borult volna rám az igazság, azóta valószínűleg már egy kórház egyik csendes, gumifalú szobájában ücsörögnék a padlón, szép fehér kabátban, és a térdemig folyó nyállal bámulnék révetegen a semmibe. De azt hiszem ez a dolog kissé úgy működik, ahogy a fogorvosnál: az ember be van pánikolva, mert elképzeli hogy mennyire fog szenvedni a művelet közben, aztán amíg a pofájában matatnak rájön, hogy persze, fáj-fáj, de közel sem elviselhetetlenül. Az ész is így funkcionál. A valóság tényleg szar, de kezelhető, csak némi idő kell hozzá. Na meg persze segítség - és erre momentán tényleg rászorulok, új washingtoni lakosként, meg kezdő vérfarkasként egyaránt.
Öt múlt tizenöt perccel. Járkálok fel-alá mint egy kísértet - tényleg, azok is léteznek vajon? - és egyre sűrűbben pislogok mindkét irányba, várva hogy feltűnjön a vörös hajzuhatag a távolban. A kezemben egy kis doboz bonbont szorongatok, mert én halálosan komolyan veszem azt, hogy ha egy nővel találkozom - bármiféle apropóból kifolyólag - sosem érkezem üres kézzel. Hosszan hezitáltam a virág mellett, de gyanítom, hogy nem lenne túl kényelmes szórakozás közben Kalinának magával hurcolnia, ez viszont elfér akár a táskájában is. Szóval fürödtem, tiszta ruhát vettem, az arcszeszem is használatba vettem, a saját mércémhez képest szalonképesnek mondom magam. Igaz, a hozzám hasonló fazonok ritkán fordulnak meg ilyen fennkölt helyeken, sokkal inkább country vagy blues bárokban, de ott meg ezt az outfitet nem sokan értékelik. A Kék Osztriga bárban már nyilván jobban, de inkább megdöglök, mint oda bármikor is betegyem a lábam.
A következő fordulónál viszont megkönnyebbülten konstatálom, ahogy látom a sétálgatók között feltűnni Kalina alakját, és figyelem, hogyan játszik a kósza, lágy szél a fürtjeivel. Oké Jason, magyarázhatod te bárhogyan, hogy azért akarsz vele találkozni, mert kell némi útmutatás meg tudáshalmaz a várost illetően, de légy már őszinte magaddal, a fenébe is: azért akartad látni, mert érdekel a nő. Hogy milyen értelemben, az viszont még nem világos, de gyanítom, erre majd az idő, vagy akár a ma este is meg fogja adni a választ.
- Szia - mosolygok rá, mikor végre odaér, és megáll előttem. Képtelen vagyok megállni, hogy végig ne nézzek rajta, bár igyekszem jobban leplezni, mint ő, amikor végigscannelt a parkban, a lövöldözés végével. - Nagyon jól nézel ki - bókolok, és teljesen őszintén gondolom a szavaimat. A sikátorban láttam rajta valamit, nem is tudom néven nevezni pontosan - keménységet, harciasságot és hasonló rokonértelmű dolgokat - most viszont szép, fiatal nő, olyan könnyedséggel, mint bárki más, és nyoma sincs rajta a harcos G.I Jane-nek. Talán igaza volt, létezik egy énje, amikor dolgozik (szép megfogalmazás a gyilkolásra) és egy másik énje, amelybe most láthatok betekintést. Az arca kisimult, a szemeiben pedig van egy előző este nem látott, vidám csillogás. A rohadt életbe... DE GYÖNYÖRŰ EZ A NŐ!
- Oh... ezt neked hoztam - nyújtom felé az apró doboz bonbont. Remek Jason, tapsot az idiótának, aki ennél nem is tudna ennél nyomorultabb szöveggel kísérve átadni némi csokoládét. Mégis, kié a francé lenne vajon? Bár, jobb ezt tisztázni, nehogy a végén azt higgye, megszállott nassoló vagyok, ettől a gondolattól meg újfent egyvigyorgom magam.
- Szóval... készen állsz felidézni a gyerekkori emlékeidet? - kérdezem aztán a bejárat felé mutatva. A sötétség közben ránk ereszkedett, egymás után gyúlnak ki a vidámparkban a fények, és azt hiszem erre mondják azt, hogy tökéletes.

szavak -  üzenet
C

Ajánlott tartalom

Elküldésének ideje --

Kalina and Jason - The girl just wanna have fun
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Jason & D'vorah
» Kalina & Wesley
» Kalina & Zach
» Kalina & Berdinus - just hunter things
» Amena & Jason - welcome stranger

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: