Megsérted: persze tudja, hogy rosszul néz ki elvégre egy ideje egy farkascsapatot üldöz, de azért nem várta volna tőled, hoy ezt még az orra alá is dörgölöd. A tekintete hát önkénytelenül szalad végig rajtad: felkapaszkodik a megviselt cipődtől, a füstszagú ruháidon át egészen az arcodig, és habár nem mond semmit azért meglehetősen látszik rajta, hogy te sem nézel ki valami jól. Az ajkai összepréselődnek a hirtelen támadt haragtól és csalódottságtól - borzasztóan viseli, ha kritizálják - befeszül, eddig felengedett testtartása most újból ugrásra kész. Persze azt nem tudni, hogy rád ugrana-e - nem mer eljátszani a gondolattal, hogy megtenné -e - vagy inkább faképnél hagyna, hogy újból az űzött vad után eredjen. Milyen felemelő lenne, ha majd ő gyűjthetné be a trófeát, jól az orrod alá dörgölné. - Hosszú ideje vagyok a nyomukban. - Hűvös veled, amiért kritizálod még ha sejti is, hogy talán nem rossz szándék vezérel nehezen viseli az őt érő támadásokat és te most egészen betámadtad. Egy pillanatig méreget - amúgy is kételkedve nézte, ahogyan leveszed a zsákodat és előhúzod a húst - mielőtt érte nyúlna. A szájában megkeseredik a nyál, ahogyan arra gondol, hogy ezt meg is kell köszönnie neked, persze az illem azt diktálja, hogy még azelőtt megtegye, hogy beleharapna. - Köszönöm, ez rendes tőle. - Mintha a fogát húznák: talán majd letudod annak, hogy egy jóideje nem evett már. Megpihen, egy közeli kidőlt fatörzsre telepszik, hogy a lehető legtöbb méltósággal próbálja elfogyasztania szarvashúst. Harap, rág, nyel, szinte semmit sem szól, míg a felét el nem fogyasztja. - És? Milyen terveid vannak? Mi a taktikád? - Nyilván ez utóbbi érdekli a legkevésbé, Wesley számára csak egy tökéletes módszer létezik - a sajátja, inkább az érdekli, hogy mire készülsz, egyedül folytatnád-e a hajtóvadászatot - bármit megadna érte, hogy ezt feleld, bár az ösztönei azt súgják, hogy nem javaslod majd váljanak el az útjaitok - vagy inkább egyedül hajszolnád-e tovább a vadat.
Elküldésének ideje -- Szer. Márc. 31, 2021 9:33 pm
Ha telepatikus-, vagy gondolatolvasó képességek birtokában lennék, és tudnám, hogy mire gondol éppen Wesley, abban a pillanatban, amikor meglát, és felismer, kinevetném. Mármint, miért akarnám learatni a babérokat, meg az elismerést és a dicsőséget, melyekre ő oly’ annyira ácsingózik? Az jobban érdekelne, hogy élve, egyben – még, ha sérülésektől nem is mentesen -, farkas harapás nélkül megússza ezt a kis kalandot, ami úgy tűnik már közös kalandunk lett. Feltéve persze, ha nem szalad el előlem. (Azt azért gyanítom, ő is sejti, hogy nem hagynám egyedül, csak az nem világos számára, hogy nem azért, amiért ő gondolja.) De nem vagyok gondolatolvasó, úgyhogy az éles kérdésre megvonom a vállamat. Már-már ártatlanul. Megválaszolni persze nem fogom a költői kérdést. Nem. Nem mondanám. Őszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy minden, eredendően birtokolt képességem tudatában vagyok, aminek mégis, azt sem használom, mert... szilaj, irányíthatatlan és éppen ezért – számomra – kiismerhetetlen, és hektikus, veszélyes másokra nézve. Bólintok, bár nem fejti ki – egyelőre -, hogy mit takar az, hogy egy ideje. Legalábbis akkor nem, csak pillanatokkal később, amikor már karnyújtásnyira állunk egymástól. Próbálok olvasni a vonásaiból, a tekintetéből, s hiába enged makacs, feszes tartásából, azt azért mégis csak érzem, hogy szinte ugrásra, futásra van kiélezve, hogy minden izma megfeszül, hogy a gondolatai csapongnak. Pedig eléggé egyszerű ez az egész. Kékjeimmel tekintetét keresem, próbálom megragadni, nem agresszívan, sokkal inkább kíváncsian. Nem ismerem annyira Wesley-t, mint Zachet, de azt azért én is tudom, hogy eléggé maximalista, és éppen ezért kimagasló teljesítménnyel zárta az iskolás éveit, továbbá nem kevésbé kiváló vadász, úgyhogy, ha gondolatolvasó lennék, könnyen összeraknám a képet, hogy jelen esetben inkább vagyok a vetélytársa, semmint a szövetségese. Egyelőre egyszerűen nem értem. - Ami azt illeti, nem vagy túl jó bőrben – tudom, hogy nem volt ilyen kérdés, de így mégsem eredhet egy falka nyomába, vagy folytathatja a vadászatot. Meg amúgy is, családtag, az anyja az apám jobb keze, ha most magára hagynám, vagy hagynám, hogy így induljon tovább, akkor, ha bármi történne is vele, az az én lelkemen száradna. Nem, mintha a lelkemnek már nem lenne mindegy, mert, ha létezik a pokol, ott fogok elégni. De a lelkiismeretem mindettől függetlenül lehet tiszta. Részben ezért is veszem le a kis méretű zsákot a hátamról, majd nyújtom felé a szarvas húsát. – Már megsütöttem, és amúgy is meg kellene tőle szabadulni, mert kiszagolják – újabb, hanyag vállrándítás. – Szükséged lesz az erődre – teszem hozzá a vitathatatlan tényt.
Hazudna ha azt mondaná, hogy örül neked, pedig tud rólad mindent, tudja, hogy te vagy a legjobb akivel összefuthatott (ha nagyon megerőltetné magát, akkor fel tudná sorolni a statisztikáidat, amiket olvasott, vissza tudna emlékezni a kedvenc fegyvernemedre, hogy miben vagy kiemelkedően jó és mi megy nehezebben), de éppen ezért tart téged olyan veszélyesnek: esélyes vagy ellene, ettől olyan keserédes ez a találkozás számára. Másokkal persze könnyű szerrel elbánna, mondana nekik egy-két burkolt megjegyzést, félrevezető élt, bogarat ültetne a fejükbe, jó szándékkal csepegtetné az információt és sikerrel járna; veled viszont nem folyamodhat ilyen alantas eszközökhöz, te minden bizonnyal átlátnál rajta, meg aztán mégis csak családtag vagy, csak nem fog átverni téged. ( Nem mintha nem tette volna már jó párszor.) – Csak nem fejlődött a beleérző képességed? – Egy leheletnyit ironikus, elvégre úgy gondolja, hogy felesleges kijelentést tettél: végülis mi mást keresne itt az erdőben, fáradtan, széthajszoltan, vadászpuskával a kezében, terepzöld esőkabátban, nehéz bakancsban. Mi mást csinálna itt, ha nem üldözne valakit vagy éppenséggel valakiket? – Egy ideje követem őket. -[/i] Ha rajta múlt volna, akkor nem megy hozzád közelebb, megtartja ezt a pár lépés távolságot, némán szemez veled egy ideig, aztán lóhalálra kapcsolna, hogy legyőzzön, hogy előtted érjen célba. Kicsit enged a testtartásán ahogyan közelebb lépsz hozzá, komoly, barna szemei próbálnak leszkennelni, fogalma sincs mire készülsz vagy éppenséggel mit vársz tőle, úgyhogy azt sem tudja eldönteni, hogy bosszantja-e a jelenléted vagy éppenséggel segíteni fog-e előrébb jutnia a céljaiban. [b]- A szélirány napok óta nekem kedvez, csak hát azok a dögök mégis csak gyorsabbak nálam. – Nem mintha magyarázkodnia kellene, de jobb szeretné ha tudnád, hogy miért kell még a farkasok nyomában lennetek. Arra persze nem is gondol, hogy az esélyes lett volna, hogy te hamarabb találsz rájuk és végzel velük, mert bár Wesley tisztában van azzal, hogy nem csak jó vadász vagy, hanem Krakowski is, valahogyan, valamiért nem tud elkövetkeztetni a ténytől, hogy első sorban te nő vagy és akárhonnan is nézi, ez inkább hátrány, mint előny a számodra. Legalábbi Wesley szerint.
A nyílvessző lyukat fúrt az őzsuta koponyáján, mely élettelenül rogyott össze az erdő sűrű fáinak árnyékában. Az egyik hegyorom tövében telepedtem le, kínosan ügyelve rá, hogy sem a füstöt, sem pedig az elejtett állat sülő húsának szagát ne vigye magával a szél egy illetéktelen orr szaglójárataiba. Márpedig az a valaki, akinek a nyomában vagyok, egészen éles orral – és más érzékszervekkel – rendelkezik, nekem pedig értelemszerűen nem áll szándékomban magamra vonni a figyelmét. Nem, egészen addig, amíg fölé nem magasodok, és fegyvert nem szegezek a homlokának. Neki, és a társainak egyaránt. Az utóbbi időben ugyanis elkanászodtak, és úgy irtják a halandókat, mintha nem volna más, amire vadászhatnának. A nyomaimat eltüntetem – nincs sok, tűzrakó helyre sem volt szükségem a képességeim okán -, mintha csak egy erdei szellem volnék, mintha nem is léteznék, mintha nem is jártam volna itt; nem maradtam sokáig, de az erőm legjavára szükségem van, ha szét akarom szedni a szörnyek fészkét. Az ilyesmi nem valamiféle sétagalopp, jobb is, ha ennyiben maradunk. És nem is egy embernek való, de, amiről az apám nem tud, az nem is fáj neki – ez is egyfajta örökérvényű igazság. Északnak indulok az erdőben, amerre a kaptárt sejtem, nem vesztegetve tovább az időmet. Ez az erdő ismeretlen, mi több, idegen, de úgy mozgok, mintha csak egy itt élő nagyvad lennék. A lépteim gyorsak, és szinte nesztelenek. Az aljnövényzeten nyomokat keresek – lábnyomokat, esetleg vért, ruhákból leszakadt darabokat, és követem őket, meg a boszorkányos megérzéseimet, amik ritkán hagynak cserben. A tűzvörös hajam olyan lehet Wesley számára, mint valamiféle céltábla, és, amennyire tudom, ő sem igazán téveszti el a célt. Úgy fordítom felé az arcomat, mint ahogyan az őzsuta nézett rám, úgy egy órája, minden izmom megfeszül, és ugrásra vannak kiélezve – de kivárom az utolsó pillanatot, mert akkor nagyobb valószínűséggel lő mellé. De, persze, miért is akarna lelőni? Nem is teszi, leereszti a nyílpuskát. - Kitalálom – hágom át a kettőnk közötti távolságot pár lépéssel -, te is a vérfarkas falka nyomában vagy – nem kérdezek, kijelentem. Bevallom, nem számítottam egy másik vadászra a környéken, de nem lep meg, hogy ez az egy Wesley Krakowski.
Vesz egy nagy levegőt, az erdő esőtől terhes szaga nehezen ad neki elég oxigént, mintha fojtogatná, azt érzi: kezek a torkán, egyre szorosabban markolják, minél gyorsabban kapkodja a levegőt annál nagyobb légszomja támad. Egy fának támaszkodik, kezét felsérti a fatörzs rücskössége, órák óta talpon van, az is lehet, hogy már napok óta, nem tudja, hogy mikor indult el vagy hogy volt-e egyáltalán érkezése, csak abban nagyon biztos, hogy a szürkületben már ég a szeme, hogy a haja csatakos a kabátja alatt amiért órákon keresztül futott, kezét a növények fel-fel szabdalták, bokrokon ugrott keresztül, néha meg-megbotlott óvatlanságában, a szája kicserepesedett a szíve pedig olyan hangosan dobog a dobhártyája mögött, hogy alig hallja meg az életet jelentő neszezést. Letört ágakat vizsgál, avar alá rejtett lábnyomokat: pihen egy kicsit, a kulacsát rángatja elő, a maradék vízcseppeket a szájába erőszakolja de ettől csak még szomjasabb lesz, közel van, tudja, hogy rettenetesen közel van, érzi a zsigereiben, hogy éberebbnek kell lennie, hogy hiába sikítanak az izmai és ízületei, hiába tiltakoznak ellene muszáj összeszednie magát. Nincs is választása. Wesley mindig is szerette a különlegesebb fegyvereket, pisztoly helyett más eszközök után nyúlt ha lehetősége adódott; nehéz számszeríját most felemeli, légzését erőszakosan csitítja, nem akar lihegni és kapkodni, MUSZÁJ megnyugodnia. Gyakorlott már a mozdulatban, könnyedén húzza fel az íjat, mellmagasságban hatol át a bokrok között, hogy aztán beléd botoljon. Persze nem szó szerint hiszen van köztetek vagy jó öt méter távolság, felismer, a másodperc tört része alatt. Ennek ellenére fráziskéséssel engedi le a fegyvert, nem tudja, hogy te észreveszed-e, neki is alig tűnik fel. - Nocsak, egy ismerős arc. - Keserédes mosoly ül ki az arcára, tulajdonképpen nem lepi meg, hogy így egymásba szaladtatok, inkább az lepi meg, hogy ettől milyen kelletlenül érzi magát, még csak az kéne, hogy te arasd le helyette a babérokat.