Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Balzac & Florence

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Ápr. 19, 2020 9:35 pm
Rövidke, ideges rándulás gyomorszájam tájékán, hideg áramlat gerincem mentén – más esetben bosszankodva nézném végig a kiszemelt célpont távozási szándékát, majd annak kivitelezését, más esetben alternatív becserkészési módokon gondolkodnék, más esetben a térképen megnyitott utcakép szélesedne és távolodna, tekintetem pedig sietősen keresné a legközelebbi sikátorokat és beugrókat, ahová elnavigálhatom valamelyik bátyámat. És más esetben leperegne rólam a gondolat, vagy észrevenném pillantásának játékos villanását, kihallanám csipkelődése bársonyos görbületét, de nem, elbotlok benne, az elválás gondolatában, azt hiszem, nagyot is nyelek mellé, és talán homlokom is sekély árkok sorába rendeződik. Végül elmosolyodom – mégiscsak jobb lett volna meghagyni az iskolás lány frizurát, sokkal autentikusabb lenne.

Ha már idekeveredtél, kár lenne visszafordulni, egyébként is farkaséhes vagyok – előző esti stílusom érződik ki belőle, megint ürügyet találok (ezúttal talán átlátszót), miért viseljem el a társaságát, miközben abban reménykedem, egyik tüském sem hatol túl mélyre, egyik sem ijeszti el, vagy ha mégis megretten, a maradék büszkeségem és önbecsülésem nélkül marasztalhatom.

Amint tekintetem megemelkedik, megtorpanok Balzac pillantásának egyenes vonalában, éppen akkor ereszkedik le, furcsa kis kergetőzés ez, ajkakról-ajkakra gördülünk, libikóka módjára, egyikünk fent, másikunk lent. Képtelenség eldönteni, mit érdemesebb nézni rajta, eleve haladásnak tekintem, hogy két dologra szűkíthettem a megfigyelendő testrészek listáját, elvégre időnként perifériám belekóstol vállainak kanyarulatába, és majdnem, majdnem elkalandozok. Soha semmit nem kerestem a férfiakban – maximum az általuk nyújtott fizikai gyönyört.

– Ezek szerint sosem ettél még igazán jó garnélás trotollét – elfogadom a felém nyújtott kezet, fél lépés távolságot morzsolunk fel ezzel, arcszeszének meglepően könnyed, de karakteres illata azonnal körbeleng. Lopva lélegzem be, telhetetlenül, tökéletesen illeszkedik parfüméhez, pézsmával vegyített frissesség árad belőle. Milyen lenne megkeresni reggel nyakának hajlatában ezernyi csók láthatatlan nyoma alatt rekedt maradékát? – Már így is levettél a lábamról a helyválasztással, majd igyekszem nem elalélni – ilyen meghitt közelségből egészen más felpillantani rá, tekintetemmel szelíden morzsolgatni állának izgató vonalát, arccsontjának megkapó élét.

Előzékenységén nem lepődöm meg, minden megmozdulásával tudatni szeretné velem, hogy biztonságban vagyok, figyel rám, gondoskodik rólam, csupa olyan gesztus, amelyek egészen idáig elkerültek. Lehet, régebben is megpróbálták, fogalmam sincs, sosem vettem észre, mert sosem akartam észrevenni, most viszont…

Tenyere derekamra siklik, enyhén megborzongok, biztosan nem kerülte el a figyelmét, meg sem próbálom elrejteni. Tudnia kell róla, különben azt hinné, hogy én… de miért számít, mit hisz? Miért akarom ennyire, hogy tudja? Ott van még Birdie és Bethia, egy Sadie nevű lány, egy Benjamin nevű vámpír, kész fészek, feltérképeztem őket, a lehető legalaposabban, ha elriasztanám, valamelyik bátyám felvenné az általam elejtett fonalat valaki másnál. Itt sem kéne lennem. Nem is tudják, hogy itt vagyok.

Keresztülvezetnek minket az éttermen, meghitten sugdolózó párok mellett haladunk el, azonnal megjegyzem, mi merre található, a konyhába vezető lengőajtó megmozdul, emelt hangú párbeszéd szűrődik ki, éppen rendelést egyeztethetnek. Látom a mosdót, a hátsó kijáratot, a tűzvédelmi címkéket és táblákat, nyomtalanul eltűnhetnék innen, ugyanis azt is tudom, melyik utcán, és annak melyik részén lyukadnék ki. Egy kis helyiségnél előre engednek ismét, ezúttal már ketten, belépek a falak kellemes szorításába, azonnal rájövök, nem derék, hanem lábmagasságban kell keresgélnem. – Csalás – jegyzem meg, miután a személyzet magunkra hagy minket. – Ha előre szólsz, nadrágot választok, nem ruhát – vádló pillantással illetem, ami éppen annyira komoly, mint a szám sarkában bujkáló mosoly. – Tulajdonképpen nem baj, majd kínosan ügyelek, nehogy az illendőség határainál feljebb csússzon.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Ápr. 13, 2020 7:47 pm
Florence & Balzac
Yes, there are times we live for somebody else.

A válla megrezzen, a torkom pedig belerándul, hogy talán túl hirtelen vagyok, nem sétálok elég komótosan, hanem betörök az aurájába – és ez borzolja a határait. Felém fordul, az arcéle finom macskavonásai határozottan táncolnak el előttem, hogy aztán szembe találjam magam vele – Florence-val -, ez pedig egészen olyan, mint a legédesebb kínzás, mint tőr helyett virág a szívbe, ami cirógatja az érzékeket. A szavaitól, melyek magasabb ívbe szólnak, mint szoktak, idegesen az ajkamba harapok, elraktározom, hogy otthon ötször verjem a fejem a falba, mert képtelen vagyok az illemhez és férfihoz méltóan viselkedni.
De könyörgöm, nézz már rá; ezekre a biggyedő ajkakra hogyan lehet ésszel reagálni?
- Akkor jobb is, ha visszafelé veszem az irányt? – mutatok hüvelykujjammal a hátam mögé, hamisan jelezve, hogy készen állok megfordulni. Hogy miért hamisan? Mert képtelen lennék visszafordulni, vagy akár egy milliméternyit távolodni, amikor a mérgezett zöld szemek rám tapadnak, a bőröm alá kaparják magukat, olykor a koponyám mélyére is néznek; ettől pedig egészen kacsalábon forgónak érzem magam. És én akarok így forogni.
A tekintetem kényszeresen járja végig a testét és tényleg igyekszem ezt a szemrevételezést illő módon kivitelezni, nem bámulni a csípőt, amit a ruha anyaga csak még jobban kidomborít és vonzóvá tesz. A Nap lustán alvásra térő sugarai aranyba öltöztetik a bőrét, az ajkát, a szeme túl élénk zöld árnyalatba burkolódzik; és egy pillanatra teljesen olyan, mintha egy túl tökéletes festményt bámulnék.
Mert Florence túl, túl, túl van messze mindenen, amit én ismerek.
- Nem is tenném, ha egy ilyen csoda a vacsorapartnerem – oké, Balzac, állj le, tegyél csipeszt a nyelvedre, mint Bethia hatéves korodban, idézd fel, milyen rossz volt és végre fogd már be! Mindezek ellenére mosolyt kapok az arcomra, azt a fél-fajtát, amitől gödröcske ugrik az arcomra. A pillantásom lejjebb siklik, ahogyan a vonzáskörzetébe lépek – gyanítom, hogy már az utóbbi fél kilométer óta abban vagyok -, egyenesen az ajkaira. Ő pedig megérzi, fogak marnak az alsó, duzzadt húsba, ahogyan olyan módon harapja be az ajkát, hogy akaratlanul is morranás szökik ki a számból.
Arról ne is beszéljünk, hogy közben azok a macskaszemek az én ajkamat égetik figyelmükkel, a világ leszűkül rá meg rám, már cseppet sem vagyok éhes, legalábbis nem lazacra, csak ahhoz hasonló rózsaszínes ajkakra. De a pillanat elszáguld mellettem egy kérdés formájában kólint fejbe, mire pislantok. Jó nagyokat.
- Pizza igen, pasta nem – nyújtom felé a kezemet, diadalérzettel keveredő keserűség az, hogy amolyan hétköznapi fazonnak nézek ki, akinek fogalma sincsen arról, hogy mi a különbség a nigiri meg a maki között, mert fél életét a McDonald’s-ban töltötte. – Akkor kapaszkodj meg, Flo – istenem, miért mászik az ajkára újra a tekintetem, ha kimondom a nevét? -, mert a mai este számos meglepetésben részesülsz – nyújtom felé a kezemet, hogy karoljon belé, aztán az étterem bejárata felé vezetem. Azt hittem, hogy a belekarolás józanító lesz, legalábbis józanítóbb annál, hogy előre engedem, aztán meg elbűvöl a csípőjének a ringása, de a bőr és bőr találkozása elszédít, ugyanúgy, mint huszonnégy órával ezelőtt. Ahogyan az érintés által közelebb vonom magamhoz a fűszeres illata bőröm alá kéretőzik, felborzolva minden egyes idegszálamat, józan molekulámat.
- Csak utánad – tárom ki előtte az ajtót, belevezetve a kész, tökéletesen kitervelt csapdába, ami szakéból és privát szobából áll, ahol lustán és a földön heverészve tudjuk elfogyasztani az általam előre megrendelt menüt. Mégis miért érzem, hogy én lennék a menü, Florence pedig a kritikus ételkóstoló?
Aztán besétálok én is, közben az ajkamat rágva, közben fél kezemet ösztönösen Flo derekára csúsztatva, mintha képtelen lennék elviselni, hogy nem tartom vele a folyamatos érintés-távolságot.
- Jó estét! Spellwood névre foglaltam – köszönök az ajtóban várakozó férfinak, szándékosan nem közölve, hogy mit és hová, elvéve Flo utolsó menekülési lehetőségét előlem.
Vagy igazából az én menekülési lehetőségemet.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Ápr. 09, 2020 7:45 am
Évek alatt felhalmozott rutin szegélyezi minden mozdulatomat – pillantásom magabiztosan és kutakodóan járja be széltében-hosszában az étterem tíz méteres körzetének utcáját, akárcsak az épület falait halványuló élénkséggel borzongatóvá festő fénypászmákat. Megfakult aranyszín csordogál rajtuk, amint felfelé ívelem tekintetemet, pasztell árnyalatok kavalkádja fogad, a lemenő nap utolsó sóhajától elnehezülő égbolt. Mégsem tudok gyönyörködni benne, tűzlétrákat számolok, téglafalak közé szorult félhomályt, véletlenszerűen kilógó konténerláncokat. Azt tervezem, merre menekülhetek. Különös, de feltételes módra hangolódnak gondolataim, mintha nem tartanék tőle. Legalábbis nem annyira.

(Éppenséggel neki kellene tartania tőlem.)

Eddigi kimelegedettségem felszívódni látszik, először bokatájékon érzem meg, aztán vállakba mar a melegtől megfosztott légmozgás. Elfelejtettem dzsekit hozni magammal. Én, Florence Horseley, az örökké mindenre felkészült, az összeszedett, az csapat esze, elfelejtettem dzsekit hozni magammal. Egy esti randira.

Mielőtt válogatott káromkodással reagálhatnék – egy bizonyos warlock által egyáltalán nem befolyásolt – új keletű szétszórtságomra, Balzac hangja gyomortájékon talál. Alig észrevehetően összerezzenek – nyilván elmulasztottam a hátam mögé nézni, ezek után erősen megkérdőjelezhető, mennyire tekinthetem magamat felkészültnek –, félfordulatot teszek felé, száznyolcvan foknyi meglepődöttséggel kerülök szemtől-szembe vele. – Ha azzal nem is, a halálra ijesztéssel mindenképpen – hangom valamivel feljebb csúszott, szakmai fegyelmezettségem hiánya a kelleténél jobban megrémít. Ettől függetlenül előző napi játékos csipkelődésem hallatszik ki belőle.

Tekintete visszafogott éhséggel járja be testemet, bókja mellkasom magasságában aktiválódik, becsapódási pontjából bizsergető hullámok áradnak szét – kulcscsonttól csípőig. Kihasználom zavartságommal járó lefelé zuhanó pillantásomat, elcsípem vállának feszességét, combjának kemény vonalát. Udvarolni tud, kétség sem férhet hozzá. Szépen összeválogatott szavak, jól időzített dicséretek, szívdöglesztő megjelenés. Soha nem vártam semmit egyetlen férfitól sem, Balzac mégsem emiatt tesz túl rajtuk. Benne van valami… kisfiús báj és férfias magabiztosság, amelynek egyvelege sokadszorra fegyverez le. Pedig huszonnégy órája ismerem, kész őrület.

– Te sem panaszkodhatsz – tőlem azonban bénán hat a legkisebb befektetéssel járó próbálkozás is. Pillantásunk félúton találkozik, nem, nem találkozik, egymásba siklik, és én képtelen vagyok elkapni a sajátomat, mintha egy tömegszerencsétlenséget néznék, és tudnám, nem szabadna, nem lehet, illetlen és helytelen, mégis dermedten engedek a késztetéseimnek. Végül ő kapaszkodik lejjebb, az ajkaimig. Florence, nem szabad beharapnod a szádat, manipulatív lenne, gonosz lenne, incselkedő lenne, egyébként sem akarhatod beharapni a szádat, mert azt jelentené…

Beharapom a számat. Röviden, egyenesen az ajkaira nézve. – Nem is gondoltam volna rólad, hogy szereted a sushit – amilyen váratlanul engedtem el, olyan váratlanul szedem össze magam. – Inkább hamburgeresnek néztelek, vagy olasz éttermesnek. Kellemes meglepetés – villantok rá szolid, de kedves mosolyt.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szer. Ápr. 08, 2020 7:00 pm
Florence & Balzac
Yes, there are times we live for somebody else.

Akkor tudatosul bennem igazán – sőt, leterít a gondolata, a ténye annak -, hogy nincsen egy kibaszott ingem sem. Már pedig ide nem vehetek el pólót valami agyonszakadt farmerrel – ezen az ügyön épp Bethia dolgozik, előtte Yoda volt az, aki szétrágta mert gondolhatod, hogy nem veszek alapból szakadt nadrágot.
Aztán folytatódjon a sor azzal, hogy csak bőrkabátom van, az is bűzlik a sok elszívott tüdőfeketítő után, így este hét fel közeledve ajkam alsó görbülete csaknem a bokámat súrolja. Pedig esküszöm zseniális ötletnek tűnt az SMS, holott majdnem rosszat másoltam ki a jegyzetekből. Igen, készült vagy ezernyi változata, volt benne szó parkról, volt, ami olyan nyálas volt, hogy Birdie nekem vágta a készüléket és amputált pénisznek nevezett miatta.
Végül lesz ingem, nem tudom, hogy honnan, nem is kérdezősködőm, de tiszta és öblítő illata van, a nadrágom igazából ugyanolyan szakadt marad, cserébe úgy néz ki, mintha így vettem volna és felöltözve, frissen mosott, égnek göndörödő tincsekkel még magam számára is elfogadhatóan festek. Elpróbálok egy laza félmosolyt a tükör előtt, mire Yoda úgy pillant rám…
Még a kutyám is szán.
A levegő már hidegbe fordul, de a sejtelmesebb fajtából, ami felborzolja az ember érzelmeit és ez együtt kedélyeit, az, amitől zsebre dugod a kezed, a hátad görbébb lesz, a hajadat meg dögösen borzolja a fújás összes irányába. A szívem az üzenet óta ki van akadva; olyan állapot ez, hogy már megszokja az ember a folytonos dobogását, meg sikoltozását a legváratlanabb pillanatokban is, például öntenéd a müzlidbe a tejet, de eszedbe jut az arca meg a neve, erre tál helyett a földet töltöd tele.
Azért arra mégsem tudok felkészülni, hogy ott áll egy kapualjban, a természetes fény folyékony arany tincseket csal az amúgy étszín hajába – és pont ilyen ragyogó tincs keretezi kacéran az arcát -, a ruhája olyan tökéletes módon fonja körbe az alakját, hogy tisztelgésképpen az ajkamba kell harapnom.
- Meg kell, hogy mondjam – lehelem a levegőbe, amikor odaérek hozzá, igyekszem komótosan menni, de nem tehetek róla, a szívem hajt hozzá -, azt hittem, ezzel az üzenettel végleg elszúrtam mindent – csúsznak zsebre a kezeim, szégyenlős mosoly virít az arcomon, de el ne hidd, mert ott vibrál benne a diadalérzet, hogy eljött.
- Én… szóval őszinte leszek, szótárra lenne szükségem ahhoz, hogy valami kézzel foghatót mondjak rólad… - mérem végig újra, kapva az alkalmon, úgy teszek, mintha a szavakat keresném, pedig rá nincsenek, az ő esetében a gyönyörű is csupán egy tucatfogalom, amire legyintenék, hogy Florence bőven több, mint gyönyörű – Ér annyit mondani, hogy mesésen nézel ki? Ezt még szorozd be ezerrel, adj hozzá egy galaxist és akkor megkapod a valódi véleményemet.
És az arcára nézek, mint egy tiltott gyümölcsre, pontosan tudom, hogy nem kellene, mert akkor az ajka vonulata szöget ver a fejembe…
De már szöget vert.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Ápr. 07, 2020 9:48 pm

Egyébként máskor a legkevésbé sem érdekel, milyen szettet kotrok elő a szekrényemből, mert nem számít, mások milyennek látnak – megfigyeléshez jobb beolvadni, otthon kényelmes a jóganadrág, és nincs futár, aki ne tenne félreérthető megjegyzést a hozzá társított haspólóra, randinál sosem számít, mit viselsz, sokkal inkább az, min viseled. Alapvetően nincs jelentősége. Persze, a kezeim között szorongatott, extra szoknyabetétes bandeau ruha túlzásnak tekinthető, akárcsak a félredobott fodros ujjú, mind közül leginkább a fotel háttámláján hanyattesésben lógó, darázsolt derekú, de ugyanilyen alkalomhoz illetlennek látom a koptatott farmert és túlméretezett felsőt. Semmi sem jó.

(Semmi sem elég jó.)

Először lófarokba gyűjtöm frissen mosott és szárított tincseimet, összefogott vége szelíden sepri jobbról-balról meztelen nyakamat, felborzolva a lágy tapintású, rakoncátlan babahajakat, másodszor laza kontyot készítek tarkóra, aztán mégis feljebb mozgatom, majdnem fejtetőre – csak lazán, mintha ugyanolyan este lenne, mint az összes többi. Tulajdonképpen ugyanolyan.

(Kurvára nem ugyanolyan.)

Enyhe ingerültséggel bontom szét, finom hullámokba verődve ömlik vissza vállaimra, beletúrok, eligazítom, szemérmes iskolás lány fazonba simítom, majd szétkergetem a tincseket, durván, szélfútta hatást elérve. Mindegy, mit veszek fel, mindegy, milyen parfümöt választok, mindegy, milyen frizurával jelenek meg, és az is mindegy, használok-e matt rúzst, vagy füstösre festem-e a szemeimet, úgysem fogok tetszeni magamnak. Nem magam miatt. Ó, a legkevésbé sem.

Miatta.

Pedig horogra akadt – jó lenne azt mondani, horogra akasztottam, aktívan részt vettem benne, sőt, egyenesen irányítást szereztem az események felett, csakhogy ennél távolabb nem is eshetnék az igazságtól. Legalább annyira tartom magam találkozásunk szerencsétlen elszenvedőjének, mint őt, Balzac-ot – különös vibrálás forrósítja fel nyakszirtemet egy pillanatra –, és pontosan annyira sajnálom mindezért, mint magamat.

Utolsó, meglehetősen reszketeg, lélegzetvétellel lekapom a legközelebb eső koktélruhát – bézs színű, vörös, barna és fekete rajzolt mintákkal –, kiválasztok hozzá egy tűsarkú ezüstös szandált, felmarkolom a passzoló borítéktáskát, és visszatérek a szolid, tarkót mutató kontyhoz, két kósza tincs előre hull. Minden passzol.

Harmincöt perccel, tíz metrómegállóval, megszámlálhatatlanul sok catcallinggal és lépcsőfokkal később nyugati irányból bukkanok fel, a megbeszélt időpont előtt legalább fél órával. Rossz szokás. Nem, nem rossz, hanem berögzült. Taktikusan pozicionálom magam, kapualjba húzódva – teljesen üres, mindössze néhány cigicsikk jelzi, hogy valaki járt már itt előttem is – mérem fel a terepet.

Egyetlen egy dolgot nem értek. Elenyésző, igazán semmiség, nincs jelentősége, de mégis…

Miért érzem azt, hogy a szívem mindjárt kiugrik a helyéről?

Ajánlott tartalom

Elküldésének ideje --

Balzac & Florence
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Ariadne && Balzac
» Balzac & Benjamin - bittersweet first meeting
» balzac & florence
» Birdie & Balzac
» Everybody needs a Friend ~Balzac & Belisa~

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: