Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

balzac & florence

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Ápr. 05, 2020 6:07 pm
Éles reflexeimre támaszkodva csípem el az arcát szelíd hullámként beborító pírt, hirtelen – ugyanakkor váratlanul – korbácsolódik fel, halványpiros habjai szétterülnek, mielőtt végleg visszahúzódna, száraz, érintetlen partot hagyva maga után. Érkezésem pillanatától kezdve – egészen mostanáig – több tucatszor jártam be vonásait, tekintetem szükségtelenül sokáig időzött rajtuk, beleértve nyakának szépen metszett ívét és ádámcsutkájának hüvelykujjnyi kitüremkedését, ennek ellenére megmagyarázhatatlan éhséggel nyelem látványát – hol apró, jelentéktelennek tűnő részletek ízlelgetésével, hol kiszélesítve perspektívát és fókuszt, egészében harapok belé. Különös, gyenge büszkeség fátyolozza távolságtartásomat: ezt én tettem, realizálom enyhe meglepettséggel, ez miattam történt, pillangószárny rebbenése vagyok, amely önkéntelen pírt indít el az ismert világom másik felén.

Még idejében kapom el róla tekintetemet, mielőtt cseppet sem hiúságból vagy elégtételből fakadó elégedettségem kirajzolódhatna előtte, ügyesen zsonglőrködünk egymás érzéseivel, csakhogy kettőnk közül én pontosan tudom, mit csinálok, miközben benne – vélhetően – nincs hátsó szándék vagy megtévesztő gondolat.

Legalábbis szeretném ezt hinnem. Nem, pontosítok, muszáj ezt hinnem, különben…

Önmagamhoz képest kissé sután – másokhoz mérten továbbra is fesztelen magabiztossággal – vonok vállat, nyilvánvalóan erre nincs jó válasz, nincs retorikai kiskapu, elvégre mégsem mondhatom neki azt, hogy senkiben sem bízom, soha, főként benne nem – ó, dehogynem –, mert bűnben fogant, mert természetellenes a létezése, mert nem tartozik hozzánk és közénk. Innen mindössze egyetlen ugrás szükséges az ital felhajtásához, és abban az ugrásban benne van az egész életem. Furcsa, pár mondatba milyen könnyedén belesűríthető több év gyász, harag és fájdalom.

Keserűséggel átitatott, érdes nevetést hallatok, egy régi mese jut róla eszembe, valami kutyával, nincs súlya, sem mélysége, a felszínen lebeg. – Ugyan, nem ke… – érintésére ismét összerezzenek, félszeg lúdbőr kapaszkodik fel karomon, egészen tarkóig siet. Összefonódó ujjainkra pillantok, nem csupán fogadom a gesztust, hanem aktív résztvevőjévé válok, akaratom ellenére mozdulok, gyűrűs- és kisujjam hajlik, tenyeremhez ölelek belőle annyit, amennyit ilyen szögből lehetséges.

– Nincs mit sajnálni ezen, mármint tényleg – tónusom védekező, hátráló, túl közel kerültem hozzá, és félek, lényének tömegvonzása magával és magába húz –, mindenkivel történnek rossz dolgok. Nem tudom, észrevetted-e, de a kelleténél talán zárkózottabb vagyok – ismét beharapom az ajkamat, tökéletes összhangban hüvelykujja első, gyöngéd simításával.

Megnyílni annyi, mint kiszolgáltatottá lenni.

Azt hiszem erre gondolok a meghívását követő lélegzetvételnyi csendben, azt hiszem erre, meg arra, milyen szép a szája, akárcsak élesre hasított álla, hogy a tekintete meleg, reménykedő és kedves, végtelenül kedves, sokkal kedvesebb, mint azt megérdemelném, miközben sokkal kevésbé vagyok kedves vele, mint az megérdemelné. Gyöngyházcsillogású foga ajka húsába mélyed, barázdák közé ékelődik röviden – ingerlően. Viszketés a bőröm alatt. Szelíden rászorítok a kezére, csakis utána bújtatom ki sajátomat biztos fogásából. A rendelésfelvételhez kikészített noteszért nyúlok, két üveg között tollat is találok, és meggondolatlanul, és ostobán, és szörnyű befolyásoltság alatt, mégis könnyedén, sőt, örömmel felfirkantom a telefonszámomat. – Küldj nekem egy üzit, hol és mikor találkozzunk, formálisan vagy lazán öltözködjek-e, és ha szerencséd van – itt összeütközik a tekintetünk, megmártózom benne, szemérmetlenül –, nem ültetlek fel.

Tudnia kell, pontosan ebből, hogy bármit is írjon, ott leszek. Felkészülve mindenre, persze, elővigyázatosan, online terepszemlét követően, minden óvintézkedést betartva, leheletnyi bizonytalansággal, de ott leszek. – Nagyon örültem a találkozásnak, Balzac – nem kellene lábujjhegyre állnom, mégis megteszem, röviden arcához érintem ajkaimat. – Yoda – hajolok le sietve a kutyához, hogy megveregessem a feje búbján, mielőtt pontosan azzal a természetességgel sétálnék ki az ajtón, mint amivel bejöttem rajta.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Pént. Márc. 20, 2020 3:14 pm
All the moonlight upon her, all the darkness within her

Perzseli a torkomat a körülöttünk lévő levegő, bekúszik a bőröm alá, pírba borítja az arcomat, ijesztő sebességű táncra késztetve a szívemet. Egyszerre riaszt meg és egyszerre akarok belőle többet – a mérleg tökéletes egyensúlyban billeg.
Vonzz, hogy megküzdjek a bizalmáért, hogy valami benyomást rágjak a szívébe, pozitívat vagy negatívat, ami üldözi az álmaiban, a fülébe búg és nem bír tőle nyugodton maradni. Akarom, hogy rám gondoljon.
Kérdés siklik le az ajkáról, sziszegve kígyózik felém, a tekintete úgy villan, mintha ezt nem szabadott volna meghallanom, mintha ennek a beszélgetésnek egy koponyán belül kellett volna maradnia. És pont ez az, amiért képtelen vagyok bele nem lendülni a témába:
- Az, hogy ismeretlen vagyok már rögtön elég alapot nyújt a bizalmatlanságra? Ha ez valójában így lenne, nem lennének emberi kapcsolatok sem – tárom szét felé a kezemet, olyan ez, mintha győzködném valamiről, csak magam sem tudom, hogy miről. Talán magamról? Talán ez egy borzalmasan hebehurgya reklámszöveg?
Újabb szavakat dob felém, felvonom a szemöldököm, a homlokom ráncolom. Hát tényleg mindig visszatáncol? Mindig ennyi kérdést kapar a torkomra, hogy a levegőnek ne jusson hely, csak az arca ívének és a csavart személyiségének? – És pont ez benne az érdekes, mert ha mindenkiről tudnánk mindent, egy idő után inkább elkerülnénk őket.
Ahogyan közelebb lépek hozzá, bele az aurájába, a gondolataiba, Flo az ajkába harap; egy ilyen kis mozdulat is morgással fenyegeti a mellkasomat, a szívemet, amely olvadt vajként terül szét a mellkasomban. Néhány centi lobog közöttünk, a feszültség zászlójaként, de nem hidalja át egyikünk sem, mintha az események láncolatát rántaná magával… és miért is lenne az baj? De aztán felborzolja a kedélyeimet a hazugságának a vegyülete, ahogyan felém záporozik a levegőben, maradnék, valami mégis tekintélyes távolságba rángat hátrébb.
Az arcát pásztázom; egy macskás vonás sem rándul, egyetlen pórusa sem árulja el. A hangja reszelős, elképzelem, ahogyan nem a hazugságok szorítják el a torkát, hanem más helyzetben cseng ajka így a fülembe, ám ebbe belevörösödöm és a pultra markolok.
- Gratulálok – a hangom őszinte, de tompa -, ennek azért igazság szaga van.
És gondolkoznék, annyira kaparják a fejemet a gondolatok, az érzelmek, de ő megint megnyalja az ajkát, én megint követem a nyelve kacér táncot járó vonalát, megint fordul egyet a szívem a mellkasomba és szerencse, hogy fogom a pultot, mert most biztosan bedőlnék alá. Lehengerel. Még az is, ahogyan rendezi az arcvonásait, az azon átfutó érzelmeket, melyik túl gyorsak ahhoz, hogy bármit is meg tudjak határozni belőlük.
A kezem italtöltéssel vacakol, hogy frusztrációmat a poharakba töltsem. Tósztot mondok a hazugságokra, bántom őt, habár nem is bántás ez, csupán csapdába akarom ejteni az igazságot. Flo kiveszi a kezemből a poharat, miközben a lehúzott ital marja a torkomat, beleszagol, majdnem félrenyelek.
- Netán mérget keresel benne? – kérdezem meg tőle az ajkamat letörölve. Aztán a kézfejem bőréhez koccan a fogam, amikor beismeri, hogy hazudott. A szemeim kikerekednek, a szívem tótágast áll, ahogyan szó szerint lemerevedve, csípőmet a pultnak döntve hallgatom az ajkából felbukkanó szavakat. Nem néz rám, a poharat és a benne lévő folyadékot szemléli, de tudom, hogy nem keres semmit, csak néma támaszt a témához.
- Basszameg – a szavak egyben, sután törnek ki az ajkamon, belerezdülök az érzelmeibe, a kezemet a szemem elé emelem, majd a hajamba tépek. Tuskó vagyok, sótlan, érzéketlen, gyilkos, hogy nem vettem észre, miért kerülte ezt a témát. Mégis, abszurd módon megtisztel az igazsággal, a szemeim rá tapadnak, mintha kitisztulna körülötte a kép, feltűnnek az orrán táncoló szeplők, a vékony vonal az arca mellett egy mosoly állandó maradékaként…
- Sajnálom, Flo… - a kezem az övé után nyúl, szívből jövő reflex ez, nem lehet ellene mit tenni, ahogyan az ujjaim az övére kulcsolódnak – Mármint, sajnálom, hogy ezt az egészet kirángattam belőled, hogy elvettem tőled a döntés lehetőségét, mikor osztod meg velem… és még ha nem vagy több egy mániákus hazudozónál, engem akkor is a hálódba ejtettél – a szavak beleragadnak a levegőbe, mihelyst kimondom őket, de kikívánkoznak és nem is szégyellem, mert a szívem napsütötte réten jár örömtáncot, amire fel akarom kérni őt, hogy tartson velem. Ő persze az italt húzza le – ez még mindig irigységgel tölt el.
- Szóóóóóóval – húzom meg hosszan az „ó” betűt, ahogyan hüvelykujjam cirádás mozdulatokkal simogatja a kézfejét, apró csapások ezek az érintések a szívembe, de nem darabokra cincálnak, hanem éppen ellenkezőleg; összeraknak. – Ha már úgyis egy tahó vagyok és a statisztikák szerint a nők buknak a lehetetlen esetekre, nem lenne kedved hagyni, hogy programot tervezzek neked és nekem… mondjuk, holnapra? - az izgalomtó furcsa szavakból összecincált kérdés ez, felkérés egy randevúra, de többre nem telik, mert macskaszemek járnak kínzó táncot az idegeimen.
Most én harapok az ajkamba, én lépek hozzá közelebb, megint, mintha a vonzáskörében ragadtam volna, lenézek rá, a válaszát várva, reménykedve abban, hogy nem táncol vissza újra és újra, ütve az igazság meleg vasát, rettegve a kihűlésétől…
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Márc. 19, 2020 3:43 pm
Hazugságot hazugságra halmozok, ezzel kapcsolatban nincsenek tévképzeteim, pontosan rálátok viselkedésem hamis vonásaira, de ha akarnám, sem lehetne megmagyarázni, miből fakad tartózkodásom, mások által nyugodtan cicázásnak aposztrofálható attitűdöm. Balzac érdemelhetne többet is ennél, fut át kéretlenül gondolataimon, felülírva az addigi, erősen irányított asszociációs áradatot, csupán máshol, máskor, más körülmények között kellett volna találkoznunk. Ha évekkel ezelőtt nem irtja ki valaki – valakik – gyökerestül a családomat, ha máshová születünk mindketten, ha nem örököl hibás géneket, és belőlem sem faragnak könyörtelen gyilkost… Ha összefutunk, vagy mindketten jó pillanatban húzzuk jobbra egymás képét, és összefutunk egy hasonló bárban, és hozza ezt a kedves, elbűvölő formáját…

Ha ő nem lenne ő, és én sem lennék én, és a világ sem lenne olyan, amilyen… ha…

Feltételes móddal felesleges kibélelni a valóság hézagait.

Bizalmatlanságom éppen ezért nem alaptalan, tulajdonképpen semmit sem tudok róla, a felderítés első napjai mindig bosszantóan képlékeny, könnyen átrendezhető képet adnak a célpontról. Jelen esetben célpontokról. Bárki lehet ezek alapján, bármilyen bűnlajstrommal rendelkezhet, személyiségének csupán a felém mutatott rétegeit, oldalait ismerem, vidáman megcsillanó szemében fekete végtelenné sűrűsödhet a gyűlölet másodpercek alatt. – Biztos vagy benne, hogy alaptalanul? – siklik ki meggondolatlanul ajkaim közül a fejben abszolút költőinek szánt kérdés. Megzavar – sokadszorra, sokféleképpen, kizökkent, kigáncsol, közelsége ismeretlen frekvencián rezeg, belevegyül eredeti terveim hullámaiba. – A mai világban senkit nem tud senkiről semmit – súlytalan mentési kísérlet, igyekszem vállvonással teljessé tenni, hátha akkor nincs kedve tovább kutakodni, miért ragaszkodom a képzeletbeli falhoz, a légüres térhez, amelyen nem engedem, hogy áthatoljon.

Ennek ellenére természetesen éppen azt teszi. Áthatol.

Váratlan – persze, váratlanként jellemzem, pedig legalább harmadszorra fordul elő, szisztematikus lépés tőle, amit valamiért nem próbálok elkerülni – közeledése ismét szűkre húzza torkomat, lélegezni sem merek, nehogy egy nevetséges, árulkodó kis hang elhagyja a számat. Lélegzete kellemesen meleg, beborítja arcomat, végigcirógatja a járomcsontomat, becézget, szemérmetlenebbül és gyengédebben, mint bármelyik verbális kedveskedés. Akaratlanul beharapom az alsó ajkamat, centiméterek választanak el minket egymástól, nesztelenül és erőlködés nélkül áthidalható távolság.

Ezúttal Balzac hátrál el tőlem, miután fürkésző tekintete bejárja arcomat, most védtelennek érzem magam, kiszolgáltatottnak és gyengének, amit gyűlölök, nem tudok mit kezdeni a kontrollvesztettség állapotával. Engem hiába kértem bizalmi játékokon a gimnáziumban, hogy engedjem el magam, és dőljek hátra, az osztálytársaim elkapnak, ellenálltam. Hogyan bízhatnék másokban, miközben mások is tévesen bíznak bennem?

– Abból kaptam életem legszebb kilencven százalékos eredményét. – Kissé reszelős a hangom, kissé távoli, mintha most próbálnék beszélni először hosszú évek némasága után. – Mármint a Római Birodalom bukásából – pontosítok valamivel összeszedettebben. Nyilvánvalóan nem a képességeit csillogtatja meg, hogy átlát rajtam, inkább a saját szétesettségem bizonyítéka, hogy észrevette a hazugságokat. Ferdítéseket. Csúsztatásokat. Hiszen az egész életem egymásra épülő, egymásba olvadó, egymásból sarjadó füllentések sorozata.

Kiszáradt ajkaimon sietve végigfuttatom a nyelvem hegyét, amíg elfordul, rendezem arcvonásaimat, és megpróbálom lenyelni a rágós, oldhatatlan bűntudatot. Tulajdonképpen semmit sem tudok róla. Lehet, rendes srác.

(Basszus, remélem, rendes srác.)

Előre nyúlok, a nekem töltött italra ügyet sem vetve, amint az utolsó csepp is leszalad a torkán, elveszem tőle a poharat. – Rendben, igazad van, hazudtam. – Fogalmam sincs, miért szimatolok bele az orromhoz emelt pohárba, mintha valaminek a nyomait keresném, például a lélegzetének. – Nem szeretek róla beszélni, mert nem vidám téma. Pár éve meghaltak a szüleim, ezért a bátyám átvette a családi vállalkozást. – Leteszem a pultra, a sajátomért nyúlok, de nem emelem a számhoz, inkább csak nézegetem. Inkább azt, mint Balzac arcát. – Be kellett szállnom, szóval lőttek a továbbtanulási terveknek. Nem erről álmodtam kisgyerekként, de hé, az élet többször igazságtalan, mint igazságos. És nincs olyan rossz dolgom – ennél a pontnál húzom le gondolkodás nélkül, fintor nélkül, megfeszülő torok nélkül. Szinte átfolyik rajtam, ahogyan kipatakzott belőlem az igazság. Az igazság erősen konkrétummentes verziója.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Márc. 08, 2020 3:44 pm

Mintha a tér egyre jobban szűkülne körülöttünk, mintha a falak felénk közelednének; nincs robaj, nincs morgás, csak a csend karmolása a bőrödön, a másik lélegzetvétele dobban a szívedben, és ő mégis hátrébb táncolna éjloboncával. Mintha nem akarná, hogy a falak összeérjenek, hogy egymáshoz kényszerítsenek minket és kénytelenek legyünk elviselni egymás bőrének vegyülését.
Az ajkak olyan igazul gördülnek le a számról, mint még soha egy szeretlek sem, hogy bennem bízhat, hogy a lelkem képtelen lenne becsapni őt. És erre Florence szemei mégis macska módjára szűkülnek össze, ettől csak még karakteresebb kifejezést kölcsönözve az arcának. A szívem persze szűköl és kapar ennyi gyönyörűségtől, az ajkamba harapva fojtom vissza magam.
Persze ahogyan a karomat összefonom a mellkasom előtt, hozzáérek; hangja árulkodó módon hullik szét, majd arckifejezését mégis szigorba rendezi és pillantása lecsúszik rólam. Esküszöm, fáj azoknak az elmérgesedett zöld tekinteteknek a hiánya, ahogyan pírba öltöztetik a bőrömet.
- Észrevetted már, hogy alaptalanul is borzalmasan bizalmatlan vagy? – kérdésére kérdéssel felelek, az árok egyre jobban mélyül a két szemöldököm között, ahogyan a vidámság kúszik le az arcomról.
Az egyik pillanatban magához táncoltat, mosolyog, aztán ártatlanságba burkolt szavakkal emel közénk méteres falat és én beleszédülök ebbe a táncba, amikor a falnak csapódom. Túl nagy bennem a vágy, kaparja a torkomat, a szívemet, az ujjbegyeimet, hogy hozzáérjek, finoman megrázzam és megtudjam viselkedése miért-jeit. Ugyanakkor a szívem heves, ritmustalan dobogásba kezd, ha a miértekre gondolok.
Becézésem hatására valamiféle rejtett rezdülés fut végig a testén… Nem, nem is inkább rezdülés, csak a körülöttünk lévő légkör megváltozása, valamilyen módon tisztábbá, de mégis pórusba bújóbbá változása, amit képtelen vagy logikusan gondolkodni. Nevetés lopózik a hangjába, az amúgy is ragadozóhang csak még vonzóbban eszi bele magát a fülembe. És bárcsak, bárcsak ne cirógatná lágyan végig a szívemet, hogy halkan felhördüljek, csak magamnak, de neki is hallhatóan.
- Ha ezt mondanád, azt válaszolnám, hogy hazugság – lépek egyet közelebb, tekintet a tekintetbe mélyed, a leheletem a járomcsontját súrolja, mert nem sokkal magasodok fölé; az ajkaink könnyedén kacérkodhatnának egymással, ha nem érezném magam becsapva. – És ez is hazugság. Hiába burkolod nevetésbe, hiába álcázod viccnek, ha hazugság – most rajtam van a sor, hogy a szemem összeszűkülve mérje végig az arcát, csak egy pillanatnál tovább elidőzve az ajkain. Látom, ahogyan ívbe görbülnek a visszafojtott nevetéstől és nevetni akarok vele, csakhogy a szavak olyan hamisnak bújnak ki a nyelve alól…
Aztán nem kell sokat kívánnom, tényleg nevetek, amikor azt mondja, hogy könyvelő. És ezt cseppet sem élvezetes nevetés.
- Persze, ha te könyvelő vagy, én történelem tanár, aki éppen Yoda-t oktatja a Római Birodalom bukására…. -  nevetésem elhalkul, mert azért az igazság magvai kicsíráznak a fejemben, zavartan lépek egyet hátra, a túlontúli közelségétől megbabonázva. – De ha szeretnéd, ha neked könnyebb, akkor elhiszem neked, hogy könyvelő vagy. Vagyis inkább felajánlom, hogy úgy teszek, mintha nem lenne roppantul gyanús ez az egész.
Elfordulok tőle, ez fizikai fájdalommal jár, szóval visszafordítom a pultra fejjel lefelé állított poharakat és teletöltöm őket. Flo felé pöckölöm az egyiket.
- A hazugságokra – emelem felé a poharamat, aztán erőt merítek, egyenesen a poharam tompafényű aljából.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Márc. 05, 2020 4:53 pm
Ügyetlen átvizsgálásra kalibrálom gondolataimat, szavanként, rezdülésenként fejtem vissza, mi történt kettőnk között alig öt, tíz, tizenöt perccel korábban, reakcióra kutatok reakciót, téves kapcsolásokat, hamar kisülő érintkezési pontokat, de fogalmam sincs – pedig erősebben akarom, mint amilyen hévvel rámarkolok a pult oldalára, ujjaim pillanatok alatt belefehérednek -, hol siklott ki, egyáltalán miért siklott ki. Siklottam ki.

Vérszegény mosolyra futja tőle, erőtlen ajakrándulásra, azt hiszem, a helyzet komolyságához sápadok, amivel párhuzamosan rögtön érvényét veszti az élcelődésbe hajló kijelentés igazságtartalma. Önmagam akaratlan szabotálása – miért kellett száznyolcvan fokos fordulattal semmissé tenni tökéletesre csiszolt inkognitómat? - megmetszi a lehetséges csipkelődéseket, képtelenség rámutatni, kettőnk közül kire is haragszom igazán – feltételezem, egyszerűbb lenne Balzac-ot megnevezni -, ezért a döntésképtelenséggel járó, kihagyott ziccer jut nekem. Ha tudnád, valami ilyesmit nyöszörgök fejben, hatástalan titokzatossággal, lemállik róla a baljóslatú tónus, a kétértelmű réteg, ha tudnád, ismétlem a koponyámban rekedve, tekintetem is kopottan, fénytelenül üzen.

Természetesen Balzac nem tudja, nem tudhatja, csinos arcomhoz és genetikával ügyesen összehozott testem csupán mélységet és komplexitást felejt el kölcsönözni nekem, szóval biztosra veszem, még feltételezni sem merné, mi mindent lehetek, mi minden vagyok. Bal tenyeremmel sietve megtörlöm a homlokom, tekintetem riadt madárként telepszik meg arcán, majd röppen felfelé, valahányszor úgy érzem, közelségének gallyai megreszketnek. Logikusan átgondolva, inkább én reszketek meg, teljes lényemben, belül csipkéz az izgatottság.

Mindez másodpercekig tart – bénultságtól sápadtságig, sápadtságtól túlzott aggodalomig -, hamar rendezem vonásaimat, engem nem a kétségbeesésre tanítottak, nem ezt akartam megtanulni, máshogyan és másra képeztek, ha pedig rajtam múlik – és ugyan, ki máson múlhatna -, maradéktalanul eleget teszek majd a felvázolt tervnek. Nem téríthet el a célpont, eddig sem térített el, csak ne nézne rám így, ilyen puhán, ilyen indíték nélküli odaadással, ilyen izzó csodálattal.

Kiejti a nevemet, nem, nem kiejti, inkább kilélegzi, kisóhajtja, a kettőnk közötti, egyre zsugorodó távolságba, nem lenne nehéz előrébb mozdulni, a fizika törvényeire hivatkozva, és lopva jólesőt kortyolni parfümjének és bőrének egybemosódó, karakteres illatából. Eddig biztosra vettem, hármunk közül én gondolkodom a legtisztábban, legkevésbé befolyásoltan, én vagyok a csapat racionális végpontja, valamiféle gyakorlatiassági spektrum praktikus tartománya, erre sikerül tíz évet fiatalodnom félórányi udvarlás után. Amatőr hiba.

Például azt mondja – szemem szívdobbanásnyi időre hitetlenkedve összeszűkül -, nem él majd vissza a bizalmammal, erre a cinizmus belső morgása helyett automatikusan hiszek neki. Kölcsönösségi szintre emelem. – Észrevetted már, hogy az emberek meggondolatlanul ígérgetnek mindenfé… - összefonódó karjai valahol itt találnak el, bőrt kívánok bőrre, különös módon mégis megelégszem futó kontaktusunktól -, …lét? – Szándékosan leszakítom róla pillantásomat, Murphy törvényeihez igazodva, ilyenkor nem érezik senki a megmentésemre, öt méteres körzetben minden vidáman vagy élet-sújtottan iszogatja a kikért italát, sehol nincs szükség utántöltésre. Hol vannak ilyenkor az izzadt, alkoholszagú, végletekig perverz férfiállatok?

Becézésének hatására vibráló forróság árad szét a mellkasomban, senkinek nem engedtem meg, senkitől nem szeretem, sőt, senkitől nem viselem el, de belőlem leírhatatlan természetességgel bukik elő, rám ömlik, éppen direktség és erőltetettség hiányában. – Ne mondd, hogy ugyanúgy tudnál rám nézni, ha azt mondanám, influenszer vagyok, és a tulaj fizet nekem egy páros mozijegyet, ha lövök egy képet a bárról, és kiteszek egy fél perces videót instasztoriba – szám sarkában már ott bujkál a nevetés, hangszínemet is átitatja, de egyelőre még igyekszem tartani a jól megszerkesztett pléhpofát. – Vagy bárkritikus, és a cikkem azzal kezdődik majd, hogy a pultos minden vendég szeme láttára rosszul lett. – Összeszorítom ajkaimat, innentől felesleges titkolózni, ennek ellenére sikerül visszafojtanom a kitörni készülő nevetést. – De igazad van, én tudom, mivel foglalkozol, úgy fair, ha ugyanezt az információs alapot megadom neked. – Hazugságok között kutakodom, mégse mondhatom, hogy könyvkötő vagyok, nem igaz? – Könyv…elő vagyok. – Szép találat. Ki gondolná rólam?
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szer. Feb. 26, 2020 1:13 pm

Lázasnak érzem magam; minél közelebb kerülök hozzá, annál jobban valami betegség, nem, nem is betegség, inkább függőség jeleit mutatom. A testem lángokban áll, nyaldossák a szívemet és őrült mondatokat csalnak ki a számból, a torkom kapar, kepeszt értem, hogy olyan mondatokat küzdjek ki magamból, amelyek elnyerik a nő tetszését.
Soha nem éreztem már ilyet. Éreztem már a szerelem suhintását, azonban ez más; ez nem suhintás, ez pofon, az érzelmek ellenem fordulása, valami olyan érzés, ami ellen, ha akarnék, sem tudnék tenni.
És ez borzalmasan megijeszt. Alig fél óra után a saját eszem hagy cserben és elrejtőzik a szívem palástja mögé. Arról nem is beszélve, hogy felcsúszott felsőjével párhuzamosan akad el a lélegzetem és akad ki a szívem. Pedig csak egy csík hasizom, semmi több. A hajamba túrok és kényszerrel fordulok el tőle.
Ám játékos hangja szinte könyörög, hogy forduljak oda, nézzek rá és lépek be a saját földi poklom csábító ajtaján. Valahol mélyebb tónusokat érzek a hangja mögött megbújni, mire megemelem a szemöldökömet.
- Rendkívül fenyegetőnek hangzol, hercegnő – kacér félmosoly csúszik az arcomra, a ritka fajta, ami hatására előbukkannak a gödröcskéim is. És a mondata furcsa reményt lobogtat meg a szívem előtt; mintha valamilyen jó nagy csomagba burkolt célzás lenne, amit hónapokig tart, mire megfejtek.
Mindketten lehúzzuk az italainkat, bár én lemaradok tőle, de utánzom mozdulatát, ahogyan lefordítva a pultra teszi a poharat. Minden apró, másnál hétköznapi mozdulatnak számító kecses kartánca, ajakmozgása, orrának pisze íve, az ajka görbülete lenyűgöz. És ez veszélyes.
Egyszerre soroz le a válaszaival, egy pillanatra meghökkenek, az arcomra csodálkozás ül ki; mert én csak nemet hallok. Nem, nem, nem. Nem akarlak látni. Nem, nem jön be a borzalmas kacér szöveged. Nem, nem vagy az esetem. Nem, csak megszántalak. Majd kissé nehéz és sejtelmes szavak buknak le az ajkamról, amelyek következtében meglepődve néz rám.
A meglepődése semmi ahhoz képest, amikor végre elmondja a nevét. És hihetetlen, hogy egy névtől mennyire kidagad a mellkasom, mennyire büszkének érzem magam és hogyan megváltozik az őt körül lengő karakter. Csak bámulom az arcát, a szemét, közben a fejemben a neve táncol.
- Furcsa mód megtisztelve érzem magam, Florence – a neve tökéletesen illik a számra, ahogyan kiejtem. A csengése a lelkemig kúszik és elönti a testemet. – Nem fogok visszaélni a bizalmaddal – jelentem ki komolyan, a szemébe mászva.
Florence persze mégis tudja, hogy egyik pillanatban hogyan csavarjon az ujja köré, majd fojtson meg. Elhint aprócska mondatokat, megjegyzéseket, amitől megint közelebb lépek hozzá, már túl közel vagyok ahhoz, hogy biztonságos legyen; a teste vonzáskörében. Mintha egy bolygó lennék, aki egész életére arra lett kárhoztatva, hogy körülötte keringjen.
- Tegyél egy próbát velem; majd meglátjuk, hogy elhiszem-e, vagy sem – közelebb hajolok hozzá, ezzel egyidejűleg összefonom a karomat a mellkasom előtt. A mozdulat hatására kézfejemmel véletlenül végig simítok a felkarján. Megköszörülöm a torkomat.
- Miért érzem úgy, hogy valahogyan úgy értünk veszélyesebb terepre, hogy észre sem vettük? Se könyörgöm, Florance, Flo, hogy ez egyszer ne terelj – a hangom szilárd, lábamat megvetem a földön.
A szívem borzalmas csatába és viharba keveredett, mióta ez a csodás nő betette a lábát a Blasphemy ajtaján. De mégis úgy csűri-csavarja minden szavát, mintha előtte élesen megrágná őket és csak a finomított változatot tárná elém.
Miért?
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Feb. 25, 2020 4:56 pm
Fáziskéséssel jelentkezik minden – égető érzés a torkomban, izzó borzongás a gerincem mentén, amely tarkóig kapaszkodik, és nyakszirti pontossággal omlik szét. Tekintetem önkéntelenül tér vissza hozzá, sokadszorra, kezdeti szándékosságom felszívódni látszik, pedig innen kifejezetten jó szögben fedezhetném fel a hátsó helyiségekbe vezető ajtó közvetlen környezetét – éppen ezt hagytam ki előbbi cikázásom közben -, válla feletti elpillantásom fókuszvesztett kísérlet csupán, stratégiai fontosságú részletek válnak kontúrtalan foltokká. Ismeretlen októl megrészegülten – meglehet, a közelsége, a bókja, a lovagi ajánlattétele, ezek összessége, nem tudom, nem tudom, nem tudom -, futtatom végig nyelvemet ajkaim mentén, legszívesebben kézfejemmel törölném le a szám sarkában és barázdákba ékelődő cseppeket, csakhogy közelsége hatással van rám – Balzac van hatással rám -, röviden megismétlem a mozdulatot, arcán és pillantásán osztatlan figyelme jelei után kutatva.

Bevallom, aljas trükként interpretálható, azonban kötelességemnek érzem megjegyezni, hogy nem én tehetek róla, ő kezdte, ő harapta be az alsó ajkát – azt hitte, perifériás látásom rövidzárlatot kapott, és nem észleltem -, ez amolyan visszacsatolás, ingerlésre ingerlés.

- Megvárhatnak – hangom most először igazán játékos és komoly, könnyed válaszom mögött szédítő mélység rejtőzik. – De hamar megbánnák – teszem hozzá, nehogy félreértse, és azt gondolja rólam, könnyűvérű kis lotyó vagyok, aki bárkinek odadobja magát. Mintha számítana, mit gondol rólam Washington DC díszes warlock csoportjának egy tagja.

(Valahol számít. Nagyon is számít.)

Szótlanul várok, amíg hozzám hasonló lendülettel, mégis hajszálnyit lassabban lehúzza a kitöltött italt – bármit belekeverhettem volna észrevétlenül, siklik át gondolataimon fehér zajként, fel sem fogom igazán, mindössze a gyomrom zsugorodik összébb, és a tüdőm képes valamivel kevesebb levegőt befogadni -, tökéletesen duplikálja a mozdulatsort. Tekintetemmel a lefelé forduló pohárra csúszik, ott állnak egymás mellett, ketten, szájuknál halvány hártyaszerű kört formál az üvegen maradt és gravitációnak engedelmeskedő folyadék. Lába elmozdul, egyenesen felém, követi a törzse, arca, mindene. Kéz-meleg bizsergés mossa át végtagjaimat, válaszolni szeretnék neki, igazán válaszolni, őszintén válaszolni.

Képtelenség.

- Nincs irodám, bérelt tantermem, sem névjegykártyám – egyszerre felelek minden feltett kérdésre, érintetlenül hagyom kilétem rébuszát, persze aggódom, ez a fajta kéretés végül visszaüt majd. Elveszíti az érdeklődését, esetleg türelmetlenné válik. Somolygós pókerarcomat kendőzetlen meglepettség törli el, rám ömleszti, amit nem érdemlek meg, másnak lát, mint aki vagyok, másnak, mint amilyennek magamat látom, másnak, mint amilyennek látnia kellene.

Zavartam elkapom pillantásomat, balommal rámarkolok a két pohárkára, alig férnek el, nehezen sikerül fogást találnom rajtuk, miután megemeltem őket, a pult alatt található ronggyal feltörlöm nyomaikat. A nyomainkat. Hogy elengedtem magam néhány percre.

- Florence – mondom végül, szembeszegülve önmagammal, a küldetésemmel, a névtelenséget nyújtó biztonsággal. - Ha elmondanám, ki vagyok, úgysem hinnéd el. - Most nem bántana, de ha megtudná, miért jöttem ide…? Vajon mosolya dühvé torzulna? – Yoda nagyon ragaszkodó, nem igaz? – könnyed, visszarázódott hangnememmel máris felitatom előbbi gyengeségemet.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Feb. 23, 2020 8:09 pm

Minden törekvésem ellenére még mindig valami lélek-nyomasztó hangulat kering a levegőben. Vagy csak lehet, hogy a szívem heves loholása a nő tekintete után szorítja el a torkomat, amikor ő szemügyre veszi a pultot és az amögött kiinduló folyósót. Mintha bármit nézne, csak engem nem.
Közben Yoda-ra olyan mosolyt villant, hogy a lelkem nagyot dobban és rázkódik meg tőle. Engem pedig elönt a szégyen, hogy alig néhány perc ismeretség után hogyan vagyok képes ilyet érzeni? És ez már nem is szégyen, hanem a félelem szele, hogy nem, nem érdemlem meg a figyelmét – sem a szeretetének bármely formáját.
Lemondóan csóválom a fejemet, amikor azt mondja, hogy Yoda borzalmas éjszakai szokásai tűrhetők a számára. A mosoly kacér szeglete persze ott bujkál a szám sarkában, de igyekszem visszafogni magam. Van valami hirtelenség a mozdulataiban, a szeme mozgásában, ami arra késztet, hogy lépjek hátra. De én inkább eggyel közelebb lépek. Ezen nem segít az a kacérkodó mosoly sem, amellyel elismeri, hogy borzalmas titkokat tartogató embernek nézek ki.
- Abból kiindulva, hogy a nevedet is hétpecsétes titokként őrizgeted kíváncsi vagyok, mi lehet a többi titkod, Leia – húzódik lusta félmosolyra az ajkam, szinte válaszént az övére. A „nevét” enyhe mellékízzel ejtem ki, kissé gúnnyal fűszerezve. A vállam az övéhez koccan; most nincsen megrázkódás vagy hirtelen elhúzódás.
És én mosolygok, borzalmasan, örömmel telve, mert a világ tótágast áll körülöttem és érzem, ahogyan a légkör oldottabbá válik közöttünk. Megemeli a szemöldökét, én pedig képtelen vagyok elhinni, hogy egy nő hogyan lehet ennyire gyönyörű – és ez még klisés szónak hangzik az arcára. A haját kontyba varázsolja egy fergeteges csuklómozdulattal, úgy érzem, mintha a szívem egy jó nagy darabját is belekötötte volna. A felsője felcsúszik; puhának tűnő, mégis izmos bőrcsík villan ki a hasából, amely odaszegezi a tekintetemet. Megnyalom az alsó ajkamat.
Kellene nekem egy pofon. Jó nagy. Testes embertől.
- Nem túlzás – rázom meg a fejemet. – Azt hiszik, hogy egy kis borravaló és máris megvárhatnak zárás után – emelem az égnek a tekintetemet, bele sem gondolva, hogy hányszor kellett kiküldenem a nagy harci ebet, hogy elkergesse a Belisa után ólálkodókat. Nem mondom, hogy hányszor volt sikeres küldetés, mert a halálra nyalogatásba nem halt még bele senki.
Művészkeze van. Ez hangosan ki is csúszik az ajkamon, ahogyan borostyánszín folyadékot önt a poharainkba. Ismét.
- Művészkezed van – mászik ki ajkaimon a gondolatom, amelyet nem tudok visszafogni. Az ajkamba harapva fogadom el a felém nyújtott poharat és koccintok vele. Nem iszom meg rögtön, nézem, ahogyan az ital az ajkához ér, lekúszik a torkán és lendületesen a pultra fordítja az üres poharat.
- Úgy érzem sürgősen segítségre szorulok abban, hogy hogyan is kell jó tósztokat mondani. Mondd csak, egy ilyen tehetség, mint te, nem lenne hajlandó nekem órákat adni? – pimasz vagyok. A szemem is pimasz, a szám is, a lelkem is ferdén áll. Válaszát várva lehúzom az italt és őt utánozva koppintom a pultra. Felé lépek, mintha egy láthatatlan kötél húzna a lénye felé, szavai dallamjából áradó enyhe flört felé, amitől azt hiszem, hogy a saját képzeletem űz belőlem gúnyt.
- Érdekel a neved – halkítom el a hangomat, ahogyan az ital megperzseli az ereimet, bár nem feltétlen csak az a hibás érte. Bizonyos kékbe mártott szempár, zölddel ízesítve, hollóhajjal díszített holdarc csábítja a lelkemet. – Nem tűnsz Leia-nak, habár szinte biztos vagyok benne, hogy a művészkezed és az angyalarcod mögött sokkal több rejtőzködik. Végtére is, Leia sem csak egy hercegnő volt, legalábbis nem az, akinek hitte magát – vonom fel kérdőn a szemöldökömet, ahogyan az arcát fürkészem. Várom, hogy valami átfusson azon a hófödte bőrön, valami, amitől tudom, hogy a szavaim igenis nyomnak nála valamit és nem menekül ki az első adandó alkalommal, amikor elfordulok.
Yoda a lábamhoz nyomul, orrával a cipőmet piszkálja, aztán a lábam mögé, a pult hátsó részébe telepszik. Mintha érezné, hogy a pulzusom mennyire az egekben van, hogy a torkomat valami egyszerre édes és rémisztő dolog szorítja össze, hogy mennyire meg akarom ismerni a velem szemben álló nőt. Hiszen még a neve is olyan dolog számomra, mintha egy rejtett kincset osztana meg velem.
Már a nyelvemen táncol, hogy talán nem talál elég méltónak ahhoz, hogy megossza velem a nevét, hogy így könnyebben bele tud olvadni a semmi álcájába, amikor elmegy. Mert ő olyannak tűnik, aki az éj leplébe úgy olvad bele, mintha a Nap sosem létezett volna.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Feb. 18, 2020 10:34 pm
Tengelyváltozáshoz igazodom, száznyolcvan-fokos elmozdulás írja felül eddigi perspektívámat, tekintetem elhalványuló magabiztossággal kapaszkodik meg lágybarna szempárjában, amely megtart – puhaságával, őszinteségével, ártalmatlanságával. Figyelmem felszakadozik közelségében, igyekszem tisztességesen felmérni, körülbelül hány méter hosszú lehet a pult mögötti közlekedőfolyosó, milyen széles, akadnak-e benne rejtett beugrók, alsó polcok, amelyek elég mélyek ahhoz, hogy valaki bemászhasson, akár fedezékként, akár támadópontként használhassa azt, vagy szimplán észrevétlen maradjon, és később bosszúállásra szánja magát. Természetesen lélegzetvételnyi ugrásokban sikerül átvizsgálni, hol arcának ingerlő íve, hol hangjának kellemes tónusa szakít le eredeti terveimről. Pár perccel ezelőtt azt hittem, előnyre tettem szert, váratlan rosszulléte tulajdonképpen lehetőséget kínált egy pontosabb tájékozódáshoz, a helyiség térbeliségének fejben történő megrajzolásához, de innen… innen látom igazán, mennyire mellélőttem.

Engedékeny mosolyt villantok Yoda felé, sosem mertem háziállathoz szoktatni magam, bármilyen élőlény tartása felelősséggel jár, etetni kell, itatni, gondoskodni mindenféle szükségletről, ehhez hektikus életmódon még véletlenül sem igazodna. Ráadásul mi történne, ha egyszer – teszem azt – mi maradnánk alul, és többé nem mennénk haza? Éhen halna? Ismét lenyúlok a kutyához, futólag megérintem fejbúbján, kemény csonton szaladnak végig ujjaim, belesimulva a keskeny árokba, miközben gyengédség sugárzik belőlük. – Ennyi kényelmetlenség belefér - különösebb megerőltetés nélkül tudok hazudni, ez bizonyos helyzetekben szükséges, most mégis keserű ízt hagy a számban, ezért a sör után nyúlok, és nagyot kortyolok belőle, legalább olyan lendülettel és elhatározással, mint ő teszi, néhány taktussal lemaradva tőle.

- Pontosan olyan embernek nézel ki – heccelem könnyedén, ajkaimon játszó, enyhén hamiskás mosollyal. Általában kifejezéstelennek tűnök, gyakorlatiasságra törekszem, személyiségem pragmatikus berendezkedése nem enged teret túlzott fesztelenségnek. Balzac – különös, különleges, gondolataim közé simán csúszó név – ennek ellenére akaratlanul megoldja konzisztens zárkózottságomat. Ismételt érintésére már nem rezzenek össze, pedig kellene, tényleg kellene, helyette inkább viszonzom a beledőlést, egymásnak koccanunk, mint nemrég a két sörösüveg.

Yoda és Leia, legszívesebben megkérdezném tőle, biztos-e abban, hogy zárás után nem tizenhárom éves fanfiction írók közé vegyül. Elvetném vele a sulykot, érzem, nem tudom, miből és miért, de érzem. Nem szeretném megbántani.

Kezdek elpuhulni. Tizenöt perc alatt. Mindenkori és meg nem ismételhető rekord.

- Azért ne ess túlzásokba – kétkedve emelkedik meg a szemöldököm, azt hiszem, flörtöl velem, igazán flörtöl, nem pluszfogyasztás vagy pozitív visszajelzés reményében. Illetve megvédene. Engem. Másoktól. Tulajdonképpen bárkitől. – Mondjuk azt, hogy Leia-s bájaimnak köszönhetem, hogy nem verik szét szakértő pultos után a berendezést – két kézzel fogom fel zavaróan előrehulló tincseimet, az egész hajzuhatagot, kedves és kiábrándító hullámaival együtt. Csuklómról varázsolok elő egy hajgumit, laza kontyba fogom vele, amit sikerült valamennyire megszelídítenem. Farmerdzsekim belefeszül a mozdulatba, derekamon alig észrevehetően megemelkedik a fekete póló.

Előveszek még egy poharat – hogy mit csinálsz, kedves Florence? -, az övé mellé helyezem, kitöltök legalább annyit, mint korábban – megismétlem a kérdést, mit csinálsz? -, felé nyújtom az egyiket – mondjuk a sajátját, de lehet, az érintetlent, fogalmam sincs, miközben nagyon is jól tudom, mit csinálok -, és tósztra emelem, ami nálam marad. – A feddhetetlen úriemberekre! – azzal a lendülettel lehúzom, egy kortyban, fintorgás nélkül. – Nos, ilyen egy jó tószt, Balzac, tömör és lényegre törő – lefordítva a pultra koppintom az üres poharat.

Attól tartok, én is flörtölök. Igazán flörtölök. És nem azért, hogy valamit kisajtoljak belőle.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Feb. 10, 2020 3:38 pm

Megremeg a szívem, ahogyan minden egyes kedves szavam, küzdelmem az érzésekkel lepereg a nőről. Csak nézem és érzem, hogy egyre jobban belefacsarodok minden gondolatomba, a pultbeli távolságba, a mohaszín szempárba.
A legszomorúbb az, hogy a horkoló és nyálcsorgató kutyám nagyobb sikereket ért el nálam. Akinek amúgy a fajtájánál fogva – amerikai pitbull terrier -, sokkal harciasabb feladatai lennének. Ehelyett bepisil, ha éjszaka SMS-t kapok. Folyamatosan a nő körül sündörög és én irigy módon rajta tartom a fél szemem. Csakhogy tudja, hol a határ.
De nem, Yoda bokát nyalogat. És közben röfög.
- Oké, azt hiszem megnyerted magadnak – emelem védekezően a mellkasom elé a kezemet. – Csak hogy tudd, álmában nem csak röfögni szokott, szóval javaslom a bukóra nyitott ablakot – miközben mondom, az ártatlanul felém leső kutyára nézek és a nyelvemre kell harapnom, nehogy kidugjam rá.
Mikor közli, hogy a tósztomat nevette ki, egy színpadias sóhajt hallatok, mert egy fiatal lány érkezik a pulthoz. Igazából elég kellemetlen, mivel a nő egész lényébe annyira belefeledkezik a lelkem – főleg az előbukkanó nyelvre, mely egy bronzcseppet nyel el -, hogy képtelen vagyok másra figyelni. Pultos létemre olyan kelletlenül nyitok fel egy kólát, hogy elkínzott arcomat a falra kellene függeszteni és ezzel riogatni minden alkalmazottat. Szinte a kiszolgált lányra sem nézek, annyira vonzz minden egyes molekulájával a velem szemben helyet foglaló nő. Annyira, hogy a szívem a belépése óta őrült vágtában pumpálja az arcomba tóduló vért.
Erre ő élesen vágja hozzám a mondatát, amitől a szemem elkerekedik. Aztán ha lehetne, kacér mosolyától szívesen ki is pattanna mindkettő a szemgödréből. A szívem pedig már feszegeti ki magának a helyet a bordáim között. Nap módjára vakít el a nő mosolya, ahogyan ajkainak szirmai ketté nyílnak, megmutatva a szabályos fogsorát… magam is rámosolygok, amolyan félszeg módon.
- Szóval olyan embernek nézek ki, aki borzasztó titkokat őrizget? – ebben a kérdésben két hazugság is van. És nem, nem vagyok képes választ adni a kérdésére, mert formás lábait a pultnál akarom látni és nem kifelé sprintelve a bárból. – Fogalmam sincsen, egyikbe sem járok. Nem igazán izgatnak a szociális dolgok, főleg azok nem, amelyekben mások minősítését kell valamiről végig hallgatnom – rázom felé lustán a vállam.
Görcsrándító, ahogyan összezárja az állkapcsát, amikor hozzáérek. Vajon, miközben az én ereimben zabolázhatatlan tűz száguld a szívem felé, az övéiben undor keveredik az érintésemtől? Kissé aggódva sandítok rá, megelőzve, hogy kezemet a szívemhez húzzam és próbáljam összeszedni érintésem darabkáit. Vagy szívemét. Olyan, mintha egy borzalmas egér-macska játékot játszanánk, amelyben biztos, hogy rám esik az egér szerepe.
Én leülök, ő feláll, a kutya fülvakarást kap, én pedig egy hátat, amit nézhetek. Poharat csap elém, benne borostyánszín folyadékkal és torz vonás ül ki az arcomra. Egyszerre dobog bennem a csalódottság és a bizonyítási vágy, hogy ennek a nőnek a kedvére tegyek. Olyannyira vágyom arra, hogy itt maradjon és órákig, órákig csak velem legyen, hogy megmarkolom a poharat és egy húzásra megiszom a whiskey-t.
És nem, nincsen se prüsszögés se tüsszögés. Csak most a tűz lávává fajult, a szívem pedig egy vulkán kitörésével fenyeget. Mindezt hollóhaj, mohaszem és sziromajkak miatt, amelyek enyhén ketté nyílnak… Közben megmentenek, ugyanis vendégek fáradnak a pulthoz és igyekszem nem észrevenni, hogy mennyire meredten nézik a pultban álló csodát. Még azért sem szólnak, hogy túlfolyik a sör – pedig engem már tőből lemetszettek volna.
- Nem hiszem el, hogy neked még ez is megy, előbb a kutyám, most az állásom? – sóhajtom arcomat a kezem mögé rejtve, amint távolabb lép a vendég.
Olyannak érzem magam, mintha a nő kevésbé vonzó tükre lennék; most rám nevet, őszintén és szélesen, amitől én is hasonlóképpen reagálok. A szívemet már nem említem, mert minél többet gondolok rá, annál jobban kitöréssel fenyeget.
- Aha – bólintok neki kétkedve, a mosolyom egyik oldala lelohad. – Ha így állunk, akkor kénytelen leszek becenevet adni neked, mert nem mondhatom minden alkalommal, hogy „hé, te ott”! Mivel Yoda amúgy is odáig van érted, ezért az itt tartózkodásodra Leia lesz a becses neved – hajtom meg előtte a fejemet, aztán miután a whiskey elég erőt adott ahhoz, hogy képes legyek felállni a székről és egyenes háttal a pulthoz menni, megállok a nő mellett.
- Hercegnőm – teszek neki egy cirádás mozdulatot -, Balzac Spellwood, állok szolgálatára. Nyugodtan visszapattanhatsz a helyedre, mert ha még egy férfi ilyen malacos vigyorral néz rád, kénytelen leszek betörni az orrát – lököm meg a vállammal enyhén a nő vállát. Igyekszem nem nézni a szeme ívét, az ajka vonalát, vagy azt, hogy csak pár centire áll tőlem és egzotikus illata a bőröm alá mászik.
A szívem már félig lóg ki a bordáim közül és a nő után kepeszt…
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szomb. Feb. 08, 2020 9:28 pm
Munkaköri leírásnak tesz eleget, teljes mértékben feleslegesnek tartom szavai mögé pillantani, őszintén megilletődni, testem önkéntelen reakcióinak különösebb jelentőséget tulajdonítani. Természetesen flörtöl, bárpultosokat meghazudtoló folyékonysággal, erre a hamis kacérkodásra kapnak négy-öt csillagokat betévedő, nagyra meresztett szemű kislányoktól és – esetében, merthogy ez a fajta vakság nem válogat – kisfiúktól.

Egy dologra mégsem lehet hatással – illetve remélem, nem megbűvölt kutya sündörög körülöttem, hanem saját akarattal rendelkező, maximálisan érző lény –, Yoda (tehát nem kizárólag helyes, ízlése is van) élénk szimatolásba kezd, farka változatlanul jobbról-balra csapódik, vidám ritmusban. Összenézünk, legalábbis azt hiszem, ez összenézésnek tekinthető, legalább fél másodpercig rajtam tartja derűs szemét, mielőtt felhajtott nadrágszáramnak köszönhetően szabadon hagyott bokámnak nyomná hideg, nedves orrocskáját. Oké, talán nem hamis eb. – Az este végén megkérdezhetjük, kivel szeretne hazamenni, de nem vállalok felelősséget a válaszáért – még egy kortyot legurítok, alig nyelem le, máris folytatom a kutya – milyen fajta lehet, pitbull, staffordshire terrier? – babusgatását. – Egyébként nem nevettelek ki – észrevétlenül belélegzem parfümjének és arcszeszének gyomorremegtető elegyét –, a tósztot nevettem ki.

Nyelvemet vaktában végigfuttatom az ajkaimon, hideg, szétterülő cseppeke szedek fel közben, rossz szokás az időnyerésre, mint például egy hajtincs csavargatása, vagy karkötőim egyikének fáradhatatlan csavargatása. Körbe-körbe. Amíg nem rendeződnek a gondolataim. Mindenkinek vannak titkai, hát persze, főleg nekik, rejtett szeánszok, az emberek rendszeres kijátszása. Hogyne. – Ez nem titok – vágom rá rögtön, a kelleténél valamivel élesebben, de sietve hunyorgást csatolok hozzá egy kihívó mosoly társaságában. – Ha már elmondasz nekem egy titkot, az legyen borzasztó, valami olyan, amit senkinek sem mernél elmondani. És remélem tudod, hogy a könyvklubban könyveket szokás olvasni, amiről te beszélsz az a fanfiction klub. Létezik ilyen egyáltalán?

Érintésére megkeményednek arcvonásaim – gondolom, teljesen felesleges hozzátennem, a testem milyen könnyedén árul el ugyanebben a pillanatban, sűrű libabőrbe vonja alkaromat –, szorosan zárt állkapoccsal várom ki, nem szeretném durván lerázni magamról. Warlock, az istenért, bűnben fogant, bűnbe született, koncentrálj a feladatodra, a hivatásodra!

Amint leül mellém, rögtön felemelkedem, igyekszem kedves, segítőkész mosoly mögé rejteni, mennyire elviselhetetlennek tartom a közelségét. Tarkómon bizsergető fuvallat szalad végig a gondolatra, hogy talán, esetleg, merő véletlenségből akár időzhetnék fél percet lépésnyire tőle. Megmakacsolom magam, Yoda kap még egy fülvakarást, mielőtt átvenném a férfi helyét a bárpultban.

– Igyál rá valamit – ajánlom rögtön, meg sem várom a válaszát, bár biztosan tiltakozni kezdene, elvégre még bőven tart a munkaideje. Tényleg innia kéne valami szíverősítőt, azonnal töltök neki ránézésre két cent Johnnie Walker Red Labelt. – Ne gondolkozz, csak gurítsd le – biztató kacsintással toldom meg a szelíd erőszakot, amivel megpróbálom kirángatni a jelenlegi állapotából. Lehet, elrontotta a gyomrát, akkor mindent kiszed belőle, tisztára pucolja egy feles, ha influenzás, ártani nem árthatunk, amennyiben lelki gondokkal küzd, átmenetileg feloldódnak azok az alkoholban. Valaki leint, odahúzódom, két csapolt sört kér, a tudásomhoz mérten igyekszem tűrhetően kezelni a sörcsapot, valamennyi lefolyik az oldalán, és talán túl habos, de szó nélkül kifizeti, undorító vigyor kíséretében. – Elmondanám a nevemet, de tudod, éppen feketén dolgozok egy bárban, nem lenne szerencsés – ezúttal képtelenség elfojtani a mosolyomat, széles, örömteli, kicsit játékos, kicsit felszabadult.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Pént. Feb. 07, 2020 5:32 pm

A nő – nem, fiatal lány – tekintete ide-oda ugrál a bárban, nem túl feltűnően, inkább, mint egy lapos tekintetű macska, aki szemrevételezi a környezetét. Az egész lány egy ugrásra kész nagymacskára emlékeztet, ki némi dorombolás után előszeretettel mélyeszti beléd a karmait. És mi most csak dorombolunk.
Néhány másodpercig rám villan a tekintete és valamilyen furcsa módon, de megtisztelve érzem magam. Arról nem is beszélve, hogy ez a pillantás kellően elegendő volt ahhoz, hogy a vénáimban lévő vért tűzzé változtassa, amely félő, hogy azonnal belobban a szívemben. De persze, a lány nem kíméli a szívemet; megsimogatja Yoda-t. És mindezt a mozdulatot olyan kecsességgel teszi, hogy egy hattyú irigykedve nézve rá a tollai mögül. Kissé kihajolok a pult mögül, hogy saját szememmel láthassam az interakciót, azonban nem várt felfedezésbe ütközöm; egy mosolyba.
- Ha nem akarod, hogy menten beléd szeressen, akkor jobb, ha lehúzod a sört és menekülsz, vagy egész este nem szabadulsz tőle – és nem, fogalmam sincsen, hogy a kutyáról vagy magamról beszélek-e. Pedig a szívem csorba, mint egy bögre széle, amelyből egy újabb darab van ép leszakadóban, amit Ariadne-nak hívnak.
Csilingelve koccintjuk össze sörös üvegjeink nyakát és látom, ahogyan oldalra fordulva kuncog. – A kedves hölgy most kinevet engem? – kérdezem tőle amikor borostyánba futatott szemeit rám emeli. A szívem újra dobban egyet; méghozzá akkorát, hogy olyan, mintha alapjáraton egy egész ütemet kihagyott volna. Olyan közel van hozzám, hogy egzotikus illata parfümje – tömjén, kardamom – az orromtól egészen a lelkemig kúszik.
Könnyen lerebben a szájáról, hogy nincsenek titkai. Én a fejemet csóválva húzok még egyet a sörből. És nem, nem tudom, hogyan lehet mosolyogva inni, de most mégis sikerül.
- Hazugság. Mindenkinek vannak titkai – dobok rá egy kalapból előhúzott félmosolyt. – Az én egyik titkom az ezeregyéjszakai kalandjai közül az, hogy egy Coelho idézetet sem tudok. Sőt, menekülök előlük. De azt hiszem még egy sör után képes leszek hasonló életmegváltó idézeteket mondani neked – húzok még egy kortyot az üvegből.
A rémeket még ő sem képes elűzni; sem az acélt és a bordákon keresztülhasító hangját. Megtörlöm az arcomat a kézfejemmel. – Nem, könyvklubba Christian Grey fanfictionokat olvasni – emelem égnek a tekintetemet. Az emlékek elfeketítik a habos kedvemet, holott semmivel sem lennék képes elűzni ezt a nőt. Majd közli velem, hogy elég szarul nézek ki; nyerssége egy kis pofont jelent az önbizalmamnak, semmi többet. Rekedten felnevetek, de hálásan nézek rá.
- Csak ideiglenes rosszullét, semmi több, mint amit ne tudnék kezelni – érintem meg a karját, valamiféle hála jelképeként. Azonban nem számítok arra, hogy az ujjam helyett szinte egész kezemmel hozzáérek és lemerevedbe merülök el a szemében. Olyan ez, mintha ebben a pillanatban a Föld elfelejtené táncát járni a Nap körül, csak mert én hozzáértem. Melegség, nem, vulkáni hő terjed szét a mellkasomban az arcomra kúszik és mélyen belepirulok. Úgy kapom el a kezem, mintha égetne a bőröm.
- De azt hiszem tényleg jobb lesz, ha egy pillanatra helyet cserélünk… - mondom neki és kijövök a bárpultból. – Még lehet, hogy a bevételünket is a kétszeresére emeled. Legalábbis Yoda-t úgy három másodperc alatt sikerült megnyerned magadnak, holott utálja az idegeneket és az ismerkedés helyett az alvást választja – magyarázom neki helyet foglalva a mellette üresen álló bárszéken. Figyelek arra, hogy nehogy egy pillanatra hozzáérjek; mert a spontán öngyulladás veszélye itt dobog a fülemben.
- Mi a neved? Csak hogy tudjam, kinek a nevére írjam a hálálkodó képeslapot, mert megmentettél – könyöklök a pultra, miközben tekintetem végig futtatom a testén. Minden lélegzet egyszerre akar a tüdőmben maradni és kiszaladni belőle, ahogyan a hosszú lábaira nézek.
Szinte érzem, ahogyan a piros jelzőfények felgyulladnak a szívem körül. Egy fonállal átszőve.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Pént. Feb. 07, 2020 1:18 pm
Újrakalibrált perspektívából térképezem fel a helyiséget, előttem alkarnyi hosszúságú bárpult, erre könyöklök fel lustán, tétlenséget mímelve, mögötte ugrásnyi tér, majd alsó szekrények, óriási tükör, katonás rendben sorakozó üvegek, poharak, kellékek. Balkézre keskeny átjáró, amelyet derékig érő csapóajtó zár, végében kulcsra zárható bejárat – vagy kijárat, minden csupán nézőpont kérdése -, valószínűleg a raktárhelyiségbe vezet, esetleg szerényen berendezett teakonyhába. Jobbra kanyarodó pillantásom hétköznapi érdeklődés látszatát keltve siklik végig a pulton, egyenletes vonalú, perifériáját tekintve azonban korlátozott tanulmányozás, éppen ezért ugrik döbbenten – leheletnyivel hosszabban tartja ki a csodálkozást, mint illene – az ismerős arcra. Távolról megfigyelt személy gyomorbukfencnyi közelségben.

Szeretem gátlástalan ragadozóként elképzelni őket – mindegyiket, kivétel nélkül -, nem létező bűnlajstromot csatolok hozzájuk, elképzelem, ahogyan ártanak másoknak, különben kétségeim támadhatnának, még a végén arra gondolnék, vajon akarták-e, hogy azok és olyanok legyenek, amik és amilyenek, vagy alkalmazkodtak a rájuk kirótt sorsra. Puha vonásai és a kezében szorongatott véres rongy eredeti stratégiámat keresztülhúzva ártalmatlan kisugárzást kölcsönöz neki, egyfajta mellkas-szorító elesettséget, legszívesebben átnyúlnék a pult felett, hogy segítsek tisztára dörgölni az arcát, kezét, hogy letöröljem a szája sarkában megülő, alvadt cseppeket.

Vonzó férfi, természetesen tébolyítóan vonzó, sötétbarna íriszei egyben elnyelik a fekete pupillákat, így képtelenség megállapítani, milyen érzéseket váltott ki belőle a felbukkanásom – gyanakvást, érdektelenséget? -, szépre metszett arcának élei bennem szakítanak fel valamit. Fogalmam sincs, mit. Nem is akarom tudni, mit. Ilyenre teremtették őket, nyugtatom magam, miközben izgő-mozgó kutyája mellettem köt ki, tekintetem azonnal megtalálja, egymásra nézünk, szemében izgatott csillogás, nyílt barátkozási szándék. Lehajolok hozzá, fültövénél megvakargatom, röviden, ismerkedési szándékkal, elvégre bizonyos kutyák kifejezetten hamisak, és honnan tudhatnám, ez a kutya valójában kutya-e, és egy Spellwood-féle állat megbízhatónak számít-e. Lelkesen nyalja le az ujjaimról a saját illatát, szinte vibrál és viháncol, akaratlanul elmosolyodom. – Iszok egy kortyot, és kapsz még egy kör simogatást, öregfiú.

Nehéz elfordulni tőle, nehéz visszatornázni a pillantásomat, nehéz ismét megtalálni a gazdája, a pultos, a warlock tekintetét, amely időközben veszít sűrűségéből, de a súlya, te jó isten, a súlya majdhogynem elviselhetetlen. – Köszi – biccentek felé, miközben ugyanezt a pillanatot választja egy bizalmaskodó előrehajlásra, kis híján sóhajtásnyira zsugorodik közöttünk a távolság. Borzasztóan suta tószt, oldalra fordított fejjel mosolygom meg, mégis rögtön visszakéredzkedem tekintetemmel az arcára.

– Nincsenek titkaim – hazudom gondolkodás nélkül, könnyen jön, könnyebben, mint az álmaim, könnyebben, mint a rémálmaim. – De néhány Coelho idézetet elfogadok, ma éppen elfelejtettem belenézni a motivációs naptáramba. – Egy korty, Yoda következik, sietve megdédelgetem a feje búbját, aztán – nem aggodalmaskodva, inkább afféle… munkaköri érdeklődéssel, felesleges belelátni többet – szakmai szemmel vizsgálom meg. Nem a kutyát. Őt. Spellwoodot.

Szörnyen fest, önmagához képest természetesen, még ebben az állapotban is körüllengi valami megfoghatatlan vonzerő, izzadó homlokával, megszáradt – és részéről felfedezetlen – vércseppekkel együtt. Azoktól függetlenül. – Tüdőfeketítőt? Meló után az önjelölt írók klubjába jársz? – Nem, nem aggódom, csupán nem értem, mi történik vele, mert akármi történik is vele, nem én tettem, tehát nincs felette hatalmam, nem irányíthatom. Ez a valami, ez az akármi beelőz engem. Learatja a babérokat helyettem. – Figyelj, tényleg elég… hogy is fogalmazzak, szóval szarul nézel ki – belőlem azonban hiányzik a női báj, két férfi nevelt fel. – Beálljak a pultba, amíg összeszeded magad? Gondolom, nem szívesen hagynád őrizetlenül a helyet. – Nem, ez véletlenül sem kedvesség. Ugye? Mindössze… így esélye nyílna onnan is belátni a bárt. Ilyen egyszerű. Igaz?
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Feb. 06, 2020 11:18 am

Egész nap égnek áll a szőr a karomon.
A körülöttem lévők halk duruzsolása zümmögve kúszik a fejembe, olyanok, mint egy méhraj, akik zajongva pattognak neki belülről a koponyámnak. Mélyen összevont szemöldökkel nézek rájuk. Ha a lelkemben lévő kígyó nem csak kuporogna egész nap, már az elméjükbe marva utasítottam volna őket kifelé.
Morcos vagyok. Minden egyes pohár eltörlésével, az arcomra ragadt mosolyféleséggel egyre jobban nő bennem a feszültség.
Érzem a közeledő vihart, ami a felhők hasát feszíti, hallom a kisüléseket mélyen a gyomrában és dühít. Dühít, hogy képtelen vagyok belemászni, szétfeszíteni és uralni az egészet. Mintha képtelen lennék uralni a saját testemet is.
A pohár tiszta felületére egy vércsepp zuhan. Aztán mégegy, mint amikor a rossz csap megállhatatlanul folyni kezd. Csak törlöm, maszatolom tovább a vért, olyan lesz a rongy, a pohár, mert csak csepeg, csak csepeg, csak csepeg… mire képes vagyok megszakítani ezt a beragadt mechanizmust, már a kezemre is rászarad a vér. Felfelé emelem a fejem és a rongyot az orromra szorítom.
Olyan dühös vagyok, hogy felmorranok, mire érzem, hogy Yoda álmából felriadva ugrik neki a lábamnak. Elveszítem az egyensúlyomat, majdnem a pultnak dőlök.
És még mindig dühös vagyok.
Erre egy csilingelő hang Bud Light-ot kér tőlem, ráadásul még színpadiasan kettőt koppant a pultra. Olyan szinten ökölbe szorítom a rongyot a kezemben, mert félek, hogy menten a pulthoz leülőnek csapom. Aztán ránézek. Elernyed a rongy a kezemben, mivel úgy érzem, mintha a testem összes vénájából a vér a szívem felé indulna meg. Futva. Már az orrom sem vérzik.
Életemben nem láttam még ennyire szép nőt. A haja étcsokoládéból fordul át egy holló szárnyába, a szeme virágzöld egy csepp hideg árnyalattal. A járomcsontja olyan agresszívan, mégis kecsesen bukik ki az arcából, hogy majdnem a pultra dőlök… és az ajka… egyszerre pimasz és hívogató, a legrosszabb ellenséged és a legkedvesebb ismerősöd.
Persze, hogy egy ilyen nő Bud Light-ot kér.
- Máris – bököm ki az egyetlen szót, ami megkopogtatja a fejemet, hogy ne bámuljam már ennyire. Közben Yoda a lábamat kaparja, szóval egyik lábammal kitolom a pult mögül, egyenes a nő mellé, másik kezemmel pedig a hűtőben matatok. – Yoda, hagyj már békén, dolgozom! – dorgálom az ebet.
- Egy Bud Light – teszem a nő elé és megbontom előtte. Magamnak is bontok egyet, szigorúan nem a Light változatból és ferdén a nő elé tartom, majd megkoccintom az én üvegem nyelével az övét. – Igyunk a magányos farkasokra és az unott pultosokra!
Úgy teszek, mint aki alaposan átrág egy ötletem, miközben az üveget forgatom az ujjaim között. Majdnem lenyűgöz, ahogy egy vízcsepp lustán csúszik le az oldalán. – Tudod, van egy szabály ebben a bárban. Ha valaki önként és egyedül ül le a pulthoz, annak el kell árulnia egy titkát a pultosnak. Ez a szabály, nem én találtam ki. Még táblánk is van róla – bököm a fejemmel a pult mellett felfüggesztett árlistára.  
- De ne aggódj – hajolok hozzá közelebb a pulton át -, nem fecsegem ki senkinek. A munkaköri leírásomba tartozik az életre szóló Coelho-idézetek hangoztatása, miközben feltétlenül egy poharat törlök el… hát, ezzel a ronggyal biztosan nem – dobom a hátam mögé az előbb összevérzett rongyot.
A szívem azzal fenyeget, hogy kitépi magát a bordáim közül és a nő elé veti magát. Az a mazochista még annak is örülne, ha késsel felmetszené, mert az is az érdeklődés egyfajta groteszk formája, nemde? Persze közben a fülembe sziszegi, hogy megérdemelném, ha felvágnák a szívem. Vagy kitépnék a mellkasomból. Vagy simán átszúrná egy karddal – és ekkor a lelki szemeim előtt olyan erővel jelenik meg Euphorie testéből kiálló kard, hogy megrándul a mellkasom A homlokomon gyöngyözni kezd az izzadtság és már bánom, hogy mára kimenőt kapott a nővérem és Belisa.
- Azt hiszem… - kapkodok levegő után -. Nincsen véletlenül egy szál tüdőfeketítőd? Muszáj kicsit levegőznöm – kapaszkodom meg a pult szélében. Az emberek nyugodtan isznak, mintha nem éreznék, hogy mennyire kifacsarodott és megáporodott a levegő. Bezárták őt is. Mint ahogyan engem is…
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szer. Feb. 05, 2020 6:49 pm
Senki sem így képzeli el. Különböző akciófilmekben maximum másfél-kétperces blokkba sűrítik, általában üres kávéspoharak és összegyűrt papírgalacsinok szegélyezik a díszletet, itt egy motorháztető, zsúfoljunk rá fánkos dobozt, messzelátót, széles optikájú fényképezőgépet, a vizsgálatot végző személy pedig viseljen napszemüveget, lehetőleg ballonkabátot, és – kizárólag a teljesség kedvéért – egyik cigarettáról gyújtson a másikra. Több sebből vérző történet – csupa lebukást segítő kellék, amatőr hiba. Nincs feltűnőbb a ballonkabátos embernél, ráadásul a cigaretta parázsló vége messziről kiszúrható, és mégis ki viselne napszemüveget az éjszaka közepén? Nem, az emberek nem így képzelik el, holott pontosan ilyen: hosszú, unalmas, mosdószünettől mosdószünetig tartó periódusokra bontható, mindemellett az esetek kilencvenkilenc százalékában eredménytelen.

Sorsot húztunk, közöttünk már régen nincsenek önkéntes jelentkezők, egyformán osztozunk a veszteglés terhén, ennek köszönhetően működünk hibátlanul. Nyilvánvalóan ezúttal nekem jutott a rövidebb tésztaszál, tizenkét óra megszakítás nélküli koncentráció, strigulák húzogatása, lesifotók készítése – telefonnal, könyörgöm, még véletlenül sem öt kilós dögökkel -, feljegyzések, melyik érintett mikor hagyja el az épületet, mikor tér vissza, illetve mindezt egyedül vagy többedmagával teszi-e meg. Jelen esetben kettejüket sikerült lencsevégre kapnom, kurta észrevételekkel egészítettem ki, egyikük nő – ez természetesen az előzetes adatgyűjtés során kiderült -, nyúlánk, a másik férfi, fiatal, szinte már ábrándos tekintetű.

(Mindkettő igazságtalanul vonzó, ezen nincs mit csodálkozni, nem egészen emberek, mindig lesz bennük valami éteri, valami megfoghatatlan szépség, valami igéző – valami veszélybe sodró, valami megtévesztő.)

Utolsó órába lépésem derekán – kis szerencsével idejében leváltanak – illik megejtenem a belső terepszemlét, vagyis a legfontosabb, legkritikusabb pontot, így kötjük össze, így lesz kintből és bentből bevételre alkalmas terület. Ha valamelyikünk látja, hogyan néz ki, könnyebb eligazodni az alaprajzon, ugyanakkor bárki végzi el, többé nem vállalhat őrszem posztot. Rögtön kiszúrnák.

Magamhoz veszem a legfontosabb eszközöket, telefonomon ellenőrzöm a GPS aktivitását, egy másikkal bemérem az előző pontosságát, könnyen babrálás áldozatává lehet válni, elég némi eltérítés, kis zavar a térben, hogy soha többé ne találjanak rám. Minden klappol, csipogón jelet küldök, biztonságban vagyok, most megyek be, üzeni a számsor, rövid kód, úgyis megfejtik, ezért dolgoztuk ki az egész rendszert.

Odabent füstös félhomály, meghitten csevegő párosokból összeverődött atmoszféra fogad, gyors pillantást vetek jobbra és balra, felmérem a távolságot, a burkolatot, a lehetséges menekülő utakat. Egy ajtó, két ajtó, búvóhely, fedezésre alkalmas sarok. Mindezt másodpercek töredéke alatt kivitelezem, feltűnésmentesen, aztán egyenesen a pulthoz sétálok, felülök a legközelebb eső bárszékre, és komikusan kettőt koppantok magam előtt. – Egy Bud Light-ot szeretnék. Hidegen. Üvegből.

Ajánlott tartalom

Elküldésének ideje --

balzac & florence
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: