Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bastien & Rowena

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Aug. 03, 2020 9:39 am
Bastien & Rowena

✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘  

We're brother and sister. At the end of the day, i can't change that.

Eleinte csak egy hosszú sóhaj volt a válaszom – és ha szentimentális pillanatomat éltem volna, biztosan megmosolyogtatott volna a tény, hogy a bátyám is ugyanezt a momentumot választotta arra, hogy hosszan kifújja a levegőt, ezzel tagadhatatlanná téve, hogy nagyon is ugyanaz a vér folyik az ereinkben. Aztán eljutott a fülemig, hogy mit is mondott, és máris megkérdőjeleztem magamban, hogy most valóban a szokásos az-újságírás-nem-jó-semmire köröket futjuk-e, vagy valami egészen másról van szó.
- Akkor most tulajdonképpen a munkám vagy az álnevem zavar? – függesztettem rá nagyon is kíváncsian a tekintetem. Bastien szerette úgy beállítani a történteket, mintha ő csak és kizárólag jót tett volna azzal, ahogy annak idején intézte a dolgokat, ezért egészen új volt a gondolat, hogy egy kicsit talán mégis furdalja a lelkiismeret, amiért akkor kitépte a szívemet a mellkasomból, hogy aztán gondosan összezúzza.
Talán még azt is hihette, hogy szándékosan akarok borsot törni az orra alá a névválasztással, pedig ez a legkevésbé sem róla szólt.
- Oké, most teljesen nyilvánvalóan csak terelsz – böktem rá vádlón az ujjammal, és amíg belekortyoltam az italomba, hagytam időt neki, hogy kifejtse mire gondolt. Mondjuk én magam sem számítottam rá, hogy megered a nyelve. – Szóval „Washington ügyei” újabban magukban foglalnak titokzatos John Doe-kat, akik valamiért fájdítják a fejed? És ez utóbbit meg se próbáld letagadni, kérlek. Száztíz éve ismerlek. – Célzatosan vontam fel a szemöldököm, demonstrálva egy kicsit, hogy mennyire felesleges lenne belemenni azokba a körökbe, miszerint ez nem számít.
Egy kicsit megmosolyogtatott, amikor újabb gondterhelt sóhajt hallatott; kezdtem magam úgy érezni, mint egy kislány, aki az apja türelmével játszik... vagy inkább az utolsó idegszálain jár kötéltáncot. Mégis kitört belőlem a nevetés, amikor a szobafogsággal hozakodott elő.
- Úgy gondolod, meg tudna állítani egy kulcsra zárt ajtó? – mosolyodtam el szélesen. – Tegyük fel, hogy mondjuk valaki lespricceli szenteltvízzel, de Trishnek az sem lenne nagyobb akadály. Nem, a szobafogság sajnos nem opció – biggyesztettem le az ajkaimat.
Rosszallóan néztem rá, amikor régi sérelmeket kezdett felhánytorgatni egy ilyen viszonylag békésnek mondható beszélgetés kellős közepén; igen, úgy csináltam, mintha nem lett volna ez nekem is szokásom, ha épp böki valami a csőrömet. Mindenesetre kihasználtam, hogy most épp nem haragszom rá különösebben semmiért, és úgy döntöttem, nem veszem fel a labdát. Csak a következő szavaira reagáltam – mindenek előtt egy erőteljes szemforgatással.
- Ki beszélt itt alkalmakról? – kérdeztem vissza, nyíltan tagadva az üzenet egy bizonyos részét. – Kaptunk már leckét ebben a témában, és hidd el, nekem is életre szóló élmény volt – céloztam egy bizonyos eseményre néhány évvel ezelőtt, amikor is jó ötletnek tűnt engem csalinak felhasználni, csak arra nem számítottunk, hogy pont ezzel sétálunk csapdába. Igen, akkor a lázadók valóban kis híján megszabadítottak az öröklét terhétől, és végül a bátyám volt az, aki megmentette az életem. Ő ezt azóta is hibaként tartja számon, én ellenben hálás vagyok neki, amiért nem hagyott végleg meghalni. – Hidd el, ha ilyenről lenne is szó, Trish sem engedne oda csak úgy, de mint mondtam, nincs szó semmi ilyesmiről – vontam vállat, majd megadón rápillantottam. – Ha azt mondod, szerinted semmi értelme, akkor talán még hajlandó is vagyok elengedni a dolgot – füllentettem, ebben ugyanis egyáltalán nem voltam biztos. Talán azt hitte, valóban lejárató kampányban dolgozom, pedig én tényleg csak azt akartam elkerülni, hogy olyan információk kerüljenek ki róla, aminek nem kellene, mert attól csak még jobban fájna a feje később.
- Szóóóóval... – kezdtem aztán bele egy másik, talán sokkal jobb hangulatot teremtő témába, pontosan ezzel a céllal. Úgy kezdtem vizslatni a körmeimet, mintha valami nagyon jelentéktelen dologba készülnék belevágni. – Meglehet, hogy holnap az ebédidődben a Del Frisco’sban leszek. És az is lehet, hogy lefoglaltam egy hátsó kerti asztalt. – Felnéztem rá a szemem sarkából, ajkaimon sokatmondó mosoly ült. Annak idején, még a kezdetekkor, amikor nem romlott el köztünk minden – csak bizonyos megmásíthatatlan dolgok –, bevett szokásunk volt odajárni és mindig ugyanahhoz az asztalhoz leülni. És van egy tagadhatatlan előnye, ha a várost egy vámpír irányítja: akkor is beülhetsz ilyen helyekre, ha a fő étkedül nem a véres hús, hanem maga a vér szolgál.
Mindketten tudtuk, hogy ezzel egyfajta békejobbot kínálok fel a múltkori veszekedésünk után. Akármennyire is haragudtam rá bizonyos döntéseiért, mindig ide lyukadtunk ki végül – ő volt az egyetlen családom, még akkor is, ha volt, amit soha nem tudtam megbocsátani neki.

691    ✘    still don't know my name
Vissza az elejére Go down
Vámpír

Bastien Monagham
Chatkép :
Bastien & Rowena 53fa40be63a098460783582701be93ce24fc45f4
Szerepkör :
washingtoni polgármester
play by :
sebastian stan
Hozzászólásaim száma :
77
Pontjaim :
60
Pártállás :
  • Szimpatizáns

User név :
∫ gábor
Őt keresem :
things that really, really hurt are the right things to do.
Bastien & Rowena 014408125e57c6dd449cc36feece133b44866640
Foglalkozásom :
∫ mayor

Bastien Monagham

Elküldésének ideje -- Szomb. Júl. 04, 2020 9:13 pm

beeing brother and sister means beeing there for each other
bastien & rowena

Egyre nagyobbakat kortyoltam a pohár italból. Hiányoztak a kötetlen beszélgetések az én drága húgommal, viszont az utóbbi időben mindig kijutott valami, ami remek apropót teremtett találkozóinknak. Többek között a kíváncsisága. Az valami nyughatatlan volt. - Hát a Monagham név megadná azt a bizonyos tekintélyt, mikor éppen... puklikálsz. Tagadhatatlanul bízom abban, hogy Nia Thorne egyszer eltűnik. - Nagy sóhajjal fordultam vissza felé, miután vagy fél percig az ablakon kimeredve bambultam. Minden alkalommal, mikor meghallottam az álnevét, kést forgatott meg a szívemben. Nyilván okkal választotta, és soha nem tudtam eldönteni, vajon ez az ok az én sanyargatásom volt, vagy teljesen véletlenül bombázza vele a lelki békémet. Én inkább az előbbire tettem volna a voksomat, de a húgomat nem akartam hátrányból indítani. Ő volt az egyedüli, aki végigkísért ezen az életnek csúfolt hadakozáson, hol önszántából, hol kevésbé saját akaratából. Vele próbáltam rugalmas viszonyt ápolni. Ugyan melyik elvetemültnek jutna eszébe, hogy ellenséget csináljon saját húgából? Vérbeli nyomoronc lehet.
- Ne foglalkozz vele. Washington ügyei nem szólhatnak bele a közös időnkbe. - Tereltem el a szót. Nem akartam a sajátos kis John Doe-mról beszélni. Vagy inkább Jane Doe-mról. Rowena-nak sem kellett mindig mindenről tudnia, még ha vele meg is oszthattam voolna néhány titkot, amit magammal cipelgettem évek óta. De akadtak olyan titkok, amik a sírig fognak követni.
Újabb sóhaj tört utat magának. Az én húgom k*rvára makacs volt. Még lebeszélni se tudtam volna arról, hogy szakadjon le erről az ügyről. Bár fogalmam sem volt arról, ezúttal ki kívánt neki érdekes információkat átadni, de általában semmi jó nem sült ki ezekből a titkos üzenetekből és találkozókból. Arról nem is beszélve, hogy nem egyszer szült már kínzó vitát kettőnk között. Leginkább mikor tényleg komoly titkokról rántották le előtte a leplet. És valami csoda folytán azokhoz a titkokhoz közöm volt. - Kár, hogy nem vagy már gyerek. Most szobafogságra ítélnélek, és soha többé nem találkozhatnál Patricia-val. - Vicccet próbáltam biggyeszteni a komolyságos téma kellős közepére, méghozzá a lehető legabszurdabbat. Az esetek többségében nem zavart, hogy barátság bontakozott ki Patricia és a húgom között, hisz legalább nem egy teljesen ismeretlent fogadott a bizalmába, hanem a boszorkányomat. De megvolt ez a furcsa női kötelék kettejük között. Soha nem tudtam kiszedni semmit Patricia-ból Rowena ügyeinek kapcsán. - És mi lesz a következő lépésed, drága húgom? Leleplezést indítasz ellenem? De várjunk csak... - Tettem mutatóujjamat állam alá, mintha valamin nagyon törném a fejem. - Azon már túlvagyunk! - Kaptam fel hirtelen a fejem. - Az még eszedbe sem jutott, hogy egy ilyen alkalommal fognak átdöfni egy karóval? Bár legalább bebizonyosodik, hogy a kíváncsiság ölni képes. Csak az már rajtunk akkor nem segítene.

bolond  Cuki  
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Márc. 15, 2020 8:13 pm
Bastien & Rowena

✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘  

A fejemet rázva nevettem fel. – Azt hittem, azt te írod, drága bátyám – jegyeztem meg egy cinkos kacsintással. Egy héttel ezelőtt még biztosan nem lettem volna képes tréfálkozni a pozíciójával kapcsolatos bármilyen kérdésről, de azóta már megbékéltem. Egy időre; a következő húzásáig.
Persze gondolhattam volna, hogy át fog látni rajtam, már csak azért is, mert történetesen igaza volt. Valóban nem szoktam csak úgy felbukkanni az irodájában, vagy a semmiből láthatást kérni... de azért egy kis időt még igazán hagyhatott volna nekem a leleplezés előtt.
- Hah! Szóval így – biggyesztettem le az ajkaimat, de a szemeimben vidámság ült; már csak az időt húztam, de nem várattam tovább, inkább belekezdtem ottlétem valódi okának ecsetelésébe. Persze csak szépen fokozatosan, felkészülve arra, hogy nem fogok mindent elmondani, vagy inkább arra, hogy valamit biztosan el fogok hallgatni. Ismertem a bátyámat, ha tudomást szerzett volna arról, hogy az ismeretlen rosszakaró találkozást javasolt, képes lett volna az egész kócerájt a beépített embereivel teletömni és még azelőtt végezni a delikvenssel, mielőtt annyit mondhatott volna: bakfitty.
Nos, én ellenben még nem voltam biztos abban, hogy az üzenet azon részével mit akarok kezdeni, ezért a bölcs elhallgatás tűnt a legjobb ötletnek.
- Ugyan már – legyintettem a szememet forgatva, mikor ismét kifejezte nemtetszését az álnéven történő írással kapcsolatban. – Sokszor jól jött már és segítette a te ügyedet is – böktem rá. – Ha Rowena Monagham néven írnék, a „már csak azért sem” alapon működőket eleve kizárnám az olvasók közül – tettem hozzá, a levegőben demonstrálva az idézőjeleket.
Csalódottan fújtam ki a levegőt és ráncoltam össze a homlokom.
- Nekem is ő volt a legjobb tippem, de attól tartok, ez nem visz előrébb. Bár abban nem vagyok biztos, hogy mire gondoltál a sokaságuk alatt...? – vontam fel kérdőn a szemöldökömet. Nem tudtam nem észrevenni azt a nüansznyi kis feszültséget az arcán, ami bár rövid életű volt, akkor is ott volt. Ha felém nyújtotta a másik poharat, mosolyogva fogadtam el. – Itt most nem az a kérdés, hogy nekem tud-e újat mondani, drága bátyám. Inkább az érdekelne, eladhat-e olyan információkat másik lapoknak, amit mondjuk kevésbé szeretnénk a nyilvánosság elé tárni. Vagy – tartottam fel a mutatóujjam – pont onnan ered a dolog, hogy engem sejt Nia mögött, és így próbálja kiugrasztani a nyulat a bokorból. Ez mondjuk elég kellemetlen szcenárió, és garantáltan az általad is javasolt ignorálással kezelendő – vontam le azonnal az egyik következtetést, megforgatva a pohárban az italt. Nem tudtam viszont megfeledkezni a másik eshetőségről, amit egyébként mindenképpen szerettem volna elkerülni; talán nem értettem mindenben egyet Bastiennel, azt azért mégsem engedhettem, hogy valaki olyan módszerrel próbálja megingatni őt, amit én megakadályozhattam volna.
Belekortyoltam az italba, lassan elmosolyodtam, majd egyenesen kuncogni kezdtem.
- De most komolyan, Bastien, miért csinálunk úgy, mintha fennállna egyáltalán a lehetősége is, hogy elengedem? – pillantottam fel rá. Mindketten tudtuk, milyen vagyok. – Trishnek is említettem a dolgot, szerinte is gyanúsnak tűnik – tettem hozzá, tovább masszírozva egy kicsit az ügyet; persze ha szerinte lényegtelen volt, fejen is állhatam, akkor sem szentelt volna neki különösebb figyelmet. Ugyanúgy, ahogy én sem tudtam volna elengedni a kérdést.

✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘  

♥ 
Vámpír

Bastien Monagham
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni polgármester
play by :
sebastian stan
Hozzászólásaim száma :
77
Pontjaim :
60
Pártállás :
  • Szimpatizáns

User név :
∫ gábor
Őt keresem :
Foglalkozásom :
∫ mayor

Bastien Monagham

Elküldésének ideje -- Csüt. Feb. 27, 2020 9:48 am

bastien & rowena

- Ah! - Szinte felhorkantottam. Kikészültem Mona-tól, nehezen tűrtem magam mellett a buta nőket. És úgy általánosságban a buta embereket is, hiszen velük nemhogy előre, de inkább hátrafelé tudtam volna haladni. A húgom persze jót mulatott ezen, mindig így volt ezzel. Ismerte az érzéseimet Mona kapcsán. Ahogyan arról is tudott, hogy legnagyobb dilemmám pont Mona-val volt kapcsolatban: kinek a kije? - Tudod, drága húgom... pont az ilyenek írják a történelmet. - Az ajtó felé böktem, utalva arra, miszerint Mona álmomban megöl. Nevetséges. Évek óta nem aludtam rendesen.
Tekintetembe némi ártatlanság költözött. Ezt is csak a húgom jelenlétében engedtem meg magamnak. Ismert gyerekkorom óta, látott sebezhetőnek is. Ez nagyon keveseknek adatott meg. Voltaképpen egész életemben attól féltem, hogy egyszer azt mondja, olyan ember lettem, mint apánk volt. És nem bókként fogja kimondani. Míg apám velem soha semmi rosszat nem tett, Rowena és az anyám gyakran itta a levét haragjának, illetve a néha legurított alkoholnak. Én pedig embernek elég gizda voltam ahhoz, hogy meg tudjam védeni. Legalább Rowena erre nem panaszkodhatott, mióta vámpír lettem. Mindent megtettem, hogy biztonságban tudjam. Talán túlságosan is. - Ismerlek. Ilyen hirtelen nem juthatott eszedbe szerény személyem. - Tréfás vigyort villantottam, egészen addig, míg meg nem érkezett a bizonyos vallomás. Tényleg okkal érkezett, méghozzá elég alattomossal.
Miközben beszélt, a szekrényhez léptem, és elővettem két poharat. Ritkán iszogattam nap közben, de az alkalom most megkívánta az ünneplést. És ki tudja, mi lesz még itt hamarosan. Ahhoz pedig nem árt egy kevés erősítés. - Tudod, hogy nem vagyok elragadtadva ettől az álneves, firkálós életedtől. Még mindig. - Nagy sóhaj, miközben megráztam a fejemet. Ismerte a véleményemet. De ő a húgom. Ha őt is magamra haragítanám, ki maradna nekem?
Hallgattam őt, közben belekortyoltam az italba, tekintetemmel pedig megkerestem szemeit. - Hát, drágám. John Doe-ra gyanakodnék, abból elég sok van ebben a városban. Főleg az utóbbi időben. - Egy másodpercre összekoccantak a fogaim. Nem tartott sokáig a morcosság, rögtön mosolyt varázsoltam az arcomra. Volt félnivalóm, ami Rowena-val kapcsolatba hozható. Méghozzá pont élete legmeghatározóbb élményével kapcsolatban. De sosem beszéltem róla. Nem véletlenül. Nem veszíthettem el még őt is. - Ugyan, Rowena. Túl sok időt szánsz ezekre a badarságokra. Rólam minden városban élő legalább három olyan dolgot tudna mondani, ami elég kényes. Szerinted tudnának neked újat mondani?

bolond  Cuki  
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Feb. 16, 2020 9:39 pm
Bastien & Rowena

✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘  

Nem áltattam magam, biztos voltam benne, hogy Bastien hamar át fog látni rajtam, már ami a látogatásom ártatlan szándékait jelenti; nem volt túl gyakori, hogy csak úgy felbukkanjak az irodájában, és ezt ő is pontosan tudta. Pláne nem az én malmomra hajtotta a vizet, hogy alig sikerült elsimítani a legutóbbi nézeteltérésünket – Trish és Killian hathatós közreműködésével –, és éppen ekkorra időzítettem a dolgot... Az e-mail azonban most érkezett, és nekem nem volt túl sok időm mérlegelni.

Ahogy átléptem a bátyám irodájának küszöbét, eluralkodtak rajtam azok az ismerős ambivalens érzelmek, amikhez már egészen hozzászoktam ezalatt a csaknem egy évszázad alatt. Az családi és vérségi kötelék, ami hozzá kötött és akármit is tett, mindig vissza is vonzott mellé, felborítva minden függetlenedési és ellenállási szándékomat. Nem egyszer és nem kétszer akartam már hátat fordítani neki, vagy azért, amit velem tett annak idején, vagy azért, mert másokkal tett valami szörnyűséget... mégis, még mindig itt voltam.

A kapcsolatunkat legjobban az szimbolizálta, amikor egyszer kis híján kivégeztek miatta, de végül mégis ő volt az, aki megmentette az életem.

Mona barátságtalan hangulata is jó ismerősként üdvözölt, már fenn sem akadtam azokon a villogó szemeken, annyira megszoktam. Csak azt nem értettem, miért van még mindig itt, ha a bátyám ennyire ki nem állhatja. Ennél azonban sokkal kellemesebb ismerősséget keltett a szívemben az az apró gesztus az arcomon; mindig eszembe juttatta azokat a régi időket, amikor Bastien még a régi Bastien volt. Amikor még bizonytalanság nélkül állítottam róla, hogy nem szörnyeteg.

A Monával kapcsolatos válaszán őszintén felnevettem. – Lassan ideje lenne kideríteni, pontosan kinek is tettél szívességet azzal, hogy itt van – jegyeztem meg továbbra is vigyorogva. – Ha nem rúgod ki hamarosan, félek, egyszer megöl álmodban.

Ééés pontosan eddig a pontig tartott a látogatásom ártatlansága. Számítottam rá, hogy Bastien átlát rajtam, de arra nem, hogy rögtön fejjel akar majd rohanni a falnak; persze az örökkévalóságig én sem kerülgettem volna a forró kását, elvégre valóban céllal érkeztem ide.

- Nem tudom eldönteni, hogy ez most szemrehányás, amiért nem látogatlak meg gyakrabban, vagy siettetés, hogy térjek a témára és tűnjek el minél hamarabb – vontam fel a szemöldökömet, tréfálkozásomat az ajkaimon ülő félmosoly jelezte, mielőtt megadóan feltartottam volna a tenyereimet. – Egyébként igazad van, valóban alattomos hátsó szándék vezetett ide. – Vettem egy nagy levegőt és a tárgyra tértem. – Tegnap Nia Thorne kapott egy elég érdekes üzenetet – kezdtem bele, de ezt Bastiennek nem kellett elmagyaráznom, hiszen három emberből ő volt az egyik, aki tisztában volt az írói álnevemmel. Részletekbe nem szándékoztam menni, azt legalábbis egészen biztosan nem akartam elmondani a bátyámnak, hogy az e-mail egy találkozóra is invitált. Egyelőre nem tudtam, el fogok-e menni, de abban biztos voltam, hogy ha Bastien tudomást szerezne erről, talán az egész szállodát lezáratná aznap este, esélyt sem adva nekem, hogy a végére járjak a kérdésnek. – Még nem tudom, mennyire vegyem komolyan a dolgot, ahhoz ugyanis előbb tudnom kellene valamit. Ismersz bárkit, akinek J. D. a monogramja és esetleg tudhat rólad... kényes dolgokat?

✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘  

♥ 
Vámpír

Bastien Monagham
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni polgármester
play by :
sebastian stan
Hozzászólásaim száma :
77
Pontjaim :
60
Pártállás :
  • Szimpatizáns

User név :
∫ gábor
Őt keresem :
Foglalkozásom :
∫ mayor

Bastien Monagham

Elküldésének ideje -- Vas. Feb. 09, 2020 8:01 pm

bastien & rowena

Nem volt szokásom felesleges köröket tenni, és tudtam, hogy ha egyszer a fejembe veszek valamit, hát senki nem fog megszabadulni tőlem egészen addig, míg meg nem kapom, amire vágyom, amit akarok és amire szükségem van. A húgom egy meglehetősen érdekes pontja volt az életemnek, habár egyáltalán nem hasonlítunk egymásra, sem külsőleg, sem pedig... ott belül. Jó, leszámítva az egyszerű biológiai hasonlóságokat. Mindkettőnknek volt egy szíve, két tüdeje és egy mája, de amúgy amíg ő egy szeretnivaló, örökkön örökké kislány a szememben, addig a kívülállók szerint én vagyok a gonosz és csúf vérszívó, aki nyomást gyakorolt arra az ártatlan szépségre. Ezt nem is tagadhattam volna, hisz Rowena életének legnagyobb tragédiáit én idéztem elő.
Pedig soha egyetlen percig sem fordult meg a fejemben, hogy bántsam, éppen ellenkezőleg. Mindenki kezét, ujját, bármijét, amivel hozzáért, nemes egyszerűséggel szándékoztam letörni, és utána felnyalatni velük a padlót, csak hogy tudják: a húgom nem az ő felségterületük és nem is lesz. Apja helyett apja akartam lenni, és ezt ő is érezhette, habár egy idő után már elutasította magától ezt a törődést... valószínűleg mikor megtudta, milyen mocskosságok is tapadnak a kezemhez. Azokból mindig akadt egy-kettő. Vagy egy egész bibliányi.
Elmosolyodtam, mikor végül meghallottam. Mintha csak gondolatolvasó lett volna, megjelent, én pedig az arcára nyomtam az "elvárt üdvözlést". Nők. És furcsa hóbortjaik. - Ne is említsd nekem azt a mihaszna nőt. - Szemforgatás. Ismét. Miért kellett felemlegetnie Monát? Ha tehettem volna, tényleg kitéptem volna annak a nőnek a szívét. De még mindig nem jutott eszembe, hogy kinek tartoztam azzal, hogy felvettem magam mellé. Nem akartam a jelenlegi helyzetben magamra haragítani senkit.
- Mit keresel itt, drága húgom? Nem szoktál te csak úgy... spontán betoppanni ide. - Szűkültek össze szemeim, bár semmi dühöt vagy gúnyt nem érezhetett hangomon. Nem volt bennem félelem. Bár meglehetősen érdekes lett volna, ha ennyi év elteltével most rettenek meg a tulajdon húgomtól, elvégre én sok mindent éreztem iránta, az érzéseim hol fenn, hol lenn voltak vele kapcsolatban, de sosem féltem. Bár... talán egyszer, pár éve. Szokásomhoz híven akkor is veszélybe sodortam. Nem könnyen bocsájtottam volna meg magamnak, ha akkor elveszítem. De állandó veszélyben élt miattam.

bolond Cuki  
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Feb. 06, 2020 6:58 pm
Bastien & Rowena

✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘  

We're brother and sister. At the end of the day, I can't change that.

Az őrök mondhatni mosolyogva engedtek át maguk között; mondhatni, ugyanis tudvalevő volt, hogy ők sosem mosolyogtak. Persze a bátyám nem is azért alkalmazta őket, hogy barátságosak legyenek, de nekem bőven elég időm volt kitapasztalni, hogy mikor vannak az akár mosolyoghatnánk is hangulatban, és mikor olyanban, amikor csak azért nem vicsorognak rám szó szerint, mert én vagyok Bastien húga.
Ezúttal viszont taktikus voltam és minden lehetséges oldalról bebiztosítottam magam. Előző héten egy kicsit összekülönböztünk a bátyámmal, ebből adódóan pedig kissé bizonytalan voltam a napirendjét illetően, de ahelyett, hogy én magam kockáztattam volna, inkább biztosra mentem: Monát hívtam fel, hogy érdeklődjön nekem utána, azt állítva, hogy valamiért nem értem el a mobilján. Bastien gyűlölte, ha megzavarták, főleg, ha épp valami fontos dolog közepén volt; ennél már csak a titkárnőjét utálta jobban, így a taktika logikusnak tűnt.
Ráadásul mindenki számított az érkezésemre, így megkímélhettem magam a további kellemetlenségektől is.
Sokáig tépelődtem rajta, vajon melyik lenne a bölcsebb megoldás, titokban tartani azt a furcsa e-mailt, vagy beszélni róla Bastiennek, és végül egy köztes megoldás mellett döntöttem. Nem szándékoztam minden részletről beszámolni neki, de mindenképpen szerettem volna egy kicsit puhatolózni, csak hogy tudjam, nagyjából mire számítsak. Talán nem értettünk egyet mindenben, talán bizonyos döntései után – mint például a hatalomátvétel címén szervezett mészárlás, vagy mondjuk a begyűjtőnek nevezett pszichopaták képzése – legszívesebben én magam egy fellázadtam volna ellene, mégis... egyszer, nagyon régen hoztam egy döntést. Akármit is tett, és akármennyire kevésbé is volt az megbocsátható, ő volt a bátyám, aki annak idején segített életben maradni abban a teljesen új élethelyzetben, még ha ő maga is sodort bele. Ha pedig egyszer azt mondtam, mellette állok, szegényes indoknak tűnt a puszta igazságérzetem ahhoz, hogy ezt megmásítsam.
Abból a tekintetből ítélve, amivel Mona rám nézett, amikor felértem Bastien emeletére, rögtön arra következtettem, hogy ő minden bizonnyal megzavarta valamivel a bátyámat az érdeklődésemmel. Én ettől függetlenül mosolyogva üdvözöltem, majd egyszerűen elsétáltam az asztala előtt, hogy beengedjem magam a bátyám irodájába.
- Bastien! – üdvözöltem vidáman. Odasétáltam hozzá, az arcomat nyújtva felé a szokásos fivéri puszira; amikor kettesben voltunk, ezt sosem hagytam neki megúszni. Ez volt az egyetlen dolog, ami minden részletében az egykori bátyámra emlékeztetett, arra a Bastienre, aki azelőtt volt, mielőtt még szörnyeteget csináltak volna belőle. – Mona elég morcos hangulatban van – jegyeztem meg aztán. Kényelmesen elhelyezkedtem az egyik bőrfotelban az asztalával szemben, és cinkos mosolyt villantottam rá. – Megint azzal fenyegetted, hogy kirúgod?

✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘ ✘  
Cuki

Ajánlott tartalom

Elküldésének ideje --

Bastien & Rowena
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Rowena & Bastien
» Zoé & Rowena
» Rowena & Wyatt
» Trish & Rowena
» Killian & Bastien

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: