Chatkép : Szerepkör : washingtoni lakos play by : camila mendes ◎ Hozzászólásaim száma : 307 Pontjaim : 19 Pártállás : User név : zsani ◎ Fő képességem : don't shut up ◎ Őt keresem : Tartózkodási hely : the hell called heart of washington ◎ Korom : 26 Foglalkozásom : student ◎ | Elküldésének ideje -- Hétf. Feb. 03, 2020 8:40 am | gratulálunk, elfogadva! isten hozottjátékosaink között! Hát sziaaa! Nem bírom ki, esetedben is muszáj azzal kezdenem, hogy: mikor megláttam a választott arcot, azonnal felvisítottam. Tom Holland már meg is érkezett. Na de maga a történeted jóval komolyabb egy ilyen "lányos" hülyeségnél... miközben olvastalak, végig azon töprengtem, vajon a végén megkönyörülsz-e a lánynak. Valahol sejtettem, hogy nem, a család szentsége fontosabb lesz, és egy rájuk veszélyes forrást nem engedhetsz vissza a világba. De ki gondolta volna, hogy ez a küzdelem ilyen véres és ilyen kegyetlen lesz? Még az én szívem is megszakadt, miközben küzdöttél vele... magaddal, miközben végig tudtam, hogy mit kell tenned. Tökéletesen illesztetted a sztoridba a fő képességedet, engem minden szempontból megnyertél. Kérlek, látogass el a foglalókig, majd utána meg se állj a játéktérig! Jó szórakozást. |
|
| Elküldésének ideje -- Vas. Feb. 02, 2020 10:34 pm | Balzac Theseus Spellwood
◉ ● ◉ ● ◉ ● ◉ ● ◉ ● ◉
Ad perpetuam rei memoriam
golden hearted, cold handed Keserű arany Nem tudom, hogy a hajam vagy a szívem arany… vagy keserű. Ha a tükörbe nézek már nem azt a kellemesen semmitmondó arcot látom. Nem azt a szájat, ami olyan, mintha folyamatosan egy békát rágna. Nem azt a magabiztos alkatot, aki még akkor is peckesen tartotta magát, amikor nem kellett volna. Ha a kezem a hajamba simítom nem fehér, hanem vérbe borul és pókok kacarásznak rajta. A kisfiúsan göndörödő bronzhaj már őrült hullámokba borult. A kellemesen semmitmondó arc kifejezéstelen, érzelemmentes pókerarccá vált. A száj olyan lett, mint egy vonalzóval húzott egyenes vonal, amin semmi sem okozhat görbületet. A magabiztos alkat magába fordult, a szájjal ellentétben örök görbület húzódik rajta, mintha mindig átkarolná saját magát. És a szívem… arany dala feketébe fordult és gyászol. De nem tudom, hogy magamat gyászolom-e, a kettéhasadt szívemet, vagy azt, akiért kettéhasadt… Mérgezett zöld Most fürkészően néz rám a szemem, mintha már ő sem tudná; vajon még ugyanaz vagyok? Vajon lehetek ugyanaz az ember, mint azelőtt? Ha lemosom a vért, attól még beleivódik a bőrömbe? A sikolyokat csak képzelem, vagy tényleg hallom? Miért véres a szám? Miért vérzik az orrom? Mikor múlik már el a kezem remegése? Mikor nem toldul fel az epe a torkomba, ha ételt látok? Mikor lesz már jobb? Ki mondja azt, hogy rosszat tettem? Miért tettem rosszat? Rossz az, ha megvédtem a családomat? Miért vetted el őt tőlem? Mitől múlik el ez az űr? Mikor lettem harmatzöldből mérgezett zöld? Mikor lehetek újra önmagam? Lehet egyáltalán önmagam? Csendes fehér Előveszek egy fehér lapot és festéket. Rengeteg festéket. Nem tudok festeni. Terápiának szánom. Egyszer őszinte voltam. Placcsan az éjfekete. Egyszer boldog voltam. Szétkenem a vérvöröst. Egyszer szerelmes voltam. Tenyérrel csapom rá a kéket. Egyszer bohókás voltam. Az ecsettel egy kis fűzöldet fröcskölök. Egyszer erős varázsló voltam. Könnycseppel keveredik a festék a lapon. Egyszer jó testvér voltam. Olyan erősen szorítom a lapot, hogy meggyűrődik. Egyszer idegesítő voltam. Kézzel nyúlok a festékbe. Egyszer hétalvó voltam. Mélylila, napsárga, haragzöld csíkokat húzok. Egyszer hirtelen haragú voltam. Aztán ecsettel összemosom a csíkokat. Egyszer imádtam a hamburgert. Epe tör a torkomba. Egyszer ponyvákat olvastam, de tagadtam. Piherózsaszín pacákat nyomok a lapra. Egyszer annyi rágót vettem fogadásból a számba, hogy hánytam. Tűznarancs tenyérnyomot nyomok a papírra. Egyszer annyira szerettem, hogy a varázsló belehalt. A kezem a papírra tapad, nem bírom elvenni. Egyszer Balzac Theseus Spellwood voltam. Széttépem a lapot és sírok. |
|
a karakterem saját szerepkör 2018. A mocskos raktárablakon beszűrődő fény táncát követem. Ezüst tincsekig, holdarcig vezet. Könyörgő, mézszínű szemekig, amelyek abba sem hagyják a sírást. A könnyei egybefolynak a nyálával és az orrából patakozó vérrel. Két kezénél fogva lánccal van rögzítve egy, a plafont tartó gerendához. Kifacsarodott testhelyzete a saját kifacsart szívemre emlékeztet. A kezemben apám damaszkuszi acél kardját szorítom. Loptam. Ő közben sír. Szívszaggató a sírása. Könyörög. - Kérlekkérlekkérlek – hangzik a sok könnytől összefolyó kérlelése. Úgy markolom azt a kardot, mintha erőt merítenék belőle. - Balzac… - csuklik el a hangja, miközben igyekszik levegőhöz jutni -, nem érheted… te nem tudod… Hidegen meredek rá. Úgy érzem, mintha az egész arcom lefagyott volna; képtelen vagyok akármilyen érzelmet is kifejezni. - Hogyan érthetném félre azt, hogy meg akartad ölni a családomat? Mondd, Euphorie, mi az, amit nem értek? – szűröm neki a fogaim között. A szívem hidegen verdes a bordáim között, mintha ki akarna törni onnan. - Befogadtak, mikor senkinek sem… - akad el sírástól torz hangja, nagyokat szipog – mikor senkinek sem kellettem. - Pontosan tudod, hogy ez nem mentség és nem is magyarázat. - NEM TUDTAM, HOGY A CSALÁDOD AZ! – ordítja a láncait megfeszítve. Csavargatja, feszengeti a láncokat, mint aki menekülni akar. Mintha nem érezné, hogy én is ide vagyok láncolva éppen, ahogyan ő, csak számomra már nincsen menekvés. Anya. Apa. Birdie. Bethia – suttogom magamban a nevüket. Megéri. Miattuk megéri. - Mondd, végig hazudtál nekem? – súgom olyan halkan, amennyire csak tudom. Azzal hitegetem magam, hogy magamnak súgom, hogy kimondhassam… De közben a választ várom, még mindig emélyegve-epekedve. Mert minden észérv ellenére képtelen vagyok nem szeretni. A vadászok mindig a gyengeségeinkre építenek. Az enyém a szeretet. A lánccsörgés abbamarad. Ezüstfejét hátra hajtva néz fel rám, ahogyan fölé magasodok. Egy pillanatra sajnálatot látok átsuhanni az arcán, majd reményt. Reményt arra, hogy ha most hazudik nekem, akkor elengedem. A csend túl nagy. Szinte hallom a porcicák táncát a levegőben, a saját reszelős lélegzetvételeimet, Euphorie csalfa szívének minden dobbanását. - Nem minden volt hazugság… - fordítja el a fejét. - De tudtad, hogy varázsló vagyok. - Tudtam. - És vadász vagy – ez már nem kérdés. Kijelentés, de szükségem van a megerősítésére. A választ várva a pulzusom a fülemben dobol. - Igen. Kifújom a bent tartott levegőt. Izzad a tenyerem, a kard meg-megcsúszik benne. Úgy érzem, mintha egy villám lennék, aki egész testében remeg, mielőtt lecsap a viharfelhők közül. Megelem a kardot; hasonlóan ezüstös, mint Euphorie haja. Egyre jobban remegek. Ő is érzi, mert a láncok csörgésének szívtörő zaja újra megkezdődik. Érzem, hogy sírni akarok. Annyira, annyira, de sírni akarok, elfutni, elmenni a világból a csillagok közé, ahol nem kell bántanom senkit. Ahol engem sem bánthatnak… Facsarodik a szívem, ide-oda forog, minden egyes dobbanásával valami rosszat sejtek. - Nem tudtam, hogy ők a családod – ismétli Euphorie magát. Egyre halkabb a hangja, egyre nagyobb a csend, amely szinte a fülembe zúg. Megnyalom a számat. Már én is alig kapok levegőt. – Ha tudtad volna, hogy ők azok, hagytad volna őket? Ismét csend. Egymás szemébe nézünk; méz keveredik a zölddel, akarat feszül a másiknak, szív harcol a szívvel. Rettegek, hogy mi fog történni, holott pont én vagyok az, aki irányítja az egész helyzetet. Istenem, nem akarom ezt. Anya. Apa. Birdie. Bethia. Euphorie halkan suttog valamit. Nem hallom, túl erős a zúgás. - Mit mondtál? – térdelek le elé. Nem néz rám. Nem mer rám nézni. Újra suttog valamit. Nem értem. Mintha az ajka lassított felvételben mozogna, mintha egy nyelvet beszélnénk, de mégsem. Látom a tátogott betűket, de nem értem a szót. Nem látom a fától az erdőt. Aztán hirtelen kitisztul a hang és csak cseng, majd kiabál és végül rikoltozik a fülembe a szó: nem. Euphorie nem mentette volna meg a szüleimet és a testvéreimet. Megölte volna őket. Megölte, megölte, megölte, megölte, megölte. Volna. Lehunyom a szemem, még mindig előtte térdelve. Elképzelem, ahogyan a raktár falában ezernyi kis láb szorgoskodik, fényes, ezeralakú hálót fon. A mágiám halovány árnyékot fon köréjük – legalábbis én így gondolom. Nem kell őket kérnem; nem, csak gondolnom kell arra, amit szeretnék, mintha ösztönösen jönne tőlem. Alkalmazkodnak hozzám, éreznek engem; nem tiltakoznak, amikor azt mondom nekik, hogy jöjjenek elő. Az ezüsthajú lány sikít. Innen tudom, hogy jönnek. Felállok a földről. A sikítása hatására halovány repedés fut végig a szívemen. A kezemmel a mellkasomhoz kapok, mintha képes lennék egyben tartani magam. Már én is hallom őket; ezernyi aprócska test mozgását, ahogyan tömeget képezve jönnek felém. Érzem őket. A kis fekete testet kikerülnek engem, mint a víz a sziklát; áradatként hömpölyögnek el mellettem. Euphorie már nem sikít. Még akkor sem síkit, amikor a lábán másznak fel. Még akkor sem, amikor a pókok belepik a felsőtestét, bekúsznak a felsője alá, míg nem az arca előtt megállnak. Utoljára ráemelem a tekintetemet. Hátrébb lépek. Nem sikít, nem sír, nem mozog. Csak némán tűr. Rám emeli meleg tekintetét, és azt érzem, hogy hatalmas nagy hibát követek el. Hogy meneküljek, amíg még ez a világ nem dől össze, amíg a mások alkotta szabályok össze nem nyomnak minket. De én hoztam ide. Ha ő el is megy, én örökre itt maradok, ezen a helyen, ebben az emlékben. - Szeretlek – suttogja Euphorie, mielőtt a pókok az arcára másznak és fekete leplet varázsolnak belőle. Azt mondják, a szeretetnek nagy ereje van. Ez az erő kettétöri a szívem. Ő pedig csak sikít, csak sikít, míg végül a kard előrelendül és az ő szívét is kettéhasítja. A levegő megfagy. Hitetlenkedő tekintettel nézek a testéből kimeredő acélra, majd a kezemre. Aztán ismét oda, majd vissza. Eszméletlen zokogás rázza meg az egész testemet. Úgy sírok, ahogyan senkihez sem illik; nyálasan, taknyosan zúgok a földre. A testem ívbe hajol, majd hányok. A könnyeimen át képtelen vagyok meglátni, hogy szurokfekete a hányásom. Csak kaparom a földet Euphorie felé, mert nem bírok odamenni hozzá. A körmeim véresre törnek. Könyörgöm minden istenhez, akikben sosem hittem, hogy öljenek meg engem is. Vigyenek a pokol bugyraiban, szívják a véremet csontig a démonok... Sírok, dobálom magam a földön, mint akinek rohama van. De úgy fáj, hogy csillagokat se látok - csak valami megfoghatatlan űr marad. Véresre verem a fejemet a betonba. Nem látom, csak érzem, ahogyan az orrom reccsen, majd kifolyik belőle a vér. Nem érzem magam élő lénynek. Nem érzem magam semminek, csak egy undorító, üres héjnak, amiből hiányzik a megtöltő erő, ami a lénye alapját képezte. Még több feketét öklendezek fel. Reménykedem, hogy megfulladok. Végül nem tudom, hogy meddig fetrengek a saját hányásomban. Képtelen vagyok gondolkodni. Vagy lélegezni. Vagy tovább élni. Megöltem. A vérünk összekeveredik a mocskos raktár mocskos betonján. Anya. Apa. Birdie. Bethia. Miattuk megérte. ☾ Nem ég a tűz. Nem sír az ég. Akárhogyan is erőlködőm, semmi sem maradt belőlem. |
|