Szerettem feszegetni a határokat és Bastien-el kiválóan lehetett játszani. Tiszteltem őt, felnéztem rá és sokat köszönhettem neki, de mellette sem voltam képes kivetkőzni saját magamból: amivel nem is volt baj, eddig mindig értékelte a humoromat és a létezésemet, ám most egy teljesen más oldalát mutatta meg. Mintha törődött volna. És aggódott. Ez pedig nem tetszett nekem. Ha Bastien aggódik, nekem is aggódnom kell, viszont nem vagyok hajlandó egy szimpla kis vadász miatt álmatlanul forgolódni az ágyamban. Az én dolgom, hogy eltegyem láb alól a fenyegetéseket: ezt az utasítást magától Bastien-től kaptam és nem látom okát, amiért felül kellene bírálni. Voltam már annyira szakértő a vadászok területén és dolgoztam már annyi ideje Bastien-nel, hogy tudjam, valami nagy turpisság van a dologban… és nagyon nem tetszett nekem ez a hozzáállás. - Az én életem? Oh, kedves… - Lemondóan sóhajtottam. Bastien meghalna nélkülem. Ez egészen biztos. Fogalma sincs, miből áll a munkám és mit kellene csinálnia, ha én nem lennék. Összefogni a Begyűjtőket, zabolázni őket és kiosztani, valamint végrehajtatni velük a feladatokat nem egyszerű feladat. Ha engem kiiktatna, ki venné át a helyem? Ki lenne az, akire rá merné bízni ezt az alakulatot? Nem voltam túl boldog, amikor a nyakam köré kulcsolta a kezeit, ugyanakkor megértettem. Megpróbálta kontrollálni a helyzetet és nem akart túlzottan sok, esetleg számára fenyegető információkat átadni nekem, ennek ellenére elvárta, hogy a lehető legszakszerűbben járjak el. Én is feszült lennék a helyében, de ez nem ok arra, hogy rajtam töltse ki az idegességét. – Minden világos. De ne várd el tőlem, hogy jól végezzem a dolgom, ha ostobának nézel. – Megsimogattam a szorítása helyét és hátrébb léptem egy lépést. Túltárgyaltuk a történetet…. legalábbis nyilvánosan. A többit pedig majd kiderítem. Bár volt egy olyan érzésem, hogy ezzel ő is számol. – Találkozunk a gyűlésen, főnök! – Halvány félmosoly húzódott az arcomra, majd hátat fordítottam neki. Volt némi ellenérzésem az egész szituációval kapcsolatban, de az igazság úgyis kiderül.
Chatkép : Szerepkör : washingtoni polgármester play by : sebastian stan Hozzászólásaim száma : 77 Pontjaim : 60 Pártállás :
Szimpatizáns
User név : ∫ gábor Őt keresem : ∫ things that really, really hurt are the right things to do.
Bastien Monagham
Elküldésének ideje -- Hétf. Szept. 21, 2020 12:11 pm
it always ends in a fight
bastien & leta
- Persze, hogy szeretem. Azt is, hogy nem kell a kezedet fognom egész nap, csak hogy tudd, mi a munkád. - Nem kellett jövendőmondónak lennem ahhoz, hogy előre tudjam, Leta-nak igenis lesz ellenvetése. A vérében volt, hogy az ilyen esetek felett ne legyen átsiklás. Vagy mondhattuk volna azt is, hogy ezért kapta a kiképzését, majd a vezető pozícióját a Begyűjtők élén. A legjobb volt. Így az elvárások is a legmagasabb szintre hágtak vele szemben. Azonban éppen egy olyan esettel kellett szembesülnie, mikor az érzékei útjába akartam állni. Megállítani az ösztöneit, még ha el is kapná Kendra-t. Ez benne volt a pakliban, de arra az eshetőségre még aludnom kellett egyet. Hogyan védeném meg őt úgy, hogy közben ne veszítsem el mindazt, amit felépítettem? Az elmúlt években egy árulónak sem jutott kivételes bánásmód. Mindeközben ott időzött bennem az a tudat is, hogy Kendra ismét hátba fog támadni. Megéri-e ennyit kockáztatni, ha ezzel csak azt segítem, hogy az életemre törjön? - Oh, Leta. Máris csalódást okozol. - Tört fel belőlem egy halk sóhaj, miközben megráztam a fejemet. Türelmetlenül a mellkasom elé fontam karjaimat. Nem szerettem a mi lesz, ha? feltételezéseket, ő ezt is jól tudta. Ennek ellenére sorakoztatta fel az összes lehetséges következményt, ami eszébe jutott, miközben visszafordult felém. A szemében ugyanazt a szikrát láttam, amit a legelső alkalommal, mikor találkoztunk. Pedig papírforma szerint gyűlölnie kellett volna, onnantól, hogy kivégeztem az anyját. Ha hétköznapi ember lettem volna, minden alkalommal a hideg futkosott volna a hátamon Leta jelenlététől. Nem tartottam kizártnak, hogy amúgy is akadtak ilyen jelenségek a koalíciós egy-két tagjában. Mintha bármi félnivalójuk lett volna. Nem mozdultam, még akkor sem, mikor ajkai a szám szélét súrolták, csak a karjaimat eresztettem le saját mellkasom elől. Vámpír voltam, de mindeközben férfi is, feleslegesen tagadtam volna, hogy ettől megmozdult bennem a vér. És nem mutattam egyértelmű jelét, de ezzel együtt türelmem megmaradó részét egy másodperc alatt semmisítette meg. - Úgy veszem, hogy megegyeztünk: a vadász életben marad. Az életed lesz rá a garancia. Te pedig... - Lassan felemeltem jobb kezemet, végigsimítottam hasát, pár másodpercig időzve melleinél, végül hirelen a nyakánál kötve ki, hogy minden ujjamat rákulcsoljam, és enyhén megszorítsam, majd addig toltam a testét, míg a legközelebbi falnál nem kötött ki. Kettőnk kapcsolata amúgy sem a feltétlen gyöngédségről szólt azokon a magányos estéken. Az viszont szórakozás. Ez pedig, ami itt folyt, munka. - Ne felejtsd el, kinek a parancsait követed! Ha eszedbe jutna ellenszegülni nekem, te magad is tudod, mivel fogsz szembenézni. - Habár nem sok értelmét láttam Leta fenyegetésének, tekintve, hogy néha tényleg úgy viselkedett, mintha érzelmek nélkül született volna, de ha ez kellett ahhoz, hogy ismét kontroll alá vonjam, készen álltam megtalálni a gyenge pontját.
Begyüjtõ
Chatkép : Szerepkör : vezérkari koalíciós tag play by : jodie comer Hozzászólásaim száma : 57 Pontjaim : 0 Pártállás :
Szimpatizáns
Fő képességem : ● most boooring question ever ● Tartózkodási hely : ● washington dc ● Korom : 32 Foglalkozásom : ● trainer of all the trainers ●
Leta Holden
Elküldésének ideje -- Vas. Szept. 20, 2020 1:36 pm
sometimes i'm wondering why we are that nice with people?
- Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer én fogom azt mondani neked, hogy: türelem! – Kettőnk között Bastien volt az, aki a jégbe fagyott tekintetével és végeláthatatlan kivárási szándékával igazán nagy játékosnak számított. Én inkább végrehajtó állomány voltam, sokkal jobban éreztem magam a terepen, mint főnökként, éppen ezért nem lustultam el akkor sem, amikor rám bízta a Begyűjtők toborzását és kiképzését. Ugyanúgy részt vettem a munkában, mint bárki más, velük edzettem, beépültem, kerestem azokat a láncszemeket, amelyek előrébb mozdíthatják az ügyünket… az én alapjáraton forrófej és visszafogottnak cseppet sem nevezhető személyiségem megakadályozott a főnökszerepben való totális tündöklésben, míg Bastien értett ahhoz, hogyan ossza le a munkát és foglalkozzon inkább a bürokráciával. Részben csodáltam, ám kissé meg is vetettem ezért… és ha ebbe a képbe belekeveredik, hogy bizonyos okok miatt megakadályoz az ösztöneim követésében, akkor tényleg nagyon ideges leszek. - Igen, van. – Bólintottam egyet és mély levegőt kellett vennem, hogy ne kezdjek el ordibálni, mint a fába szorul féreg. Tényleg ennyire bolondnak néz? Nem kell valakit simogatni ahhoz, hogy rájöjjünk, kinek dolgozik. Kiszedjük belőle az információt, aztán mehet a levesbe! Csodálatosan bevett gyakorlat volt, ami eddig sohasem okozott csalódást, szóval oka van, amiért most kell elkezdeni kivételezni. És bár ő a főnököm, nem fogom engedni, hogy hülyét csináljon belőlem egy vadász vagy éppen a közvetlen embereim előtt. Szabad kezet adott és ugyan benne volt a pakliban, hogy bármikor megkötheti, de én ehhez nem vagyok hozzászokva… és nem fogok beleegyezni a minőségi romlásba. – Azt kéred tőlem, hogy bohócot csináljunk magunkból egy nyomorult kis vadász miatt. – Hozzá volt szokva, hogy mindenről megvolt a magam véleménye és nem is rejtettem véka alá, de mióta ismerem nem okozott bennem ekkora törést egyetlen kérése sem. Mintha meghasonlott volna. Bastien Monagham sohasem terjesztett volna elém ilyet… valamit tud az a vadász, ha ennyire kifordította magából a nagyfőnököt. – Szereted a módszereimet és azt is, hogy el tudom dönteni, kinek mi jár. – Szembe fordultam vele, ám a kettőnk között általa csökkentett távolságot egy milliméterrel sem növeltem, nemes egyszerűséggel ragadtam meg a tekintetét. – Mi lesz, ha a kis vadász mégis megkapja, amit érdemel? – Tettem fel a kérést, miközben lebiggyesztettem az ajkaimat. Kíváncsi voltam a válaszára és az érdekelt a legkevésbé, hogy felidegesítem-e. Ha igen, akkor legalább megmutatkozik, hogy nagyon fontos neki ez az ügy. - Kiesek a kiskosárból? - Szemeim tágabbra nyíltak, mintha megijetem volna egy pillanatra. Úgysem száműzne, ahhoz túl fontos vagyok neki és a rendszernek. - Elveszed tőlem a csapatomat? - Nem adná át másnak a Begyűjtőket, hiszen én vagyok a legjobb. - A saját módszereimmel kínzol meg? - Ugyan egy-két dolgot tőle tanultam még az elején, de a kiszélesített paletta az én kútfőmből pattant ki, ezekhez a dolgokhoz nem értett annyira, mint én. - Esetleg nem látogatsz meg többet egy-két magányos estén? - Halvány félmosoly húzódott az arcomra és ajkaimat a szája széléhez simítottam. Egyre inkább az az érzésem támadt, hogy nő van a dologban.
Chatkép : Szerepkör : washingtoni polgármester play by : sebastian stan Hozzászólásaim száma : 77 Pontjaim : 60 Pártállás :
Szimpatizáns
User név : ∫ gábor Őt keresem : ∫ things that really, really hurt are the right things to do.
Bastien Monagham
Elküldésének ideje -- Vas. Szept. 20, 2020 11:20 am
bastien & leta
- Nyugodtabban aludnék, ha Patricia-n kívül a másik négy Első is hajlandó lenne fejet hajtani. De ők más szabályok szerint játszanak. - Keserű tapasztalatnak tudtam be, hogy nem voltunk képesek megzabolázni a boszorkányokat. Közel egy évtizede, mikor létrejött a koalíció fajaink között, már tudtuk előre, hogy nem fog mindenki behódolni a természetfelettiek széles skáláján nekünk, csak azért, mert fajaik egy-egy nagyobb képviselője részt vesz a koalícióban. Hiába az erős falkavezéreink, a kovenvezető boszorkányok, vagy éppen a saját vámpírjaim, ez nem volt elég a megfékezéshez. És nem nyitottam vitát arról, hogy a legnagyobb kárt a boszorkányok tudták okozni nekünk. Varázserejük nem ismert határokat, és tagadhatatlan volt, hogy létezik kapocs a boszorkányok és kiválasztottak között. Trish feladata volt rájönni, hogy mégis mi, vagy ki állt ellen nekünk ilyen mértékben. Azt a reakciót kaptam Leta-tól, amire számítottam, és viszonyunknak köszönhetően azon sem lepődtem meg, hogy ezt ennyire nyíltan, szabadon fogalmazva tárta elém. Ő azon kivételezettek körét képezte, aki megengedhette ezt magának, de itt is állítottam fel határokat. - Ne kényszeríts arra, hogy elveszítsem a fejemet. - Nagy sóhajt engedtem ki, miközben tekintetemmel rabul ejtettem az övét. Megvoltak a magam titkai. Leta pedig olyan volt, mint valami hazugság-vizsgáló, éppen ezért volt méltó a pozíciójára. Abba viszont bele sem gondoltam, hogy e tulajdonsága miatt belém is úgy lát, mint bárki másba. Annyi különbséggel, hogy míg másokat megbüntethet, én nem estem ebbe a körbe. - Igen, pontosan ezt kértem. Addig nem ölhetitek meg, amíg rá nem jövünk, kinek dolgozik. Egy vadász nagyon ritkán magányos. És mostanság egész kreatívak az elterelő hadműveletekben. Jobb óvatosnak lenni. - Figyelemre intettem. Azt reméltem, hogy nem kell kihangsúlyoznom, mi történne, ha a parancsom nem érvényesülne. Ismert. Élete meghatározó éveiben mellettem dolgozott. - Vagy van bármi kifogásod a kérésem ellen? - Sajátos tekintetben Leta a megtestesült pszichopatám volt. Megkerültem, majd mögé léptem, és mindkét kezemet a vállaira helyeztem, miközben ő továbbra is háttal állt nekem. A füléhez hajoltam, miközben tekintetem az éledező természetet vizslatta. Sokkal gyengédebb mozdulat volt, mint mikor legelőször találkoztunk. Akkor a haját markolva tudattam vele, hogy meg fogom ölni az áruló anyját, ő pedig végig fogja nézni. - Ne okozz csalódást. - Búgtam a fülébe.
Begyüjtõ
Chatkép : Szerepkör : vezérkari koalíciós tag play by : jodie comer Hozzászólásaim száma : 57 Pontjaim : 0 Pártállás :
Szimpatizáns
Fő képességem : ● most boooring question ever ● Tartózkodási hely : ● washington dc ● Korom : 32 Foglalkozásom : ● trainer of all the trainers ●
Leta Holden
Elküldésének ideje -- Pént. Aug. 21, 2020 1:21 pm
- Sötétben a legjobb a mutogatós játék. - Tény, hogy a kiválasztottak titokba burkolózva élték a mindennapjaikat, de Bastien-nek igaza volt: legalább ők sem tudták, mi fán teremtek. Az ő tekintetükben az egyetlen biztos pont a bizonytalanság volt, hiszen némelyiküknek fogalma sem volt arról, hogy különleges képességekkel rendelkeznek… így lett az én, a mi munkánk hatványozottan nehezebb, mivel ha valaki még egy apró nyomvonalat sem hagy maga után, akkor szinte lehetetlen rátalálni. Ebből kiindulva az embereim és az én dolgom az volt, hogy a város minden szegletében ott legyünk lássunk, halljunk, érezzünk mindent, ismerjünk mindenkit, szóba elegyedjünk mindenkivel és soha ne lankadjon a figyelmünk. A kiképzések során fokozott figyelmet kellett fordítani a beszivárgás mesterségének elsajátítására, ami jelen helyzetben sokkal fontosabb volt, mint maga a kiiktatás, elvégre, ha találtunk egy gyöngyszemet, nem zúzhattuk szét azonnal, hanem bölcsebb döntés volt várakozni, hátha elvezet az egész lánchoz. - Tudod, milyenek a boszorkányok. Egy kis varázslat itt, egy kis gyógynövény ott és rögtön kész a rendszer nélküli katasztrófa. – Hazudtam volna, ha azt mondanám, hogy nem élveztem az egészet. A begyűjtők megtestesítették mindazt, amit el akartam érni a városban. Bekerültem a felső körökbe, meg lettem bízva az elit osztag vezetésével és lubickoltam annak élvezetében, hogy a lázadozások sikertelennek bizonyultak. Egy stabil rendszer megdöntéséhez nem elég egy eszményi társadalom álomképe, azért tenni is kell… néhány boszorkány erőlködése kevés lesz Washington városának bevételéhez. - Pár éve egyszer már szemtől szemben ki akarta tépni a szívedet? – Elismételtem az ő mondatát, még a szemöldökömet is felvontam, annyira meglepődtem. Ezek a szavak csak és kizárólag úgy hagyhatták volna el Bastien száját, ha a következő mondat valami olyasmi lett volna, hogy „ezért felharaptam a torkát és ástam neki egy gödröt”. Ám hiába vártam a folytatásra, az nem jött el… vagyis de, csak egy olyan verziót tárt elém, ami miatt legszívesebben én süllyedem volna el szégyenemben. – És nyomtalanul eltűnt? – Mintha kicsúszott volna a lábam alól a talaj. Mintha nem azzal a teremtménnyel beszéltem volna, akivel eddig, hanem egy teljesen másikkal. Mi történt? Elképedtem. – Bastien… ezt te sem gondolod komolyan. – A hangom nyugodt volt ahhoz képest, hogy majdnem pofán csaptam Bastien-t, hogy térjen észhez. – Te találkoztál egy vadásszal, aki megpróbált téged megölni és nem elég, hogy akkor nem végezted ki, még most is arra kell vigyáznunk, nehogy bántódása essen? – Foglaltam össze röviden és tömören a hallottakat. Hihetetlen. – Nem tudom eldönteni, hogy az agyad vírusos megbetegedés áldozata lett vagy mi történhetett?
Szimpatizáns
Bastien Monagham
Elküldésének ideje -- Hétf. Jún. 01, 2020 3:57 pm
bastien & leta
Mint minden vezetőnek, nekem is a legjobb és legnagyobb pozícióban dolgozók kapcsán voltak a legmagasabb elvárásaim. Ilyen volt Killian után Leta is. Patricia nekem adta le a forródrótot a kiválasztottakkal kapcsolatban, én pedig továbbítottam ezeket Leta-nak. Azt nem bántam, ha néhány esetet kiengedett a kezei közül és a legjobb begyűjtőinek adta, de elvártam tőle, hogy mindenkin rajta legyen a szeme. Bár azok, akik nem valóak begyűjtőnek, már az első rostán kiestek. Vagy bele sem kerültek. Ez a vezetőjük hatásköre volt. A legutóbbi eset óta nem is szándékoztam beleszólni, hisz az én ismereteim más terepre szóltak. - A legtöbb azt sem tudja, mi a feladata. Ebben legalább hasonlítunk hozzájuk. - Elvigyorodtam. Nem sokat tudtam eddig a kiválasztottakról, ezáltal pedig ők sem. Hogy ők maguk mennyire tudták saját történetüket, vagy azt, hogy mire rendeltettek, egy sötét folt volt számomra. De ha tudták volna, mi a feladatuk, már mi is régen tudnánk. A legtöbbjük komolytalannak tűnt, és mi több, felelőtlennek. Ezt pedig csak megerősítette bennem Leta mondanivalója. - Várjuk ki a végét. Egyelőre nem látom át a hierarchiájukat, vagy a szisztémáját annak, hol és hogyan bukkannak fel. Csak pár huszonéves nőről tudok. Az egészben semmi rendszer. - Újabb sóhajt hallattam, miközben az üvegfalnak dőltem. Semmi kedvem nem volt pillangókat lesni, inkább magam elé bambultam, miközben újabb és újabb gondolatok suhantak át agyamon. Meg kellett várnom, míg Patricia ismét jelentett nekem. Hátha azóta több részletet is kiderített ezekről. Bár elég sok mindent megoldottunk volna azzal, ha csak egyszerűen vámpírrá tesszük ezeket. Utána bármilyen megmentő szerepük is lenne, valószínűleg nem tudnák beteljesíteni. Leta hirtelen kanyarodott el a témától. - Feldúlt a vadász-támadás. - Emeltem rá a tekintetemet, majd közelebb léptem hozzá. Ismét. - Van egy határozott elképzelésem, ki áll az élükön. - Ennyit arról, hogy nem fedem fel Kendra szerepét ebben. Ha Leta tudomást szerezne róla, az ügyet máris elintézettnek tekinthetném. De egyelőre nem akartam megöleti - sem megölni - Kendra-t. Nyilván nem volt egyedül. - Pár éve egyszer már szemtől szemben ki akarta tépni a szívemet. Utána pedig nyomtalanul eltűnt. - Ez hazugság volt. Mindvégig tudtam, hogy itt időzik a városban, valójában jogos volt a kérdés: miért nem öltem meg rögtön?
Begyüjtõ
Szimpatizáns
Leta Holden
Elküldésének ideje -- Hétf. Ápr. 13, 2020 12:53 pm
Valami furcsa volt. Vizslattam Bastien arcát és nem olyannak tűnt, mint amilyen lenni szokott. Gondterheltség pipa, állandó jellemzőjeként a ráncok megszokottan futottak össze a homlokán és mély barázdákat képeztek, amelyek általában kisimultak, ha beszélni kezdett. Eltökélt tekintet szintén pipa, meg akarta találni azokat, akik megtámadták az embereinket és rögtön hozzám jött, a legmagasabb lépcsőfokra lépett, tehát komolyan foglalkoztatta az ügy. Ám mintha némi szétszórtságot és tanácstalanságot véltem volna felfedezni a hangszínében. Mondott is valamit meg nem is, összeszűkültek a szemeim, miközben azon gondolkoztam, pontosan mi lehet a hiba a gépezetben. Nem voltam gondolatolvasó, az a boszik kiváltsága, de talán meg fogom kérni az egyiket, hogy ültesse belém ezt a képességet, mert Bastien kezdett érdekesen viselkedni. Ennyire megrázta volna néhány vérfarkas halála? Egy háborúban érik a vezetőket járulékos veszteségek, örülhetne, hogy csak pár borzas veszett oda, nem pedig valaki a közvetlen emberei közül. Persze, értem én, politika, ki kell állni mindenki mellett, még a legalja mellett is, hogy megtarthassa a hatalmát és én is osztom a nézetet, miszerint bűnhődnie kell, aki miatt csak egy haja szála görbül a szimpatizánsoknak, de olyasfajta kavarodást láttam most a főnökön, amit eddig talán egyszer sem. És ez nagyon nem tetszett. - Kihallgatom. Meg fog eredni a nyelve. – Magabiztos voltam, nem ez lesz az első kihallgatásom és vadásszal sem először keringőzöm majd. Szerettem az ilyen alkalmakat, felpezsdítettek. A munkámnak igazából szinte csak izgalmas részei voltak: megkörnyékezni a lehetséges Begyűjtőket, kiképezni, majd útjukra engedni őket, aztán befogni a Kiválasztottakat, valamint letörni az ellenállók lelkesedését… a papírmunkát rühelltem, szerencsére Bastien nem is ragaszkodott hozzá vaskalaposan, így elsumákolhattam a jelentések körmölését. Ennek ellenére én elvártam a többiektől, hogy határidőre leadják a beszámolókat. - Nehéz a nyomukra bukkanni, de rajta vagyunk az ügyön. Az egyiket elkezdtem behálózni… hogy őszinte legyek, nem tűnik túl stabilnak a lojalitása a többi kis „megmentőhöz”. – Macskakörmöket kapircoltam a levegőbe. Nem is értem, mit gondoltak az őket létrehozó boszorkányok. Pár sereghajtóval akarják megváltani a nekik nem tetsző rendszert? Képtelenek felfogni, hogy ehhez sokkal többre lenne szükség? Szervezettség, haditervek, hadseregek, nem pedig idiótákból verbuvált hadsereg, akiknek fogalma sincs arról, hogyan kell irányítani, sőt egyáltalán élni egy városban. – De inkább beszéljünk már arról, hogy neked mi bajod is van? – Kérdeztem rá egyenesen. Minek köntörfalazni? Ismert, úgysem hagyom annyiban azokat a dolgokat, amik foglalkoztatnak, azt pedig még inkább léptelen voltam elviselni, ha valaki megpróbált hülyének nézni és elvárta, hogy a semmiből építsek neki várat.
Szimpatizáns
Bastien Monagham
Elküldésének ideje -- Vas. Márc. 29, 2020 3:25 pm
bastien & leta
Azt szerettem a legjobban, amikor már kérdés nélkül is tudták, hogy mit akartam. Vagy pontosabban, hogy mit vártam el. A legtöbben azt gondolták rólam, hogy egy rettentő mohó és velejéig gonosz vámpír volnék, szemernyi érzés nélkül. Ebben is volt valóság. Ezt kellett sugallnom a külvilág felé, mert a kezdetekben bárki képes lett volna megbuktatni. Nem adthattam meg senkinek a bukásom örömét. Leta pontosan tudta, mit vártam tőle. Nem véletlenül adtam a kezébe ekkora hatalmat. Ő maga is tudhatta, hogy ha én nem vettem volna a kezeim alá a sorsát, már régen a föld alatt feküdne jelöletlenül, miközben még a nyomát is eltüntettem volna annak, hogy valaha élt. - Tovább kívánod legyezni Killian büszkeségét? - Ravasz vigyor rajzolódott ajkaim köré. - Bár remélem beéred azzal, hogy csak képtelesen adom át. - Elvégre az egy új szint lenne még nekem is, ha elkezdeném Killiant csókolgatni. Szerencsére az effajta szófordulatokkal sem lehetett zavarba hozni. Eleinte meg akartam vonni a vállamat, majd rájöttem, hogy ez nem az a helyzet. Ezt a helyzetet nem kezelhettem lazán, és nem vehettem félvállról. Bár magam is tudtam, hogy ha őszinte lennék Leta-hoz, Kendra-t vetném elé. Hisz tudtam: az ő keze könyékig benne volt ebben a támadásban. - Ó, Leta. Ismerhetnéd már a fajtáját. Egy szót se szólt, mióta levadászták. Ez furán hangzik. - Emeltem egy pillanatra a szemeimet az égre. Levadászni egy vadászt. Micsoda pech - rá nézve. - És nem, nem azért, mert kitéptem a nyelvét. - Megelőztem a lehetséges kérdést. Ezt inkább Leta-ra hagytam, bár vélhetően ő sem ezzel indított volna. Előbb információ kellett. - Saját készítésű fegyverekkel támadtak, néhány farkast pedig mezei fegyverrel végeztek ki. Annyit sikerült megtudnom, hogy a város keleti részén, szinte a városhatár mentén van egy romos épület. Ott alakítottak ki valami kiképzőbázis félét. A vezetőjükről semmit nem tudunk. Egyelőre. - Kaptam a tekintetem ekkor már Leta-ra. Általában jól titkoltam az igazságot, ha szükség volt rá. És még nem döntöttem el, Kendra jelenlétét az egészben felfedjem-e. Elfordultam tőle. - Találtatok azóta... Kiválasztottakat? - Váratlan kérdés volt. A legfrissebb projekt, amit begyűjtőknek adtunk nem is olyan régen. Magam sem tudtam, milyen választ várok erre.
Begyüjtõ
Szimpatizáns
Leta Holden
Elküldésének ideje -- Hétf. Feb. 17, 2020 8:47 pm
Amolyan „persze, hogy igazam volt”-féleséget sugárzó félmosoly kíséretében rántottam meg a vállamat. Imádtam, ha bevallják, hogy én vagyok a legjobb. Bastien meghódította a várost, a kezében tartja a természetfeletti lényeket, a terrorral uralja a halandó embereket és csodálatos pókerjátékosként funkcionál a mindennapokban, de a feladatomhoz én értettem tökéletesen, még ő sem vehette fel velem a versenyt. Ösztönzött a neki való megfelelési kényszer, mégis, én raktam magasra a saját mércémet és folyamatosan azon dolgoztam, hogy átugorjam a lécet és megveregethessen a vállamat. Kell annál nagyobb ajándék, ha jóban vagy saját magaddal? - Áruló boszorkányok, kiválasztottak, felsült begyűjtők… nekem már ennyi elég lenne egy szép estéhez. De te aztán tudod, hogyan birizgáld meg egy nő fantáziáját. – Szinte éreztem, ahogy szemeimbe elvetemült csillogás költözött. Imádtam a munkám. Ez volt az életem. Több minden csoportosult az apró ujjaim szorításában, mint azt bárki elképzelte volna volt, Washingtonban és ez így volt jól: felettébb büszke voltam magamra, de annyi eszem mindig volt, hogy inkognitóban működjek és csak és kizárólag a legfontosabbak legyen tisztában azzal, ki is áll valójában a megleckézetett személyek szenvedése mögött. Felhúztam a testemet az egyik asztalra és lelógattam a lábaimat. Kíváncsian figyeltem a férfit, néztem, miképpen rezzennek meg a szempillái, vonódnak össze a szemöldökei vagy éppen mélyülnek el a barázdák a homlokán a bőrének ráncolódása miatt. Szívesen gyönyörködtem benne és bárki másban; a test megannyi titkot árul el rólunk, olyanokat is, amelyeket nem is képzelnénk. Itt van Bastien: a hangja halálosan nyugodt volt, tárgyilagos, mintha a paradicsom árának növekedéséről beszélt volna, de a kissé begörbült ujjai és a szavait kísérő éppen csak a kelleténél mélyebb levegővétel elárulta, hogy kifejezetten zavarta a vadászok kiképzése. Nem csodálom, engem is felbosszantott volna, sőt fel is bosszantott! Valaki a mi városunkban azt hitte, hogy felveheti a versenyt az én elit osztagommal és elkezdheti gyilkolni az uralkodó koalíciót? Hát ezek tényleg semmiből sem tanulnak? Amikor közelebb lépett hozzám, kezeit a vállára csúsztattam, az arcához hajoltam és egy csókot nyomtam rá. – Add át Killian-nek. Ügyes volt, úgy tűnik, tartogat még meglepetéseket. – Húztam az agyát, hiszen Killian volt az egyik legjobb, nem hiába töltötte be Bastien bizalmasának a pozícióját. – Mi az, amit eddig tudunk a vadászról? Vagy esetleg tőle? – Kérdeztem rá rögtön. Az információ hatalom, a morzsák pedig annyira szükségesek, mint az oxigén. - Hogy hívják? Ismerjük régebbről? Mivel támadták meg a a mieinket? - Az agyamban több tucat kérdés bukkant fel, de csak néhányat tálaltam elő. Még.
Szimpatizáns
Bastien Monagham
Elküldésének ideje -- Vas. Feb. 09, 2020 7:20 pm
bastien & leta
- Úgy vélem, erre szokás azt mondani, hogy szakmai ártalon. - Társaságában aligha kellett megváltogatnom a szavaimat, tekintve, hogy az egyik legrégebbi emberemnek számított. Már bíztam benne annyira, hogy tudjam, eszébe sem jutott volna elárulni. Sőt, mi több, megkockáztattam, hogy ha sajátjai között merült volna fel a gyanú, miszerint az életemre akarnának törni, elém ráncigálná azt az árulót, és a két szemem előtt nyúzná le a bőrét. Voltaképpen ilyen emberekre volt szükségem. Killian után Leta volt életem legjobb választása. Vagy fordítva. A lényegen nem változtatott a sorrend. - Dehogy képtelenség! Sőt. - Pimasz vigyor kúszott arcom két sarkára. Nem vetettem meg a nőket, csak volt jobb dolgom is. Általában... bár vámpír voltam, és városvezető, mindezek előtt végig ott élt bennem a férfi is, akinek néha lazítania kellett. Leta-ból is elég sokat láthattam már, mióta ismertem, nem volt egy szégyenlős fajta, de még nem szürcsölgettük egy ágyban a hajnali bourbon-t. Megvontam a vállamat. - Elismerem. Igazad volt Mara-t illetően. Fogalmam sincs, miért ragaszkodtam hozzá annyira. - Ismét csak egy vállvonás. Egy rossz döntés. El kellett ismernem, hogy néha velem is megesett, de igyekeztem nem rendszert csinálni belőlük. - Lesz helyette másik. Kár a belé fektetett energia. Máskor hallgatok rád. - Ez vehető volt ígéretnek is, hisz ő előtte is megmondta, teljesen időpocsékolás arra a lányra két másodpercet is áldozni. Mellkasom elé fontam mindkét karomat, mikor boszorkákról és kiválasztottakról kezdett beszélni, majd rögtön egy lenyűgözött mosolyt villantottam, habár a helyzet kicsit sem volt ilyen nyugtató. - Már túl jól ismer, Miss Holden. - Hátat fordítottam neki, éreztem pár zsigeremben, hogy feszültség kezd urrá lenni rajtam. - Nem, a problémám némileg összetettebb egy-két áruló boszorkánynál vagy épp kiválasztottnál. Ahogyan pár felsült begyűjtő sem tud rám nagy hatást gyakorolni. - Talán tagadtam volna le, hogy így gondoltam? Ismert annyira, hogy tudja rólam: ha egyszer rábíztam ezt az egész projektet, az egész felelősségét is rá hárítottam. Nem a Mara-féle ügyeket, ahol én voltam a ludas. Be kellett volna dugni egy cella mögé, azt jobban bírta volna. A cellatársakat annál kevésbé. Visszafordultam felé, majd ott termettem előtte, alig tizenöt centire az arcától. - Azt akarom, hogy pár begyűjtőt, a legjobbakat válassz ki egy új feladatra. Valahol vadászokat képeznek ki a városban. Tudni akarom, hogy hol. Te pedig... - Még közelebb hajoltam hozzá. - Ma reggel megöltek közel egy tucat vámpírt és vérfarkast a városhatárban. Killian jó munkát végzett, és megtalálta az egyik menekülő vadászt. Ma délután lehetőséged lesz kihallgatni. Killiannek nem sokat mondott. Én pedig megölném, mielőtt annyit mondana, hogy helló. Kell oda a higgadtság. - És ezt nem tudtam másra bízni. Bár azt is tudtam, hogy amint kiszedi belőle a lényeget, letépi a vadász fejét. Már ha kegyes kedvében lesz. Ha nem, még ennél is keservesebb halál várhat arra a nyomorultra.
Begyüjtõ
Szimpatizáns
Leta Holden
Elküldésének ideje -- Szomb. Feb. 08, 2020 3:42 pm
Már várható volt, hogy a közeljövőben eleget kell tennem a jelentési kötelezettségemnek, így nem lepett meg, amikor megpittyent a telefonom és Bastien neve villant fel a kijelzőn. Időpont és helyszín, semmi felesleges mellébeszélés. Ha Bastien hívott, menni kellett, nem volt mese. És igazából nem is bántam, mert a száraz helyzetjelentéseken túl mindig kecsegtetett egy új feladattal, amit szívesen elvégeztem: örömömet leltem a Begyűjtők feladatainak kiosztásában, egy újonc felkutatásában. A szerepcsere volt az életem kedvenc része… végigkísérni egy komplett átváltozást, látni, ahogy a kezem alatt megfelelővé vált Begyűjtő hajtincsei más színűvé váltak, tekintete teljesen új fényt vett fel a kontaktlencsétől, tartása egyenesebb vagy a céltól függően görbébb lett, leadott, esetleg felszedett néhány kilót, az új fényképe rákerült az igazolványára, majd elindult, hogy becserkéssze áldozatát; mintha a gyermekem lenne, akit első napon elindítok az iskolába és várom, hogy hazatérjen a jeles dolgozatával. Vagy csak egy pirosponttal. Nekem az is elég, könnyű nekem örömet okozni. Maximalista vagyok, de a kicsit is becsülöm, hiszen már eleve hatalmas boldogság látni, hogy az élettelen, gyámoltalan, szerencsétlen emberpalántákból mindenkit az ujjaik köré csavaró kaméleonok lesznek. Akár még hálát is érezhetnék, hogy Bastien nekem adta ezt a pozíciót, de… igazából megérdemeltem, nincs miért hálálkodni. - Csend? Csapjunk egy kis zajt? – Ajkaim félmosolyra húzódtak, amint megláttam a férfit. Az öröm elkerülte a hangszínemet, ennek ellenére jó volt újra találkozni a főnökkel. Élveztem a beszélgetéseinket és tetszett, amikor próbált véresen komolyan tárgyalni vagy éppen utasításokat adni. Nagyon mókás volt, amikor megjelent egy ránc a két szemöldöke között. – Ugyan már! – Felnevettem. – Ha csend van, az a baj, ha áll a bál, akkor az sem jó. Téged képtelenség kielégíteni, Bastien. – Szemeimmel elkezdtem követni az egyik cserje levelének erezetét, ujjaimmal meg is érintettem a növényt. A természet csodákra volt képes, ez vitathatatlan. - Mara nem bírta a kiképzést, tegnap lett egy apró szívrohama. - A férfira néztem. - Belehalt. Mondtam, hogy csak időpocsékolás lesz. - Felesleges köröket futottunk, a lány egyszeren alkalmatlan volt a munkára és nem azért, mert megtörhetetlennek bizonyult, hanem mert gyenge és túlságosan érzelgős volt, annyira, hogy képtelen volt felfogni: a családja halott, ha ő nem illeszkedik be. - A Kiválasztottak és a boszorkáik ügyesek... de megoldjuk. - A kezeimet összefontam a mellkasom előtt és félrebiccentettem a fejemet. Végigmértem a férfit. Hogy lehet egy lény ennyire szép? - Viszont te nem emiatt jöttél.
Szimpatizáns
Bastien Monagham
Elküldésének ideje -- Vas. Feb. 02, 2020 8:16 pm
bastien & leta
A legtöbben nem tudták rólam, hogy ha kültéri helyszínre mentem tárgyalni, általában az arborétium lepkeházát foglalom el. Nem fűztem hozzá semmit, elvégre nem tartozott senkire, miért pont itt töltöttem szívesen az időmet. Habár szívhattam volna a szmogot bármely belvárosi képződményben, belehalni nem voltam képes. Ahogy a tüdőbajt sem kaphattam el csak úgy. Találkozóra kellett hívnom Miss Holdent. Habár Killian biztosított a reggeli támadás teljeskörű kivizsgálásáról és a névtelen vadászok kézre kerítéséről, ez a kisebbik problémát jelentette. Egy tucat vadász nem lett volna képes megdönteni az általunk kialakított világot. A városunkat. Volt azonban ennél egy égetőbb problémánk. És abban csak ez a nő, és az alá rendelt kiváltságosok tudtak segíteni. Mikor belépett, végigmértem. Mint mindig. Még mindig a szemem előtt volt a jelenet, mikor elárulta a saját anyját. Sosem felejtettem el a tüzet a szemében. Az őszinteséget a hangjában. A kegyetlenséget az eltorzult arcán. Feláldozta azt, aki életet adott neki, de azóta is ugyanazt a véleményt fújtuk: megérdemelte, árulóvá vált egy halandó senkiházi miatt. Miss Holden azóta többször bizonyosságot tett arról, hogy jó döntést hoztam, mikor e nemes feladattal őt bíztam meg. - Túl nagy a csend, Miss Holden. Ez azt jelenti, hogy semerre sem haladnak, vagy épp ellenkezőleg, sorra iktatják ki a veszélyforrásokat? - Inkább ezt a szót használtam. Ez a Kiválasztott-badarság még nem jutott el teljesen a gyomromig. Szívesen megfejtettem volna azr a rejtvényt is, mely boszrkányok vettek részt annak idején a megteremtésben, de a tény ismerete sem változtatott volna semmin. Megkerestem a nő tekintetét. Most is ezer lángon égett, habár az érzelmeket mindig is jól palástolta. Már-már teljesen meggyőzött arról, hogy nem áldotta meg a jó isten velük. De nem szerettem gyorsan dönteni bizonyos kényes kérdésekben.