Elküldésének ideje -- Pént. Júl. 24, 2020 10:41 pm
sonja & rhiamon
tell me something i don't know
Már eléggé kiszámíthatónak kezd tűnni a heti programom. De valamivel azért meg kell keressem a betevőt, ha már az önállóságot választottam, de valahogy mégsem kívánom túlságosan magamra vonni a figyelmet. Bár talán pont azzal hívom fel a leginkább magamra a figyelmet, hogy olyan helyeken sertepertélek, ahol egyáltalán nem kellene. Azonban ez engem még soha nem állított meg. Oda megyek, ahova szeretnék és ezen senki nem változtathat. Meg aztán nem fogom feladni az életemet azért - bármennyire nyomorult is -, mert valaki úgy döntött, hogy jó móka lesz majd egy céltáblát helyezni a hátam közepére és elvárni, hogy aztán valami nemes feladatot önként és dalolva akasszam a nyakamba. Hát köszi, de nem. Nekem erre legalább annyira van szükségem, mint Quasimodo-nak a hátan arra a hatalmas púpra. Az egyik mérkőzésem végével igyekszem hazafelé. Habár nem vagyok oda az esőért úgy általánosságában mégis inkább sétálok esernyő nélkül, mint ilyesfajta eszközökkel kössem le magam. Egek, hogy mennyire utálom az esernyőt. Megvéd attól, hogy nedves legyél, ha nincs nagy szél, vagy nincs akkor eső, ami amúgy is átáztatná azt. De amúgy meg utána nem tudod hova tenni sosem lehet elég távol tőled, hogy ne vizezd össze magad.. Egyszerűen teljesen felesleges és csak egy nyűg, ha magával hordja az ember. Azonban a legnagyobb meglepetést nem az okozza, hogy mennyire hamar ázom bőrig, hanem az, hogy megragadnak és egy sikátorba húznak, ami habár egy pillanatra meglep, de szinte automatikusan reagál a testem, szinte öntudatomon kívül és csavarja meg a karomra tekeredő kezet és annak tulajdonosát a szemközti falhoz taszítom. - Igen? Ebben én nem lennék annyira biztos. - Igazán csak most állapodik meg a tekintetem a támadómon és így tudatosul bennem, hogy egy nővel állok szemben. Wow, sosem gondoltam volna, hogy pont egy nő fog egy sikátorba rángatni, de azt hiszem ez a mai világban már elég szexistán hangzik. - Mit akarsz tőlem?
A sok év elteltével az embert megtanulja értékelni az apró pillanatokat. Azokat a pillanatokat, amik mellett egyébként elsuhanunk. Ilyen a friss eső vagy a levágott fű illata, egy kávé egy jóbaráttól vagy akár egy virág, ami áthasít az út széli beton rengetegen. Jelenleg egy illatot érzek és az a véré. Még mindig rajtam szárad Erik vére és habár alig látszik a ruhámon nekem ez pont elegendő, hogy végtelenül koszosnak érezzem magam. Remeg a kezem és őszintén szólva fogalmam sincs miért. Talán mert az imént öltem meg valakit? Nem nem az nem lehet hiszen tettem már hasonlót. Talán azért, mert éreztem iránta valamit? Talán...
Minden esetre egyetlen egy cél lebeg a szemem előtt az pedig Sonja. Habár vannak ismerőseim a rendőrségen egyedül abban tudtak segíteni, hogy hol találom meg a 23 éves lányt, valamint átküldtek egy képet róla, de ezen kívül magam vagyok. Nincs felmentő sereg sem pedig erősítés egyedül vagyok egy rakat begyűjtővel szemben. A nyirkos betonfalnak dőlök és hagyom, hogy átmosson az eső. Nézem az embereket, ahogyan esernyővel a kezükben igyekeznek haza, vagy éppen az eső elől fedetlenül menekülnek az autójukba. Tudom, hogy sietnem kell hiszen nem én vagyok az egyetlen, aki keresi a lányt, de képtelen vagyok megmozdulni. Érzem, ahogyan kezd alább hagyni a remegés, ami lassan átvette az uralmat a testem felett mikor hirtelen megpillantok egyet. Eltéveszteni sem lehetne már az kinézetéből látszik már ha a derekára szíjazott fegyvert nem tekintjük. Ez megadja a kezdő löketet és habár reménykedtem benne, hogy van még egy kis időm összeszedni magam mégis azonnal megindulok ugyan abba az irányba az ellenkező oldalon. Megpillantom a lányt még mielőtt a begyűjtő tenné meg állni egy sorban valamiféle szórakozóhely előtt. Nincs sok időnk így megteszem az első dolgot, ami az eszembe jut megragadom a karját és a sikátorba húzom.
Nem akarok rád ijeszteni, de veszélyben vagy.
Állok elé és a kijárat felé, hogy ezzel is takarjam magunkat az esetleges nem kívánt vendégektől.