Kevés lény volt a világon, akinek nem mondhattam volna nemet a meghívására, és Bastien volt az egyikük, bár hozzá kell tennem, hogy nem is mondtam volna nemet. Az elmúlt évek alatt, amely során a közös munka és hatalom összekötött minket, kétségtelenül megkedveltem a férfit. Egészen baráti viszony alakult ki kettőnk között, amit kezdetben nehéz volt elhinni, ugyanis eleinte nem tartottuk egymást sokra. Én nem tekintettem kiemelkedőnek, hogy megteremtették vele az első vérszívót ezen a Földön, már csak azért sem, mert mindig is megvolt bennem az a felsőbbrendűségtudat, ami azt diktálta számomra, a mágiahasználók az egyetlen értékes faj a világon, azok közül is vannak kiemelkedők, mint például én. Visszafelé pedig ugyanígy igaz volt mindez. A vámpír sem hitte, hogy különlegesebb vagy egyedibb lennék bárkinél, akit addig ismert, csupán a mágiám ereje érdekelte. Azután megismertük egymást, és a többi már történelem volt.
Kiszálltam az autóból, és megbeszéltem a sofőrömmel, mikorra jöjjön értem, aztán felsétáltam a bejárati ajtóhoz vezető lépcsőn, és csengettem. A tűsarkúim végig kopogtak a lakásán a nappaliig, ahol leültem az egyik fotelbe. Mindig úgy véltem, hogy ízlésesen volt berendezve a lakása a férfinak.
– Egyelőre nem sokat – válaszoltam őszintén Bastiennek. Nem láttam értelmét a füllentéseknek, egyrészt mert voltunk olyan viszonyban a vámpírral, másrészt pedig mindig is a kíméletlen őszinteség jellemezte a kapcsolatunkat. A lábamat keresztbe tettem, és elvettem a gyümölcslevet a tálcáról, amit felém tolt. – Tudod, hogy egy álom megfejtése nem egyszerű. És nem egyértelmű, miféle mágiával bírnak azok, akiket láttam az álomban – ittam egy kortyot, aztán az ölemben támasztottam meg a poharat. Valóban nem volt egyszerű megfejteni egy zavaros álomképet, ahogyan azt sem volt könnyű kihámozni belőle, kik vagy mik azok, akik szerepeltek benne, hiszen úgy tűnt teremtve lettek, nem pedig eleve a mágiával születtek. – Annyit biztosan kijelenthetek, hogy nem velük született képességeik vannak, hanem valamiféle varázslattal juttatták beléjük. Igazából ez az, amit nem értek még igazán – tettem hozzá, és megigazítottam egy hajtincset, ami az arcomba lógott. Tudtam mennyire zavarja ez az egész, de nem csak őt, hanem engem is. Idegesített, hogy nem értettem mi folyik a mi világunkban. Igen, a miénk volt, mi teremtettük meg, olyanná formáltuk, amilyennek akartuk, és olyan szövetségeket kötöttünk, mint előttünk senki más.
– Egyelőre nem. Még beszélni akarok az Elsőkkel, utána erre még visszatérünk – mosolyodtam el és újabb kortyot ittam a gyümölcsléből. A segítségével nem volt baj, de egyelőre nem volt miben. Illetve fene se tudta, kellett volna valami, egy jel, ami alapján megtalálhatjuk ezeket a mágiahasználó egyedeket.
– Az embereid nem hallottak valamit? – kérdeztem végül, elvégre Bastien uralta az egész várost, legalábbis azon részét, amely nem lázadt az új rendszer ellen. Erre fel voltunk készülve, mármint a lázongásokra, hiszen nincs tökéletes rendszer, de egy ismeretlen erővel nem számoltunk, legalábbis nem ilyen formában nem.
Chatkép : Szerepkör : washingtoni polgármester play by : sebastian stan Hozzászólásaim száma : 77 Pontjaim : 60 Pártállás :
Szimpatizáns
User név : ∫ gábor Őt keresem : ∫ things that really, really hurt are the right things to do.
Bastien Monagham
Elküldésének ideje -- Szer. Feb. 05, 2020 10:15 pm
you're my last chance to kill all them
bastien & patricia
Szerettem játszani az emberekkel. Nem számított a koruk, az, hogy fiatal nők, idős férfiak, vagy felelőtlen kamaszok voltak. Mindegyikükben megvolt az egyediség, és az, ahogyan reagálni tudtak bizonyos szituációkra. Néha akadt egy-egy emlékezetes, kedvenc momentumom az ilyen védtelen lelkekkel, de azóta rájöttem, hogy a legtöbbjük egyforma. Emberek, méghozzá ugyanazokkal a félelmekkel. A legtöbbjük örökké akart élni, míg valamelyikük csak szeretett volna egyszerű, emberi dolgokat a magáénak tudni. Én voltam az első, aki megfosztotta őket ezektől. Az álmok, amiket ringattak, egy pillanat alatt váltak köddé, én pedig őrült módjára élveztem. A saját démonjaimat üldöztem, magamat láttam a törékeny emberekben, mert egykoron én is szenvedtem, éppen azon terhek alatt, amiktől ők is. Patricia eleinte egynek tűnt a sokból. Különös kapcsolat volt közöttünk, minden titkom tudója volt, és magával cipelte azt a terhet, hogy nem érdekelt, milyen erős boszorkány: az árulása a halálával fog végződni, ha egyszer arra adta volna a fejét. A mai nap sem volt különb, mint a többi. Attól eltekintve, hogy ezúttal némi gyomorgörccsel ültem vele szemben, és hiába villantottam felé a szokványos féloldalas mosolyomat, vele általában az őszinteségre szerettem építeni. - Megtudtál valamit? - Rögtön a lényegre tértem, pedig nagyjából két perce engedtem be az ajtón. Mióta volt az a nyugtalanító álma boszorkányokhoz hasonlító korcsokról, akik a hatalmamra törhettek, én sem aludtam jobban. Rengeteg felelősséget hárítottam rá. Egyedül ő fejthette meg, mit jelentett a saját álma. És hogy kik ezek a szuper lények, akikről még feljegyzések sem szóltak. Elé toltam egy adag gyümölcslevet. Reméltem, hogy nem kezd bele terelésbe, vagy habozásba, tekintve, hogy neki is tudnia kellett: mindkettőnk pozíciója, élete múlhatott ezen a kérdésen. Még az sem érdekelt volna, ha segítséget kér azoktól a méltán híres társaktól. Mindig elfelejtettem, hogyan hívatják magukat. Tök mindegy. - Szükséged van valamire? Mi kell? Mondd, és előteremtem. - Tudta, hogy nem vagdalózom nagy szavakkal csak úgy. Tartottam magamat minden alkunkhoz.