Chatkép : Szerepkör : washingtoni lakos play by : camila mendes ◎ Hozzászólásaim száma : 307 Pontjaim : 19 Pártállás : User név : zsani ◎ Fő képességem : don't shut up ◎ Őt keresem : Tartózkodási hely : the hell called heart of washington ◎ Korom : 26 Foglalkozásom : student ◎ | Elküldésének ideje -- Hétf. Feb. 10, 2020 8:52 am | gratulálunk, elfogadva! isten hozott játékosaink között! Drága Jonathan, Üdvözöllek köreinkben, örülök, hogy megjöttél! És köszönöm a türelmed is, tegnap este a kóma győzött, már nem tudtalak nézni... Még mindig tartom magam ahhoz, hogy az arcodnak választott férfi... ijesztő. Azon felül pedig igencsak jellegzetes, karizmatikus arca van. Warlockon kívül maximum vadásznak tudnám elképzelni, de tény, hogy ez a mágikus vonal felettébb passzol. A történeted pedig... embert próbáló döntést kellett hoznod. Igaz, mindig máshogy közelítünk egy anya érzéseihez, mint az apáéhoz, és úgy véljük, egy anya sokkal nagyobb fájdalmakon megy át, ha le kell mondania - vagy netán elveszíti - szeretett gyermekéről. De nagyon kevésszer esik szó arról, mit érez az apa. Ezúttal te tökéletesen bemutattad, milyen az, amikor egyszerre mindkettőt el kellett veszítened. A szeretett nőt, és a gyermeket, amelynek életét hozzád rendelték. Szívszorító, ám ilyen esetekben mindig azt mondják, a gyerek érdekében kell döntést hozni. Te pedig... meghoztad ezt Imádom, ahogy írsz. Még mindig, sok-sok idő után is. Foglalóznod már nem kell, de úgy hiszem, várnak már téged. Nagyon jó szórakozást! |
|
| Elküldésének ideje -- Hétf. Feb. 03, 2020 7:34 pm | jonathan crane
◉ ● ◉ ● ◉ ● ◉ ● ◉ ● ◉
I focus on the pain the only thing that's real
titulus A családom. A bátyám, az öcsém, a fiam, a lányom és a feleségem. A múltam részei. Mindegyikőjük. A bátyám 21 éves koromban vesztettem el, amikor az amerikai szesztilalomnak hála többrendbeli rablás, csempészés és ki tudja milyen mondvacsinált indokkal, de a családi vállalkozásnak hála a tenger másik felén egy kötélen lógva végezte. Az üzlet rám szállt, de a nemrég véget erő világháborúnak hála egy ép elméjét elvesztő katonával is meggyűlt a bajom. Az öcsém lassan távozott közülünk. A ravaszt én húztam meg az ő kérésére. Megbocsájtottam-e magamnak? Az évekig szívott drogok sokat segítettek az alvásban, de amikor arra riadsz fel bormámoros álmodból, hogy melletted áll egy szürke alak és a neved suttogja, akkor rájössz, hogy nem a végzeted a legnagyobb gondod, hanem a lelkiismereted. Nem... Nem bocsájtottam meg magamnak. Soha. A fiam, a lányom és a feleségem... Újabb két halott. Az általam megöltek listáján előkelő helyet kaptak. Az üzlet jól ment, a csempészés, a fogadás, a lányok. De egy olyan világban, ahol a bizonyos erőket birtokolók táplálékláncában az áldozatok jelentik... Vannak további járulékos veszteségek... Veszteségek, amik ma már csak egy zsebóra belső felén lévő fekete-fehér, meglehetősen kopott kép formájában kísértenek. Szokták volt mondani, mindennek ára van. Az életnek és a halálnak is. Én az életet választottam és a gerincem még a helyén van, akkor is, ha jó néhányan máshogy gondolják. De az álszentséget gyűlölöm. Mondjon bárki bármit, mindenkit a saját érdekei hajtanak. És épp eleget áldoztam azon az oltáron, hogy oda jussak, ahol most tartok. Talán ennek hála él bennem a dac, hogy némiképp változtassak a világon és az embereket úgy befolyásoljam, hogy azt ők a lehető legkevésbé vegyék észre. Hiszek a változásban, a fejlődésben. De már én sem vagyok olyan fiatal, hogy mást ne hajszoljak az életben. Inkább meghúzódom a háttérebn, intézem a magamkis üzeleteit és el-el adokezt-azt.Tárgyakat, értékes könyveket,értékes műkincseket és kevésbé értékeseket. Magam sem gondoltam, hogy egy ilyennek hála újra képes vagyok még érezni. Hiba volt... Egy farkas, aki végül szintén meghalt. Azéletem egy kikövezett, síremlékekkel teli temető, amiben Énkaptam meg az "ajándékot", senki más. A testvéreim nem részesültek benne, a szüleim igen. De amikor Sparrow megszületett és az anyja a szemem láttára hagyott el, nem gondolkodtam. A nagynénjére bíztam. Addignemjátszottam az apa szerepét, míg be nem harapták. Örökölhette volna a képességem. Tudtam, hogy örökölhette volna.Viszont az ő sorsa más felé vezetett és a Crane vérvonalezzel megis szakadt létezni. Száz szónak is egy a vége. Az életem egy romvár, egy galacsin, amit lelkesen cipelek még ki tudja meddig, miközben a világok között lavírozva csak a saját kicsinyes fájdalmamba vagyokhajlandóburkolózni. |
1900. Nov. 18. , London, Egyesült Királyság
|
saját szerepkör -Neee!!!-üvöltöm, de már késő. Elizabeth szeméből lassan eltűnik a fény. A fény, amibe beleszerettem, amitől nem éreztem magam szörnyetegnek. A nő, aki hitt bennem, kiállt mellettem, most a karjaimban fekszik, vére átáztatja patyolat ingem ujját. A teste mintha máris hűlni kezdene, pedig a helységben megannyi kályha ontja magából a bódító meleget. -Öjétek meg!!-üvöltöm, de a terem villámsebesen kiürül, mintha az estély soha nem is hozta volna össze az egybegyűlteket. A születésnapjára rendezett bál, sikítástól és halálhörgéstől hangos. A lányom nem messze tőlünk, a nagynéném szoknyáját markolja, de a fiam…Elizabeth utolsó szavai a fülemben visszhangoznak! „Védd meg őket!”Egyenes utasítás, az utolsó. A fiam teste tehetetlenül fekszik, mellette egy idegenáll, kezében egy pisztollyal. Kérdés lenne, kilőtte le? -Itt az ideje, hogy a Crane család megtudja, hol a helye.-szegezi a lányomra a fegyvert, Moira elé lép, felugranék, de a fegyver elsül, a nagynéném a földre rogy és lassú vagyok ahhoz, hogy azelőtt odaérjek, hogy a lányom is a földre rogyjon, amikor a ruháját már átáztatja tulajdon vére. Üvöltve vetem magam utána…A képsort felidézve újra és újra rám tör, ahogy válaszolok Sparrow kérdésére. Kezét simogatva bámulok ki az éjszakába. A Hold növőben van, akárcsak a lányom, amit hasában hord. -Mire jó a Telekinézis, ha őt nem tudtad megvédeni?-szegezi nekem a kérdést, ami gyomron vág. - Megfordult már a fejedben, hogy mi lesz a lányunkkkal?-nem válaszolok, terelek, és próbálok egy épkézláb választ összeraknia fejemben. Nem fogja ennyiben hagyni, tudom jól, de annyi év távlatába szükségem van rá, hogy találjak valamit. Valamit, ami esélyt ad a jövőnek, aminek hála képes vagyok egy egyszerű kérdésre választ adni. -Most azt kérdezed, hogy farkas lesz vagy boszorkány? Szerinted tudom? Egyáltalán miből gondolod, hogy lány lesz?-fordul felém, megemelve fejét, amit eddig mellkasomon pihentetett. –És ha fiú lesz? John, azok vagyunk, akik.-emlékeztet, olyan hangsúllyal, mintha az anyám lenne. Felmordulok és leemelem a mellkasomról. Felállok és az ablakhoz sétálok. - Tudod hogy értem.-mormogom, kinézve újra az éjszakába, mire aga köré csavarva a könnyű lepedőt, mögém lép, gyengéd kezével végigsimítva vállamon, csókot nyomva nyakamba. -Ha a Hold gyermeke lesz, eldöntheti, hogy ki akarja-e váltani az átkát. –mondja nyugodtan. Ezt irigyeltem tőle a leginkább. A végtelen nyugalmat, amivel felém fordult.-Ha boszorkány lesz, reménykedjünk benne, hogy nem a Telekinézis képességét örökli majd tőled. Különben bajban leszünk.-vicceli el a kérdést végül, míg én hátamnak simuló mellkasának hála élvezem a bőréből áradó melegséget. - Azt hittem lenyűgöz ez a remek képességem.-vigyorodom el, mert a gyenge csomó, amivel maga köré fonta a lepedőt, most engedni kezd. -Utálom, mikor ellenem használod.-kapja el a csomót utolsópillanatban,mire elnyomom a csikket, felé fordulok és mire kettőt pisloghatna,már ölemben tartom és újra az ágy felé tartok vele. - Tudod, a telepátia is jó dolog. Sok mindent érzel most, de egyiknek sincs köze az utálathoz…-tökéletesen eltereltem a témát a kérdésről, hogy miért nem mentettem meg a családom a múltban. Gyenge voltam, a Crane között a kakukktojás. De azon a napon sok minden megváltozott. Köztük például a szorgalmam is. És ahogy reggel újra kinyitom a szemem, nem tudom nem megérezni azt a furcsa érzést. Mintha rossz előérzet lenne csupán. Elhessegetem a gondolatot és csókot nyomok Sparrow homlokára. Azt hittem nem szerethetek. Nem is sejtettem, hogy a rossz előérzet valóban beteljesedik. A lányom megszületik, a feleségem meghal. Újra. De őt életben kell tudnom. Nem élhet mellettem, de élnie kell. Jó családban majd gondját viselik és imádkozom, hogy a képessége sose bukkanjon fel, az anyja átkát sose váltsa ki. Csak éljen, egyszerű emberként, mintha mise történt volna…. Lassan kinyitom a szemem és a konyhába sétálok. Rágyújtok egy szálra, és emlékeztetem magam, hogy a múlt csak egy szellem, semmi több. Már nem üldöz, a lányom viszont nagyon is él és nem úszta meg Sparrow átkát. Tisztán látom magam előtt a pillanatot, ahogy az anyja szeméből kihuny a fény és én kisétálok az ajtón, esélyt sem adva a lányomnak arra, hogy ne szülők nélkül nőjön fel. Jobb lesz neki nélkülem. Gondoltam… A gond csak az, hogy túl sokat gondolkodom…. Viszont sajnos a ház üres, a lányom fogalmam sincs hová tűnt (hazugság, hisz pontosan tudom hogy bárhol lenne szívesebben, mint itt), és nem nyugtat meg az újabb rossz érzés, ami felbukkan valahol a tudatom hátsó részén. A kávét lassan korytolgatva elhagyom a konyhát, előkészítem az ingem, a zakóm, a cipőm és felkészülök egy újabb napra. A nyakkendőm szép csomóra kötöm, a fényes cipőm cipőfűzőjét szorosra kötöm és lesietve a lépcsőn. Egy átlag ember azt gondolhatná bankár vagyok vagy ügyvéd. De egy ilyen világban minden csak illúzió. A pult mögül szemlélődve minden más. Rengeteg titokra lelhet itt az ember. És egy-két ital után hihetetlen mi mindent el nem kotyoghatnak az emberek. A Poison jó bevételforrás, a régiségekre és egyébb tárgyakra itt is találok vevőket, így a Crane család hírneve is megmarad, miközben generációváltásként engedek egy, s mást átfolyni a kezeim között, amik nem feltétlenül kézzel fogható tárgyak, mint inkább ital és nők. |
|