I'm pretty confident my last words will be - shit that didn't work
A tekintetem igazi bárányi ártatlansággal ivódott át, mikor elkezdte felidézni egy-két érdekes húzásomat. Sőt, a felidézések alapján ő egy-két esetre jobban emlékezett, mint én. Bár az, amikor az egyik delikvens fél óráig próbálta lepattintani Isla-t, mert azt mondtam neki, hogy ő az exem és folyamatosan zaklat... az tényleg igazán vicces volt. Ahányszor eszembe jutott, röhögnöm kellett, most csak egy pirinyó szolidaritás miatt nem tettem csak. - Buta libákat minden sarkon lehet találni. - Megvontam a vállamat. Nem Isla-nak fogom elkezdeni elemezgetni, hogy mikor és hogyan cserkésztem be ezeket a butuska libákat. Az utóbbi időben amúgy eléggé visszafogtam magam ezen a téren, bár ő nyilván ezt sem vette észre. Eljött az a pont, mikor már nem szórakoztattak azok a butuskák, és inkább egyedül töltöttem azt az időt, amit előtte velük. De erről az én drága fogadott húgomnak nem kellett tudnia. Még a végén azt gondolná, hogy remete életet élek újabban. Micsoda arcul csapás lenne. Megforgattam a szemeimet. Még hogy az én véremet csak ő onthatja. Tudtam volna gyakorlati példákat mondani arra, hogy hányszor és hol hiúsult meg ez az elmélet, de úgy döntöttem, ezzel most nem akarom feltartani saját magunkat. - Aucs. - A hideg is kirázott a piercing gondolatától, de rögtön megkerestem Isla tekintetét. - Te perverz. Fuj. - Szerettem az ártatlant és megbotrákoztatottat játszani, kár, hogy nem állt jól. Habár nem sokat tudtunk az akció részleteiről, egyelőre érdekesebbnek tűnt, mint itt ülni és azon merengeni, hogy vajon a következő csajomnak mit fogok mondani Isla-ról. Bujkáló menekült még úgysem volt egyik sztorimban sem. Hol a jegyzetfüzetem? Az, hogy a nő terhes volt, szakmai szempontból nem sok vizet kellett volna, hogy zavarjon. De fél szemmel Isla-ra pislogva tudtam, hogy nem minden seb forr be. Még ennyi idő elteltével sem. - A férje inkább jöjjön elő, ha tényleg férfi, és ne üzengessen. - Ennyit mondtam neki, habár még mindig nem volt hajlandó megmozdulni. Nem emelte fel a kezeit, így fogalmam sem volt arról, hogy tart-e valamit az ujjai között. - Még egyszer mondom, emelje fel a kezét, hadd lássuk. - Isla nem vádolhatott azzal, hogy nem tudtam kellően komoly lenni, ha a helyzet azt úgy kívánta. Nem ez az első, és vélhetően nem is az utolsó alkalom. Mikor a kezek a magasba lendültek, már én is láttam a fém fényét, Isla pedig rögtön átvette az irányítást. A nő azonban nem dobta el a kést, hiába irányult rá két megtöltött fegyver. - Hölgyem, dobja el a kést. Ne kockáztasson egyszerre két életet. Nem fog bántódása esni, bízzon bennünk. Gondoljon a gyermekére. - Nem léptem felé, megálltam egy helyben, közben fél szemmel Isla-ra sandítva. Tudtam, láttam a szemeiben, hogy ha eljön az ideje, nem fogja megtenni. Nem tudja majd megtenni, ami egyértelmű gyengeség, de nem tudtam érte hibáztatni. A nő közben megindult - elsősorban Isla irányába, a kést pedig ezúttal maga elé tartotta. Talán hitt a nők közötti szimpátiában, vagy mi? Aztán mielőtt újra megszólalt volna bármelyikünk, a nő eldobta a kést, és néma kétségbeesés költözött az arcára. Basszus-basszus-basszus. - Hol van a férje? - Kérdeztem, nem mintha nem lett volna egyértelmű. Az viszont egyértelműnek tűnt, hogy egyikünknek elő kell kerítenie a két férfit. És valakinek a nővel kell maradnia. - Megyek. - Intéztem a szavaimat Isla-hoz, elindulva oda, ahonnan a nő előbújt az imént. Valószínűleg ott lehet a férje is - valaki mással karöltve.
– Emlékszel, amikor az egyikük meghívott teázni, mert azt mondtad neki, hogy a nevelőanyád vagyok? – néztem rá ferdén, de meglehet, hogy a szám sarkában mosoly bujkált. Abban azért tényleg volt valami vicces. – Az egy kicsit kellemetlenebb volt, amikor valami ragadós exnek állítottál be – vontam fel aztán a szemöldököm. Ez már tényleg régebbi sztori volt, de nehéz elfelejteni, amikor valaki fél órán keresztül folyamatosan mondja a magáét arról, hogy miért kéne leszállnom a pasijáról. – Hol szedsz össze egyáltalán ilyen buta libákat? – Nem mintha minősíteni akartam volna a barátnőit. Távol álljon tőlem. A költői kérdésre elhúztam a számat, nem igazán volt kedvem belemenni a témába. Mindig kockázatos volt Jackson kezébe olyan fegyvert adni, amit később sokszorosan használhatott ellenem, márpedig bevallani, hogy nem hagynám, hogy más rúgja szét a seggét... nos. – A te véredet csak én onthatom – feleltem kitérően, kinézve az ablakon és némi szerepcserével átvéve tőle a komolytalanságot. – Tudod, családi előjogok, meg ilyesmi. Reméltem, hogy nem lovagolunk sokat a témán – talán mégis volt bennünk valami közös: szerettük figyelmen kívül hagyni a minket kínosan érintő kérdéseket –, és inkább a munkára koncentrálunk. Én biztosan ezt tettem, amint megálltunk, rutinosan mértem fel a terepet, pedig hivatalosan nem használhattam volna az erőmet. Én ezt mondjuk szerettem szigorúan csak arra értelmezni, hogy nem ezzel alkalmaztam fizikai erőszakot másokkal szemben... ami alól szintén kivételt jelentett például a közvetlen életveszély. – Félsz, hogy meg fogom érezni, ha intim piercinget csináltatsz? – vontam fel a szemöldököm, sanda oldalpillantást vetve rá. Igyekeztem komoly maradni, de ezen még én is majdnem elnevettem magam, nem mintha szívesen beszélgettem volna Jackson... bizonyos részeiről. Nem. Jézusom. Pfuj. Már majdnem felderengettem előttem az a bizonyos átkos kis mutatvány, ezért gyorsan megráztam a fejem és inkább a feladatra próbáltam koncentrálni. Két fegyveres és egy sérült, Isla. Ne legyél olyan, mint a társad. Szerencse vagy sem, kellemetlen kis emlékeztető képében kaptam meg a vágyott figyelemelterelést. A nő kerekedő hasa láttán akaratlanul is nyelnem kellett egy nagyot, és két pillanattal biztosan tovább bámultam a kelleténél; micsoda szerencse, hogy Jackson épp összekapta magát és kezébe vette az irányítást. Nem arról volt szó, hogy nem jártam el a pszichológusunkhoz – de –, csak... Összeszorítottam a fogaimat és kényszerítettem magam, hogy elszakítsam a tekintetem a nő hasától, de az arca helyett azt kezdtem el felmérni, lehet-e nála fegyver. – A férjem azt mondta, kérjem fel önöket a távozásra... – A nő hangja bizonytalan volt és kissé remegett, a kezeit pedig nem emelte fel. Meghagytam Jacksonnak az újbóli felszólítást, sokkal jobban érdekelt, milyen fémet rejteget a bal kezében a háta mögött. Nem lőfegyvert, az biztos, de... A szemem sarkából Jacksonra pillantottam, nem jelezhettem neki egyértelműen, de bíztam benne, hogy magától is megismétli a felszólítást; de ha meg is tette, a nő mozdulatlan maradt. – Kérem... A nő keze megmozdult, mire reflexszerűen feljebb emeltem a fegyverem, aztán megvillant a bal kezében egy kés. – Dobja el a kést! – szólítottam fel erélyes hangon, ekkor már tisztán célba véve a fegyveremmel; nem mintha le akartam volna lőni. Nem mintha meg tudtam volna tenni. – Hölgyem, nem fogjuk bántani, de ehhez el kell dobnia a kést, most.
Míg mások komolyan vették a vezetést, és az azzal járó tűpontos figyelmet, az én repertoáromból ez is kimaradt. Meg is lepődtem, mikor azt mondta, hogy én vezetek, bár nem hagytam neki sok választási lehetőséget. Aztán a rám olvasott bűnökből felocsúdva megráztam a fejemet. - Ezek nagy része ezer éve történt! - Majdnem mentegetőzés volt, bár annyira mégsem. Tényleg volt példa arra a randevús esetre. Valami extra béna helyre vitte a fickó, én pedig beálltam az ablak alá röhögni. Valami okból aztán nem lett folytatása annak a tüzes románcnak Isla és az ő Mr. Big-je között. Bár valószínűleg csak a neve volt Big. Erre mérget is vettem volna. - Egyébként mióta érdekel téged, hogy mit mondok rólad a csajaimnak? - Tényleg elő szokott fordulni. Nagyon ritkán. Nagyon... egyáltalán honnan tudott ő erről? Nagy levegőt kellett vennem, annyira felzaklatott. A végén még azt hozná ki a sztoriból, hogy nincs rám szüksége. Hogy ne lenne? Nélkülem üres lett volna az élete. Unalmas. És igen, ahogy ő mondaná, túlságosan is nyugodt. Tényleg nem akarhatta ezt. Én nem akarnám a helyében. Látványosan lebiggyesztettem az ajkaimat, mikor megtiltotta a megkülönböztető jelzés használatát. A tiltás nagyjából egy percig tartott, de hamar rá kellett jönnöm, hogy gyerekként ez a hang izgalmasabb volt. Így nem első alkalommal már tényleg elég unalmas volt hallgatni. Talán Isla is pont ugyanezt érezte velem kapcsolatban. Szóval folytassuk tovább. - Oh, Rousseau. Mióta érdekel téged az én vérem? - Tettem fel a költői kérdést. Nagy levegőt vettem. Ezúttal nem vegyült akkora poénkodás a hangomba, tisztában voltam vele, hogy mindketten megtennénk, amit meg kell, ha a másikunk bajba kerülne. Ahogy már volt is rá példa. Arról pedig továbbra sem kellett tudnia, hogy ha kellene, bedobnám az az életemet - cserébe ha megmenthetném az övét. Micsoda régimódi gavallér vagyok! Amikor a helyszínre értünk, Isla-t követően én is kiszálltam a kocsiból. Előtte még biztosra mentem, hogy nálam van-e a fegyverem, de ezzel ezúttal sem volt probléma. - Elég ijesztő vagy ilyenkor. - Mondtam neki, miközben vele az oldalamon elindultunk befelé, kezemmel pedig közben megkerestem a fegyvert, hogy ha kell, azonnal előránthassam. Elég érdekes képességet kapott az ősöktől, olyan volt, mint egy fém-radar. Bizarrnak tűnt. Ahogy azonban haladtunk befelé, lassan elénk kászálódott egy alak, méghozzá egy nő. Méghozzá szép, megtermett pocakkal. Ha saccolnom kellett volna, legalább a hatodik hónapban járhatott - bár amennyire jártas voltam ezen a téren, talán Isla tőle is érezhette a vér szagát. - Washingtoni rendőrség. Hölgyem, kérem emelje fel mindkét kezét, hadd lássam. - Csekély alkalmak egyike volt, mikor komolyan beszéltem. Ez pontosan olyan volt.
Elküldésének ideje -- Szomb. Feb. 13, 2021 8:46 pm
i love to hate you
Homlokráncolva méregettem az anyósülésről, és próbáltam rájönni, mégis mi neki a jó abban, hogy állandóan a sarkamban van. Persze, valószínűleg az, hogy így lassan halálra idegesíthet. Mi más lehetne? – Úgy érted, nyugodt? – kérdeztem vissza. – Nem kéne minden egyes műszakban a te beszólogatásaidat hallgatni, nem indulna minden reggelem valami újabb csínnyel, ami épp eszedbe jutott, nem bukkannál fel indokolatlanul a lakásomnál, mikor épp unatkozol, nem találnál ki rólam sztorikat az éppen aktuális nőcskéidnek, nem mellesleg én is el tudnék menni egy randira anélkül, hogy bevigyorognál az ablakon... – Teátrális sóhajjal ejtettem magam hátra az ülésben. – Tényleg szörnyű lenne. Majd pont én vallom be, hogy egy kicsit tényleg unalmasabb lenne, mi? – Nincs indokolatlan megkülönböztető jelzés – csaptam rá a kezére. – Megint rám kennéd és nekem kéne jelentést írnom róla. Aztán, mintha csak égiek hallgatták volna meg az imáit, életre kelt a rádió, és a riasztás miatt mégis megkaphatta, amit annyira akart: a nínózó rendőrautót. Mint egy kisgyerek. – És ha a te véred fog folyni? – meredtem rá jelentőségteljes pillantással. Mondjuk kételkedtem benne, hogy tétlenül tudnám nézni, ahogy meglövik, bármennyire szívesen vettem volna, ha szenved egy kicsit; az erőm miatt általában jobban működtem, mint egy golyóálló mellény, és bár néha kísértésbe estem, hogy őt hagyjam egyedül boldogulni... nos, inkább arra szavaztam, hogy én szeretem bántani. Elég gyorsan elértük a helyszínt, köszönhetően a szirénának és annak, hogy Jackson végre kedvére taposhatta a gázpedált. Ahogy közeledtünk, ellenőriztem a tárat a fegyveremben, és nem is tettem messzire a kezem ügyéből, akkor sem, amikor Jackson megállt. Nem szálltam ki rögtön, előbb a mágiám segítségével detektáltam a környékünket. Régóta voltam már rendőr, így minden rendszeresített – és a leggyakoribb magánszemélyeknél előforduló – fegyver összetételét kívülről fújtam már, így pontosan fel tudtam térképezni a terepet. – Tőlünk a második tömb, a zöld ház az út bal oldalán – intettem a fejemmel a megfelelő irányba. – Két lőfegyver és valaki vérzik is odabent. – Megmarkoltam a fegyverem és kiszálltam, de kivételesen csak akkor indultam el, ha Jackson is kikászálódott a kocsiból.
Elküldésének ideje -- Pént. Dec. 25, 2020 10:25 am
Isla && Dante
Felsóhajtottam. Hozzá voltam szokva ahhoz, hogy Isla-val nem beszélgetünk komoly dolgokról. Bár ő néha megpróbálkozott vele, és értelmes kérdésekkel bombázott, amikre kiábrándító módon válaszoltam. Volt bennem valami, ami nem engedte, hogy csak úgy elkezdjek vele lelkizni. Talán a múltunk, vagy inkább az, hogy férfiként nem akartam csorbítani a saját önbecsülésemet lelkizésekkel. Szerencsére ő sem igényelte gyakran, bár ebben tényleg közrejátszhatott az, hogy sose válaszoltam neki teljes komolysággal. Valaki soha nem volt képes felnőni. Többek között én is ilyen jegyekkel rendelkeztem, ezt pedig ha akartam volna se tudtam tagadni. - Épp ugyanannyira jó, mint amennyire rossz. - Feleltem a kérdésére végül. Oldalra pillantottam rá, tekintetében tényleg kíváncsiság uralkodott, mire egy apró sóhajt engedtem ki az ajkai között. A közepében voltam, mert ott kellett lennem. Ez volt az egyezség, amihez hűnek kellett maradnom. Egyszer hagytam őt előre menni. Mondhatni, a saját orra után, én pedig túl későn értem oda. Meg is lett az eredménye, de őt nem kellett emlékeztetnem arra, milyen árat fizetett érte. Azt hiszem, a legkegyetlenebbet, amit nőnek valaha is fizetnie kell élete során. - Unalmas lenne az életed nélkülem. Ezt akarod? - Mímeltem felháborodást, majd jobban a gázra tapostam. No persze lett volna élete nélkülem is. Bizonyára nem szerette azt sem, hogy sorra üldözöm el a jobbnál jobb udvarlóit. Habár az utóbbi időben egy díszpéldánnyal sem találkoztam. Talán leállt a randevúkkal? - Szóval az öreg néniknek is pesztonka kell. - Elvigyorodtam, miközben az előttem haladó, lassú autó rendszámát fürkésztem. - Szerinted azért is meg lehet büntetni valakit, ha minusz tízzel megy egy főúton? - Vontam fel kérdőn a szemöldökömet, de a vigyor nem halványodott az arcomon. Nem szoktam bosszankodni feleslegesen. - Naa, hadd kapcsoljam be. Légyszi-légyszi-légyszi. - Néztem először Isla-ra kiskutya szemekkel, majd a megkülönböztető jelzés bekapcsolásához szükséges gombot. Olyan voltam, mint egy gyerek. Az egész addig tartott, míg meg nem szólalt a rádió. Már éppen kanyarkodni készültem, mikor Isla a vételt fogva rögtön úgy döntött, hogy akkor mi most nem fogunk nyugdíjasozni. Végre egy kis akció. Lendülettel kikerültem a döcögő tragacsot, majd félig a forgalmat, félig Isla-t fürkészve megszólaltam. - Szerinted nagyon durva, véres akció lesz? - Kezdtem, szinte teljesen túlfűtve. Mondhatni, már ennyi is elég volt ahhoz, hogy kapjak egy kis adrenalint az ereimbe. - Remélem igen. Minden olyan uncsi.
A fejemben elültetett kép olyan élénken visszhangzott a gondolataimban, hogy attól féltem, telepátia sem kell ahhoz, hogy meglássa, mert kivetül a homlokomra, vagy ilyesmi. Szükségem volt jó néhány másodpercre, hogy összeszedjem magam, és rohadtul nem értettem, Jacksont hogy hagyhatja ennyire a hidegen a dolog; egyetlen logikus magyarázata volt, hogy miért nem fulladozott még a röhögőgörcstől: ő nem látta. Ennek nyilván semmi értelme nem volt, de nem tudtam jobb magyarázattal előállni, a válasza pedig még rá is erősített. – Mindig is jól ment a bókolás – húztam össze a szemeimet, de most még a pimaszsága sem tudott annyira feldühíteni. Ahhoz túl nagy volt a sokk. Ugye ez csak valami alternatív jövő volt? – Nem akarod tudni – vetettem oda, miközben faképnél hagytam, és én a magam részéről lezártnak is tekintettem a témát. A friss levegő jót tett, de azért meg kellett dörzsölnöm az arcomat, hogy száműzzem a kellemetlen érzéseket. A szám még mindig bizsergett, mintha azok a pillanatok nem csak a fejemben történtek volna meg, és rohadtul idegesített a tudat, hogy az nem volt kellemetlen. Azzal győzködtem magam, hogy estére már emlékezni sem fogok rá, de úgy sejtettem, hogy ez egyébként rohadtul nem fog bekövetkezni. – Áhító? – vontam fel a szemöldököm. Én Lee-t inkább a „perverz disznó” jelzővel illettem volna, főleg, ha arról volt szó, hogy milyen tekintettel méregette a hátsó felem. A következő szavaira viszont figyelmeztetően összeszűkültek a szemeim. – Ha hiányzik a jobb horgom, csak kérned kell, tudod – jegyeztem meg. Nem jutott eszembe, hogy ő vajon elképzelt-e, és nem jutott eszembe újra az a zavarbaejtő kép sem. Abszolút nem. – Talán ő az egyetlen, aki helyett még én is téged választanálak. Nem lenne kedvem napi szinten szexuális zaklatásnak kitenni magam. – Persze ha azt nézzük, Jackson mit láttatott velem az imént... csak azt nem értettem, attól miért nem rázott ki a hideg, de biztos volt erre is valami logikus magyarázat. Már éppen figyelmeztetni akartam, hogy kérdeztem valamit, de szerencséjére már beszélni is kezdett, mondjuk a teátrális képtelenséget, amivel először előállt, csak egy visszakézből kiosztott taslival jutalmaztam. Talán mondanom sem kell, mennyire jól esett. – Ennél találj ki valami jobbat – meredtem rá, pedig tudnom kellett volna, hogy nem fogja komolyan venni. Ezt sem. – És neked ez így jó? – Őszinte kíváncsisággal vontam fel a szemöldököm. A vele való kapcsolatom finoman szólva sem volt zökkenőmentes, szóval... lényegében semmi nem indokolta, hogy állandóan a sarkamban legyen. Mondjuk azt sem, hogy állandóan ellenséges legyek vele, de nem is emlékeztem, mikor viselkedtem utoljára normálisan vele. Még az a kedves kis jelenet sem volt normális. A pillantásom az ajkaira tévedt, kihasználva, hogy elindult és a forgalmat figyelte, de gyorsan el is kaptam onnan a tekintetem. – A Nyolcadik és a Buchanan sarka – feleltem kinézve az ablakon. Félreesőbb környék volt, szerencsés forgalommal egy fél óra kocsival, ami azt jelentette, hogy legjobb esetben is nagyjából huszonnyolc percig leszünk összezárva. Ez most úgy nagyjából végtelennek tűnt. – Valószínűleg elég, ha végigmegyünk az utcán – jegyeztem meg annak ellenére, hogy szívesebben vettem volna, ha inkább a friss levegőn teszünk majd egy kört. – A nyugdíjasoknak csak a tudat kell, hogy ők rendeltek oda egy járőrautót. Mintha csak megérezték volna, mit mondtam éppen, a műszerfalra erősített rádió némi recsegéssel életre kelt, a diszpécser pedig bejelentette, hogy lövéseket jelentettek a Tizedik utcából, ami pont egy kereszteződésnyire volt a célunktól. Felvont szemöldökkel néztem Jackson irányába, majd a rádióért nyúltam. – Kettes járőr úton a helyszínre – jelentettem, meghagyva Jacksonnak a lehetőséget, hogy szirénát és villogót kapcsoljon. – Akkor ennyit a tippemről – helyesbítettem Jacksonnak, miközben visszaerősítettem a rádiót a műszerfalra. Ha szerencsénk volt, ezek még mindig csak túlpörgött fiatalok voltak, de legalább nem lehetett okunk panaszra. Mégis történtek dolgok a városban, és én is megfeledkezhettem Jackson kis ajándékáról.
Elküldésének ideje -- Csüt. Szept. 17, 2020 2:32 pm
Isla && Dante
- Én mit nem? - Az ezer dolláros kérdés volt, miután úgy torpant meg a kis trükköm után, mint aki szellemet lát a folyosó végén. Ezerszer eszembe jutott már, hogy valahogy kiderítem, miért nem voltam képes látni azt, amit ő látott, de aztán mindig... elfelejtettem. Ez voltam én, ennél többet amúgy is aligha várhatott tőlem. - Úgy nézel ki, mint egy szellem és egy sápadt fehér tapéta szerelemgyereke. Nem mesélsz? - Pimaszul vontam fel a szemöldökömet, de készen álltam elengedni a témát. Én kuncogtam, ő szemmel láthatóan nem állt belém. Tényleg lesokkolhattam. Ismeretlen terepre tévedtem, talán jobb lesz, ha vigyázok, és rögtön visszakozom. Mint egy jó közlegény. Követtem őt, majd egy elegáns mozdulattal bevetettem magam a volán mögé. Ő mint mindig, előrébb járt, mint én, bár mentségemre szólt, hogy az égvilágon semmi kedvem nem volt A-ból B-be menni, mellőzve minden akciót. Azt hittem, egy rendőr élete izgalmasabb. A szemét pályaválasztási tanácsadók. - Ez az a Lee, aki áhító tekintettel bámult, mikor elvonultál az asztala mellett? - A tekintetembe gyermeki ártatlanság költözött. Habár az arcán átsuhant a fintor, ezáltal meggyőződtem arról, hogy az a fickó számára se lett volna bizalomgerjesztőbb, de úgy döntöttem, ezt a hullámot most meglovagolom. - Ő már biztosan elképzelte, milyen lehetsz pucéran. Perverz. Ah. - Tágultak ki a szemeim, mintha bármit is komolyan gondolnék abból, amit mondok. Igaz, a férfi agy számtalan misztériumra képes, amennyiben egy női testről - vagy egyébről - volt szó. - Adok időt a gondolkodásra. Te tényleg... szívesebben lettél volna az ő társa, mint az enyém? - Meredtem rá vérig sértve, majd megtörve a mozdulatlanságot, bekötöttem a biztonsági övet. Indulása előtt még hátradőltem. Tudtam, hogy ennyivel még nem játszottam ki a radarját, és ha nem kezdenék bele magamtól a dalolásba, akkor addig nem is szállna le rólam, míg nem kap kielégítő választ. Bár a kielégítést én egészen máshogy tudtam volna elképzelni, de ez az én komisz agyam játékát képezte, és ezekbe általában nem avattam be Isla-t. - Nem hiszem, hogy fel vagy készülve egy ilyen mély és szívet szaggató vallomásra. A halálomon vagyok, és az utolsó napjaimat veled akartam tölteni. - Nagyot sóhajtottam. Gondolhatta előre, hogy képtelen leszek komolyan venni ezt a szituációt. Is. A múltunk nagy része egybeforrott, onnantól kezdve pedig, hogy az apja arra kért, vigyázzak a lányára, szinte egy lépést se tettem úgy sehová, hogy nem tudtam, Isla hol volt abban a pillanatban. Mentettem már meg az életét, viszont az élet legnagyobb pofonjaitól mégsem tudtam megkímélni. Nem Isten voltam, csak egy ostoba tökkelütött, akinek bébiszitterkedést osztottak a kártyalapok. - Áruld el nekem. Volt valaha is olyan az életedben, hogy én nem voltam ott? - Adtam neki nagyjából két másodpercet. - Na ugye, hogy nem. Ezért vagyok most is itt. A te személyes pesztonkád. - Az autó elindult, én a kormány köré fontam az ujjaimat, viszont továbbra is oda-odapillantottam az arcára. Nem voltam lelkizős fajta, ő pedig nem volt az a barátságos fajta, ha rólam volt szó, így nem éreztem feltétlen kötelességemnek, hogy minden lapot megosszak vele. Ez az én elcseszett keresztem volt. - Mi a cím?
Elküldésének ideje -- Hétf. Aug. 03, 2020 12:39 pm
i love to hate you
– Hát persze – meredtem rá kifejezéstelen tekintettel, ám további gondolatokat nem fűztem a témához. Sok mindenre hajlandó voltam, de Jacksonnal eszmecserét folytatni a szexről? Na, az határozottan ki van csukva. Amikor olyan éhes tekintettel meredt a kávéspohárra, mintha helyben fel tudná falni – papírostól, műanyagostól, mindenestől –, felvontam a szemöldököm. – Ha ennyire megkívántad, neked adom. A bugyit is. – Kiszélesedett a mosolyom és megemeltem a szemöldököm néhányszor. – Vagy a telefonszámmal kapcsolatban gondoltad meg magad? A felemlegetett csodálatos karácsonyi emlék hatására meg sem próbáltam visszafogni egy örömteli, diadalittas nevetést. – Életem legszebb karácsonya volt – közöltem egy elégedett vigyorral. – És egyébként is megérdemelted – böktem rá aztán vádlón a mutatóujjammal. – Lehet, hogy igazából minden karácsonykor ezt kellene csinálnom... Ó, igen, a gondolat határozottan vonzónak tűnt, különösen, amikor az arca szégyentelen méretére tett megjegyzésemet is bóknak fogta fel – mi másnak. Hát még, amikor újra egy lapon kezdte emlegeti saját magát, engem, meg a „randi” szót. – Most már kezd komolyan aggasztani, hogy vajon te mit kaptál a kávédba – húztam össze a szemem tettetett gyanakvással; mintha nem tudtam volna, hogy ő bizony magától is lehet ekkora marha. – Kérjek egy toxikológiát a laborból? A gina csak 12 óra elteltével nem mutatható ki a vérben. Ki tudja, mennyire volt elszánt a barista lány... még a végén kifekszel itt nekem és hozhatom a savasfilcet. – Kiszélesedő mosollyal kezdtem méregetni az arcát, azt latolgatva, hogy vajon hol mutatna rajta legjobban egy farok. A gondolat, hogy végre kiszabadulhatunk ebből az egérlyukból, határozottan üdítő volt. Úgy éreztem, Dante különösen elemében lehet, ha ilyen rövid idő alatt elfogyasztotta az összes oxigént kettőnk közül; a kocsiban legalább le tudtam húzni az ablakot. Meg ki tudtam ugrani az ajtón. – Aztán csak vigyázz! – Rámutattam a székére, mert pont én bírjam ki, hogy ne szóljak be valami miatt? – Ha még sokat táncolsz, a végén átesel a falon, egyenesen Ramirez ölébe – utaltam a szomszédaink egyikére, aki épp csak egy tenyérnyivel nagyobb irodát birtokolhatott a járőrtársával. Jól esett a kis elégtételem Mike-nak, pedig tulajdonképpen nem is hibáztattam érte, hogy ösztönösen átvette a helyi hímsoviniszta hozzáállást, amivel egyébként sokkal jobban fog boldogulni, amíg nem kapunk női parancsnokot. Mondjuk úgy száz év múlva. Az már sokkal kevésbé esett jól, amikor már épp kijutottam volna a levegőtlen szobából, de még kaptam egy kedves kis ajándékot az én drága Jacksonomtól. Szisszenve rántottam el a fejem az övétől, és azt mondtam magamnak, hogy ennek az egyetlen oka az, hogy belemászott az aurámba; ahhoz nyilvánvalóan semmi köze nem volt, hogy a lélegzete égette a fülem alatti bőrfelületet. – Anti-Jackson szérum? – vágtam vissza élből, és megpróbáltam néhány fürge lépéssel egérutat nyerni, de persze hamar utolért a zsiráf termetével. És ha azt hittem, hogy az előző megmozdulása volt a revans? Mire a megérzéseim megsúgták, hogy készül valamire, már késő volt, mert az ujjai a karomhoz értek. A fejemben megjelenő kép akkor sem tudott volna jobban letaglózni, ha mondjuk azt láttam volna, hogy megnyerem az amerikai elnökválasztást. A néptelen folyosó képe nem változott meg, de még az sem, hogy mi ketten voltunk ott, ellenben az, amit csináltunk... Szokatlanul eleven volt az egész jelenet, mintha nem csak a fejemben láttam volna a képet, hanem ott helyben át is éltem volna. A lábaim a dereka, a karjaim pedig szorosan a nyaka körül, az egymáshoz préselődő testünk, a szája forrón és követelőzőn az enyémen... Mi a franc. Megráztam a fejem, mintha ezzel el tudnám űzni a képet – pedig tudtam, hogy ez örökre az agyamba égett –, és életemben először hálás voltam, amiért szokás szerint viccet csinált az egészből és csak vidáman elsétált mellettem. Nehéz lett volna épkézláb magyarázatot adni arra, miért kezdett égni az arcom; zavartan pillantottam a falra magam mellett, aminek az előbb még mintha a testemet nyomta volna neki. Rohadtul idegesítő volt ilyen gyenge módon reagálni valamire, pedig még az ajkaim is úgy bizseregtek, mintha ez az egész tényleg megtörtént volna. Megköszörültem a torkom, amikor a hangja újra eljutott hozzám, és némi értetlenséggel fogtam fel, hogy még nem fetreng a földön a röhögéstől. Ha ő is látta volna azt, amit én, biztos nem érte volna be egy kis kuncogással... de lehetséges, hogy nem látta? – Te tényleg nem... – nem fejeztem be a kérdést, mert tudtam a választ. Ennek fényében zártam el gyorsan a tudatom legmélyére az emléket, mielőtt még a telepátiához nyúlt volna, hogy belenézzen a rövidtávú memóriámba. Na azt már nem, ha lemaradt róla, akkor lemaradt. Eliszkoltam mellette, megcélozva a kapitányság bejáratát, mert hirtelen mindennél sürgetőbbé vált az érzés, hogy friss levegőhöz jussak. Talán furcsállotta, hogy ezúttal nem tromfoltam rá valamivel a kis tréfájára, de úgy döntöttem, a bosszú ráér. Majd valamikor akkorra, ha el tudom felejteni ezt a kedves kis képet a fejemben. Ami nyilván soha nem fog megtörténni. Ha Jackson is méltóztatott kivonszolni a hátsó felét a kocsihoz, és ne adj isten ki is nyitotta azt, bevágódtam az anyósülésre, aztán kifújtam a levegőt, amit ki tudja mióta tartottam vissza. – Szóval – szólaltam meg ismét, de csak akkor, ha beindította az autót és elindultunk – még mindig nem mondtad el, miért intézted úgy, hogy összekerüljünk. – Mielőtt rávághatta volna, hogy ő milyen rohadtul ártatlan ebben a kérdésben, rámeredtem. – És hagyjuk azt a részt, hogy te erről nem tehetsz, meg ilyenek. Biztosan tudom, hogy Reyesnek más tervei voltak, Lee épp elégszer áradozott a közös jövőnkről. – Elfintorodtam a gondolat hatására, és szándékosan nem tűnődtem el azon, ez a fintor miért nem jelent meg az arcomon Jackson kedves kis ajándéka miatt.
- Jóga? Mmm. Pfuj. - Egyértelmű grimasz ült ki az arcomra, egy pillanatra a mutatóujjamat is felemelve, mintha egyenesen államtitkot közöltem volna. - Valljuk be, nem ez a legjobb módja a feszültséglevezetésnek. - Tettem hozzá nagy lelkesen, pimasz vigyorral a képemen, de további célozgatást már nem eresztettem ki magamból a téma kapcsán. Ahogy nézegettem a kávét, ezer átkot szórtam magamra, amiért nem hoztam magamnak egy átkozott csokis fánkot - ezzel újabb táptalajt biztosítva Isla-nak, hogy megjegyzést tegyen az elhaló kockáimra és vonalaimra. Bár ezt erős bántalmazásnak tudtam volna be tőle. Semmi baj nem volt a vonalaimmal, egy csokis fánk már meg se kottyant... volna. Életem száz éve alatt amúgy se ez lett volna a legnagyobb bűnöm. - Az nem számít karácsonyi ajándéknak, hogy december 25-én, hajnalok hajnalán rám töröd a bejárati ajtót, és bevered a képem. - Lebiggyesztettem az ajkaimat. Nagyjából ez volt az utolsó, és egyben egyetlen emlékem Isláról és a karácsonyról, amiben több voltam tizennégy évesnél. Kinyilváníthattuk, hogy nem voltunk az a "szent ünnep" típusúak. De mikor volt az már? - Kööööszike! - Jött ki rögtön belőlem harsányan, miután az arcom méretét kritizálta. Én csak bóknak vettem. Őt bosszantottam vele, szóval annyira rossz csak nem lehetett. És mindig is tudtam: valahol élvezi a mi kis csatározásainkat. Azért nem küldött még el soha úgy igazán melegebb éghajlatra. Pedig az előbbi kis leszboszi feltételezésnél már nem lehetett tudni, mi lesz a mai műszakunk vége. - A Jégkorszak most erős lenne a gyomromnak. - Pedig nem én kaptam a sütőtök-szirupos kávét. - Mivel udvarias vagyok, hagynám, hogy te válassz. És egész este győzködnélek, hogy ez nem egy randi. - Vonogattam pimaszul a szemöldököm, de közbeszólt a telefon csörgése. Pimaszságomat ismerve ahogy látta, hogy mozdul a kezem, már tett is egy-két óvintézkedést, hogy elkerülje az én tapló telefonbetyár stílusomat. - Készen állok, mester. - Válaszoltam könnyedén, miután letette a telefont, még mindig hátradőlve a széken, habár nem volt annyira menő húzás, tekintve, hogy a fal a másik oldalról fogta a háttámlát. Egy egérnek nagyobb lyukat adnak ezen az őrsön. Már a kezemben volt a kulcs, mikor méltóztattam felocsudni a székről - nem volt túl egyszerű -, és megforgattam a szemeimet, mikor Isla átnyújtotta a kávéját Mike-nak. - Szívesen, bro. - Kacsintottam felé, majd Isla nyomába eredtem, aki már félig kinn volt az irodából. - Pedig a kedvenced volt benne. - Eresztettem még el egy megjegyzést közvetlenül Isla fülébe suttogva, ezzel némileg belelépve a komfortzónájába. Amit kiváltképp nem szeretett, főleg ha én csináltam. Méltó revansot akartam venni rajta az iménti órás-telefonos eset miatt, hát amikor véletlenül hozzáértem, bevetettem az én kis képességemet - amit még annyira sem szeretett, mint engem. Az idő manipulása, mint maga, nagy kedvencem volt, holott nagyon ritkán történt meg az, amit a jövőben néha láttam. Isla-val kapcsolatban azonban soha nem láttam semmit. Mintha valami fal védte volna tőlem, hogy lássam a jövőjét, vagy magamat az ő jövőjében. Ettől függetlenül rajta nyugodtan kísérletezhettem.
Már kinn voltunk a folyosón, ahol egy lélek sem járt. Ahogy megérintettem, tudtam, hogy lát valamit, hisz megtorpant. Kivételesen fogalmam sem volt, hogy mit láttatok vele, mert... én nem láttam. Ezt sem. - Na, ennyire rosszat csak nem láthattál. - Szóltam, mikor elengedtem, a hangomon pedig érezhette, hogy ez egy revans volt az iménti miatt. Mindegy, kuncogva elvonultam mellette, és a bejárati ajtótól néztem vissza rá. - Hé, közlegény. Vagy mi. Elkésünk.
Először úgy voltam vele, hogy ezúttal nem erőlködök a szájkaratéval, megelégedek azzal, hogy látványosan forgatom a szemeimet a megszámlálhatatlanul sokadik megjegyzésére, de mire befejeztem a mozdulatot, már meg is gondoltam magam. - Talán gyakrabban kellene meghívjalak teázni, mert a memóriáddal nyilvánvalóan gondok vannak – vontam fel a szemöldököm. – Vagy inkább jógával szereted levezetni a túláradó feszültségedet? – Nem tudtam elfojtani egy mosolyt, amikor elképzeltem Jacksont a legkülönbözőbb kicsavart pózokban; ez olyasmi volt, ami miatt talán be is engedtem volna a lakásomba. Arra már tényleg nem szóltam semmit, hogy nem érti a célzásomat – nyilván –, a következő mondatra viszont újra felszaladt a szemöldököm. A lehető legkülönbözőbb dolgok jutottak eszembe arról, hogy mégis mi lehetett a következménye az újabb felesleges flörtölésnek, ami végül a kávémban kötött ki. Egyik ötlet sem volt kifejezetten bizalomgerjesztő. - Nekem azért akad egy-két tippem, ami vetekszik a bugyival – vetettem ellen, és miután szóvá tettem a telefonszámot, inkább letettem a poharat az asztalra. Aztán, biztos ami biztos alapon, egy ujjammal odébb is toltam. – Biztosan sok álmatlan éjszakát okoz neked a kérdés – biggyesztettem le az ajkaimat egy kissé. – Majd ha nem találok neked jobb karácsonyi ajándékot, megmutatom. Miközben átpasszoltam neki a Richardsontól kapott jelentést, kissé elhúztam a számat a széke irányából jövő nem túl bizalomgerjesztő nyikorgást hallva, és közben imádkoztam, hogy akkor essen össze alatta, amikor én is itt vagyok. Nagyon szerettem volna halálra röhögni magam, még ha az iroda mérete azzal is fenyegetett, hogy ha ő leesik a székről a maga oldalán, akkor valószínűleg az én rozoga asztalomat is felrúgja. Annyi baj legyen. - Hát, az arcod elég sok helyet foglal, ez tény – követtem a szemeimmel érdektelenül a lassan földre hulló papírt. Fizikailag persze a hosszú lábai és a széles vállai ennél is több helyet foglaltak el, de ugye ezt ostobaság lett volna hangosan kimondani. Az arca sokkal idegesítőbb volt. Hitetlenkedve húztam fel a szemöldököm a lehetetlen kérdésre, és amolyan mi-a-franc tekintettel fordultam újra felé. – Nem mered egyedül megnézni a Jégkorszakot? – Egy pillanatra sem tudtam komolyan venni, a gondolat még akkor is abszurdnak tűnt volna, ha nem lettünk volna épp műszakban. Amikor megcsörrent a körülbelül ezeréves vonalas készülék az asztal szélén, automatikusan érte nyúltam; ha esetleg Jacksonnak is ilyen szándékai voltak, egyszerűen csak kihasználtam az erőmet és a csupafém karóráját, hogy távol tartsam a kis kacsóját a kagylótól, miközben negédesen mosolyogtam rá. - Rousseau. – A vonal másik végén Mike volt, a szerencsétlen fiatal srác, akit gyakorlatra küldtek ide, de a napja legizgalmasabb része az volt, ha a járőrkocsikat vihette a mosóba. Egy kicsit sajnáltam, de persze a mellékelt ábra jól mutatta, hogy egy járőrnek sem mindig jut sok izgalom. – Oké, kösz! – tettem is le a telefont, majd újra Jacksonra pillantottam. – Kész a kocsi, úgyhogy kapkodd magad. Kérdezd meg Richardsont, állja-e a mozijegyet, ha gyorsan végzünk. Ellöktem magam az asztaltól, majd felálltam a székből és belebújtam a kabátomba. Pár perc múlva kopogtak is az ajtón, Mike dugta be a fejét, kiegészülve a kocsikulccsal – amikor utóbbit automatikusan Jackson kezébe nyomta, csak a szememet forgattam. Mintha a nők nem tudnának autót vezetni. A sajnálatom rögtön semmivé lett, ezért az érintetlen kávémért nyúltam és azt meg én nyomta Mike kezébe egy ragyogó mosoly kíséretében. – Jackson gondolt rád ma reggel – tettem hozzá. Ha megcsörgeti a telefonszámot, talán még jó napja is lesz.
- Meghagyom neked a lehetőséget, hogy ebbe az álomba ringasd magad. - Még mindig a lakásáról beszéltem. Habár tényleg a legkisebb jóindulattal se tudtam volna lakásnak titulálni. Vagy csak az emlékek tették annyira kicsivé azt a lyukat? Elvégre be kellett vallanunk, nem kaptam napi invitálást Isla-tól a lakásába. Nem voltunk puszipajtások. Csak testvérek. És erre ő rögtön azt válaszolta volna a bájos modorában, hogy vér szerint még azok sem. De hobbiként rengeteg szórakozásomat leltem abban, hogy őt bosszantsam. Lakás-fronton már nyertem. Azt már nem is feszegettem, hogy nagyképűnek titulált. Mindennapos sértés. Belefért. Asszem. - Nem értem, miről beszélsz. - Már szinte háttal álltam neki, de még így is tudtam, hogy a poharat, és annak tartalmát méregeti. Nem volt abban semmi újdonság, hogy igyekeztem mindent megspékelni valami újdonsággal. - Hát, azt mondtam a kis barista csajnak, hogy lepjen meg. Szóval ha nem a bugyiját találod benne, már nyert ügyed van. - Megrántottam a vállamat. Szerettem flörtölni. Azt is szerettem, hogy ez Isla-t a kelleténél jobban bosszantotta. De ennyi örömet találnom kellett a hétköznapokban. - Iiii. Annyira nem volt jó bige. Meghagyom neked. Még mindig nem döntöttem el, melyik csapatban játszol. - Rákacsintottam, majd hátradőltem a székben, amiben az előbb helyet foglaltam, de meg kellett állapítanom, hogy ez tegnap óta nem lett kényelmesebb. Hát fészkelődtem egy darabig, közben azon tűnődve, vajon a verseny-súlyommal történt-e valami, de azt kizártnak tartottam. - Micsoda ostobaság. - A papírlapot fürkésztem, amit szinte az orromig tolt. - Tényleg nincs ennél érdekesebb ezen a helyen? - Szinte az egekig szaladt a szemöldököm. Kit érdekelt, hogy pár idióta fiatal mit csinált? Lehet, hogy csak szórakoztak egyet a parkban. Próbálgatták magukat. - Még nincs késő pályát módosítani. - Dobtam vissza az papírlapot, ami rögtön a földön landolt. Fránya gravitáció. - Hoppá. Ki gondolta volna, hogy még van annyi hely, hogy leessen. - Vált ártatlanná a pislogásom, közben felegyenesedtem a székből. - Nem megyünk inkább moziba? - A világ legirreálisabb kérdését villantottam felé. Bár pontosan ez volt a szándékom.
- Rousseau! Megtorpantam, megkapaszkodtam az előcsarnok egyik oszlopában, és a lépteim addigi gyorsaságát önnön visszalendítésemre fordítottam. Ahogy megláttam a hevesen integető Richardsont, felszaladt a szemöldököm, de elindultam felé. - Igen, főnök? – kérdeztem közben, de a szemeim már kiszúrták a kezében tartott papírlapot. – Egyébként hol a kocsi? Nem láttam a parkolóban és a kulcs sincs a portán. - Ezzel nyissatok ma reggel – nyomta a kezembe a papírt, ami nagyjából úgy nézett ki, mintha a kutyája szájából rángatta volna ki, de azért olvasható rajta az írás. Már a betűtípusból tudtam, hogy bejelentés, így még égetőbb lett az autó-kérdés, meg az, hogy vajon Jackson bevonszolta-e már a seggét. – A kocsi elvitték takarítani. Majd utána elintézitek. A szemöldököm újra felszaladt, de nem hatotta meg különösebben, sarkon fordult és jobbára hátrafelé intett egyet búcsúzóul. Átfutottam a bejelentés szövegét, de nem volt benne szó semmi másról, mint parkban bandázó fiatalokról; rögtön megértettem, miért nem sürgős a dolog. Tipikus esete volt annak, amikor az ablakból kilógó nyugdíjas öregasszonyok fontosnak akarják érezni magukat, és ehhez azt kell látniuk, hogy egy rendőrautó az ő hívásuk miatt megy végig az utcán. A szememet forgatva folytattam az utam az apró, irodának csúfolt kis lyukba, ahol üres óráinkat tölthettünk. Én csak sötét veremnek csúfoltam, mert ha Jackson kinyújtoztatta a lábait, szerintem simán gyomorszájon tudott volna rúgni; valahol úgy sejtettem, ezt csak azért nem próbálta még ki, mert nem akarta még egyszer kipróbálni a jobb horgomat. Öröm az ürömben – vagy inkább a veremben, haha –, hogy Jacksonnak még nyoma sem volt, így nyugodtan ledobhattam a kabátomat és keleti kényelembe helyezhettem magam az ócska székemen. Hazugság lett volna azt állítani, hogy nem hiányzott a tágas, klimatizált iroda, vagy, ami azt illeti, a régi társam, de még mindig ez a váltás tűnt a legtisztábbnak. Az egyetlen dolog, ami miatt néha megkérdőjeleztem a döntésemet, az maga Jackson volt. Néha okot is adott rá, néha elég volt a puszta létezése, megint máskor azzal forralta fel az agyvizem, hogy kénytelen voltam belátni: amikor néha húzód helyzetbe kerültünk, igenis jól működtünk együtt. Ennek a gondolata pedig jobban idegesített, mint Dante Jackson maga. Fesd az ördögöt a falra..., gondoltam, és nehéz sóhajjal a plafonra emeltem a tekintetem, miközben Jackson besasszézott a helyiségbe, ami egyszeriben még kisebbnek tűnt, mint addig. Egyedül abban fedeztem fel némi iróniát, amikor felismertem az általa dúdolt számot. - A lakásom is tágas a békés addig a pillanatig, amíg te nem teszed bele a lábad – ajándékoztam meg egy megsemmisítő pillantással. Felvont szemöldökkel, gyanakodva méregettem az asztalra tett papírpoharat. Még ha tudta is, hogyan iszom a kávét, kételkedtem benne, hogy a pohár tartalmának sok köze lenne hozzá; ezt részben a tapasztalataimra is alapoztam. – Ezúttal mivel dobtad fel? Karamell? Méz? Vanília? Vagy megint olyan... sütőtökös? – találgattam, miközben megforgattam a poharat. Amikor az egyik oldalán egy gyöngybetűkkel felfirkantott telefonszámot pillantottam fel, újra felvontam a szemöldököm. – Ezt is nekem szánták? – fordítottam felé a poharat, miközben a számsorra böktem. Ha esetleg közben úgy tűnt volna, hogy kényelembe helyezné magát, készen a semmittevésre, megráztam a fejem és a papírlapra mutattam, amit aztán át is löktem az ő térfelére. - Ne vackolj be nagyon – magyaráztam –, ezzel indítjuk a napot valamikor nemsokára. Amint az autó megjön a mosásból, mert az ugye fontos.
- Cső, lúzerek! - hangzott el a fejemben, mindannyiszor beléptem a rendőrkapitányság ajtaján. A sors sanyarú fintora, hogy itt kellett tengetnem a napjaimat, habár két szempontból is nyerészkedtem rajta. Tökéletesen tudtam borzolni Isla már amúgy is pellengérre állított idegeit, másrészt könnyebb a múltamban úgy nyomozni, hogy közben nem lohol a nyakamban a rendőrség. Jó, az utóbbi időben volt más dolgom is, nem foglalkoztam túl sokat azzal a nagybetűs múlttal. Talán kamaszként még több lelkesedésem volt ezt illetően, mint most. Már inkább fásultságot váltott ki, semmint izgalmas adrenalin-löketet. Hát maradt Isla bosszantása. Valahogy sejtettem, hogy ez lesz a vége, ha kiderül számára: egy helyen fogunk gályázni. És ahányszor erre gondoltam, kénytelen-kelletlen megjelent egy pimasz vigyor a képemen. Meg voltam győződve arról, hogy azt hiszi, szándékosan bosszantom, bár ebben is volt némi ráció. Az apja gondoskodott arról, hogy oda menjek, ahová a lánya. Ha nem Isla lenne az, nyilván nem szórakoztatna ennyire a bébicsőszködés, de amúgy is tartoztam ennyivel az apjának. Elvégre felnevelt, szeretetet adott, amit a valódi szüleim megtagadtak tőlem. Hú. Bele se menjünk! Két kávéval sasszéztam végig a közös irodatérben, ahol amúgy ritkán kerestem volna a nőt. Egy előnye volt annak, hogy szemmel kellett tartanom Isla-t. Mindig tudtam, hogy hol van. Sosem ment kárba a kávé. Már ez is hatalmas előny, habár tény, nekem sem volt mindig ínyemre a válogatott sértéseit hallgatni. Sőt, hány olyan sértéssel bombázhatott az évek alatt, amit meg se értettem. Mindegy. Férfi vagyok. Egy nőt nem érteni egyáltalán nem szégyen. Viszont nem volt túl jótékony hatással a magánéletemre. Ebbe még inkább nem akartam belemenni. Kopogás nélkül löktem be vállammal a nagyjából tíz négyzetméteres, ablaknélküli iroda ajtaját, halkan dúdolva egy Eminem számot. Hiába. A bosszantás a véremben volt. - Mindig meglepődöm, milyen kicsi ez az iroda. Kábé akkora, mint a lakásod. Csak abban van egy ablak. - Már ártatlan szemekkel hintettem el a ma reggeli első - igazán gyenge - heccelésemet, miközben letettem elé a kávét. Tudtam, hogyan issza a feketét. Hát szándékosan pont nem úgy kértem.