Elküldésének ideje -- Szer. Márc. 04, 2020 10:55 pm
steal the thingsI know
Trish && Nessa
Ó, ez a mosoly ismerős volt! Mintha kapcsolóra tenyereltek volna bennem, a megkönnyebbülés egyszeriben szétáradt a mellkasomban. Azon az estén is a mosolya tetszett meg először, ahogy a szórakozóhely villódzó fényei és a hangos zene bűvöletében egymás mellé keveredtünk. Hogy is felejthettem el ezt a mosolyt? Sokkal elbűvölőbb, mint ahogy az emlékeimben élt! Nem gondoltam volna, hogy Washingtonban látom viszont, de hát a józan ész azt diktálta, ő is ezt hihette rólam. Ha anya nem hív fel, talán sosem térek vissza a városba, ha pedig Serg nem kéri el minden megtakarításom, ilyen puccos melóra sem szorultam volna. Uhh, szerettem volna fintorogni azon, hogy a családomnak köszönhettem közvetett módon az újratalálkozásunkat, ám nem akartam efféle mimikával félrevezetni. - Köszönöm! - Talán naivitás volt részemről ilyen könnyen elfogadni a bókját, de még ha udvariaskodott is, jól esett. Megtehette volna, hogy egyáltalán nem viszonozza a gesztust. Azt gondoltam, egy darabig még fenntartjuk az udvarias cseverészést, talán egy részem bízott benne, hogy a múlt szóba sem kerül, így nem kell szembenéznünk azzal, ki hibázott, mi történt, mennyit jelentett... De Trish elég hamar a lényegre kanyarodott. Összeszaladt a szemöldököm, ahogy azt említette, nincs jól, a továbbiakra pedig elnyíltak az ajkaim. Csodálkozva hallgattam, nem szakítottam félbe, közben pedig, félig vakon ugyan, de a koktéljával foglalatoskodtam. - Ugyan, nem szükséges bocsánatot kérned! Ha jól emlékszem, nem igazán ígértél semmit. Nem volt kötelességed felhívni. - Nem is várhattam el, és emiatt most sem haragudhattam rá, amiért nem tette meg. Nyilván jól esett volna, mert, bármennyire is nehéz beismernem, elég jól éreztem magam vele. Szerettem volna, sőt, akartam, hogy részéről is kölcsönös legyen a dolog. - Nem is találtál volna meg Philliben. Néhány héttel rá tovább kellett állnom, úgyhogy emiatt ne legyen bűntudatod. - rámosolyogtam, reméltem, ezzel sikerül enyhítenünk a téma kínosságán. Tényleg nem nehezteltem rá, habár az "elhagytam a számodat" szöveget hallottam már párszor, és a statisztikáim szerint nem sokszor bújt meg mögötte valódi tartalom. - Hidd el, ezt én sem hittem volna. Mennyi rá az esély, hogy pont a törzshelyeden kezdek el dolgozni? - elnevettem magam a helyzet abszurditásán, és ez a nevetés végre jeget tört bennem. Elengedtem minden aprócska feszélyezettséget és belevágtam a koktélcseresznyébe, hogy aztán gondosan a pohár szájára tűzhessem. Tudván, hogy senki sem figyelt, odacsempésztem mellé még egy szemet. - Köszönöm a türelmed! Ez a ház ajándéka, az előbbi incidens miatt. És a viszontlátás örömére - tettem hozzá, és bár teljesen szükségtelen volt, rákacsintottam. Ezúttal sokkal óvatosabban csúsztattam elé az elkészült italt. A kérdések arra késztettek, hogy ránézzek, ám az érintéstől újra lefelé fókuszáltam. Pillangószárny rebbent a gyomromban, mosolyom elnehezült. - Alig egy hete jöttem vissza. Ha biztos pontot kell mondani az életemben, Washington DC az. Egyébként ott élek, ahol éppen van munka. Szerettem Philadelphiát, de munka szempontjából rémálom volt az a hely. - csóváltam meg a fejem, a kelleténél később és lassabban húzva vissza a pultról a kezem. - Egy óra múlva szabadulok. Ha van kedved, megvárhatsz, addig szívesen szóval és itallal tartalak. Hacsak nem vársz társaságot. - Úgy sejtettem, nem ajánlotta volna fel, hogy beszélgessünk, ha várna valakit, de jobb volt tisztázni. Nem akartam félreértésekbe sodorni magam. A pult alatti tartók egyikéből egy kis esernyőt vettem elő, megpörgettem a mutató- és a hüvelykujjam közt. - Ezt elfelejtettem. - Ahelyett azonban, hogy az italába tettem volna, áthajoltam a pulton és az esernyőt fogó kezemmel a füle mögé tűrtem néhány sötét fürtöt az arcából, majd a füle felett a hajába tűztem a díszt. - Nagyon szívesen beszélgetnék veled. - A hirtelen lecsökkent táv miatt elég volt suttognom. Kivártam két dobbanást, elrévedve a szembogara körül játszó színekben, mielőtt elégedett mosollyal visszahúzódtam tőle, teljesen beleszédülve a közelsége keltette érzésekbe. - Mesélj magadról valamit! Nem nagyon tolonganak italért, úgyhogy egyelőre a tiéd vagyok. - Kétértelmű megjegyzésem kétélű kard volt, mégsem igazán bántam, ha félreérti. Sőt, talán abban bíztam, megérti a megjegyzésem mögöttes tartalmát, noha teljesen logikus lett volna feltennem magamnak a kérdést: mi a frászt műveltem?
Elküldésének ideje -- Szer. Márc. 04, 2020 9:55 pm
to Agnes
Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy vajon emlékszik-e rám egyáltalán, s talán ezért is hezitáltam annyit mire kinyögtem azt az egy apró szócskát, amivel köszöntöttem. Végül is hónapokkal ezelőtt történt és semmi nem garantálta, hogy azok után, hogy nem hívtam fel, nem felejtett el engem. Talán semmi különös nem volt számára abban az estében, csak a jól szórakozott velem, és ennyi… Sok ilyen történet van, és miért ne lehetett volna ez is egy ilyen. Ám ahogy bámult rám, miközben próbálta feltörölni a koktélom maradványait, abból azt szűrtem le, hogy talán ő is valami hasonlón merengett, ahogyan az is árulkodó volt, amilyen hangsúllyal visszaköszönt. Akkor esett le a tantusz: ez sokkal kínosabb lesz, mint első pillanatban gondoltam. Aztán újra csend. Egymásra meredtünk és érezhető volt a feszültség közöttünk, ami abból adódott, hogy seggfej módjára viselkedtem, mégis igazoltam magamat, hiszen Agnes egyszerű ember volt, egy olyan fajhoz tartozott, amelyet mélységesen megvetettem és zsigerből gyűlöltem. Őt kivéve. Eddig hülyíthettem magamat azzal, hogy nem tudnék ettől elvonatkoztatni akkor sem, ha találkoznánk, de most itt volt előttem, és rohadtul nem azzal voltam elfoglalva, hogy micsoda, sokkal inkább az arca lágy vonásaival, amik úgy tetszett a klub villódzó fényeiben is és a szemében lévő vibrálással, amitől olyan nehezen tudtam elszakadni. Végül a gondolataimból a hangja és a szavai rángattak ki. – Én… semmi baj. Elég… szóval én elég gyakran járok ide – vontam meg a vállamat és egy pillanatra lesütöttem a szemeimet, éreztem, hogy elvörösödtem, és örültem annak, hogy kéken izzó LED-lámpákkal volt felszerelve a hely bárpultja, így talán kevésbé volt mindez feltűnő. Újra áttörölte a pultot és egy újabb koktéllal kezdett el foglalkozni. – Te… te is jól nézel ki – nem találtam a szavakat, egyáltalán, nem tudtam, mit mondhatnék, nem tudtam, hol kéne kezdenem a magyarázkodást, amire egyértelműen várt Agnes, teljes joggal hozzáteszem. Nem volt túl elegáns húzás, hogy egyszerűen semmibe vettem a telefonszámával együtt. Ebben kimondatlanul is egyetértettünk, éreztem rajta, miközben a koktélommal foglalkozott. Egyáltalán nem voltam felkészülve erre a találkozóra, és úgy éreztem, nagyon is szükségem volt a nagy adag rumra, amit abban a pillanatban borított bele egy pohárba. A kérdésével pedig őszintén meg is lepett. – Hát jól, én csak… – nem tudtam, mit mondhatnék, és tudtam, hogy nem a legjobb ötlet, de hagytam, hogy a szám koordinálatlanul kimondjon szavakat egymás után – igazából nem vagyok jól, és jelenleg baromi kellemetlenül érzem magamat, amiatt, hogy így találkoztunk. Ne haragudj, hogy nem kerestelek, de elhagytam a számodat, és azóta nem jártam Philadelphiában, hogy megkeresselek abban a klubban – az agyam repülő üzemmódba váltott és mire feleszméltem, mit is jelentettek a korábbi szavak, már elhangzott az ordas nagy hazugság. Éreztem a nyomást a mellkasomban, mégis azt éreztem, hogy jelen helyzetben ez volt a jó megoldás, mert nem akartam megbántani a lányt. Újra olyan könnyűnek akartam érezni magamat, mint akkor este vele, és mivel fogalma sem volt róla ki voltam… Igazából jobb is ha nem tudja meg ki és mi voltam, abból csak neki lenne baja, ha belekeveredne a természetfeletti alkukba és csatározásokba. Túl törékeny volt az én világomhoz, és túlságosan kedveltem ahhoz, hogy hagyjam elhamvadni benne. – És nem számítottam arra, hogy te leszel, aki elkészíti az italomat – folytattam és beharaptam az alsó ajkamat. A telefonom megzizzent, és ekkor kapcsoltam, hogy talán a barátnőm az, aki bármikor megjelenhetett itt. Mégis mit fogok kezdeni ezzel az egésszel, ha… ám az üzenet arról tanúskodott, hogy nem fog megérkezni a nő. A telefonomat végül a táskámba süllyesztettem és Agnes-ra emeltem a pillantásomat. – Mióta dolgozol itt? Én azt hittem Philadelphiában laksz? Esetleg lenne kedved beszélgetni? – ahogy elém tolta, most már sikeresen, a koktélomat, megérintettem a kézfejét, egyetlen röpke pillanatra; közben egy hang azt kiabálta a fejemben, hogy elment az eszem. – Úgy értem a műszakod után, ha van kedved – tettem hozzá, mert nem akartam kirúgatni.
Elküldésének ideje -- Szer. Márc. 04, 2020 8:05 pm
steal the thingsI know
Trish && Nessa
Ne légy hülye, talán nem is emlékszik rád, ilyeneken filozofálgattam, miközben igyekeztem minél gyorsabban felitatni a szerencsétlenül járt folyadékot. Pechemre ennyi nem volt elég, a sziruptól ugyanis az egész pult ragadt, úgyhogy kénytelen voltam kimosni a rongyot és vizessel is áttörölni a tükörsima felületet. A szívverésem csillapítására kigondolt mantra azonban csődöt mondott abban a pillanatban, hogy Trish rám köszönt. - Szia! - A kelleténél talán lelkesebben viszonoztam az üdvözlést (az övénél biztosan), de hát zavarban voltam. Nem szerettem a váratlan helyzeteket, bár általában elég jól improvizáltam bennük, mellette azonban valamiért nem működött ez a varázserőm, tehetetlennek és kétbalkezesnek éreztem magam. A szóváltás idejére felhagytam a törölgetéssel és csak bámultam őt a pult másik oldaláról, fülig érő mosollyal, miközben egyre kínosabb és súlyosabb csend ereszkedett közénk. Úgy éreztem, az én felelősségem megtörni, még ha ezzel kockáztattam is, hogy megint valami butaságot mondok. - Ne haragudj, általában nem vagyok ilyen ügyetlen, csak... Meglep, hogy itt látlak. Hogy egyáltalán látlak. Nem mintha baj lenne a szememmel... Nem úgy "látlak". Tudod, hogy értem. - összepréseltem az ajkaim, mielőtt még több fecsegés szaladhatott volna ki köztük, aztán két kapkodó szívdobbanás után végre elszakítottam róla a pillantásom és a pultra koncentráltam. Áttöröltem ez száraz ronggyal is, aztán nekiláttam újra összerakni a koktélt. - Jól nézel ki. - állapítottam meg egy mosollyal, nem feltétlenül csak a megjelenésére értve. Egyben volt és egészségesnek, boldognak tűnt, legalábbis első látásra. Mélyebb emberismeret kell ahhoz, hogy egy nő sminkje mögé lássunk. Egy pillanatra ugyan elgondolkodtam, mennyire illett bele egy ilyen puccos hely házirendjébe az, hogy a vendégekkel flörtöljek, de aztán el is hessegettem a gondolatot. Ez nem flört, csak egy ártatlan megjegyzés - és nem is az összessel, hanem csak vele. A nyelvemet kínosabbnál kínosabb kérdések égették, például hogy szándékosan nem hívott-e, megvan-e még neki a számom, gondolt-e rám, vagy csak egyetlen kaland volt az egész köztünk. Nem ígértünk egymásnak semmit, tehát nem neheztelhettem azért, mert végül ehhez tartottuk magunkat. - Jól vagy? - kérdeztem végül, bár elég nehezemre esett elnyomnom a feltörni kívánkozó, egyéb jellegű kérdéseket. A köztünk feszülő kimondatlanság az arcomra volt írva. Mindig is nehezemre esett pókerarcot vágnom, pedig azt hinné az ember, négy fiú testvér mellett ez az első, amit az egyetlen lány megtanul. E keserédes szájíz ellenére őszintén érdekelt, mi történt vele az elmúlt időben.
Napokkal ezelőtt beszéltük meg a vámpírlánnyal, hogy elmegyünk inni és táncolni, mert az elmúlt időszak túlságosan feszülten telt el. Az információk alapján, amiket eddig összegyűjtöttem a kiválasztottaknak hívott söpredékkel kapcsolatban, ám egyelőre nem tártam Bastien elé az elképzeléseimet, mert úgy éreztem, valamit egyszerűen nem vettem észre ebben az egész ügyben. De ma este nem akartam ezzel foglalkozni, el akartam egy percre felejteni az összes problémámat és kiengedni minden fáradt gőzt, ami bennem ragadt. Amikor beléptem egyedül a The Kings&Queens-be, ami az egyik kedvenc helyem volt a városban, körbepillantottam. A barátnőm még nem volt sehol, de úgy döntöttem, hogy egy koktél belefér, mielőtt még megérkezne, és úgy éreztem, szükségem is volt rá. Eszembe jutott egy másik városban töltött este, amikor ugyanezt gondoltam, betévedve az első helyre, ami szimpatikus volt számomra, és hogy kivel keveredtem össze akkor éjjel. Túl sokszor mászott elő a nő arca és hangja az agyam azon részéből, amibe el akartam dugni, hogy ne törődjek vele… A neve és a telefonszáma elég volt, hogy utánanézhessek, és rá kellett eszmélnem, egyszerű ember volt. Ezzel pedig nem tudtam mit kezdeni, illetve leginkább azzal nem, ami kavargott bennem, ha eszembe jutott ez a lány. Annyira más volt mint én, és annyira könnyű volt vele, de ennek ellenére sem tudtam mit kezdeni az előítéleteimmel. A múltamban akárhány halandóval találkoztam ártani akartam nekem és kihasználni a képességeimet, és nem voltam benne biztos, hogy éppen ő lett volna az, aki ezt nem teszi meg velem. Rendeltem egy Malibu koktélt, ahogy leültem a pulthoz, és előhalásztam a táskámból a telefonomat. Felpillantottam a bejárat felé, de még mindig nem érkezett ismerős arc, s akkor kaptam vissza a tekintetemet a telefon képernyőjére, amikor az zizzent egyet, mely üzenet érkezését jelezte. A barátnőm volt, aki írt, hogy csúszásban van, és siet… Vissza akartam írni neki, de ekkor egy hang a múltból szólított meg. Akitől rendeltem férfi volt, ám most mégis egy nő, éppen az a nő, aki a gondolataim között motoszkált. Döbbentem emeltem fel a pillantásomat rá, és kiderült, nem hallucináltam, valóban Agnes állt velem szemben, aki elkészítette a koktélomat, amit éppen a pultra borított. A kezem automatikus mozdult, a telekinetikus képességeimmel megállítva a folyadékot a pult szélén, még mielőtt a ruhámra folyt volna. Ezt talán nem is láthatta Agnes, hiszen a pult takarásában volt a kezem. Bár elkezdte feltakarítani a koktélt, folyton engem nézett, és én sem tudtam levenni róla a szememet. Nagyon jól nézett ki, és annyi minden eszembe jutotta arról az éjszakáról… – Szia – annyira hülyén hangzott, de az is annyira ostobának tűnt, hogy teljes csendben meredtünk egymásra. Nem tudtam, mi döbbentett meg leginkább, az hogy itt volt a városban, vagy az hogy ennyire nem számítottam a viszontlátásra. Mondani akartam még valamit, de úgy éreztem, nem tudom megformálni a szavakat, így végül csöndben maradtam.
Hanyagul feltűzött kontyom kezdett szétesni a műszak végére. Szórakozottan elfújtam az orrom elől egy fürtöt, ami a szemembe lógott, aztán széles mosollyal a vendég elé toltam az elegánsan kidekorált martinis poharat. A kocsmákban és kevésbé elegáns pubokban szerzett tapasztalataimmal itt nem sokat tudtam kezdeni, de szerencsére gyorsan tanultam és meglepően kreatívnak bizonyultam. Egyedül csak az egyenruha okozott némi kihívást, a szoknya túl szűk volt, a tűsarkú pedig életveszélyesen magas ahhoz, hogy tizenkét órákat egy helyben toporogjak vele a pult mögött. Egyik lábamról a másikra helyeztem a testsúlyom, igyekeztem minden trükköt bevetni, hogy súlyosabb végtagleszakadás nélkül kihúzhassam zárásig, mindezt a lehető legelbűvölőbb mosolyommal. Utóbbi legalább nem esett nehezemre, a vendégkör ugyanis sokkal viselhetőbb volt, mint amikhez eddig hozzászoktam, ami nem csoda az étlapon szereplő árakat elnézve... Némelyik vendég fogyasztása több havi fizetésemet is meghaladta itt. Kótyagosan mértem fel az italpult túloldalán szétterülő asztalok felhozatalát. Párok, kisebb csoportok, senki kirívó - csak egy szokásos hétköznap este volt. Nem kellett volna elvállalnom ezt a plusz műszakot, de Trixie az utolsó pillanatban jelentett beteget, nekem pedig nagy szükségem volt a pénzre, hogy mihamarabb elhagyhassam Washingtont. Nem mintha bármi is űzött volna (leszámítva Washington rideg, mágiával átitatott auráját), egyszerűen csak több megélhetési lehetőséget láttam a városon kívül. Ki akartam törni azóta, hogy az eszemet tudtam. Épp elnyomtam egy ásítást, amikor az egyik pincér szólt, hogy hátra kéne mennem a raktárba, mert kifogytak a bourbonból. Megkértem, hogy tartsa a frontot és nagy örömmel megsétáltattam az álldogálásban elgémberedett lábaimat. Hiába dolgoztam csak néhány napja a The King & Queenben, máris otthonosan feltaláltam magam a különböző raktárak és hűtök közt. Azért ellenőriztem az üvegen szereplő címkét, mielőtt visszaindultam volna vele az előtérbe. Gyors váltásban cseréltem le az üveget a helyemre a pincér sráccal. - Elkezdtem egy Malibu koktélt a hölgynek. - Köszi. - Az ital valóban bekeverve és kitöltve várt a hátsó pulton, már csak a díszítés maradt hátra. Minden szépérzékemet bevetve állítottam bele a tejszínes italba az esernyőt, majd azzal a lendülettel fordultam is a pult túloldalán ücsörgőhöz. - Köszönöm a türelmét! - Rutinosan csúsztattam szalvétát a letenni készült pohár talpa alá, ám ahogy felnéztem és megpillantottam az ismerős arcot, az agyam leállt egy pillanatra, a pohár elakadt az ujjamban és a tartalma beterített egy vaskos sávot a pulton. - Uh! A fészkes-- - elharaptam a szitok végét az ajkammal együtt és egy ronggyal kapkodva nekiláttam felitatni a kiömlött italt a pultról. Pilláim mégis fel-felrebbentek, képtelen voltam hosszú időre levenni az arcáról a szemem. Emlékek ezrei keltek életre a fejemben. Ilyen kicsi lenne ez a világ?