Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prudence && Carrie

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Ápr. 19, 2020 9:46 pm

stay wild flower child

Carrie&& Prudence

A kávézó kényelmes, és meleg biztonságéreztbe öltözteti a sebzett szívemet. Az pedig, hogy Carrie itt van mellettem csak méginkább jóleső érzés. Nem is emlékszem a napra, hogy mikor találkoztunk utoljára, pedig nagyon közel áll hozzám. Talán a legközelebb, most, hogy Hugh meghalt. Akkor is ott volt mellettem, kitartott a bánatomban és a gyászomban, felrángatott a földről, amikor majdnem elvéreztem - persze csak képletesen - és ott volt az összes mosolyomnál. Bátran nevezhetem őt a legjobb barátomnak, és most, amikor szüksége van rám - végre valahára fordult a kocka - minden erőmet be kell vetnem, hogy segíthessek neki.

Pedig olyan szívesen mesélnék neki Atlasról. Arról, hogy milyen különös érzések ébredtek felém irányába. A vámpír és a vámpírvadász. Annyira prózai, nem? Mármint ne higgyétek, nem vagyok belé szerelmes. Nem is tudnék az lenni. Annyira mások vagyunk, no meg ő talán nem is az én kapumra játszik, de ez nem is számít. Csak az, hogy ha vele vagyok, furán érzem magam. Mintha állandóan kinyitná a magamnak ácsolt kalitkám ajtaját, és arra akarna bírni, hogy repüljek. Szálljak messzire. El a múltamtól, el a jövőmtől, és éljek a mának, ahogy ő teszi. De hiszen, neki a jövője is csak jelen. Nem fog megöregedni, kis szerencsével meghalni sem fog. Ő szabad. Nem raboskodik az emberi test börtönében. Talán nem jó ötlet, hogy pont egy olyan fajtával barátkozom, ami megölte a férjemet, bocsánat, vőlegényemet, de talán pont Atlas személye kell ahhoz, hogy egy minimálisan visszataláljak önmagamhoz.

Enyhén tátott szájjal, és összeráncolt orrnyereggel figyelem a szőkeséget, ahogy egymásra pakolja a szavakat, majd a következő mondatával az egész eddig felépített várat szétrombolja, de amikor az elpusztult kaktuszról regél, nem bírom ki, hogy ne nevessem el magam.
- Te Carrie, az azért megvan, hogy a kaktusz nem egy GYEREK? - szökik ki belőlem a kérdés, és a vigyorra húzódó ajkam elé tartom a kezem, hogy leplezzem hirtelen jött jókedvemet.
- Figyelj, drágám - fordítom a szót komolyra, és átnyúlok az asztal felett, hogy megérinthessem hófehér kézfejét - az lesz a legegyszerűbb, ha otthon leültök, és szépen, nyugodtan, nem ilyen pánik szerűen, elmondod neki. Raphael jó ember. És jó apa lesz. Te pedig - akár milyen nehéz is elhinned - jó anya leszel. Ebben biztos vagyok.

◉ words ● youtube ● note: megjegyzés
Vissza az elejére Go down
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Márc. 19, 2020 7:34 pm
Sajnos nem vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy az anyámtól kérhessek segítséget a terhességemmel kapcsolatban. Félreértés ne essék, imádom – de inkább támaszkodok rá divattippekben és hasonló tanácsokban, mint olyan dolgokban, minthogy melyik pelenkát ajánlja az első négy hónapban. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy anno amikor én születtem a nagyi intézte ezeket a dolgokat vagy talán apám, akinek szintén fogalma sem volt róla, hogy miért sírhat egy baba. Egyedül azt tudta megkülönböztetni, hogy honnan jön a babahányás és honnan a babakaki.

Na meg amúgy sem voltam jó abban, hogy titkokat tartsak meg magamnak. Az eljegyzést se akartuk nagy dobra verni, de két napra már véletlen – hahaha – sikerült posztolnom egy selfiet az instára amin tökéletesen látszódott a gyűrűm. Egyedül azzal kapcsolatban tudtam – és még tudom is! - tartani a számat, hogy Raphael történesen vadász. Nem mondom, hogy könnyű folyton a katonaságot emlegetni amikor éppen arról panaszkodok apámnak vagy Prunak, hogy mennyire elegem van már abból, hogy minden missziót bevállal – ami igazából egy picikét hasonlít is az igazsághoz.

Sikeresen összehordom a legnagyobb hülyeségeket, ami épp eszembe jut az ideutamról. Mint mindig amikor valamilyen kellemetlen helyzetben érzem magam vagy ideges vagyok. Valószínűleg ezt az apámtól tanultam, hiszen Ő az aki olyan magától értetődően vált témát és kezd el arról beszélni ha valami olyan dolgot érint a beszélgetés, amiről Ő nem igazán akarna társalogni. Tökéletesen emlékszem arra, amikor tizenhárom évesen megkérdeztem, hogy mi a különbség a csiklóizgató és a vibrátor között és ahelyett, hogy válaszolt volna először félrenyelte a reggeli kávéját majd utána elkezdett arról kérdezgetni, hogy van-e értelme már most hortenziákat, pistikéket meg levendulát ültetni március elején vagy még túl korai lenne – amikor tisztában volt vele, hogy Oxford két perc alatt tönkreteszi az egész kertet füvestől, virágostól és nem lesz olyan négyzetmétere a kertnek amit ne ásna fel, kennelről pedig ugye szó sem lehet.

Prudence azonban már megszokhatta az idétlen hablatyolásaimat a semmiről meg a mindenségről is és még akkor is csak apró dorgálásokkal illetett, ha éppenséggel a vasárnapi misén nem tudtam befogni a számat. Prudence volt az én józan eszem. Ezért is kell neki az elsők között megtudnia a nagy hírt. Ebben biztos voltam. A tökéletes tálalásban viszont már annyira nem.

- Aahh – a kezembe temetem az arcomat egy pillanatra – Igazából nem tudom hogy történhetett. Mármint okés, talán pontosan tudom, hogy éppen mikor, hogyan és milyen pózban történt de basszus Pru – itt elhallgatok egy pillanatra – nem lehetek még anya, ahogy Raphael sem kész még az apaságra – a legkétségbeesettebb pillantásommal nézek rá – A múlthéten megölte a kaktuszunkat, mert TÚLÖNTÖZTE – keserűen elnevetem magam – Fogalmam sincs, hogy mitévő legyek ahogy azt sem tudom, hogy hogy mondjam el neki – teszem hozzá egy fokkal halkabban, mert valóban nem vagyok büszke arra, hogy a férjemet még mindig nem avattam be.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szer. Márc. 04, 2020 11:36 am

stay wild flower child

Carrie&& Prudence

Nagyon ritka az, amikor a nappalomat nem habitusban töltöm. Ha elhagyom a templomot, hogy adományokat gyűjtsek, vagy iskolákba járjak gyerekekhez foglalkozásokat tartani, akkor sem teszem civilben, de adódnak olyan pillanatok, amikor le kell vetni a szent öltözetet. És a mai, az ilyen. Nem olyan régen felkeresett az egyik legjobb barátnőm, Carrie. Talán ő az egyetlen, aki a régi bandából megmaradt mellettem. Nem sokan voltak képesek feldolgozni azt, hogy az életem milyen útra terelődött Hugh után, de ő töretlenül mellettem volt. Ott volt a szerencsétlen napon is, amikor elszakították mellőlem a férjem, és akkor is ott volt velem, amikor eltemettük. Minden döntésemet támogatta, és ezért örökre hálás leszek neki.

Egyszerű ruhát veszek magamra. Egy magas derekú farmert, meg egy fehér, kötött garbót. Hiába van március, még nem köszöntött be az az igazi tavasz. Magamra kanyarintom barna szövetkabátomat, és úgy indulok el a kávézó felé, ahova megbeszéltük a találkozót. A metró túlzsúfolt, mint mindig, a bőröm bizsereg attól, hogy tudom - egyszerűen érzem - hogy körülöttem alig ácsorognak halandó emberek. Mély levegőt veszek, legalább vámpírok nem parádéznak a vagonban, hiszen nappal van. Mellettem egy vörös hajú nő, igéző zöld szemekkel a nyakát vakargatja. A bőre sápadt, mint a hold. Ahogy elhúzza ujját hamvas bőréről meglátom a két apró, liláspiros pontot, amit csak egy vérszívó fogva hagyhatott maga után. Hát ez lett belőlünk. Élő, mozgó vérbankok vagyunk, és nem együnk önként akasztja saját nyakába a kötelet.

Lépteim kopogása a kövön megtörik az utca monoton zaját. Egy duda, egy kipufogó, valahol macska nyávog, emberek zsivaja zengi be a körutat. És az én csizmám sarkának találkozása a járdával. Már messziről észreveszem barátnőm aranyszőke tincseit, ahogy az egyik széken ücsörögve a telefonját bámulja. Elmosolyodom. Mindig megmelengeti a szívem, hogyha látom. Eszembe jutnak a közös múltunk rózsaszín és napsárga emlékei. A tengerparti bulik, a gimis bálok, az ultraciki dupla randik.

Szorosan ölelem magamhoz, miután felpattan és átkarol.
- Szia, Carrie! - mondom, a hangom nyugodt és lágy - én is örülök, hogy tudtunk találkozni - és tényleg így is gondolom. Leülök az egyik székre, és gondosan megigazítom a ruhámat. Ez amolyan rossz szokás, mióta viselem a habitust. Azt is mindig igazgatom. Mikor megemlíti Bastient meg a vámpírokat a szám egy macskáéhoz hasonló morgásra húzódik.

- Hála Istennek, nem találkoztam vele - mondom végül mosolyogva Carrie-nek, aztán pincér után nézek a vállam felett, de a szavai szinta ketté hasítják a szívemet. Hatalmasra tágult szemekkel nézek vissza rá - hogy m? Terhes vagy? - kérdezek vissza, és érzem, hogy a szám önkéntelen mosolyra húzódik - ne foglalkozz most velem! El kell mesélned mindent! - mondom, talán egy arasznyival hangosabban a kelleténél, miközben intek a pincérnek, hogy én is kérnék egy kávét.

◉ words ● youtube ● note: megjegyzés
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szomb. Feb. 29, 2020 6:15 pm
Pontosan hat napja tudom, hogy terhes vagyok és még nem voltam elég bátor ahhoz, hogy bárkinek is elmondjam. Az egyetlen szerencsém, hogy az egyetemen megint éppen olyan időszakom van, hogy a tanárok elhalmoztak a beadandók tengerével és kivételesen örülök is neki. Így legalább néha nem arra gondolok, hogy valami növekszik bennem. Nem gyártom magamban a különféle scenariokat arra, hogy miként is hozom majd Raphael tudomására az állapotomat. Pedig mennyi lehetőségem volt az elmúlt napokban! Kedd este vacsorát főztem neki – bár végül elmentünk egy étterembe, mert elvileg napközben foglalt asztalt és meg akart lepni. A lényeg, hogy ott volt Ő az asztal másik végén miközben tökéletes ajkai hozzáértek a borospohárhoz és miután sikeresen kiszakítottam magam a szájának bámulásából, eljutott a tudatomig a kérdése is, hogy miért nem iszok a kedvenc boromból. Itt azt hiszem magyaráztam valamit a szőlőkről meg tengeri vidrák mentéséről majd végül kinyögtem, hogy nem kívánom a bort. Én.  Nem kívánom a bort. Szánalmas vagyok.

Végül – micsoda meglepetés – besokallok. Az egyetlen ember aki tud a terhességemről az a nőgyógyászom és őt nem hívhatom fel azzal, hogy mennyire kétségbe vagyok esve és mennyire nem állok készen arra, hogy az életem a kakilások és cumizások körül forogjon majd.
Prudence. Az egyetlen személy akinek úgy érzem, hogy elsírhatom a bánatomat. A barátságunk már olyan ősidőkre nyúlik vissza, hogy azt nem is lehet számon se tartani és annyi mindenen mentünk keresztül együtt, hogy biztos vagyok benne: meg fog érteni. Vagy legalábbis észérvekkel próbál majd meggyőzni az igazáról.
Rengeteg terhességgel kapcsolatos blogot olvastam az utóbbi napokban – természetesen gondosan ügyelve arra, hogy a böngészési előzményeimet kitöröljem, de még így is ha valaki véletlen a t betűt üti be a googlebe akkor rögtön feldob pár terhes témát. Kénytelen voltam emiatt több száz traktorokkal kapcsolatos cikket megnyitni így ha Raphael véletlen valami olyasmire keresne rá az én laptopomon ami t-vel kezdődik akkor ne bukjak le. Jogos a kérdés, hogy miért is használná az én laptopomat bármire is amikor neki is ott van a sajátja, de hát jobb félni, mint megijedni. Jelenleg pedig borzalmasan félek attól, hogy lebukok és azt hiszem ezzel csak még gyanúsabbá tettem magam a szemében.

Magamat meghazudtolva tíz perccel korábban érkezek a megbeszélt találkozó helyszínére, egy aranyos kávézóra ahol most éppen boldogan csacsogó barátnők vesznek körbe. Már megrendeltem a koffeinmentes lattémat – ez meg a másik, hogy teljesen át kell alakítanom az étrendemet és szinte az összes szokásomat, ha megtartom a kis porontyot és ha valamire hát erre nem készültem fel. Láthatóan ideges vagyok ugyanis tizenhárom másodpercenként babrálom egy kicsit az egyik tincsemet majd nézem meg a telefonomat, hogy vajon mennyi az idő. Végül ott kötök ki, hogy az instát görgetem és random likeolgatok be kacsákat és csirkéket ábrázoló képeket – megdöbbentően sok accountot csináltak a csirkéket kedvelő embereknek. Annyira elmerülök Olga – egy gyönyörű aranyszínű csirke – profiljának felfedezésében, hogy nem is érzékelem Prudence érkezétést.

- Áh, szia – felpattanok a kelleténél kicsit nagyobb hévvel, mint ahogy azt kellene és megkerülöm az asztalt, hogy egy ölelésben részesítsem. Ahogy karjaimmal körbeölelem mögötte az arcom fájdalmas grimaszba torzul és igyekszem nem elbőgni magam amiatt, hogy mindjárt könnyíthetek a vállaimat nyomó hatalmas terhen – Annyira örülök, hogy el tudtál jönni – engedem el végül miután a szokásosnál tovább kapaszkodok belé és lélegzem be azt a csodás Prudence-illatot ami békével és megnyugvással tölt el, hiszen mindig is Ő volt az, aki tökéletesen tudta kezelni az olyan szituációkat amikor éppen túlpörögtem.
- Láttad a metróban azt a fazont aki valami angyalok eljöveteléről prédikált miközben szórólapokat osztott amin Bastien Monagham fejét rávágta Edward Cullen testére amikből az a mém készült? Tudod ahol épp kifejti Bella, hogy miből gondolja, hogy Edward vámpír – legyintek egyet és visszaülök a helyemre – Vicces mennyire félreértelmezték a vámpírokat abban a filmben – sóhajtok fel végül és hirtelen nagyon érdekesnek találom a lattémra szórt mosolygós fejet formázó őrölt fahéjat – Egyébként terhes vagyok – mondom inkább a poharamnak, mintsem Prudencenek – És amúgy te hogy vagy? - igazából nem így terveztem, szépen be akartam vezetni az egészet így most a megnyugvás sem jön el olyan gyorsan, mint ahogy azt vártam. A tekintetemet végül elszakítom a lattétól és végre képes vagyok Prura nézni – Kérlek segíts.

Ajánlott tartalom

Elküldésének ideje --

Prudence && Carrie
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Carrie Travers
» Carrie & Charlee
» Carrie && Esme

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: