Chatkép : Szerepkör : washingtoni lakos play by : Jared Padalecki Hozzászólásaim száma : 22 Pontjaim : 19 Pártállás :
Semleges
Ellenálló
User név : Cop Fő képességem : Extraction Tartózkodási hely : Washington Korom : 34 Foglalkozásom : Épitész
Peter Prescott
Elküldésének ideje -- Hétf. Ápr. 19, 2021 2:58 pm
Lia& Peter
The Prodigal Son
Úgy hiszem nem azonnal vallottam volna be neki, de jó volt viszont látni. Jó volt ismét a közelében, s érezni azt a testvéri szeretetet, és kötődést, még akkor is, hogyha igyekszik haragudni rám. Meglehet, akár jogosnak is nevezhető, hisz valóban szólhattam volna arról, hogy a városba érkeztem. Ott álltam mögötte, mikor ő előszedte azt a hangnemet, amit anya használt régen, s ez akaratlanul is mosolyt költöztetett az arcomra. Bólintottam párat, s ezzel egyetemben szélesedett ki mosolyom, ami végül nevetésben végződött. -Rendben van! - megingattam a fejem, aztán közelebb hajoltam, adtam egy puszit a feje tetejére, majd mentem a nappaliba a kanapé mellé, hogy említést tegyek a temetőben tett látogatásomról. Szégyeltem magam, amiért nem tudtam itt lenni anyánkkal az utolsó időkben. Amiért nem lehettem mellette, és nem mondhattam meg neki mennyire szeretem, és sajnálom, hogy itt hagytam őt. Hogy nem számíthatott rám, és csak nagyon ritkán találkoztunk. Igaz olykor beszéltünk telefonon, vagy éppen videóhívásban, de az akkor sem olyan volt. Valami hiányzott. Valami nem volt egész, s ez a halálával még inkább megváltozott. Hogy ne kerüljön szóba a temetés, és hogy miért nem voltam ott, és a hasonló kínos kérdések, inkább szóba hoztam a szoba színét, s komoly válaszára ismét elnevettem magam, s közben bólogattam. - Aha… letisztult színek. - a fürdő irányába fordultam, aztán mellette megindultam a szoba felé. Megálltam mellette, aztán felé fordultam. - Kösz hugi…. - mikor ellépett mellőlem, beljebb mentem, hogy jobban szemügyre vehessem a szobát, majd lehajtottam a fejem az ablak mellett állva, s néhány pillanatig csak a kezeim néztem, majd kaptam magam, s elindultam kifelé. Az ajtóban kaptam észhez, hogy talán illenék szólnom, hogy elmegyek, így odaléptem hozzá. - Megyek...másoltatok kulcsot, elhozom a cuccaim. Egy óra max, és itt vagyok! - azzal mentem, vettem a kabátom, a kocsi kulcsom, s indultam, hogy legközelebb már a cuccaimmal megpakolva, - az a két sporttáska – térjek vissza hozzá.
• szavak • zene • Köszönöm a játékot! Folytatjuk! • ℭ •
Kiválasztott
Chatkép : Szerepkör : washingtoni lakos play by : Jenna Dewan Hozzászólásaim száma : 106 Pontjaim : 57 Pártállás :
Semleges
User név : Vic Fő képességem : telekinesis & empathy Őt keresem :
Thalia Prescott
Elküldésének ideje -- Kedd Ápr. 13, 2021 2:34 pm
Peter & Thalia
Not always eye to eye but always heart to heart
Aprót bólintok a munkája kapcsán és belegondolok, hogy mi lett az én bátyámból. Építész. Furcsa így látni, ennyi év után olyan, mintha egy teljesen új ember lenne, akit apránként kell megismernem. Mégis úgy tűnik van, ami nem változik. A kettőnk között lévő testvéri összetartozás olyan magasságokba emelkedett, ami azt eredményezte, hogy megérezte a bennem lévő változást. Elkerekedett szemekkel nézek rá, majd összeszedve magam aprót bólintok. Az étel és a beszélgetés egészen jó hatással van rám. Régen beszélgettem bárkivel igazán, persze Caro ott van nekem, de mindkettőnket túlságosan lefoglal a munka és a legutóbbi iszogatásunk se ért olyan jó véget vagyis eléggé bonyolulttá vált az életem tőle. Mégis a testvérem érkezése vissza hozott valaki olyasmit az életembe, amire titkon hatalmas szükségem volt. Együtt nevettünk, akár régen még a szép időkben, amikor semmi sem tűnt olyan nehéznek. A segítségét szívesen fogadtam, mert bár már képes vagyok kontrollálni a képességeimet, de a használatukkal még néha meggyűlik a bajom. - Köszönöm - suttogom a beleegyezését követően, majd sértődötten olyat teszek, amit utoljára talán kislány koromban. - Nagyon is - morogva teszem hozzá, még mindig sértetten, amiért nem szólt egyből a visszajöveteléről Ahha... - teszem hozzá a válaszát hallva, bár jelenleg nem igazán tud meghatni. Az itt maradását természetesen feltételekhez kötöttem, akár egy anyuka. Kérdéseit hallgatva belemosolygok a bögrémbe, miközben kortyolok egyet a kávémból. Aztán leteszem azt az asztalra és komolyan rá meredek, ahogy régen anya csinálta, mielőtt leszidott volna bennünket. Pillantásommal követem egy darabig, majd megérzem erős kezeit a vállaimon, ahogy masszírozni kezd és a feltételeimről kérdez. - Kisfiam, ha az én házamban akarsz élni, akkor kénytelen leszel betartani az én szabályaimat. Ide, aztán egyetlen jöttment nőt se hozol fel. Az a minimum, hogy elpakolod magad után a cuccaidat, nem vagyok cseléd. Mi az, hogy 9? A legkevesebb, hogy pontban 8-ra itthon vagy. Elvárom, hogy rendben tartsd a szobádat és a közös tereket ne mocskold össze. Háziállat? Szó sem lehet róla! Egyikünk se érne rá levinni sétálni vagy gürizni utána - fejeztem be egy szuszra a monológot, majd összehúztam a szemeimet, hogy fél perccel később nevetésben törjek ki. - Viccet félre téve nekem annyi elég ha beszállsz a költségekbe és rendben tartod magad körül a dolgokat. A nőkre és háziállatokra pedig visszatérünk, ha úgy hozza a szükség - felnézek rá, megszorítva a kezét, majd hagyom hadd nézzen szét. Aztán a temető említésére kissé kiszakadok ebből az idilli állapotból és mereven magam elé kezdek bámulni. - Az utolsó időkben, nagyon hiányolt... ahogy én is... - ejtem ki a szavakat halkan, majd felhúzom a szemöldököm, ahogy a szoba színéről kérdez - Minek nézel te engem? A letisztult színeket szeretem. De gyere és nézd meg magad, hogy megfelel-e - bögrével a kezemben felkelek és indulok a kis folyosón át egy ajtó felé, amit kinyitva megtekintheti az új szobáját- Szemben van a fürdő, ami csak a tiéd, nekem van egy kisebb, ami a szobából nyílik - mosolygok rá, majd odébb is állok az ajtóból, hogy beljebb tudjon lépni - Hagylak is nyugodtan nézz szét, hozd el a cuccaid és pakolj nyugodtan. Tessék, itt a kulcs másolj magadnak egyet - veszem ki zsebemből a lakáskulcsot és a kezébe adom.
Chatkép : Szerepkör : washingtoni lakos play by : Jared Padalecki Hozzászólásaim száma : 22 Pontjaim : 19 Pártállás :
Semleges
Ellenálló
User név : Cop Fő képességem : Extraction Tartózkodási hely : Washington Korom : 34 Foglalkozásom : Épitész
Peter Prescott
Elküldésének ideje -- Szer. Ápr. 07, 2021 3:11 pm
Thalia & Peter
The prodigal son
-Leégett egy lovardában a széna tároló. Kis meló tudom, de elsőre egész jó! - vontam meg a vállam, miközben egy apró mosoly suhant át az arcomon. Persze közben minden haladt tovább a maga medrében, s válaszolgattam a feltett kérdésekre. Aztán bólintottam. - Igen. Meg. -bólintottam. - Úgy éreztem, most kell jönnöm. - megvontam a vállam, miközben ettünk, s ő kezdett egyre jobban feloldódni. Mintha az étellel, a gátlások is feloldódtak volna nála. Aztán vele együtt nevettem én is, s ingattam meg a fejem, s villantottam egy mosolyt, miközben hátradűltem a székben, s egy kicsit még ülve maradtam, mielőtt felkeltem volna, hogy elmossam a cuccokat, amiket használtam. Aztán még is felkeltem, s kávét készítettem, kiöntöttem egy pohárba, s letettem elé, s én magam is visszatelepedtem hozzá, miközben beleittam a kávéba, s közben felajánlottam neki, hogy segíthetek neki, ha szeretné. -Nos, akkor segítek. - aztán felkeltem, s megjegyeztem, hogy maradhatnék e nála, s észre sem vettem, hogy elszóltam magam, s kiakadására, már éppen válaszolni akartam, mikor a semmiből víz került az arcomba, amit egy fintor kíséretében töröltem ki onnan. Mindenre számítottam, csak arra nem. -Oké... ezt megérdemeltem... Tányérok, és poharak reppentek be a mosogatóba, mire felvontam a szemöldököm, aztán egy sóhajtás kíséretében azokat is elmostam, ha egyszer már úgy is ott álltam, akkor édes mindegy mennyit mosok el. - Igen. Csak most. Volt némi dolgom, és úgy gondoltam, jobb ha azt elintézem, mielőtt ide jövök. - visszasétáltam hozzá, s letelepedtem vele szemben, az asztalra fektetve karjaim, összekulcsolva ujjaimat. - Feltételek? Mégpedig? - villantottam egy mosolyt, aztán elkomolyodtak a vonásaim. Kíváncsi voltam még is mik lennének azok. - Nincs csajozás? Ne hagyjam szét a cuccaim, és kilencre érjek haza? Vagy nem tarthatok házi állatot? - tudakoltam komoly ábrázattal, miközben körbepillantott, aztán felkeltem, s mögé léptem. - Mellesleg, a helyedben inkább csak örülnék, hogy itt vagyok. Meglepődtem, hogy vissza tudtam jönni a fal, ami körbeveszi a helyet...- megvontam a vállam. - De halljam csak azokat a feltételeket! - finoman fogtam meg a vállát, s masszíroztam rajta egy keveset, hogy ne akarjon ismét hozzám vágni semmit sem. Valahogy nem akartam egy kést a hátamba, vagy ilyesmi. Aztán kimentem a konyhából, megállva a kanapé mellett. - Voltam a temetőben… -halkult el a hangom. Megköszörültem a torkom. - Remélem nem rózsaszín a vendégszoba!
Thalia Prescott
Elküldésének ideje -- Hétf. Ápr. 05, 2021 7:58 pm
Peter & Thalia
Kissé felhorkanok azon a gondolatán, hogy valaha is szörnyetegnek tartanám. Nincs erőm hozzá, hogy elmondjam neki, de sosem tartottam volna annak, hiszen mégis csak ő az egyetlen testvérem. Míg ő keresgélt én csak ültem a széken magam elé meredve. Szedek magamnak egy kevés ételt, majd aprót bólintottam a szavaira. Nem tudtam megszólalni, nem volt erőm hozzá. Még nem, túlságosan elevenen éltek bennem a fájó múlt emlékei. Felemeltem a fejem, ahogy engem említett meg a visszatérte okán és egy halovány mosoly jelent meg a szám szegletében. - Milyen munkát? - érdeklődöm, kissé kimérten ahogy anya tette egy-egy fejmosás előtt. Talán túlságosan rá hasonlítok ebben a pillanatban.Megnyugtat a tudat, hogy miattam jött vissza, hiszen ez azt jelenti, hogy nem fog elmenni egyetlen szó nélkül... újra. Mindent elakartam neki mondani, így könnyedén mutatom meg neki a lapockámon lévő hullám alakú anyajegyet, majd osztom meg vele az új képességeimet. Látva az összepréselt ajkait kissé felvontam a szemöldököm, ahogy a villával felém mutat még magasabbra emelkedik. - Te megérezted? Akkor miért pont most jöttél vissza? Hiszen ez az egész egy éve kezdődött... - hangosan gondolkodok, majd kissé elnevetem magam annak hallatán, hogy megnyertem magamnak. Az étel jól hat rám és a haragom lassanként teljesen elpárolok és átveszi a helyét egyfajta nyugalom. Furcsán jó érzés tudni, hogy itt van és vigyázni fog rám, mint kiskorunkban. - Háát, ha csak te jutottál, akkor talán beérem veled is - kissé fintorgok, majd elnevetem magam, hiszen csak csipkelődök. Végül befogom a szám mielőtt nagyon elszaladna velem a ló és inkább az evésre koncentrálok. Az előbbi szomorúságot felváltotta az öröm, amit talán gyerekkoromban éreztem utoljára, mikor még egyben volt a családunk. Néztem, ahogy leveszi a polcról a bögréket, majd a felvetését hallva egyből bólogatni kezdek tekintve, hogy a szám éppen tele van az utolsó falatok egyikével. - Örülnék egy kis segítségnek. Egyedül nem sokra megyek sajnos - szólalok meg, miután elpusztítottam a maradék kínait is a tányéromról. Lehet, hogy túlságosan gyorsan ettem, de farkas éhes voltam már. A munka mellett nincs mindig időm rendes ételre, általában csak bekapok valamit futólag. A bögrét magamhoz véve teszek bele két cukrot, majd egy kis tejet is öntök hozzá. A morgását meg sem hallom, túlságosan lefoglalnak a gondolataim. Aztán kikerekedett szemekkel pillantok rá. Halkan mérlegelem a lehetőségeket, már éppen válaszolnék, amikor lebuktatja saját magát. - Hogy mi? Hetek óta itt vagy és még csak most toltad ide a képed? - mérgesen kelek ki magamból, mire az asztalon elkezdenek remegni az üres dobozok és a tányérom, hogy aztán a semmiből az arcába spriccenjen a víz. - Vannak feltételeim, de ha azokat képes vagy betartani, akkor lakhatsz a vendégszobában. Értve vagyok? - teszem fel a kérdést, míg a tányér evőeszközökkel együtt a mosogatóban landol. Az a legkevevsebb, hogy elmossa az enyémet is egy ilyen hazugság után. Végül hátra dőlök a székben és magamhoz veszem a bögrém ugyanolyan sértetten mint eddig.
Semleges
Ellenálló
Peter Prescott
Elküldésének ideje -- Kedd Márc. 02, 2021 2:37 pm
Thalia & Peter
The prodigal son
Megvontam a vállam. - Nem akartam, hogy szörnyetegnek tarts. Úgy éreztem, jobb elmennem, mintsem itt maradni, hogy kárt tegyek benned, vagy bárki másban. - feleltem, miközben rá emeltem tekintetem a kis bemutatóm után, s azon ügyködtem, hogy szedjek magamnak némi ennivalót, hisz az igazat megvallva, eléggé éhes voltam már. Nem kerülte el a figyelmem a hasára csúszott keze, ám nem hoztam szóba. Nem tettem fel kérdéseket, csak csendben maradtam, hisz épp eléggé volt szomorú anélkül is, hogy én ezt most mind megemlítsem neki, meg aztán azt sem akartam, hogy végigsírja a látogatásomat. Igaz elég széles vállam volt, de abban nem voltam biztos, hogy azt is kibírnám, ha ott sírdogálna nekem. - Be kellett fejeznem amit elkezdtem. Nem maradhattam. Még nem álltam készen. - erre a válaszra nem voltam büszke, de tudtam el kell neki mondanom. A testvérem volt, és mindig is az marad, még ha fényév távolságra is kerültünk egymástól amiatt, hogy elmentem. Anya halálának megemlítésére nem reagáltam. A magam részéről tudtam, hogy ott voltam, s mint valami ovis végigbőgtem az egészet, hogy cserben hagytam, és nem voltam a közelében, hogy önzőségemben, csak magamra gondoltam. Egy pillanatra elszomorodtam. Aztán vettem egy nagyobb levegőt, s elhessegettem az egészet, mintha végig sem futott volna rajtam ez az érzelmi hullám. -Miattad… meg pluszban munkát is kaptam a környéken, szóval két legyet egyszerre. - vontam meg a vállam. Közben a kávé vígan fődögélt, s arra az időre letelepedtem magam is, aztán tekintetem a hátára tévedt, oda, ahol azaz anyajegy volt, a mondandójával egy időben préseltem össze ajkaim, hisz eszembe jutott a temetőben tett látogatásom, s az a rengeteg érzelem, ami akkor kavargott bennem. Kicsit azért örültem, hogy nem egy időjárás manipuláló képességem van, hiszen mekkora vihar kerekedett volna abból a kis beszélgetésből, amit a sírkőnél folytattam le?! Megemeltem a kezem, amiben a villát tartottam, s rá mutattam, s talán mutatóujjammal, még hozzá is értem. -Ezért… pont ezért jöttem vissza. Mintha csak egy érzés ütött volna szöget a fejemben… jönnöm kellett. Segíteni neked. - felsóhajtottam. - Vigyázni fogok rád… segíteni neked… ha akarod, ha nem, megnyertél magadnak. - magyaráztam felkelve, széttárva karjaim, hogy mutassam, mi az amit végeredményben megnyert magának. - A tárgy lebegtetés nagyon szuper… - villantottam egy mosolyt. - Az érzelmek meg… kemény dió… - egy pillanatra elhallgattam, miközben levadásztam magamnak egy bögrét a polcról. - Ha szeretnéd, segíthetek neked… feltéve, ha elviseled, hogy a nyakadon lógok… -immár a kávémmal visszaültem hozzá az asztalhoz, s persze neki is töltöttem egy adagot, elé téve a cukrot is, amit időközben csak megtaláltam, és a tejet a hűtőből, hátha ő úgy issza. -Azt hittem, csak én örököltem… - morogtam a csészémbe, majd magam is enni kezdtem. Egy pillanatra elgondolkodtam, vajon miképpen reagálna, ha megkérdezném, hogy amíg sikerül lakást találnom magamnak ide költözhetnék e. Aztán gondoltam egy nagyot, és kimondtam. - Figyelj… amíg találok egy lakást… és természetesen ha nem dobsz ki. Egy ideig lakhatnék nálad? - pillantottam fel, miközben letettem a villámat, s kihúzva magam, s kezem a csészére siklott. - De ha nem akarod, akkor addig a motelban maradok… már egész megszoktam. - bukott ki belőlem, miközben felkeltem, s a mosogatónál elöblítettem a tányérom, és az evőeszközt amit használtam. Szinte észre sem vettem, hogy lebuktattam saját magam, s elhintettem, hogy bizony egy ideje már itt vagyok.
Thalia Prescott
Elküldésének ideje -- Kedd Márc. 02, 2021 1:27 pm
Peter & Thalia
A testem egy igazi áruló, legfőképpen a gyomrom. Bár ezzel rpóbáltam nem törődni, amin a bátyám mosolya se segített. Ahogy kimondja a kedvenc virágom nevét kissé elkerekedik a pillantásom, de nem adom több jelét a meglepettségemnek. Nem adom meg neki az esélyt, hogy nyeregbe érezze magát. Haragszom rá. A meddig kérédre csak vállat vontam. Magam sem tudom meddig vagy egyáltalán miért haragszom rá. Az évek elfeledtették velem az árulásának súlyát, mely most semmiségnek tűnik. Pedig az évek éppen elég nyomot hagytak mindkettőnkön. Kissé megállok a mozdulatban, ahogy elpöttyinti mindenről tud. Mégis hogyan? Gondolataim ezer felé cikáznak, de képtelen vagyok összerakni az apró darabkákat. Fontosabb kérdés volt a miért. Azt hittem egyértelmű lesz a kérdésem, de ahogy visszakérdez ő is elbizonytalanodom egy pillanatra. Hiszen mindkét kérdésre választ akarok kapni. Ahogy rám tereli az egészet egyből felhúzom az orrom és mérges pillantással rá meredek, az előbbi könnyeim teljesen elapadnak. Érzem, amint átjár az erő, ha akarnám egyetlen intésemre a falnak csapódna. A páfrányom mellé lép, miközben beszél. Aprót bólintok jelezve felé, hogy igen. Emlékszem, mindig is emlékezni fogok az apánkra és arra, hogy mit tett. Pillantásom a növényre vezetém, ami érintése nyomán elkezd aszódni, mint aki hetek óta nem kapott vizet. Még mindig a növányt néztem, miközben ő vissza sétált mellém, hogy szedjen a kínaiból. Hiába kíánlt meg belőle, képtelen voltam enni. Magam elé meredve bámulok a semmibe, miközben próbálom megemészteni az elhangzottakat. - Miért nem mondtad el? - teszem fel a kérdést, miközben hagyom, hogy megfogja a kezem. Ahogy kezünk összeért éreztem a belőle áradó félelmet, reményt és szeretetet. Végül sikerül elvonnom a tekintetem a padlóról és rá meredek, üres tekintettel. Meglátogatott. Újra könnyesek lesznek a szemeim, ahogy eszembe jutnak a kínzások, a halál és fájdalom végtelen sorozata. Önkéntelen csúszik a kezem a hasamra, mely a legfájóbb emléket juttatja eszembe. Észre se veszem, ahogy elkezdi keresni a kávét. Nincs erőm, túlságosan fáradtnak érzem magam. Hangtalan lerogyok a székre és hagyom hadd csorogjanak végig könnyeim az arcomon. Fogalmam sincs mennyi idő telhetett el így, mire képes voltam annyira összeszedni magam, hogy megszólaljak. - Ha meglátogattál miért nem maradtál? Miért mentél el újra? Anya... anya meghalt, ahogy mindenki körülöttem... teljesen egyedül maradtam - a szavak nehezen jönnek, újabb sírógörcs kerülget. Próbálok erős maradni és inkább szedek magamnak egy madár adagot, hogy addig is eltereljem a gondolataimat. Csinálnom kell valamit, hogy jobb legyen, ne érezzem ezt az űrt. - Miért éppen most jöttél vissza? - túl sok kérdést teszek fel, de nem érdekel. Tudom kell mit keres itt és csak azt akarom, hogy ne menjen el újra. Maradjon... velem. Újra annak a kislánynak érzem magam, akinek hiányzik a testvére és nem tud mit kezdeni ezzel. - Nekem nincsenek képességeim vagyis... - ajkamba harapok majd megfordulok és lehúzom a blúzomat, hogy megmutathassam neki a lapockámon égtelenkedő furcsa anyajegyet - Egy éve jött elő ez. Azóta érzem az emberek érzéseit és... - közben vissza veszem a felsőm és elkezdem piszkálni az ételt - egy ideje képes vagyok másra is - kezemet kinyújtom, homlokom ráncbokba szalad, ahogy koncentrálok. Mire egy kicsit megemelkedik a kés, hogy aztán vissza essen a helyére. Aztán elkezdek enni, hogy ne kellejen tovább beszélnem.
Semleges
Ellenálló
Peter Prescott
Elküldésének ideje -- Pént. Feb. 26, 2021 10:10 am
Thalia & Peter
The prodigal son
Megengedtem magamnak egy mosolyt, mikor megkordult a gyomra. Az arckifejezése elég beszédes volt ahhoz, hogy tudjam, bizony akkor nem lett volna boldog, ha nem keresem fel. Pláne akkor mennyire „boldog” lesz, hogyha elmondom neki, hogy pár hete már a városban vagyok. - A liliom… - megvontam a vállam, s szabad kezem a zsebembe ejtettem. - Rózsa és tulipán… ugyan már. - vonásaim komolyak maradtak, mintha csak odaszegezték volna azt az ábrázatot rám. Aztán megemlítettem, hogy egy kávé mellett, akár meg is ehetjük odabent a kaját, és még egy ölelést is felajánlottam a számára, de elutasításra talált, az ölelés gondolata, így csak álltam ott egy ideig, amíg félre nem lépett az ajtóból. Akkor aztán visszabaktattam a lépcsőre, s megálltam ismét az ajtóban, tekintetem rá szegezve, majd elmosolyodtam. - Haragszol... de vajon meddig? - villantottam felé egy mosolyt, aztán kiléptem a cipőmből odabent, s a nyomában indultam meg befelé, s közben még a kabátomat is levettem, s letettem a kanapé támlájára, majd mentem a konyha felé, hogy ott a pulton kipakoljam a kaját. - Ühüm. - bólintottam a csevegés megkötésére, jelezvén, hogy megértettem a feltételeket, meg aztán elcsentem egy gombócot, és éppen azon rágódtam. Eléggé éhes voltam már, így az az egy gombóc bizony ennek a számlájára landolt a számban. - Ne aggódj. Nem fogok ilyeneket kérdezni. Szinte mindenről tudok… - bukott ki belőlem a dolog. Aztán jött a kérdése, ami kissé belém forrasztotta a szót. - Miért mentem el? Vagy miért jöttem vissza? - nekitámaszkodtam a pultnak, s tekintetem rá emeltem. Könnyesek voltak a szemei. Egy kicsit megsajnáltam, hisz rengeteg mindenen ment keresztűl. - Miattad… miattad mentem el. - egy pillanatra elhallgattam, aztán odaléptem az egyik kis szobanövényke mellé. Bántam, hogy ezt kell tennem. Nem akartam, e inkább egy növényen fogom megmutatni, mint sem rajta demonstrálni mire vagyok képes. - Emlékszel, mikor megtudtuk, hogy Apának van egy másik élete? Akkor valami elpattant bennem, és a felszínre jött. - közben a kezemben ott volt a kis növény, ami szép lassan elkezdett kókadozni, s fokozatosan veszített az erejéből, de nem pusztítottam el, pusztán elkókadt, mint mikor nem kap elég vizet. - Nem tudtam uralni. Dühös voltam, és féltem. Féltem, hogy mi van, ha ártok neked vagy Anyának?! - elhallgattam, majd szedtem magamnak némi kaját, igyekezve terelni a gondolatokat, legalább egy kicsit. - Szedj ami jólesik! Egyél! Letelepedve az egyik székre, folytattam. - Egy barátom látta kárát ennek elsőnek. Veszekedtünk, én hozzá értem, és egyszer csak összeesett. Elszívtam az ereje egy részét… az emlékeit… Akkor határoztam úgy, hogy lelépek. Nem kockáztathattam. - ismét ránéztem, aztán felé nyújtottam a kezem. - Most már uralom. Akkor jön elő, amikor én akarom. Már nem árthatok neked. - ismét csendben maradtam, aztán mielőtt enni kezdtem, még hozzá tettem. - Voltam nálad a kórházban… A baleseted után… Anya felhívott… kómában voltál… Nem hagytalak annyira magadra mint hiszed. - egy darabig még figyeltem őt, majd enni kezdtem, aztán felkeltem, s keresni kezdtem a kávét, hogy bizony akkor megvendégelem magam egy kávéra. - Merre felé van a… megvan! - azzal nekiláttam elkészíteni a kávét.
Thalia Prescott
Elküldésének ideje -- Csüt. Feb. 25, 2021 6:44 pm
Peter & Thalia
Muszáj megnyugodnom, mielőtt elveszítem a kontrollt a képességeim felett és olyan teszek, amit biztos megbánnék. Az a korlát nem olyan biztos, mint, aminek látszik. Hiányzott. Ez vitathatatlan, mégis a büszkeségem áll nyerésre jelenleg ebben a csatában. Mosolyog. Talán én is hiányoztam neki? A kérdése hallatán csak megforgatom a szemeimet, többre nin szükség. Mindketten tudjuk, hogy nem. Sőt! Biztos, hogy nagyon mérges lettem volna rá. A szatyrot megemeli, mire természetesen a gyomrom hangosan adja mindkettőnk tudtára, hogy még nem vagyok túl az ebéden. Persze, hogy éppen most kell lebuktatnia. Nagyot sóhajtok, amolyan megadóan, mégsem lépek odébb, még nem. Aztán valami megváltozik bennem és benne is. A kisfiús, zavart mosoly eltűnik az arcáról és komollyá változik, így meglátom azt a férfit, akivé vált. - Nagyon sok mindent kellene megbeszélnünk - billentem oldalra a fejemet, még mindig karba tett kezekkel. Túlságosan sok minden történt mióta elment és nem tudom hol kezdhetném. Rám tapadt egyfajta merevség, amit képtelen vagyok eltűnteteni. Olyan érzés, mintha minden eltemetett emlék egyszerre rohamozna meg, kérletlenül jön és nem akar elmenni. - Úgyse tudod mi a kedvenc virágom - vágok vissza egy gúnyos félmosollyal. Pedig emlékszem, hogy az első fellépésem után a kezei között szorongatta azt a gyönyörű fehér liliomcsokrot, aminek kösöznhetően majdnem végzett is a virággal. Ő idegesebb volt mint én. Az emlék nyomán elmosolyodok és leengedem a kezeimet. Nem is figyelek a kérdésére igazán, csak felhúzom az orrom a snassz virágok hallatán. Végül csak elnevetem magam és a kezdeti merevség oldódni kezd, mint mikor a természet is felenged egy hosszúra nyúlt tél után. - Azért ne essünk túlzásokba! Még mindig haragszom rád, de a kajáért cserébe adhatok egy kávét - az ajánlatom mellett ellépek az ajtóból és kitárom azt, hogy beljebb jöjjön. Évek lenyomata fedi az arcom, mely mögött valahol mélyen ott van az a kislány, aki rajongott a bátyjáért és itt van ő a maga, akinek jól állnak az évek. Megvárom míg leveszi a cipőjét és a kabátját, majd beljebb vezetem a konyhába. - Nem akarok olyan kérdéseket hallani, "hogy mi újság? mi történt veld az évek alatt?" és társaik. Egyetlen dologra vagyok kíváncsi - közlöm vele a tényeket, miközben kirakom a tányérokat és az evőeszközöket - Miért? - végre hajlandó vagyok újra rá nézni, így láthatja, hogy szemeim könnyesek.
Semleges
Ellenálló
Peter Prescott
Elküldésének ideje -- Szer. Feb. 24, 2021 9:19 am
Thalia & Peter
The prodigal son
Hát megtettem. Bekopogtam az ajtaján, s annyi év után ismét a városban vagyok. Talán olyan sok minden nem is változott ezalatt az idő alatt, bár én biztosan. Más lettem… Nem az a kiskölyök, aki félősen megfutamodott, mert valami megváltozott nála. Nem az a kölyök voltam már. Régóta nem. Szerencsére nem sodródtam el a rossz irányba, és nem hagytam, hogy kihasználjon az élet. Talpra álltam, megtanultam uralni mindazt, amit első véleményem szerint átokként kaptam… Ám itt és most nem ez a fontos. Nem rám kell összpontosítanom. Sokkal inkább Lia itt a lényeg. Lia, a kislány, aki már felnőtt lett, és nem az a lófarkas kislány, akit maga mögött hagytam. Mikor ajtót nyitott, már-már vártam, mikor vág pofon, s csapja rám az ajtót, hogy húzzak onnan vissza oda, ahol eddig voltam, s bizony meglepetésként ért, hogy csak karba tette kezeit, s úgy nézett rám, azzal a feledhetetlen tekintetével, bár most nem tud senkinek sem megmondani. Finoman megvontam a vállam, majd egy zavart mosoly futott át ábrázatomon. -Igen. Hazajöttem… Vagy jobban örültél volna, ha nem hozzád jövök, és évek múlva tudod meg, hogy ismét a városban vagyok? -tettem fel a kérdést, miközben felszaladt a szemöldököm, s egyik lábamról a másikra álltam, várakozva, vajon beenged e. - Hoztam kaját! – lengettem meg a kis táskát, s mellé kiszélesítettem mosolyomat is. Igyekeztem oldani a feszültséget, s reményeim szerint, hamarosan győzedelmeskedni fog, a jajj mennyire hiányoztál dolog, és akkor végre „egyenesbe” kerülhetünk. -Van egy két dolog, amit meg kellene beszélnünk Hugi… -elkomolyodott az ábrázatom, aztán leszegtem fejem, s bánatos képet vágva pillantottam fel rá. - Hozhattam volna virágot is… akkor talán megenyhülnél? - a kocsim felé pillantottam, aztán úgy tettem mint aki menni akar. Nem akartam. Tudtam, hogy szüksége van rám. Tudtam, hogy kellünk egymásnak, és jobban össze kell fognunk, mint eddig bármikor. Testvérek voltunk, s úgy rémlett ez a része egész jól ment nekünk. Igaz, olykor talán összekaptunk, de az emlékeim eléggé hiányosak voltak így az évek távlatából, vagy pusztán az agyam nem akart nosztalgiázni. - Esetleg, egy csokor rózsa, vagy tulipán? – aztán felé fordultam, pár lépcsőfokkal lejjebb megállva. - Vagy egy ölelés, aztán odabent megesszük a kaját, és csevegünk egy kávé mellett? – kitártam a karjaim, s vártam egy ideig. Ha semmi sem történt, s nem borult a nyakamba, akkor leengedtem karjaim, s nekitámaszkodtam a korlátnak csendben várakozva, hogy vajon mikor hajt el onnan, és közli, immár nem olyan finoman, hogy menjek a picsába! Igyekeztem nem elszólni magam. Igyekeztem nem elkottyantani, hogy egy ideje már figyeltem őt, és tudok a pasasról, aki hozzá járkált. Igyekeztem nem kimondani, ami végigfutott a fejemben, hogy talán jobban örült volna ha valaki más kopogtat az ajtaján? Szóval csak vártam, vajon mit dob a kocka...
Thalia Prescott
Elküldésének ideje -- Kedd Feb. 23, 2021 5:26 pm
Peter & Thalia
Még mindig nem tértem napirendre afelett, hogy egy nős férfihez vonzódok. A félre sikerült estét követően látványosan elkezdtem kerülni őt és minden lehetőséget megadtam annak érdekében, hogy halaszthatatlan munkáim legyenek. Nem sokat voltam otthon, - tekintve, hogy már tudja hol lakom, -nehogy véletelen meglátogasson. Mondjuk egy csokor virággal a kedvencdemből vagy valami hasonlóval. Fejezd be Lia! Nem gondolhatsz rá, ahogy arra sem milyen jó lenne ha tényleg meglepne. Nem, nem és nem! Most milyen jó lenne, ha itt lenne anya, ő biztos segítene. Sajnos az összes rokonomat elvesztettem, kit így, kit úgy. Egy gyetyát gyújtok, miközben a múlton rágdok. Gondolataimból kopogás szakított ki, mely a bejárati ajtó felől érkezett. Először ijedtség fogott el, aztán izgalom. Gyorsan a tükörhöz léptem, hogy megnézzem mennyire vállalható a kinézetem. Nem találtam magamon hibát, hiszen épp két tárgyalás között ugrottam haza harapni valamit. A kulcs könnyedén fordult a zárban, majd kinyitottam az ajót és még épp láttam, ahogy felém fordult. Kissé megemelem a szemöldököm. Nem rá számítottam, sőt ha pontosak akarunk lenni, azt se tudom ki áll velem szemben. Rám mosolyog és ahogy köszön minden eltemetett emlék előtör belőlem. Az ajtó szélébe kapszkodom, ujjaim elfehérednek. Nézem, amint felveszi a zacskót a földről. Hazajött. Temérdek gondolat fordul meg a fejemben, a sokkot követően kitisztul a kép és hűvössé válik az arcom. - Ennyi év után van képed megjelenni az ajtóm előtt és egy "Szia, haza jöttem"-el elintézni az egészet? - igen, számon kérem az egy szem testvéremet, miközben erőnek erejével elszakítom ujjaimat az ajtótól, hogy keresztbe tudjam tenni a kezeimet magam előtt. - Mégis mit akarsz? - nem, nem vagyok képes elfelejteni mindent és a nyakába ugrani. Pedig mérhetetlenül hiányzott az a gyökér, langalétra feje, a mosolya és az, hogy a bátyám mellettem legyen a legnehezebb időszakaimban. Szükségem lett volna rá!
Semleges
Ellenálló
Peter Prescott
Elküldésének ideje -- Pént. Feb. 19, 2021 10:08 am
Thalia & Peter
The prodigal son
Hazatérés. Egy olyan dolog, amit nem lehet túl sokáig húzni. Hazatérés. Mikor sokáig vagy távol valahonnan, s az egész beleégett az elmédbe. Mintha minden egyre bonyolultabb lenne. Úgy érzed megőrjít a távolság, s cselekedned kell. Beléd kódolódott az érzés, s a gondolat, hogy haza kell menned. Hát megtettem. Itt vagyok. Hazatértem. Vettem egy nagyobb levegőt, megdörgöltem a tarkómat, beletúrtam hajamba, kissé tépelődtem is talán, s fel s alá is mászkáltam ott a lakása előtt, miközben a kocsim felé pillantottam. Elmenjek, és hagyjam az egészet, vagy vegyem a bátorságot, s bekoppantsak azon a nyamvadt ajtón? Aztán végezetül még is úgy döntöttem, hogy megteszem. Odaléptem az ajtóhoz, megemeltem kezem, hogy akkor megkoppantom végre annak fáját,,aztán valamiért mégiscsak megállt a kezem a mozdulatban. Gyáva vagy! Szedd már össze magad! Kopogj!! csendült a hang a fejemben, s mire észbe kaphattam volna, már kopogtam is párat, aztán zsebre tettem szabad kezem. A másikban egy táska volt, amiben kínai kaját hoztam egy étteremből. Várakoztam odakint, egyik lábamról a másikra téve a súlypontomat, miközben végigpörgettem magamban a lehetséges kimeneteleket. Vajon mit kellene mondanom? Vajon mi lenne az elfogadott? Ugorjak a nyakába, amint kinyitja az ajtót, s szorítsam magamhoz, vagy szolidan biggyesszek elé egy Hellot, hogy itt vagyok, és ugye hiányoztam?! Nem hiszem. Akkor biztos lehetek abban, hogy nyakon vág. Már ha egyáltalán feléri a nyakam… Hátat fordítottam az ajtónak, ismét megdörgöltem nyakam, aztán letettem a korlát peremére a táskát, s egy pillanatra tenyereimbe temettem arcomat. Neked teljesen elment az eszed!..Kár volt visszajönnöd ide! Miért jöttél? Mit vársz?! Tárt karokkal fogad majd?! Elhessegettem a gondolatokat, aztán nekitámaszkodtam a korlátnak, s úgy figyeltem a tovasuhanó tömeget, kik gyorsabban, kik lassabban haladtak tovább, én pedig azon elmélkedtem, vajon mi lenne akkor, ha csak egy üzenetet hagynék, hogy Itt voltam. Áh… akkor tuti megkeresne, és megcsapkodna. Aztán hallottam egy kattanást, kulccsal való motozást, s miután kinyílt az ajtó, megfordultam, amolyan kedves, s talán kissé félénk mosollyal képemen, ami lassan feloldódott, hogy épségben találom. -Szia Lia… -végül ennél maradtam. Semmi magyarázkodás, csak egy egyszerű szia, miközben felvettem a táskát, s másik kezem kivettem a zsebemből, s vonásaim közben megkomolyodtak. -Haza jöttem… Ott álltam, s vártam, vajon mi fog történni. Fogadom a tippeket, és a téteket, hogy megcsapkod, vagy megölel e. Vagy talán mind a kettő esedékes, vagy az arcomba csapja az ajtót, ezzel jelezve, hogy semmi szüksége nincsen rám.