Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Franco & Esmond; friends then?

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Márc. 28, 2021 7:58 pm
Gondterhelten a fejét csóválja. Nem tud mást tenni. Elfogytak a szavai, elfogytak a gesztusai, úgy érzi, mintha meztelenre vetkőztetve, szurokkal bekenve állna itt veled szemben és már csak arra várna, hogy tollat dobáljanak rá. Összeszorul a torka attól, hogy így kell látnia. De nem fogja ezt a terhet is magára venni, ahogy olyan sok szart magára vett az évek alatt. Eljutott arra a pontra, ahol elismeri végre, hogy nem vállalhat felelősséget mások érzelmeiért. A sajátjaival kell foglalkoznia. És hidd el, ő is ilyen szarul van, mint te, csak benne van tartás.
Részben ezt is teszi, a sajátjaival foglalkozik. Hidd el, nem bűntudatból van itt. Hanem azért, mert továbbra is te vagy az egyik legfontosabb személy számára – ha nem A legfontosabb – ezen a világon. Semmi nem fog azon változtatni, hogy te és az apukáid is a családja vagytok. Akkor sem, ha most minden összedőlni tűnik a feje felett. Ha elszúrtátok, ha bántottátok egymást, és most mindketten szenvedtek. Te pedig nem hagyod, hogy segítsen rajta.
- Jól van… – Az orra alatt sóhajtja ki, olyan halkan, hogy a zenétől egyáltalán nem is hallani, te pedig a jelenlegi állapotodban aligha lehetsz képes szájról olvasni. Jól van. Beletörődik az akaratodba… nem, nem is az akaratodba. Az állapotodba. Nem fog utánad rohangálni, mint egy szeretetéhes kiskutya, viszont nem is fog elengedni. Egy olyan helyen vagy a szívében, amit soha, de soha senki nem vehet el tőled. Akár tetszik nektek, akár nem. Tesz még egy utolsó kísérletet arra, hogy hazavihessen, aztán a háttérbe vonul. A rád mászni akaró faszit meg viszi magával, hogy úgy kibassza innen, mint macskát szarni. Aztán visszajön. Kér egy alkoholmentes koktélt, vigyáz rád. Csak a háttérből, de egész éjjel figyel, nehogy bajod essen. Amikor pedig végül kidőlsz, taxiba ültet és hazaküld. Mert ilyen egy barát.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Feb. 15, 2021 4:43 pm

wish I could go back in

life, not to change shit, just
to feel a couple things twice

A lila, lila, lila világ egy pillanatra élét veszti, minden fakulni kezd és visszaszíneződni a világ fájdalmasan realisztikus akkordjaivá: kijózanodom egy másodpercre és máris minden fájni kezd, a fejem, a gyomrom és a mellkasom, szorít és lüktet emlékeztet arra, hogy pontosan miért is menekültem ebbe a másik kevésbé színes, sokkal inkább egyhangúbb és könnyebb világba.
Szerencsére az egész nem tart ennél az egy pillanatnál tovább, de ennyi bőven elég ahhoz, hogy ne akarjak még kitisztulni, hogy biztos legyek benne miért is van szükségem erre a másik világra, ahol igazán nem számít semmi: emberek, érzések és fények nélkül tompa gondolatokkal, megfejthető érzésekkel. Itt és így nem fáj semmi itt és így nem kell gondolkoznom semmin, itt és így elszabadulhatok és megszabadulhatok minden kíntól. - Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy bármit is kérjünk egymástól. – Felkuncogom, az egész viccé válik: Esmond jelenléte, az én jelenlétem maga a helyzet. Könnyed nyári záporként próbál esőcseppenként hatni rám, de a lila világomban nem létezik igazán se napsütés se esőfelhők, itt az ég mindig derűs, apró bárányfelhőkkel szegélyezett. – Hát csinálják csak. – Rántom meg a vállamat minden mindegy alapon. – Csak előtte adjanak valamit amitől ez az egész még lilább lehet. – A kezemmel hadonászok, hogy bemutassam milyen lila a bőröm, hogy milyen lila itt minden. – És kösz, hogy benéztél, de boldogulok a saját problémáimmal egyedül is. – Mert ebben a lila, lila, lila világban nem okoz különösebb problémát ilyen fasziknak dölni, mint ez a tag mögöttem, mert ebben a kurva világban az egyetlen problémát az okozza, hogy az ember tulajdonképpen úgy tud elveszíteni mindent, hogy közben mindene megvan.
Már amúgy is szédülök és amúgy sem húzhatom olyan sokáig, nem igaz? Végülis Esmondnak biztosan igaza van, az este végére annyira be fogok állni, hogy a lila világ fájdalma sem lesz többé valódi, majd kihasználnak, elhasználnak és kidobnak egy elhagyott utcasarkon tátongó magányos szemetesbe kicsit összeverve meg félig megfojtva és én majd csak arra tudok gondolni lila ködben úszva, hogy basszátok meg mind, amiért ez nem elég.

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Feb. 07, 2021 12:09 pm
Azt mondják, hogy amikor meghasad a szíved, magvakat ültetsz a repedésekbe és esőért imádkozol. Nagyon szeretné, ha ez esetedben is így lenne, de jobban ismer ő annál. Tudja, hogy nem csak nem viseled jól a kudarcot, de nem is fogadod el. És amikor valami fáj, akkor rápakolsz még a mérleg nyelvére néhány súlyt, hogy még jobban fájjon. Mindkettőre. Hogy mindkettőtöknek fájjon. Hiszen ez vagy te. Azt gondolod, hogy feloldozod magad, pedig az ellenkezőjét teszed. Lerántod a mélybe, és azzal együtt mindenki mást is, aki szeret. Aki igazán, lelkiismeretesen szeret. Nem úgy, ahogy az influencer haverjaid, hanem ahogy Esmond. Ahogy az apukáid. Önző vagy.

Tudja, hogy lelkileg most nem ő az, aki segíthet és hidd el, te is kínzod őt. Az épséged viszont nem adja. Borzalmasan fáj neki, de ezen a ponton lényegtelen számára, hogy utálod vagy még sokkal jobban utálod. Szóval idejött, hogy vigyázzon rád. Akkor is, ha feszült. Akkor is, ha vérzik a szíve. Akkor is, ha még több darabra fogod törni, hiszen hiányzol neki. Nem működött köztetek a dolog, és ő hajlandó volt elismerni. Te miért nem vagy az?
Tudtátok, hogy mire vállalkoztok, hogy mit kockáztattok. Megpróbáltátok, nem sikerült. Neki ettől még mindig a legjobb barátja vagy, aki jobbra kanyarította az életét, mikor a családjával balra is mehetett volna, és most egy egészen másféle Esmond lehetne.

- Franco, kérlek. – Pont helyett vesszővel folytatná azzal, hogy tálcán kínálja magát az ilyenebbnél olyanabb alakoknak de visszanyeli és csak a zene dübörgésétől elnyomva sóhajt egy nagyot. Nem akar olajat önteni a tűzre. – El fogják szedni tőled az összes pénzedet. Örülj, ha nem szívnak szárazra vagy nem dugnak meg még mellé. – Nyersek a szavai, de tények elé állítja a másikat. Az a bizonyos idősebb férfi ekkor azonban újra felbukkan, mögötted áll meg, túl közel, és haragosan mered Esmondra. – Valami baj van? – Árad belőle az ártó szándék és éhség mindkettőtök felé. Ne mondd, hogy annyira be vagy állva, hogy ebből semmit nem érzékelsz?!
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Feb. 01, 2021 3:27 pm

wish I could go back in

Lila, lila, lila.
Nehezen fókuszálok, a világ átlép egy másik dimenzióba és én
zuhanok, zuhanok, zuhanok de sosem esem el és ettől
nevetek, nevetek, nevetek hangosan és szárazon, mert minden lila: lila világban, lila életek közt Esmond is lila lesz, fakóbb, színtelenebb, de végérvényesen lila és én utálom a lilát és utálom ezt a helyet, utálom Esmondot meg utálom magamat is, de ezen sem tudok mást csak nevetni, nevetni és nevetni, mert a lila legalább összeragasztja a szétcsúszott dolgokat, eltompítja az éles fájdalmat: Esmond hangja sem marad többé késszúrás, átalakul távoli zajjá, lagymatag hullámmá, alig éri el a lábamat, mert lila és ebben a lila világban a szökőár egy kedves kis sodrás.

- Aztán miért ne? - Kérdezek vissza valami ismeretlen, távolian egyhangú tónussal, tompán érzékelem, hogy vannak dolgok amiken ennyi lila és zuhanás nem segíthet, hát szükség lenne még egy csíkra, még egy fél adagnyi porra. A tekintetem lecsúszik Esmondról és valaki más után kutat, valaki iránt aki világít, jelzőlámpa a sötétségben, a kabátja zsebében rejti el a fényeket, üveglapon töri fel őket és miközben egy százdollárost tekerek fel ő fogdosni kezd: kitaláltam a tökéletes taktikát, majd a százdollárosokat konfettiként fújom ezerfelé, hogy érdekesebb legyen, mint engem nézni, miközben még jobban szétcsapom magam.

Indulnék is felé a lila, lila, lila padlólapon, de Esmond visszafog én pedig tehetetlenül szisszenek fel, dühösen pillantok le a karomra, aztán vissza fel a szemébe. Ismerős és mégis annyira ismeretlen.- Akkor legalább lesz egy szép temetésem. - Felvihogok megint nem mintha komolyan gondolnám, hogy meg akarok halni, éppenséggel csak ebben a lila világban a lila halotti toron csontvázként táncolhatok. - Állj már le.- Ráncigálni kezdem a karomat, hogy kiszabaduljak és a képzeletemben elemi erővel húzom és vonom, a valóságban viszont, a színes valóságban csak gyenge próbálkozásnak hat minden mozdulatom. - Jól érzem magamat. Neked miért kell mindent tönkre tenned? - Miért kell nekem megint hozzá igazodnom?

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Pént. Jan. 15, 2021 4:40 pm
A ’’szokásos vámpírtulaj’’ ide vagy oda, a Phoenix még mindig a normális helyek közé tartozik, legalábbis Esmond úgy tudja, hogy nem valami lecsúszott lebuj, ha valaki valami illegálist tesz, az nem a zsebtolvajlás szintén történik, hanem nyakkendőben. Ez lehet az oka annak is, hogy az állapotod ellenére is egyben vagy még, minden értelemben. Ki ne tudna vagy akarna hasznot húzni egy totál beállt gazdaggyerekből?

- Ne faszozz itt nekem! – Az esetek többségében nem szokott rögtön így fellépni, ha rólad van szó, de ezt te is tudod. Viszont ha őszinte akar lenni, most kissé a töke kivan veled meg ezzel az egész helyzettel. Mindig nagyon, nagyon türelmes, ha rólad van szó. Még arra is hagyna bőven időt, amennyire csak szükséged, szükségetek van, hogy elcsituljanak a hullámok és újra barátok lehessetek. De ez a destruktív viselkedés? Ezt nem tudja tolerálni. A számára egyik legfontosabb személyt bántod - magadat. Sőt, személyeket, hisz ezzel az egésszel nem csak magadat, hanem a szüleidet is terheled.
Tudja, hogy nem viseled jól a kudarcokat. Ég és föld volt kettőtök neveltetése. Míg belé konkrétan beleerőszakolták a kudarc érzetét gyerekkorában, még mielőtt igazán megtanulhatta volna az erejét használni vagy sikereket ért el, addig téged lényegében körbe rajongtak a szüleid.

Nem veszítettél el senkit, egyik barátodat sem. Pedig könnyen megtörténhetne az alapján, ahogy viselkedsz. Még ha átoknak is érzed, hogy ilyen barátai vannak, valójában áldás. Esmond mindenképp az. Most is itt van, mint mindig. Azt tette, amit mindig. Meghallja, hogy ’’Miller’’ és máris hagy csapot-papot. Vajon te tisztában vagy vele, hogy neki tényleg mennyire fontosak vagytok mindannyian? Te és a szüleid is.
Mihelyt undorodva kikerülöd, ő magragadja a karodat és a legkevésbé sem engedékenyen ránt vissza. – Elég rád nézni, totál be vagy állva. Ki fogod magad nyíratni. – Jobb esetben csak kinyíratod, ugye. – Bocs Franco, de nem érdekel, mennyire seb-nyalhatnékod van, hazamegyünk.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Jan. 04, 2021 7:53 pm

wish I could go back in

Az orromat dörgölöm pedig nem most szívtam fel azt az adag kokaint azzal az alakkal, aki olyan nagyon közel nyomakodott hozzám a mosdó tükre előtt, azóta már eltelhetett legalább egy óra is és mégis olyan érzés, mintha zsibbadna az orrom, mintha még mindig poros lenne, mintha még mindig nem hatott volna, pedig minden csacska meg csálé és minden kurvára szétesik körülöttem.
Nincs semmilyen szilárd pont, nincsenek még csak szilárd gondolatok sem egy ideig, minden cseppfolyós meg kibaszott lila én pedig utálom a lilát ahogyan utálom a martinit is, de most mégis azt iszom és mégsem vakulok bele, hogy lilának látszik minden.

Nem tudom hogy miként maradok életben, miért nem rabolnak ki, miért lökdösnek ide-oda, miért nyomnak le székekbe és én miért egyezem végül bele, hogy hogyan tolom be a téteket és egyáltalán miként ismerem fel a lapokat miközben az orrom dörgölöm és csak arra tudok gondolni, hogy de kibaszott jó lenne megint felszívni egy rohadt csík kokaint. Az ürgét keresem, aki az előbb olyan közel nyomakodott hozzám a mosdóban, és tudod mit, kurvára nem érdekel már az sem, ha még közelebb nyomakodik majd, csak adjon még egy adaggal. Intek neki, ő meg a fejével biccent. Felállok az asztaltól, ellépek a lila szőnyegen a lila levegőt arrébb söpörve.

Durva, hogy az illatát ismerem fel először, pedig mostanra már tényleg azt hittem, hogy elég cuccot toltam már ahhoz, hogy legalább a szaglásom elveszítsem időlegesen, vagy ha más nem, hát legalább az ő kurva illatét ne érezzem. Először azt hiszem, hogy képzelődők, most, hogy nem maradtak barátaim - még furcsa a helyzet, hogy szinte egyszerre  veszítettem el Esmondot és Jamest is - behaluzhatok dolgokat (amúgy is minden lila!!) de azért ez kurva sok.

Csak aztán esik le, hogy nem képzelem és most, hogy biztos lehetek benne, hogy tényleg az van, inkább azt kívánom bárcsak ne lenne itt. - Faszom, hagyjál már lógva. - Húzom el az orromat türelmetlenül, lerázkodom, pedig hozzám sem ér, ellépek, mintha menekülnék és kösz szépen én egy perccel se pazarolok rá több időt.

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szer. Dec. 23, 2020 6:53 pm
Nem tetszik neki ez az egész. A kialakult helyzet a tavasszal történtekre emlékezteti. Hisz mi volt akkor is? A barátja szétcsúszott, darázsfészekbe nyúlt, mert túl nagy a pofája – főleg ittasan – ő pedig kész dominósort indított el azzal, hogy utánament. Csak a jéghegy csúcsa, hogy újonnan miszter Oakleyval kezdett el együtt dolgozni, hogy felgöngyölítsék a hundredesek drogügyleteit. De az az a történet, ez meg itt egy másik. Ez most nem olyan, mint tavasszal volt.

Hogyan bocsájthatnák meg maguknak mindazt, amivé képtelenek voltak válni?

Egyikük sem hibáztathatná igazán magát. Megpróbálták, minden megtettek, de az egymás iránti szeretetük ellenére is túl különbözőek. Bátor dolog volt nyitniuk egymás felé, mégis a lehető legrosszabbul sült el. Hetek óta nem beszélnek, és ki tudja milyen károkkal igyekeznek kompenzálni az űr betöltését, amit a kudarc hagyott. Esmond még nem is csapong annyira. Kicsit durvább és kicsit mufurcabb, mintha mindennap egy kicsit rossz napja lenne. De túl jól ismeri a barátját – mert Francot továbbra is a legjobb barátjának tartja, akit mindennél jobban szeret, a köztük lévő szakadékot pedig csak egy idővel áthidalható ároknak – márpedig a másik srác nem fogja túltenni magát rajta ennyivel.

Ezért is vág citromba harapott fejet, amikor besétál a szórakozóhelyre. A közös haverjaik egyike felhívta és idekönyörögte. ’’Franco totál ki van fordulva magából. Ki fogja nyíratni magát. Tényleg! Gyere már. Lécci. Esmond, kurvára nem túlzok, mióta vagy ekkora fasz?’’ Ha valaki nagyon meg akarja mondani neki, hogy mit csináljon, annak többnyire az ellenkezőjét teszi. De bármi történt is köztük, a legjobb barátjának továbbra sem képes hátat fordítani. Sosem akarna. Úgyhogy ismételten hátra hagyta a ma esti programját és mihelyt ideér, keresni kezdi azt a marhát.
Finoman tartja maga előtt a balkezét, épp csak maga mellett a hasfaláig emelve, hogy némi mágiával segítsen rá az útirányra. Igyekszik észrevétlen maradni a kis trükkjével a zene ritmusára lüktető tömegben, hisz ebben a városban sosem tudni. Nem akar warlockként kitűnni, főleg most, hogy sorra tűnnek el a mágusok. Természetesen az alagsori kaszinóban talál rá a srácra, ahol eljátszhatja a teniszezésből összeszedett pénzét. Ugyan hol máshol. Messziről kiszúrja, hogy keselyűk köröznek körülötte, mikor ellép a kaszinóasztaltól. Épp akkor ér oda, mikor egy idősebb férfi hátulról a karjáért nyúlhatna. Nyúlna ő, de a lábai a földbe gyökereznek, a karja nem mozdul, egyszerűen a szájához emeli a másik kezében tartott poharát. Arra a néhány másodpercre, amíg Esmond maga ér a barátja mellé, átvette felette az uralmat. Csak nem képzeli?!
- Megő--?! – Megőrültél? De sajnos hamar szembesül vele ő is, hogy nincsenek abban a viszonyban, hogy a védelmező legjobb barátjaként támadjon neki azért, mert egy ilyen kétes helyen játssza el a pénzét, és akkorák a pupillái, hogy kishíján két ökle beleférne. Meghasadna a szíve, ha belegondolna, hogy nem is olyan nagyon régen még együtt koktélozva készültek Puerto Ricóra...

Ajánlott tartalom

Elküldésének ideje --

Franco & Esmond; friends then?
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Friends in the trouble
» esmond & silas
» Esmond & William
» Esmond & Jerome
» Esmond & Jerome III.

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: