Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

i know it’s today - Daria and Jude

Vadász & Kiválasztott

Daria Krakowska
Chatkép :
i know it’s today - Daria and Jude Tumblr_inline_pdcw1g0xFI1t9ndkh_540
Szerepkör :
krakowski vadászklán
play by :
Marie Avgeropoulos
Hozzászólásaim száma :
45
Pontjaim :
25
Pártállás :
  • Ellenálló

User név :
◈ lana
Őt keresem :
and it ain't gonna be easy that's no lie, but if you're willing to try it so am I
i know it’s today - Daria and Jude Y4mUG7o

will you teach me
how to get back up?

i know it’s today - Daria and Jude 2V5gYZc

Sergey
Zofia
school of the wolf
Kedvenc dal :
what you gonna do
when there's blood in the water?

Korom :
33
Foglalkozásom :
◈ attorney (homicide section)

Daria Krakowska

Elküldésének ideje -- Kedd Nov. 24, 2020 8:32 pm

Jude & Dasha
and although I wasn't losing my mind, it was a chorus so sublime

Ha valaki kilencmilliméterest szorított volna a halántékomhoz sem vallottam volna be, hogy éreztem magamon az elcsigázottságot, még akkor sem, ha a józan eszem pontosan tudta, mekkora hibát követek el. Fókuszálj! Mindig maradj körültekintő! Meg a nagy francokat; a taníttatásom java részét sutba dobtam azzal, hogy nyilvánvalóan éreztem, mennyire nem alkalmas az időzítés, mégsem terveztem újra. Körülbelül egy hónapja került fel a radaromra a vámpír, akinek a nyomait most is követtem, és igazán lehetett volna annyi eszem, hogy a feladatom bevégzését nem a véletlenre vagy a szerencsére bízom.
Mégis itt voltam, próbáltam meggyőzni magam arról, hogy magabiztosan követem a nyomait, pedig a magabiztosság pillanatnyilag elég távol állt tőlem. Összezavartak a régmúlt történései, az új tudásom, és a... képességeim. Mert hogy már ilyenem is volt, még ha olyan szerencsétlenül tudtam is használni, hogy inkább voltam ön- és közveszélyes a próbálkozásaim közben, mint hogy hasznomra vált volna a dolog. Igazság szerint nem is nagyon erőltettem, de volt olyan része, amit nem tudtam irányítani. Egykor a tanításom része volt, hogy rá tudjak hangolódni másokra – elsősorban a célpontjaimra –, de arról nem volt szó, hogy egyszer majd mindenkire rá leszek, akaratomtól függetlenül...
Már megint elveszítettem a fonalat.
Összeszorított állkapoccsal dőltem egy vastag fatörzsnek a telek szélén, ahová a nyomok vezettek, és lehunyt szemekkel próbáltam nagyjából két pillanat alatt nyugalmat erőltetni magamra. Koncentrálj, Dasha. Nem tudhattam biztosan, hogy a házban találom-e a vámpírt, vagy csapdát kell állítanom és megvárni, hogy hazaérjen, de egyik esetben sem veszíthettem el a fejem. Főleg nem szó szerint, azt meghagytam volna másnak.
Először fel sem fogtam, mekkora hibát követtem el, amikor – miután az árnyékokban megbújva elővigyázatosan közelítettem meg az épületet – csak úgy besétáltam az ajtón. A csendes éjszakában meghallottam a furcsa csilingelést, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget – ez volt a második hiba. Sokkal jobban bántotta a fülem a padló recsegése, ahogy beléptem; hiába igyekeztem óvatosan mozogni, a régi burkolat nem volt partner ebben.
Már épp azon voltam, hogy becsukjam magam mögött az ajtót, amikor meghallottam az iméntihez hasonló reccsenést az emeletről. A tompaságomat rögvest felváltotta az éles figyelem, az érzékeim kiéleződtek, és szinte fel sem fogtam a mozdulatot, amikor a szentelt vízben áztatott pengéjű tőröm markolata már a tenyeremben volt. Nem mozdultam, a kezem még a kilincsen volt, és nem is fogtam fel, hogy semmi értelme nincs a fém nedvességének. Szemeimet a lépcsők irányába szegeztem, ahonnan a vámpírt vártam, a felsőtestem támadásra készen kissé előredőlt, minden izmom megfeszült.
A hirtelen minden elárasztó fényár a legkevésbé sem az volt, amire számítottam. Inkább voltam felkészülve egy hirtelen támadásra, egy vámpírok gyorsaságával és erejével rám vetődő testre, de... miközben akaratlanul is hunyorogtam kissé a hirtelen jött éles fénnyel, durván szólva a saját tükörképemmel néztem farkasszemet. Tudtam, hogy ő nem az, akiért ma idejöttem, és ahogy az agyam gyorsan feldolgozta a történéseket, azt kezdtem sejteni, hogy inkább ő is a vámpírért jött... ehelyett egymással néztünk farkasszemet, pattanásig feszülő idegekkel, támadásra készen, a másik minden rezdülésére kihegyezve.
Másodpercek, de akár órák is eltelhettek így, és közben éreztem, hogy ő sem erre számított. Világos volt, hogy mindkettőnk tervei alaposan félresiklottak, csak azt voltam képtelen eldönteni, honnan ismerős ennyire az a kékesszürke szempár; mindenesetre ha az összezavarásom volt a célja, nagyon jól csinálta, amikor megszólalt.
Abel? – kérdeztem vissza homlokráncolva. Ez egyáltalán nem úgy hangzott, mintha ő is vadászatra érkezett volna, de olyat sem láttam még, hogy egy halandó védjen egy vámpírt... Megráztam a fejem; ennek semmi értelme nem volt, de nem éreztem azt a férfi irányából, hogy át akarna verni. – Fogalmam sincs, ki az az Abel, de elmondom, mit keresek itt. Ha leteszed a karót – tettem hozzá felvont szemöldökkel. Hogy megmutassam, én sem tervezek semmiféle huncutságot, lassan elkezdtem lejjebb engedni a tőrömet; elég lassan ahhoz, hogy még tudjak vele támadni, ha esetleg felém lendülne, de azért elég látványosan ahhoz, hogy érezze a fehér zászló hangulatát.
Amennyiben ő is az ígéretének megfelelően cselekedett, magam mellé engedtem a kezem.
Egy vámpír nyomait követtem – ismertem be a szándékaim egy részét, miközben a másik kezem is elszakítottam a kilincsről. – Ő lenne Abel? – Miközben feltettem a kérdést, a tenyeremre pillantottam, mert csak ekkor fogtam fel, hogy nedves; aztán a jellegzetes szag is megcsapott. Pillantásom gyorsan visszaugrott a ház – remélhetőleg – hívatlan vendégére, és összehúzott szemekkel mértem végig. – Te is...? – kezdtem a következő kérdést, nagyjából abban a pillanatban, amikor meg is világosodtam.
Hosszú évekkel ezelőtti emlékeket kellett felkutatnom hozzá a fejemben, hirtelen mégis élesen láttam őket magam előtt, és így már pontosan tudtam, kivel állok szemben.
Jude?! – meredtem rá döbbenten.

Vissza az elejére Go down
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Nov. 05, 2020 12:49 am

they'll all fall down
ashes to ashes

Egy tölgyfából faragott karót szorongatva ültem a szobában üresen álló ágyon, szemeim pedig a szemközti falon, kezében keresztet tartó Jézus Krisztus portrén pihennek. Más helyzetben, kevésbé elfoglalt gondolatokkal talán megkérdőjeleztem volna az ábrázolás helyességét - elvégre miért fogna Jézus keresztet, mikor az a bizonyos esemény meg sem történt még? -, de nem bírtam ennyire sem fejem kihúzni a gondolatok felhőjéből.

Tik-tak. Tik-tak.

A hátam mögött az óra ütemesen jár, jelezve az idő számomra gyorsnak érződő múlását. A nap egyre tompább fénnyel tükröződött vissza a bekeretezett képről, de én továbbra is csak mereven bámultam feszület közepébe felhúzott alakra. Még lett volna időm hazamenni, elfelejtkezni erről az egész esetről és úgy tenni, mint aki soha nem hallott vagy látott semmit.

Tik-tak. Tik-tak.

Hány éve nem láttam már a bátyám? Már bőven több volt, mint egy tucat. Emlékeztem arra, hogy ott volt a középiskolai ballagásom napján és az utolsó napomon is itthon, mielőtt bevonultam volna a seregbe... De utána egyszer sem jött haza. Nem jött haza arra, mikor 2011-be visszaküldtek Afganisztánból és leszereltem, mert dolga volt, nem ért rá; Nem jött haza anya temetésére, mert dolgozott; Az utóbbi öt évben pedig csak nem keresett még csak telefonon se, ahogy én se őt. Gyerekes bosszú volt ez tőlem azért, mert soha nem lehetett elérni mikor szükség lett volna rá és még akkor sem, mikor az ember nem akart tőle semmit. Most viszont tizennégy év után itt voltunk, pár percnyire, órányira attól, hogy újból lássuk egymást…
Csak nem olyan formában, ahogy azt én valaha is gondoltam volna, hogy fogjuk.

Az Abelre váró csapdarendszer nem volt bonyolult, de nem is a testvéremben való maradandó kártétel volt a célom még azelőtt, hogy egyáltalán beszélgetésre legyen alkalmam vele. Csak ártalmatlanítani akartam, hogy hogyha kettőnk közül ő mégsem társalogni vágyna, akkor ne legyen nagy előnye velem szembe azzal az átokkal, amit tényleg megkapott. Csak arra nem tudtam magamban válaszolni, hogy hogyha tényleg vámpírrá vált volna és valóban az életemre tör, akkor kész lettem volna-e arra, hogy ne csak fehérré váló ujjakkal szorítsam a karót, hanem ki is oltsam vele az életét. Valahol reméltem, hogy nem fog választást hagyni és a morális dilemmám a feltűnésével köddé válik...

Tik-tak.

Mikor a nap másfél órája lement, akkor szólalt meg az első csengő a földszinten. Ösztönösen ugrottam talpra a hang hallatán, határozott lépésekkel indulva meg a lépcsőforduló felé; Bármi is lépett be a házba, az megrántotta az ablakpárkányhoz kötött drótvezetéket, beindítva azt a nagyon egyszerű és csöppet sem modern jelzőrendszert, amit alkottam magamnak néhány puritán harangból. A fejemben addig zúgó hangok egy csettintésre abbamaradtak, hallásom a házban lévő neszekre hegyeződött ki. Ha Abel volt a betolakodó akkor csendben mozgott, de nem eléggé ahhoz, hogy laminált parketta reccsenése ne árulja el merre járhatott a lenti folyosón; Ugyanígy az én lábam alatt is fel-fel reccsent a járólap.
Az utcáról beszűrődő lámpafényeken kívül teljes sötétség uralkodott a házban... Neki ideális volt ez, nekem már nem annyira, így amikor a lépcső széléhez értem egy hirtelen mozdulattal felcsaptam a kapcsolót, azonnal olyan védekező pózt véve fel, amivel egyenesen a mellkasom előtt tartottam a most már tőrként funkcionáló karót.
De a lépcső aljában nem az állt, akire számítottam fog majd. Nem Abel volt, de még csak nem is férfi. Talán nem is vámpír, mert keze épp azon a kilincsen pihent, amit előtte nem csak szentelt vízzel, de fokhagymával is átkentem.
Csak egy röpke pillantást tudtam vetni a rám váró nőre, valószínűleg egész karrierem legnagyobb (és remélhetőleg nem utolsó) félreszámolására. Realisztikusan néhány másodpercnyi időm lett volna felfogni a tényt, hogy akárki is volt a váratlan „vendég”, arra nem készültem fel, mielőtt az valami vérmes módon nyakamnak esett volna... És ez itt nem történt meg. Legalább is nem úgy, mint az ember azt egy természetfelettitől várta volna. Ahogy számomra hosszú másodperceknek tűnő ideig farkasszemet néztem vele, a fight or flight reflexem a magasba nyomta a pulzusszámom, szemem pedig az ismeretlen, lehetséges veszélyforrás kezei és lábai közt cikázott, arra várva, hogy mi lesz a következő mozdulata. Gondolatban egy lehetséges menekülési útvonalat rajzoltam ki az emeleti szobák között, mert ha nem a fivérem nyomait követtem egészen idáig, akkor akár egy vérfarkas is lehetett volna ő, aki elől ezüst hiányában a legjobb opció az elfutás lehetett volna csak…
…de a lábam mégis a padlóhoz kötve maradt, a növekvő adrenalin szintem ellenére pedig valami egészen más, furcsa érzés is elfogott, ami nem engedett egyszerűen csak ott hagyni ezt a zsákutcát. Ismerős volt a barna hajú nő, mintha láttam volna már valahol.
- Lerakom a karót ha elmondod ki vagy, és mit tudsz Abelről - ajánlom fel végül az egyetlen járhatónak tűnő utat, minden kimondott szóval és mozdulattal próbálva elhitetni vele azt, hogy az erőfölény nálam van egy átfordíthatatlan mérlegben.

Szeri

Vissza az elejére Go down

i know it’s today - Daria and Jude
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Jude Myers
» daria && sonja
» Daria Krakowska

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: