|
|
Franco & Carlos
| | Elküldésének ideje -- Csüt. Aug. 06, 2020 5:43 pm | Majdnem egy mosoly kúszik az arcomra a beszólásod hallatán, más esetben, normális körülmények között - értsd úgy, hogy amikor még nem hajtottál a legjobb barátomra - jól elheherésztem volna veled ezen, beavattalak volna az összes mocskos kis titkomba ami valamilyen tudatmódosító szerhez köthető, így viszont, hogy ilyen rosszban vagyunk - vagy hát én nem vagyok veled jóban, te meg, hogy miért jópofizol továbbra is, azt nem feltétlenül értem - csak elfojtom azt a kitörni készülő félmosolyt, az alsó ajkamba harapok és hát bassza meg, csak bámulok magam elé. - Öregszik az ember. - Rántom meg végül a vállamat elég semlegesen, pedig legszívesebben nagyon agresszívan rántogatnám a vállaimat, mintha éppen arra készülnék, hogy beverek neked egyet. Persze nem fogok - szerintem kezdjük el ezt remélni mindketten - mert biztos vagyok benne, hogy rendesen beégetném magamat, te meg csak bambán állnál és bámulnál, aztán James is bambán állna és bámulna a helyzetet megtudva a végén pedig mindenki bamba lenne és csak bámulna, és minimum ki akarna kérdezni, hogy mégis mi a fasz bajom van veled, amikor hetekkel ezelőtt teletoltuk az instát közös képekkel. - Ja, elég rendesek. - Motyogom utánad, de hát tudod a legszívesebben azt kérdezném tőled, hogy ha olyan nagyon rendesnek tartasz itt mindenkit, akkor miért éppen engem idegelsz ki? Mármint nem tudom, hogy hol vannak a szociális képességeid egy tízes skálán, de azt minimum érezned kell, hogy nem feltétlenül akarok veled lógni. Mármint nem akarsz összejönni valaki mással? Bárkivel, aki nem Esmond? Akkor azt hiszem nagyon gyorsan megoldódna a mi kis problémánk, és újra olyanok lehetnénk, mint régen, tudod együtt kocsikázás, medencés party, James szekálása. - Miért, mi bajod a halakkal? - Majdnem legördül az a bizonyos kő a mellkasomról, a lépteimet is egy kicsit nyugodtabbra veszem, eléggé úgy érzem, hogy nyert ügyem van, itt hagysz, elmész máshova enni vagy hát bánom is én, hogy mit kezdesz magaddal, tőlem aztán enned sem muszáj, de aztán végül te túl lelkesnek bizonyulsz, én meg félig feladom, hogy lerázzalak, szóval csak felsóhajtok, vállat vonok meg elmotyogom, hogy 'ja-miért-is-ne?' de közben ezer indokot fel tudnék hozni, hogy tulajdonképpen miért is nem kellene velem tartanod. Szépen megvárom amíg beülsz - egy pillanatra azért elgondolkozom azon, hogy a gázra lépek mielőtt ki tudnád nyitni az ajtót de ekkora paraszt még én sem vagyok, aztán egy kicsit hangosabbra tekerem a rádió hangját hátha ettől majd veszed az adást, hogy nem nagyon szeretnék beszélgetésbe elegyedni de aztán mégis megszólalsz, nekem pedig görcsbe rándul a gyomrom a kérdésedtől. - Hát ja, nyilván tudok. - Kicsit undok módon szúrom oda, fél pillantást vetek is rád, ahogyan kiindexelek a parkolóból. - Pontosan mit akarsz, mit tudjak róla?
|
| | | | Elküldésének ideje -- Szomb. Júl. 04, 2020 9:20 pm | Nem meglepő, végtére is ugyanabba az iskolába járnak és többé-kevésbé még az óráik elosztása is megegyezik, legalábbis ez a tippje az alapján, milyen gyakran futnak össze itt, de kellemes meglepetés a találkozás. Előadásra készülődött ugyan, épp itt lett volna az ideje benéznie egyre, előzőleg eldöntött napirendje azonban villámtempóban alakult át a lehetőség után, hogy Franco társaságában tölthet egy kis időt. Az pedig pont jókor érkezett apróság, hogy enni készül a srác. Gyomra nem korog ugyan még, kibírna néhány órát táskája mélyére süllyesztett nassolnivalóit ropogtatva, ebédelni sose korai. Értetlen érdeklődéssel emeli meg szemöldökét. Csak finoman, éppen annyira, hogy egyértelművé tegye, meglepőnek találja haverja viselkedését, s még indokolatlannak is talán. Persze, hiába mondaná azt, aki pusztán a külsőségeket látja, a hozzájuk hasonlóknak nem lehet semmi problémája az életben, ez nem igaz. Legszívesebben rákérdezne, merre gyökerezik a passzív-agresszivitás forrása, úgy dönt végül mégis, jobb lesz talán, ha hallgat. Legalábbis egyelőre. Idővel úgyis megtudja a morgolódás okát, vagy úgy, hogy Franco beszélni kezd róla, vagy James szája jár el. Ha pedig egyik se, utóbbiból nem lesz nehéz kiszedni az információt. Rosszkedv ide vagy oda, számára, jelenleg legalábbis, elemi létszükségletnek tetszik társaságot találni, nem fogja hát egy kis kellemetlenség miatt elszalasztani, amire sikeresen rátalált. Teljes egészében igyekszik figyelmen kívül hagyni Franco szokatlan hozzáállását és a nyomába szegődik. - Egek, pedig azt hinné az ember, te bírod az ívet – azt, eléggé padlón volt, mire Franco előkeveredett búvóhelyéről, nem tudja megcáfolni és hát nem is akarja igazán. Hazugság lenne azt állítani, az este minden részletére emlékszik. A medencés jelenetet követően megcsúszott a keze némiképp, csak döntötte magába, amit ujjai értek, nem nézve, mi az, még az ízét se érezte talán, olyannyira elmerül gondolataiban. Fel is tűnt volna valószínűleg, ha másnak nem is, Jamesnek biztosan, mennyire nem a jelenben van, szerencsére azonban unokatestvére túlságosan is igyekezett bejutni valami csaj szoknyája alá ahhoz, hogy akár csak egy fél pillantást is pazaroljon rá. A többiek meg, ugye, eltűntek valamerre. De nem is baj, hogy így alakult, hazudnia legalább nem kellett. - Nyilván. Rendes tagok járnak ide – olyan vehemenciával tárja szét karjait, mintha keblére igyekezne ölelni az egész épületet, s minden bizonnyal orrba is vágott volna bárkit lelkesedésében, ha pályájukra tévedt volna tudatlanul. – Eh, halak? – arca izgalmasnak is mondható grimaszba torzul, mielőtt eszébe jutna, a kagyló is beleesik az említett kategóriába, mit egy jóféle étteremnek tartania kell, s egyből visszatér lelkes mosolya. A halakkal meglehet, hogy nincs nagy barátságban, habár megeszi őket is, ha úgy alakul, a kagyló kifejezetten kedvére való lehetőség. – Becsapódok melléd, jó? - kérdésnek hangozhat megjegyzése bár, valójában már azelőtt eldöntötte, így lesz, mielőtt egyáltalán vette volna a fáradtságot kimondani hangosan is. – Ne menjünk már két kocsival, kész pazarlás lenne – meg amúgy is azért csapódik valakihez, hogy legyen kinek magyaráznia, akkor meg már el is kezdheti az odaúton is, márpedig bőven van hely kettőjüknek Franco autójában. Még rendes is lesz és nem igyekszik rávenni a másikat majd, hogy had vezessen helyette. Probléma nélkül veszi fel ismételten Franco lépteinek ritmusát, követve Őt a parkoló irányába, hol minden bizonnyal mindketten bepattannak a kérdéses járműbe majd. - Esmondról tudsz valamit? – minden próbálkozása ellenére, hangjában némileg több izgalom csillan, mint ami indokolt lenne egy haver iránti érdeklődéskor, de reménykedik benne, rajta kívül másnak nem tűnik ez fel.
|
| | | | Elküldésének ideje -- Hétf. Jún. 22, 2020 8:34 pm | Inkább semmit sem mondok, sőt, kínosan össze is préselem az ajkaimat, félrepillantok, elvégre nem mondhatom neki azt, hogy márpedig nem, kurvára nem feltűnő, mert akkor Carl biztosan kérdezgetni kezdene, vagy ha nem is kérdezgetne, csak megkérdezné, hogy mégis mi a fasz bajom van, nekem pedig akkor meg kellene osztanom vele, hogy mi a fasz bajom van, és hát tudod, az az indok éppenséggel nem a legszalonképesebb indok a világon, úgyhogy inkább csak félrepillantok, így talán sikeresen elkerülhetem a kéretlen kérdezgetések tömkelegét. Persze próbálkozni fogok indokokat keresni, hogy miért vagyok ekkora fasz, vagy hát miért viselkedem úgy, mintha hirtelen, egyik pillanatról a másikra megszűnt volna létezni, pedig ezelőtt azért tényleg elég jóban voltunk, csak ezelőtt, Carl nem kezdett el flörtölni azzal a sráccal, akivel éppenséggel én szeretnék flörtölni meg egy kicsit mást is csinálni. Szóval érted, itt morális okai vannak a faszfejkedésemnek, amibe nyilván nem avathatom be. Szóval csak összefonom a mellkasom előtt a karjaimat, ezzel is elzárkózva a társalgás és legfőképpen a társasága elől, de hát úgy látszik Carlos nem tanult még nonverbális kommunikációról, vagy éppenséggel nem akar róla tudomást venni. Tulajdonképpen esélyem sincs nemet mondani neki, úgy veszi föl a lépteim ritmusát, mintha ehhez értene a legjobban, én meg csak nem küldhetem el a picsába - pedig hidd el, annyira szeretném megtenni!! -, mert James elég zabos lenne azt hiszem, ha össze kapnánk, hirtelen nem tudná, hogy akkor mi a fasz van és mindkettőnket arra kényszerítene, hogy beszéljük meg. - Fasza. - Kontrázok rá, és hát tulajdonképpen nem is igazán akarok, vagy akarnék neki többet mondani, ha nem kérdezne. De kérdez, persze, hogy kérdez baszd meg, nekem meg ugye majd válaszolnom kell, szóval csak megrántom a vállamat meg teátrálisan felsóhajtok, mintha érted, teher lenne, hogy egyáltalán meg kell szólalnom. - Ja hát eléggé berosszultam, úgyhogy Esmond feltámogatott a szobába, hogy összeszedjem magam, aztán meg mire visszaértem te már eléggé padlón voltál. - Meg kurvára nem volt kedvem hozzád. Ezt persze csak magamban teszem hozzá, direkt figyelmen kívül hagyva, hogy megkérdezte tőlem azt, hogy mizu, ha valakit, hát őt biztosan nem fogom beavatni. Más esetben persze bizalmi helyet élvezne, hallhatna egy-két titkosnak szánt infót, de most, kikerült a bizalom köréből. - És veled? Beilleszkedtél már? - Félig kelletlenül kérdezek vissza, félig meg unottan, közben elbámulok egy-két ember irányába segítségkérően, de senki nem akar megszánni SENKI. - Kocsival vagyok, szóval szerintem elugrok valamelyik nívósabb étterembe. Valami seafood-os helyre, nyílt egy eléggé jó és csak húsz percre van innen. - Egy percig némán reménykedem abban, hogy akkor Carlos nem szereti a tengeri herkentyűket Ha van Isten... ugyebár. Aztán kilököm az épület ajtaját, hogy én egészen biztosan a parkoló felé vegyem az irányt.
|
| | | | Elküldésének ideje -- Szomb. Jún. 20, 2020 3:38 pm | Messze nem ez volt, mit életcéljaként elképzelt, de mindig is vágyott arra, hogy ezen a helyen járhasson egyetemre, olyan szakra, minek elvégzése után, az általa adott képesítés felhasználását el tudná képzelni jövőbeli életében. Szeret itt lenni máris, sikerült beilleszkednie, barátokat szereznie, a már meglévőkön kívül is, sőt, alaposabban belegondolva, az órákat elviselni se esik nehezére. Ennek ellenére nem rest fontosabbnak tűnő, de minimum kellemesebb elfoglaltságot keresni magának, mint az előadásokon ülni. Amikor pedig éppen nincs keresgélős hangulatában, akkor nem habozik lecsapni a lehetőségre, ha annak sikerül lustaságtól mozdulatlanná dermedt ölében landolnia. Reggel óta gondolatok megszámlálhatatlan tömege verekedte magát át elméjén, de Franco nem volt közöttük. Ez nem jelenti azt azonban, hogy meglátva elhaladtában, ne akarná egyből kihasználni a szinte szájába repült, s bár nem meglepő, hiszen mégis csak egy iskolába járnak, de kellemes lehetőséget. Eszébe se jut, hogy a rohanásnak bármi fontos oka lehet, az pedig különösen nem, hogy ennek köze lehet hozzá. Végtére is, habár időnként iszonyatos tud lenni, most semmit nem tud felidézni, ami indokolttá tenné a hűvös bánásmódot. Lépteit megszaporázva meg is indul a fiú nyomában, miután biztossá vált, nem fogja kiszúrni magától és hamarosan teljesen eltűnik majd a szemei elől. Igyekszik anélkül beérni, hogy kiabálással kellene fárasztania magát, de hamar bizonyossá válik, másképp esélytelen felfednie a jelenlétét, márpedig akkor keresztet is vethet a társaságra, miben mostanra egészen bele is élte magát. Nem is húzza hát tovább az időt, Franco után üvölt, megtorpanás nélkül sietve az irányába, egészen megkönnyebbülve, hogy így lehetősége lesz utolérni végre. - Csá. - intéssel nyomatékosítja köszönését, elégedett vigyorra görbítve ajkait, a kedves ismerős jelenlétének örömére. - Pedig elég feltűnő vagyok - kijelentése magabiztosságtól duzzadó. Tökéletesen meg van győződve arról, valamilyen szinten hétköznapinak mondható külseje ellenére bárhol, bárkik között ki lehet szúrni, csupán nem árt, ha az ember lát is, nem csak néz. - Fasza, menjünk, együnk akkor - habozás nélkül jut erre a döntésre, teljesen megfeledkezve arról, hogy az előbb még órára igyekezett. Nem ez lenne az első eset, hogy kihagyja, sőt, na meg vannak úgyis elegen, minden bizonnyal fel se fog tűnni senkinek a hiánya. Arról már nem is beszélve, hogy a kajálás mindig jobb lehetőség az unalmas adatok hallgatásánál és az alvás iránt érzett ellenállhatatlan késztetés leküzdésénél. - Mizu? Úgy eltűntél a buliról - legalábbis nem találkozott vele a medencés jelenet óta, mi őszintén szólva el se jutott az agyáig egészen mostanáig. Annyi minden történt egyszerre akkor, fontosabb dolgok foglalták le figyelmét és tudat alatt hiába érzékelte ugyan a srác hiányát, realizálnia ezt csak most sikerült, látva őt. Valahol mélyen azt is érzi talán, nem szívesen látott ismerős most, hogy Franco messze nem olyan lelkesen reagál jelenlétére, mint szokott, tudatosítani magában ezt azonban nem sikerül. Benne nincsen tüske, nem rémlik számára semmi, amivel felbosszantotta volna a másikat, el is hessegeti hát a megérzést, biztossá véve, képzelődik csupán. - Hol eszünk? - reményei szerint nem a büfében szándékozik haverja venni valami szendvicsnek csúfolt száraz, ehetetlen vackot, de ha így lesz is vele tart valószínűleg.
|
| | | | Elküldésének ideje -- Pént. Jún. 12, 2020 11:30 am | Ne,ne,ne,ne,ne, légyszi ne! Valahogy így könyörgök a sorshoz, amikor meglátom, ezer közül is felismerném, persze nem azért mert Carl - semmiképpen sem Carlos - olyan nagyon felejthetetlen lenne, vagy olyan nagyon tűnne ki a washingtoni diákok zöméből. Mármint nézz rá: barna haj, átlagos, sportolói testalkat, átlagos stílus, pofátlanul nagy mosoly, amitől az ember csak azt érzi, hogy a haját tépné, nagy kiskutya szemek, finom borosta. Semmivel nem több, mint mondjuk az a srác hárommal mellette - persze az a srác hárommal mellette éppen nem hajt a legjobb barátomra, szóval simán lehet, hogy az a srác menőbb is, mint Carl - vagy a másik öttel előtte. Sunyi módon persze úgy teszek, mintha nem ismerném föl, mintha tényleg olyan átlagos lenne,mintha nem lenne elég egyértelmű, hogy a sok ismeretlen - vagy hát nagyjából ismerős - arc között az övé az egyetlen, akivel mondjuk úgy gyerekkorom óta többé-kevésbé rendszeresen találkozom is. Direkt nem fordítom elé a fejemet, a lépteimet csak megszaporázom, kikerülgetek ezt-azt, a padlót bámulom, számolom vissza a másodperceket, azt, hogy vajon mennyi lépést kell még megtennem, hogy biztonságba kerülhessek, hogy jogosan puffoghassak, hogy megnézzem az összes insta képét és kiszívezzem az összeset. Reménykedem benne, hogy neki sem tűnök föl, ha úgy vesszük én is átlagos, amerikai gyerek vagyok, ha leszámítjuk azt, hogy mondjuk egy kicsit jobban nézek ki az átlagnál, meg egy kicsit jobban feltűnő vagyok a társaságom miatt - szerencsénkre most éppen egyedül vagyok, és ma nem is sziporkázom, semmi Gucci ing meg cipő - de hát végül is Carlos éppen jót beszélget, éppen el tudok slisszolni mellette, kicsúszhatok a karmaiból és kicsit gyűlölhetem titokban. Egészen jó mai programnak tűnik, legalább az edzésen lesz honnan erőt merítenem a gyilkos ütéseimhez. Kicsinálom mag az ellenfeleimet. Három sarok, ennyit kell megtennem. Három kibaszott sarkot. Ne,ne,ne,ne,ne, légyszi ne! - Csá. Bocs, észre sem vettelek. - Ennyit arról, hogy létezik bármilyen sors, akihez könyörögni lehetne. Lassítok egy kicsit a lépteimen Carlos kérésére, kelletlenül odapillantok, kicsit végig is mérem - mondtam én hogy átlagos!!! - aztán csak megrántom a vállamat. Mi a fasz köze van hozzá, hogy hova sietek? - Csak kurva éhes vagyok. - Rántom meg a vállamat félig odapillantva, szinte hozzá is teszem, hogy 'akkor-máskor-beszélünk-csá'. Szinte.
|
| | | | Elküldésének ideje -- Szer. Jún. 10, 2020 10:12 pm | Kellemes, bizsergető fáradtság járja át a reggeli, hosszúnak és nehéznek bizonyult edzés során megdolgoztatott izmait. Elégedetten forgatja meg vállait, s ingatja meg nyakát, kiroppantva csigolyáit. Időnként meglehet, hogy lustának bizonyul, sőt, a legtöbb dologban valóban az is, nem ismer foghatót mostani kimerültségéhez, mely mindössze fizikailag merítette le, szellemi ébersége ellenben, magához képest legalábbis, szárnyal, mi meglátszik az órákon nyújtott teljesítményén is. Hazugság lenne azt állítani persze, túlzásba viszi az aktivitást ilyenkor, figyelme azonban kitartóbb, maradandóbb és az álom is kisebb eséllyel nyomja el, valamelyik elviselhetetlenül unalmas előadásának kellős közepén. Az alvással tulajdonképpen nem is lenne gond, ha a szundítás nem járna minden egyes alkalommal mély, reszelős horkolással, szaktársai legnagyobb örömére és tanára bosszúságára. Márpedig igencsak korai még, hogy magára haragítsa a professzorait, bőven lesz még lehetősége erre később is. A szorgalmasság szellemében meg is szaporázza lépteit, feljebb lendítve kissé a válláról lógó zsákját. Nincs már sok ideje odaérni a következő előadásra, de a feje felett lebegő késés veszélye se elég ahhoz, hogy ne álljon le beszélgetni, vagy legalább ne intézne integetést, küldene mosolyt az elhaladó ismerősök felé. Sok minden másképp alakult, mint ahogy azt elsőre remélte, olyan akadályok kerültek elé, amelyekre még álmában se számított, a beilleszkedés azonban pontosan úgy ment, ahogy arra számítani lehetett. Mint a karikacsapás. A megismertek többsége ismerős inkább ugyan, mint barát, de nincs is ezzel semmi baj, nem arra kellenek, hogy megossza velük lelke legféltettebb titkait és nem is arra, hogy komolyabb tanácsot kérjen tőlük, pusztán arra, hogy mindig legyen valaki, aki ugrasztható, aki örömmel csatlakozik hozzá, legyen szó bulizásról vagy egyszerű ivásról valamelyik kocsmában, ha James társasága nem érne rá éppen, vagy ha maga határozna úgy, tőlük független csapathoz csapódna kivételesen. Lelkesen vált néhány szót éppen az egyik szaktársával, akihez mostanáig nem volt szerencséje, mikor észreveszi a nagyon is ismerős alakot. Hiába emeli irányába a kezét, a srác látszólag úgy suhan el, hogy nem néz se jobbra, se balra, sőt, abban se biztos teljesen, hogy azt látja-e egyáltalán, hogy mi van előtte. Persze az is meglehet, észlelte a jelenlétét, csupán nem akar beszélni vele, habár ennek fogalma sincs, mi oka lehetne erre. Mindenesetre rögvest elköszön új haverjától, s már igyekszik is Franco után és igencsak meg kell szaporáznia a lépteit, hogy ne maradjon le menthetetlenül. - Hé! Franco! – kiáltja rögtön, ahogy hallótávolságba kerül és már biztosra veheti azt is, nem keverte össze a srácot senkivel, valóban azt követi, akit akart. - Lassíts már egy kicsit az istenért! Kergetnek vagy hova rohansz? – feljebb emeli hangját, épp annyira, hogy az előtte haladó ezt már biztosan meghallja, de az üvöltéstől azért még messze legyen. Azt azért nem akarja, hogy az egész folyosó őket lesse, azon merengve, mi is ez a nagy kiabálás.
|
| | | | | | | | Franco & Carlos | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|