Chatkép : Szerepkör : washingtoni lakos play by : camila mendes ◎ Hozzászólásaim száma : 307 Pontjaim : 19 Pártállás : User név : zsani ◎ Fő képességem : don't shut up ◎ Őt keresem : Tartózkodási hely : the hell called heart of washington ◎ Korom : 26 Foglalkozásom : student ◎ | Elküldésének ideje -- Vas. Feb. 09, 2020 11:07 am | gratulálunk, elfogadva! isten hozott játékosaink között! Szia, Prudence, Köszi a türelmed! Képzeld el, olyat tettél, ami már régen nem történt: szélesítetted a horizontomat szerepjátékos pályafutásom szempontjából egy apáca karakterrel. Még sosem volt szerencsém apáca karaktert elfogadni, szóval köszönöm. Borzalmas dolog váltotta ki azonban ezt az életet. A szerelmed halála. És naná, hogy egy vámpír volt... te pedig egy olyan utat választottál, amihez rengeteg bátorság kell. Persze, én megértem, nem sokan merték volna maguk mögött hagyni a megszokott életüket még egy akkora tragédia után sem, mint a tiéd. Mondhatom, hogy én neked szurkolok? Túlélő vagy... jó, könnyen mondom ezt úgy, hogy nekem nem nagyonn kell tőled tartanom. Foglalózz, kérlek. Aztán nyomás a játéktér. Hajrá! |
|
| Elküldésének ideje -- Pént. Feb. 07, 2020 2:06 pm | Sister Prudence Westerna
◉ ● ◉ ● ◉ ● ◉ ● ◉ ● ◉
nem félek a gonosztól, mert te velem vagy
titulus Hogyan is lehetne beszélni valamiről, ami már oly’ régen elveszett. Ebben a világban, mi mind csak porhüvelyek vagyunk, s Isten az akitől megbocsájtást nyerünk, ha az élet eliramlott felettünk. Hogyan is beszélhetnék valamiről, ami múlandó? De ha annyira muszáj, hát haladjunk kintről befelé. Körülbelül százhetven centi vagyok, vékony alkat, amolyan madár csontozatú. A hátam általában mindig egyenes. Az ujjaim vékonyak, és a bőröm kreol. A sötét hajam általában kontyba fogom, ritka az, hogyha kiengedem napközben. A ruhám… nos arról nem tudok sokat mondani. Napközben általában az apáca ruhámban vagyok, amit amúgy habitusnak hívnak, de nekem annyira nem jön a számra ez a jelző. A szemem mély mogyoróbarna, az arcom sápad, mint a hold fénye. Nem hordok sminket. Engem ilyennek teremtettek. A lelkem, nos, az megtört. Megtört amikor Ő meghalt. Amikor bevonultam apácának. Akkor megfogadtam, hogy az én testem - és lelkem - az Úrnak adom. Nem vagyok beszédes típus. Nem nyílok meg senkinek. Nem bízom senkiben, csak magamban. Mindenre figyelni akarok. Az élet apró rezdüléseire, a szél irányára, a napfény melegére, arra, ahogyan az esőcsepp leugrik a tornácról, és koppan a betonon. Meg akarom bosszulni. Meg akarok ölni mindenkit, aki csak hasonlít ahhoz, aki megölte Őt. Aki megölte a vőlegényemet. A bosszú erős vezető. Olyan mint a víz az áramnak. Ha utolér, nagy valószínűséggel megöl. Jól játszom a szerepem. Nap közben a kedves, szeretetteljes apácát, aki csak a híveknek él - és ez valamilyen szinten így is van - éjjel pedig a vadászt, aki leveti a habitust, és megragadja a fegyverét. Megtanultam ölni, hogy túléljek, és megtanultam élni, hogy egyszer nyugodtan halhassak meg. |
|
a karakterem saját / canon / keresett szerepkör A fényképen egy kislány áll, a kert közepén. Rózsaszín, fodros ruhácskában, arcán teli vigyorral. Kezében egy játék babát szorongat. Barna, gyűrű göndör haja az arcába hullik. A háttérben látszik a fehérre festett fa kerítés vonala, a zöld gyep, egy kerti asztal sarka, és egy fekete-fehér színű kutya hátsó fele. Itt voltam öt éves. Ez volt az első kép ebben a városban. Ekkor költöztünk ide. Apa katona volt, és iderendelték az egész osztagát. Mi pedig anyával és a nővéremmel természetesen követtük ide. Bár ne tettük volna… A gyerekkorom egészen jó volt. Remek iskolákba jártam. Sosem bántottak, vagy közösítettek ki a színem, vagy a vallásom miatt. A tanulmányi átlagom is jó volt, csupa négyes-ötös. Szerettem gyerek lenni. Még emlékszem, hogy anya és én, a nővéremmel minden délután a szomszédos játszótéren voltunk, aztán pedig arra, hogy tinédzserként sokat lógtam ott a barátaimmal. Kivettem a részem az iskolai programokban is, szinte mindennek én voltam a szervezője, a nővérem pedig általában az a személy volt, aki megnyerte a versenyeket, vagy a bálkirálynői címet, stb. Nagy jövő állt előttem. Ezen a képen két nőt látok. Dehogy nőt, két lányt. Az én szememben örökké kislányok maradnak. Bőrük sötét kreol, amit az anyjuktól örököltek. Az anyjuk egy imádnivaló afrikai nő volt, igazi raszta hajjal, és széles orral. Az apjuk egy jóravaló fehér férfi. Akkor ismerkedtek meg, amikor az apjuk kiküldetésben volt Afrikában. Az egyik lány alacsony, a bőre egy lehelettel világosabb a testvéréénél, és a haja hosszabb. A kezében egy hátitáskát fogott, egyszerű farmer volt rajta, és fehér póló. Azt hitte ezek lesznek élete legjobb évei, és milyen igaza volt. A mellette álló hölgyemény arcán a mosoly nem teljesen valós. Átöleli a húgát, mint féltett kincset. Azt csak én tudom, hogy amikor ez a kép készült, mit súgott a fülembe Artemis. Azt mondta mosolyogjak, és akkor hamarabb túl esünk ezen a fényképezkedés dolgon. Akkor kezdtem az egyetemet. Szociális munkás szakon tanultam, két évig. A diplomáig nem jutottam el, de erről majd később. Az a két év csodás volt. Sok új emberrel ismerkedtem meg. A nővéremmel laktam egy szobában, és találkoztam életem szerelmével. A képen, amit most a kezemben tartok ugyanaz a lány van. Vékony, madárcsontú teste egy nyári ruhába van csomagolva. Előtte áll a világ legjóképűbb férfija. Féltérdre van ereszkedve, a kezében egy piros bársony dobozkát tart, amiben egy gyémánt gyűrű csillog. A háttérben a tavon kacsák úsznak, a nap beragyog mindent, a padokat, az embereket, akik arra jártak akkor, és a nővérem árnyékát. Ő készítette rólunk ezt a képet. Rólam, és Hugh-ról. Már egy éve jártunk, és olyan szerelmesek voltunk, hogy azt nem lehet szavakba önteni. Mindketten vallásos családban nevelkedtünk, ezért megbeszéltünk, hogy a szüzességünk elvesztésével várunk az esküvőig. Vele akartam leélni az életem. Az egész kibaszott életem. Ő volt a fény, ami kivezetett engem a sötétségből, és megvédett mindentől, amitől féltem. Az esküvőnk napja augusztus 22.-ére esett. Meghívtuk a szűk családot és a barátainkat. Minden olyan tökéletesen alakult, egészen addig amíg ki nem derült, hogy a vőlegény késésben van. Akkor indultam a keresésére. A tő partján, valamivel messzebb a ceremónia helyszínétől régi, ütött-kopott nyaralóházak álltak. Lassítottam a lépteimen. Attól féltem, hogy megcsal, de sokkal rosszabb dologgal szembesültem. A vőlegényem két ház között feküdt, a nyakán két apró pötty piroslott. Rá volt ragadva az alvadt vér. Aztán elájultam. Nem emlékszem semmi másra, csak arra, hogy egy pocsolyába sikerült zuhannom, és a hófehér ruhám barnára színeződött a sártól. Feltápászkodtam a könyökömre, odapillantottam ahol az imént még a vőlegényem feküdt, de a teste már nem volt ott. Megráztam a fejemet. Olyan volt, mint egy rossz álom. Nincs több kép. Nincs több fénykép az életemről. Azért, mert nem hagyom, hogy többet készítsenek. Miért akarnám dokumentálni azt, hogy ahogy a porhüvelyem tengeti a mindennapjait. A vőlegényem eltűnése, vagy halála, vagy nem tudom, hogy milye után apácának álltam. A közeli templomban dolgozom, adományt gyűjtök, egyszer-egyszer még gyóntatok is, külön papi engedéllyel. Éjjel pedig vadászom. Nagyvadra. Szörnyetegekre. Olyanokra, akik bántották a vőlegényemet. Akik elvették tőlem a boldog élet lehetőségét. Magamat képeztem, és mégis ki gyanakodna egy apácára? Felveszem a kardot, amit még apámtól kaptam. Elvileg egy nagyon híres kard, valami letűnt korból. Dísznek adta, de én másra használom. Végighúzom a pengén a szarvasbőr törlőkendőt. Még mindig van rajta egy-két alvadt vércsepp. - Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy, Uram! - suttogom, és kilépek a lakásom ajtaján, bele a veszélybe, bele az éjszakába. |
|