Van benned valami izgalmas, szépszemű, ami olyan sokakból hiányzik: benned ott zizeg megfoghatatlanul, hogy olyan távoli vagy, mintha nem is ide tartoznál, mintha egy másik világból és korból szabadultál volna. Ezt érzem a viselkedéseden, a mozdulataidban, amint kezet csókolsz nekem, meg ahogyan átható pillantásodat az enyémbe mélyeszted. Van benned valami nyers, amitől vibrál a levegő. Oké, nem fogok úgy csinálni, mintha vak lennék, vagy apácának nevelkednék: kibaszott jól nézel ki, és Te pont az a fajta pasi vagy, aki könnyedén elcsavarhatja a fejemet, ha nem figyelek oda eléggé. De kit akarok áltatni, már sikerült megnyerned magadnak, ehhez pedig csak egy utolsó utáni lépés, amikor elhagyják azok a szavak a szépen és kívánatosan ívelt ajkaidat a zavarom csak tovább nő, és hirtelen elakad a szavam is. Már ne is haragudj, de ha ilyen nyíltan kérsz fel keringőre - ez aztán az igazi eufemizmus! - akkor a végén még komolyan veszem és rád ugrom. Akarod, hogy ennyire komolyan vegyem? Mert szívesen tenném! Mielőtt elsétálnál még kipréselek magamból egy meglepett, ám nagyon is elégedett mosolyt, alsó vaskos ajkamat beharapom, és elégedett hümmentést hallatok, mintha csak azt latolgatnám most vagy képes másszak rád - és ne hidd, hogy nem tenném meg! A hangszóró felé indulok, miután irányt mutattál, és előhalászom a táskámból a mobilomat, amin szórakozottan pötyögök egy darabig, hogy beállíthassam a zene lejátszását. Közben persze rád figyelek, és bár meglep, amiért nincs konkrét idő, amióta Isla nem jött haza, mégis csak a következő mondatrész üti meg a fülemet, amire feléd is fordulok. - Ó - kerekednek el az ajkaim, miközben téged fürkészlek távolról - miért nem tűnt fel eddig a hasonlóságotok Islával? Meg tök durva, hogy van egy öccse, az meg még durvább, hogy így néz ki, és Te vagy az. Így már kicsit tisztább, mit keresel Te ebben a lakásban, meg miért van kulcsod, és miért néztél rám olyan izén a bejárati ajtó előtt. Mondjuk az továbbra is elég furcsán hat, hogy szemmel láthatólag nem igazán vagy tisztában a nővéred eltűnésének körülményeivel, de tudod mit, leszek olyan cuki, hogy nem feszegetem most ezt a kérdést, mert valószínűleg még annyit sem tudnék meg a helyzetről, mint így. Márpedig információkra van szükségem… csak ne néznél ki ilyen kurva jól! Vagyis na, ideje összeszedni magamat, ha már több kérdéssel is bombázni kezdesz engem. - Elfogadom - rohadtul nem kéne innom, és ennek semmi köze az alakomhoz, leginkább a józan ítélőképességemhez, de közben meg azt érzem rajtad, hogy a fura viselkedéseden túl azért örülsz a társaságnak - oké, francia is vagy, szóval semmin nem kéne meglepődnöm. A másik kérdésedet szándékosan hagytam későbbre, mert hát… én mit mesélhetnék a nővéredről neked? Egy ujjmozdulattal bekapcsolom a spotify-on a kedvenceimet, ami igazán vegyes felhozatalt kínál neked. Közben közelebb sétálok hozzád, a pultnak támaszkodva állok meg, és kicsit összehúzom a szemeimet, ahogy megszólalok. A zene ütemére automatikusan mozdul a testem, nem tehetek róla, túlságosan szeretek táncolni. - Én azt gondoltam, hogy Te mesélsz nekem Isláról - mondom aztán kezdésnek, de még véletlenül sem szeretném ezzel elvágni a témát, mert most már különösen érdekel, hogy mi a helyzet veled is, ha a saját testvéredről kérsz felvilágosítást. Kevesebb furcsaságra számítottam a mai nappal kapcsolatban, de hát ez van. - Mit szólnál ha összeraknánk, amink van? - kérdezem mosolyogva, némi kétértelműséggel, de ez most csak éppen egy leheletnyi, inkább csak az elkezdett kis flörtünk folytatása. Ráadásul a kérdést elég komolyan gondolom, mert hát csak ki tudunk okoskodni valamit, nem, szépszemű?
Vendég
Vendég
Elküldésének ideje -- Pént. Jan. 22, 2021 10:18 am
Tetszik neki, hogy franciául szólsz hozzá, még ha érezhetően nem is fog ennél többet kapni. Zene füleinek a kimondott szó, már csak ezért is mosoly költözne az ajkaira, ahogy becsukja utánad az ajtót, de van ott még tényező. Finom az illatod, ahogy elsétálsz mellette, ráadásul nem is akárhogy. Kelleted magad, magaslabdát kínálsz. Még ha az angolja nem is minden ponton tökéletes, ezt aztán nem kell neki magyarázni. Nem csapja le túl nyilvánvalóan, de elraktározza magának. Kíváncsian fürkészi a finom vonásaidat, miközben visszasüllyeszti az ékszert a pulcsija nyaka alá és úriasan kezet csókol a bemutatkozással karöltve. Észreveszi a zavarod, ezért csak még inkább elmélyed a szemeidben, miközben a puha ajkai a kézfejedet érintik. A neki szánt magaslabdát pedig csak ekkor csapja le a francia akcentusával kísérve. – A legkevésbé sem bánnám, bárhova tévednének is a kezeid. – A francia szemtelenség netovábbja, hogy még rád is kacsint, majd mint aki jól végezte dolgát kerül meg téged és sétál beljebb a lakásban. - Hangszóró, igen. Ott. – Legyint el a kezével a nappali egyik sarka felé, közben pedig nem csak a tekintetével, de a figyelmével is követ. Megrágja a szavait, mert el kell gondolkodnia, hogy pontosan mióta nem látta. Szeretne pontos választ adni, de hamar arra jut, hogy minek. - Néhány hete… – Tart egy kis szünetet és végig fut a fején, hogy mégis milyen fényt vet rá az, hogy hetek óta nem látta a nővérét, és ilyen szívnyugalommal ül itthon. De hamar túllendül rajta, elvégre nem ez Isla eltűnése Dantéval kézen fogva. Talán nem is az utolsó. – A helyedben nem aggódnék a nővérem miatt. – Mondjuk, saját maga miatt azért aggódhatna most, hogy beengedett egy idegent a lakásba. Islával kapcsolatban meg még ő sem hiszi el azt, amit mond, hisz kihallani az aggódást a hangjából. Megülte magát a gyomrában az a nyomasztó érzés, másrészt viszont nem érzi azt, hogy köze vagy szerepe lenne a dolgokhoz, dolgokban, amik Islával történnek. Apropó, részben szándékosan, részben önhibájából, de épp most adta a tudtodra, hogy a nő, akit keresel egyébként a nővére. Ez azért sok mindent megmagyaráz. - Ha már úgyis itt vagy, mesélhetsz Isláról. – A gondolatmenete nem feltétlenül tűnhet lineárisnak a szempontodból, hisz minek mesélni róla ha a nővére, de nézd el neki, legalább kinyögött egy értelmes mondatot. Ha a hangszóróknál állsz, hogy csatlakozz a telefonoddal, akkor pont belátsz a konyhába, ahova ő átsétált és feléd mutat két vörösborospoharat. – Kérsz bort? – Látni, hogy megkönnyebbülés lenne számára, ha végre nem egyedül kellene boroznia, mint egy elhagyatott vénembernek.
Ember
Chatkép : Szerepkör : üzleti szféra play by : gigi hadid Hozzászólásaim száma : 65 Pontjaim : 47 Pártállás :
Elküldésének ideje -- Szer. Dec. 30, 2020 11:51 pm
down and dirty you're loving me so loud
Nem könnyű levenni a lábamról, de neked egész könnyen sikerül… persze nem a néma, kissé bunkó megjelenéseddel, de ez már részlet kérdés, ahogyan az íriszeidet figyelem. Az az érzésem, hiába is tűnik úgy, mégsem vagyunk egyidősek, de ezzel az egésszel nem is foglalkozom tovább, már csak azért sem, mert ahogy az akcentusoddal kimondod a nevemet, egy egészen picike időre elfelejtem, hogy tulajdonképpen mit keresek itt. Aztán, ahogy folytatod, visszarángat a jelenbe, mett akaratlanul is megakadok egy szónál, ami idegennek tűnik, mégsem teszek rá megjegyzést, elvégre egy franciától minden kitelik, a szó legjobb és legrosszabb értelmében egyszerre, és ezért máris tetszel nekem, de ezt nem kötöm az orrodra, bármennyire is tetszenek a szemeid meg az akcentusod. Előbb ajtón belül akarok kerülni, utána még mindig lehetek kivételesen barátságos. - Merci - villantok rád egy félreérthetetlen mosolyt, ahogy beengedsz a lakásba, és szándékosan úgy lépek, hogy az indokoltnál közelebb sétálhassak el melletted. A franciám nyilván nem olyan tökéletes mint a tiéd, de legalább sejtheted, hogy nagyjából megértem, még ha nem is tudnék egy komolyabb beszélgetest lefolytatni ezen a nyelven. Éppen tovább lépkednék, felfedezve a lakást, amikor megérzem a vállamon az érintésedet, így visszafordulok feléd, s pillantásom először újra a mélybarna szemeidet találja meg, aztán tovább siklik a kis keresztre, amit felém lóbálsz. Nem lep meg igazából, én is járkálhatnék ilyesmivel, de az én táskám ezüst tört, meg fagolyós pisztolyt rejt, hisz ebben a városban sose lehet tudni. Az biztos, tőled nem kell félnem… vámpírok és vérfarkasok vonatkozásában semmiképpen. A szavaidra kaján, kihívó mosoly jelenik meg az arcomon, miközben visszalépek hozzád, egészen közel és egy percre a tenyerembe zárom a feszületet. - Legközelebb pontosítsd, mit fogjak meg, mert a végén eltéved a kezem - nevetős hangon mondom ezt, mert túlságosan könnyű lecsapni egy ilyen felszólítást, és őszinte leszek, szépszemű, szeretek flörtölni. Van abban valami izgalmas. Meg abban is, ahogyan ezt követően a kezemért nyújtod a sajátodat és csókot lehelsz rá, és amennyire ódivatúnak gondoltam eddig ezt a gesztust, annyira hengerel le, és valami olyasmit érsz el, amit mások igen ritkán vagy inkább soha: zavarba hozol egy pillanatra és érzem, pír lepi el a bőrömet, így aztán kell egy mély levegő, főként hogy a neved olyan rohadt szexin hangzik, ahogy kimondod. Nyelek egyet, ahogy ellépek tőled és a lakás felé fordulok, hogy egy gyors pillantással felmérjem a terepet. - Van hangszóród? - és persze én a vezeték nélkülire gondolok, ha már a zenét emlegetted, mert mégis csak jobb a hangzása mindennek, mintha közvetlenül a mobilomról szólna bármi. Közben a hajamat babrálom, még mindig kicsit a hatásod alatt vagyok, de ez már nem látszik rajtam, csak én tudom, és ennek örülök, mert nem szeretem kiadni magamat az első pillanattól kezdve. - Amúgy Islát mióta nem láttad? - kérdezem végül érdeklődve, mert az előző megjegyzésed arról árulkodott, hogy nem a napokban tűnt el, ez pedig aggasztó. A számomra is.
Vendég
Vendég
Elküldésének ideje -- Csüt. Dec. 24, 2020 9:58 pm
Biztosan nem ignorálna ilyen módon, ha képes lenne olvasni a gondolataidban. Nem, nem, lecsapna minden magaslabdát. Rémyt az anyukája egy udvarias, a földön két lábbal álló férfinak nevelte, de amíg akkoriban, huszonöt éves korára felesége és háza lehetett volna, a traumái után, a modern világban felvett modorával huszonöt éves korában jó eséllyel tiktok videókat fog csinálni és sültkrumplit eszik majd vacsorára. Egyébként is, a neveltetés egy dolog, a személyisége meg egy másik dolog. Valósággal felfalna a szemeivel, ha olvasna a gondolataidban. De nem olvas, ennyire meg nem pofátlan, így a szemeidnél lentebb ő sem engedi a tekintetét. - Nos, Sveta, Isla barátja, – már-már flörtölő éllel, szándékosan ismétli vissza a ’’teljes nevedet’’, mint ahogy a régi északi népségeknél jelentette a vezetéknevet az, hogy ki kinek a fia – ha hoztál magaddal a készülékedben zenét, akkor akár beljebb is fáradhatnál. – Nem mintha eddig az ő alakjától erre különösebb esélye lett volna. Készülék alatt a telefonodat érti, és bármelyik Spotify listádat nyomod majd be, ő öklendezni fog tőle, de nem fogja hagyni, hogy kikapcsold. Kényeske.
- Entrez. – Észre sem veszi, automatikusan jön a szájára az anyanyelve, franciául invitál be, ahogy ellép az ajtóból, majd zárja mögötted. – Oh. – Mielőtt ő is bemutatkozna, vagy lépésekkel beljebb juthatnál, finoman a válladért nyúl, hogy felé fordulj, a másik kezével pedig már ki is húzza a fehér pulóvere alól a nyakában lógó ezüstfeszületet. Ezt talán azelőtt kellett volna megtennie, hogy egyáltalán beenged, de láthatóan így sem különösebben zavartatja magát, csak feléd lóbálja az ékszert, hogy fogd csak meg. Vérbeli francia, nem szokása udvariaskodva körbe topognia egy témát, mint teszem azt a briteknek. Isla tartott neki egy gyorstalpalót a várost megtöltő lényekről, ő pedig szeretné tudni, hogy egy vagy-e közülük. Attól függetlenül, hogy milyen kevés idejük volt együtt a nővérével, érezte ő rajta, hogy az idősebb nő igazán próbál nyitni felé. Rémy azonban nem volt benne partner, nem különösebben. Nem rá haragszik igazán. Sőt, abban sem biztos, hogy egyáltalán haragszik bárkire is a vele – velük – történtek miatt. Pedig haragudhatna, ha személyre nem is, hát legalább a világra! Az édesanyját már akkor elkezdte gyászolni, amikor annyi évvel ezelőtt lehunyta a szemeit. Remélték az ellenkezőjét, de legbelül tudták, hogy sosem látják már egymást. Ez a baj a reménnyel, nehéz neki ellenállni. Nagyon szeretne visszajutni Franciaországba, hogy meglátogathassa a sírját. - Sveta, fogd meg. – Fogalmazhatna érleltebben is, de annak idején alig kellett angolul beszélnie, nézd el neki, hogy sem a szókincse, sem a mondatformálása nincs a toppon. De ez ne helyezze hátrányba, a szemeiből süt az intelligencia. - Rémy vagyok. – Mihelyt túl vagytok a ’’kötelező körön’’, bemutatkozik a kezedet várva, amikor pedig megkapja, a szemeidbe nézve finoman kezet is csókol.
Ember
Chatkép : Szerepkör : üzleti szféra play by : gigi hadid Hozzászólásaim száma : 65 Pontjaim : 47 Pártállás :
Elküldésének ideje -- Szer. Dec. 23, 2020 12:19 pm
down and dirty you're loving me so loud
Elég régóta nem jelentkezett Isla, márpedig mióta felvettük a kapcsolatot heti rendszerességgel beszéltünk, mindenről tudni akartam, amiről lehetett és viszont. Nem kellett különösebben magyaráznom, miért olyan fontos ez az egész, meg kellett találnom Ljoshát és ő megértette, amiért hálás voltam neki. Hiszen ebben a városban egyre kevesebb emberben és nem emberben lehet megbízni - szükségem van legalább néhány olyan arcra, akik tudom, nem árulnak el, nem köpnek szemen. Pont ezért, amikor Isla sem jelentkezett, kezdtem aggódni… összeszorul a torkom a gondolattól: újabban mindenki eltűnik ebből a nyomorult városból, a rendőrnővel való kapcsolat miatt tisztában voltam ezzel, még ha sokakat személyesen nem is ismertem. A bátyám eltűnése persze nem illik ebbe a sorba sem, ám Isláé sajnálatos módon igen. És mielőtt még elveszíteném az újabb forró nyomot, úgy döntök, a nő lakásán kezdem a keresését, és csak utána megyek a rendőrörsre, ahol amúgy sem kedvelik a családomat. Csengetések és kopogtatások, hosszú percek telnek el, de semmi válasz nem érkezik. Talán tábort kéne vernem a bejárati ajtó előtt a lábtörlőn, bár elég furcsán néznék ki a kötött, garbónyakú ruhámban, meg a hosszú szárú csizmámban, ahogy a combomra feszülő neccharisnyám kivillan. Valószínűleg az összes lakó furcsán nézne rám, bár ha ez kell, hogy megtudjam, mi történt Islával, vállalom ezt a nehézséget. Minderre aztán úgy tűnik mégsem lesz szükség - vagy mégis? -, ahogyan megjelensz az aurámban és némán fixírozol, én pedig összehúzott szemöldökkel, értetlen pillantást vetek rád, arrébb lépve az ajtóból. Kibukik belőlem egy helló, de ez leginkább annak szól, hogy rendkívül udvariatlan módon rám sem hederítesz - vagyis érted, énrám, márpedig itt állok tőled tetves tíz centire, és olyan lelki békével igyekszel bejutni a lakásba, mintha az csak a tiéd lenne. Na persze, rohadtul semmit nem tudok Isláról, de ha Te a rokona vagy vagy csak az ő lakásán húzod meg magadat, akkor igen szomorú, hogy eddig nem mutatott be nekem, mert lássuk be, igazán jól elszórakoztattuk volna valószínűleg egymást. Ám jelen pillanatban hiába is beszélek hozzád, Te csak beljebb lépsz a lakásba, lepakolod a cuccodat, és szinte már várom, hogy az orromra csapd az ajtót, amikor is megtámaszkodsz a bejáraton, hogy döbbenetesen szexi hangon, francia akcentussal hallasd végre a hangodat. Ezen pedig annyira meglepődöm, hogy eltekintek a flegma választól, ami a beszédképességeidet méltatná. - Nálad? - hagyom, hogy a leheletnyi oroszosság átszűrődjön a hangomon, amit általában nem is szoktak észrevenni, mégis valahogy az a megérzésem, neked feltűnik majd. Az egyik szemöldököm kissé feljebb szalad, mert bárki is vagy, ha van kulcsod Islához és ha már így kiderült, nem vagy néma, nem árthat, ha beszélgetek veled. - Sveta vagyok, Isla egyik barátja. És Te, szépszemű? -kérdezem a gyors és félig-meddig helytálló bemutatkozásomat követően. Ez kívül csak remélni merem, hogy nem vágod rám az ajtót, és valamit még kihúzhatok belőled Islával kapcsolatosan, de ahhoz előbb jobb volna beljebb kerülni, és jelenleg elállod az utat. Na nem mintha olyan rossz lenne a helyzetem: dögös torlasz vagy.
Vendég
Vendég
Elküldésének ideje -- Kedd Dec. 22, 2020 7:10 pm
A nővére hetek óta nem jött haza. Illene aggódnia, de a majd’ hetven évtizedes álmatlan álom megtört benne valamit. Miért aggódna mások miatt, mikor magával kell foglalkoznia? Túl sokat veszített, úgy folyt ki az idő az ujjai között, mint az aprószemű homok. Azt inkább ne is említse, hogy Dante is felszívódott. Görcsbe szorult a torka, amikor a sokadik napon szembesült a tényekkel, együtt szívódtak fel. De nem amiatt, mert olyan nagyon, tényleg nagyon rossz érzés ült meg a gyomra mélyén. Az a fajta, amikor beüt a hatodik érzéke. Azt a szőnyeg alá söpörte és azóta sem hajlandó tudomást venni róla – ez mindig is jól ment. Hanem amiatt, mert együtt tűntek el.
Hát akkor forduljanak fel.
Tudod, mikor tűntek el utoljára? Amikor neki végig kellett néznie az apja és a fivére halálát. Pont ugyanígy, együtt. Legalábbis abban a hitben nőtt fel, hogy így történt. Több volt az események mögött, azóta beszélgettek róla Islával. De ez egy olyan trauma számára, mindkettejük számára, aminek az elsimításához idő kell. Idő, ami nem volt. Sem az évtizedekkel ezelőtti viszontlátáskor, sem most. Beleringatta hát magát az önzőségbe, túl sokat veszített, túl sokat kell még tanulnia. A nővére, akinek a rúzsaival rajzolt űrhajókat a ház falára, nyolcvan évig megvolt nélküle. Most is biztosan meglesz.
Ő viszont nem lesz meg ennivaló nélkül, ezért fogta a készpénzt, amit még otthon talált és elbaktatott a közeli szupermarketbe – megint egy órán át bolyongott még pluszba, miután összeszedte a kosarába a neki kellő dolgokat. Mit tehetne, sok az újdonság, ő pedig egy kíváncsi fiú. Amire ő sem számított az az, hogy a lakás bejáratánál egy szemrevaló lány fog toporogni a folyosón.
Igyekszik nem oldalra biccenteni a fejét, hogy ne tűnjön túl nyilvánvalóan érdeklődőnek, szóval csak úgy pótcselekvésként ránt egyet a válláról lógó, telepakolt vászontáskán, ami amúgy is pont lefelé csúszott. Végül a hívatlan vendégjelölt – hát ki tudja, legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy akar jutni – mellett áll meg. Nem szól, többnyire folyékonyan beszél angolul, de még mindig nem akaródzik megszólalnia ezen az okádék nyelven. Cserébe addig néz, amíg a szőke arrébb nem áll legalább egy lépést, hogy a közben előhúzott kulcsát a lyukba nyomhassa. Ha beszél is hozzá az ismeretlen, lényegében levegőnek nézi, egészen addig, amíg be nem lép a lakásba. Lecsúsztatja a földre a válláról a táskát, és végül hátra fordul, a félig kinyitott ajtón és az ajtófélfán megtámaszkodva egy-egy alkarjával. - Ha Islát keresed, akkor beállhatsz a sorba. – Incselkedve, erős francia akcentussal szólal meg. Tisztában van vele, hogy ezzel az egy mondattal, a hozzáértő fülek számára mennyi információt ad fel önként, ám ahhoz képest, hogy a város milyen veszélyeket rejt, és forrópont a természetfeletti számára, ő abszolút nem veszi komolyan a helyzetet. Hozzászokott már – az ’’előző’’ életéből –, hogy az esetenként fel-felmerülő megérzései alapján kezelje az embereket. Ez pedig most sincs másként.