Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Wren & Marjory

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szomb. Aug. 29, 2020 12:34 pm
Az antikvárium raktárában kialakított kis kocka irodában ücsörgök, tekintetemmel a biztonsági kamerák által közvetített eseményeket követem nyomon a tévé kijelzőjén. Összesen három ember kószál a bolt masszív polcai között, az egyikről azonnal lerí, hogy tipikus gyűjtő, megfontoltan, szakértelemmel forgatja a kezeiben a könyveket, a másik kettő afféle törzsvendég, a lézengős, beleolvasós, ha nem is tudja mit akar, de mindenképpen vásárol valamit fajtából. Azt kell mondjam, elégedetten könyvelem el nyugisnak a mai napot, miközben az eddig asztalomon pihenő teásbögrémért nyúlok.
Édes semmittevés. Így érzem magamat igazán elememben.
Persze, minden jó véget ér egyszer, semmi sem tart örökké, ahogyan a bölcs öregek köpik az ilyen nesze semmi, fogd meg jól közhelyeket és még csak bele sem tudok kortyolni a forró italba, mikor hangyabolyként zsong be az élet a boltba. Nem kell természetfelettinek lenni ahhoz, hogy tudjam – halljam – ki örvendeztetett meg az érkezésével. Veszek egy mély levegőt, már nem zavartatom magamat a kamilla tea megivásával, a bögre halk koppanással landol az alátéten, aztán csak hátradőlök a székembe és várok. Csöndesen, a magam módján meditálni kezdek, mert ha valami, akkor az hótziher, hogy a soron következő pillanatokhoz szerzeteseket megszégyenítő lelkibékére kell lelnem. Csak gyorsabban. Hatékonyabban.
„…mekkora GECI VAGY!”
Igen, a zsigereimben érzem, ez lesz az én végszavam, feltápászkodom hát az oly kényelmes székemből, még egy utolsó sóhajnak teret engedek, majd amolyan „idenekemazoroszlántis” határozottsággal feljebb tolom az orromon a szemüvegemet. Végigsimítok az egyszerű, sötétszürke ingemen, véletlenül se mutatkozzak a vásárlóim előtt gyűrötten, a farmer lezsersége pedig adott, hiszen nem vagyok én annyira megveszekedetten karótnyelt. Hm, inkább ne nyissunk eről vitát. Ujjaimmal sebtében áttúrom a hajamat, aztán átlépem a biztonságot jelentő ajtó küszöbét, kitéve magamat a mindent elsöprő hurrikánnak.
A dobhártyának oly édes sikoly és a heves ölelés más alól talán talajt rántana, én, mondhatni edzett vagyok e téren, zsenge korom óta edzésben tart eme harsány nőszemély és még csak megorrolni sem tudok rá érte. Vagy a lelkem mélyén nagyon is, csak éppen pavlovi reflexként felülírja mindezt az, hogy mellette sosem unatkozol.
- Azt hittem, te nem hiszel benne, hogy valamikor is zavarhatsz. – felelek a kérdésére, aztán amolyan átérző mosolyféleséget küldök Bob felé, nem kifejezetten szívből jövőt, mert hát Bobról beszélünk.
Úgy vélem kifejezetten élvezi az opreatőri pozícióját, de ki vagyok én, hogy ezt tényleg megítéljem?
- Van frissen főtt kávénk és teasütemény az asztalon. Szolgáld ki magad nyugodtan, Bob. – intek a bolt túloldala felé, ahol afféle beszélgetősarok van kialakítva, ha valaki csak úgy errefelé lézengene.
Olcsó, és hatékony vásárlófogó trükk. Na, de ennyit erről, a figyelmem gyorsan visszaterelődik a jelenbe, a szemöldököm pedig finoman felszalad. Odalépek Marjoryhez, majd ráfogva a derekára egy gyengéd emeléssel arrébb pakolom a pulton, lefejtve a “könyvelésről”, ami inkább csak amolyan régimódi felírós jegyzetfüzet, amibe bárki beleírhat a véleményét, gondolatait. Mostanában ez inkább kimerül bizarr vallomásokban, amiket az előttem ücsörgő lány fanatikus rajongótáborának köszönhetek, noha emiatt mindent érzek, csak őszinte hálát nem. Én, az örök elégedetlen. Ezen pedig a minket fotózó önkéntes paparazzik sem segítenek.
- Mi szél hozott erre? Azt hittem szerződésbe fektetett köteleséged lenne a reality-s “haverjaiddal” smúzolnod. – érdeklődöm kíváncsian, féloldalasan odakönyökölve a pultra, Marjory mellé, direktbe keresve a takarást az illetéktelen pillantások elől.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Aug. 27, 2020 8:00 pm

How low must you stoop
To bow before the throne?

– Tudsz egyáltalán olvasni?
Csak a képeket nézegetem. – Azt már nem teszem hozzá, hogy te köcsög. Bob persze ettől függetlenül is felröhög a kamera mögött.
– Fejjel lefelé tartod.
Mi? Nem is, mekkora GECI VAGY! – És majdnem hozzávágom ám a könyvet, de aztán félúton rájövök, hogy Wren talán kitekerné érte a nyakamat, mert mit tudom én, valami kurvára fontos ember belekaparintotta a nevét 1942-ben, vagy hát, nem tudom, hogy igazából mitől értékes valójában egy könyv, de tök jófej módon nem dobálózom velük.
Legalábbis a múltkori incidens óta. Khm.
Hát inkább csak hátradőlök az antikváriumban elhelyezett karosszéken, felhúzom a lábamat, nem mintha a picsáig érő szoknyám ennél már kevesebbet takarhatna, bugyi meg azért van rajtam – jaj, nem vagyok én OLYAN lány, bár nem hiszek a bitchshamingben, szóval most ezt így tökre ne vegyék ám magukra az OLYAN lányok, én elhiszem, hogy van, akinek úgy jó, meg tökre toleráns ÉS PC is vagyok egyszerre, oké? –, aztán odaadom a telefonomat Bobnak, hogy a kamera mellett egyensúlyozgassa már kicsit azt is, és lőjön rólam egy olyan szelfit, ami eléggé szelfinek tűnik ahhoz, hogy azt higgyék, hogy én csináltam, de azért kiemelje úgy a mellemet, ahogy nem emelné ki akkor, hogyha tényleg én csináltam volna.
Mármint, nem azért csináltattam meg a cicimet, hogy aztán takargassam, nem?
Aztán nyílik a hátsó ajtó, én még félig csücsörítésben vagyok, Wrent látom meg a pult mögött, hát felvisítva pattanok fel a karosszékből – a könyv közben kinyitva a földre huppan, de hát hol nem felejtettem már el kétszer, hogy vigyázni akartam rá? –, én a nyakába borulok – na, nem a könyvnek –, és valahol két könyvespolccal arrébb már hallom a rekeszzárak semmivel össze nem téveszthető hangját, ahogy azok a vevők, akiket amúgy nem mellesleg ÉN csaltam be ide – nyilvánvalóan, egyikük sem néz ki KOCKÁNAK, tehát kizárt, hogy nem az Instáról ismerik a helyet –, máris lövik a képeket a mobiljukkal.
Éppen csak azt nem tudom eldönteni, hogy miattam vagy miattad, Wren, mert mióta felfutott a boltod, nyolcvanezer kommentet kaptam kábé arról, hogy ki ez a dögös szemüveges srác, aki olyan szexin tartja azt a divatjamúlt IZÉT a kezében. (A divatjamúlt IZÉ valószínűleg a könyv akart lenni, de hát a fasz tudja igazából, hogy mi más van itt még az antikváriumban, amit szexin tarthatsz a kezedben!)
Nem rosszkor? Küldjem ki Bobot?
– Mindig ez az első kérdésed, bazmeg, akárkihez megyünk. Akkor nem lehetne, hogy eleve szólsz, hogy ne jöjjek?
Ne is foglalkozz Bobbal, az operatőröknek igazából kurvára nem kéne belepofázniuk a realitykbe – nézek aztán ártatlanul pillogva Bobra, majd visszafordulok hozzád, aztán hanyagul felteszem magam a pultra, és csak fél combbal ülök rá a könyvelésre.

out of sight
official welcome post

Vissza az elejére Go down

Wren & Marjory
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: