Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

marlboro reds & champagne

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Júl. 12, 2020 12:20 pm

Egy ideig úgy gondoltam, mindenki életében vannak ilyen emberek.
Kedves mosolyt villantok az ajtóban vigyorgó utaskísérőkre – igen, rád szélesebbet, cicafiú –, épp csak kacsintani felejtek el, ahogy fejem tetejére tolom a napszemüvegem. Emberek – vagy akármik, nem tudom, miféle ő, akivel egy repülőre, kocsiba, kastélyba, életbe szorultam, meglehet, egy kibaszott, férfizabáló succubus -, akiket nem szeretünk, de megtűrünk, emberek, akiket megvetünk, gyűlölünk, akiktől undorodunk, de úgy mosolygunk rájuk, mintha a legjobb barátaink lennének.
Rögtön két pohárral húzok be a felszolgált pezsgőből, a drága ital persze elviselhetőbbé teszi őket, lefojtja a hányingert, megfesti a sötét gondolatokat, elmossa az indulatok élét, könnyűvé teszi a kacajom, édessé a felszínes bókokat, természetessé a vigyort, cinkossá a pillantásom csillanását,  duruzsolva hálálkodom érte a kölyöknek, és úgy teszek, mintha nem venném észre a zavarát.
Valószínűleg valamivel többet iszom az illendőnél, valószínűleg nyíltabban flörtölök a sráccal, mint elegáns volna – épp te ítélnél el emiatt, Joanne? -, de ahogy eltúlzom a pezsgőt, úgy csap át a védekező mechanizmusom támadásba, és látszólag csak bájosan becsiccsentettem, valójában azonban egyre vonzóbb a lehetőség, hogy lejárassam kísérőmet.
Egy ideig úgy gondoltam, mindenki életében vannak ilyen emberek. Nem tévedtem nagyot. Ráébredtem viszont, hogy az ilyenek kimetszése a nálunk kevésbé tehetősek kiváltsága, nekünk menni kell tovább, tündérien kacagni, alázatosan rebegtetni a hosszúra épített pillasort, és ahelyett, hogy ezeknek dolgoznánk, ezek szolgálnának ki a boltban – vagy épp ezeket szolgálnánk ki mi, akárhol –, mi magunkhoz öleljük, megcsókoljuk őket, a házukba költözünk, vagy őket költöztetjük a sajátunkba, és tökéletes feleségként alkalmazkodunk, eminens gyermekként kérünk, vagy hisztisként követelünk, de sosem lépjük át a határt, sosem írjuk ki őket a történetünkből, és úgy teszünk, mintha ennél mi sem volna természetesebb. Mert nekünk igenis szükségünk van rájuk, hogy ne veszítsük el amik vagyunk.
A fiú elpirul, ahogy leszállás közben véletlenül nekitántorodom, mire kicsit hangosabban vihogok a kelleténél - egyetlen kimért hajszállal halkabban a mindenki számára zavarónál –, és nem keresem a mostohaanyám tekintetét, mert anélkül is tudom: neki épp elég élesen kuncogom, hogy az ő kifinomult érzékeit – és még kifinomultabb ízlését, igen, ezt meghagyom neki, mint plusz pontot - zavarja. Kiröhöghettek, nevezhettek gyerekesnek, gyávának – ha igazi lázadó lennék, most úgy kellene lecipelni a gépről, de én mondom, feleim, sok kicsi, sokra megy, az ilyen ordenáré viselkedéshez amúgy sem vagyok elég kétségbeesett (ezúttal) –, pont olyan unott vállvonás a válaszom, miként a táskájukra várakozó utasokat méregetem, míg a mi poggyászunk is előkerül.
Ugye, Joanne, te is csak megtűrsz, hogy ne veszítsd el, ami apa mellett lehetsz?

- Köszi - csicsergem, mintha nem a világ legtermészetesebb dolga volna, hogy átengedi a szobaválasztás jogát, mintha világ legtermészetesebb dolga volna, hogy mindezért hálás legyek, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna, hogy mindketten tudjuk, inkább csak reflex ez, mint tényleges köszönet, de mintha az is a világ legtermészetesebb dolga volna, hogy eljátsszuk ezt, miközben olyan megszállottan keresem az aprócska konfliktusok lehetőségét, amilyen elővigyázatosan kerülöm a komolyabb összetűzéseket, mert félek, hogy a nyakába borítanék olyasmit, ami után már nincs visszaút. Azt ugyan én sem tudom, hogy tőle, magamtól, Titantól vagy mindnyájunktól vennék-e el valamit, de eszemben sincs megkockáztatni, hogy a testvérem lássa kárát.
Akkor inkább cipelem még egy ideig.
Mondjuk holnapig?
- Hm. - A szobákat járom körbe, táskám ledobom az ágyra az egyikben – bosszantóan hasonlít a másikra, bosszantó, hogy kezdem úgy érezni, kibaszottul kiszámíthatóvá váltam Joanne számára, ahj, hogy menjek így az agyára? - a félfának támasztott vállal, felvont szemöldökkel állok meg a küszöb felett. Egy ideig csendben figyelem a kezében tartott telefont, aztán magam is megvonom a vállam. Futólag pillantok végig saját, inkább kényelmes, mint nőies viseletemen – a tűsarkús repkedést nem nekem találták ki –, mielőtt bólintanék egy rövidet. - Átöltözöm és mehetünk. - A megszokás persze azt diktálná, hogy kerülgessem, ahogy teszem azt az otthonunkban, most mégis úgy kapaszkodom mindenbe, ami segíthet húzni az időt, mintha nem erre várnék évek óta.
Rohadt életbe.

Vissza az elejére Go down
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 09, 2020 6:03 pm

A repülőgép az emberiség egyik legcsodálatosabb találmánya. Hiszen mindig is erre vágytunk, nem igaz? Irigykedve nézzük a madarakat, akik, ha a kedvük úgy tartja, szárnyra kapnak, és oda mennek, ahova csak szeretnének, akkor, amikor akarnak. Nincsenek megkötések, nincsenek korlátok, korlátozások, sem pedig határok – maximum a csillagos ég. Mi más is lehetne mámorítóbb, semmint a repülés, a szabadság érzése? Amikor úgy érzed, hogy csak te vagy, a sebesség, és a horizont, és csak akkor kell leereszkedned, és megállnod, amikor te akarsz. Ha repülni tudnánk, a világ kitárulna előttünk – és tudunk, igaz, hogy csak óriási vasmadarak gyomrában, egy kis, ovális ablakból szemlélve az alattunk elterülő világot, városokat, hegyeket, tengereket és óceánokat. Az emberek voltaképpen nem a repüléstől félnek – hanem a zuhanástól. Ez örökérvényű igazság, és nagyon-nagyon régre datálható vissza a megjelenése, és a gondolat, ami az emberek fejébe fészkelte magát, egészen az ókorig, és ezzel együtt Ikaroszig. A lázadás, a szófogadatlanság, a kíváncsiság megtestesítője a mitikus ifjú, akit megigézett, megrészegített a magasság – és, akinek éppen ez lett a végzete.
Persze, az élet nem ilyen izgalmas, az idő sem megy olyan gyorsan a nyolcórás repülőút alatt, első osztály ide, vagy oda. Amikor felszálltunk a gépre, pezsgővel kínáltak minket, miután a helyünkre kísértek bennünket. Eszem ágában sincs a turistaosztályon nyomorogni, miközben az előttem ülő kölyök az ölembe hajtja a széktámláját, és az arcomban nyomkod valami hülye játékot a telefonján. Nem is beszélve a zsúfolt utastérről, a szar kajáról, a még szarabb klotyóról, és az... ember-illatról. Hozzászokhattam volna húsz év alatt, de, félreértés ne essék, a méregdrága pacsulik bűze is éppúgy irritálja érzékeny szaglásomat, mint a lábszag. Vannak, akik kényesnek titulálnak, de én vagyok a legélőbb lény ezen a planétán.
Mielőtt felszállt a gép, válaszoltam pár e-mail-re, de aztán hamar eltettem a telefont, és inkább elővettem az aznapi lapot, átfutottam, kitöltöttem a keresztrejtvényt és a sudokut, és ezzel nem egészen egy óra telt el csupán. Néha Opalra pillantottam, aki, mint valamiféle kolonc, lóg a nyakamon.
Délután négy óra tizenhárom perckor landol a gép Washington D.C-ben. Rutinos utazóként már tegnap ide szóltam telefonon egy társaságnak, hogy szeretnék egy autót, és egy sofőrt bérelni, így nem kell tülekedni a tömegben, hogy fogjunk egy taxit, miután már így is volt elég ebből a poggyászok megtalálásánál, és összeszedésénél. Fekete kosztümnadrágot-, fehér blúzt-, fekete blézert és magas sarkú körömcipőt viselek – ez egy, a legkényelmesebb szettjeim közül, ilyen, és ehhez hasonló utazásokhoz. A hajam lágy hullámokban omlik alá, és mintha csak a nem létező párának lenne köszönhető az, ahogyan tincseim kunkorodnak. De nincsenek véletlenek.
A hotel a belváros szívében található, a nyugtalan, mindig izzó, élettől lüktető központban, egy park mellett. Egy patinás szállodát választottam, öt csillag alatt fogjuk álomra hajtani a fejünket az itt eltöltött idő alatt. A padlót márvány borítja, és vaskos, puha, méregzöld szőnyeg. A falakon méregdrágának tűnő festmények. A sarkokban déli meleghez szokott, cserepes növények. A földszinten van sportmedence, szauna, jakuzzi, kondi terem, valamint a hatalmas, ragyogó étterem, meg a belső udvar, a közepén egy reneszánsz stílusban kialakított szökőkúttal. A lakosztályt is előre lefoglaltam, így nincs más dolgunk, semmint becsekkolni, majd a hordárral és a bőröndök kíséretével a liftbe lépünk – nem kevésbé alacsony a színvonala az aprócska felvonónak, mint magának, a szállodának. Nem érem be kevesebbel.
A hordár kezébe jattot csúsztatok, amikor magunkra hagy minket.
- Választhatsz szobát elsőnek – foghegyről vetem csak oda az ifjú hölgynek, miközben végre újra az e-mail-jeimhez jutok, és igennel válaszolok egy milánói meghívásra. Nem véletlenül olyat kerestem, ahol a két lakrész közel egyforma nagyságú, és ugyanolyan felszereltséggel bír, mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy Opal a nagyobbra feni a fogát, és, ha nem azt kapja, én leszek a szar nevelőanya, amiért egy lyukba száműztem... – Aztán lemehetünk kávézni. Szép az idő, kiülhetünk a teraszra – vonom meg a vállamat.

donatella ▲ 615
Vissza az elejére Go down

marlboro reds & champagne
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: