Alexis egy egész picit emlékeztet egykori önmagamra. Arra a lányra, aki még halandóként voltam, aki aranyos volt, kedves és segítőkész, hiszen milyen is lenne óvónőként? Azonban engem az élet megváltoztatott és az ilyen lányok láttán mindig felteszem magamban a kérdést, hogy vajon nekik is rejteget-e ilyesmit a sors, vagy kegyes lesz hozzájuk és megengedi nekik, hogy életük végéig ilyenek maradjanak? Talán, emiatt is féltem kicsit attól, hogy nálam dolgozzon, hiszen egy egyszerű, jószívű halandóról beszélünk, akit könnyen kipécézhet nálunk bárki magának, erre azonban mindenképpen fel fogom hívni a figyelmét, amikor majd rá akar bólintani az állásra. Amikor azt kérem, hogy meséljen magáról, épp azt a leírást adja, amire számítottam. Valahogy az ilyesmit meg lehet mondani ránézésről, vagy tényleg létezik az az aura dolog, amit titkon mindenki érzékel, nem tudom. Alexis azonban állítása szerint változásra vágyik. Kérdés, hogy készen is áll-e rá? -Nos, azt mondják, hogy a változás az élet velejárója, úgyhogy megértelek.- biccentek egyet a válaszát hallva, a lágy mosoly pedig továbbra is ott díszeleg az arcomon. Nem szokásom gonosz hárpiának lenni olyanokkal, akik nem vívták ki ezt maguknak. Ha úgy tetszik, most az érem ragyogóbb oldalát mutatom felé és reméljük, hogy nem lesz alkalma meglátni a másikat. -Igen, olvastam és ennek őszintén örülök, mert legalább nem a nulláról kell majd indulnunk.- bólintok újfent, hogy aztán tovább hallgassam azzal kapcsolatban, hogy neki mikor is lenne jó a munka, bár én magam is úgy gondoltam, hogy amennyiben felvenném, hétvégi beosztása lenne, bár ezt úgyis a többiekke kellene megbeszélnie majd, én csak felhívom rá a műszakvezető figyelmét, hogy Alexisnek ez lenne ideális. -Mindenképpen szem előtt tartanánk a kérésed és akár a többi dolgozóval is lenne lehetőséget cserélgetni, ha úgy van. Ezen a téren rugalmasak vagyunk, hiszen bárkinek, bármi közbe jöhet.- jegyzem meg, miközben immár az asztal lapját és vizslatom és azon töprengek, hogy mennyire nyersen hívjam fel a figyelmét arra, hogy mi mindenre kell itt számítania. Pár pillanatig az ő arcát is vizsgálgatom, míg végül aztán előrébb dőlök a székemen, összefűzöm ujjaimat az asztal lapja felett és tekintetébe fúrom pillantásomat. -Na és mondd csak, Alexis. Hogy viszonyulsz a természetfelettihez?- teszem fel végül a legmegfelelőbb kérdést majd, mivel úgy gondolom, hogy ehez illene némi magyarázatot is hozzáfűznöm, folytatom.-Tudod, itt nincs kitiltás vagy ilyesmi, ennél fogva bármilyen lények megfordulhatnak nálunk. Bár egyik sem szokta hangoztatni, hogy mi is valójában és talán soha az életben nem jönnél rá, ha épp egy vérfarkast szolgáltál ki percekkel korábban, de adódhat olyan helyzet is, hogy ezt nyíltan a tudtodra adják. Gondolod, hogy képes lennél ezt kezelni?- kérdezem, miközben kíváncsi pillantásomat folyamatosan rajta tartom és az érzékeimet egészen rá összpontosítom; hevesebb lesz-e a szívdobogása, kitágul-e a pupillája vagy kiül-e a rettegés az arcára már, csak a lények említésére is avagy sem.
NOTE:
Vendég
Vendég
Elküldésének ideje -- Pént. Júl. 10, 2020 4:17 pm
Alona && Alexis
A nő hangja kedvesen cseng, ez némiképp megnyugtató számomra. Eleve a tény, hogy egy nővel állok szemben már hatással van rám, a meggyőzőképességeim mindig jobban hatottak a nőkre, mint a férfiakra. Legfőképp mert nincs meg bennem a kellő önbizalom a férfiakhoz, nincs meg bennem az az extra amivel lenyűgözhetném őket, a mosolyom pedig nem mindig olyan hatásos mint azt én gondolnám. Mondjuk sokminden nem úgy működik nálam, mint ahogyan én azt elképzeltem. A többé-kevésbé velem egy idősnek tűnő hölgyre nézve lekszívesebben sírva fakadnék. Mások az én koromban már saját üzletet vezetnek, családalapítást terveznek, boldogok, nyaralnak. Ezzel ellentétben itt vagyok én, aki majd harmincéves korára még azt sem tudom, hogy mi a fenét kezdjek az életemmel. Évek óta egy pasi sem környékezett meg, de ha éppen meg is tette akkor azt sikerült igencsak gyorsan el is ijesztenem az enyhén anyáskodó, túlontúl gondoskodó viselkedésemmel. Ebbe belegondolva talán tényleg nem lenne rossz ötlet egy kicsit kimozdulnom a komfort zónámból és csakugyan elvállalni ezt a munkát, még ha nem is teljes időben. A cél az, hogy valami mást is csináljak, mint amit eddig, változtatni. Akkor talán negyven éves koromra már ehhez a nőhöz hasonlóan kicsit kiegyensúlyozottabb lehetnék. Egy kicsit megcsúszva ugyan... De jobb később mint soha. - Egy társasági lény vagyok, imádok emberek között lenni, ahogyan segíteni is nekik. Szeretem a jelenlegi munkám, de mentálisan elég gyorsan kikészít. Úgy érzem kell egy kis változás. - Vallom be őszintén miután helyet foglaltam, legfőképp mert elég gyenge vagyok a hazugságokban, de ugyanakkor azt is tudom, hogy hülye lenne elhinni nekem ha azt mondanám, ez az álommunkám. Kétlem, hogy bárki is azért jön ide dolgozni mert annyira élvezné a részeg emberek társaságát, vagy mert alig várják, hogy átdolgozhassák az éjszakájukat alvás nélkül. - Korábban, az egyetem mellett már dolgoztam bárokban, így aztán nem ismeretlen a terep számomra, van némi tapasztalatom. - Teszem hozzá amit nagy valószínűséggel már kideríthetett az önéletrajzomból is ha volt alkalma átfutni azt. Persze egyáltalán nem ugyanaz egy sarki olcsó kocsmában dolgozni, mint egy ehhez hasonló klubban, de talán kapok érte néhány plusz pontocskát. - Leginkább a hétvégéken felelne meg a munka, de természetesen néha szívesen beugrom hétköznapokon is ha szükség van rá. - Na azt azért nem mondom, hogy tényleg nagyon szívesen tenném, de remélhetőleg nem fog minden éjszaka berángatni ide, különben még annyi alvásban sem lesz részem mint amennyiben az elmúlt években volt. Ám mindenképp szerettem volna ezt letisztázni vele, nem akarok félreértést a későbbiekben.
Elküldésének ideje -- Csüt. Júl. 09, 2020 10:15 am
• Alexis & Alona •
- Do you want this job? Convince me. -
Nem bántam meg, hogy áttelepítettem a klubbot ide, Washingtonba. Mióta megnyitottunk egyre többen tévednek be hozzánk és kezd kialakulni egy törzsvendég gárda is. Akad olyan is, akivel a múltban már találkoztam, ami néha akár kellemetlen is tud lenni, de az esetek többségében örömmel fogadom őket vagy épp ők örülnek, hogy egy ismerős arcot láthatnak a városban. A vendégkör meglehetősen változatos, mivel elejétől fogva az volt a tervem, hogy a New Yorkban lévő klubb példájára, itt is szívesen lássunk mindenkit, így aztán halandóktól kezdve, vámpírokon, boszorkányokon és várfarkasokon keresztül, mindenkit megtalálhat az ember. Egyetlen szabály van: a klubb területén tilos gyilkolni vagy bárkit is megtámadni, mert aki így tesz, annak számolnia kell a következményekkel. Nem szívlelem azt sem, ha valaki azért jön ide, hogy kampányoljon, mert bár személy szerint én, még mindig inkább Bastienhez húzok, mint az ellenállókhoz, ettől függetlenül nem azért nyitottam a helyet, hogy bárkinek is hasznára váljon rajtam kívül. Azt szerettem volna, hogy mindenki jól érezhesse magát és azt hiszem, ezt sikerült is elérnem. Annak érdekében azonban, hogy zökkenőmentesen menjen az üzlet, mindig szükség van új munkaerőre, hiszen a forgalom növekszik, nekünk pedig igyekeznünk kell tartani a tempót, így aztán jelenleg is keresünk dolgozókat főállásban valamint mellékállásban is. Ennek köszönhetően érkezik ma hozzám egy fiatal nő és bár nem mindig szoktam arra időt szánni, hogy én magam beszélgessek el velük -meg van erre a megfelelő emberem-, van, amikor kivételt teszek. Főleg, amikor igazán kíváncsi vagyok valakire, már pedig egy fiatal óvónő, aki nálunk akar dolgozni beugrósként, mindenképpen érdeke, hogy miért döntött úgy, hogy egy klubban akarja tölteni az estéit vagy azok egy részét. Ideges és zavarban van. Vámpír érzékeimnek köszönhetően ezt már akkor megérzem, amikor még csak az irodám ajtaja előtt ácsorog, mikor pedig rászánja magát, hogy bekopogjon, egy "Tessék" kíséretében felegyenesedek az asztalomtól és úgy várom a lányt. Igazság szerint, ha a külsőnket nézzük, akár egy idősek is lehetnénk, de nem akarom az orrára kötni, hogy én valójában a hetvenet taposom. Nem akarom idő előtt ilyesmivel sokkolni, mint ahogy azt sem hozom a tudtára, hogy vámpír vagyok. Jobb ez így. -Szia! Igen, igen. Gyere csak beljebb és foglalj helyet!- intek az egyik székre, ami az asztalom előtt áll, majd amint leült és is visszahuppanok a helyemre, hogy aztán kezembe véve az önéletrajzát alaposan megnézzem magamnak. Csinos lány és aranyosnak tűnik, de talán épp emiatt kell felhívnom majd a figyelmét egy-két dologra. -Nos, Alexis. Mesélj magadról egy kicsit. Leginkább arról, hogy miért szeretnél itt dolgozni?- kérdezem szelíd mosollyal az arcomon és most nem azt várom el tőle, hogy áradozni kezdjen, hogy "azért, mert mióta megnyitottak arra vágyom, hogy itt dolgozhassak", hanem, hogy mi visz rá egy óvónőt arra, hogy egy klubban akarjon melózni. Oké, hogy az itteni vendégkör nem olyan, mint egy lepukkadt kocsmában, de ettől még előfordul, hogy egy-egy vendég pimaszkodik, netán kikezd a dolgozóval. Az ilyen helyzeteket pedig tudni kell kezelni. Vajon ő képes lenne rá?
NOTE:
Vendég
Vendég
Elküldésének ideje -- Szer. Júl. 08, 2020 9:38 pm
Alona && Alexis
Idegesen toporgom a klubb bejárata előtt, azon töprengve, vajon tényleg ezt akarom? Egyáltalán nem vagyok biztos a lépésemben, hiszen amióta a fejemet tudom óvónéni akartam lenni. Persze ezzel a lépéssel még nem változtatnék semmin, de esélyes, hogy hosszútávon bizony módosulna néhány dolog. Nem tudom mennyire kellene a kicsapongó életű húgomra hallgatni, mennyire okos is az ő példáját követnem, mikor már felépítettem magamnak egy életet. Egy száz százalékban biztos életet, amiben soha nem kellene éheznem. Amiben segíthetek gyermekeknek a helyes úton maradni, növekedni és fejlődni. MIért akarom én mindezt annyira eldobni? Egy kis szórakozásért, alvásért, paranoia és aggódásmentes életért. Talán éppen itt az ideje, hogy kezdjek valamit magammal, ha nem akarok harminc éves koromban az idegosztályon kikötni, természetesen azzal mindent elveszítve amiért eddig dolgoztam. Igazából még csak nem is törtem magam azon, hogy más munkát találjak. Alex volt az aki oly lelkesen, már nem először a kerítőnő szerepébe lépett, csak ezúttal nem a szerelmi életembe avatkozott bele. Inkább csak elküldött néhány jelentkezőlapot a kedvenc helyeire. Többek között arra a helyre is amely bejárata előtt oly hevesen toporgom, hogy lassan azon sem csodálkoznék ha beszakadna alattam a járda. És igen, Alex, mint Alexandra... A szüleink vicces hangulatban lehettek mikor azon gondolkoztak, hogy vajon milyen nevet kellene adniuk a gyerekeiknek. Soha életünkbe nem kevertek minket össze... Á dehogy. Végül mielőtt még meggondolnám magam és lelépnék a helyszínről, összeszedem minden erőmet és megindulok a bejárat felé, hogy aztán a már korábbi telefonbeszélgetés által elmagyarázott útvonalon egy iroda előtt kössek ki. Nem kezdek újabb toporzékolásba, inkább mielőtt még újabb gondolkozásba kezdenék, felemelem egyik kezem és bekopogok, mint egy jólnevelt kislány, akit már hatvanszor vert le a víz idegességében. - Helló, Alexis vagyok. - Köszönök is egyből mikor már az ajtón belülre kerülök. - Egy megbeszélésre jöttem, időpontra. - Teszem még hozzá, ha esetleg a hölgynek nem esett volna még le, amit azért kétlek. Nem hiszem, hogy sokan fordulnak itt meg idegen arcok, akik mindjárt összeesnek az idegességtől és nem egy interjúra jönnének. Mostmár nincs visszaút.