Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lidiya & Thea

Begyüjtõ

Lidiya McLoughlin
Chatkép :
Lidiya & Thea Source
Szerepkör :
az elsõ begyũjtõk egyike
play by :
tessa thompson
Hozzászólásaim száma :
33
Pontjaim :
24
Pártállás :
  • Szimpatizáns

User név :
szuszu
Őt keresem :
i am made of water
i am always surging
you can break my waves

Lidiya & Thea Tumblr_inline_mlj8g7v6Xe1qz4rgp
Korom :
37
Foglalkozásom :
anything depending on situations

Lidiya McLoughlin

Elküldésének ideje -- Csüt. Dec. 31, 2020 11:01 am
Mindig is úgy gondoltam, hogyha a munkában talál az ember valami örömöt, azt igazán ki kell élveznie. Márpedig a mi feladatunk nagy részében valódi kaméleonként kellett viselkednünk és soha ki nem mutatni az ellenérzéseinket, így igazi felszabadulást jelenthetett egy-egy olyan célpont, aki különösen a kedvünkre való volt. Láttam Thea arcán az élegedettséget, ahogy elkezdett az éppen aktuális “játékáról” beszélni, és tökéletesen megértettem, miért volt ilyen. S bár nem kérdeztem semmit sem, a szőke mesélni kezdett, én pedig kíváncsian fürkésztem őt, míg hallgattam a mondandóját. Nem lepett meg igazán, hogy a csodabogarakhoz is köze volt az esetnek, azt hiszem, mindannyiunknak volt már ilyen ügye mostanra, hiszen egyre több furcsa teremtmény bontogatta a szárnyait. Legalábbis a forrásaink alapján úgy tűnt. Kiszélesedett a mosolyom, amikor felmerült, hogy az áldozatnak mi a foglalkozása, elvégre az embereket egyszerű megvezetni, és még egyszerűbb, ha nem is értenek hozzá, de egy pszichiáter, akinek élete értelme, hogy megfejtse az emberi elmét.

- Szegény szerencsétlen - szúrtam egy leheletnyi szünet közbe, és röviden elnevettem magamat. Nem elég, hogy pszichomókussal kezdett Thea, még egy olyan férfiba is botlott, aki éppen maga alatt lehetett. Szinte sajnáltam a nyomorultat, amiért nem tudja, miféle csapdába sétált bele öntudatlanul, hiszen a kanapémon ücsörgő nő legalább olyan halálos volt mint én. Majd egyszerűen bólintottam, mielőtt újabb kortyot ittam volna a borból. A vámpír emlegetése kapcsán meg sem rezdültem, hiszen tudtam, miként jutott el idáig Thea. A zúzódása pedig nem lepett meg, amúgy is gyakran sérültünk meg, de ha a szükség úgy kívánta, hát magunknak okoztunk kisebb fájdalmat a cél elérése érdekében. Mindent a tökéletesen véghez vitt feladatért. Semmi meglepő nem volt hát abban, hogy a szőke barátnőm összeverette magát. Én is kértem már ilyesmire a környezetemben lévő természetfelettieket.

- El tudom képzelni - ritkán hallatott kuncogás hagyta el a torkomat. - Te asszisztensek gyöngye - nem csak arra utaltam ezzel, hogy nyilvánvalóan jól adta elő a hozzáértő, kedves és végtelenül szeretnivaló munkatársat, hanem arra is, hogy a szavaiból jól érthetően kivettem, mennyiben segédkezik az amúgy is gyenge lábakon álló házasság szétzilálásán. Mindez azonban mulattatott.

Ahogyan a beszélgetésünk rám terelődött a sóhajom mindent elárult Thea számára, ám ő nem szakított félbe egészen addig, míg meg nem említettem a problémám forrását. Eleve a belső ellenőrzéses munkák problémásak voltak, mert valakinek a nyakába kellett csimpaszkodni, és folyton felügyelni, faszságot csinál-e, de könnyebb volt az élet, ha egy olyan emberrel kellett foglalkozni, aki nem rühellte az egész helyzetét. Persze Leta csapatában egyre kevesebb ilyen “katona” volt, mint Thea vagy én is, mert a többség büntetésként nyerte meg magának a begyűjtői posztot.

- Én is pont ezt kérdeztem Letától, amikor átadta az aktáját - keserűen nevettem fel, őszintétlenül, mert bár kétségem sem volt afelől, hogy meg tudtam birkózni ezzel a feladattal is, ennek ellenére sokkal fárasztóbbnak tűnt, mint azt feltételeztem. Korábban is végeztem már átvilágítást a csapaton belül, de Becker kiverte a biztosítékot. - Igazából semmi említésre méltó, mert a feladatait gond nélkül intézi, de legszívesebben bemosnék neki egyet - vontam meg a vállamat, ahogy egészen érzelemmentesen közöltem a tényt, szívesen péppé verném az emlegetett férfit. - Állandóan csak morog, rohadt nehéz vele kommunikálni - egyetértettem a Theából sugárzó rosszallással, mert évek teltek el, és még mindig nem jutott túl semmin sem, ez pedig fárasztóvá tette a vele való létezést. - De ennél sokkal izgalmasabb az aktuális munkám: a lány jó eséllyel a csodabogaraink egyike - elégedett mosolyra húztam a számat, mert a Barbara nevű alannyal sokkal többre jutottam, mint eddig Beckerrel, ráadásul sokkal izgalmasabbnak ígérkezett az a munka, mint vártam.

to Alethea
Vissza az elejére Go down
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Nov. 17, 2020 9:28 pm

we’re soldiers marching on

Lid   &   Thea

A megszokott mozdulatok, ahogy megforgattuk a bort a poharunkban és elhelyezkedtünk, a tökéletes évjáratú bor aromája a számban, a szokásos helyünk a kanapén és a földön – ez mind, mind olyasmi volt, ami máris megnyugvással töltötte el a lelkem. Nem mintha egyébként háborogtam volna odabent, de ezek a szertartásos berögződések egyfajta kényelmet nyújtottak számomra, és azt hiszem, Lidiya számára is. Nem volt gyakori, hogy engedhettünk a megszokásoknak.
Elmosolyodtam, amikor Lidiya kifejezte, mennyire jól is érti, miről beszélek.
Nagyon különleges helyzet – kezdtem bele, mert bár nem kérdezett rá, a kíváncsisága szavak nélkül is egyértelmű volt. Talán ő volt az egyetlen, akinek szívesen meséltem is róla, kötetlenül, anélkül, hogy attól kelljen tartanom, valaki idő előtt el akar majd kezdeni szaglászni Aksel gyerekei körül. Számomra is érdekes volt, miért ragaszkodtam hozzá ennyire, de nem tagadtam le magam előtt, hogy hosszú ideje a vele űzött játék volt a kedvencem. Ezt az érzést is meg kellett élnem, ha nem akartam, hogy az utamba álljon. – Boszorkány, de majdnem biztos vagyok benne, hogy az egyik gyereke közülük való. Ha találgatnom kéne, a lányára tippelnék, de egyébként is az ő irányából közelíteném meg. – Kortyoltam egyet a testes borból, úgy ízlelgetve a számban, mintha csak az Aksellel kapcsolatos terveimet élvezném ki. – Pszichiátriai magánklinikát üzemeltet – mosolyodtam el izgatottan megcsillanó szemekkel. Tudtam, hogy Lid érteni fogja; kihívást jelentett, hiszen valaki, akinek az a szakmája, hogy olvasson az emberekben, sokkal nagyobb eséllyel láthatott át akár rajtunk is. – A házassága romokban hever, szóval mondjuk úgy, hogy nagy szüksége volt egy melegszívű asszisztensre... – A mosolyom elégedetté vált, ezzel egyértelművé téve, hogy ez nem az a fajta munka, amikor ellenemre van a célpont társasága. Ez szokott lenni a jobbik eset. – Jacob segített megteremteni a körülményeket, és így még jobban haladok vele – intettem a halántékom felé a szabad kezemmel. Jelenleg jól fedő alapozóréteg takarta a zúzódást a halántékomon, de egy avatott szemnek feltűnhetett a duzzanat. Jacob említésétől sem jöttem zavarba, Lidiya volt jóformán az egyetlen Letán kívül, aki ismerte a teljes előtörténetemet.
A saját sikerem mellett legalább annyira érdekelt az is, hogy mi a helyzet Lid háza táján. Ezek az alkalmak nem az önzőségről és a saját vállunk veregetéséről szóltak, őszinte érdeklődéssel tettem fel a kérdésemet, és Lidiya mély sóhaját hallva kíváncsian billentettem kissé oldalra a fejem, de nem vágtam közbe, hagytam, hogy a saját tempójában folytassa.
Pont Beckert kaptad meg? – vontam fel a szemöldököm. Nem mintha úgy gondoltam volna, hogy nem fog elbírni vele, de ő volt az egyik legnehezebb eset mindünk közül. A körülmények persze nem voltak számára olyan ideálisak, mint mondjuk Lidnek vagy nekem, akik önként álltunk be, de lassan három év telt el azóta, hogy besorozták közénk. Én úgy láttam, ennyi idő alatt már túltehette volna magát a szívfájdalmain. – Néhány napja beszéltem vele, de még mindig megrögzötten gyűlül mindent és mindenkit. – A fejemet ingatva fejeztem ki az egyet nem értésem; én sosem ismertem azt a bizonyos idilli családképet, így nem igazán tudtam átérezni, mit sirat ennyire. Nem is akartam. A számhoz emeltem a poharat, de előbb ismét Lidiyára függesztettem a tekintetem. – Mesélj – kértem egyszerűen, mielőtt kortyoltam volna egyet a borból.

Begyüjtõ

Lidiya McLoughlin
Chatkép :
Lidiya & Thea Source
Szerepkör :
az elsõ begyũjtõk egyike
play by :
tessa thompson
Hozzászólásaim száma :
33
Pontjaim :
24
Pártállás :
  • Szimpatizáns

User név :
szuszu
Őt keresem :
i am made of water
i am always surging
you can break my waves

Korom :
37
Foglalkozásom :

Lidiya McLoughlin

Elküldésének ideje -- Szomb. Aug. 22, 2020 1:52 pm
Nagyon ritkán vágytam csak kiszakadni abból az életből, amit éltem. Lidiyaéból. Talán a begyűjtősdiből is. De mióta ez volt a munkám és magam mögött hagytam egy másik valóságot, ahol üzletasszonynak neveltek és ahol elintéztem apámat, azóta talán ha háromszor-négyszer jutottam erre a gondolatra. Ennek az a nagyon egyszerű oka volt, hogy élveztem. Élveztem kivetkőzni magamból újra és újra, élveztem lenyúzni magamról mindig egy-egy személyiséget. Ám folyton visszatértem a legegyszerűbb formámban, amelyet az érkező szőke nő is pontosan ismert. Theaval ebben hasonlítottunk és ez kötött minket össze: szükségünk volt időről-időre arra, hogy félredobjunk minden héjat, páncélt, maszkot, újra önmagunknak lenni és emlékezni, újra és újra felidézni, kik is voltunk valójában. Sohasem mondtam neki, mert nem akartam, hogy bárki is tudja, még akkor sem, ha ismerte az első személyiségemet, amely a nullpont volt az életemben, hogy Theaval elsősorban a régi önmagam voltam, Alva-Rae inkább, mint Lidiya. Bármennyire is gyűlöltem, amíg a nyakamban lihegett, Thea volt azon kevesek egyike, akikben feltétel nélkül képes voltam megbízni.

Egészen szertartásszerű volt, ahogyan belépve a lakásomba átadta a bort, majd a megszokott módon és helyen leült, hogy aztán ugyanazt én is megtegyem vele szemben a földön. A szertartásossága ennek az egésznek persze csak úgy nyert értelme, ha tudta volna rajtunk kívül más is, hogy szinte centire pontosan ugyanezt tettük, amikor Thea átjött, vagy ha én mentem hozzá. A rutint nehéz lett volna kiölni magunkból ennyi idő után, hiszen az egész életünk rutinok végtelen sorából állt, muszáj volt így lennie, különben kibillentünk volna a szerepünkből, ami végzetes hiba lett volna. Ettől függetlenül én szerettem ezt, kényelmes és megnyugtató volt. Talán volt némi hajlamom a mániás viselkedésre, ezt belátom, ám ez nem akadályozott semmiben sem.

Egyik lábamat felhúztam és átöleltem, másikat behajlítottam magam előtt a földön pihentetve. Amíg hallgattam a szőke nő válaszát a bort futtattam újra és újra körbe a pohárban, hogy aztán belekortyoljak. El kellett ismernem, hogy Thea igazán jól tudott választani évjáratot.

– Hogyne – feleltem tömören és röviden a kérdésre, miközben oldalra billentettem a fejemet és elégedett mosoly ült ki az arcomra. – Mindig vannak kedvenc munkáim, de gondolkodás nélkül ki tudok emelni kettőt. És ahogy látom, most neked is van legalább egy – a mosolyom kiszélesedett, majd újra kortyoltam a borból. Nem is igyekeztem elrejteni a kíváncsiságomat, annak ellenére, hogy nem kérdeztem egyenesen rá a dologra. Ez volt a szép a mi kapcsolatunkban Theaval: könnyen megértettük egymást, nem csak azért mert ugyanazzal foglalkoztunk, hanem mert majdnem minden mozdulatát láttuk már a másiknak. Igazi szakmai ártalom volt ez.

– Ami azt illeti, fáradtan – mélyet sóhajtottam, s közben a poharam tartalmát figyeltem, ahogyan a nehéz, vörös folyadékban megtört a fény, majd a tekintetem visszatalált Thea íriszeihez. – Említettem, hogy bevontak a belső ellenőrzésbe, és Beckerrel rohadtul nem könnyű – lehunytam egy pillanatra a szemeimet és megráztam a fejemet.  

to Alethea
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Aug. 03, 2020 9:26 am

Lid   &   Thea

Noha pontosan tudtam, hogy a munkámmal megtaláltam a számításaimat – minden értelemben –, és nem is vágytam ezen kívül semmi másra, azt még nekem is be kellett vallanom, hogy rohadtul szükségem volt olyan alkalmakra, mint a ma este. Annyi mindenen dolgoztunk egyszerre, annyi álarcunk volt, amit néha nap mint nap is cserélgetni kellett, hogy az ember könnyen elveszhetett a sok maszk alatt. Leta kifogástalan munkát végzett rajtam, ami nem engedte, hogy bármelyik személyiséghez különösebben ragaszkodni tudjak – vagy akarjak –, ez viszont azt is jelentette, hogy néha magát Theát is keresnem kellett. Volt olyan időszakom, amikor teljesen elvesztem az álarcok mélyén; talán ezért is voltam annyira pattanásig feszült a Lidiya megfigyelésével töltött hetekben. A sors különös fintora, hogy végül éppen vele kapcsolatosan jöttem rá: ha van valaki, aki mindennél jobban megérti ezt a helyzetet, az ő. És ha van ő, aki megért, ráadásul nincs szükség vele kapcsolatban egyetlen álarcra sem, akkor mindig lesz valaki, aki őrzi nekem – velem – Theát.
Másoknak ez kétségkívül furcsa és zavaros gondolatmenetnek tűnt volna, de úgy sejtettem, Lid hasonlóképpen érezhet; néha jól esett nem szerepet játszani.
Az arcunkra kiülő mosoly az a fajta volt, amit nem sokaknak tartogattunk: nem volt benne megjátszás, sem pedig valamilyen mögöttes szándék. Beléptem a lakásba, Lidiya következő szavaira pedig a szervezetem jóformán előbb reagált, mint én magam: határozottan éreztem, hogy éhes vagyok.
- Tökéletes választás – biccentettem, miközben ajkaimra kiült az éhes-de-hamarosan-enni-fog ember elégedett mosolya.
Engedelmes vendégként adtam át Lidnek a bort, majd az iránymutatást követve a nappaliba léptem, és leültem a kanapén a szokásos helyemre, a jobb szélen. Néha az ilyen apró, értelmetlen megszokások tartották fenn az ember ép eszét. Amikor Lidiya visszatért, megköszöntem a felém nyújtott poharat, és kicsit átforgattam benne a bort, miközben ő is helyet foglalt a szokásos helyén, a földön. Valahol tényleg különös volt, hogy két hozzánk hasonló ilyen békés pillanatokra vágyjon.
- Jó, nagyon jó. Sikeres. – Egyelőre nem mondtam többet, somolyogva kortyoltam bele a borba, és miközben hagytam, hogy az íze betöltse az érzékeimet, Dr. Vaughn aznapi zavartságára gondoltam. Éppen megfelelő reakciókat adott a legutóbbi hatalmas előrelépésünkre, én pedig tagadhatatlanul élveztem a sikert. – Veled előfordult már, hogy különösen élveztél egy munkát? – Nem féltem feltenni a kérdést, mert ha valakinek, hát Lidiyának nem kellett magyarázkodnom ezzel kapcsolatban. Voltak feladataink, amiktől undorodtunk, legyen annak oka a célpont, a körülmények, vagy a szerep, amit szükséges volt felvenni, aztán voltak azok a munkák, amikben valamiért szinte örömet lelted, mert úgy érezted, testhezálló a feladat.
Viszont ahogy előbbi miatt nem adtad be a felmondásodat, úgy utóbbi sem azt jelentette, hogy szem elől tévesztetted a célt. Leta és a kiképzők mindig gondoskodtak róla, hogy ne téríthessenek el az utunkról, hogy mindig hideg fejjel gondolkodjunk és még érezni is csak tudatosan érezzünk.
- És te hogy vagy? – kérdeztem rá aztán, a pillantásomat Lid barna tincseire szegezve, a figyelmemet pedig neki szentelve. Ezek a beszélgetések nem a miújság-semmi kombinációra voltak kihegyezve, elvégre akkor nem is lett volna igazán szükségünk ezekre az órákra.

Begyüjtõ

Lidiya McLoughlin
Chatkép :
Lidiya & Thea Source
Szerepkör :
az elsõ begyũjtõk egyike
play by :
tessa thompson
Hozzászólásaim száma :
33
Pontjaim :
24
Pártállás :
  • Szimpatizáns

User név :
szuszu
Őt keresem :
i am made of water
i am always surging
you can break my waves

Korom :
37
Foglalkozásom :

Lidiya McLoughlin

Elküldésének ideje -- Hétf. Jún. 08, 2020 4:43 pm

to Alethea
Kevés emberi kapcsolatom volt. Számomra ez volt a normális, és egyáltalán nem hiányzott, hogy rengeteg barátom legyen, akiket áthívhattam volna magamhoz. Aztán egyik napról a másikról előbújtak a sötétből a természetfelettiek a városban, és a rokonaim bepánikoltak. Akkor jöttem rá, hogy valójában semmi közös nem volt bennük, így örömmel játszottam a céget az új kormányzat kezére, akik szemmel láthatólag értékelték az általam tanúsított gesztust, de annyira még sem, hogy a kérésemet teljesítsék. Márpedig nekem az egyik legfőbb célom hosszú évek óta az átváltozás volt. Ám amikor mindez elodázott és nem kaptam választ sehonnan, a saját kezembe vettem az irányítást rövid idő alatt. Bizonyítani akartam volna, amikor beálltam a begyűjtők közé önként és dalolva? Talán. De nem annyira ez a vágy hajtott, inkább valami olyasmi, hogy közelebb legyek a számomra érdekesnek tartott közeghez, és hogy levethessem a halandóságom stigmáit. A rokonságom csak egy billog volt a számomra, nem jelentett semmit sem, és tökéletes nyugalommal téptem ki magamból mindent, ami ehhez kapcsolódott. Leta élvezettel segített kialakítani egy alapszemélyiséget, hogy aztán azt ezer darabra zúzva alternatívákat kapjunk, amelyeket könnyedén fel tudtam használni a küldetések során.

Néhány napba telt mindösszesen rájönnöm, hogy bármennyire is a bizalmi körbe tartoztam, azért mégis csak megfigyeltek engem is. Nyilván nem vártam, hogy csak úgy elhiggye bárki azt a drasztikusnak tekinthető lépéssort, amit én megtettem. Nem mindenki akarja eldobni magától a múltját, a nevét, és nem is mindenki képes egyszerűen úgy tenni egyik hétről a másikra, mintha soha nem is léteztek volna a korábbi emlékei. Én túlságosan eltökélt voltam, azt hiszem ez kelthette a gyanút bármelyik fejesben, talán még Letában is. Mindezt természetesen megértettem, ettől függetlenül volt egy pont, amikor szembementem a rendszerrel, és mintegy véletlenül a célpontot elvétve az őrszememet ajándékoztam meg a figyelmeztető lövéssel. Thea egyszerűen csak kurvára idegesített. Tisztában voltam vele, hogy ő sem volt boldog a pesztrálásomtól, ám azon a ponton az sem érdekelt, hogy parancsra dolgozott. A figyelő szempártól, amit minden lélegzetvételemnél a tarkómon éreztem megőrültem. Előbb feltételeztem volna, hogy kinyírjuk egymást, mint hogy ő lesz majd évek múltán az egyetlen olyan ember, akivel képes leszek szót érteni. Mégis, amikor a megbeszélt időpontban három koppantás törte meg a lakásom csendességét, tudtam, éppen a nő érkezett meg.

– Szia – nyitottam ki az ajtót, majd beljebb engedtem és bezártam mögötte az ajtót. – Ezt nagyon jól tetted – a vörösbor láttán nekem is mosoly jelent meg az arcomon. Olyasfajta, amit ritkán mutattam mások felé, és amely leginkább őszinte volt. Egyikünkre sem volt igazán, hogy gyakran mosolyogtunk azért, mert valóban komolyan gondoltuk volna. Kevés emberi kapcsolatom volt. És Thea volt az egyik.

– Utólagos engedelmeddel rendeltem pad thai-t a közeli étteremből – kivételesen tényleg számított, hogy a nő is mit szólt ehhez, bár általában, amikor találkoztunk olyasmit ettünk, amit a másik kifejezetten szeretett. Ha nagyon nyálas lennék, még a barátnőmnek is hívnám a szőkeséget, de szerintem soha senkit nem hívtam komolyan a barátnőmnek, és nem most fogom ezt elkezdeni.

Intettem Thea-nak, hogy foglaljon helyet a kanapén, én pedig átvettem tőle a boros üveget és a konyhában elővettem egy dugóhúzót, majd kitöltöttem a vörösbort. Aztán visszasétáltam a poharakkal a nappaliba, átnyújtva a nőnek az egyiket, a sajátommal pedig helyet foglaltam a földön heverő nagyobb méretű párnán. Szerettem a földön így ülni, kényelmesebbnek találtam, mint a bútorokat.

– Milyen napod volt? – átlagos kérdés, talán a legátlagosabb, és talán a legtöbbet árulta el arról, hogy valójában tényleg foglalkoztam Thea-val. Megemeltem a poharamat, majd belekortyoltam a vörösborba. A szőke mindig jól választott.

from Lidiya
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Május 26, 2020 9:41 pm

Lid   &   Thea

Lilian pedáns kosztümjét gondosan beakasztottam a gardróbszekrénybe, már-már elérzékenyült mosollyal az arcomon simítva végig a finom anyagon. Az egyik kedvenc játékom volt az ő személyiségébe bújni, eljátszani a sérült, megmentésre váró hercegnőt; nevetségesen jól mentek a dolgok, minden pontosan úgy alakult, ahogy terveztem. A feleség tökéletesen hozta a neki szánt szerepemet: a görcsös ragaszkodásával, a néhol pszichotikus jellemvonásaival és az elviselhetetlen természetével egyre inkább Lilian karjaiba lökte a férjét, én pedig egyre szorosabban fogtam magamhoz. Biztos voltam benne, hogy sikerült majd megnyernem őt a saját oldalunknak, bár az igazság felfedése egyértelműen nehéz terepnek ígérkezett.
De egyelőre nem is tartottunk abban a fázisban.
Becsuktam a szekrény ajtaját, majd a fehérneműm fölé egyszerű, fekete farmer, egy fekete topot és egy fekete bőrdzsekit húztam. A hajammal nem vesződtem, ezúttal leengedve hagytam, de az egyszerű, fekete hajgumit a csuklómra húztam. Lilian sosem fogta össze a haját, legfeljebb befonta, de akkor sem egyszerű, fekete hajgumikat használt. Összeszedtem minden oda nem illő dolgot, majd úgy hagytam magam mögött Lilian apró lakását, ahogy kellett: tisztán és takarosan.
Odakint már jócskán besötétedett, ebben az időben a legtöbb bolt is zárva tartott már, de a kedvenc éjjel-nappalimat nagyon is tervezetten ejtettem útba. Egyetlen üveggel a kezemben távoztam, mielőtt folytattam volna az utamat Washington – hétköznap este ellenére legkevésbé sem üres – utcáin. Szerettem ezt az időszakot, a legveszélyesebb dolog pedig maximum néhány alkohol hatására túlságosan is bátorrá váló hímnemű lehetett volna, ami valljuk be, nem igazán tűnt ijesztő gondolatnak, így nem esett nehezemre gyalog megtenni a kicsit hosszabb távolságot sem.
Pontosan a megbeszélt időben értem oda a keresett címre; a pontosság olyasmi volt, amit elsők között vertek belénk, hiszen akár szó szerint az életünk is múlhatott rajta... vagy mondjuk egy küldetés sikeressége, és akkor szerencsétlenebb esetben ugyanott volt az ember. Három határozott koppantással jeleztem az érkezésemet az ajtón, majd türelmesen megvártam, hogy feltáruljon előttem.
A Lidiyával való kapcsolatunk nem indult egyszerűen. A főnökeink a fejükbe vették – vagy talán maga Leta vette a fejébe –, hogy életemben először bébicsőszködést kapjak a célpontjaim mellé, Lid pedig kezdetben mindig egy zavaró háttérzajjal volt kénytelen végezni a munkáját: velem. Nem volt egyedülálló gondolat, hogy egy frissen felavatott begyűjtőt kezdetben megfigyelés alá helyezzenek, de a mi párosításunk különösen elcseszettnek tűnt, mert mindketten pont ugyanannyira rühelltük az egészet. Utólag belegondolva persze már sokkal logikusabb olvasata is van ennek: mégpedig az, hogy pont ezért csinálták ezt a párosítást.
Végső soron igazuk volt – amennyire nem tudtuk egymást elviselni kezdetben, annyira természetesnek hatott, amikor Lid kinyitotta előttem a lakása ajtaját.
- Szia – üdvözöltem, az ajkaim pedig felfelé görbültek. Halovány gesztusnak tűnhetne mások szemében az ilyesmi, de esetemben ez állt a legközelebb egy őszinte mosoly fogalmához. Feltartottam a kezemben tartott üveget, ami a legjobb évjáratú vörösbort rejtette magában, majd felvontam a szemöldökömet. – Hoztam welcome drinket.

Ajánlott tartalom

Elküldésének ideje --

Lidiya & Thea
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: