A teljes zavarodottság és értetlenség ült ki az arcomra, mert kurvára fogalmam sem volt, mi a fasz történt és hogy mit tudnék most ezzel kezdeni. Csak azt fogtam fel, hogy a kis művésznőnk életében most először tökéletesen védtelenné vált előttem, és szemmel láthatólag ez, meg - mint közben kinyögi - a látomása teljesen kiborította. Nem igazán tudom, mit mondhatnék, vagy hogy mihez kezdhetnék ebben a helyzetben, már csak azért sem, mert ritkán találkoztam olyan boszorkánnyal, aki ennyire nem tudja kezelni a látomásait, arról nem is beszélve, hogy amennyit tudtam az ilyen boszorkányos hókuszpókuszról az igencsak kevés volt, pláne nem voltam jártam a látomások terén. Egyszerűen mert nem az én reszortom volt.
- Oké, figyelj rám! Feyre, nincs semmi baj, nem történt meg. Vegyél mély levegőt az orrodon és lassan fújd ki a szádon - olyan erősen kapaszkodott belém, mintha attól félne, elragadhatna bárki is mellőle, ami be kellett vallanom, egy kicsit engem is meglepett. Mert a mi kapcsolatunk nem olyan volt, amiben azt gondoltam volna valaha is, hogy ennyire számítana rám egyszer a boszorkány, akár csak egy pillanatig is. Persze nem volt arról szó, hogy ki nem állhattam volna, még az sem lett volna igaz, hogy nem kedveltem, de azért nem is voltunk túl jóban, főleg mivel rendre kiborítottuk egymást.
Aztán végre, amikor néhány perc eltelt és szemmel láthatólag kicsit kezdett magára találni Fey, beszélni kezdett, ugyan még mindig nem volt túl sok összefüggés a szavai között, de legalább lassabban mondta, így ki tudtam hámozni belőle a lényeget. Szóval valaki el akart kapni: nem túl meglepő fejlemény, tekintettem a rivális alvilági személyekre, meg az egész elbaszott washingtoni helyzetre nézve. Az egészben sokkal jobban zavart a tény, hogy úgy tűnt a támadás nem csak rám, hanem a boszorkányra is vonatkozott.
- Próbálj megnyugodni, mert csak én vagyok most itt - nem húztam el a kezemet, mert úgy tűnt, az egyetlen ami még tartja benne a lelket az szó szerint a jelenlétem volt. Ha lett volna időm ezen merengeni, biztosan felvetettem volna neki a furcsallásomat, ám ehelyett inkább felnyaláboltam a nőt, és elindultam vele lefelé a lakásába. Máskor biztos cirkuszolt volna, hogy milyen alapon lépem át a küszöbét, de most gond nélkül sétáltam be a nappalijára és fektettem le a kanapéra.
- Nincs semmi baj, rendben… nem engedem, hogy bántsanak - talán már nem is hallotta ezeket a szavakat, amiket hosszú percekkel később mormogtam neki, míg el nem szundított, miután betakartam. Bármennyire is ki tudott borítani a folytonos ellenségeskedésével, komolyan gondoltam, hogy megvédem, és nem csak azért, mert kifejezetten a feladataim közé is tartozott mindez. Kedveltem annyira Feyt, hogy ne akarjam, hogy ne akarjam sérülten látni.
Chatkép : Szerepkör : washingtoni lakos play by : Keira Knightley Hozzászólásaim száma : 35 Pontjaim : 6 Pártállás :
Semleges
User név : fey Fő képességem : telekinézis Őt keresem : the bossy bloodsucker idiot Tartózkodási hely : Washington DC Korom : 29 Foglalkozásom : festőművész
Feyre Swan
Elküldésének ideje -- Vas. Dec. 20, 2020 9:04 pm
Solomon & Feyre
just walk away and leave me be you idiot
Lassabban lassabban. Ha magamnál lettem volna, biztosan elküldöm a francba frusztráltságomban, de most mintha teljesen kifordult volna a világ a négy sarkából. Remegtem mint a nyárfalevél, a gyomrom idegesen fel-le liftezett. Az elmém képtelen volt szabadulni a vér látványától... Sol vérének látványától. A fülemben végtelenítve szólt a sikolyom, szinte csodálkozom Sol, hogy nem érzi a borzalmakat amik minden pórusomból félelmet és kétségbeesést árasztanak. Gyűlölöm a látomásokat... Zokogni tudnék tehetetlenségemben és azt hiszem akaratlanul is pár könnycsepp végiggördült az arcomon. - Látomás - suttogom elhaló hangon, a szemeibe nézve, miközben még mindig a kezét szorongatom és próbálom megtalálni magam. Szemeim hol elhomályosodnak és elveszítik a fókuszt, hol kiélesednek, miközben a szoba forog körülöttem. Az egyetlen biztos pont Sol jelenléte. Ami valljuk be, elég irónikus, tekintettel arra mennyire az ajtón kívül akartam tudni percekkel... vagy talán órákkal ezelőtt. - Érted jönnek... - folytatom valamivel lassabban - Nem tudom kik, de... de rád vadásznak. Sol, annyi vér... Nem tudom kik ezek, de értünk jönnek... A véred... Sikoly... Jönnek... - bár lassabban beszélek, számára talán összefüggéstelen hebegésnek tűnik. Bár képes lennék a gondolataimat most az egyszer kivetíteni számára, mert amint hangot próbálok adni a borzalmas képeknek, mintha futóhomokként peregnének ki a kezemből a kép homokszemei. A pánikomat csak még jobban növeli hogy képtelen vagyok elmagyarázni. Frusztrált, reszketeg sójak szakad fel torkomból, miközben újra megremegek és még több könny csorog le az arcomon. - Gyűlölöm ezt... - suttogom szinte alig hallhatóan, erősebben szorítva a kezét és ha lehet még kissebbre húzom össze magam. Életemben nem éreztem még magam ennyire sebezhetőnek, messze jár a flegma álarc és most ebben a pillanatban tényleg engem lát és nem csak azt amit szeretném hogy lásson. Rettegek a naptól, amikor ezt a fejemre fogja olvasni, hacsak most nem teszi meg. Rettegek amikor majd az arcomba vágja valójában milyen gyenge vagyok, pedig semmit sem tud rólam.
Tippem sem volt, mi a fasz lelte a művésznőmet, mert úgy tudtam, nem az az ájulós fajta, erre tessék, úgy kellett összekaparnom gyakorlatilag, éppen csak nem csapódott a padlónak. Miután letettem a fotelba, éppen olyan gyorsan tért magához, és hirtelen, ahogyan össze akart esni; olyan gyors mindez, hogy még engem is meglepett, na meg az is, amint elkapja a kezemet, és szinte elengedni sem akarja. Aztán csak összefüggéstelenül dobálta a szavakat Feyre, ettől pedig ráncokba szaladt a homlokom. Hirtelen rengeteg kérdőjel jelent meg a fejemben.
- Hé, lassabban! - mondtam csendesen, egészen kedvesen, amit eddig ő nem nagyon tapasztalhatott meg tőlem. Tulajdonképpen kurva kevesen ismerték ezt az oldalamat, elvégre az én helyzetemben nem engedhettem meg magamnak, hogy gyengének lássanak. Ami viszont a nőt illette, én sem láttam még ilyen sebezhetőnek, törékenynek… Csak az arcát figyeltem, amíg kezdte visszakapni a fókuszt és már nem rám meredt üres tekintettel, hanem a pohárra, amit felé nyújtottam, ám ahogyan a fejét ingatta letettem magam mellé a padlóra a vizet. Így legalább elérhető közelségben maradt. Figyeltem, amint egészen húzta össze magát, de éreztem a félelmet rajta, így nem mozdultam el mellőle.
- Mi lenne, ha elmondanád mi volt ez az egész? - kérdeztem a tőlem telhető legkedvesebb módon. - Kik jönnek? És kinek a vére? - tettem fel további néhány kérdést, és megtámaszkodtam a kis fotel karfáján. Egyelőre szerettem volna értelmezni mindazt, ami vele történt, bár kezdtem kapizsgálni, hogy talán látomása lehetett, bár úgy tudtam, a legtöbb boszorkánnyal ez általban éjszaka történt meg, bár sosem ástam bele magamat az efféle hókuszpókuszokba, igaz készségesen hittem a mágia erejében, elvégre emiatt voltam képes a napon is járni, ez pedig kétségtelenül bizonyította a számomra, hogy nem csak kitalálták mindezt. Ám mindemellett nekem a boszorkányokban a legizgalmasabb akkor is a vérük volt. Mélyen beszívtam a levegőt, amíg vártam a válaszokra, meg arra, hogy Feyre magához térjen teljesen.
Chatkép : Szerepkör : washingtoni lakos play by : Keira Knightley Hozzászólásaim száma : 35 Pontjaim : 6 Pártállás :
Semleges
User név : fey Fő képességem : telekinézis Őt keresem : the bossy bloodsucker idiot Tartózkodási hely : Washington DC Korom : 29 Foglalkozásom : festőművész
Feyre Swan
Elküldésének ideje -- Csüt. Dec. 03, 2020 7:37 pm
Solomon & Feyre
Villanások... Hangfoszlányok... Szédítő pörgés... Gyűlölöm a látomásokat. Nem tudom, hogyan bírják ki ép ésszel azok a boszorkányok, akiknek ebben lakozik az ereje úgy mint nekem a tárgyak mozgatásában. Én igyekeztem ezeket a nyomorult benyomásokat olyan messziről elkerülni ahogy lehetett, mert a frászt hozta rám milyen erővel képesek átvenni az irányítást a testem felett. Szabályosan felfordult a gyomrom, ha belegondoltam milyen sebezhetővé tett. Talán, ha megtanultam volna teljesen az uralmam alá hajtani ezt a képességet nem lenne ennyire durva, de olyan ritkán támadt le ez a nyavaja, hogy képtelenség volt felkészülni. És nincs az az isten, hogy én önként hajszoljam magam bele egy ilyen helyzetbe. Akik fogékonyak a jövő ösvényeire képesek egész jeleneteket elcsípni, ezzel szemben nekem csak elmosódott felvillanások és tompa hangok jutottak mindig is, ami mondanom sem kell mennyire frusztráló. Most valami mégis más volt... Egy arc élesen kivált a többi közül és ha képes lettem volna a testem irányítására és nem pánikolnék biztosan csúnya grimaszt vágtam volna...
Sol vonásai kristály tisztán villantak fel a káosz közepén. A bárgyú vigyor... A szemöldökei között megjelenő ránc amikor elmélyül a gondolataiban... vagy gondterheltség gyötri. Döbbenet... Félelem... Harag... Fegyverropogás és vér... Sötét veszélyes alakok és a gyorskötöző éles vágása a csuklón... Vágy és szenvedély... Még több vér...Méreg és gyengeség... És vér... vér... vér... Egy megtört női sokoly...
... Olyan hirtelen tér vissza hozzám a valóság, mintha semmi sem történt volna. Pániktól folytogatva kapok hirtelen mély levegő után, miközben próbálom kinyitni a szemem és látni... Halk zokogás szakad fel az ajkaim közül, miközben még mindig nem bírom kiélesíteni a látásom. Valami az arcomhoz ér... Egy kéz... Sol... és tőlem nem várt módon úgy kapok utána, mint fuldokló a mentőöv után. - Jönnek... Sol... Érted... Vér... Vér... - nyögöm kétségbeesetten, miközben még mindig nem bírok rendesen magamhoz térni. Képtelen vagyok szabadulni a karmazsinvörös ragacsos képektől, miközben a fülemben még mindig vészjoslón cseng a női sikítás... Az én sikításom... - Nem, nem vagyok... - mondom teljesen őszintén, minden cinizmust mellőzve, miközben csigalassúsággal tér vissza hozzám a jelen, de még mindig túl reszketeg vagyok és kétségbeesett. A vízre csak ingatom a fejem, miközben olyan kicsire húzom össze magam amennyire csak tudom. Mélyen a pánik alatt, gyűlölöm hogy ilyennek láthat és ha nem félnék attól, hogy újra alámerülök szívem szerint páros lábbal rúgnám innen ki, ha lenne erőm. - Jönnek...
Nyugton is hagyhattam volna, de hát… ő kezdte nem én. Fasznak kellett ilyen aljas megjegyzést tenni. Jó, elismerem, én sem voltam szent. De én sose voltam az, ezt mindenki, aki ismert alátámaszthatta. És pontosan ezért működött jól, hogy én vigyáztam a boszorkány hátsójának épségére is, mert velem nem állt le senki baszakodni. Mindenki megtanulta a terepen, hogy velem szemben nincs esélye senkinek. Én pedig élveztem azt a kiváltságot, hogy nem mernek a nevemen szólítani, attól félve, meghallom majd, akárhol is legyek a városban. Erre pedig hajlamos voltam rá is játszani az embereinken keresztül. Miért is ne tettem volna?
Ahogy Feyre a döbbenettől először nem képes menekülési útvonalat találni, aztán pedig már azért nem tud, mert szemérmetlenül bevetettem ellene a fizikai erőfölényemet, és erre szemmel láthatóan nem volt felkészülve. Őszintén szólva ez egy kissé szórakoztatott, mert úgy éreztem, ideje volt helyrebillenteni a nő fejében kialakult képet arról, hogy viszonyultam hozzá. Azért persze, ahogyan ráeszmélt, mi történt körülötte, elkezdett küzdeni, nem mintha egy vámpírral meg tudott volna birkózni, de azért bírtam, hogy ilyen nagyon sok erő volt benne.
- Ó, már kérsz! Haladunk - nevetős hangon jegyeztem meg mindezt, mielőtt egy apró csókot nyomtam a halántékára, amitől végül elakadt a szava is. Nem voltam vak, eddig is láttam Feyre-t, még akkor is, ha tiszta festékfolt volt, és mindig is csinos nőnek gondoltam. Ettől függetlenül ebben a gesztusban nem volt semmi különleges, egyszerűen csak ki akartam zökkenteni, ami remekül sikerült is. Hallottam, ahogy a szívverése felpörgött, majd alig egy fél perccel később már el is léptem tőle, s hátat fordítottam neki. Nagyon elégedett voltam magammal, ahogy visszatértem a festmény csomagolásához.
Ekkor repült el a fülem mellett, a cserepekből ítélve a hamutál, amit nyilvánvalóan nekem szánt, és amikor megfordultam fogtam fel, hogy szerencsém volt most az egyszer, és nem csak figyelmeztetni akart a tárgyak összetörésével. A vékony, gyenge hang, amellyel kimondta a nevemet, megkongatta a fejemben a vészharangot, így a következő pillanatban már mellette voltam, és elkaptam, ahogy összezuhant. Szemmel láthatólag elvesztette az eszméletét, bár fogalmam sem volt mitől.
- Hé-hé-hé, Fey! Térj magadhoz, kislány - felkaptam a könnyű testet és a műterem sarkában lévő kis fotelbe tettem le a nőt, majd felkaptam egy tisztának tűnő pohár vizet, ami az asztalon pihent eddig, és úgy látszott, nem kevert bele semmit sem. Leguggoltam a bútor mellé, és óvatosan megérintettem a nő arcát, ahogy úgy tűnt, lassan kezdett magához térni. - Jól vagy? - kérdeztem, miközben felé nyújtottam a poharat, hogyha akart ihasson egy kis vizet.
Semleges
Feyre Swan
Elküldésének ideje -- Szer. Dec. 02, 2020 6:53 pm
Solomon & Feyre
Ha nem lihegett volna folyamatosan Sol a nyakamban, mint egy veszett palota pincsi aki pitbullnak képzeli magát, talán még kedvelni is tudtam volna... De szigorúan csak talán, és ezt a világ összes kincséért sem kötöttem volna az orrára. Aki ilyen könnyen képes volt megadni magát a tüskés páncélnak nem érdemelt több figyelmet, ráadásul sértette az önérzetemet a nemtörődömsége. Persze, sose vártam magasztalást, magasról teszek a véleményére, de ha már kénytelen kellettlen műhamisitás is a profilja, akkor igenis némi tudás nem ártana. Persze, ügyesen csűri csavarja a megrendelőket ahhoz, hogy jól menjen az üzlet, de a végtelenségig idegesített, hogy szemmel láthatólag nem gondolt mást a munkámról mint gyermekded játszadozást ecsetekkel és mókás maszatfoltokat. Még ha hamisítok is, a lelkem egy darabja kerül a festménybe, kijárna némi tisztelet... - Nem bájcsevelyért kapom a fizetésem - vágok vissza epésen, és szinte ellenállhatatlan vágyat érzek hogy egy jól irányzott szekrénnyel a falhoz csapjam. Mázolmányok... Hát erről beszéltem, és még ki meri kérni magának hogy nem ugrálom körbe, amikor rám ront. - Adok én neked mindjárt olyan mázolmányt... - csikorgatom a fogaimat, miközben ujjaim megfeszülnek az ecseten. Minden önuralmamra szükségem van, hogy ne eresszem szabadjára az erőmet. Finoman remegnek a festékes tubusok a fa ládikában és kristályosan csilingelnek a poharak a tálalószekrényemben a visszafolytott energiától. Vékony jégen táncol ez a nyomorult... Aztán már én sem bírom tovább és a szokásos eleganciámmal elküldöm a búsba. Most minek kendőzzem a véleményem, mikor ő sem hajlandó fikarcnyi erőfeszítést tenni. Bármilyen következményekkel járjon is, lesheti bárki hogy valaha ezért bocsánatot fogok kérni. Előbb fog befagyni a pokol, mint hogy én bárki elnézéséért esedezzek aki nagyjából semmibe veszi a munkámat és engem. Mert a munkám én vagyok, és kikérem magamnak a tárgyiasítást. Sol ezt nem volt képes a mai napig felfogni, a művészet és a művész kapcsolatának elemi lényegét, éppen ezért voltam képtelen másképp viszonyulni hozzá. Minden esetleges jó tulajdonság vagy külsőség ellenére, hiszen én sem voltam vak vagy fából faragott és a tévhitekkel szemben nem jégtömb van a szívem helyén. Csak az átlagosnál jobban odafigyelek kit engedek be. Már éppen belenyugodtam, hogy békén hagy. Hogy becsomagolja a kicseszett képet és elhúz innen a francba. Visszagondolva eléggé ostoba feltételezés volt, nem tudom hogy a francban lehettem ennyire naiv. Az egyik pillanatban még a képem előtt ülök és terpentinbe mártom az ecsetet, a következőben a hátam a falnak lapul és Sol a csuklóimat lefogva bilincsként tart fogva. A döbbenettől szóhoz sem jutva bámulok fel rá, mélyen a szemeibe. Ha alaposan megnézi láthatja hogy a pillanatnyi lefagyás alatt már forrong a düh, de jelen állás szerint teljesen letaglóz a helyzet képtelensége. Szánalmas gyengeséggel próbálom kifeszíteni a kezemet a markaiból, hasztalanul. Teste annyira az enyémnek simul hogy képtelen vagyok a legféltettebb kincsét térddel megcélozni. Azt hiszem a királynő mattott kapott, de csak szabaduljak ki, nem pakolja ki az ablakba amit tőlem kap, és a elszabaduló pokol ígérete minden dühödt fújtatásban és pengeéles pillantásban ott van. - Szállj le rólam! - vágom az arcába. Még hogy erőviszonyok. Ha képes lennék visszatérni a sokkból, már rég felnyársaltam volna az egyik állványomra, de képtelen vagyok megmozdulni és szabadulni a közelségégől. A szívem veszett ritmusban kalapál, és átkozom minden porcikám. Amennyire csak tudok próbálok elhajolni tőle. - Életed utolsó harapása lesz. Nem kérlek még egyszer! Ere... Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik... Mindezt egy apró csók a halántékomon váltja ki. Újra teljesen ledönve állok, szánalmas szabadulási kísérleteim abbamaradnak. Enyén elnyílt szájjal csészealj nagyságúra tágult szemekkel bámulok el a válla felett. Hát ez meg mi a f.... Ez... Mi?! Hogy... Mi... Ellép tőlem és elképedve bámulok a hátára. Hőhullámokban csapát a testemen a harag és minden tárgy baljósan reszket a műtermemben. Kezeim ökölbe szorulva remegnek a testem mellett, miközben alig bírok elegendő oxigént juttatni a szervezetembe és megindulok a vámpír felé. Hirtelen jobb karommal egy nehezebb kristály hamutál felé mutatok, majd éles mozdulattal Sol felé lendítem az akaratommal... A kép a semmiből érezik. A levegőben száguldó kristály célt téveszt és centikkel Sol füle mellett repül el és törük szét a falon. Elakad a lélegzetem és pánikba esve próbálok tudatomnál maradva leküzdeni a látomást... Hiába. - Sol - suttogom vékony, pániktól remegő hangon, miközben a térdeim megbicsaklanak alattam és az elmémet ostromló képek cikázása közepetten szétcsúszik a valóság. Lassítva érzem, ahogy testem a föld felé zuhan és talán koppan is... De teljesen maga alá temet a látomás. Elmerülök...
Ha nem lenne olyan kurva jó a hamisításban, már biztosan nem dolgoznánk együtt, mert a hozzáállása miatt kitettem volna a szűrét. Szóval ebből a szempontból ő nyert, de ez nem jelenti azt, hogy kifejezetten kedvelnem kellett volna a boszorkányt. A másik jó pont nálam a vérének illata, ami egészen étvágygerjesztő, bár biztos voltam benne, hogy nem lenne olyan könnyű dolgom, ha megpróbálnám csak úgy elvenni tőle. Annál erősebb volt Feyre, bár kétségtelen ez szimpatikus volt benne. Egyáltalán az életösztöne. De ha beledöglöttem volna se mondtam volna el neki, hogy bírtam őt, amiért ilyen harcias volt. Helyette inkább látványosan elégedett arcot vágtam, amikor elnyomta azt a szar mentolos ízesítésű cigarettát, így valamelyest javul a levegő minősége műteremben. A mellettem elreptetett hamutál elől kitértem egy fél lépéssel, a tekintetemből kiolvashatta, hogy ehhez sokkal gyorsabbnak kellett volna lennie, meg hogy baromira nem hatottak meg ezek a jelzésértékű próbálkozásai.
- Ejnye, milyen morcos vagy ma! - jegyeztem meg, amikor már a sokadik éles választ hallottam tőle, mindezt úgy adva elő, mintha a stílusom vele nem is adott volna okot arra, hogy így viselkedjen velem. - Elfelejted, hogy végtelen tökéletességemnek nem az a feladata, hogy felismerjem a mázolmányaidat, hanem hogy behajtsam a kész munkát tőled és eljuttassam a vevőnek, és aztán kifizesselek a fáradozásaidért - feleltem visszakézből, mert bár abban igaza volt, hogy nem ismertem fel a képet, amit festegetett, nem is ez volt a dolgom. Őszintén, kurvára leszartam, min dolgozott pontosan Fey és azt is, hogy az a festmény hogy nézett ki. Nore-t sem érdekelte, hogy én erről pontosan számot adjak bárkinek. Remekül rögtönöztem mindaz alapján, amit a hosszú évek alatt magamra szedtem a művészetről, ha kellett, vámpírként pedig annyival könnyebb dolgom volt. Csak megigéztem embereket és máris elhitték minden szavamat, ha kötözködni támadt kedvük.
Az elém lebegtetett vásznat elkaptam végül, majd letettem arra az asztalra, ahol a csomagoló papír állt. A megjegyzése azonban kihozott a sodromból, ami valódi teljesítmény volt a boszorkánytól, már csak azért is, mert a szőke ciklonon kívül nagyon keveseknek sikerült ezt a szintet megugrania. Vámpír sebességgel léptem el, hogy elkapva mindkét kezét, a falhoz szorítsam és egyetlen hosszú percig, kihasználva a meglepetés erejét, egészen közelről a mélybarna szemekbe nézzek.
- Édes vagy Feyre, mikor így felhúzod az orrod, de elfelejted az erőviszonyokat - kezdtem, egy elégedett mosoly szaladt át az arcomon közben: - Mert továbbra is én védelek meg - még közelebb hajoltam hozzá, egészen a füléhez. - És még kóstolót sem kérek belőled - halk morranás hagyta el a torkomat, aztán egészen szórakozott módon egy gyors, apró csókot nyomtam a halántékára, s ezzel el is távolodtam tőle. Igazából nem volt különösebb jelentősége mindennek, csak el akartam terelni a figyelmét, hogy még véletlenül se akarjon a hátamba állítani valami fém szart, ahogy visszatértem a festményhez, amit módszeresen elkezdtem becsomagolni.
Semleges
Feyre Swan
Elküldésének ideje -- Szomb. Nov. 14, 2020 4:18 pm
Solomon & Feyre
- Áh, akkor tehát akkor a foghegyről odavetett utasításaidat el is felejtheted! - vágom rá közönyösen - Ha nem variálnátok folyamatosan a határidőkkel talán nem ütköznél ilyen gondokba! Nem tudom szavakba önteni, milyen elégedettséggel tölt el hogy bosszantom. Ez így fair. Miért csak ő szórakozhatna az én rovásomra, arról nem is beszélve mennyire imádom feszegetni az idegeit. Az hogy nekik is legalább szüksége van rám mint nekem rájuk felvillanyoz és bátorrá tesz. Bár ha bevallom őszintén a dolgot, tudom hogy a magam lábán is meg tudnék állni. Nem lenne könnyű és ezer halált halna a művészi lelkem, de meg tudnám oldani. - Jaj, kímélj meg a színjátéktól! - legyintek a szememet forgatva, majd egy újabb mély slukk után nagykegyesen elnyomom a cigarettát és a fejét nem sokkal elkerülve visszalebegtetem az asztalra a hamutálcát. Nehéz a koncentrációt fent tartani na, nem egészen szándékosan választottam meg a röppályát... Legalábbis ha rákérdez biztosan erre fogom ráfogni az esetet. Amikor az extra időt említi már szólásra nyitom az ajkaimat, de a torkomra forr minden szó amikor közelebb lép és szemlélni kezdi a festményt. Hitetlenkedve nézem az elmélyültséget az arcán és alig tudok elfolytani egy gúnyos mosolyt a hozzáértéstől amit tettetni akar. Arról nem is beszélve hogy kényelmetlenül közel jött amitől lehengerlő vágyat érzek, hogy a palettát az arcába röpítsem. - Micsoda bók, azért élek hogy a kegyeidben maradhassak - vágom rá epésen, majd mielőtt tényleg az arcába loccsanthattam volna a festéket ellép tőlem. Szerencsés idióta. - És milyen jó érzéked van a festményekhez... Ha nem látnád ez még nincs kész! Arról nem is beszélve milyen jó memóriád van... - folytatom bájos mosollyal az arcomon és csak azért is tovább festek - Végtelen tökéletességedben biztosan nem kevernéd össze a megrendelést egy olyan képpel amihez semmi közöd ugye? - kérdezem epésen, majd a jobb kezem kecses és meglehetősen flegma mozdulatával az orra elé lebegtetem a hülye megrendelését. Belül forr a vérem milyen érzéketlen és érdektelen tuskóval állok szemben. Még arra sem képes hogy megjegyezze mit akar tőlem és képes elhinni magáról milyen lenyűgözően vicces és elbűvölő tud lenni. Milyen kár, hogy rohadtul hidegen hagy a vigyora és a beképzelt ábrázata. - Csomagold be, dugd fel tégy amit jónak látsz! Tudod merre van az ajtó, szépen csukd majd be magad után mint egy igazi ügyes nagyfiú!
Elküldésének ideje -- Szomb. Szept. 26, 2020 8:05 pm
to Feyre
just tell me 'bout the rules of the game
Túl sok dolgom volt ahhoz, hogy olyan kibaszott apróságokkal foglalkozzak, mint hogy az ajtó előtt várakozzak vagy megvárjam, mire a csengetésemre hajlandó a művészkénk lemászni a lépcsőn. Sokkal egyszerűbb volt, ha nem törődve semmiféle illemszabállyal beengedem magamat a házba és egyenesen felmentem a műtermében. A hirtelen megjelenésemtől összerezzent a nő, megborzongott, miközben a hamutál, amelyet maga mellett lebegtetett megbillent egy pillanatra. Bírtam, hogy ennyire nyíltan használta a telekinetikus képességeit, még ha a mentolos cigaretta bűzét nem bírtam elviselni. Ennek persze az volt a valódi oka, hogy Feyre boszorkány vére olyan kibaszottul ingerlő volt a számomra, hogy bármikor szívesen belekóstoltam volna, annak ellenére is, hogy amúgy jól kontrolláltam a szomjúságomat. Mellette könnyű lett volna elveszíteni a kontrollt. Nagyobb meglepettséget és rémületet nem váltottam ki belőle, nem is vártam, hogy sikoltozva ugorjon fel. Elvégre más hozzászokhatott a jelenlétemhez, még ha nem is örült neki. Kurvára nem. De ez engem meg kurvára nem érdekelt…
Meg sem lepett a türelem játék, amibe belekényszerített, egészen rutinosan csináltuk már ezt. Szándékosan csörögtem-zörögtem a műhelyben, hangos léptekkel trappoltam végig az egész szobán, mintha amúgy nem tudtam volna tökéletesen csendben maradni. A szemem sarkából azért mindig a boszorkányt figyeltem, mert előfordult már, hogy rám küldött egy rohadt éles festékkeverő spatulát, csak hogy nyugton maradjak egy kis időre. Nem kívántam több alkalmat, amikor különféle fém tárgyakat állított belém. Végül úgy tűnt ez a veszély elmúlt, amikor egy látszólag türelmes mozdulattal megválik az ecsetétől és végre felém fordult. Most is, mint általában tiszta kosz volt, mindenét festékfoltok borították. Bevallom, az elhivatottságát kifejezetten értékeltem, na persze nem volt szokásom dicsérgetni senkit és bókolni is csak akkor bókoltam bárkinek, ha okom volt rá. Általában ilyen ok a jó üzlet összetéveszthetetlen szaga volt. Feyre azonban a kijelentésével ellentétben, bizonyos szempontok szerint kurvára a szolgám volt. Na jó, nem csak az enyém, a szőke cikloné is, de ez részlet kérdés valójában.
– Valóban nem, a rabszolgáknak nem szokás fizetni – vontam meg a vállamat, kezeimet zsebre dugtam, a szokásos bőrdzseki, póló, farmer, bakancs kombinációt viseltem most is. A mentolos cigi füstjét egyenesen az arcomba fújja, amitől fanyar, gúnyos mosoly jelent meg az arcomon. Pontosan tudtam, provokált, de erre már nem voltam hajlandó felülni.
– Tudod, nem akartalak megzavarni – kezdtem mintha tényleg a szívemen viseltem volna, hogy teljes nyugalomban készülhessen el a munkájával. Egy bökkenő volt: lejárt a kibaszott határideje. – És látom szokás szerint extra időre van szükséged – ingattam a fejemet, közelebb lépve a képhez és látszólag értő pillantásokkal szemlélve azt. – A határidőket nem véletlenül találjuk ki – pillantottam a nő felé. – Szerencséd, hogy ilyen ügyes hamisítványokat készítesz, mert a végén még megharagudnék – kaján vigyort küldtem Fey felé, majd elléptem a képtől, és miközben ujjaimmal átfésültem a hajamat a nőre pillantottam. – Mennyi idő, mire megszárad? – valójában a kérdés értelme az volt „kurva gyorsan csomagold és megyek”, de gondoltam udvarias leszek.
Semleges
Feyre Swan
Elküldésének ideje -- Szomb. Júl. 25, 2020 3:22 pm
Solomon & Feyre
Az alkotás volt a mindenem. Amíg volt egy tenyérni felület és ceruza vagy bármilyen íróeszköz a kezemben addig boldognak számítottam magam- Nem érdekel a világ nyomora, amíg a szívem és a lelkem legmélyét vetíthetem a papírra vagy vászonra... Éppen ezért veszem kurvára zokon, hogyha megzavarnak! Bár, ha őszinte akarok lenni már igazán hozzászokhattam volna Sol idióta smseihez. Amióta üzleti kapcsolatba lépzem a szőkeséggel és hűséges vérszívó lovagjával szinte nem volt olyan nem volt olyan nap amikor Mr. Dracula ne zavart volna meg legalább egyszer. Pontosan emiatt most sem fordítottam különösebb figyelmet az üzenetének. A rutin: megnéz, morog, ignorál. Ez a tökéletes recept, főleg hogy ezzel még borsot os törhetek a történet hős vérszívójának orra alá. Nem tudom hányszor kellene még tudomására hoznom, hogy tényleg igazán felfogja, hogy nem holmi hűséges öleb vagy rabszolga vagyok láncra verve, aki egy elvakkantott parancsra kinyalja a gazdája magasságos hátsófelét. Sol eltévesztette a telefonszámot. Csúnyán. Bár visszatértem a festéshez, a nyugalmam mégsem tért vissza teljesen. Bár a pulzusom lelassult és újra a lábam kisujjáig belemerültem az alkotásba, mégis nyugtalanság keringett körülöttem, ezért miután eloltottam a cigarettát alig két perc múlva már egy újra gyújtottam rá. Nem tartozott a láncdohányzás a szokásaim közé, de most jól esett. Elmerülve festettem tovább miközben minden egyes slukkot kiélveztem. Nem kéne meglepnie, hogy ez a címeres idióta úgy közlekedik a lakásomban, mintha az övé lenne, de amikor hangja szinte miliméterekrpl kúszik a fülembe önkéntelenül összerezzenek. Igaz ami igaz, nem túl nehéz meglepni engem, hiszen olyan tökéletesen el tudok merülni abban amit csinálok, hogy teljesen megszűnik számomra a külvilág. Bombát is robbanthatnának az utcán felőlem, csak engem hagyjanak festeni. Egyszer, egy borongós napon talán pont ez fogja a vesztemet okozni, de semmiképpen sem ma! A meglepettségemről vállaim rezdülése és az erőm által lebegtetett hamutálca megremegése árulkodik. Nem szisszenek fel, nem sikkantok, nem esek le a székről, ha ezt várná el hatásként. Az már semmilyen szinten nem tud meglepetésként érni, jogy egy felnőtt, civilizált és érett férfihoz illő köszönés helyett követelőzik, ezért úgy teszek mint aki nem hallja. Hosszú másodpercekig éppen ezért szándékosan semmibe veszem, kiélvezem az utolsó ecsetvonásokat amiket még viszonylag nyugalomban ejthetek a vásznon. Tisztában vagyok vele, hogy a színjáték átlátszó, de mégis olyan jól esik, hogy az már bűn. Lezser eleganciával ellebegtetem magamtól az ecsetet végül és fordulok meg ráérősen a széken, hogy szembenézhessek vele. A ruhámon és a bőrömön található festékfoltok olyanok számomra mint a legkifinomultabb smink, büszkén viselem őket, miközben a tekintetem megtalálja az övét. - Én pedig megmondta,, hogy nem vagyok a rabszolgád - válaszolom flegmán, miközben édes mosolyt küldök felé, majd mélyet szívok a cigiből és nem titkolt szándékkal fúkom a füstöt egyenesen az arcába. - Neked is szia Sol! Rég láttalak. Mond, a csengő és a kopogás új fogalom számodra? Szeretnéd, ha megtanítanálak a helyes alkalmazásukra? - kérdezem, miközben az angyalian ártatlan mosoly pihen az arcomon.
Elküldésének ideje -- Csüt. Május 28, 2020 12:19 am
to Feyre
just tell me 'bout the rules of the game
Előre megtervezett menetrend szerint alakult a mai napom is, ahogyan egyébként intézni szoktuk a dolgainkat Nore-ral. Ő a legtöbb esetben tárgyalt, én meg szaladgáltam. Ez kurvára tűnhetett úgy is, hogy jelentéktelen beosztott módjára rohangáltam a városban, ám valójában nagyon is szervezett módon biztosítékokat intéztem az összes üzletünkhöz, na meg elintéztem néhány egyéb apróságot is. Az ilyen apróságok egyikévé vált Feyre is, mióta jó pénzért megvásároltuk a tehetségét és a hallgatását, hogy cserébe rendkívül precíz festményeket hamisítson nekünk. Egészen meg is voltunk elégedve a munkájával, amit többször ellenőriztettünk szakértőkkel, akiknek persze szintén szép összegeket perkáltunk, hogy hitelesítsék a kis festőművészünk alkotásait. A feketepiac már csak így működött… aki eleget fizetett, nyert. Mi pedig ezt elég korán megtanultuk a szőke ciklonnal már.
Nem különösebbképpen siettem, aminek két oka volt: kibaszott feltűnő lett volna, ha látszólag indokolatlanul száguldoztam volna végig a városon, és tisztában voltam vele, hogy Nore nagyjából még másfél órán keresztül úgy sem fog zargatni. Egyébként is, újabban szerettem kitölteni ezeket az üresjáratokat. Na nem mintha nem lettem volna képes sokkal gyorsabban végezni az összes feladatommal, sokkal inkább irritált az ázott kutya szag, amely rátelepedett a nőre, meg szinte mindenre a lakásában. Kibaszottul idegesített a blöki jelenléte, meg hogy még mindig nem passzolta el a kedves társam, és azt sem volt nehéz észre venni, mennyire összemelegedett a bundással. Egyszerűen nem értettem, mégis mi a faszt gondolt… Életemben és halálomban először fordult elő, hogy nem értettem a szőkeség gondolatmenetét, és jobban kiigazodtam Fey-en, akihez éppen tartottam egy kész festmény miatt. Az egyik lámpánál elküldtem neki egy üzenetet, hogy kapja össze az összepacsmagolt vásznat, csomagolja, hogy csak fel kelljen szednem, és mehessek is. Ez a nő sem volt a legegyszerűbb természet a világon, úgyhogy igazán szerencsésnek éreztem magamat a jelen helyzetben.
Nem vesződtem csengetéssel vagy kopogással, amikor odaértem a nő lakásához, amely egyben galéria és műterem is volt különböző szintjeiben. Ismertem az egész épületet, én intéztem a lakás biztosítását is, amelyhez nem sok kedves szava volt Fey-nek, de az volt az alap, hogy védjük az árút… illetve azt az embert, aki felel az árúért. Egyszerűen besétáltam a lakásba, a saját kulcsomat használva, mintha az enyém lenne, s elindultam az emeletre. Szokás szerint fullasztó, émelyítő festékszag terjengett, de ami igazából zavarta az érzékeny kis orromat az a nyomorult mentolos cigaretta szaga volt, amitől képes lettem volna falnak rohanni. Kurvára idegesített ez a szag, és néha azt éreztem, csak azért gyújtott rá a kis művész boszi pont akkor vagy közvetlenül az előtt, hogy megérkeztem, mert tudta, mennyire rühellem.
Néma léptekkel közeledtem a szívdobogáshoz, amelyet egyre élesebben és tisztábban hallottam. Nyugodt volt, lassú és egyenletes. Ebből tudtam, hogy még mindig festegetett valamit, ahelyett hogy az utasításomnak megfelelően csomagolta volna azt a nyomorult képet. Mély levegőt vettem, hogy aztán egészen közel, a nő mögött, csendesen megszólalhassak:
– Azt mondtam, csomagold be! – ismételtem meg a nemrég írásba adott parancsot szóban is, mivel úgy tűnt, problémák adódtak Fey szövegértési képességeivel…
Semleges
Feyre Swan
Elküldésének ideje -- Csüt. Május 21, 2020 2:29 pm
Solomon & Feyre
Lágy zene tölti be a műtermet a rejtett hangszórókból, miközben elgondolkozva vizsgálom a legújabb munkámat. Jobb kezemen pihentetve a könyökömet az arcom mellett kecsesen forgatom az ecsetet, színek és formák keringőt járva a szemem előtt adják ki a történetet és sugározzák az érzést. Az ajkamba harapva újra dolgozni kezdek, színeket keverek ösztve és finom mozdulatokkal dolgozom a vásznon, a festékek lágyan olvadnak össze festékfoltos kezeim nyomán. A béke amit ilyenkor érzek szinte leírhatatlan, nem létezik semmi más csak a terpentin édeskés illata és a csend. Nem fizikai csend, hanem a belső csend, amikor a gondolatok teljesen elnémulnak, a gondok nem járnak vitustáncot az idegeiden. Nem érzek sem éhséget, szem szomjúságot. Van abban valami feledtébb jó érzés, amikor újabb festéknyomokkal gazdagodik a farmer kantárosnadrág és "kócos" konytyba fogott hajamban is színes csíkok vegyülnek és a kezemet is már száradó akvarellfoltok pettyezik. A fehér, jobb vállamat szabadonhagyó lyukas póló sem makulátlan. Mások talán azt láthatják milyen rendetlen vagyok, de ők valószínűleg amúgy sem tudnák értékelni a festék illatát és az üres vászon nyújtotta izgatottságot. Különben sem érdekel mit gondol más, amíg engem nem fárasztanak a véleményükkel. Én sem ítélkezem azon ki hogyan érzi magát. Persze véleményem van, de bennem van anyni jóérzés, hogy nem kötöm kéretlenül senki orrára. Negyed óra múlva újra felegyenesedem a bárszéken. Fél gondolat erejével a maszatos asztalra reptetem az ecsetet a kezemből a terpentines üvegbe, és magamhoz lebegtetem a mentolos cigit. Rossz szokás, de mint ahogy az előbb is említettem, magasról teszek rá ki mit gondol. Az a napi pár szál jól esik, főleg ha egy pohár bor is társul mellé vagy egy kifejezetten élvezetes beszélgetés, de így egyedül sem rossz. Segít gondolkodni, ha ez a magyarázat bárkinek megfelel, bár nem hiszem hogy bármely tettem okai másokra tartoznának. Kihúzok egy szálat a dobozból, finoman az ajkaim közé emelve gyújtom meg, majd két ujjam között tartva tartom a fejem mellett, ismét jobb karomon megtámasztva a könyököm. Kiengedem a füstöt, orromat megtölti a mentolos illat és szimplán csak élvezem a pillanatot. Fél füllel hallom ahogy a cigarettásdoboz és az öngyújtó az asztalon koppan, apró tárgyak lebegtetéséhez szinte oda se kellett figyelnem. Amint megszületett a gondolat a fejemben, már cselekedett is a képességem, mint a lélegzetvétel vagy a pislogás. A nagyobb tárgyak vagy éppen emberek mozgatása már ennél nagyobb koncentrációt igényelt, de nem mondhatnám, hogy sokszor vágok bárkit is a falhoz, bár az sem izzasztana meg feltétlenül. Van abban valami fantasztikus, hogy az ember boszorkánynak született és nem kell soha azon aggódnia mikor ér rá egy hímnemű egyed felemelni a kanapét, ha ki akarsz alatta takarítani vagy vásárláskor nem bírod el a szatyrokat. Azt jelenti, hogy egyedül is tökéletes vagyok megállni a helyem, nem szorulok szánalomra vagy segítségre és ez tökéletesen boldoggá tett. A gyors gyógyulásról és az időjárás irányításáról ne is beszéljünk. Nem sokat érdekelt a "természetfeletti" politika, így kimaradtam belőle, de tagadhatatlanul hálás voltam azért amilyennek a természet megteremtett. Pittyeg a telefon, ami megtöri a kellemes elmélkedésemet. Sóhajtva nyúlok ki a telefonért amit már magamhoz szólítottam és apró grimaszt vágva nyitom meg az üzenetet.
MESSAGE FROM:
Sol
CALL - VIDEO CHAT - SETTINGS
10 perc és ott vagyok Maszatka! Csomagold be azt a szart mire odaérek!
- Feleségül ne vegyelek?! - morgom undorodva. Válaszra sem méltatom Sol utasítását. Nem tudom pontosan kinek képzeli magát ez az idióta, de biztosan nem vagyok a csicskája. Majd szépen becsomagolom, amikor akarom. Ha már késik, mert késik, akkor nehogy már én csipkedjem magam amiatt mert ő képtelen leolvasni az órát. Tüntetőleg újra felvettem az ecsetet és belemerültem az alkotásba. Kizárt dolog, hogy úgy táncoljak mint ahogy egy a bunkó fütyül, még akkor sem ha ő a megrendelő.