|
|
keep the streets empty for me
| Chatkép : Szerepkör : krakowski vadászklán play by : jessica chastain Hozzászólásaim száma : 105 Pontjaim : 76 Pártállás : User név : thegoodvibeonly Fő képességem : igni pyrokinesis Őt keresem : my soul chose yours. and a soul doesn't just forget that.
school of the wolf Kedvenc dal : i had a one-way ticket to a place
where all the demons go Tartózkodási hely : washington d.c. Korom : 41 Foglalkozásom : curator, art historian; huntress | Elküldésének ideje -- Vas. Május 17, 2020 4:12 pm |
Szóval az álmok... a legtöbbre nem emlékszem, mert sosem jegyeztem fel őket amolyan álom naplóba, nem fejtegettem őket, nem gondolkoztam a képeken, a szimbólumokon, a metaforákon, a helyeken, a tárgyakon, vagy éppenséggel az embereken. Carl Gustav Jung úgy vélte, hogy az álmoktól nem eltávolodni kellene, hanem azoknak a tartalmát vizsgálni és értelmezni, hiszen, ahogy ő gondolta, az álmok a lelkivilág közvetlen kifejeződése, önnön elménk világos üzenete. Persze, Jung feltételezhetően nem vizsgált sem boszorkányokat, sem bestia vadászokat. Ha hinnék az álmok jelentésében, és egy kicsit is foglalkoznék azzal, hogy megértsem, vagy megfejtsem azt, amit közölni akar velem az elmém, vagy éppenséggel az univerzum, akkor minden bizonnyal nem lepett volna meg a stalker hirtelen felbukkanása. De hát az álmok nem mind ostobaságok? Az elme játéka, pár másodperces, intenzív lebegés, repülés, tánc, merülés, zuhanás az alvás, és az ébrenlét között. Nincs jelentőségük, nem számítanak – legalábbis én mindig is ebbe a hitbe ringattam magamat. Południca persze nem vette ennyire félvállról az ilyen-, és ehhez rettentően hasonló dolgokat. Vaskos könyve volt a témáról; bőrkötéses, és én soha nem mertem megkérdezni, hogy miféle bőr az tulajdonképpen. Iszonyatosan sokat álmodtam például anyámról, arról, hogy az asszony megöli az apámat, a társaimat, a barátaimat, mindent és mindenkit elpusztít, amit, és, akit szeretek. Néha nem is úgy nézett ki az asszony, mint, ahogyan én emlékeztem rá, hanem saját maga torz kivetülése volt csupán. Aztán álmodtam az anyám haláltusájáról, arról a pillanatról, amikor a hő hatására szétrobbanó ablak szilánkjai összeszabdalják, és a tűz martalékává válik – szinte éreztem az égett hús szagát, és hallottam vérfagyasztó sikolyát még akkor is, amikor már ébren voltam. De ezek az álmok a múlt hozományai – a ma éjszakai pedig a jövő kivetülése volt. Ha jobban figyelek, ha jobban érdekelt volna, ha nem tartanám baromságnak, akkor talán nem lepett volna meg annyira az a metsző, zöld és aranyszín örvény, ami rám – egyenesen rám - szegeződik, és magába szippant. Szürke, magas toronyházak, fekete ablakok, ólomsúlyú lassúsággal közlekedő mozgólépcsők, és emberek, akik nem láttak engem, sem egymást, tömeg, amiben sodródtam. Nem emlékszem arcokra, sem hangokra; néma világ volt ez a világ, egyetlen autó sem közlekedett. Voltaképpen az egész olyan volt, mintha a földalatti város egy burában létezne csupán. Szürke csendesség uralkodott. A képzeletbeli város főterén sötét árny magasodott az emberek fölé – a lublini könyvtár könyveiből ismert lesi. De ez más volt, mint az őseim, - már kopott – tintával írt feljegyzéseiből ismert, erdei szellem: ennek a teste acélból és vasból volt, a feje, szarvas koponya helyett krokodilszabású volt, és a fején sem agancsok díszelegtek, hanem hosszú szarvak – hegyesen végződtek, mint egy bikának, vagy magának az ördögnek. A hiedelem, mítosz szerint a lesi azért él, hogy öljön. Az erdő, amiben él, a territóriuma, a szörnyeteg pedig az egyetlen, és kizárólagos ura. Az ősök úgy vélték, hatalmas varázserővel rendelkezik a rém, amivel képes volt az erdő állatainak segítségét hívni, ha illetéktelen betolakodónak vélte azt, aki az erdejébe tévedt – és megölte, majd felzabálta. Egészen idáig nem is foglalkoztam az álombéli lesi, rám szegeződő, sárgán izzó szemeivel, csak most, amikor annak e világi replikája követi minden rezdülő mozdulatomat, mint valamiféle prédáját leső ragadozó. Az ösztöneim azt diktálják, hogy tűnjek el innen, ellenben a büszkeségem és a makacsságom okán teljes testemmel a fiatal nő felé fordulok. Vonásaim vasszigorba fagytak, tekintetem kérdő; szemem sarkából kezeit figyelem, és, amikor felém közelít, nem hátrálok, oh, de nem ám... én is teszek egy lépést irányába. Minden feszült figyelmemet neki szentelem.
|
| | | Chatkép : Szerepkör : vezérkari koalíciós tag play by : jodie comer Hozzászólásaim száma : 57 Pontjaim : 0 Pártállás : Fő képességem : ● most boooring question ever ● Tartózkodási hely : ● washington dc ● Korom : 32 Foglalkozásom : ● trainer of all the trainers ● | Elküldésének ideje -- Szomb. Ápr. 18, 2020 8:34 pm | ready or not, here i come | |
Figyeltem őt. Már távolról is gyönyör volt és ha engedtem volna a szentimentalizmus egy pillanatra engem meglegyező szellőjének, a látvány miatt anyám jutott volna eszembe. Neki volt hasonlóan fényes, hosszú, loknis vörös haja, amely úgy omlott a vállára, mintha egy égi teremtmény mennyei mannát küldött volna a pórnépnek, amely az esztétika hiányában vergődött. Szinte éreztem a tenyeremben a puha tincsek érintését. Vajon milyen érzés lehet a nő hajába markolni és a szemébe nézve közölni, hogy rossz fát tett a tűzre? Minden bizonnyal nem érdekelné, a jegesen kék szemek eltökéltséget sugallnának és még a tökéletesen fehér porcelánbőr sem színeződne vörösre az arcán. Annyira sajnálom, amikor egy hozzá hasonló természeti csodát kell megkérnem, hogy lehelje ki az életét… mekkora pazarlás! Hiszen bármi lehetett volna belőle! Buzog benne a mágia, szó szerint tűz égeti az ereit, betonozott helye lenne a legjobbjaink között, erre ő a másik oldalt választotta. Vajon miért? Miért szeretik az emberek a vesztesek pártját fogni? Jobb embernek érzik magukat? Azt hiszik, küldetést teljesítenek? A családjuk végzetét akarják beteljesíteni és engednek a nyomásnak, a neveltetésnek és a beléjük vert ideáknak, amik már gyermekkoruk óta meghatározzák a sorsukat? Félnek változtatni, rálépni egy új útra, egy sokkal érdekesebbre, meredekebbre, ugyanakkor szórakoztatóbbra és kiteljesedést, kielégülést nyújtóra? Ő is csak azért csinálja, mert ezt látta anyucitól és apucitól? Vajon a naplemente fürtök szolgálnák az erősebb hatalmat is? Vagy csak arra hivatott, hogy eltegye láb alól, akit elé küldök? Bastien szerint a módszereim néha igencsak egyediek és nem mindig ért velük egyet; ha megtudja, hogy a mai este fénypontja az egyik vérfarkas rituális feláldozása volt, kilencvenöt százalék, hogy ki fog akadni és előad egy mesét arról, hogy a frakciók bizalmát nem tarthatjuk meg, ha odadobáljuk őket koloncként az ellenségnek. Miért is nem? A nagyobb jó érdekében bármi megtehető, a lázadozók ezt a stratégiát vallják, mi miért ne tehetnénk ugyanezt? Egy vérfarkas nem vérfarkas és ha a nő blúzára csöppent vér csupán egy centivel viszi előrébb az ügyünket, máris sikert értünk el. Áldozatok nélkül nincs nyereség, ezt a mélyen tisztelt vezetőnknek kellene a legjobban tudnia. Kíváncsi voltam, mit fog tenni a nő, miután otthagyta a patkányoknak a férfi testét. Követtem őt, a képbe másodpercek töredékére jelentéktelen alakok kúsztak be. A fiatalok fennhangon nevetgéltek, alkoholos és kábítószeres mámorban úsztak, némelyik azt sem tudta, éppen milyen rendezvényen vettek részt… menekültek unalmas életük kibírhatatlan pillanatai elől és ez mulatságos volt, szívesen vizslattam volna őket is a vörös démon helyett, ám mivel nem ők voltak a radarom fő célpontjai, elsiklottam felettük. Amikor találkozott a tekintetem a hűvös kékséggel, nem hátráltam meg. Halvány, majd harminckét fogas mosolyra húztam az ajkaimat és közelebb léptem egy lépést. Reméltem ő is ezt teszi majd. |
| | | Chatkép : Szerepkör : krakowski vadászklán play by : jessica chastain Hozzászólásaim száma : 105 Pontjaim : 76 Pártállás : User név : thegoodvibeonly Fő képességem : igni pyrokinesis Őt keresem : my soul chose yours. and a soul doesn't just forget that.
school of the wolf Kedvenc dal : i had a one-way ticket to a place
where all the demons go Tartózkodási hely : washington d.c. Korom : 41 Foglalkozásom : curator, art historian; huntress | Elküldésének ideje -- Hétf. Ápr. 13, 2020 2:36 pm |
Az anyai nagyanyámmal, Południcával – aki éppúgy boszorkány volt, mint anyám, és én – életemben szerintem négyszer, vagy ötször találkoztam, de ez is éppen elég volt ahhoz, hogy mély-, és emlékezetes benyomást tegyen rám. Utólag derült ki, hogy nem csak úgy nézett ki, mint, aki haldoklik, hanem valóban a végét járta. Állítása szerint több, mint ötszáz évet megélt, s, ha így is volt, nem csodálkoznék rajta, ha az utolsó éveire elméje megbomlott volna. Południca soha nem jött Lublinba, mindig mi mentünk őhozzá – én rettegve, az apám csak szájhúzva, az anyám meg kötelességszerűen tette tiszteletét a vénséges-vén boszorkánál. Hosszú, ezüstszínű haját mindig hatalmas, elegáns kontyba fogta, hajtűvel tűzte helyére tincseit, szemfehérje vöröses volt, fagyoskék, lélekbe vágó íriszei bő vérben úsztak, és mindig furcsa, fűszeres füst lebegett körülötte, amit egy míves fapipából eregetett. És jósolt. Nem úgy, mint a tévében, vagy az interneten a magukat asztro-gurunak tituláló, dilettáns szerencsétlenek. A kártyáiról pergett a festék, szakadtak voltak, és akkoriban gyűlöltem ránézni az ideglelő ábrákra – nem szokványos tarot volt, annyi biztos. A másik kelléke, amikkel előszeretettel szórakozott, több száz-, ha nem több ezer éves csontok voltak. Állatoké, szörnyetegeké, embereké. Minél idősebb lettem, egyre kevésbé hittem bennük, és az asszonyban, a szavában. Ez nem jelenti azt, hogy a tizenkét éves énem nem rettegett tőle, mert az ordas nagy hazugság volna. Úgy irtóztam tőle, mint a vadak az erdőtűztől. Ő persze mindig elővette a mágikus csecsebecséit, miután gyógyfüves teával, és vajas keksszel kínált bennünket, és készségesen felajánlotta szolgálatait. Kérve és kéretlenül – az esetek túlnyomó részében azonban kéretlenül – jósolt nekünk; nem sok szépet ígért egyikünk számára sem, de valahogy nehéz volt hinni neki. Aztán meghalt, az anyám pedig kristályokat – ametiszteket, fekete tourmaline-eket és rózsakvarcokat - tett az ablakpárkányokba, és fehér zsályát égetett a házában, hogy még véletlenül se térhessen vissza az asszony ártó szelleme. Már akkor is babonás hülyeségnek tartottam az egészet, de hagytam, hadd csinálja, mert hittem, hogy ő ebben leli megnyugvását. Így, vagy úgy, legyen bármilyen szomorú, vagy éppenséggel hátborzongató, Południca legtöbb jóslata testet-, formát öltött, hús-vér valójában fizikai világunkban. Ettől függetlenül máig nem hiszek a jóslatokban, de még csak horoszkópot sem olvasok, és végképp nem tulajdonítok nagy jelentőséget az álmoknak sem. Persze, ha így lenne, nem ért volna meglepetésként Leta felbukkanása – de ne szaladjunk ennyire előre, mert jelenleg még azt sem tudom, hogy én vagyok a prédája, pláne nem azt, hogy mi a hölgy neve. Egy egészen kevés vér fröccsent a fekete garbóra. Kínosan ügyelek rá, hogy a bőrdzsekit összefogjam mellkasom előtt, elrejtve azt a mit sem sejtő halandók elől. Péntek este Washington buli negyedében úgy nyüzsög az emberek alkotta, csillogó, elegáns ruhába bújt húsmassza, mindenféle korosztályból, rasszból, társadalmi csoportból, rétegből, mint száz-, meg száz, színpompás hal az óceánban. Nem is sejtik, hogy pár utcával arrébb, a templom elhagyatott kertjében egy vérfarkas teteme ég porrá – Bastien embere volt életében. Sör ömlik elém a járdára, a karomat fogja meg valaki, húz befelé, a melegbe, egy kocsmába, borral kínál, kitépem magam a szorításból, egy másik test simul nekem – már-már törleszkedve, mint valamiféle veszett róka. Ha nem égne a bőröm a horzsolásoktól, és nem mocskolna vér, és por, még talán vevő is lennék az invitálásra. A tarkómon érzem, hogy valaki figyel; olyan ez, mint egy harmadik szem, egyfajta impulzus, mely véd, afféle csalhatatlan megérzés – vállam fölött pillantok magam mögé, tekintetemmel a stalkert kutatom a tömegben.
|
| | | | | | | | keep the streets empty for me | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|