@mikrokosmos
Néhány részlet
Az oldalon 200x320-as méretű avatar-okat használunk.
Az oldalon jelenleg boszorkány karakter nem alkotható visszavonásig, nemi korlátozás azonban nincs életben.
Nincs megkötött szószám a reagoknál.

keresett karaktereink
Canon karaktereink összesítőjét itt találod, míg keresett karaktereinkét az alábbi linken tudod meglesni.mérföldkövek
2021. február 22. Oldalunk új köntösbe öltözött; amennyiben bármilyen elcsúszást, kódhibát észleltek, kérjük jelezzétek!
2021. február 01. A január hónap legaktívabb játékosainak listája már olvasható a hírekben.
2021. január 24. Kezdetét vette oldalunk legújabb kalandja, részletek ide kattintva érhetőek el.
2020. február 01. Oldalunk megnyitotta kapuit a látogatóink és leendő tagjaink előtt; merüljetek el bátran a leírásokban, kérdés esetén keressetek minket!
• Együtt nyerjük vagy veszítjük el ezt a harcot, nem számít, mi jön ezután
in god we trust magyar szerepjáték

Az oldal szabályzata


Barbara N. Lancaster
Kiválasztott

Hozzászólásaim száma :
317
Chatkép :
Az oldal szabályzata GoXuneB
Szerepkör :
washingtoni lakos
Pártállás :
  • Ellenálló

play by :
camila mendes ◎
User név :
zsani ◎
Fő képességem :
don't shut up ◎
Őt keresem :
Az oldal szabályzata Tumblr_ooe5qu4OLi1rl53x2o4_250
Tartózkodási hely :
the hell called heart of washington ◎
Korom :
22
Foglalkozásom :
student ◎                         @Barbara N. Lancaster  
íródott • Kedd Okt. 27, 2020 1:43 pm
 
Szabályzatmódosítás

első felvonás

Kedves Játékosaink.  Szeri  

Az új szabályzat november elsején lép életbe!

Ugyan az elmúlt hónapokban "fű alatt" igyekeztünk megreformálni az inaktivitási rendszerünket, ám mostanra sikerült egy teljes, komplett rendszert összeraknunk. Eddig a két hónapnál régebb óta inaktív karaktereket céloztuk meg, azonban ideje volt új szabályok szerint mérnünk az oldal és a játékosok aktivitását.

Éppen ezért az alábbi módosítások lépnek életbe az inaktivitás kapcsán november elsejétől:

• Előtörténet nélküli karakterek / szabályzatunk ezen a ponton nem módosul; továbbra is két hét áll majd rendelkezésetekre, hogy befejezzétek az előtörténeteteket. A két hét letelte után először egy figyelmeztető pm-et küldünk, majd ha arra nem érkezik reakció 24 órán belül, akkor törlésre kerül a karakter

• Elfogadás után /
saját karakterek esetében három hetet biztosítunk, hogy játékba kezdj.
canon, illetve keresett karakterek esetében két hetet biztosítunk, hogy játékba kezdj.
Amennyiben nem történik játékba kezdés a megadott időintervallumon belül, a karakter figyelmeztetést kap, majd a kiküldést követő 7. napon törlést.

Most pedig lássuk az inaktívvá válás főbb fázisait, és mi is ezek szerint fogunk eljárni november elsejétől. Fontos! Az inaktivitás felmérése minden hónap első napján történik:
‒ Első fázis: ez a legkedvezőbb fázis számodra, hisz ez azt jelenti, hogy írtál reagot a tárgyhót megelőző hónapban. Nincs semmi tennivalód! hopp
‒ Második fázis: már egy hónapja nem érkezett játéktéri hozzászólás a karakteredtől. Megkapod az első figyelmeztetést - egyelőre más nem történik.
‒ Harmadik fázis: immáron két hónapja nem érkezett játéktéri hozzászólás a karakteredtől. Itt a figyelmeztetés mellett már radikálisabb változások is következnek: karaktered az inaktív csoportba kerül, minden foglalóból kikerülsz, a játékaidat pedig kénytelenek leszünk archívumba helyezni. Ha 30 napon belül nem történik változás, a negyedik fázis lép érvénybe.
Fontos! Innen még van visszaút! Angyal vagyok Amennyiben szeretnéd feléleszteni a karaktered, 30 napot biztosítunk, feltéve, ha az alábbi feltétel teljesül:
- minimum három játéktéri hozzászólás az értesítéstől számított 30 napon belül
Ez a feltétel mindenképp teljesítendő. Amennyiben inaktív a játékod, a partnered nem válaszol, úgy van lehetőséged játékospartnert keresni, másokkal plotolni, vagy összepárosítást is kérni, mi így tudunk segíteni, hogy e feltételt teljesíteni tudd.
‒ Negyedik fázis: Ha az értesítéstől számított 30. napot túllépve nem teljesíted a minimum három reagos feltételt, a karaktered törlésre kerül.

Amennyiben a hiányzásnaplóban jelzed a kimaradást, úgy a távolmaradásod egy hónapig tartjuk fenn.
Ha ezen kívül bármi más történik az életedben, azt is jelezd felénk, hogy közös megoldást tudjunk találni, viszont kérjük szépen, hogy ne űzz sportot az állandó halasztgatásból, mert ezeknek a játékoknak is vége lesz egyszer.
Köszönjük.  Cuki

A Staff nevében;
BarbVissza az elejére Go down
In God We Trust
Adminisztrátor

Hozzászólásaim száma :
170
Chatkép :
Az oldal szabályzata Giphy
Szerepkör :
washingtoni lakos
Pártállás :
  • Semleges

play by :
faceless 〤
User név :
the girls 〤
Tartózkodási hely :
one step ahead 〤
Foglalkozásom :
not a legal job 〤                         @In God We Trust  
íródott • Vas. Dec. 01, 2019 11:33 am
 
Oldalunk szabályzata

figyelmesen olvasd át

Regisztráció

1.1. Ha megtetszik az oldal, és úgy döntesz, hogy regisztrálsz hozzánk, első körben ajánljuk, hogy nézz be canon és keresettk karaktereink közé. Ha ezek közül egyik sem szimpatikus, alkoss bátran saját karaktert.

1.2. Azzal a névvel regisztrálj, amelyet a karaktered neveként majd használni szeretnél. Ez opcionálisan egy vagy két keresztnévből, illetve egy vezetéknévből tevődik össze. Nem tudunk elfogadni olyan neveket, mint a Care234 és a nyuszómuszó vagy ezekhez hasonlók, ezek az észrevételt követően törlésre fognak kerülni.

1.3. A névválasztásnál kérjük törekedjetek arra, hogy az Avatar- és névfoglalóban szereplő neveket - mind a keresztneveket és a családneveket figyelembe véve - ne használjátok fel, hiszen ha már két azonos keresztnevű, esetleg családnevű karakter tartózkodik az oldalon rokoni szál nélkül, az kavarodást okozhat.  


Karakterek

2.1. Mielőtt keresett vagy canon karaktert vállalsz, gondold át, hogy kellő aktivitást tudsz-e nyújtani. Ellenkező esetben a Staff fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy karakteredtől megfosszon, és a lehetőséget másik játékosnak adja.
A saját karakterek aktivitását egy hónapban korlátozzuk. Amennyiben a karaktereddel egy hónapon keresztül nem produkálsz reagot, egy pm-es értesítés után inaktív státuszba kerülsz.

2.2. Ugyanez lép érvénybe akkor is, ha úgy látjuk, hogy nem tudod hűen alakítani a karaktert.

2.3. Nagyon fontos, hogy csak akkor válassz 400 évnél idősebb karaktert (fajtól függetlenül), ha nem kapkodod el a kidolgozását. Egy ilyen idős karakternek megfelelő előtörténettel kell rendelkeznie és minden esetben jelezd az admin-csapat valamelyik tagja felé ezt a karakteralkotási-szándékot.

2.4. 600 évnél idősebb karaktert nem engedélyezünk!

2.5. Ha egy canon karakterhez szeretnél tartozni, mint régen elfelejtett unokatesó, mostoha, vagy testvér, stb, mindenképpen a "Keresem..." topikon belül, illetve a canonoknál nézz körül.

2.6. Légy kreatív! Ha pedig bizonytalan vagy a karaktered előéletét vagy képességeit illetően, keress fel egy Staff-tagot, aki majd válaszol a felmerülő kérdéseidre.

2.7. A karakterlap minősége dönt azokban az esetekben, mikor egy canon/keresett karakterből kettő vagy több regisztrál.

2.8. A keresett, illetve canon karaktereknél sűrűn tartunk aktivitás-ellenőrzést, ezzel szeretnénk kiküszöbölni a "szükség lenne rá, de a karakter inaktív"-típusú történéseket.

2.9. A karakter-stoppokat, vagyis hogy milyen fajú, nemű karakterek nem kerülhetnek megalkotásra, mindig a főoldalon láthatjátok.


Multi karakterek

3.1. Multiknak azokat a karaktereket nevezzük, akik egy user második/harmadik/negyedik/sokadik karaktereként jönnek létre.

3.2. Nem szeretnénk elvenni a kreativitás jogát, éppen ezért felső határt nem, de a 3.3. pontban meghatározottak alapján némi korlátozás van érvényben az oldalon. Ez a szabályozás a nyitástól számolóan érvényes.

3.3. A főkaraktereken kívül két multit engedélyezünk kötöttségek nélkül, majd minden további multi megalkotásához az utolsóként regisztrált és elfogadott karakterednek legalább 15 játéktéri hozzászólással kell rendelkeznie.

3.4. Az inaktív multi karakterek nem kerülnek azonnal törlésre. Kiszűrés után felvesszük a játékossal a kapcsolatot, majd ha úgy dönt, hogy továbbra is igényt tart a karakterére, aktív kategóriába kerülhet. Az aktív státusz visszakapásának alapja természetesen a játéktéren való aktivitás.

3.5. Az aktivitást több szempontból, az user helyzetéhez mérten ítéljük meg:
- Ha a hiányzás jelezve lett a megfelelő helyen, akkor legkésőbb a következő activity check-ig marad meg az aktív státusz.
- Multi karakterek esetében, ha azt látjuk, hogy a játékos másik karaktereivel aktív, de a többivel nem foglalkozik, a Staff jelezni fogja, mielőtt elvenné az aktív státuszt – ebben az esetben a fejünket összedugva megpróbálhatunk szálakat, ötleteket, játékpartnereket találni az elhanyagolt karakternek, ám ha az user részéről passzivitást tapasztalunk, elveszíti az aktív státuszát és a foglalóit.
- A fórumos szerepjátékok világa kicsi, az oldalak a legtöbb esetben ismerik egymást és az átjáró játékosokat. Ha azt látjuk, hogy míg egy másik oldalon aktív egy játékos, aki nálunk régóta nem nézett a karakterei felé, szintén jelezzük az usernek.

Karakterlap, foglalók

4.1. Mielőtt játékba kezdenél, készíts előtörténetet!

4.2. Az előtörténeted legyen igényes, szépen kidolgozott. Ne feledd, hogy a legtöbben ezt látják a karakteredből elsőként, és mint tudjuk, fontos az első benyomás. Nálunk nincsenek kötelező szószámok, ez alól nem kivétel az előtörténeted sem, de ne egy tíz soros előtörténettel, és jellemzéssel rukkolj elő, hiszen te magad is érezheted rajta, hogy mindebből nem biztos, hogy olyan sok kiderül rólad.

4.3. Ha elkészültél, az erre a célra rendszeresített topikban jelezd felénk. Amint tudjuk, megnézzük a lapodat, de kérlek, vedd figyelembe azt is, hogy akárcsak neked, a Staff-tagoknak is megvan a maga élete, és nem mindig tudunk itt lenni. Canon karakter elfogadásához kollektív döntés szükséges, a Staff közösen határoz, így a folyamat némiképp lassabb, mint egyéni karakterek elfogadása esetén.

4.4. Előtörténeted megírására optimálisan két hetet tudunk biztosítani.

4.5. Ha egy karakterre több jelentkező is beregisztrál, az előtörténet minősége dönt. Három napjuk van elkészülni, de ha ez az idő számodra kevés, keresd fel valamelyik Staff-tagot, és kérj még időt, erre van lehetőséged! De csak ha biztosan elkészülsz a lappal, hisz a másik elkészült jelentkező ugyanúgy vár.

4.6. Avatar előfoglalására van lehetőség és minden esetben nyilvánosan történik. Az avatarfoglalóban erre a célra külön részt tartunk fent azoknak, akik egy adott arccal képzelik el karakterüket, de nem tudják azon nyomban megírni az előtörténetüket. A play by-ket minden esetben a kérelem beérkezésétől számított 1 hétig tudjuk rezerválni.

4.7. A rezervált play by-ket csak a rezervációs időn túlfutva lehet lefoglalni.

4.8. Az avatar akkor lesz véglegesen a tied, ha az előtörténeted elkészült és a karaktered elfogadásra került.

4.9. Tudjuk, milyen a hirtelen elkapott hév, mikor egy új arc megihlet bennünket, így továbbra sem lesz korlátozás play by cserét illetően, de felhívjuk figyelmeteket arra, hogy aki lecseréli az arcát, majd hetekig nem kezd játékba - és távollétét nem jelzi felénk vagy a hiányzásnaplóban -, annak a foglalását érvénytelenítjük.


Játék

5.1. Ahhoz, hogy ebben a játékban helyt állj, mindenféleképpen szükséges elolvasnod a világleírásunkat, és fajaink sajátosságait. Ezek elolvasásának kihagyása nem mentesít az abban leírtak alól.

5.2. A játék nem megy érzelemkifejezés nélkül, ezért kérjük, hogy írásod ne csak párbeszédekből álljon, főleg akkor ne, ha a partnered egy hosszú hozzászólást írt neked, tele gondolatokkal, és érzelmekkel. A lényeg, hogy megismerjük a személyiségedet, így bátran írd ki magadból, mi jár a karaktered fejében.

5.3. Egyszerre annyi játékot vállalj, amennyit képes vagy vinni. Nem szabunk határt, de mindig csak akkor vállalj többet, ha biztos vagy abban, hogy nem lesz kihatással a többire minőségben.

5.4. Más karakterét csak minimális szinten mozgasd, vagy akkor, ha engedélyt kaptál rá a gazdájától.

5.5. Mielőtt megérkezel valahová és odamész egy társasághoz, egyeztess azokkal, akik éppen játékot folytatnak. Nem szeretnénk vitát olyanból, hogy egy éppen fontos pillanatot megzavar egy harmadik személy. Aki mégis meglepetésjátékot szeretne egy játékukhoz, vagy ő maga szeretne egy játékban meglepetés lenni, az erre kijelölt topikban jelentkezhet.

5.6. Az írásmódodat te választod (E/1, E/3), ahogy a te döntésed az is, hogy jelen avagy múlt időt használsz a hozzászólásaidban.

5.7. Csakis csoportos megegyezés alapján lehet megölni egy karaktert! Ha valaki mégis játéktéri halált szán saját karakterének, a Staffnak mindenképpen jelezze ezt a szándékát!

5.8. Erotikus jelenetet szépen megfogalmazva lehet írni, de mindig tüntesd fel egy +18-as jelzéssel.

5.9. A játék lényege az izgalom, ennek fényében nem egy-két soros hozzászólások megírásáért vagyunk itt. Nincs megszabva a reagok minimális hossza, de továbbra is szeretnénk, ha nem lepnék el a játékteret a néhány mondatos reagok, még akkor sem, ha ezek igényes köntösbe vannak bújtatva. Tiszteld meg a társad azzal, hogy ha kialakul köztetek egy körülbelüli szószám, akkor ahhoz tartod is magad.

5.10. Becsüljük és tiszteljük minden egyes tagunk más oldalon végzett munkáját, de kérünk szépen titeket, saját oldalatokat ne privát üzenet formájában reklámozzátok, erre találtuk ki a "társoldalak" fórumrészt. A Staff úgy döntött, ez minden esetben intézkedést von maga után, így kérünk szépen minden illetékest, hogy hirdetését korlátozza a nyilvánosan működő társoldalak menüre.


A változás jogát fenntartjuk!

Aktuális szabályzatunk hatályos 2020. február 01-től visszavonásig.

Vissza az elejére Go down
 
Az oldal szabályzata
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: • Uralkodó farkastörvények
legfontosabb olvasmányok
 :: Szükséges olvasmányok
-
Ugrás: