Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Caroline & Corvus - happy birthday maggie

Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Dec. 20, 2020 10:49 am
Hazudna, ha azt mondaná, hogy meglepő számára a dolgok alakulása. Nem, nem, ez így nem teljesen helyes állítás. Az a része kellemetlen meglepetés, hogy efféle társasága akadt, a nő viselkedése azonban mégsem okoz neki különösebb fennakadást. Mindig gyanús volt neki, ezért tartotta rajta a fél szemét – amit persze a többi kollégájával is megtett, hisz jó, ha a vadász tudja, hogy kikkel van körülvéve a civil életben, mert nagyon nem mindegy, ki hol és hogyan hajlik – ami most végre kapóra jön.
Caroline kérdése hallatán elgondolkodik, olyannyira, hogy az alsóajkát is beszívja, és belülről rágcsálja addig a néhány másodpercig, amíg a másik az ítéletére vár. Egy része láthatóan dacos. Nem szereti, ha beleszólnak a munkájába, és ha mindenféle terheken akarnak osztozkodni vele. Hozzászokott már, hogy ezeket a dolgokat egyedül intézi, mert egyedül kell intéznie. Nem kifejezetten egy csapatjátékos. Caroline azonban ember, és minden emberre szükség van a természetfeletti fertő elleni harcban. Végül egy bólintással fújja ki a levegőt, amit észre sem vett, hogy eddig benn tartotta. – Jól van. Legyen. – Talán túl könnyen bólint rá, elég volt egy kis locsifecsi, meg szempillarebegtetés és lám. De be kell vallania, hogy – Megkönnyítené a dolgom, ha nem kellene a patológust kerülgetnem. – Az más kérdés, hogy az anyja a vadászkodáson felül is bármikor parancsba adhatná, hogy kellene neki egy emberi szív vagy szem vagy bármi, ami már nem feltétlenül érinti ki a ’’nyomozni járok a hullaházba’’ dolog határait, de erről a doktornőnek ugye nem kell tudnia.
- Csak utánad. – Adja meg a karja nyújtásával a menetirányt, célozva rá, hogy azzal az erővel Caroline fordulhat is százhatvan fokot, és mehetnek. Mielőtt bárki másnak is eszébe jutna utánuk jönni. Kezdve egy hisztérikus Maggievel.
Vissza az elejére Go down
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Caroline & Corvus - happy birthday maggie UhAWr3l
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
❅ I can do miracle with a scalpel. ❅
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Szomb. Nov. 14, 2020 7:21 pm
Corvus & Caroline

Magam sem értem, hogy miért akadékoskodok egy szinte idegen pasassal teljesen egyedül. Valószínűleg elment az eszem, mert ugye a piára nem foghatom, mivel nem ittam egy kortyot sem. Talán, túlságosan is fontoskodó lettem és ahelyett, hogy szólnék a kórház biztonsági embereinek, inkább hőst játszok az életemet kockáztatva. De mindezek ellenére, most már tényleg tudni akarom, hogy miben sántikál.
Valami azt súgja, hogy jót mulat rajtam, ugyanakkor némi szimpátiát is vélek felfedezni a tekintetében. Félelmet mondjuk egy hangyányit sem, ami nem is meglepő, hiszen könnyen bele verhetné a fejem a falba, ha minden áron le akarna rázni és még agresszív is lenne, de mivel ezt eddig sem tette, okom van feltételezni, hogy talán intelligens ember módjára fogjuk ezt a kényelmetlen helyzetet megoldani. Mondjuk közli, hogy hagyjam a fenébe és mindenki megy a dolgára. Nem, ehhez én túl akadékoskodó és makacs vagyok. Valószínűleg, egyszer ez lesz a vesztem.
Aztán végre válaszra nyílik a szája és elismeri, hogy jól gondoltam, merre is tart, de most, hogy ezt már tudom, csak még többet szeretnék tudni. Milyen telhetetlen az ember. A kérdésén, melyet végül hozzám intéz, pár pillanatra elgondolkodok. Mi lenne a helyes válasz? Álljak félre és tegyek úgy, mintha nem tudnék semmit? Tartsam fel még tovább, mikor immár egyértelmű, hogy nem velem akar kitolni?
-Na és mi lenne, ha inkább segítenék? Legalább nem egyedül kellene cipelned azt a nagy terhet, ami a nehéz döntéseket illeti.- vonok vállat hanyagul, mintha nekem édes mindegy lenne, de igazából már eldöntöttem, hogy amennyiben le akar rázni, nem tartom fel tovább, viszont még mindig jobban örülnék, ha vele tarthatnék. -Ígérem, csöndben leszek.- kúszik halvány mosoly az arcomra, hiszen most kerültem meg épp az általa felkínált két opciót és vetettem közbe egy harmadikat. Miért is nem gondolt ő maga is erre? Valószínűleg, mert egyedül dolgozik...
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Szer. Okt. 28, 2020 5:11 pm
Nem, nem a legjobb hely a patológia. Corvus arcára egy egészen pökhendi mosoly rajzolódik, ahogy egy kicsit még a fejét is oldalra biccenti. Mi a fenét akarhat ez a nő? Lennének tippjei, de egyelőre nem akar a feltételezések karjai közé zuhanni, az nem rá jellemző. Még ezen a ponton is ki tudná vágni magát, sarokba szoríthatná a nőt. Ehhez mindig is jól értett. Meg tudja határozni, hogy kit érdemes sarokba szorítani, és ki válik fenevaddá, ha sarokba szorítják, ezért halnia kell. Nos, a doktornőnek nyilvánvalóan nem kell halnia. Sőt, egészen felkelti Corvus érdeklődését ezzel a buzgómócsingságával. Akkor is, ha baromira irritálja és visszakívánja a nőt egy melegebb éghajlatra.

Körbe pillant, hogy vajon figyeli-e őket valaki, majd közelebb lép és a velejéig hatóan néz le a nő szemeibe. A féligazság megosztása mellett dönt, az ábrázata egészen fenyegető, vagy legalábbis figyelmeztető, arra irányulva, hogy jól van, beveszlek a buliba, de próbálj meg keresztbe tenni és… De Corvus nem tenne olyan, nem igaz?

- Ebben a városban túl sokaknak van túl nagy hatalma. Amiért a hulláid közé megyek – tessék, bevallja, hogy odakészül és nem véletlenül csúszik ki a száján – talán nem olyan szórakoztató vagy okos dolog, mintsem Maggie buliján maradni, de valakinek meg kell hoznia ezeket a döntéseket, hogy másnak ne kelljen. – Beszél itt magáról és ugyanakkor minden vadászról vagy önjelölt igazságosztóról. – Szóval mi lesz, Caroline? Félreállsz, vagy szembe köpöd a fajodat?
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Vas. Okt. 04, 2020 6:38 pm
Corvus & Caroline

Nem igazán tetszik neki mindaz, amit vázolok vagy az, hogy egyáltalán ilyesmivel merem traktálni és ezt az az "Atya ég" meglehetősen jól érzékelteti, de ettől függetlenül folytatom. Ahogy vázolom a lehetőségeket, kicsit úgy érzem magam, mint egy ügyvéd, aki épp a bíróságon próbál mindenféle zavaros dolgokat összehordani csak azért, hogy egy kicsit megvezesse az esküdteket, vagy épp arra sarkallja őket ezzel, hogy már ők maguk se tudják eldönteni, hogy fiúk-e avagy lányok, de ezt látom a legjobb megoldásnak. Nem akarom közölni vele, hogy vadásznak készülök -szép lassan, mert eddig nem sok mindent tudok felmutatni-, szóval inkább igyekszem adni a hülyét, vagy a minden lében kanál patológust, aki túl sok újságot olvas és túl sok horrorfilmet néz.
Aztán áttérek a hivatalosabb, kicsit talán hétköznapibb részre is, de magam sem tudom, hogy melyik sérti meg jobban. Azzal mondjuk épp Őt nem lehet meggyanúsítani, hogy bármiben is hibázna, mert soha nem hallottam még rá panaszt, sőt. Inkább azt hallom mindenkitől, hogy fiatal kora ellenére nagyon jól végzi a munkáját, úgyhogy végül is az utolsó mondataimat akár feleslegesnek is vehetnénk, de valamivel alá kell támasztanom a buzgómócsing mivoltomat. Nem mondhatom, hogy vadásznak készülök és baromi gyanús, ha a hulláim körül mászkálsz, nem?
-Nahát. Ebben az esetben valóban nem a legjobb hely a patológia. Akkor netán valami testrészeket gyűjtesz? Vagy szimplán érdekelnek a gyilkossági ügyek?- húzom össze szemeimet, mert kezd leesni a tantusz, vagyis az, hogy Corvus többet tud annál, mint amit gondoltam róla. Ilyen halott ember vérével kapcsolatos dolgokat nem szokott mindenki tudni. Sőt. Amíg nem tanítgatott Eric, én se tudtam róla, azaz nagy valószínűséggel ez a tudás a vadászoké. Vajon Corvus akkor vámpír, hogy tisztában van ezzel vagy olyan, aki a vámpírok életére tör? -Így viszont, még mindig itt lebeg a kérdés, hogy pontosan mit is keresel ott?- lesek rá érdeklődő pillantással, mert most már tényleg majd' megöl a kíváncsiság, mint ahogy a remény is feléled bennem, hogy talán a kollégáim közt is akad olyan, aki a természetfelettiek ellen van.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Szept. 29, 2020 8:44 pm
Nos, a fiatal sebész reakciója nem feltétlenül az, ami ide illő lenne. Ahelyett, hogy a felsorolást hallgatva – amit már eleve ő kérdezett, tehát mutathatna némi érdeklődést – elgondolkodva bólogatna, netán nemtetszőn a fejét csóválgatná, ő konkrétan elneveti magát. Bocsánat, nem nevet, először szimplán csak felhorkant az orrán szórakozott önkéntelenséggel kipréselve a levegőt, aztán a mosolya alapján enyhén el is neveti magát. – Atya ég… – Első körben ennyit motyog az orra alatt. Majd meghallgatja a doktornő szépen kifejtett válaszát. És kicsit valóban visszavehetne az arcából, tekintve, hogy egy ilyen félresikerült műtétnek és csalásnak a gyanúja karóba törhetné a teljes karrierjét még most, kezdő sebész korában, csakhogy ilyesmiről szó sincs. Ez pedig talán a doktornőnek is adhat némi információmorzsát. Corvus túl magabiztos. Egyébként mindig az, a klinikán is azon a véleményen vannak az orvoskollégák, hogy vezetőként is remek karrier áll előtte. De most azért mégiscsak más értelemben az. A következő megszólalásával pedig félig szándékosan, félig szándéktalanul újabb morzsákat szór el.
- Tudod, a vámpírok számára a halott ember vére egészen mérgezőleg hat. Mintha lenyomnál a torkukon egy gerezd fokhagymát. Szóval nem, ha vérre lenne szükségem, biztosan nem a patológián keresném. – Az átlagember aligha van ilyen információk birtokában. Kíváncsi arra, hogy a doktornő vajon mit reagálna abban az esetben, ha úgy sejtené, hogy egy vadásszal áll szemben. Hisz arra már megkapta a választ, hogy mit reagálna ha azt gondolná, hogy boszorkánnyal, vámpírral, netán egy csaló orvossal állna szemben.
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Szer. Szept. 23, 2020 11:42 am
Corvus & Caroline

Összefonom magam előtt a karjaimat és gyanakvó pillantással méregetem a férfit, miközben hallgatom az újabb elméletet, amivel próbál magyarázatot adni arra, hogy miért is koslat a patológia környékén.
-Ha minden furcsasággal, amit itt tapasztalok a kormányhoz szaladnék, éjjel-nappal ott ülhetnék. Szimplán, csak nem szeretném, ha bárki miatt bajba kerülnék... - vonok vállat, hiszen elég kellemetlen lenne megpróbálni magyarázatot adni arra, hogy hova tűnt egy hulla vagy azok pár testrésze, netán az elcsomagolt kis értékeik. Semmi kedvem ilyen beszélgetésekbe bonyolódni és, mivel én vagyok az egyik olyan személy, aki ott szokott dolgozni, én felelek az ott lévő... dolgokért. Ergo, szeretem tudni, ha valaki ott szimatol.
-Nem is tudom. Különös világban élünk különös lényekkel. Talán, egy boszorkány szertartásához kell valami egy halottól, netán pár liter vér egy vámpírnak vagy a fene tudja, miféle furcsaságok jelenthetnek azoknak a lényeknek értéket.- vonok újfent vállat, mert őszintén fogalmam sincs, hogy mire számíthatnék a természetfelettiektől, de a filmek alapján, amiket láttam, egy halott ember is értékes lehet számukra.-Persze az is lehet, hogy hibáztál egy műtét során vagy eltettél valakit láb alól és el akarsz tüntetni valamit, hogy nehogy lebukj. Én már semmin se lepődnék meg... - bámulok rá hosszan, de kezdem úgy érezni, hogy talán benéztem valamit, mert olyan laza és magabiztos, mintha tényleg teljesen ártatlan lenne. Nem vagyok olyan, mint Eric, aki zsaruként megtanult olvasni az emberekben. Sokkal jobban értek a halottakhoz, még akkor is, ha igyekszem kijönni az élőkkel is.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Kedd Szept. 22, 2020 8:01 pm
- Honnan tudjam, hogy nem fogsz felnyomni a kormánynál, ha elárulom, hogy valójában mit kerestem a patológián? Hisz mennyivel egyszerűbb lenne rezzenéstelenül az arcodba hazudnom, hogy azt gondoltam, valamelyik kollégám hibázott vagy sántikált rosszban és utána kutattam? – Van valami szociopatákat megszégyenítő a hangjában, de nem olyan mértékben, hogy a doktornőnek esélye legyen hova tenni, mindössze csak annyira, hogy tudja, Corvus nem az a fajta személy, akivel megéri ujjat húzni. És ez sem szándékosan. Máskor is hallhatta már beszélni és mindig is megvolt benne az aranyos vonások mellett ez a ’sehova-sem-tehető’ fölényesség. Persze a felszín alatt, mindennek a szekta neveltetése az oka. A valóságból kifordított, elvakult igazságérzet abban, amit képviselnek. Szerencsére Corvusban a társaihoz képest nagyon sok a ténylegesen emberi vonás, ki tudott alakulni a saját véleménye és világképe, hisz kettős életet élve emberek között nőtt fel, iskolába járt, egyetemre, és van egy jól menő állása is a vadászlét mellett.
Emiatt Corvus egy veszélyesen jó színész, a dokotrnő meg maga a jóisten, ha átlát az előadott színjátékán, amin nyilván nem fog. Valós aggodalom tükröződik ki a hangjából, mintha tényleg csak azért nem akarná, hogy Caroline tudja, miben sántikál, mert nem bízik benne, mert ha bárki azt gondolná róla, hogy vadász, akkor bajba kerülhetne. Ennek nyomán pedig a legjobb védekezés a támadás, ezért lépett fel olyan ellenségesen, ’ugyebár’.
- Mondd el inkább te. Mit gondolsz, mit kerestem a patológián és most miért tartanék oda, ha egyáltalán oda tartok? – Láthatóan az igazságot várja, és bízik abban, hogy Caroline kellően okos nő ahhoz, hogy tudja, csak a saját igazságával van esélye arra, hogy a férfi is megnyíljon felé. Márpedig Corvus sokat tapasztalt vadász, és egyértelműen a nő arcára van írva, hogy sokkal, de sokkal rosszabb dolgokra gondol, mint ami valójában történik. Ember embernek farkasa, amikor azt hiszik, hogy a másik az ördög. De Corvus nem az ördög, ő is csak egy ember. Hát legalábbis többnyire.
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Hétf. Szept. 21, 2020 8:27 pm
Corvus & Caroline

Idegesít a pasas, már csak amiatt is, hogy olyan fennhéjázó velem. Mintha valami rossz kislány lennék, akit épp rajta kaptak a szülei valami csíny tevésen, holott épp ő az, aki sunnyog. Remekül állítja be a helyzetet úgy, hogy az neki kedvezzen és nagyon nem szeretem az ilyet. Majd még a végén nekem kellene kellemetlenül éreznem magam azért, mert gyanakodok valakire, hogy a munkaterületemen ügyködik? Na meg amúgy is. Ha a kezdő szintű vadász érzékeimre hallgatok, akkor is baromi gyanús a srác, csak akkor meg még morbidabb dolgok jutnak eszembe, ha arra gondolok, hogy mit akarhat a hulláimtól.
-Igen. Próbáljuk meg még egyszer. Mit keresel a patológián olyan nagyon?- biccentem én is oldalra a fejem az övéhez hasonlóan. Az elején egy kicsit megijesztett, de most már eszem ágában sincs megadni neki ezt a fölényt. Vagy egy nagyon türelmes természetfelettivel van dolgom és, csak azért nem törte még ki a nyakam, mert szórakoztatom, vagy egy egyszerű halandó ácsorog előttem és én az utóbbira szavazok. Amúgy sem hiszem, hogy bántani akarna. Végtére is, nem csináltam semmit.
-Megvádoltalak volna? Én nem emlékszem ilyesmire. Sőt. Inkább én érzem magam sértettnek, amiért békésen vissza akartam sétálni a holmimért, te pedig berántottál egy sötét zugba, hogy aztán saját szavaidnak ellent mondva sértegesd az intelligenciámat.- mosolyodok el bájosan, hiszen játszhatjuk ezt így is, csak szerintem ez nem a legtisztább módja. -Vagy akár megnézhetjük a kórház kameráinak felvételeit is, melyeket csak akkor szednek elő, ha valaki jelent valami gyanúsat. Biztos kíváncsiak lennének arra ők is, hogy egy sebész miért lebzsel a patológián kerül-fordul, nem?- ráncolom a homlokom értetlenül, ha már én magam is épp ezen töprengek, bár azért ezt a lépést nem hiszem, hogy megtenném vagy legalábbis nagyon nem szeretném, ha ehhez kéne folyamodnom. Nem akarok én senkit se bajba sodorni, de nem szeretem, ha mások a munkámba kotorásznak, amiért én felelek.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Hétf. Szept. 21, 2020 6:42 pm
Hamis udvariassággal mosolygok rá, mikor rábólint a tegeződésre. Az ábrázatomra ülő kifejezés sokkal inkább negédes, mintsem udvarias volna. Egy helyen dolgozunk, ebédeltünk már együtt, és ha azt vesszük, most már ittunk is együtt Maggie buliján. Leszámítva azt, hogy én alkoholmentes koktélt ittam és nem vele, de attól még egy levegőt szívtunk, tiszta meghitt, nem?
Akár bajban is érezhetném magam, de túl régóta élek már kettős életet ahhoz, hogy összerezzenjek valakitől, aki nyilvánvalóan csak a sötétben tapogatózik. Ez a ’túl régóta élek így’ dolog azonban arról is elmondható, hogy körültekintő vagyok a környezetemmel szemben, hisz a vadászat nem egyszerű szakma, különösen ebben a kígyófészekben nem, ahol bármikor célpont kerülhet a hátadra. Én is rajta tartom már a nőn a szemem egy ideje, és egy valamit biztosan megállapítottam vele kapcsolatban.
- Ugyan már. Szerintem mindketten tudjuk, hogy esetedben a kíváncsiság csak a tünet, nem pedig az okozat. Szóval próbáljuk meg még egyszer. – Érdeklődve billentem oldalra a fejemet. Vigyázzon, hova dugja a kotnyeles orrát, nem lenne szép, ha valaki megvádolná azzal, hogy vadász. A vadászokat nem feltétlenül kedvelik a szimpatizánsok, ugyebár.
- Tudod, egészen a szívemre is vehetném ezt az egészet. – Kezdődik a fölényeskedő mesedélután. – Megunom a bulit, lelépek, elindulok a kórházba, mielőtt hazamennék, mert ott hagytam a csipogóm. Te pedig utánam jössz és megvádolsz… tulajdonképpen mivel is?
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Hétf. Szept. 21, 2020 7:58 am
Corvus & Caroline

Ahogy elereszti a karom hátrálok is egy fél lépést, na nem, mintha bármi értelme lenne most már. A tudat azonban, hogy immár nem vagyok "sarokba szorítva" egy kicsit megnyugtat, mert rádöbbentem az imént, hogy borzasztóan hülye vagyok. Miért kell nekem bárkit is követni a sötét éjszakában? -Tessék csak. Tegeződjünk.- sóhajtok egy látványos szemforgatás kíséretében, majd ennek ellenére figyelmesen tovább hallgatom. Érdekel a reakciója, de amikor beszélni kezd összeszűkül a szemem, mert nem tudom, hogy most rám akar ijeszteni vagy szeretne óvatosságra inteni?
-Sajnos, kicsit önfejű vagyok és valószínűleg ez fog a sírba vinni, de akkor sem szeretem tétlenül nézni, ha rosszban sántikálnak körülöttem. - mosolygok rá bájosan, de a nevem említése és a válaszul kapott mosoly nem tetszik. Már csak azért sem, mert újabb szemforgatásra késztet a lehetséges szituáció, amit felvázol, majd egy nem túl nőies "phffppf" szerű hang jön ki ajkaim közül. -Egy vámpír, aki sebész és olyan remekül tud uralkodni magán, hogy simán el van a vér közelében órákig, anélkül, hogy bárkinek is feltépné a torkát. Logikus. - mosolygok rá olyan "ne akarj engem hülyének nézni" mosollyal, majd összébb húzom a szememet. -Bizonyos értelemben a patológia az én territóriumom és szeretem tudni, hogy nem kotnyeleskedik-e a dolgaimba valaki... Te pedig valamiért úgy tűnik, hogy pont azt csinálod és érdekelne, hogy miért. Ilyen egyszerű ez.- vonok vállat, közben össze fonom karjaimat magam előtt és a lehető lehgatározottabban nézek a pasira. Lehet, hogy vérfarkas? Vagy boszorkány? Egyszer azt hallottam, hogy az emberi fogak, a nagy becsben tartott tárgyak és hasonlók jók lehetnek a fekete mágiához. Erről lehet vajon szó? Nem tűnik boszinak.
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Szept. 20, 2020 10:06 pm
- És én már azt hittem, hogy tegező viszonyban vagyunk. – Negédes mosollyal engedi el a doktornő karját, amit egyébként sem szorongatott, szimplán csat határozottan az épület árnyékában tartotta, saját magával szemben. Látszólag nincs a vadászban rosszindulat, egyszerűen csak nem szereti, ha szaglásznak utána. De még ez is csak túlzással mondható, hisz a legkevésbé sem tűnik meglepettnek. Sokkal inkább néz ki úgy, mint aki számított a társaságra, de egyébként remélte, hogy mégsem bukkan fel a hívatlan vendég.
- Szerintem több van ott, mint szimpla kíváncsiság. Mindketten tudjuk, hogy a magunk fajtáknak – céloz itt az emberekre, földi halandókra, mint (bizonyára) ők – a kíváncsiság is sokba kerülhet.
- Ó, Caroline. – Képtelen futólag nem megmosolyogni a nő naivitását. Akár el is mondhatná, hogy miben sántikál? Miért ne kössenek rögtön vérszerződést meg minden egyéb finomságot? Szinte a nő gondolatait kitalálva folytatja. – Ki tudja, talán vámpír vagyok és azért megyek, hogy megcsapoljam a kórház vérkészleteit. Akkor is segítenél nekem? – Corvus persze már ránézésre is egy minden hájjal megkent fiatalember, akit nem ejtettek a fejére, tehát bizonyára teljesen komolytalanul beszél. Kezdve azzal, hogy ha valóban vérért menne, nem ez lenne az első köre és nem lenne szüksége segítségre. Meg aztán, köztudottan tehetséges sebész, ami eleve összeférhetetlen a vámpírléttel. Nem bírná a vér közelségét. Márpedig neki a szeme sem rebbent, mikor a minap vérben tocsogva sétált ki egy majdnem vakvágányra futott műtétről.
Szóval igen, nyilvánvalóan csak húzza a kolléganője agyát, aki társaságának nem feltétlenül örül, de egyelőre nem is zárja ki, szóval nem veszett az ügy.
Ember

Caroline Costello
Chatkép :
Szerepkör :
washingtoni lakos
play by :
❅ Gal Gadot ❅
Hozzászólásaim száma :
126
Pontjaim :
71
Pártállás :
  • Semleges
  • Ellenálló

User név :
❅ L.
Fő képességem :
Őt keresem :

Korom :
36
Foglalkozásom :
❅ forensic pathologist ❅

Caroline Costello

Elküldésének ideje -- Vas. Szept. 20, 2020 7:51 pm
Corvus & Caroline

Régebben is szerettem nyitott szemmel járni, még az előtt, hogy tudomást szereztem volna arról, hogy léteznek olyan emberek, akik harcolnak a teremtmények ellen. Úgymond szakmai ártalom kellett legyen, hogy olyasmit is észre vegyek, amit mások talán nem. Olyan apró dolgokat kell meglátnom, majd olvasni belőlük, mely fölött egy avatatlan szem simán elsiklik. Talán, ennek volt köszönhető, hogy az is szemet szúrt nekem, hogy Corvus igen nagy mértékben érdeklődni kezdett a patológia iránt, de azért valószínűleg az idő közben kialakult paranoiám is segített ebben. Újabban igyekszem mindent figyelni magam körül és itt nem a Maggie szülinapjára készített dekorációra gondolok, hanem a háttérben megbújó eseményekre. Talán épp emiatt nem kerüli el a figyelmemet, amikor Corvus sietve körbe pillant a társaságon és óvatosan eloson épp úgy, mint akinek vaj van a füle mögött. Legalábbis, szerintem épp így viselkedik valaki, aki készül valamire. Feltűnt már, hogy az utóbbi időben szeret a hullaház környékén koslatni, csak még arra nem jöttem rá, hogy miért.
Mindössze két pillanatba -vagy még annyiba se- telik, hogy alsó ajkamat rágcsálva eldöntsem, hogy utána menjek-e. Már, amikor felmerült bennem a kérdés is tudtam jól a választ, csak az illemtudó és a kíváncsi énem viaskodott még bennem egy kicsit. Tudom, hogy egyszer az utóbbi fog a sírba vinni és azt is tudom, hogy Eric most jól hátsón rúgna, ha látná mit művelek, de akkor is gyorsan a vékony dzsekimért nyúlok, melyet a közeli szék háttámlájára tettem és már trappolok is Corvus után.
Igyekszem természetesnek tűnni, mintha csak valami fontos dolgom akadt volna és, hogy ennek látszatát fenn is tartsam, még a mobilomat is kerül-fordul megnézem, mint aki az időt figyeli vagy egy hívást vár. Nincs is ezzel semmi gond. A férfi nem vesz észre semmit, csak gyanútlanul sétál a klinika felé, de aztán a sarkon befordulva, már nem látom sehol. Sietve körbe pillantok a környéken, de nyoma sincs, így aztán tovább indulok, de a következő pillanatban, már azon kapom magam, hogy valaki behúz az egyik fal tövébe és rikító kék szemekkel rám mered. Szabad kezem, már a gázspray-t markolja a kabátom zsebében, de felismerve Corvust, enyhítek a hasznos kis eszköz szorításán.
Kérdése egyszerű és lényegre törő. Olyannyira, hogy hirtelen nyelnem kell egy nagyot, mert nem jut eszembe semmi ép eszű magyarázat, de hiába is igyekszem ezzel időt nyerni, nem leszek okosabb. Mégis, mit mondhatnék?
-Valószínűleg azért, amiért maga a patológia környékén szimatolgat már napok óta.- közlöm vele rezzenéstelen arccal, majd vállat vonok a folytatás miatt, bár magam sem tudom, hogy kérdés vagy inkább kijelentés akar lenni.-Kíváncsiság...?-lesek fel ártatlan pillantással a férfira és bár igyekszem magabiztos és bátor lenni, azért be kell lássam, egy picit be vagyok tojva. Sehol egy lélek én pedig itt ácsorgok a sötétben egy pasassal, akit nem kifejezetten ismerek és épp most buktatott le, hogy követem. Vagy nagyon kezdő vagyok, vagy Corvus elképesztően óvatos, mert már volt része ilyesmiben. Egy egyszerű, hétköznapi életet élő embernek eszébe sem jut a mögötte sétálókra figyelni, mert meg sem fordul a fejében, hogy követik. Ergo: talán tényleg vaj van a füle mögött.-Akár el is mondhatná, hogy mit keres ott olyan bőszen, hátha tudok segíteni.- közlöm végül, mert ezt tartom a legjobb megoldásnak még akkor is, ha azt sem tudom, hogy kivel avagy mivel van dolgom.  
Vendég
Anonymous

Vendég

Elküldésének ideje -- Vas. Szept. 20, 2020 6:38 pm
Margarita nem csak csinos, de rendkívül kedves lány is, várható volt, hogy a kollégák apraja nagyja eljön majd a műszak után az egyik közeli bárba megünnepelni a születésnapját. De ha már a ’margaritáknál’ tartunk, Corvust úgy tűnik, jobban érdeklik a koktélok, mint a fiatal rezidens, aki a hétköznapokban egyébként láthatóan odavan érte. Ezt talán mindenki észreveszi, csak az nem, aki nem akarja (ő).
Még ha voltak is megbillenései, mindig egészen optimálisan tudta fenntartani a kovenéhez tartozó vadászlét és a hétköznapi élete közti egyensúlyt. A mai szabadnapján is ezer örömmel jött el koccintani Maggie-re, sőt meg is táncoltatta. Azonban a klinikán közeleg a műszakváltás, neki pedig a tegnapi napról befejezetlen dolga akad a patológián.
Nem sokkal a gyertyák elfújása után, amikor mindenki az ünnepeltre figyel, ő egyszerűen kilibben az ajtón és eltűnik, még mielőtt felköszönthetné a fiatal rezidenst. Van itt azonban egy nem elhanyagolható apróság, méghozzá Miss Costello figyelme. Corvus a fiatal kora ellenére sokat tapasztalt vadász, nem hétköznapi ’családi’ háttérrel, ezért ostoba lenne nem számolni a társasággal. Csupán felületesen ismeri a barna hajú nőt, de mióta feltűnt neki, hogy az rajta tartja a szemét, ő is viszonozza a szívességet. Annyi pedig egyértelműen lejött számára is, hogy Caroline szereti mások dolgába ütni az orrát.
Corvus egyértelműen a kórház felé veszi az irányt, azt pedig sejti, hogy Caroline egy igen okos nő, aki tudja, hogy merre tart. Erre alapozva az első sarkon befordulva eltűnik a szemei elől, azzal számolva, hogy a doktornő folytatja útját a klinika felé, ő nem sokkal a Spire előtt mögé kerülve ragadja meg finoman a felkarját és húzza be az épület takarásába. Elég volt a játszadozásból.
- Ne sértegessük egymás intelligenciáját, Dr. Costello. Miért követ? – Ó, azok az ártatlan kék szemek, halni lehetne értük. Még hogy hagyják a színjátékot...

Ajánlott tartalom

Elküldésének ideje --

Caroline & Corvus - happy birthday maggie
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
I N G O D W E T R U S T ❞ :: Archivált játékok-
Ugrás: